Mikä on GED? Pitäisikö sinun saada yksi?

body_diploma.png

Jos sinulla ei ole perinteistä lukiotodistusta, voit silti ansaita vastaavan todistuksen hankkimalla GED: n. Mutta mikä on GED? Mitä GED tarkoittaa? Pohjimmiltaan GED on valtakirja, joka voi korvata lukion tutkinnon. Koska useimmat työnantajat (ja kaikki korkeakoulut) vaativat, että olet suorittanut lukion, on yleensä hyvä saada GED, jos et suorita lukiota. Se auttaa varmistamaan, että sinulla on enemmän mahdollisuuksia myöhemmässä elämässä.

Tässä artikkelissa käyn läpi GED-merkityksen, edut, joita tämä valtakirja voi antaa sinulle, ja kuinka saada GED.Mikä on GED? Kuinka se eroaa lukion tutkinnosta?

Mitä GED tarkoittaa? GED on lyhenne, joka tarkoittaa yleistä koulutuksen kehittämistä. Se on testi, joka mittaa, onko opiskelijoilla akateemisia taitoja vastaa korkeakoulututkinnon suorittaneiden lukiolaisia. Ihmiset, jotka keskeyttivät lukion alun perin, mutta ovat huolissaan näkymistään ilman tutkintotodistusta, suorittavat usein GED-testin. Neljä GED-testin sisältävää sisältöaluetta vastaavat lukion neljää näkyvintä ydinkohtaa:

  • Ajattelu kielitaiteen kautta
  • Matemaattinen päättely
  • Yhteiskuntaoppia
  • Tiede

Tämä on äskettäinen muutos, joka otettiin käyttöön vuonna 2014 (aiemmin oli viisi aihealuetta, lukeminen ja kirjoittaminen erillisinä testeinä). Testi on päivitetty vuoden 2002 versiosta alkaen vaatia syvempää aineiston ymmärtämistä ja kehittyneempiä päättelytaitoja.

Jos läpäiset GED-testin, ansaitset GED-todistuksen, joka voi olla tutkintotodistus tai todistus valtiosta riippuen. GED-todistus tai tutkintotodistus otetaan teknisesti huomioon yhtä voimassa kuin tavallinen lukiotodistus. Jotkut työnantajat ja korkeakoulut suosivat kuitenkin lukion suorittaneita opiskelijoita ylioppilastutkijoiden kanssa kumpikin mittaamien taitojen vuoksi. Koska voit ansaita GED: n tekemällä yhden testin (no, sarja testejä, mutta pääsen siihen myöhemmin), sitä ei välttämättä pidetä osoituksena akateemisesta sinnikkyydestäsi perinteisen lukiokoulutuksen kanssa.

Jos olet vielä tarpeeksi nuori (yleensä alle 20-vuotiaita, vaikka käytännöt vaihtelevat osavaltioittain), sinulla on mahdollisuus palata lukioon sen sijaan, että saisit GED: n, Suosittelen vahvasti, että yrität suorittaa opintojasi, jotta voit ansaita säännöllisen tutkintotodistuksen. Silti on parempi, että sinulla on GED kuin ei lainkaan lukion suorittamisvaltuuksia, ja testin viimeaikaisten muutosten avulla, jotta se olisi tiukempi, sitä voidaan tulevaisuudessa tarkastella eri tavalla.

helsinki-3.jpg Kuka voi kertoa, mitä tulevaisuus on meille jokaiselle? Onko vapaata tahtoa olemassa? Onko elämä vain pyöreä käytävä, jossa kaikki uloskäynnit johtavat ikuisuuden tuntemattomaan tyhjyyteen? Ok, takaisin GED: ään, anteeksi.

Pystytkö pääsemään yliopistoon GED: n avulla?

