Mikä on hypoteesi ja miten se kirjoitetaan?

kehon hehkuva kysymysmerkki

Ajattele jotain outoa ja selittämätöntä elämässäsi. Ehkä sinulla on päänsärky juuri ennen sadetta, tai ehkä luulet, että suosikkiurheiluryhmäsi voittaa, kun käytät tiettyä väriä. Jos haluat nähdä, ovatko nämä vain sattumia tai tieteellistä tosiasiaa, muodostat hypoteesin ja luot sitten kokeen, jossa näet, onko hypoteesi totta vai ei.

Mutta mikä on hypoteesi? Jos et ole varma siitä, mikä hypoteesi on-tai kuinka testata sitä!-olet oikeassa paikassa. Tämä artikkeli opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää hypoteeseista, mukaan lukien: • Termin hypoteesi määrittely
 • Esimerkkejä hypoteeseista
 • Antaa vinkkejä oman hypoteesin kirjoittamiseen

Aloitetaan siis!

body-picture-ask-merkki
Hypoteesi perustuu kysymyksen esittämiseen.

Mikä on hypoteesi?

Merriam Webster määrittelee hypoteesin seuraavasti väitteen vuoksi tehty olettamus tai myönnytys. Toisin sanoen, hypoteesi on koulutettu arvaus . Tutkijat tekevät kohtuullisen oletuksen-tai hypoteesin-ja suunnittelevat sitten kokeilun testatakseen, onko se totta vai ei. Muista, että tieteessä hypoteesin pitäisi olla testattavissa. Sinun on voitava suunnitella kokeilu, joka testaa hypoteesisi, jotta se olisi pätevä.

Kuten voitte olettaa tästä lausunnosta, on helppo tehdä huono hypoteesi. Mutta kun pidät kokeilua, on vielä tärkeämpää, että arvauksesi ovat hyviä ... loppujen lopuksi käytät aikaa (ja ehkä rahaa!) Selvittääksesi tarkemmin havaintoasi. Siksi kutsumme hypoteesia nimellä koulutettu arvaus-hyvät hypoteesit perustuvat olemassa oleviin tietoihin ja tutkimuksiin, jotta ne olisivat mahdollisimman luotettavia.

Hypoteesit ovat osa tieteellistä menetelmää . Jokainen (hyvä) kokeilu tai tutkimus perustuu tieteelliseen menetelmään. Tieteellinen menetelmä antaa järjestyksen ja rakenteen kokeille ja varmistaa, että tiedemiesten tai ulkopuolisten vaikutukset eivät häiritse tuloksia. On tärkeää, että ymmärrät tieteellisen menetelmän käsitteet ennen kuin teet oman kokeen. Vaikka se voi vaihdella tutkijoiden kesken, tieteellinen menetelmä on yleensä koostuu kuudesta vaiheesta (järjestyksessä):

 • Havainto
 • Kysyä kysymyksiä
 • Hypoteesin muodostaminen
 • Koe
 • Analysoi tiedot
 • Kerro tuloksistasi

Huomaat, että hypoteesi tulee aikaisin kokeita suoritettaessa. Tämä johtuu siitä, että kokeet toimivat parhaiten, kun he yrittävät vastata yhteen tiettyyn kysymykseen. Ja et voi suorittaa kokeilua, ennen kuin tiedät, mitä yrität todistaa!

Riippumattomat ja riippuvat muuttujat

Tutkimuksen tekemisen jälkeen olet valmis toiseen tärkeään vaiheeseen hypoteesisi muodostamisessa: muuttujien tunnistamiseen. Muuttujat ovat pohjimmiltaan kaikki tekijät, jotka voivat vaikuttaa kokeilun tulokseen . Muuttujien on oltava mitattavissa ja ne liittyvät tutkittavaan aiheeseen.

Muuttujia on kahdenlaisia: riippumattomia ja riippuvaisia ​​muuttujia. Minä riippumattomat muuttujat pysyvät vakioina . Esimerkiksi ikä on riippumaton muuttuja; se pysyy samana, ja tutkijat voivat tarkastella eri ikäryhmiä nähdäkseen, vaikuttaako se riippuvaiseen muuttujaan.

