Mikä on GPA -asteikko? 4.0 asteikolla

feature_whatisagpascale.png

GPA on mitta akateemisesta menestyksestä lukiossa, jota korkeakoulut harkitsevat erittäin voimakkaasti pääsyprosessissa. Mutta mikä on GPA -asteikko?

Eri lukiot voivat käyttää erilaisia ​​GPA -asteikkoja, ja on tärkeää tietää, miten nämä asteikot toimivat, jotta saat paremman käsityksen siitä, missä seisot. Tässä artikkelissa kerron sinulle, mikä on GPA -asteikko ja mitkä asteikot saatat nähdä lukiossa.Mikä on lukion GPA -asteikko?

GPA (Grade Point Average) on tapa mitata akateemisia saavutuksia lukiossa. Se on numeerinen arvo, joka korreloi opiskelijan arvosanojen kanssa. Jokainen oppilaan ansaitsema kirjainluokka arvostaa tietyn määrän arvosanoja riippuen siitä, kuinka korkea se on ja joissakin tapauksissa sen luokan taso, jossa se ansaittiin.

Kaikkien oppilaan muunnettujen kirjearvioiden keskiarvo lukiosta muodostaa hänen viimeisen GPA: nsa. Tyypillisesti toista kahdesta GPA -asteikosta käytetään opiskelijoiden arvosanojen mittaamiseen koko lukion ajan.

Painotamaton GPA -asteikko nousee 4,0: een eikä ota huomioon luokan vaikeuksia. Painotettu GPA -asteikko nousee tyypillisesti 5,0: een ja ottaa huomioon opiskelijan luokkien vaikeuden. Käyn läpi näiden kahden asteikon perusteet parissa seuraavassa osassa antaa sinulle käsityksen siitä, miten ne toimivat.

suhde ln ja e

Painotamaton 4,0 GPA -asteikko

Painotamaton GPA -asteikko on yleisimmin käytetty GPA -asteikko. Sitä löytyy lukioista ja korkeakouluista, ja se on hyvin suoraviivaista.

Pohjimmiltaan suurin ansaitsemasi GPA on 4,0 , joka osoittaa keskiarvon kaikissa luokissasi. 3,0 merkitsisi B -keskiarvoa, 2,0 a C -keskiarvoa, 1,0 a D -arvoa ja 0,0 -arvoa F. Tämä asteikko ei ota huomioon kurssiesi tasoja. Jos esimerkiksi osallistut kaikkiin arvosanoihin ja ansaitset B-keskiarvon, sinulla on sama GPA kuin kaikilla matalan tason luokilla, joilla on B-keskiarvo.

Tässä taulukossa näkyy, kuinka tämä asteikko vastaa kutakin kirjainluokkaa:

Kirjainluokka GPA
A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
F 0,0

Painotamaton 100 GPA -asteikosta

Jotkut lukiot tekevät tarkempia eroja GPA: ssa luokan keskiarvojen perusteella 100: sta (eli 90: n keskiarvo tarkoittaisi matalampaa GPA: ta kuin 92: n keskiarvo, vaikka molemmat ovat teknisesti A-miinuksia).

Tässä on taulukko, joka osoittaa, kuinka arvosanat sadasta vastaavat yleensä 4.0- ja kirjainluokan GPA-asteikot. Huomaa, että monissa kouluissa mitä tahansa alle D -luokkaa pidetään epäonnistuneena.

GPA (100-asteikko) GPA (4,0-asteikko) Kirjainluokka
97-100 4.0 A +
93-96 4.0 TO
90-92 3.7 TO-
87-89 3.3 B +
83-86 3.0 B
80-82 2.7 B-
77-79 2.3 C +
73-76 2.0 C
70-72 1.7 C-
67-69 1.3 D+
65-66 1.0 D
60-64 1.0 D-
59 tai alle 0,0 F

Tarkat rajat, joiden 100 asteikon arvosana vastaa mitäkin kirjainluokitusta, vaihtelevat kouluittain, joten jos et ole varma, kysy ne opettajiltasi tai ohjaajaltasi.

