Mikä on GPA -asteikko? 4.0 asteikolla

feature_whatisagpascale.png

GPA on mitta akateemisesta menestyksestä lukiossa, jota korkeakoulut harkitsevat erittäin voimakkaasti pääsyprosessissa. Mutta mikä on GPA -asteikko?

Eri lukiot voivat käyttää erilaisia ​​GPA -asteikkoja, ja on tärkeää tietää, miten nämä asteikot toimivat, jotta saat paremman käsityksen siitä, missä seisot. Tässä artikkelissa kerron sinulle, mikä on GPA -asteikko ja mitkä asteikot saatat nähdä lukiossa.Mikä on lukion GPA -asteikko?

GPA (Grade Point Average) on tapa mitata akateemisia saavutuksia lukiossa. Se on numeerinen arvo, joka korreloi opiskelijan arvosanojen kanssa. Jokainen oppilaan ansaitsema kirjainluokka arvostaa tietyn määrän arvosanoja riippuen siitä, kuinka korkea se on ja joissakin tapauksissa sen luokan taso, jossa se ansaittiin.

Kaikkien oppilaan muunnettujen kirjearvioiden keskiarvo lukiosta muodostaa hänen viimeisen GPA: nsa. Tyypillisesti toista kahdesta GPA -asteikosta käytetään opiskelijoiden arvosanojen mittaamiseen koko lukion ajan.

Painotamaton GPA -asteikko nousee 4,0: een eikä ota huomioon luokan vaikeuksia. Painotettu GPA -asteikko nousee tyypillisesti 5,0: een ja ottaa huomioon opiskelijan luokkien vaikeuden. Käyn läpi näiden kahden asteikon perusteet parissa seuraavassa osassa antaa sinulle käsityksen siitä, miten ne toimivat.

suhde ln ja e

Painotamaton 4,0 GPA -asteikko

Painotamaton GPA -asteikko on yleisimmin käytetty GPA -asteikko. Sitä löytyy lukioista ja korkeakouluista, ja se on hyvin suoraviivaista.

Pohjimmiltaan suurin ansaitsemasi GPA on 4,0 , joka osoittaa keskiarvon kaikissa luokissasi. 3,0 merkitsisi B -keskiarvoa, 2,0 a C -keskiarvoa, 1,0 a D -arvoa ja 0,0 -arvoa F. Tämä asteikko ei ota huomioon kurssiesi tasoja. Jos esimerkiksi osallistut kaikkiin arvosanoihin ja ansaitset B-keskiarvon, sinulla on sama GPA kuin kaikilla matalan tason luokilla, joilla on B-keskiarvo.

Tässä taulukossa näkyy, kuinka tämä asteikko vastaa kutakin kirjainluokkaa:

Kirjainluokka GPA
A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
F 0,0

Painotamaton 100 GPA -asteikosta

Jotkut lukiot tekevät tarkempia eroja GPA: ssa luokan keskiarvojen perusteella 100: sta (eli 90: n keskiarvo tarkoittaisi matalampaa GPA: ta kuin 92: n keskiarvo, vaikka molemmat ovat teknisesti A-miinuksia).

Tässä on taulukko, joka osoittaa, kuinka arvosanat sadasta vastaavat yleensä 4.0- ja kirjainluokan GPA-asteikot. Huomaa, että monissa kouluissa mitä tahansa alle D -luokkaa pidetään epäonnistuneena.

GPA (100-asteikko) GPA (4,0-asteikko) Kirjainluokka
97-100 4.0 A +
93-96 4.0 TO
90-92 3.7 TO-
87-89 3.3 B +
83-86 3.0 B
80-82 2.7 B-
77-79 2.3 C +
73-76 2.0 C
70-72 1.7 C-
67-69 1.3 D+
65-66 1.0 D
60-64 1.0 D-
59 tai alle 0,0 F

Tarkat rajat, joiden 100 asteikon arvosana vastaa mitäkin kirjainluokitusta, vaihtelevat kouluittain, joten jos et ole varma, kysy ne opettajiltasi tai ohjaajaltasi.

Painotettu 5,0 GPA -asteikko

Painotamattoman perusasteikon käyttämisen sijaan monet lukiot käyttävät painotettua GPA -asteikkoa. Painotetulla asteikolla, joka tyypillisesti nousee 5,0: een standardin 4,0 sijasta, korkean luokan A-arvon ansaitsevalla opiskelijalla on korkeampi GPA kuin opiskelijalla, joka ansaitsee A: n matalan tason luokalla. Vaikka tätä asteikkoa käytetään usein lukioissa, et todennäköisesti kohtaa sitä yliopistossa, koska se ottaa huomioon kurssin vaikeudet.

Korkeimman tason luokille, kuten arvosanat ja AP, oppilaat saavat ylimääräisen 1,0 lisäyksen arvosanojensa painottamattomaan GPA -arvoon luokan vaikeuden vuoksi. B B arvosanoissa vastaa 4,0 painotetulla GPA -asteikolla ja A vastaa 5,0. Jotkut koulut tarjoavat myös keskitason luokkia arvosanojen ja matalan tason välillä. Näistä kursseista painotettuun GPA: han lisätään yleensä 0,5 pistettä, mikä tarkoittaa, että A vastaa 4,5: tä. Alhaisen luokan arvosanat mitataan painottamattomalla asteikolla, joten A luokissa vastaa 4,0.

Painotetut GPA -asteikot antavat oppilaitoksille paremman alustavan käsityksen opiskelijoiden akateemisesta potentiaalista heidän kurssityönsä tiukkuuden perusteella. Ne myös parantavat tarkkuutta luokkien sijoituksissa. Alemman luokan oppilaat eivät ylitä korkean tason oppilaita rankingissa niin usein, koska GPA: t on mukautettu luokan vaikeuksiin. Tämä voi auttaa kannustamaan oppilaita ottamaan vaikeampia tunteja ja haastamaan itsensä koska se ei vahingoita heidän GPA -sopimuksiaan, elleivät he ansaitse merkittävästi huonompia arvosanoja.

body_olympics.jpg Taitoluistelijoita arvioidaan osittain heidän rutiiniensa vaikeuden perusteella, joten luistelija, joka suorittaa helpon rutiinin virheettömästi, ei voittaa toista luistelijaa, joka suorittaa vaikean rutiinin parilla virheellä. Sama on painotetun GPA: n kanssa.

Kuinka kaukana olen 4.0: sta?

Miksi GPA -asteikot ovat sinulle tärkeitä?

On tärkeää olla tietoinen lukiosi käyttämästä GPA -asteikosta, jotta voit tehdä vastuullisia valintoja korkeakoulun hakuprosessissa. Jos tähtäät valikoiviin oppilaitoksiin, sinun on ymmärrettävä, että mahdollisuutesi voivat olla erilaisia ​​sen mukaan, onko GPA: si painotettu vai painottamaton. Opiskelijalla, jolla on 3,8 painottamaton GPA ja joka on kaikissa Honors-luokissa, on paremmat mahdollisuudet päästä valikoivaan korkeakouluun kuin opiskelija, jolla on 4,0-painotettu GPA ja joka on kaikissa matalan tason luokissa.

Suuri osa GPA: ta koskevista neuvoista perustuu painottamattomaan asteikkoon, koska painottamaton asteikko on yleisemmin ymmärretty mittari. Tämä tarkoittaa sitä, että jos oppilaitoksesi käyttää painotettuja GPA -sopimuksia, sinun on arvioitava, miten voit verrata muihin hakijoihin kurssityösi eikä vain numeroiden perusteella.

Jos esimerkiksi korkeakoulun hyväksyttyjen opiskelijoiden keskimääräinen painottamaton GPA on 3,5, et voi aina olettaa, että pääset helposti sisään 4,0 -painotetun GPA: n avulla. Nämä kaksi numeroa ovat täysin eri asteikolla. Sinun on arvioitava kurssityösi yleinen tiukkuus ja koulun valikoivuus nähdäksesi, vertaatko niitä myönteisesti muihin hakijoihin.

On järkevää olla tietoinen erilaisista GPA -asteikoista, jotta ymmärrät paremmin, kuinka paljon sinun on ehkä korotettava GPA: ta päästäksesi kouluun, josta pidät todella.

Johtopäätös

Lukion GPA -arvot mitataan jollakin kahdesta asteikosta: painotettu tai painottamaton. Painotamaton asteikko on yleisin, ja tämän asteikon suurin mahdollinen GPA on 4,0. Punnitsematon asteikko ei ota huomioon luokkasi vaikeutta.

Painotettuja asteikkoja käytetään myös monissa lukioissa. Yleensä ne nousevat 5.0: een. Painotettu asteikko vaikuttaa luokkien vaikeuteen, joten A-arvosanojen luokassa on täyden arvosanan korkeampi arvo kuin matalan tason A-luokan.

On arvokasta saada tietoa siitä, miten koulusi mittaa GPA: ta, jotta saat tietoisemman näkökulman oppilaitoksen hakuprosessiin. GPA: llasi on merkittävä rooli korkeakoulujen valintapäätöksissä, joten jatka työskentelyä sen ylläpitämiseksi ja parantamiseksi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.