Riippuvista muuttujista puheen ollen ... riippuvaiset muuttujat ovat riippumattoman muuttujan vaikutuksen alaisia , eli ne eivät ole vakioita. Oletetaan, että haluat testata, vaikuttaako henkilön ikä siihen, kuinka paljon unta hän tarvitsee. Siinä tapauksessa riippumaton muuttuja on ikä (kuten edellä mainitsimme) ja riippuvainen muuttuja on kuinka paljon unta henkilö saa.

Muuttujat ovat ratkaisevia hypoteesisi kirjoittamisessa. Sinun on kyettävä tunnistamaan, mikä muuttuja on mikä, koska sekä riippumattomat että riippuvat muuttujat kirjoitetaan hypoteesiin. Esimerkiksi harjoitusta koskevassa tutkimuksessa riippumaton muuttuja voisi olla nopeus, jolla vastaajat kävelevät 30 minuuttia, ja riippuvainen muuttuja olisi heidän sykkeensä. Tutkimuksessasi ja hypoteesissasi yrität ymmärtää näiden kahden muuttujan välistä suhdetta.

Hyvän hypoteesin elementtejä

Parhaat hypoteesit aloita kysymällä oikeat kysymykset . Jos olet esimerkiksi huomannut, että ruoho on vihreämpää, kun sataa kaksi kertaa viikossa, voit kysyä, millainen ruoho se on, missä korkeudessa se on ja reagoiko kadun toisella puolella oleva ruoho samalla tavalla. Mikä tahansa näistä kysymyksistä voi olla selkäranka kokeille, joilla testataan, miksi ruoho muuttuu vihreämmäksi, kun sataa melko usein.

Kun kysyt lisää kysymyksiä ensimmäisestä havainnostasi, varmista, että teet myös enemmän havaintoja . Jos ei sata kahteen viikkoon ja ruoho näyttää edelleen vihreältä, tämä on tärkeä havainto, joka voi vaikuttaa hypoteesiin. Tarkkailua jatketaan koko kokeilun ajan, mutta kunnes hypoteesi on viimeistelty, jokainen havainto tulee huomioida.

Lopuksi sinun pitäisi ota yhteyttä toissijaiseen tutkimukseen ennen hypoteesisi kirjoittamista . Toissijainen tutkimus koostuu muiden ihmisten löytämistä ja julkaisemista tuloksista. Löydät nämä tiedot yleensä verkosta tai kirjastostasi. Lisäksi m Varmista, että löytämäsi tutkimus on uskottava ja liittyy aiheeseesi. Jos tutkit sateen ja ruohon kasvun välistä korrelaatiota, se auttaisi sinua tutkimaan paikallisen maatalousyhdistyksen julkaisemaa maakuntasi sademallia viimeisten 20 vuoden aikana. Sinun tulisi myös tutkia alueellasi yleisiä ruoholajeja, nurmikkosi tyyppiä ja onko kukaan muu tehnyt kokeiluja hypoteesistasi. Varmista myös, että tarkistat tutkimuksen laadun . Yläkoululaisen tekemä tutkimus siitä, mitä mineraaleja sadevedestä löytyy, olisi vähemmän hyödyllistä kuin paikallisen yliopiston julkaisema artikkeli.

runko-lyijykynä-muistikirja-kirjoittaminen Hyvän hypoteesin kirjoittaminen vaatii enemmän kuin vain lyijykynän ja paperin!

Hypoteesisi kirjoittaminen

Kun olet harkinnut kaikkia yllä olevia tekijöitä, olet valmis aloittamaan hypoteesisi kirjoittamisen. Hypoteeseilla on yleensä tietty muoto, kun ne kirjoitetaan tutkimusraporttiin.

Kun hypoteesi hypoteesi, kirjoitat parhaan arvauksesi, etkä käsillä olevaa kysymystä . Tämä tarkoittaa sitä, että väitteesi on kirjoitettava ikään kuin se olisi jo tosiasia, vaikka vain testaat sitä.

Syynä tähän on se, että kun olet suorittanut tutkimuksen, hyväksyt tai hylkäät jos jos sitten tai nollahypoteesisi. Kaikkien hypoteesitestien esimerkkien tulisi olla mitattavissa ja ne olisi voitava vahvistaa tai kieltää. Et voi vahvistaa kysymystä, vain lausuman!

