Mikä on hyvä ISEE-pisteet?

body_test_blackboards

ISEE-koe on 2. – 12. luokan opiskelijoille suoritettu standardoitu koe soveltuu moniin yksityiskouluihin. ISEE-pisteytysraporttien tiedetään sisältävän paljon tietoa, joista suurin osa ei ole kovin intuitiivinen. Joten mitä nämä pisteet tarkoittavat? Mitkä kouluista välittävät? Mikä on hyvä ISEE-pisteet? Lue vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin!

Kuinka ISEE-pisteytys toimii?

ISEE: ssä on neljä pisteytettyä osaa:  • Sanallinen päättely
  • Kvantitatiivinen päättely
  • Luetun ymmärtäminen
  • Matematiikan saavutukset

Siellä on myös essee-osa, mutta ISEE ei pisteytä sitä. Sen sijaan se välitetään kouluille, joihin opiskelija on hakenut, jotta koulut itse voivat tarkistaa sen. ISEE-pisteytysraportin, jonka opiskelijat saavat, on useita pisteitä testin jokaisessa osassa. Suurin osa opiskelijoista saa ISEE-testituloksensa 7–10 arkipäivän kuluessa testin suorittamisesta, ja ISEE-testitulokset lähetetään automaattisesti valitsemillesi kouluille.

Kalifornian yliopiston berkeleyn hyväksymisaste

Raaka- ja skaalatut tulokset

Kutakin osastoa varten opiskelijat saavat asteikon 760–940. Kuinka nämä pisteet lasketaan? Raakapisteytyksessä kukin oikea vastaus ISEE: ssä on yhden pisteen arvoinen, eikä pisteitä saada tai menetetä kysymyksen ohittamisesta tai väärään vastaamiseen. Raaka pisteet on oikein vastattujen kysymysten summa.

Tämä raaka pisteet skaalataan sitten. Skaalaus tehdään eri testipäivien vaikeuserojen huomioon ottamiseksi. Joten jos ISEE-koe joulukuussa on vaikeampaa kuin lokakuussa annettu, joulukuun tenttiä suorittavia opiskelijoita ei rangaista kovemman kokeen suorittamisesta, koska skaalaus tasoittaa vaikeuserot. Skaalatut pisteet ovat niitä, jotka ovat välillä 760 ja 940.

Prosenttiluokitus

Saat myös prosenttipisteen jokaisesta osastopisteestäsi. Prosenttiluokitus vaihtelee 1: stä 99: een, ja se määräytyy sen mukaan, kuinka skaalatut ISEE-pisteet verrataan muiden saman luokan opiskelijoiden pisteisiin, jotka ovat ottaneet ISEE: n viimeisen kolmen vuoden aikana. Mitä korkeampi prosenttipisteytys, sitä paremmin teit verrattuna muihin testaajiin. Jos sait prosenttipistemäärän 58, pisteitit yhtä hyvin tai enemmän kuin 58 prosenttia (ja alle 42 prosenttia) ryhmän muista opiskelijoista.

Stanine tulokset

Staniinin tulokset perustuvat prosenttipisteytyksiin ja he erottavat testilentäjät yhdeksään ryhmään. Kuten prosenttipisteytyksissä, mitä korkeampi opiskelijan staniinipisteet (1: stä 9: een), sitä paremmin opiskelija pärjäsi ISEE: ssä. Se tarjoaa yksinkertaisen tavan vanhemmille ja kouluille nähdä, kuinka opiskelijan ISEE-pisteet ovat verrattuna muihin testaajien pisteisiin. Kuten alla olevasta kaaviosta näet, useimmat opiskelijat saavat keskiarvon, 4-6.

Prosenttipiste

Stanine Pisteet

96-99

9

89-95

8

77-88

7

paras julkinen yliopisto Yhdysvalloissa

60-76

6

40-59

5

23-39

4

miten saada opiskelijaviisumi

11-22

3

4-10

3 aivojen pääosaa

2

1-3

1Mikä on keskimääräinen ISEE-pisteet?

Ei ole tietoa siitä, mikä on keskiarvo pisteille 760–940, mutta ISEE: n prosenttipisteytys ja staniinipisteet lasketaan siten, että ISEE: n keskiarvo vastaa näiden luokitusten keskiarvoa . Joten keskimääräisen ISEE-testin ottajan prosenttipisteytys on 50 prosenttia ja staniinipisteet 5. Tätä korkeammat pisteet / prosenttipisteet ovat keskimääräistä korkeammat ja matalammat ovat keskimääräistä pienempiä.

Hieman yli puolet (54%) ISEE-opiskelijoista saa yhden keskiarvoista 4-6. On harvinaisempaa saada pisteet taajuuksien kummastakin päästä. Vain 23% opiskelijoista saa pisteet 1-3 ja toinen 23% pisteistä 7-9. Vain 4% opiskelijoista saa staniinipistemäärän 9 ja 7% pisteet 8.

body-student-ottaen-testi-lyijykynä

Kuinka koulut käyttävät ISEE-pisteitä? Mikä on hyvä ISEE-pisteet?

On tärkeää muistaa se ISEE-tulokset ovat vain yksi osa opiskelijan hakemusta, ja ne ovat harvoin tärkein kappale. Koulut ottavat huomioon myös hakijan koululuokitukset, koulun ulkopuoliset aktiviteetit, opettajien suositukset, esseet jne. Alhaiset ISEE-pisteet voidaan korvata sovelluksen muissa osissa, ja edes erinomaiset ISEE-pisteet eivät todennäköisesti riitä saamaan opiskelijaa hyväksytyksi kilpailukykyinen koulu, jos muu sovellus on heikko.

Toinen tärkeä tietoinen tieto on se monet opiskelijat saavat ISEE: ssä huonommat pisteet kuin he ja heidän vanhempansa voisivat odottaa. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin ISEE on todennäköisesti yksi vaikeimmista kokeista, jotka opiskelija on suorittanut, ja osa tiedoista ylittää yksinkertaisesti heidän nykyisen tietämyksensä. Toiseksi ISEE: n ottava kohortti on yleensä akateemisesti vahvempi kuin keskimääräinen opiskelijaryhmä, joten se vääristää keskiarvoja. Ei ole harvinaista, että opiskelija, joka on tottunut tekemään pisteitä esimerkiksi 80. prosenttipisteessä osavaltion laajuisissa kokeissa, lähestyy 50. prosenttipistettä ISEE: ssä. Siksi keskimääräisen pistemäärän saaminen ISEE: ssä ei tarkoita, että testin tekijä on keskimääräinen opiskelija.

Mutta miten tämä vaikuttaa siihen, miten koulut katsovat ISEE-pisteitä ja mikä on hyvä pisteet ISEE: ssä? Datakoulut ovat eniten kiinnostuneita staniinipisteistä. Skaalatut pisteet eivät ole erityisen hyödyllisiä tietoja, ja prosenttipisteet voivat olla liian spesifisiä ja saada valintaryhmät jakamaan karvat yli minuuttien (Onko prosenttipiste 77 todella parempi kuin prosenttipiste 75?).

Stanine pisteyttää opiskelijat yhdeksään ryhmään, mikä helpottaa heidän vertailua muihin testaajiin sekä keskimääräisiä ISEE-pisteitä.

Joten mikä on hyvä ISEE-pisteet, joka saa opiskelijan hyväksymään yksityiskouluun? Se riippuu suuresti koulusta. Monissa kouluissa ISEE-testitulokset, jotka ovat vähintään 4, katsotaan hyväksyttäviksi. Muut kilpailukykyisemmät koulut pitävät parempana pisteitä 7 tai enemmän. Yleensä pisteet 3 tai alemmat nähdään heikkona alueena opiskelijan sovelluksessa ja pisteet 7 tai korkeampi nähdään vahvana pisteenä lähes kaikissa kouluissa (jotkut eliittioppilaitokset suosivat pisteitä 8 tai 9, mutta hyväksyy opiskelijat, joiden pisteet ovat alhaisemmat).

Useimmissa kouluissa ISEE-pisteet 5 tai sitä korkeammat ovat riittävän korkeat, jotta hakijaa voidaan harkita pääsylle, vaikka muista, että myös opiskelijan hakemuksen muiden osien on oltava vahvoja, jotta heidät voidaan hyväksyä.

Yhteenveto: Mikä on hyvä tulos ISEE: ssä?

Mikä on hyvä ISEE-pisteet? ISEE on standardoitu testi, jota monet yksityiset koulut vaativat hakijoiden suorittamaan. Testin suorittaneet opiskelijat pisteytetään neljällä alueella, ja he saavat useita erityyppisiä ISEE-testituloksia: skaalatut pisteet, prosenttipisteet ja staniinipisteet.

Staniinipisteet (vaihtelevat välillä 1–9) ovat tärkeimpiä ja niihin pisteisiin, joihin koulut kiinnittävät eniten huomiota. Mutta mikä on hyvä tulos ISEE: ssä? Pisteet 5 tai korkeammat riittävät asettamaan opiskelijat kilpailemaan useimmissa kouluissa, vaikka jotkut yksityiset eliittikoulut haluavat, että hakijoiden ISEE-testitulokset ovat vähintään 7.

esikoulutusohjelmat lukiolaisille

body-test-ottaen-paperi-graafinen-kynät

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.