Painotettu 5,0 GPA -asteikko

Painotamattoman perusasteikon käyttämisen sijaan monet lukiot käyttävät painotettua GPA -asteikkoa. Painotetulla asteikolla, joka tyypillisesti nousee 5,0: een standardin 4,0 sijasta, korkean luokan A-arvon ansaitsevalla opiskelijalla on korkeampi GPA kuin opiskelijalla, joka ansaitsee A: n matalan tason luokalla. Vaikka tätä asteikkoa käytetään usein lukioissa, et todennäköisesti kohtaa sitä yliopistossa, koska se ottaa huomioon kurssin vaikeudet.

Korkeimman tason luokille, kuten arvosanat ja AP, oppilaat saavat ylimääräisen 1,0 lisäyksen arvosanojensa painottamattomaan GPA -arvoon luokan vaikeuden vuoksi. B B arvosanoissa vastaa 4,0 painotetulla GPA -asteikolla ja A vastaa 5,0. Jotkut koulut tarjoavat myös keskitason luokkia arvosanojen ja matalan tason välillä. Näistä kursseista painotettuun GPA: han lisätään yleensä 0,5 pistettä, mikä tarkoittaa, että A vastaa 4,5: tä. Alhaisen luokan arvosanat mitataan painottamattomalla asteikolla, joten A luokissa vastaa 4,0.

Painotetut GPA -asteikot antavat oppilaitoksille paremman alustavan käsityksen opiskelijoiden akateemisesta potentiaalista heidän kurssityönsä tiukkuuden perusteella. Ne myös parantavat tarkkuutta luokkien sijoituksissa. Alemman luokan oppilaat eivät ylitä korkean tason oppilaita rankingissa niin usein, koska GPA: t on mukautettu luokan vaikeuksiin. Tämä voi auttaa kannustamaan oppilaita ottamaan vaikeampia tunteja ja haastamaan itsensä koska se ei vahingoita heidän GPA -sopimuksiaan, elleivät he ansaitse merkittävästi huonompia arvosanoja.

body_olympics.jpg Taitoluistelijoita arvioidaan osittain heidän rutiiniensa vaikeuden perusteella, joten luistelija, joka suorittaa helpon rutiinin virheettömästi, ei voittaa toista luistelijaa, joka suorittaa vaikean rutiinin parilla virheellä. Sama on painotetun GPA: n kanssa.

Kuinka kaukana olen 4.0: sta?

Miksi GPA -asteikot ovat sinulle tärkeitä?

On tärkeää olla tietoinen lukiosi käyttämästä GPA -asteikosta, jotta voit tehdä vastuullisia valintoja korkeakoulun hakuprosessissa. Jos tähtäät valikoiviin oppilaitoksiin, sinun on ymmärrettävä, että mahdollisuutesi voivat olla erilaisia ​​sen mukaan, onko GPA: si painotettu vai painottamaton. Opiskelijalla, jolla on 3,8 painottamaton GPA ja joka on kaikissa Honors-luokissa, on paremmat mahdollisuudet päästä valikoivaan korkeakouluun kuin opiskelija, jolla on 4,0-painotettu GPA ja joka on kaikissa matalan tason luokissa.

Suuri osa GPA: ta koskevista neuvoista perustuu painottamattomaan asteikkoon, koska painottamaton asteikko on yleisemmin ymmärretty mittari. Tämä tarkoittaa sitä, että jos oppilaitoksesi käyttää painotettuja GPA -sopimuksia, sinun on arvioitava, miten voit verrata muihin hakijoihin kurssityösi eikä vain numeroiden perusteella.

Jos esimerkiksi korkeakoulun hyväksyttyjen opiskelijoiden keskimääräinen painottamaton GPA on 3,5, et voi aina olettaa, että pääset helposti sisään 4,0 -painotetun GPA: n avulla. Nämä kaksi numeroa ovat täysin eri asteikolla. Sinun on arvioitava kurssityösi yleinen tiukkuus ja koulun valikoivuus nähdäksesi, vertaatko niitä myönteisesti muihin hakijoihin.

On järkevää olla tietoinen erilaisista GPA -asteikoista, jotta ymmärrät paremmin, kuinka paljon sinun on ehkä korotettava GPA: ta päästäksesi kouluun, josta pidät todella.

Johtopäätös

Lukion GPA -arvot mitataan jollakin kahdesta asteikosta: painotettu tai painottamaton. Painotamaton asteikko on yleisin, ja tämän asteikon suurin mahdollinen GPA on 4,0. Punnitsematon asteikko ei ota huomioon luokkasi vaikeutta.

Painotettuja asteikkoja käytetään myös monissa lukioissa. Yleensä ne nousevat 5.0: een. Painotettu asteikko vaikuttaa luokkien vaikeuteen, joten A-arvosanojen luokassa on täyden arvosanan korkeampi arvo kuin matalan tason A-luokan.

On arvokasta saada tietoa siitä, miten koulusi mittaa GPA: ta, jotta saat tietoisemman näkökulman oppilaitoksen hakuprosessiin. GPA: llasi on merkittävä rooli korkeakoulujen valintapäätöksissä, joten jatka työskentelyä sen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

San Franciscon taideinstituutin pääsyvaatimukset

Piirit ACT -matematiikassa: Geometrian kaavat ja strategiat

ACT -matematiikan piirit testaavat tietosi säteistä, ympärysmitoista, alueista ja muusta. Opi tärkeitä ympyräkaavoja ja -strategioita ja harjoittele todellisia matemaattisia ongelmia täällä.

Warner Pacific Collegen pääsyvaatimukset

Uusi SAT vs. ACT: Full Breakdown

Miten uusi vuoden 2016 SAT verrattuna ACT: hen? Mikä testi sinun pitäisi tehdä? Opi päättämään uudesta SAT vs ACT tästä.

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

UT Dallasin pääsyvaatimukset

Ensimmäinen sääntö Walmart -sovelluksesi täyttämiseen

Etsitkö Walmartin työtä? Tutustu oppaaseemme online -hakemuksesi täyttämiseen ja arvioinnin suorittamiseen, jotta voit aloittaa Walmart -urasi.

Ferrum Collegen pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Yksinkertainen opas: Rahoitustuen hakeminen

Miten haet taloudellista tukea? Lähettämällä FAFSA- ja korkeakouluhakemuksesi saat raha -avustuspakettisi. Opi hakeminen vaihe vaiheelta.

Mitä sinun on tiedettävä El Doradon lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Dorado High Schoolista Placervillessä, Kaliforniassa.

SAT -aineen koe Math 1 vs Math 2: Mikä minun pitäisi ottaa?

Etkö ole varma, mikä ero on SAT II -matematiikkatestien välillä? Selvitämme mitä odottaa Math 1 vs Math 2: sta ja kuinka valita oikea testi sinulle.

Montreat Collegen pääsyvaatimukset

Nyack Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Eisenhowerin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Eisenhower Senior High Schoolista Rialto, CA.

La Sernan lukio | 2016-17 rankingit | (Whittier,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Sernan lukiosta Whittierissä, Kaliforniassa.

Aliso Niguelin lukio | 2016-17 Rankings | (Aliso Viejo,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Aliso Niguelin lukiosta Aliso Viejo, CA.

Arkansasin yliopisto Monticellossa Pääsyvaatimukset

Mikä on Putnam -matematiikilpailu? Kuinka voit Excel?

Mikä on Putnam -tentti? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Putnam -matematiikkakilpailuun osallistumisesta ja menestymisestä.

Lindenwood Universityn pääsyvaatimukset

Kuinka hakea korkeakouluun: Täydellinen asiantuntijaopas

Miten haet yliopistoon? Mitä tarvitset yliopisto -hakemukseesi ja miten valmistat sen? Tässä on täydellinen asiantuntijaopas.

Kuinka saada 4.0 GPA ja paremmat arvosanat, Harvardin alumni

Haluatko saada 4.0 GPA: n? Tai saada parempia arvosanoja lukiossa ja yliopistossa? Täällä Harvardin aluna antaa luokkastrategiat, joita voit käyttää GPA: n parantamiseen.

Clayton Valley Charterin lukio 2016-17 rankingit | (Concord,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Clayton Valley Charter High Schoolista Concordissa, Kaliforniassa.

119 parasta hauskaa vitsejä lapsille

Tarvitsetko hauskoja vitsejä lapsille? Katso luettelo parhaista lasten vitseistä pitääksesi nuoret viihdytettynä.

SUNY Geneseo SAT -pisteet ja GPA