Mikä on elektronegatiivisuus? Määritelmä, kaavio ja trendit

lab-217041_640

Jos opiskelet kemiaa, opit todennäköisesti elektronegatiivisuudesta. Tässä oppaassa kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää elektronegatiivisuudesta: mikä se on, miksi sillä on merkitystä, miten se mitataan, ja elektronegatiivisuuden trendit jaksollisessa taulukossa.

Elektronegatiivisuuden määritelmä

Elektronegatiivisuus on kemiallinen ominaisuus, joka mittaa kuinka todennäköisesti atomi houkuttelee jaetun elektroniparin itseään kohti kovalenttisessa sidoksessa.Elektronegatiivisuus on tärkeää, koska se tekee sitoutumisen atomien välillä mahdolliseksi. Mitä suurempi elektronegatiivisuus, sitä suurempi on atomin taipumus houkutella elektroneja.

mikä on korkein pisteytys

Atomit muodostavat molekyyliyhdisteitä yhdistymällä muiden atomien kanssa. Elektronegatiivisuus määrää kuinka atomien väliset sidokset ovat olemassa. Mitä suurempi ero on eri atomien elektronegatiivisuusarvojen välillä, sitä napaisempi niiden välille muodostuu kemiallinen sidos.

Elektronegatiivisuus ei ole pysähtynyt - se voi riippua atomin ympäristöstä. Tästä huolimatta useimmilla atomilla on samanlainen elektronegatiivisuuskäyttäytyminen ympäristöstä riippumatta elektronegatiivisuuden laskemiseksi käytetään yleisiä asteikkoja.

Kuinka elektronegatiivisuutta mitataan?

Elektronegatiivisuuden laskemiseksi käytetään useita eri asteikoita. Pauling-asteikko on ylivoimaisesti yleisin ja yleisesti hyväksytty asteikko elektronegatiivisuuden laskemiseksi ja sitä käytämme tässä artikkelissa.

Pauling-asteikko on Linus Paulingin alun perin ehdottama laskentamenetelmä. Pauling-asteikolla fluorille on annettu elektronegatiivisuus 3,98 ja kaikille muille alkuaineille annetaan piste suhteessa tähän.

Cesium on vähiten elektronegatiivista elementtiä jaksollisessa taulukossa (Paulingin pistemäärällä 0,79); sillä aikaa fluori on elektronegatiivisin (3,98).

Muut elektronegatiivisuuden laskentamenetelmät ovat Mullikenin elektronegatiivisuusasteikko, Allred-Rochow'n elektronegatiivisuusasteikko, Sandersonin elektronegatiivisuuden tasaus ja Allenin elektronegatiivisuusasteikko.

milloin uc -sovellus on maksettava

Allen-elektronegatiivisuusasteikkoa pidetään tyypillisesti yksinkertaisin tapa laskea negatiivisuus, vaikka sitä ei silti käytetä yleisimmin.

Elektronegatiivisuuskaavio

Tässä on elektronegatiivisuustaulukko jaksollisen taulukon elementeille.

Elektronegatiivinen

Elementtien alla olevat arvot antavat niiden elektronegatiivisuuden Pauling-asteikolla mitattuna.

Tässä ovat joidenkin yleisten elementtien elektronegatiivisuusarvot:

Elementti

Elektronegatiivisuus mitattuna Pauling-asteikolla

Vety

2.20

Hiili

2.55

Typpi

3.04

mistä tietää syntymämerkkisi

Happi

3.44

Fluori

3.98

Rikki

2.58

lääketieteen harjoittelupaikat lukiolaisille

Kloori

3.16

Elektronegatiivisuuden trendit

Yllä olevaa kaaviota tarkastelemalla näet tietyt elektronegatiivisuuden trendit elektronegatiivisuuskaaviosta.

Tyypillisesti, elementtien elektronegatiivisuus kasvaa ryhmän pohjalta ylhäältä. Ryhmät ovat jaksollisen taulukon pystysarakkeita. Jos tarkastelemme esimerkiksi ryhmää 1, näet, että Franciumin (Fr) elektronegatiivisuus on 0,79, kun taas vedyn elektronegatiivisuus on 2,20.

Elektronegatiivisuus kasvaa myös vasemmalta oikealle jakson aikana, lukuun ottamatta jalokaasuja. Pisteet ovat jaksollisen taulukon vaakasuoria rivejä. Voit nähdä esimerkiksi jaksolta 3, että natriumilla (Na) on elektronegatiivisuuslaskelma 0,93, kun taas kloorin (Cl), viimeisen elementin tuolloin, elektronegatiivisuus on 3,16.

atom-1674878_640

Esimerkkejä elektronegatiivisuuteen liittyvistä kysymyksistä

Elektronegatiivisuudesta tentissä voi saada monia erityyppisiä kysymyksiä. Tässä on joitain esimerkkejä sähköegatiivisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja vastauksia.

Kysymys 1

Lajittele seuraavat elementit järjestyksessä kasvaa elektronegatiivisuus Pauling-asteikolla: barium, kalsium, cesium, fluori

Vastaus: Cesium, barium, kalsium, fluori

mikä on sat -pistealue

Kysymys 2

Pauling-asteikolla typen ja hapen elektronegatiivisuus ovat vastaavasti 3,0 ja 3,5.

Miksi happi on enemmän elektronegatiivista kuin typpi?

Hapessa on 8 protonia ytimessä, kun typessä on vain 7. Sitoutumisparilla on enemmän vetovoimaa hapen ytimestä kuin typestä, ja siten hapen elektronegatiivisuus on suurempi.

Lopulliset ajatukset

Elektronegatiivisuus tekee atomien välisestä sitoutumisesta mahdollisen. Elektronegatiivisuus on kemiallinen ominaisuus, joka mittaa atomin todennäköisyyttä houkutella yhteinen elektronipari itseään kohti kovalenttisessa sidoksessa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA