Mikä on hyvä GPA? Mikä on huono GPA Collegeille?

feature_whatsagoodGPA

Jos olet alkanut miettiä yliopistosuunnitelmiasi, saatat ihmetellä, mitä pidetään hyvänä lukion GPA: na tai huonona lukion GPA: na ottamisvirkailijoiden silmissä. Tämä on monimutkainen kysymys, ja se riippuu useista tekijöistä, jotka korkeakoulut ottavat huomioon.

Tässä artikkelissa annan sinulle hieman näkemystä siitä, mitä hyvä GPA ja huono GPA perustuvat kansallisiin tilastoihin ja yksilöllisiin olosuhteisiisi. Annan myös neuvoja parhaista tavoista parantaa GPA: ta.mikä on tutkimusyliopisto

Kurssityösi ja GPA ovat yksi korkeakouluhakemuksesi tärkeimmistä osista - jotkut oppilaitokset pitävät sitä tärkeimpänä tekijänäsi - joten varmista, että teet tutkimustasi ja tiedät mihin kuulut.

Mikä on hyvä GPA verrattuna kansalliseen keskiarvoon?

Kansallisesti, keskimääräinen painottamaton lukion GPA on noin 3,0 , joka on B -keskiarvo. Jos GPA -arvosi on yli 3,0, voit todennäköisesti hyvin, mutta kaikki riippuu siitä, miten koulu laskee GPA: n ja mitkä ovat perimmäiset tavoitteesi. Muista, että tämä on maan kaikkien opiskelijoiden keskiarvo, johon kuuluu 34% lukiolaisista, jotka eivät jatka yliopistoon. Keskimääräinen lukion GPA korkeakouluopiskelijoille on todennäköisesti korkeampi kuin 3,0.

Yleensä 3,5-4,0 GPA, joka tarkoittaa A- tai A-keskiarvoa, odotetaan pääsemistä huippuopistoihin. Saatat kuitenkin saada hyväksynnän vähemmän valikoivaan kouluun, jonka GPA on jopa 2,0 tai C-keskiarvo. Konkreettiset luvut ovat vähemmän tärkeitä kuin henkilökohtainen kokemuksesi ja tiedot siitä, miten ansaitsit GPA: si, josta keskustelen seuraavassa osassa.

Mikä on hyvä GPA? Sinä?

Tämä on paljon tärkeämpi kysymys itseltäsi, koska jokainen lukio on erilainen, samoin jokainen oppilas. Muista, että oppilaitokset ottavat kaikki lukionsa tiedot huomioon arvioidessaan GPA: ta. He eivät katso sitä asiayhteydestä kansalliseen keskiarvoon verrattuna. Pääsyvirkailijat ymmärtävät, että kahdella eri lukioiden opiskelijalla voi olla erilaiset GPA: t, mutta suhteellisen akateeminen potentiaali.

Sen määrittäminen, mitä hyvä GPA ja huono GPA merkitsevät sinulle, tarkoittaa pääasiassa kolmen eri tekijän huomioon ottamista.

#1: Sinun koulusi

Antaako koulusi sinulle a painotettu vai painottamaton GPA? Joissakin lukioissa kahdella oppilaalla voi molemmilla olla 4.0-lukemat, jotka kumpikin tarkoittavat jotain erilaista, koska yksi opiskelija on edistyneissä luokissa ja toinen alemman luokan luokissa. Jos ne ovat painottamattomia GPA -sopimuksia, korkeakoulut pitävät korkeamman luokan oppilaita pätevämpinä. Vaikka molemmat opiskelijat ansaitsevat As, yksi ansaitsee heille haastavampaa materiaalia.

Jos nämä ovat painotettuja GPA: ita, se voi tarkoittaa, että korkean tason luokkien opiskelija ansaitsee Bs ja alemman tason oppilaat ansaitsevat As. Tässä tilanteessa korkeakoulut suhtautuvat edelleen suotuisammin korkean tason oppilaisiin, jotka olivat valmiita ottamaan vastaan ​​enemmän älyllisiä haasteita. Pointti on siinä parempi GPA ei välttämättä tarkoita korkeampaa; sinun pitäisi haastaa itsesi kurssitöilläsi ennen kaikkea. Älä pudota tasoa kurssilla, jotta saat A -arvon - tämä ei huijaa oppilaitoksia luulemaan, että olet pätevämpi hakija.

