Mikä on GPA? Mitä GPA tarkoittaa?

feature_whatisgpahowcanithelpy

monitieteiset opinnot tutkinnon hyvät ja huonot puolet

Monet opiskelijat joutuvat GPA: n lukioon lukiossa - onko se tarpeeksi korkea? Meneekö se kouluun opiskelijavalinnoissa? Mitä GPA edes tarkoittaa?

Tässä artikkelissa käyn läpi, mitä GPA on, mitä GPA tarkoittaa ja miten se voi auttaa tai vahingoittaa sinua yliopiston valintaprosessissa.
Mikä on GPA?

Aloitetaan perusasioista! GPA on vain tapa muuntaa arvosanasi numeeriseksi asteikoksi. Lukiosta saamasi arvosanat lasketaan keskimäärin yhteen, jotta saadaan yksi kumulatiivinen arvosana, joka muutetaan sitten GPA: ksi. Perinteinen GPA -asteikko vaihtelee välillä 0,0 - 4,0.

Tässä on tuloskaavio, joka näyttää kaikki mahdolliset GPA: t ja niitä vastaavat kirjainlaadut ja -prosentit:

Kirjainluokka Prosenttiosuus GPA
A + 97-100 4.0
TO 93-96 4.0
TO- 90-92 3.7
B + 87-89 3.3
B 83-86 3.0
B- 80-82 2.7
C + 77-79 2.3
C 73-76 2.0
C- 70-72 1.7
D+ 67-69 1.3
D 65-66 1.0
F Alle 65 0,0

Tämä 4.0 -asteikko on tarkoitettu painottamattomille GPA -sopimuksille. Jotkut koulut voivat saada vielä tarkempia GPA-sopimuksia, jos arvosanat annetaan asteikolla 0-100 eikä vain kirjaimina. Esimerkiksi oppilaalla, jonka keskiarvo on 90 kaikissa luokissaan, olisi 3,5 GPA ja 92: n keskiarvolla 3,7 GPA.

Monissa kouluissa GPA: t nousevat yli 4,0: een, koska ne käyttävät painotettua asteikkoa. Painotettu GPA ottaa huomioon opiskelijan kurssityön vaikeuden, ei vain arvosanoja. Esimerkiksi opiskelija, joka saa kaikki As alemman tason luokissa, ansaitsee 4,0, kun taas opiskelija, joka saa kaikki As haastavimmissa luokissa, ansaitsee 5,0. Eri lukioissa on erilaiset standardit haastavalle kurssille, mutta tämä tarkoittaa yleensä AP -luokkia, jos koulu tarjoaa niitä, tai kunnianosoituksia, jos ei.

Korkeakoulut käyttävät GPA: ta mittaamalla sitoutumistasi oppimiseen ja halua työskennellä ahkerasti akateemisten standardien täyttämiseksi ja tietämyksesi laajentamiseksi. GPA on erittäin tärkeä, koska se tarjoaa kattavan katsauksen akateemisiin vahvuuksiin ja heikkouksiin ja kykyyn haastaa itsesi. GPA ja standardoidut testitulokset huomioidaan suhteellisen tasavertaisesti useimpien koulujen hakuprosesseissa. Kouluissa, jotka eivät vaadi standardoituja testituloksia, GPA ottaa entistä tärkeämmän roolin sovelluksessasi.Kuinka paljon GPA voi auttaa tai vahingoittaa sinua?

Lukion GPA on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka otetaan huomioon yliopiston pääsyprosessissa. Korkea GPA (3,5–4,0 tai A) voi todella auttaa sinua, mutta se riippuu olosuhteista.

milloin syyskuun näytöstulokset tulevat näkyviin

Korkea GPA on suuri voimavara, jos:

Ansaitsit sen korkean tason luokissa

Ennen kaikkea, oppilaitokset haluavat nähdä, että olet valmis haastamaan itsesi älyllisesti. Jos onnistuit ansaitsemaan korkean GPA: n suorittaessasi vaikeita kursseja, tämä osoittaa heille, että olet sekä älykäs että motivoitunut. Vaikka otit helpommat luokat lukion alussa ja jatkoit myöhemmin haastavampien kurssien suorittamista, kurssitietueesi osoittaa, että olet mukana oppimisessa ja olet valmis työntämään itseäsi.

Standardoidut testituloksesi ovat kunnossa

Jos et ole hyvä testin tekijä etkä saanut mahtavia pisteitä SAT- tai ACT -tuloksista, GPA auttaa sinua nousemaan väkijoukon yläpuolelle tästä huolimatta. Yhä useammat koulut alkavat nähdä GPA: n olevan luotettavampi mittari kuin standardoidut testit akateemisen potentiaalin arvioimiseksi. Korkea GPA osoittaa päättäväisyyttä ajan mittaan ja on luotettavin indikaattori opiskelijan kyvystä valmistua yliopistosta.