Itse asiassa keksit hypoteesiesimerkkejä koko ajan! Esimerkiksi kun arvaat koripallo -ottelun lopputuloksen, et sano, voittaako Miami Heat Boston Celticsin? mutta mielestäni Miami Heat voittaa Boston Celticsin. Sanot sen kuin se olisi jo totta, vaikka osoittautuisit vääräksi. Teet saman asian kirjoittaessasi hypoteesiasi.

Lisäksi muista, että hypoteesit voivat vaihdella hyvin spesifisistä erittäin laajoihin. Nämä hypoteesit voivat olla täsmällisiä, mutta jos hypoteesitestausesimerkeihisi liittyy laaja valikoima syitä ja seurauksia, hypoteesi voi olla myös laaja.

runko-käsi-numero kaksi

Kaksi hypoteesityyppiä

Nyt kun ymmärrät hypoteesin sisällön, on aika tarkastella sitä tarkemmin kaksi yleisintä hypoteesityyppiä: jos jos sitten hypoteesi ja nollahypoteesi.

#1: Jos-sitten hypoteesit

Ensinnäkin hypoteesit noudattavat tyypillisesti tätä kaavaa:

Jos ____ tapahtuu, niin ____ tapahtuu.

Tämän tyyppisten hypoteesien tavoitteena on testata riippumattoman ja riippuvaisen muuttujan välistä syy -yhteyttä. Se on melko yksinkertainen, ja jokainen hypoteesi voi vaihdella kuinka yksityiskohtainen se voi olla. Luomme jos-sitten-hypoteeseja jatkuvasti päivittäisillä ennusteillamme. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä hypoteeseista, jotka käyttävät jos-sitten-rakennetta jokapäiväisestä elämästä:

 • Jos saan tarpeeksi unta, saan huomenna tehdä enemmän töitä.
 • Jos bussi on ajoissa, voin päästä ystäväni syntymäpäiväjuhliin.
 • Jos opiskelen joka ilta tällä viikolla, saan tentistä paremman arvosanan.

Jokaisessa näistä tilanteista arvaat, miten riippumaton muuttuja (uni, aika tai opiskelu) vaikuttaa riippuvaiseen muuttujaan (kuinka paljon työtä voit tehdä, päästä juhliin ajoissa tai parantua) arvosanoja).

Saatat silti kysyä: Mikä on esimerkki tieteellisessä tutkimuksessa käytetystä hypoteesista? Ota yksi esimerkki hypoteeseista reaalimaailman tutkimus siitä, vaikuttaako tekniikan käyttö ennen nukkumaanmenoa lasten nukkumismalleihin. Hypoteesi luettiin s:

Oletimme, että tabletti- ja puhelinpohjaisen näytön lisääntyneet tuntimäärät nukkumaan mennessä olisivat käänteisessä korrelaatiossa unen laadun ja lapsen huomion kanssa.

Se ei ehkä näytä siltä, ​​mutta tämä on jos-sitten-lausunto. Tutkijat sanoivat periaatteessa: Jos lapset käyttävät enemmän näyttöä nukkumaan mennessä, heidän unensa laatu ja huomio huononevat. Unen laatu ja huomio ovat riippuvaisia ​​muuttujia ja näytön käyttö on riippumaton muuttuja. (Yleensä riippumaton muuttuja tulee jos- ja riippuvainen muuttuja sen jälkeen, koska riippumaton muuttuja vaikuttaa riippuvaiseen muuttujaan.) Tämä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka joustavia hypoteesilausekkeet voivat olla, kunhan yleinen ajatus jos-sitten ja riippumattomat ja riippuvat muuttujat ovat läsnä.

#2: Nollahypoteesit

Kuitenkin sinun hypoteesi ei ole ainoa, jota tarvitaan onnistuneen kokeen suorittamiseen. Tarvitset myös nollahypoteesin sen testaamiseksi. Perusmuodossaan, nollahypoteesi on vastakkainen jos jos sitten -hypoteesillesi . Kun kirjoitat nollahypoteesisi, kirjoitat hypoteesin, joka viittaa siihen, että arvauksesi ei ole totta ja että riippumattomilla ja riippuvaisilla muuttujilla ei ole yhteyttä .

Yksi nollahypoteesi matkapuhelimen ja unen tutkimuksesta viimeisessä osassa voisi sanoa:

Jos lapset käyttävät enemmän näyttöä nukkumaan mennessä, heidän unensa laatu ja huomio eivät huonone.

