Mikä on lukion transkriptio? Kuinka käytät omaasi?

feature_questionmark

Olet luultavasti kuullut lukion transkriptioista, mutta tiedätkö, mitä tietoja ne sisältävät ja miksi ne ovat niin tärkeitä korkeakouluhakemukseen?

kuinka suuri on senttimetri

Tämä opas selittää, mitä lukion transkriptio on, mitä se sisältää ja miksi se on usein tärkein osa korkeakouluhakemustasi.Mikä on lukion transkriptio?

Lukion transkriptio on pohjimmiltaan a kirjaa lukion saavutuksistasi . Siinä luetellaan jokainen luokka, jonka otit, kun otit heidät, sekä arvosanat, jotka sait jokaisella luokalla. Jokaisella lukioon ilmoittautuneella on lukion opintosuoritusote , jota päivitetään säännöllisesti kurssien valmistuttua.

Lukiosta on kaksi versiota: virallinen ja epävirallinen . Molemmat versiot näyttävät yleensä sisällöltään hyvin samanlaisilta tai identtisiltä, ​​mutta virallisessa transkriptissa on usein sinetti tai väärentämisen estävät merkit tai ne ovat suljetun kirjekuoren sisällä. Näin ihmiset, jotka lukevat virallista transkriptiota, voivat olla varmoja, ettei siihen ole tehty muutoksia sen jälkeen, kun koulu on julkaissut sen, ja että sen sisältämät tiedot ovat 100% tarkkoja.

Lukiosi on usein lähetettävä viralliset opintosuoritusotteet suoraan, jotta se pysyy virallisena, kun taas itse tulostamasi tai kopioimasi transkriptio on epävirallinen. Useimmat oppilaitokset vaativat sinua toimittamaan virallisen kopion lukiosta kun haet, mutta jos haluat vain tarkastella transkriptisi sisältämiä tietoja omaan henkilökohtaiseen käyttöön, epävirallinen kopio on hyvä.

Miksi tarvitset lukion transkription?

Joten nyt tiedät, mitä lukion transkriptio on, mutta miksi se on niin tärkeää? Lukion selostuksia tarvitaan useista syistä:

#1: Hakeminen korkeakouluun

Lukiosi transkriptio on todennäköisesti tärkein osa yliopisto -hakemustasi , yksinkertaisesti siksi, että se sisältää niin paljon tietoja sinusta: luennoistasi, milloin otit ne, kuinka hyvin pärjäsit niissä jne. erittäin huolellisesti kun haet, joten on tärkeää ymmärtää, mitä he etsivät, ja me käsittelemme sitä seuraavassa osiossa.

#2: Valmistua lukiosta tai siirtyä uuteen lukioon

Ennen kuin lähdet yliopistoon, sinun on tietysti suoritettava lukio ja transkriptisi on se, mitä lukiosi katsoo nähdäkseen, voitko valmistua . He pyrkivät varmistamaan, että olet ottanut tarpeeksi opintopisteitä, suorittanut kaikki valmistumisvaatimukset ja läpäissyt tarvittavat luokat. Jos sinä siirtää lukioita , uusi koulu käyttää transkriptiasi päättäessäsi suorittamasi luokat ja mihin luokkiin sinun tulee ilmoittautua. Kun vaihdat koulua, sinulla on transkriptio jokaisesta lukiosta, jossa olet käynyt, mutta uusi koulu sisältää myös tiedot suorittamistasi luokista edellisessä koulussa, yleensä merkitsemällä nämä luokat siirtopisteiksi.

#3: Hakeminen töihin

Jotkut työpaikat edellyttävät, että lähetät lukion opintosuoritusotteen hakemuksen yhteydessä, jotta he voivat tarkastella arvosanojasi tai varmistaa, että olet käynyt kaikki luokat, jotka he voivat vaatia työntekijöiden läpäisseen.

mikä on kirjallinen elementti

body_transcript

Ota kopio transkriptistasi ja löydä mainitut tiedot lukiessasi tämän oppaan seuraavan osan. Jos sinulla ei vielä ole kopiota transkriptistasi, pyydä sitä ohjaavalta neuvonantajalta tai jos tarvitset lisäapua, tutustu oppaaseemme oppiaksesi lukion transkription hankkimisesta.

Mitä lukion transkriptio sisältää

Transkriptiot sisältävät paljon tietoa, ja ensi silmäyksellä voi olla vaikeaa ottaa kaikki huomioon. Tässä osassa selitetään mitä transkriptio sisältää, miksi nämä tiedot ovat tärkeitä ja tapoja selvittää, oletko sinä vahvan luomisessa . Transkription pääkomponentit ovat:

Jokaisen lukiossa suorittamasi kurssin nimi

Transkriptissasi luetellaan kurssin nimi kullekin lukiossa suorittamallesi luokalle, mukaan lukien se, otitko kurssin uudelleen vai hylkäsitkö sen.

tie ei ole kulkenut voimakkaan pakkanen

Miksi tämä on tärkeää?

 • Näitä tietoja käytetään määrittämään, täytitkö lukion valmistumisvaatimukset ja korkeakoulujen pääsyvaatimukset.
 • Se osoittaa aikataulusi vaikeuden, kuten otitko paljon arvosanoja ja AP-luokkia tai pysyitkö enimmäkseen tavallisen tason kursseilla.
 • Se näyttää aiheet, joilla opiskelet eniten. Tämä on tärkeää, koska jos haet korkeakouluun ja ilmoitat, että aiot opiskella esimerkiksi biologiaa, oppilaitokset odottavat näkevänsä transkriptissasi melkoisen määrän luonnontieteellisiä kursseja.

Kysymyksiä itseltäsi:

 • Oletko matkalla täyttämään lukion valmistumisvaatimukset?
 • Entä sisäänpääsyvaatimukset oppilaitoksille, joista olet kiinnostunut?
 • Oletko tai aiotko opiskella aihetta, jonka aiot opiskella yliopistossa?

Toimenpiteet:

 • Keskustele ohjausneuvojan kanssa, jos olet epävarma valmistumisen vaatimuksista.
 • Tutki eri oppilaitoksia nähdäksesi luokat, joita he tarvitsevat opiskelijoiden suorittaneen lukiossa, ja varmista, että nämä luokat ovat opintosuoritusmuistiossa tai tulevat olemaan ennen valmistumista.
 • Jos sinusta tuntuu, että transkriptisi ei sisällä tarpeeksi kursseja aiheesta, jonka haluat opiskella yliopistossa, pyri ottamaan lisää kursseja tällä alalla ennen valmistumista.

Arvosanat jokaisella luokalla

Sen lisäksi, että annat jokaisessa ottamassasi luokassa saamasi kirjearvosanan, transkriptioihin sisältyy usein myös GPA (painotettu ja painottamaton) sekä luokkasi sijoitus, jos koulullasi on tämä.

Miksi tämä on tärkeää?

 • Se näyttää kouluille ja työnantajille, kuinka hyvin olet ymmärtänyt kunkin luokan materiaalin ja kuinka hyvin sinulta voidaan odottaa tulevia luokkia. Tämä on erittäin tärkeää tietoa oppilaitoksille, koska he haluavat ottaa vastaan ​​opiskelijoita, joiden he kokevat menestyvän yliopistoluokissa.
 • Sen avulla oppilaitokset voivat verrata arvosanojasi ja GPAasi muihin hakijoihin ja heidän koulunsa keskimääräiseen GPA -sisäänpääsyyn.
 • Korkeakoulut kiinnittävät usein erityistä huomiota arvosanoihisi, jotka liittyvät lähinnä aiheeseen, jonka aiot suorittaa pääaineena.
 • Luokan sijoitus osoittaa, kuinka hyvin teit akateemisesti verrattuna muuhun valmistuvaan luokkaan.

Kysymyksiä itseltäsi:

 • Onko GPA: si lähellä kiinnostuneiden oppilaitosten keskimääräisiä sisäänpääsyn GPA -arvoja?
 • Jos tiedät, mitä aiot suorittaa, onko sinulla vahvoja arvosanoja kyseiseen aiheeseen liittyvillä luokilla?

Toimenpiteet:

 • Etsi tiettyjen oppilaitosten keskimääräinen sisäänpääsy GPA verkkosivuiltaan ja katso, miten nykyinen GPA vertaa.
 • Jos haluat parantaa GPA: ta (eikä koskaan ole liian myöhäistä tehdä niin!), Meillä on siihen opas (sekä erikoisopas GPA: n nopeasta nostamisesta)!
 • Jos haluat parantaa arvosanojasi, keskity erityisen tarkasti luokkiin, jotka liittyvät eniten tulevaan pääaineeseesi.

body_grades

Kun otit jokaisen luokan

Transkriptisi luokat on järjestetty päivämäärän mukaan. Ensimmäisenä ottamasi luokat ovat ylhäällä ja viimeisimmät kurssit alhaalla. Luokat on ryhmitelty lukukauden/kolmanneksen/vuosineljänneksen mukaan koulun kalenterista riippuen.

Miksi tämä on tärkeää?

 • Sen avulla oppilaitokset voivat nähdä kurssien etenemisen. Vaihdoitko tavallisesta englannista ensimmäisellä kurssillasi englanniksi toisen vuoden opintovuosi? Ilmoittauduitko vain lukuvuoden aikana helppokursseille? Korkeakoulut käyttävät näitä tietoja selvittääkseen, haastoitko itsesi joka vuosi lukiossa.
 • Sen avulla oppilaitokset ja muut voivat nähdä, ovatko arvosanasi muuttuneet ajan myötä. Kompastuitko hieman lukion alussa, mutta onnistuitko nostamaan GPAasi sen jälkeen? Oliko lukukausia, joissa arvosanasi olivat merkittävästi alhaisemmat kuin muina aikoina?

Kysymyksiä itseltäsi:

 • Oletko haastanut itseäsi jatkuvasti oppitunneillasi? Näyttääkö transkriptisi tämän (kuten arvosanat tai AP -luokat)?
 • Oliko lukiossa jaksoja, jolloin sait tavallista huonommat arvosanat?

Toimenpiteet:

 • Varmista, että jatkat haastavia luokkia koko lukion ajan, myös lukion aikana, mukaan lukien arvosanat ja AP -tunnit, jos mahdollista.
 • Jos arvosanasi laskivat jonkin ajan kuluttua ja sinulla on siihen selitys (sairaus, henkilökohtainen ongelma jne.), Liitä hakemukseesi huomautus tilanteesta ja pyydä ohjaajaa selittämään tilanne kirjeessään myös suosituksesta. Korkeakoulut voivat olla hyvin ymmärtäviä tällaisista olosuhteista, varsinkin jos he näkevät, että olet pyrkinyt parantamaan arvosanojasi myöhemmin.

Käyttäytymistietue

Jotkut transkriptiot sisältävät tietoja, kuten poissaolojen lukumäärän ja mahdolliset vakavat kurinpitotoimet (kuten keskeytykset, ei vähäiset asiat, kuten säilöönotto).

Miksi tämä on tärkeää?

 • Korkeakoulut ja työnantajat haluavat varmistaa, että he ottavat vastaan ​​ihmisiä, jotka suhtautuvat vakavasti sitoumuksiinsa ja tulevat hyvin toimeen muiden kanssa. Jos oppilas ei säännöllisesti ilmestynyt luokkaan tai hänellä oli vakava kurinpitotoimi, hän saattaa epäröidä hyväksyä tai palkata heidät.

Kysy itseltäsi:

 • Onko transkriptissasi todisteita kurista tai usein poissaoloista?

Toimenpiteet:

 • Jos yllä oleva koskee sinua, liitä hakemukseesi kirje, joka kuvaa tilannetta ja tapoja, joilla olet parantanut itseäsi sen jälkeen. Vältä toistamasta samoja virheitä.

lisäinformaatio

Jotkut lukion opintosuoritusotteet sisältävät lisätietoja, kuten standarditestien pisteet, kaikki koulussa saadut arvosanat tai palkinnot ja joskus tekemäsi vapaaehtoistyö.

Miksi tämä on tärkeää?

 • Se antaa enemmän tietoa saavutuksistasi, jotta koulut ja työpaikat voivat saada täydellisemmän kuvan siitä, kuka olet.

body_award

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Salve Reginan yliopiston pääsyvaatimukset

AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

Mitä AP Chem -kaavasivulla on? Opi saamaan kaiken irti AP Chemistry -taulukosta tenttipäivänä.

Mitä lukiolaisten tulisi tehdä kesän aikana?

Keskustelua kesäohjelman ja harjoittelun välillä? Tämä opas auttaa lukion oppilaita valitsemaan parhaan tavan viettää kesänsä.

Lounais -yliopiston pääsyvaatimukset

Penn State Altoona SAT -tulokset ja GPA

Augustinusin yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman yliopisto Birminghamissa ACT-tulokset ja GPA

Jokainen saatavilla oleva IB Biology -paperi: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Biology -lehtien aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki aikaisemmat paperit, jotka löysimme kätevään luetteloon. Harjoittele näiden testien avulla saadaksesi realistisimmat valmistelut.

Alaskan yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Duquesne-yliopiston pääsyvaatimukset

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignin SAT-pisteissä ja GPA: ssa

Maryville College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Mikä on EOP? Opas koulutusmahdollisuusohjelmiin

Oletko kiinnostunut koulutusmahdollisuusohjelmista? Tässä oppaassa kerrotaan, mikä on EOP, mitä etuja se tarjoaa ja miten voit liittyä.

Montevallon yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | East Bakersfieldin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta East Bakersfield High Schoolista Bakersfieldissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

8+ ilmaista vanhaa virallista SAT -käytännön testiä

Haluatko lisää virallisia SAT -käytännön testejä? Tässä on aiempien vuosien ilmaisia ​​SAT -käytännön testejä, jotka voi ladata PDF -tiedostoina.

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

UNCP: n SAT-tulokset ja GPA

Keski -Arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

Alhambran vanhempi lukio | 2016-17 rankingit | (Martinez,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alhambran vanhemmasta lukiosta Martinezissa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä UCLA: hon: 5 avainvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä UCLA: han? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää UCLA -sisäänpääsystä ja sisäänpääsystä.

Mikä on keskimääräinen College GPA? Majurin mukaan?

Mikä on keskimääräinen college GPA kansallisesti? Entä pääaineena? Opi korkeimmat ja alhaisimmat GPA: t yliopistossa ja miksi sillä on merkitystä tulevaisuutesi kannalta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.