Jos GPA ei ole täydellinen, mutta olet luokkasi kärjessä, tämä saattaa tarkoittaa vain sitä, että koulusi on vaikea, ja virheettömän GPA: n saaminen olisi lähes mahdotonta (vaikka muiden vähemmän tiukkojen koulujen oppilaat hallitsevat sen) ). Jälleen kerran oppilaitokset ymmärtävät nämä olosuhteet ja ottavat ne huomioon. Koulusi 3,7 GPA voisi mahdollisesti näyttää paremmalta pääsyvirkailijoille kuin 4,0 GPA toisessa koulussa.

#2: Omat luokkasi

Joten sinulla on kaikki kuten luokillasi ja 4,0 GPA - teet mahtavaa, eikö? Ehkä ehkä ei. Jos saat kaikki Kuten koulusi tarjoamilla korkeimmilla luokilla, GPA on hämmästyttävä ja korkeakoulut ovat erittäin vaikuttuneita. Jos kuitenkin otat helppoja kursseja vain siksi, että tiedät, että voit saada As: n, transkriptisi 4.0 ei sokeuta pääsylippuja siihen, että et todella haasta itseäsi.

Tämä ei tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi yrittää käydä korkeimman tason kursseja jokaisessa aineessa. Et halua tappaa itseäsi stressillä, ja useimpien ihmisten on hyvä pitää yksi tai kaksi vähemmän tiukkaa luokkaa. Mutta jos jokin aihe, josta olet todella kiinnostunut, tai luulet, että haluat jatkaa opiskelua yliopistossa, yritä saada itsesi ottamaan korkean tason kursseja. Vaikka se heikentää GPA: ta hieman, se osoittaa, että olet ajava opiskelija, joka on valmis ottamaan riskejä saadakseen paremman käsityksen aiheesta. Jos otat asteittain haastavampia luokkia koko lukion ajan, vaikka se ei nosta GPAasi, se tekee GPA: sta `` paremman '' pääsylippujen silmissä, koska se on ansaittu.

body_hiking Kiipeä akateemisen potentiaalisi huipulle! Minun pitäisi kirjoittaa kopio motivoivista julisteista.

#3: Tavoitteesi yliopistolle

Onko sydämesi asetettu Ivy League -peliin? Aiotko käydä osavaltion kouluasi saadaksesi alhaisemman lukukausimaksun? Mikä on sinulle tärkeää yliopistossa? Esimerkiksi Harvardilla lähes 90 prosentilla tulijoista on GPA, joka on yli 3,75 (keskimääräinen GPA on 3,93), mikä tarkoittaa vakaata A -keskiarvoa. Kun otetaan huomioon huippukoulujen tasot, on todennäköistä, että suurin osa näistä GPA: ista on ansaittu lukion korkeimman tason luokissa. Kun sinulla on tämä valikoivuustaso, opiskelijoiden kursseja tarkastellaan yhtä tarkasti kuin heidän GPA -sopimustensa numeeriset arvot ; Harvardin kaltaiset koulut etsivät vain parhaiten menestyviä opiskelijoita korkeimman tason luokista.

Hieman vähemmän valikoiva esimerkki, Oregonin yliopistossa keskimääräinen GPA oli 3,6, mikä tarkoittaa, että useimmat opiskelijat ansaitsivat B+/A-keskiarvon lukiossa. On todennäköistä, että näiden oppilaiden kurssikuorma oli myös vähemmän haastava, joten he ovat saattaneet ottaa kohtuullisen määrän keskitason tai alemman tason oppitunteja ansaitakseen GPA: taan. Nämä ovat opiskelijoita, joilla on hyvät arvosanat, mutta jotka eivät ole luokkiensa kärjessä.

Sinun täytyy katso keskimääräistä GPA -tuloa valitsemillesi oppilaitoksille, jotta saat käsityksen siitä, missä sinun on oltava. Tämä tilasto ei tietenkään ole kaikki ja kaikki. Jotkut opiskelijat, joilla on keskimääräistä alhaisempi GPA, hyväksytään, ja jotkut keskimääräistä korkeammat GPA: t hylätään. On tärkeää varmistaa, että tarkastelet myös muita tekijöitä yhdessä näiden tilastojen kanssa selvittääksesi, mikä on paras GPA -alue sinulle. Seuraavassa osassa käyn läpi kuinka löytää ja ymmärtää nämä tiedot.

Vaihe vaiheelta: Keksi hyvä GPA tilanteeseesi

Joten miten todella päätät, onko GPAsi hyvä korkeakoulusuunnitelmien yhteydessä? Noudata näitä ohjeita saadaksesi paremman käsityksen siitä, missä olet ja missä sinun on oltava.

# 1: Tee luettelo korkeakouluista luulet olevasi kiinnostunut. Suosittelen Cappex matalan stressin korkeakouluhaun suorittamiseksi ja nopean luettelon tekemiseksi mahdollisuuksista.

# 2: Tutki keskimääräisiä GPA -sopimuksia ja pääsymaksuja luettelossasi oleville oppilaitoksille. Tee muistiinpanoja näistä tilastoista, jotta voit tutustua niihin myöhemmin. Löytääksesi pääsyasteen ja keskimääräisen GPA: n missä tahansa koulussa, Googlen 'college name' + 'pääsyvaatimukset' + 'PrepScholar'. Olemme koonneet kaikki tiedot tietokantaan helpottaaksesi sinua!

# 3: Vertaa GPAasi koulusi keskimääräisiin GPA -sopimuksiin. Hyvä tapa tehdä tämä on kaavio, kuten alla oleva tyhjä kaavio, jonka voit täyttää. Kun olet löytänyt keskimääräiset GPA: t, vertaa niitä omiin. Oletko keskiarvon ylä- tai alapuolella? Useimmat koulut antavat sinulle painottamattomia GPA -tilastoja, joten jos GPA on painotettu, muista ottaa tämä huomioon.

Koulun nimi Keskimääräinen GPA (painottamaton) Keskimääräinen GPA (painottamaton)

# 4: Jos olet keskiarvon yläpuolella, se on hieno uutinen! Se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Jos olet alle keskiarvon, sinulla voi silti olla mahdollisuus sen mukaan, kuinka kaukana olet. Tämä tarkoittaa vain sitä, että koulu on luultavasti ulottuvillasi.

#5: Viimeisenä vaiheena sinun pitäisi katso valitsemiesi korkeakoulujen pääsymaksuja. Kahdessa koulussa voi olla hyvin erilainen pääsyaste, mutta samat keskimääräiset GPA: t. Tämä tarkoittaa sitä, että valikoivampi koulu odottaa samaa GPA: ta, mutta haastavammin.

  • Jos koulun sisäänpääsyaste on alle 20%, voit olettaa, että sinulta odotetaan ennätystä erittäin haastavista kursseista keskimääräisten GPA -standardien täyttämisen lisäksi.
  • Jos pääsyaste on 20-40%, koulu odottaa hieman haastavaa kurssityötä.
  • Jos sisäänpääsyaste on 40–60%, koulu odottaa keskitason kursseja, ja jos se on yli 60%, luultavasti voit päästä eroon ottamalla reilun määrän alemman tason luokkia niin kauan kuin GPA on vielä suhteellisen korkea.

body_parachute

Mutta minulla on A+ kuntosalilla! Aced sateenkaaren laskuvarjoyksikkö! MITEN EIVÄT VOIS EI HALUA MINUA ??

Mitä voit tehdä GPA: n parantamiseksi?

En sokeroi tätä: GPA: n parantaminen ei ole helppoa, ja se vain vaikeutuu lukion jatkuessa. Jos olet fuksi tai toisen vuoden opiskelija, sinulla on vielä aikaa tehdä merkittäviä muutoksia. Jos olet nuorempi, sinun pitäisi luultavasti keskittyä enemmän testitulosten parantamiseen. Suhteessa opiskeluaikaan testitulokset ovat helpoin tapa parantaa mahdollisuuksiasi pääsyyn yliopistoon. Heille annetaan noin yhtä paljon painoarvoa pääsypäätöksessä kuin GPA useimmille kouluille. Jos pystyt hallitsemaan todella hyviä pisteitä, sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet päästä sisään, vaikka GPA on alle hyväksyttyjen opiskelijoiden keskiarvon.