Tässä tapauksessa tämä on nollahypoteesi, koska se kysyy vastapäätä alkuperäisestä opinnäytetyöstä!

Päinvastoin, jos jos-sitten-hypoteesi viittaa siihen, että kahdella muuttujalla on Älä suhde, niin nollahypoteesi ehdottaa, että sellainen on olemassa. Joten teeskentele, että on olemassa tutkimus, joka esittää kysymyksen: Vaikuttaako Instagramin seuraajien määrä siihen, kuinka kauan ihmiset käyttävät sovellusta? Riippumaton muuttuja on seuraajien määrä ja riippuvainen muuttuja on käytetty aika. Mutta jos sinä tutkijana ei usko, että seuraajien lukumäärän ja käytetyn ajan välillä on suhde, voit kirjoittaa jos ja sitten hypoteesin seuraavasti:

Jos ihmisillä on paljon seuraajia Instagramissa, he eivät käytä enemmän aikaa sovellukseen kuin ihmiset, joilla on vähemmän.

Tässä tapauksessa jos-sitten ehdottaa siellä ei ole suhde muuttujien välillä. Siinä tapauksessa yksi nollahypoteesiesimerkeistä voisi sanoa:

Jos ihmisillä on paljon seuraajia Instagramissa, he viettävät enemmän aikaa sovelluksessa kuin ihmiset, joilla on vähemmän.

Testaa sitten sekä jos-sitten- että nolla-hypoteesin arvioidaksesi, onko muuttujien välillä suhde, ja jos on, kuinka paljon suhdetta.

ominaisuusvinkit

4 vinkkiä parhaan hypoteesin kirjoittamiseen

Jos aiot käyttää aikaa kokeilun järjestämiseen, joko koulussa tai itse, haluat myös käyttää aikaa varmistaaksesi, että hypoteesi on hyvä. Parhailla hypoteeseilla on neljä yhteistä elementtiä: uskottavuus, määritellyt käsitteet, havaittavuus ja yleinen selitys.

#1: Todennäköisyys

Ensi silmäyksellä tämä hypoteesin laatu saattaa tuntua ilmeiseltä. Kun hypoteesi on uskottava, se tarkoittaa, että se on mahdollista koska tiedämme tieteestä ja yleisestä maalaisjärjestä. Epätodennäköiset hypoteesit ovat kuitenkin yleisempiä kuin luulisi.

Kuvittele, että opiskelet painonnousua ja television katselutottumuksia. Jos oletat, että ihmiset, jotka katsovat televisiota yli kaksikymmentä tuntia viikossa, saavat kaksisataa kiloa tai enemmän vuoden aikana, tämä saattaa olla epätodennäköistä (vaikka se on mahdollisesti mahdollista). Näin ollen c järki voi kertoa meille tutkimuksen tulokset ennen kuin tutkimus edes alkaa.

Todennäköiset hypoteesit ovat yleensä myös tieteen vastaisia. Otetaan tämä hypoteesiesimerkki:

Jos henkilö polttaa yhden savukkeen päivässä, hänellä on keuhkot yhtä terveet kuin keskimääräisellä ihmisellä.

Tämä hypoteesi on ilmeisesti väärä, koska tutkimukset ovat osoittaneet yhä uudelleen, että savukkeet vaikuttavat negatiivisesti keuhkojen terveyteen. Sinun on oltava varovainen, että hypoteesisi eivät heijasta omaa henkilökohtaista mielipidettäsi enemmän kuin tieteellisesti tuetut havainnot. Tämä uskottavuus viittaa tutkimustarpeeseen ennen hypoteesin kirjoittamista sen varmistamiseksi, että hypoteesiasi ei ole jo kumottu.

#2: Määritellyt käsitteet

Mitä edistyneempi olet opinnoissasi, sitä todennäköisemmin hypoteesissasi käyttämäsi termit ovat tarkkoja rajalliselle tietämykselle. Yksi hypoteesitestausesimerkki voi sisältää painetun tekstin luettavuuden sanomalehdissä, joissa voit käyttää esimerkiksi sanoja kerning ja x-korkeus. Ellei lukijoillasi ole graafisen suunnittelun taustaa, he eivät todennäköisesti tiedä, mitä tarkoitat näillä termeillä. Siksi on tärkeää joko kirjoittaa mitä ne tarkoittavat itse hypoteesiin tai raporttiin ennen hypoteesia.

Tässä me tarkoitamme. Mikä seuraavista lauseista on järkevämpi tavalliselle henkilölle?

Jos ytimen määrä on keskimääräistä suurempi, luetaan enemmän sanoja minuutissa.

Jos kirjainten välinen tila on keskimääräistä suurempi, luetaan enemmän sanoja minuutissa.

Ihmiset, jotka lukevat raporttisi ja jotka eivät ole typografian asiantuntijoita, vain muutaman sanan lisääminen auttaa selventämään tarkasti, mistä kokeessa on kyse. On aina hyvä tehdä tutkimuksestasi ja havainnoistasi mahdollisimman helposti saatavilla.

vartalo-sinisilmäinen

Hyvät hypoteesit varmistavat, että voit seurata tuloksia.

#3: Havaittavuus

Jotta voisit mitata hypoteesisi totuuden tai valheellisuuden, sinun on voitava nähdä muuttujasi ja niiden vuorovaikutus. Jos oletat esimerkiksi, että satelliittien lentomallit vaikuttavat tiettyjen televisiosignaalien voimakkuuteen, sinulla ei kuitenkaan ole kaukoputkea satelliittien katseluun tai televisiota signaalin voimakkuuden seuraamiseen, et voi noudattaa hypoteesiasi oikein ja siten et voi jatkaa opintojasi.

Jotkut muuttujat voivat tuntua helposti havaittavilta, mutta jos sinulla ei ole käytössä mittausjärjestelmää, et voi seurata hypoteesiasi kunnolla. Tässä on esimerkki: jos kokeilet terveellisen ruoan vaikutusta yleiseen onnellisuuteen, mutta sinulla ei ole tapaa seurata ja mitata yleistä onnellisuutta, tulokset eivät heijasta totuutta. Se, kuinka usein joku hymyilee koko päivän, ei ole kohtuullisesti havaittavissa, mutta osallistujien on kerrottava, kuinka onnellisia he ovat asteikolla yhdestä kymmeneen.

Kirjoittaessasi hypoteesiasi muista aina, miten suoritat kokeilun.

#4: Yleistettävyys

Ehkä haluat tutkia, mitä väriä paras ystäväsi käyttää useimmiten tarkkailemalla ja dokumentoimalla värejä, joita hän käyttää jokaisena viikonpäivänä. Tämä voi olla hauskaa tietoa hänelle ja sinulle, mutta sinun kahden lisäksi ei ole monia ihmisiä, jotka voisivat hyötyä tästä kokeilusta. Kun aloitat kokeilun, sinun on huomioitava, kuinka yleistettävät havainnot voivat olla, jos ne vahvistetaan. Yleistettävyys on pohjimmiltaan se, kuinka yleinen tietty ilmiö on muiden ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Oletetaan, että esität kysymyksen omenan syömisestä terveydelle yhden päivän ajan vain, sinun on ymmärrettävä, että kokeilu voi olla liian täsmällinen ollakseen hyödyllinen. Se ei auta selittämään ilmiötä, jonka monet ihmiset kokevat. Jos huomaat olevasi liian tarkalla hypoteesilla, Palaa kysymään suurta kysymystä: mitä haluat tietää ja mitä luulet tapahtuvan kahden muuttujasi välillä?

kehon kokeilu-kemia

Esimerkkejä hypoteesien testaamisesta

Tiedämme, että hyvän hypoteesin kirjoittaminen voi olla vaikeaa, ellet ole nähnyt hyviä esimerkkejä hypoteeseista. Olemme sisällyttäneet neljä hypoteesiesimerkkiä joidenkin valmiiden kokeiden perusteella. Käytä näitä malleina tai laukaisualustoina omien hypoteesiesi esittämiseen.

Koe #1: Opiskelijat opiskelevat ulkopuolella (hypoteesin kirjoittaminen)

Olet PrepScholar -yliopiston opiskelija. Kun kävelet ympäri kampusta, huomaat, että kun lämpötila on yli 60 astetta, enemmän opiskelijoita opiskelee nelosessa. Haluat tietää, milloin opiskelijatoverisi opiskelevat todennäköisemmin ulkona. Kuinka teet parhaan mahdollisen hypoteesin näiden tietojen perusteella?