GPA Stands muista luokkasi oppilaista

Jos hyvin harvat muut koulusi opiskelijat saavuttivat samanlaisen GPA: n, tämä osoittaa sen olit valmis menemään yli ja saamaan korkeita arvosanoja vaikeissa luokissa.

Korkea GPA ei ole yhtä tärkeä, jos:

Ansaitsit sen helpoilla luokilla

Sinulla voi olla 4.0, mutta jos valitsit helpoimmat saatavilla olevat luokat saadaksesi sen, oppilaitokset eivät suhtaudu hakemukseesi yhtä myönteisesti.Jos ajattelet sitä, siinä on paljon järkeä - korkeakoulut etsivät opiskelijoita, jotka ovat valmiita hakemaan itseään ja hyödyntämään täysimääräisesti heille annetut resurssit. Jos valitset vain helpon A: n, et tee hyvää vaikutelmaa.

Standardoidut testituloksesi ovat erittäin alhaiset

Vaikka ansaitsisit erittäin korkean GPA: n, jos standardoidut testituloksesi ovat keskimääräisiä tai alle keskiarvon, sinulla voi olla ongelmia. Tämä on edelleen yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita korkeakoulut harkitsevat GPA: n lisäksi , joten sinun ei pitäisi ottaa näitä testejä kevyesti. Jos opiskelet ahkerasti, sinun pitäisi pystyä parantamaan pisteitäsivaikka et pitäisikään loistavana testaajana.

Monilla muilla opiskelijoilla on samanlaisia ​​GPA -sopimuksia

Jos GPA ei erotu pakkauksesta, tämä viittaa inflaatioon lukiossa (korkeat arvosanat työstä, joka ei ehkä ansaitse niitä täysin). Tämä on ongelma monissa kouluissa, ja se on todella turhauttavaa opiskelijoille, jotka ovat menestyneet hyvin, mutta eivät voi erottua heikkojen standardien vuoksi. Tämä ei välttämättä ole yhtä suuri ongelma kuin muut tekijät, koska pääsyvirkailijat tietävät, onko koulullasi tämä ongelma vai ei, ja ottavat sen huomioon, kun tarkastelet ennätystäsi. Se voi tarkoittaa vakioitujen testitulosten korostamista , joten sinun pitäisi parantaa pisteitäsi, jos inflaatio on huolestuttavaa.

body_oprah 'Saat 4.0 GPA: n! Ja saat 4.0 GPA: n! Kaikki saavat 4.0 GPA: ta !!!! '

Katsotaan nyt asioiden toista puolta. Jos GPA on alhainen (missä tahansa kansallisen keskiarvon alapuolella, 3,0), saatat ajatella, että olet onnekas, mutta se ei välttämättä ole totta. Vaikka voi olla vaikeaa päästä erittäin valikoiviin kouluihin, oppilaitokset ottavat myös muut tekijät huomioon pääsypäätöksissään.

Alhainen GPA ei ehkä ole valtava ongelma, jos:

Se on yli 2.0

Niin kauan kuin GPA on korkeampi kuin 2,0, on joitain korkeakouluja, joissa sinulla on hyvät mahdollisuudet hyväksyä. Jos se on b elow 2.0, on erittäin vaikea päästä useimpiin kouluihin.

Teit hyvin standardikokeissa

Kuten aiemmin mainitsin, standardoidut testit ovat tärkein asia, jonka oppilaitokset harkitsevat GPA: n lisäksi. Jos pärjäät erittäin hyvin, he antavat sinulle todennäköisemmin mahdollisuuden matalasta GPA: sta huolimatta. Vakiotestien opiskelu ja pisteiden parantaminen on paljon helpompaa kuin GPA: n parantaminen, joten jos GPA ei ole siellä, missä haluat sen olevan, yritä keskittyä pisteiden parantamiseen, jotta saat parhaan vastineen kollegion valintaprosessissa.

Haastoit itsesi

Jos GPA on alemmalla puolella, mutta olet ansainnut sen vaikeissa luokissa tai haastanut itsesi yhä enemmän lukion aikana, korkeakoulut ottavat tämän huomioon. GPA ei itsessään ole tärkeämpi kuin tie, jonka otit päästäksesi sinne.

mitä <= tarkoittaa


Voiko GPA: ta parantaa?