Kollegion hallituksen mukaan 95 prosenttia Yhdysvaltain korkeakouluista ja yliopistoista hyväksyy GED-tutkinnon suorittaneet, jotka täyttävät muut pätevyytensä. Joitakin esimerkkejä harvoista korkeakouluista, jotka eivät hyväksy GED: itä, ovat Fairfield University, Sewanee - University of the South ja Bowdoin College. Muista kuitenkin, että monet korkeakoulut vaativat opiskelijoita lähettämään tuloksia SAT: sta tai ACT: stä, ja he etsivät kattavaa hakemusta, joka sisältää hyvän GPA: n. Jos keskeytit lukion suhteellisen aikaisin, hakemuksellasi ei ehkä ole paljon tietoja. Tästä syystä monet ihmiset, jotka ansaitsevat GED: itä aloittaa yhteisöopistoissa tai teknillisissä kouluissa ja siirtyminen nelivuotisiin korkeakouluihin vuoden tai kahden jälkeen.

GED-opiskelijoiden voi olla myös hankalaa hankkia tarvittavat opiskelutaidot yliopistossa, koska testi ei valmista heitä syvällisempiin tehtäviin ja pitkäaikaisiin projekteihin. Jos sinulla oli vaikeuksia seurata tehtäviä kun olet lukiossa, sinun kannattaa miettiä miten voit tarkistaa kaikki aikaisemmat huonot opintotavat ennen ilmoittautumista kilpailukykyisiin korkeakouluohjelmiin.

Sinun tulisi myös tietää, että yliopistojen taloudellinen tuki on yhtä helposti saatavana opiskelijoille, jotka ovat ansainneet GED: n kuin perinteisille lukion valmistuneille, tarpeidesi mukaan.

body_dayplanner.jpg Voit hyötyä suunnittelijan käytöstä korkeakoulussa, jos et ole järjestäytynyt tyyppi (vaikka henkilökohtaisesti olenkin niin hämmentynyt, että unohdan kirjoittaa asioita suunnittelijoille, joten se voi olla ongelma).

Kuinka voit ansaita GED: si?

Sinun on oltava vähintään 16-vuotias voidaksesi suorittaa GED-testin, etkä saa ilmoittautua lukioon. Sinun tulisi myös täyttää valtion kelpoisuusvaatimukset ajaksi, jonka olet ollut lukion ulkopuolella. Joissakin osavaltioissa sinun on oltava lukion ulkopuolella vähintään 60 peräkkäistä päivää, ennen kuin sinulle annetaan mahdollisuus suorittaa testi. Ota yhteyttä ohjelman järjestelmänvalvojaan osavaltiossasi saadaksesi lisätietoja.

Sinun on läpäistävä kaikki neljä koekoketta GED-testikokoelmassa, mikä tarkoittaa vähintään 145 pistettä jokaisessa testissä (New Jersey vaatii vähintään 150 pisteen läpäisemiseen). Pisteet vaihtelevat 100: sta 200: een vuoden 2014 versiossa). Jokaisen testin 165 pistemäärä on vertailuarvo korkeakoulu- ja uravalmiudelle, ja saat kunniamaininnan, jos saavutat tämän pistemäärän. Neljä testiä kestää yhteensä seitsemän ja puoli tuntia ja niitä hallinnoidaan tietokoneella. Sinun ei tarvitse ottaa niitä kaikkia samana päivänä , mutta jotkut osavaltiot noudattavat tiettyjä aikatauluja testien suorittamiseen. Useimmat kysymykset ovat monivalintaisia, vaikka siellä on myös sekoitus tyhjiä, vedä ja pudota- ja valitse alue-kysymyksiä sekä essee-kysymys Reasoning Through Language Arts -osasta.

Jos et läpäise testiä ensimmäistä kertaa, voit suorittaa sen uudelleen, vaikka eri osavaltioissa on erilaiset vaatimukset ihmisille, jotka tarvitsevat uusimaan GED-testit (kuten lisämaksut tai todisteet osallistumisesta valmisteluluokkaan). Testausmajoituksia on saatavilla vammaisille; voit rekisteröityä niihin online-tilisi kautta rekisteröinnin jälkeen. Testeihin ilmoittautuminen on yleensä maksettava, mutta kustannukset vaihtelevat osavaltioittain. Kun olet suorittanut jokaisen testin, saat pisteet 24 tunnin sisällä. Tässä on lisää yksityiskohdat pisteytysraportista .

2015 ap biologia monivalinta

body_fourtests.jpg Kun olet suorittanut kaikki neljä testiä, ansaitset GED: n monimutkaisessa seremoniassa, jossa sinun on rakennettava jättiläinen ympyräkaavio, joka symboloi saavutuksiasi.

Kuinka voit valmistautua GED-testiin?

Voit soittaa numeroon 800-62-MYGED (800-626-9433) saadaksesi viitteitä paikallisiin GED-valmisteluohjelmiin ja testauspaikkoihin sekä lisätietoja ja oppimateriaaleja. Voit myös rekisteröidy tili GED-verkkosivustolla rekisteröityäksesi testiin ja päästäksesi käytännön kokeisiin ja muihin materiaaleihin, jotka auttavat sinua valmistautumaan.

Muista tarkistaa, jos olet ollut koulun ulkopuolella jonkin aikaa ja luulet taitosi olevan ruosteessa. Tässä on linkki a vapaa harjoitustesti jonka voit ottaa heti. GED-sivuston tietojen mukaan useimmat ihmiset onnistuvat läpäisemään kokeen ja ansaitsemaan GED-todistuksen tai -todistuksen kolmen kuukauden kuluessa , joten sen ei tarvitse olla erittäin pitkä prosessi!

Pitäisikö sinun saada GED?

Saatat silti miettiä, onko se todella sen arvoista saada GED verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Verrattuna mihinkään tutkintotodistukseen, on hyvä ansaita GED. Kuten olen maininnut, sinulla on pääsy moniin muihin mahdollisuuksiin elämässä, ja voit ehkä jatkaa koulutustasi. Voisit myös hankkia HSED- tai lukion vastaavuustodistuksen tai voit palata takaisin lukioon, jos olet vielä tarpeeksi nuori.

Verrattuna tavalliseen lukiotodistukseen GED saa sinut näyttämään hieman vähemmän pätevältä joillekin työnantajille ja korkeakouluille. Jos sinulla on kyky ja mahdollisuus tehdä niin, suosittelen vahvasti palata kouluun ja kurssien päättäminen.

Jos tämä ei ole vaihtoehto sinulle, voit myös harkita lukion vastaavuustutkinnon ansaitsemista GED: n sijaan. HSED: llä on muutama lisävaatimus, mutta sinun on silti suoritettava samat testit kuin useimmissa osavaltioissa. HSED hyväksytään hieman laajemmalla joukolla työnantajia ja korkeakouluja, vaikka se ei todennäköisesti tekisi suurta eroa mahdollisuuksissasi verrattuna GED: ään.

Lukion koulutus on elintärkeää, jos haluat olla oikeutettu useimpiin ammattityöpaikkoihin ja kaikkiin korkeakouluihin. Vaikka et olisi suorittanut lukiota suunnitellusti, ansaitset GED: n osoittamaan, että olet yhtä pätevä kuin muut lukion valmistuneet monenlaisiin mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

kehon_mahdollisuudet.jpg Laita uusi liikennemerkki moottoritielle nimeltä ELÄMÄ.

Yhteenveto: GED-merkitys ja merkitys

Mitä GED tarkoittaa ja mitä GED tarkoittaa? GED on lyhenne sanoista 'Yleinen koulutuksen kehittäminen'. GED on testi, jonka ihmiset, jotka eivät ole valmistuneet lukiosta, voivat osoittaa osoittavansa, että heillä on tarvittavat taidot ja tiedot käydä koulua tai tehdä työtä, joka vaatii lukion tutkinnon. Jos et valmistunut lukiosta etkä voi tai halua palata, GED: n ottaminen voi olla hyvä tapa auttaa sinua jatkamaan koulutusta ja urapolua.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.