Muista tehdä lisähuomautuksia ja tehdä toissijaista tutkimusta ennen hypoteesisi kirjoittamista. Näin tehdessäsi huomaat, että kukaan ei opiskele ulkona, kun on 75 astetta ja sataa, joten tämä tulisi sisällyttää kokeiluusi. Myös aiheesta etukäteen tehdyt tutkimukset osoittivat, että opiskelijat opiskelevat todennäköisemmin alle 85 asteen lämpötiloissa. Tässä mielessä olet varma, että voit tunnistaa muuttujasi ja kirjoittaa hypoteesisi:

Jos sitten: Jos lämpötila Fahrenheitissa on alle 60 astetta, huomattavasti vähemmän opiskelijoita opiskelee ulkona.

Null: Jos lämpötila Fahrenheitissa on alle 60 astetta, sama määrä opiskelijoita opiskelee ulkona kuin silloin, kun lämpötila on yli 60 astetta.

Nämä hypoteesit ovat uskottavia, koska lämpötilat ovat kohtuudella mahdollisen rajoissa. Myös ihmisten määrä quadissa on helposti havaittavissa. Se ei myöskään ole vain yhdelle henkilölle tai kerrallaan ominainen ilmiö, vaan sen sijaan voi selittää ilmiön laajemmalle ihmisryhmälle.

Tämän kokeen suorittamiseksi valitset lokakuun tarkkailemaan neloset. Joka päivä (paitsi päivinä, jolloin sataa) kello 15–16, kun useimmat luokat ovat vapautuneet päiväksi, huomaat kuinka monta ihmistä on quadissa. Mittaat kuinka monta ihmistä tulee ja kuinka monta lähtee. Voit myös kirjoittaa lämpötilan muistiin.

Kun olet kirjoittanut kaikki havaintosi muistiin ja laittanut ne kaavioon, huomaat, että useimmat opiskelijat opiskelevat quadilla, kun ulkona on 70 astetta, ja että opiskelijoiden määrä laskee paljon, kun lämpötila saavuttaa 60 astetta tai alle. Tässä tapauksessa tutkimusraportissasi todetaan, että hyväksyt tai hylkäät ensimmäisen hypoteesisi havaintojesi kanssa.

Koe #2: Cupcake Store (yksinkertaisen kokeen muodostaminen)

Oletetaan, että työskentelet leipomossa. Olet erikoistunut kuppikakkuihin ja teet vain kaksi väriä kuorrutetta: keltainen ja violetti. Haluat tietää, millaiset asiakkaat ostavat todennäköisemmin millaista kakkua, joten teet kokeilun. Riippumaton muuttuja on asiakkaan sukupuoli ja riippuvainen muuttuja on kuorrutteen väri. Mikä on esimerkki hypoteesista, joka voisi vastata tämän tutkimuksen kysymykseen?

Hypoteesisi voivat näyttää tältä:

4 qts on kuinka monta kuppia

Jos sitten: Jos asiakkaiden sukupuoli on nainen, he ostavat enemmän keltaisia ​​kuppikakkuja kuin violetteja.

Null: Jos asiakkaiden sukupuoli on nainen, he ostavat yhtä todennäköisesti violetteja kakkuja kuin keltaisia.

Tämä on melko yksinkertainen kokeilu! Se läpäisee uskottavuuden testin (voi olla helposti eroa), määritellyt käsitteet (cupcakeissa ei ole mitään monimutkaista!), Havaittavuus (sekä väri että sukupuoli voidaan helposti havaita) ja yleinen selitys ( tämä voisi auttaa sinua tekemään parempia liiketoimintapäätöksiä ).

lintujen syöttölaite

Koe #3: Takapihan lintujen syöttölaitteet (useiden muuttujien integroiminen ja jos-sitten-hypoteesin hylkääminen)

Kun katselit takapihan lintujen syöttölaitetta, huomasit, että eri lintuja tulee päivinä, kun vaihdat siementyyppejä. Päätät, että haluat nähdä enemmän kardinaaleja takapihallasi, joten päätät nähdä, millaisesta ruoasta he pitävät parhaiten, ja ryhdyt kokeilemaan.