GPA: n parantaminen on vaikeaa, koska se on lukioiden keskiarvo. Jos päädyt esimerkiksi ensimmäisen vuoden C -keskiarvoon, voit teknisesti nostaa sen B+ -keskiarvoon nuoremman vuoden loppuun mennessä, jos ansaitset keskiarvoja toisen ja toisen vuoden aikana. Jos sinulla on C-keskiarvo sekä ensimmäisen vuoden että toisen vuoden opiskelijoille, paras mitä voit tehdä, on B-, koska lukio kahden ensimmäisen lukuvuoden aikana alentaa keskiarvoasi niin paljon.

Puhumattakaan siitä, että siirtyminen C -keskiarvosta A -keskiarvoon kaikissa luokissa ei ole sellainen asia, jota useimmat ihmiset voivat hallita, koska se vaatii niin rajuja muutoksia oppimistottumuksissa ja motivaatiossa. Niin sanottua, Jos olet vasta lukion ensimmäisellä puoliskolla, sinulla on vielä melko paljon aikaa tehdä joitain muutoksia ja näyttää korkeakouluille suuntaus kohti parempia arvosanoja.

tunnin tarina

Voit parantaa GPA: ta seuraavasti:

Pyydä lisäapua

Tämä on aina fiksu valinta, jos sinusta tuntuu jäävän jälkeen luokasta. Heti kun alat kamppailemaan, pyydä selvennystä, jotta et lopulta eksy. Saatat tarvita vain selityksen eri tavalla!

Opiskelutottumusten uudelleenarviointi

Ongelmasi voivat liittyä myös opiskelun puutteen lykkäämiseen.Näitä huonoja tapoja on vaikea muuttaa, mutta se on todella tärkeää astu taaksepäin ja korjaa tällaiset perusongelmat, jotka estävät sinua ennen kuin ne kaatuvat käsistä.

Haasta itsesi enemmän

Tämä voi tuntua paradoksaaliselta, ja kannatan sitä vain, jos sinulla on erittäin hyvä GPA matalan tason luokissa. GPA näyttää paremmalta oppilaitoksille, jos työskentelet kovemmin sen eteen, joten sinun pitäisi olla ennakoiva haastavampien kurssityöhön osallistumisen suhteen. Vaikka arvosanasi olisivatkin hieman alempia, tason nousu osoittaa, että olit valmis työntämään itsesi mukavuusalueen ulkopuolelle tuottavamman oppimiskokemuksen saavuttamiseksi. Tämän kääntöpuolella, Jos olet tilanteessa, jossa luokka on sinulle erittäin vaikea ja arvosanasi ovat pelastamattomia, sinun kannattaa harkita sen hylkäämistä, jotta et pääse F -kirjaimeen.

Jos on jo nuorempi vuosi ja sinulla ei ole paljon aikaa tehdä parannuksia, sinun pitäisi keskittyä enemmän standardoituun testaukseen. Muutaman kuukauden omistetulla opiskelulla voit nostaa pisteitäsi merkittävästi ja lisätä mahdollisuuksiasi päästä yliopistoon. GPA: n tärkein asia on aloittaa vahva ja lopettaa vahvemmin; keskiarvojen toimiessa on vaikea tehdä merkittäviä muutoksia myöhemmin.

body_GPA Hyvän GPA: n ansaitseminen on kuin maastojuoksu. Se on melko tuskallista ja sinun on ylläpidettävä vahvaa vauhtia koko ajan, mutta lopulta se on sen arvoista saavutuksen tunteen vuoksi. Kyllä, juoksin maastohiihtoa, ja kyllä, se oli pahin.


Johtopäätös

Säännöllinen painottamaton GPA mitataan asteikolla 0 - 4,0. GPA voi olla painotettu, mikä tarkoittaa, että se nousee korkeammalle (yleensä jopa 5,0, mutta joillakin kouluilla on vielä suurempi mittakaava). Painotetut GPA: t ottavat kurssin vaikeudet huomioon arvosanojen lisäksi, jotta korkean tason luokkien opiskelijat ansaitsevat GPA: t, jotka heijastavat suorittamiensa kurssien vaikeutta. Yliopistojen valintapäälliköt arvioivat GPA: si perusteella, oletko valmis yliopiston kursseihin ja oletko todella sitoutunut oppimiseen.

GPA voi auttaa sinua paljon opiskelijavalinnoissa, jos se on A -alueella tai yli 3,5, mutta se riippuu usein kurssityösi vaikeusaste, luokkasi sijoitus ja vakioitujen testitulosten laatu. Jos GPA on erityisen alhainen, keskity standardoitujen testitulosten parantamiseen ja pyri nostamaan arvosanasi pyytämällä apua ja korjaamalla kaikki huonot tavat, joihin olet joutunut. GPA on yksi korkeakouluhakemuksesi tärkeimmistä näkökohdista , joten jos sinusta tuntuu, että asiat eivät mene hyvin luokillasi, puhu!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.