Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

reppu.jpg

Välivuoden ottaminen lukion jälkeen on vaihtoehto, jonka yhä useammat nuoret aikuiset valitsevat joka vuosi. Haluatko oppia luokan ulkopuolella, paljastaa intohimosi tai vain kopioida Malia Obama , voit tavoittaa kaikki kolme tavoitetta lykkäämällä yliopistoon ilmoittautumista vuodeksi.

Gap-vuodet näyttävät kaikille erilaisilta, mutta ne kaikki painottavat kokemuksellista oppimista ja henkilökohtaista kehitystä. Tässä oppaassa tutkitaan, mikä on aukovuosi, sekä keskustellaan sen eduista ja haitoista. Jos aiot ottaa välivuoden tai olet yksinkertaisesti kiinnostunut oppimaan lisää siitä, lue tämän kasvavan trendin kattava tutkimus.Mikä on aukovuosi?

American Gap Year Associationin (AGA) mukaan aukkovuosi on vuoden kokemuslukukausi ” päällä , ' tyypillisesti lukion ja yliopiston välillä käytännön, ammatillisen ja henkilökohtaisen tietoisuuden syventämiseksi. ''

AGA korostaa, että aukovuosi on vuosi päällä , pikemminkin vuosi vinossa , torjumaan ajatusta siitä, että opiskelijat ovat vuoden mittaisella lomalla koulusta. Sen sijaan opiskelijat, jotka vievät aikaa lukion ja yliopiston välillä, suunnittelevat vuottaan erityiset tavoitteet mielessä. He käyttävät aikaa ammatillisten taitojen hankkimiseen, vapaaehtoistyöhön tärkeään tarkoitukseen tai matkustamiseen ympäri maailmaa vain muutaman suosittavan välivuoden toiminnan mainitsemiseksi.

Koska kuiluvuodet vaativat usein opiskelijalta jonkin verran taloudellisia investointeja, ne eivät yleensä ole kaikkien saatavilla. Vaikka apurahoja ja apurahoja on yhä enemmän saatavilla, kyky ottaa välivuosi merkitsee silti a tietty määrä etuoikeuksia. Vapaaehtoisohjelmat kotona tai ulkomailla ovat erityisen ulottumattomissa opiskelijoille, jotka eivät kykene sitoutumaan kuukausiin ajastaan ​​työskentelemään tai matkustamaan ilman palkkaa.

Jos pystyt ottamaan välivuoden, voit täyttää vuodesi monin tavoin kiinnostuksen kohteidesi ja tavoitteidesi mukaan. Katsotaanpa joitain suosituin välivuoden toiminta.


sukeltaja.jpeg

Ennen kuin sukellat etupuolella aukovuoteen, sinun on asetettava erityiset tavoitteet vuodelle.

Mitä voit tehdä aukovuoden aikana?

Välivuoden toiminta vaihtelee suuresti, mutta useimmat ihmiset haluavat kokea henkilökohtainen, ammatillinen ja koulutuksellinen kasvu. Kun suunnittelet aukovuotta, voit yrittää hankkia työkokemusta, kehittää ammattitaitoa, tutkia henkilökohtaista kiinnostusta, vapaaehtoistyötä tärkeän asian hyväksi tai matkustaa ympäri maailmaa.

# 1: Hanki työkokemus

Vaikka palkkatyön vaihtoehdot eivät ole yhtä lukion valmistuneille kuin korkeakoulujen suorittaneille, saatat pystyä löytää palkkatyötä. Vietämällä vuoden työskentelemällä voit säästää rahaa yliopistolle, hankkia ammattikokemusta ja selventää, mitä haluat opiskella yliopistossa.

Ottaen huomioon yksityisten korkeakoulujen korkeat kustannukset, et halua osallistua ennen kuin olet selvittänyt urasi tavoitteet. Työskentely vuoden ajan voi auttaa sinua tutkia ja kaventaa ammatillisia etujasi.

Sinä voisit työskennellä paikallisesti yrityksessäsi tai organisaatiossasi. Voit myös tutkia työpaikkoja muissa kaupungeissa tai maissa yrityksissä tai järjestöissä. Toinen vaihtoehto lukion valmistuneille on tarjota lastenhoitoa paikallisesti tai ulkomailla au pairina.

# 2: Kehitä ammattitaitoja

Työn saamisen lisäksi voit tutkia ohjelmia, joihin keskitytään taitojen kehittäminen ja uran etsintä. Jotkut organisaatiot veloittavat huomattavan maksun, kun taas toiset ovat suunnattu matalan tulotason tutkinnon suorittaneille.

Vuosi ylös Esimerkiksi tavoitteena on tarjota pienituloisia nuoria aikuisia käytännön taitojen kehittäminen ja yritysharjoittelu yliopistoluotolle. Job Corps tarjoaa koulutusohjelmia yli 100 teknisellä alueella.

Sillä erämaassa ja johtamistaitoja , Lähtevä ja Kansallinen ulkoilujohtajakoulu ovat suosittuja vaihtoehtoja. Opiskelijat, joilla on keinoja ja kiinnostusta työskennellä kansainvälisesti, voivat lisäksi kehittää voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden taitoja esimerkiksi organisaation kautta AFS: n kulttuurienväliset ohjelmat .

Nämä ohjelmat eivät ainoastaan ​​tarjoa taitokoulutusta, vaan monet antavat sinulle opintopisteitä tämä siirto, kun ylioppilastut seuraavaan vuoteen.

Tuli.jpg

Rakastatko retkeilyä? Jotkut välivuosiohjelmat auttavat sinua kehittämään erämaata ja johtamistaitoja.

# 3: Tutki henkilökohtaista kiinnostusta

Toinen suosittu motivaatio välivuoden ottamiseksi on tutkia henkilökohtaista intohimoa. Harvardin mukaan jotkut sen opiskelijat, jotka ottivat välivuoden, harjoittivat

draama, taitoluistelu, terveydenhoito, arkeologiset tutkimukset, kibuts-elämä, kielentutkimus, mineraloginen tutkimus, lähetystyö, musiikki, voittoa tavoittelemattomat ryhmät, lastensuojeluohjelmat, poliittiset kampanjat, koulujen jälleenrakentaminen ... urheilu, teräsrumpu, tarinankerronta , swing-tanssi, yliopistokurssit ja kirjoittaminen - joidenkin valitsemiseksi satunnaisesti. '

Kun suunnittelet aukovuotta, sinun tulisi miettiä, mitä rakastat tehdä. Jos voisit viettää päivän tehdä mitä haluat, mitä valitsisit? Vaikka et olisikaan varma, sinun tulisi etsiä välivuoden organisaatioista löytääksesi mahdollisuuksia, joiden avulla voit harjoitella, tutkia ja löytää henkilökohtaisia ​​intohimoja.

# 4: Vapaaehtoinen syystä

Toinen suosittu välivuoden toiminta, jossa taitojen kehittäminen yhdistetään henkilökohtaisen intohimon tutkimiseen, on vapaaehtoistyö. On paljon mahdollisuudet vapaaehtoistyöhön sosiaalisista syistä, kuten suojelu, humanitaarinen apu, infrastruktuurin rakentaminen, tyttöjen vaikutusmahdollisuuksien lisääminen, koulutus, maatalous tai eläinten hoito.

Tarjolla on erilaisia ​​vapaaehtoisohjelmia, joista monet löytyy USA: n välivuoden messut . Kaupunki Kyllä Esimerkiksi r sijoittaa nuoret aikuiset kouluihin kaikkialla Yhdysvalloissa auttamaan luokassa. Kansainväliset ohjelmat, kuten Vapaaehtoiset rauhaan , Maailmanlaajuinen palvelujärjestö ja Levoton kehitys , nimittää nuoret aikuiset paikoissa ympäri maailmaa vapaaehtoistyöhön lasten kanssa, opettaa englantia, työskennellä ympäristön kunnostamiseksi tai auttaa sosiaalisissa hankkeissa, kuten HIV / aids-tietoisuus.

Jotkut näistä vapaaehtoisohjelmista ovat ilmaisia, kun taas toiset veloittavat huomattavan maksun (ilman lentolippuja). Tutkimalla erilaisia ​​mahdollisuuksia löydät vaihtoehdon, joka sopii sekä tavoitteisiisi että on taloudellisesti toteutettavissa.

elephant.jpg

Oletko kiinnostunut eläinten hoidosta tai ympäristönsuojelusta? Jotkut ohjelmat vievät sinut ympäri maailmaa vapaaehtoistyöhön eläinten pyhäkköihin.

# 5: Matkusta ympäri maailmaa

Lopuksi, joillakin nuorilla aikuisilla on yksi päätavoite heidän välivuoden aikana: nähdä maailma. He lyövät avointa tietä, reppuvat mantereiden yli ja vierailevat maailman maamerkkeissä. Edulliset matkailijat voivat hyödyntää halpoja tai ilmaisia ​​majoitusvaihtoehtoja CouchSurfing tai WWOOF , organisaatio, jossa ihmiset vaihtavat maatilamajoitusta majoitukseen.

Matkailijat käyttävät välivuotta saadakseen lisätietoja maailmasta, kokea uusia kulttuureja, ja löytää uusia kiinnostuksen kohteita. Koemalla uusia olemistapoja he oppivat lisää itsestään ja roolistaan ​​maailmassa.

Välivuoden mahdolliset edut

Yhä useampi opiskelija vie vuosia lukion ja korkeakoulun välillä, ja yhä useampi opiskelija korkeakoulut kannustavat nimenomaan tätä käytäntöä. Miksi opiskelijat ovat kiinnostuneita tästä vaihtoehdosta, ja mitä hyötyä on siitä, että tehdään vuosi ennen yliopistoon astumista? Lue lisätietoja kuusi potentiaalista hyötyä ottaa välivuosi lukion jälkeen.

# 1: Hanki uusia taitoja kokemuksen kautta

Gap-vuodet tarjoavat mahdollisuuden kokeellinen oppiminen. Niiden avulla voit astua ulos luokkahuoneesta ja oppia uusia taitoja ja ideoita tekemällä. Saatat joutua kokonaan uusiin tilanteisiin, jotka edellyttävät ainutlaatuisia ongelmanratkaisutaitoja ja perspektiivin muutosta.

Olitpa sitten töissä, vapaaehtoistyössä tai matkoilla, kohtaat uusia haasteita ja kehität taitoja niiden voittamiseksi. Nämä uudet kokemukset voivat lisäksi auttaa muokkaamaan akateemista suuntaa kun saavut yliopistokampukselle.

pilvet.jpg

Tuntuuko sumuiselta siitä, mitä haluat opiskella yliopistossa? Kun vietät vuoden uusien taitojen kehittämiseen, pilvet voivat erota toisistaan ​​ja selventää, mitä haluat tehdä lähivuosina.

# 2: Säästä rahaa yliopistolle

Vuosivuosien ei tarvitse maksaa tuhansia dollareita. Päinvastoin, saatat käyttää tätä aikaa työn saamiseen, ammatillisen kokemuksen hankkimiseen ja tehdä rahaa. Ansaitsevan työn avulla voit säästää rahaa yliopistolle, hankkia kokemusta työympäristöstä ja selventää ammatillisia tavoitteitasi. Työelämän verkkosivustot, kuten Idealisti ja Snagajob luetella mahdollisuuksia, jotka ovat lukion valmistuneiden käytettävissä.

# 3: Tutustu uusiin kulttuureihin

Monet opiskelijat käyvät 18 vuotta koulua samassa paikassa saman ihmisryhmän kanssa. Ottamalla välivuoden voit astu ulos mukavuusalueeltasi ja täysin uuteen kulttuuriin. Vaikka et matkustaisikaan kansainvälisesti, saatat kokea uuden kulttuurin liittymällä työpaikalle tai osallistumalla vapaaehtoisvuosien ohjelmiin.

Voisit oppia uusia tapoja, kokeilla uusia ruokia, hankkia toisen kielen tai yksinkertaisesti avata silmäsi uusille tavoille olla maailmassa. Kuukauden kokemuksesi voi Laajenna horisonttiasi ja muokkaa näkökulmasi sekä itseesi että ympäröivään maailmaan.

# 4: Hanki uusia ystäviä

Aivan kuten voit saada uusia kokemuksia välivuodesta, voit myös tavata uusia ihmisiä kaiken ikäisiltä ja elämänaloilta. Rakentamalla mielekkäitä suhteita, voit kokea paljon henkilökohtaista kasvua ja luoda tukiverkoston navigoidessasi elämäsi seuraavina vuosina.

Tapaatpa työtovereitasi, vapaaehtoistyötovereitasi tai koti-perheesi toisessa maassa, sinä ja ympärilläsi olevat ihmiset hyötyvät väärennöksistä uusia yhteyksiä ja ystävyyssuhteita.

ystävät.jpg

Välivuoden aikana voit saada uusia ystäviä ja oppia ihmisistä kaikilla elämänaloilla.

# 5: Päivitä ja lataa ennen korkeakoulua

Vuosivuosi voi olla hyvä tapa Lataa monien vuosien jälkeen koulunkäynnistä. Sen sijaan, että hyppisit heti seuraavien neljän vuoden koulutukseen, voit pitää tauon luokkahuoneessa ja virkistää henkilökohtaisia ​​etujasi ja motivaatiotasi.

Monet valikoivat koulut, mukaan lukien Princeton ja Harvard, kannustavat hyväksyttyjä opiskelijoita ottamaan välivuoden ennen ilmoittautumista. Harvard sanoo: 'Ehkä paras tapa saada kaikki' loma-ajan 'edut on lykätä yliopistoon pääsyä vuodella.' Harvardin sanomalehti The Crimson kertoi, että 'vuoden vapaata pitäneet opiskelijat pitivät kokemusta' niin arvokkaana, että neuvoisivat kaikkia Harvardin opiskelijoita harkitsemaan sitä '. ... Yksi opiskelija huomasi, että suurin osa hänen ystävistään viettää vain kahdeksan peräkkäistä lukukautta Harvardissa. saa mahdollisuuden saada henkeä. ''

Jotkut koulut ovat jopa ottaneet käyttöön 'siltaohjelmat' jotka tarjoavat vuoden kotimaisen tai kansainvälisen palvelun hyväksytyille opiskelijoille ennen ylioppilasta kampukselle. Tutkimukset ovat osoittaneet, että opiskelijoilla, joilla on aukovuosi ennen yliopiston aloittamista, on korkeampi motivaatio ja valmistumisaste keskimäärin kuin opiskelijat, jotka eivät. Tämän tauon pitäminen luokkahuoneesta voi auttaa lataamaan akkuja ja antamaan sinulle mahdollisuuden löytää kiinnostuksen kohteet, jotka motivoivat opintojasi, kun saavut kampukselle.

# 6: Kasvaa ja kypsyy

Yhdistämällä kaikki edellä mainitut edut voidaan todeta, että harkitusti suunniteltu aukovuosi voi olla valtava tilaisuus henkilökohtainen kasvu ja lisääntynyt itsetuntemus. Mitä ikinä päätätkin tehdä vuodevuonna, löydät itsesi todennäköisesti uudesta ympäristöstä, kuten työpaikalta, koulusta toisessa kaupungissa tai kokonaan uudesta kulttuurista.

Pelkkä välivuoden suunnittelu voi olla voimaannuttava kokemus, koska se on epätavallinen polku, joka vaatii paljon ajattelua ja pohdintaa. Kun olet suunnitellut ja suorittanut vuoden, voit ilmestyä yliopistoon a vankempi henkilökohtaisen identiteetin tunne ja selkeämpi käsitys henkilökohtaisista, akateemisista ja ammatillisista tavoitteistasi.

Pidetään kaikki nämä edut mielessä, tarkastellaan myös joitain mahdolliset haitat välivuoden ottamisesta. Mitkä ovat tämän suunnitelman mahdolliset haittapuolet?

puu.jpg

Vuosivuosi voi olla tilaisuus merkittävään henkilökohtaiseen kasvuun.

Mahdolliset haittavuodot

Välivuoden ottaminen on molempia hyvät ja huonot puolet, ja sinun tulisi harkita molempia huolellisesti, jos päätät, otetaanko välivuosi ennen yliopistoon astumista. Alla on tärkeimmät mahdolliset haittapuolet, kun otetaan huomioon välivuosi.

# 1: Rahoituskulut

Vaikka on olemassa paljon houkuttelevia välivuosiohjelmia, ne ovat voi olla paljon kalliimpaa kuin ymmärrät. Monet ohjelmat veloittavat sinulle huomattavan määrän vapaaehtoistyötä, ja tämä maksu ei aina sisällä kuljetusta. Jos haluat tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi Kambodžassa kahden viikon ajan esimerkiksi Global Service Corpsissa, sinun on maksettava 2000 dollaria, eikä tämä maksu sisällä lentolippuja tai vakuutuksia.

Harkitessaan välivuosiohjelmaa sinun pitäisi olla realistinen kuinka aiot maksaa siitä. Voit tehdä kustannus-hyötyanalyysin nähdäksesi, onko kokemus sen arvoista. Jos huomaat, että näin ei ole, voit sen sijaan suunnitella opiskelua ulkomailla, vapaaehtoistyötä tai harjoittelua lukukauden yliopistossa tai koulun kesätaukojen aikana.

# 2: Lisäsuunnittelu ja epävarmuus

Välivuoden ottaminen voi olla haastavaa kaikki suunnittelu se merkitsee. Kun menet suoraan yliopistoon, polkusi on selkeä ja pitkälti määritelty sinulle. Kun valitset välivuoden, avaat valtavan määrän uusia mahdollisuuksia. Kaikessa tässä valinnassa voi olla paljon epävarmuutta, ja epävarmuus voi aiheuttaa ahdistusta ja stressiä.

Jos osallistut välivuosiohjelmaan, saatat joutua myös käymään läpi pitkä hakuprosessi. Saatat joutua täyttämään paperityötä, keräämään asiakirjoja ja kirjoittamaan esseitä suunnilleen samaan aikaan kuin haet yliopistoon, teet kotitehtäviä ja otat SAT: n. Kaikki tämä ylimääräinen työ voi painostaa jo kiireistä ja stressaavaa vuotta. Kun harkitset aukkovuotta, pidä mielessä, että kaikki ylimääräiset ponnistelut ja päätökset, jotka yksi suunnittelu vaatii.

drive.jpg

Kun otat välivuoden, sinun on istuttava kuljettajan istuimelle ja navigoitava elämäsi seuraavana vuonna. Tämä täydellinen itsenäisyys voi aiheuttaa paljon epävarmuutta.

# 3: Valmistunut yliopistosta vuotta myöhemmin

Vaikka aukovuodet ovat yhä suositumpia, useimmat ihmiset menevät edelleen yliopistoon syksyllä lukion valmistumisen jälkeen. Jos otat välivuoden, voit tuntea vuoden ikäisesi takana, monet heistä saattavat olla toisen vuoden oppilaisia, kun sinusta tulee fuksi.

Voit myös valmistua heistä vuotta myöhemmin, ellet keksi suunnitelmaa valmistua kolmessa vuodessa. Välivuoden ottaminen on henkilökohtainen valinta, mutta sinun tulisi miettiä, voisiko se saada sinut tuntemaan olevasi jälkeen ja täytyy kilpailla kiinni.

# 4: Kulttuurishokki

Jos suunnittelet matkustamista, työskentelyä tai vapaaehtoistyötä uudessa kaupungissa tai maassa, sinun tulisi miettiä haasteita sopeutua uuteen ympäristöön. Liikkuminen voi olla aluksi jännittävää, mutta sillä on myös vaikeuksia. Jos et ole koskaan ennen matkustanut poissa kotoa, saatat kokea kulttuurisokkia ja koti-ikävää.

Uuden yrityksen aloittamisen hermostuminen on luonnollista, mutta sinun on myös oltava tietoinen siitä miten käsittelet säätöä. Jos suunnitelmasi tuntuu liian ylivoimaiselta, sinun kannattaa skaalata taaksepäin ja aloittaa pienemmillä vaiheilla.

fly.jpg

Ennen kuin lennät poissa kotoa, ota huomioon uuden kulttuuriin sopeutumisen emotionaaliset ylä- ja alamäet.

# 5: Akateemisen vauhdin menetys

Suurimmaksi osaksi tutkimukset osoittavat, että välivuoden opiskelijoilla on korkea motivaatio saapuessaan korkeakouluun. Saatat kuitenkin löytää sen vaikea palata akateemiseen ympäristöön vietettyään vuoden pois luokkahuoneesta.

Mieti, voisiko välivuosiideosi häiritä korkeakoulusuunnitelmiasi ja saada sinut siihen menettää vauhtia. Olisiko se virkistävää, vai olisiko sinun vaikea palata kouluympäristöön? Vaikka et voi ennustaa tulevaisuutta, on tärkeää ottaa huomioon kaikki nämä mahdolliset haittapuolet, kun päätät, otetaanko välivuosi vai ei.

Ottaen huomioon nämä edut ja mahdolliset haasteet, kuinka voit päättää noin välivuodesta? Jos sinulla on mahdollisuus, pitäisikö sinun käyttää sitä?

Pitäisikö sinun ottaa aukkovuosi? Kysymyksiä itsellesi

Kun olet tehnyt tutkimuksen ja harkinnut vaihtoehtojasi, kuinka voit selvittää, onko välivuoden ottaminen sinulle oikea valinta? Ennen kuin teet harppauksen, sinun pitäisi kysy itseltäsi seuraavat kolme kysymystä.

ajatella.jpg

Ennen kuin otat välivuoden, vie aikaa pohtiaksesi syitäsi siihen.

# 1: Miksi haluan ottaa välivuoden?

Ensinnäkin sinun pitäisi selventää syyt halunnut ottaa välivuosi. Mitkä ovat tavoitteesi? Mitä toivot hyötyvän tästä kokemuksesta? Missä aiot olla vuoden lopussa?

Vuosivuosi on tilaisuus osallistua toimintoihin, joista välität, kehittää taitoja, myötävaikuttaa yhteiskuntaan tai säästää rahaa. Jotta saat kaiken irti vuodesta, sinun pitäisi kehittää siihen selkeitä tavoitteita. Näin voit varmistaa, että aukovuotesi on, kuten American Gap Year Association määrittelee, vuosi 'päällä' eikä vuosi 'pois'.

# 2: Ovatko suunnitelmani toteutettavissa?

Kun olet pohtinut tavoitteitasi ja motivaatioitasi, on aika tarkistaa todellisuus. Vaikka jotkut aukkovuoden ideat, kuten vapaaehtoistyö orangutanien kanssa Borneossa, kuulostavat unelman toteutumiselta, ovatko ne todella toteutettavissa? Mitä rahoituskustannukset suunnitelmistasi olla? Millaista hakuprosessia tarvitaan?

Vaikka uudesta seikkailusta on helppo innostua, sinun on myös tehtävä harkitse logistiikkaa, kuten suunnittelua ja kustannuksia. Ilman selkeää käsitystä siitä, mihin olet menossa, suunnitelmasta, joka alkoi jännittävästi, voi tulla rasittava.

# 3: Kuinka aukkovuoteni vaikuttaa opintosuunnitelmiini?

Lopuksi sinun on tehtävä jonkin verran tutkimusta siitä, kuinka aukovuoden ottaminen olisi vaikuttaa yliopistosuunnitelmiin. Voiko yliopistosi logistisella tasolla lykätä vuotta? Jos ei, pitäisikö sinun hakea uudelleen? Kuinka tämä aikajana vaikuttaisi taloudelliseen apuun?

Henkilökohtaisemmalla tasolla sinun pitäisi miettiä, kuinka 'vuoden kuluminen' olisi vaikuttaa koulutustasi, kuten edellä on käsitelty . Motivoisitko sinua uudelleen oppimisestasi? Vai olisiko sinun vaikea palata luokkahuoneeseen?

Ihannetapauksessa aukovuotesi on täynnä arvokkaita kokemuksia, jotka auttavat sinua oppimaan itsestäsi ja valaisemaan akateemisia tavoitteitasi. Et voi tietenkään kertoa tarkalleen, mitä tulevaisuus tuo mukanaan, mutta sinun pitäisi silti käyttää aikaa pohtia itse suunnitelmiasi ja kuinka ne sopivat pitkän aikavälin suunnitelmiin korkeakoulusta ja urasta.

Kuten sinä tehdä sielujen etsintää miksi haluat ottaa välivuoden ja mitä se merkitsisi sinulle, sinun on kysyttävä resursseista aukovuoden suunnittelua varten. Lue parhaat lukuvuoden resurssit lukiolaisille.

korkeakoulu.jpg

Muista, että välivuoden ottaminen lukion jälkeen tarkoittaa, että aloitat yliopiston vuotta myöhemmin kuin useimmat ikäisistäsi.

Resursseja, joiden avulla voit suunnitella aukovuotta

Ihmiset suunnittelevat aukovuotensa valtavasti eri tavoin. Alla on joitain resursseja, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun, etsitkö työtä tai vapaaehtoisohjelmaa.

Idealist.org - Idealisti listaa erilaisia työ-, työharjoittelu- ja vapaaehtoistyömahdollisuudet organisaatioissa, jotka ovat kiinnostuneita sosiaalisista kysymyksistä, kuten ympäristönsuojelusta ja koulutuksesta. Kun haet sivustolta, voit suodattaa tuloksia, jotka eivät vaadi koulutustasoa lukion ulkopuolella.

Snagajob.com - Snagajob tarjoaa työilmoitukset lukiolaisille ja valmistuneille. Löydät aukkoja sellaisilta aloilta kuin ruoka ja ravintola, asiakaspalvelu, autoteollisuus, toimistotuki ja terveydenhuolto.

USA Gap Year -messut - Tällä verkkosivustolla on kattava luettelo kuiluvuoden järjestöt sekä kuvaukset ja linkit heidän verkkosivustoihinsa. USA Gap Year -messuilla järjestetään messuja, näyttelyitä ja puhujia Yhdysvalloissa ja Kanadassa ympäri vuoden. Katso sivustolta täysi aikataulu ja paikkavuosimessujen sijainnit.

Gapwork.com - Gapwork on toinen kattava organisaatio, jossa on paljon aukovuoden ideoita, vapaaehtoistyöpaikkoja ja työmahdollisuuksia opiskelijoille, jotka haluavat ottaa välivuoden. Tutustu sivustoon saadaksesi lisätietoja välivuoden toiminnasta sekä hyödyllisiä ehdotuksia tavoista rahoittaa aukovuotesi.

Mene ulkomaille - Go Overseas keskittyy vuoden 2004 kuiluvuoden ohjelmiin eri maissa ympäri maailmaa. Löydät kaikenlaisia ​​vapaaehtoisohjelmia, harjoittelupaikkoja ja työpaikkoja kaukaisista kohteista.

American Gap Year Association (AGA) -järjestö - AGA on voittoa tavoittelematon järjestö sitoutunut lisäämään osallistumista välivuoden koulutukseen. Heillä on erilaisia ​​välivuoden resursseja opiskelijoille, vanhemmille ja kouluttajille sekä luettelo AGA: n akkreditoimista aukovuosiorganisaatioista.

Lopuksi, jotkut korkeakoulut kannustavat nyt nimenomaisesti hakijoita etsimään aukovuoden ennen kampuksen ylioppilasta. Esimerkiksi Tufts University tarjoaa '1 + 4 Bridge Year Service Learning Project' hyväksytyille opiskelijoille, ja Princetonin yliopisto tarjoaa samanlaisen Bridge Bridge -ohjelman. Tutkiessasi ja hakiessasi korkeakouluihin, sinun tulee puhua valintatoimistolle aukovuoden mahdollisuuksista ja siitä, kuinka koulu tukee tätä reittiä valitsevia opiskelijoita.

Lopuksi käydään läpi joitain viimeisiä ajatuksia mitä tarkoittaa välivuoden ottaminen lukion jälkeen.

megafoni.jpg

American Gap Year Association on suuri puolestapuhuja vuosivuosille. AGA on sitoutunut lisäämään nuorten aikuisten osallistumista välivuosiin.

Gap Year: Viimeiset ajatukset

Gap-vuodet ovat yhä suositumpia yhdysvaltalaisten opiskelijoiden keskuudessa. Useat organisaatiot, kuten American Gap Year Association, ovat vahvat kannattajat välivuoden ottamisen henkilökohtaisista, ammatillisista ja akateemisista eduista. Tutkimusten mukaan välivuoden suorittaneet opiskelijat palaavat korkeakouluun motivoituneemmiksi ja todennäköisemmin valmistuvat kuin ikäisensä, jotka menevät suoraan lukiosta yliopistoon.

Gap-vuodet voivat olla monenlaisia, ja ne vaativat paljon aikeita ja suunnittelua. Jos olet kiinnostunut välivuodesta, sinun on harkittava huolellisesti tavoitteesi ja mitä toimia voit tehdä niiden saavuttamiseksi. Sinun on myös otettava huomioon aukovuosisuunnitelmien taloudelliset kustannukset.

Jos sinulla on hyvin suunniteltu suunnitelma välivuoden ottamiseksi, sinun pitäisi voit olla varma päätöksestäsi. Koulutuksellesi ei ole määritettyä aikataulua, ja meneminen suoraan lukiosta yliopistoon ei todellakaan ole kaikille. Merkityksellisen aukovuoden suunnitteleminen lukion ja yliopiston välille voi olla yksi parhaista elämänpäätöksistä, joita olet koskaan tehnyt!

keskimääräinen sat -piste Williamille ja Marylle

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lycoming College pääsyvaatimukset

Länsi -Virginia Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Tämän vuoden Ole Miss ACT -pisteet ja GPA

Worcesterin ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Sewanee: Etelä -yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun tulee tietää Black Rockin vaihtoehto-/jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Black Rock Alternative/Continuation School -yliopistosta paikassa Yucca Valley, CA.

Paras Yhdysvaltain historian muistiinpanoja opiskelemaan

Etsitkö AP US History -tutkimuksia, joiden kanssa opiskella? Tässä on täydellinen opas Yhdysvaltain historiaan sekä erittely päivitetystä AP-tentistä.

St. Francis yliopiston pääsyvaatimukset

Madonnan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Parhaat korkeakoulujen hakusivustot, tarkistetut (10 parasta)

Mitä verkkosivustoja sinun tulisi käyttää oppilaitoksellesi? Tässä ovat suosituimmat 10 suosikki korkeakoulujen hakusivustoani, mukaan lukien Cappex, Unigo ja paljon muuta.

4 vinkkiä toimivan Johns Hopkinsin esseen kirjoittamiseen

Oletko huolissasi Johns Hopkins -lisäaineesta? Tutustu Johns Hopkinsin esseisiin, jotka toimivat ja oppivat kirjoittamaan oman voittavan esseen.

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Marylandin yliopiston itärannikon SAT-tulokset ja GPA

4 vinkkiä erottuviin Carnegie Mellon -esityksiin

Etkö ole varma, miten lähestyä Carnegie Mellonin esseekehotteita? Opi kirjoittamaan tähti-CMU-esseitä ja tutustu onnistuneisiin Carnegie Mellonin esseesimerkkeihin.

Onko PSAT-pisteesi kansallisten ansioiden mukainen?

Mitä PSAT-pisteitä tarvitset voidaksesi päästä kansallisen ansioiden semifinalistiin vuosina 2015/2016? Tässä on täydellinen opas PSAT-pisteiden raja-arvoihin.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

5 parasta yritystä aloittaaksesi urasi

Mikä on paras liiketoiminnan pääaine? Tutustu suuryritysten luetteloomme, jossa on paljon ideoita siitä, mitä opiskella yliopistossa.

Nebraskan yliopisto - Omahan pääsyvaatimukset

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

Tietoja PSAT/NMSQT: Expert Guide -oppaasta

Kiinnostaako PSAT/NMSQT? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valmistautuessasi tähän testiin ja saadaksesi National Merit -apurahoja.

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pääsylippu: Mikä se on, miten se tulostetaan ja mitä tehdä, jos menetät sen

Mietitkö, kuinka SAT-pääsylippusi toimii testipäivänä? Näin löydät sen ja kuinka tulostaa se.