Kuitenkin eräänä aamuna huomaat, että vaikka jotkut kardinaalit ovat läsnä, siniset paskat syövät takapihallasi syöttäjältä, joka on täynnä hirssiä. Sinä päätät, että kaikista muista linnuista haluaisit vähiten nähdä sinimielisiä. Tämä tarkoittaa, että sinulla on useampi kuin yksi muuttuja hypoteesissasi. Uudet hypoteesisi voivat näyttää tältä:

Jos sitten: Jos auringonkukansiemeniä asetetaan lintujen syöttölaitteisiin, kardinaaleja tulee enemmän kuin sinisiä paskoja. Jos hirssi asetetaan lintujen syöttölaitteisiin, sinisiä paskoja tulee enemmän kuin kardinaaleja.

Nolla: Jos joko auringonkukansiemeniä tai hirssiä asetetaan lintuun, tulee yhtä monta kardinaalia ja sinipaskaa.

Yksinkertaisella havainnolla huomaat, että kardinaalit tulevat yhtä usein kuin siniset paskat, kun auringonkukansiemenet tai hirssi ovat lintujen syöttölaitteessa. Tässä tapauksessa hylkäät hypoteesi jos ja sitten, etkä hylkää nollahypoteesiasi . Et voi hyväksyä ensimmäistä hypoteesiasi, koska se ei selvästikään ole totta. Sen sijaan huomasit, että eri muuttujiesi välillä ei todellakaan ollut yhteyttä. Näin ollen sinun on suoritettava enemmän kokeita eri muuttujilla nähdäksesi, vaikuttavatko uudet muuttujat tuloksiin.

Koe #4: Luokan sisäinen kysely (sisältää vaihtoehtoisen hypoteesin)

Pidät puheen jossain luokistasi kiinnittämisen tärkeydestä. Haluat käyttää tilaisuutta hyväksesi ja testata hypoteesi, joka sinulla on ollut jonkin aikaa:

Jos sitten: Jos oppilaat istuvat luokkahuoneen kahdella ensimmäisellä rivillä, he kuuntelevat paremmin kuin oppilaat, jotka eivät.

Null: Jos oppilaat istuvat luokkahuoneen kahdella ensimmäisellä rivillä, he eivät kuuntele paremmin tai huonommin kuin oppilaat, jotka eivät.

Pidät puheen ja kysyt sitten opettajalta, voisitko jakaa lyhyen kyselyn luokalle. Olet sisällyttänyt kyselyyn kysymyksiä joistakin puhumistasi aiheista. Kun palautat tulokset, olet yllättynyt siitä, että kahden ensimmäisen rivin oppilaat eivät vain kiinnitä parempaa huomiota, vaan he myös saivat huonommat tulokset kuin muissa luokan osissa olevat opiskelijat! Tässä tapauksessa sekä jos jos sitten että nollahypoteesisi eivät edusta havaintojasi. Mitä sinä teet?

Tämä on silloin, kun hylkäät sekä jos-sitten- että nolla-hypoteesisi ja luot sen sijaan vaihtoehtoinen hypoteesi . Tämän tyyppistä hypoteesia käytetään harvinaisissa tilanteissa kumpikaan hypoteeseistasi ei pysty vangitsemaan havaintojasi . Nyt voit käyttää oppimaasi uusien hypoteesien laatimiseen ja testaamiseen uudelleen!

Tärkeimmät takeaways: hypoteesien kirjoittaminen

Mitä miellyttävämpi olet hypoteesien kirjoittamisessa, sitä paremmin niistä tulee. Hypoteesien rakenne on joustava ja sitä on ehkä muutettava sen mukaan, mitä aihetta opiskelet. Tärkein asia on muistaa hypoteesisi tarkoitus ja ero jos-sitten- ja nolla-arvon välillä . Sieltä hypoteesiasi muodostettaessa sinun pitäisi jatkuvasti esittää kysymyksiä, tehdä havaintoja, tehdä toissijaista tutkimusta ja ottaa huomioon muuttujasi. Kun olet kirjoittanut hypoteesisi, muista muokata sitä niin, että se on uskottava, selkeästi määritelty, havaittavissa ja hyödyllinen selittämään yleinen ilmiö.

Hypoteesin kirjoittaminen on jotain, joka jokaisen, tieteellisillä messuilla kilpailevien alakoululaisten ja laboratorion ammattitieteilijöiden on tiedettävä, miten tehdä. Hypoteesit ovat elintärkeitä kokeissa ja tieteellisen menetelmän asianmukaisessa toteuttamisessa . Kun olet tehnyt oikein, hypoteesit asettavat opintosi menestymään ja auttavat sinua ymmärtämään maailmaa hieman paremmin, yksi kokeilu kerrallaan.

body-whats-next-post-it-note

Mitä seuraavaksi?

Jos opiskelet ACT: n tiedeosaa varten, sinun on ehdottomasti tiedettävä paljon. Meillä on kuitenkin työkalut auttamaan! Aloita tarkistamalla perimmäinen oppaamme ACT Science -kokeeseen. Kun olet lukenut sen, muista ladata suosittelemamme ACT Science -harjoitustestit , koska ne ovat yksi yksinkertaisimmista tavoista parantaa pisteitäsi. (Ja älä unohda tutustu asiantuntijaoppaaseemme , myös.)


Jos rakastat tiedettä ja haluat opiskella tieteellisellä alalla, sinun pitäisi aloittaa valmistautuminen lukiossa . Tässä ovat luonnontieteelliset luokat, jotka sinun pitäisi käydä valmistautua menestykseen.
Jos yrität ajatella tieteellisiä kokeita, joita voit tehdä luokalle (tai tiedemessuille!), tässä on luettelo 37 mahtavasta tieteellisestä kokeesta, joita voit tehdä kotona

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ISEE-testipäivämäärät 2021-2022: Opas valitsemiseen

Yritätkö valita ISEE -testipäivän? Käymme läpi kaikki ISEE -rekisteröinnin vaiheet.

Elonin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pisteet GPA-muunnostaulukkoon

Haluatko muuntaa GPA: si SAT-pisteiksi tai päinvastoin? Ehkä mietit, mitä SAT-pisteitä saatat saada lukiojesi perusteella? Tässä olemme tutkineet tilastoja, jotta voit tehdä juuri sen! Ennen kuin siirrymme tietoihin, meillä on kuitenkin joitain varoituksia, jotka sinun pitäisi olla tietoinen.

Mainen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Worcesterin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Länsi -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka ja missä myydä vaatteita käteisellä: Täydellinen opas

Haluatko ansaita rahaa? Selitämme, miten myydä vaatteita verkossa ja henkilökohtaisesti, ja luettelo sivustoista ja kaupoista, jotka antavat sinulle eniten rahaa vaatteista.

3 suurta kertomusesee-esimerkkiä + vinkkejä kirjoittamiseen

Etsitkö kerronta-esseenäytettä inspiroimaan kirjoitustasi? Tutustu analyysiin 3 upeasta henkilökohtaisesta kerronta-esseeesimerkistä sekä vinkkejä kirjoittamiseen.

Parhaat CLT -käytännön testit: asiantuntijaopas

Tarvitsetko CLT -käytännön testin? Tutustu oppaaseemme CLT -näytetestit löytääksesi mitä tarvitset verkossa ja muualla.

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

Muskingumin yliopiston pääsyvaatimukset

129 hienoa esimerkkiä yhteisöpalveluprojekteista

Tarvitsetko ideoita yhteisöpalveluprojekteihin? Löydä 129 upeaa esimerkkiä yhteisöpalvelusta ja vapaaehtoistyöstä teini-ikäisille ja yliopistosovelluksille.

Täydellinen opas: USF -pääsyvaatimukset

Kriittinen lukija - Erica Meltzer: täydellinen arvostelu

Erica Meltzer on kirjoittanut suositun SAT-lukukirjan - Kriittinen lukija. Se on hieno kirja, mutta ei ilman sen haittoja. Lue tämä yksityiskohtainen arvostelu saadaksesi lisätietoja.

UC Santa Cruz SAT -pisteet ja GPA

Verbien aikamuodot ja muodot ACT-englanniksi: Kieliopin sääntöstrategia

ACT-englanti testaa verbi-aikojen, taivutusten ja muotojen tuntemustasi. Varmista, että tiedät oikeat verbi-ajat, jotta voit parantaa ACT English -pisteitäsi!

2016-17 Akateeminen opas | Los Altosin lukio

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Los Altos High Schoolista Los Altosissa, Kaliforniassa.

Abilene Christian University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä West Ranchin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West Ranch High Schoolista Valenciassa, Kaliforniassa.

Pennsylvanian teknillisen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Itä -Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Mira Mesan lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mira Mesan lukiosta San Diegossa, Kaliforniassa.

Nevadan yliopisto, Reno ACT -pisteet ja GPA

New Orleansin yliopiston pääsyvaatimukset