Sanoisin voit tehdä kolme pääasiaa jos haluat parantaa GPA: ta korkeakoulujen silmissä:

#1: Ota yhä vaikeampia luokkia

Tämä saattaa tuntua paradoksaaliselta. Eikö GPA mene alas, jos otat vaikeampia luokkia? Kyllä, numerot saattavat laskea, mutta GPA on vaikuttavampi korkeakouluille, jos se on ansaittu haastavissa luokissa. Yritä nousta lukion edetessä tasolle osoittaaksesi, että olet valmis työskentelemään kovasti arvosanojesi eteen. Sinun tulisi noudattaa tätä neuvoa vain, jos GPA on jo hyvä lukujen mukaan, mutta et ota vaikeita luokkia. Jos kamppailet nykyisen kurssikuormasi kanssa, älä riskeeraa siirtyä ylös ja epäonnistua luokassa! Sinun tehtäväsi on ymmärtää ja kunnioittaa rajojasi stressin ja koulutehtäviin käytetyn ajan suhteen.

#2: Pyydä lisäapua

Monien vaikeuksissa olevien oppilaiden virhe on se, että he eivät pyydä apua opettajiltaan. Ymmärrän, että avun pyytäminen ei ole aina helppoa - tiedän, että itse vältin sitä vuosia, ja se vain satutti minua. Avun pyytäminen on SMART -asia, ja sen avulla voit saada yksilöllistä huomiota, jota saatat tarvita ymmärtääksesi käsitteitä paremmin. Opettajasi arvostavat sitä, että teet ponnisteluja, ja tulet todennäköisesti luottavaisemmaksi kyvystäsi ymmärtää materiaalia. Tämä on yksi parhaista tavoista nähdä merkittävä positiivinen vaikutus arvosanoihisi.


#3: Pidä aikataulusta kiinni ja keskity

Helpommin sanottu kuin tehty, eikö? Mutta jos aiot vakavasti parantaa arvosanojasi, tämä on lopputulos. Viivästyminen ja opiskelun puute voivat vahingoittaa arvosanoja enemmän kuin akateemiset kykysi. Jos teet aina kaiken edellisenä iltana pitkäaikaisille projekteille tai vilkaiset muistiinpanojasi hetken ennen testejä, sinun on ehkä arvioitava tottumuksesi uudelleen. Tietojen lukeminen satunnaisesti, mitä sinun on tiedettävä, ei ole laillista opiskelua, ellet palaa takaisin ja varmista, että olet ottanut sen omaksesi. Ajattele kriittisesti opiskelutottumuksiasi ja katso, onko jotain alueita, joilla voit parantaa. Jos sinun on luotava aikataulu itsellesi pysyäksesi tavoitteidesi kanssa, mene siihen.

body_gluestick

Tarvitset vain kalenterin ja liimaa. Näin tämä toimii, eikö?

Lopullinen arviointi

Mikä on hyvä GPA? Mikä on huono GPA? Todellinen vastaus, niin turhauttavalta kuin tämä voi olla, on se, että se riippuu! Vaikka keskimääräinen lukion GPA on noin 3,0, se voi itse asiassa olla erittäin hyvä GPA tai ei niin hyvä GPA sinulle olosuhteistasi ja tavoitteistasi riippuen. On tärkeää harkita miten koulusi laskee GPA: n, kurssityösi tason ja niiden koulujen valikoivuuden, joihin toivot osallistuvasi päättää, onko GPA -liittymäsi hyvä.

Vaikka GPA: ta on erittäin vaikea parantaa, saatat pystyä tekemään merkittäviä muutoksia, jos olet omistautunut fuksi tai toisen vuoden opiskelija haasta itsesi kurssitehtävilläsi, pyydä lisäapua ja tarkista opiskelutottumuksiasi. Jos on liian myöhäistä parantaa GPA: ta merkittävästi etkä usko, että se on aivan niin hyvä kuin sen pitäisi olla, keskity sen sijaan standardoitujen testitulosten parantamiseen. Tämä antaa sinulle paremman sijoitetun pääoman tuoton opiskeluaikoillesi.

Muista se GPA: n todellisella numeroarvolla ei ole läheskään yhtä suurta merkitystä kuin sen saavuttamiseksi. Jatka kovaa työtä, älä lannistu!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA