Mikä on edTPA?

neonbrand-zFSo6bnZJTw-unsplashJatkatko uraa luokanopettajana? Sitten saatat ihmetellä edTPA: mitä se on, onko se täytettävä ja miten se kulkee.

Tässä artikkelissa selitämme, mikä edTPA on ja miten se välitetään.

Mikä on edTPA?

Kasvattajien kehittämät opettajille, edTPA on standardeihin perustuva arviointi, jota käytetään mittaamaan ja tukemaan opettajien tarvitsemia taitoja ja tietoja ensimmäisestä luokkapäivästään lähtien.Periaatteessa edTPA on suunniteltu mittaamaan, ovatko uudet opettajat valmiita tehtävään. EdTPA on ensimmäinen valtakunnallinen opettajien suoritukseen perustuva arviointi. Sen perustamisesta lähtien noin 40 osavaltiota ja 600 opettajankoulutusohjelmaa edellyttävät opettajaehdokkaiden täyttävän edTPA -käsikirjan vuokrattavaksi. Joten jos haluat opettajaksi, sinun on ehkä täytettävä edTPA -portfolio, mutta sinun on ensin tarkistettava hakemus lisenssitaululta.

EdTPA -portfolion täydentämiseksi opettajaehdokkaat tuottavat ja analysoivat artefakteja, jotka osoittavat heidän opetustietonsa.

EdTPA koostuu kolmesta pääosasta:

Tehtävä 1: Opetuksen ja arvioinnin suunnittelu

Tehtävä 2: Opiskelijoiden opettaminen ja harjoittaminen oppimisessa

mitä vesimiesmerkki tarkoittaa

Tehtävä 3: Oppilaiden oppimisen arviointi

edTPA on aihekohtainen, joten vaatimukset vaihtelevat sen mukaan, mitä haet.

Mikä on edTPA: n tarkoitus?

Ennen edTPA: n käyttöönottoa kouluilla, jotka halusivat palkata uusia opettajia, ei olisi mitään keinoa tietää, olivatko kaksi opettajaa kahdessa eri paikassa koulutetut valmiita työhönsä. Koska Yhdysvalloissa ei ole vakio -opetussuunnitelmaa opettajankoulutukselle, edTPA: n tehtävänä on mitata, onko kuka tahansa opettaja, riippumatta siitä, missä tai miten hän on saanut koulutuksensa, valmis astumaan luokkahuoneeseen.

EdTPA: n perustajat uskovat, että oppilaat ansaitsevat erinomaisia ​​opettajia päivästä 1 lähtien: oppilailla ei ole aikaa hukkaan odotella uusien opettajien tehostumista työssään.

edTPA ei vain arvioi wannabe -opettajan taitoa opettaa teoriaa ja aineen sisältöä: se mittaa heidän kykyään johtaa luokkahuonetta ja opettaa oppilaille, joilla on erilaisia ​​vahvuuksia ja tarpeita oppimisessa.

EdTPA: n virallisen verkkosivuston mukaan edTPA on suunniteltu varmistamaan, että opettajaehdokkaat ovat kehittäneet luottamusta ja taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen kaikenlaisissa kouluissa (kaupunki-, esikaupunki- ja maaseudulla). edTPA toivoo voivansa vastata opettajien väliseen valmistautumisvajeeseen ja varmistaa, että kaikki ehdokkaat pystyvät täyttämään työvaatimukset, kuten tarjoamaan erilaista opetusta eri oppijoille ja käyttämään tietoja opetuksensa tueksi.

Yhdysvalloissa jokaisella alueella on omat rekrytointivaatimukset. Joissakin paikoissa palkkausvaatimukset muuttuvat jopa koulusta toiseen. Joten riippuen siitä, missä aiot olla opettaja, sinun on ehkä täytettävä edTPA -portfolio. Jos haet työtä alueelle, joka edellyttää edTPA: ta, korkea edTPA -pisteet tekevät sinusta kilpailukykyisemmän ehdokkaan. Jos työskentelet alueella, joka ei vaadi edTPA: ta, sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

stem-t4l-BqrjU8ANFbI-unsplash

Mikä on edTPA: n muoto?

edTPA on aihekohtainen arviointi. On 27 eri versiota 27 eri opetusalueelle. EdTPA: n läpäisemiseksi pyrkivät opettajat valmistavat materiaalivalikoiman oppilaiden kliinisen kokemuksen aikana.

Aloittavat opettajat luovat portfolion esineitä, jotka osoittavat kykynsä saavuttaa tietyt tavoitteet. edTPA vaatii esineitä, kuten oppituntisuunnitelmia, videonauhoja ja oppilaiden arviointeja. Sinun on toimitettava kopiot oppituntisuunnitelmista sekä videonauhat, jotka osoittavat oppitunnin suorittamisen. EdTPA -pisteytystoimikunta käyttää videonauhaa ja oppilaiden arviointeja mittaamaan tehokkuuttasi opettaessasi oppituntisuunnitelmasi hahmottamiasi taitoja.

Portfolioita arvioivat opettajat ja opettajakouluttajat (opettajat, jotka kouluttavat opettajia), joilla on aihe- ja luokka-tason asiantuntemusta. Pisteytysryhmään kuuluu 50% harjoittelijoita ja 50% opettajakouluttajia.

Kukin valtio asettaa omat vaatimukset sille, mikä osoittaa läpäisevän edTPA -pistemäärän.

EdTPA -portfolion luominen

Sinulla on kolme tehtävää edTPA -portfoliosi kanssa:

  1. Osoita kykysi suunnitella oppitunteja.
  2. Osoita kykysi tarjota laadukasta opetusta.
  3. Osoita kykysi saavuttaa positiivisia opiskelijoiden tuloksia.

Suunnittelutehtävää varten lähetät esineitä, kuten oppituntisuunnitelmia ja laskentataulukoita. Pisteytystiimi arvioi oppituntisi kyvyn saavuttaa tietty tulos lisenssialueesi mukaan. Jos esimerkiksi haet kielitaiteen opettajaksi, sinun on osoitettava, että voit luoda oppitunnin, joka kehittää kykyä ymmärtää, rakentaa merkitystä ja tulkita monimutkaista tekstiä.

Seuraavaksi sinun on osoitettava kykysi tarjota korkealaatuista opetusta. Laadukas opetus ei tarkoita vain kykyäsi ymmärtää ja selittää materiaalia: sinun on osoitettava, että pystyt hallitsemaan myös luokkahuoneesi tehokkaasti.

Lopuksi sinun on osoitettava, että voit vaikuttaa tehokkaasti opiskelijoiden tuloksiin. Pisteytystiimisi arvioi tämän tuotettujen videoleikkeiden perusteella.

edTPA Handbook Logistics

EdTPA -salkun arvioinnin saamisesta peritään 300 dollarin maksu. Sinun on lähetettävä maksu rekisteröinnin yhteydessä. Jos tarvitset taloudellista apua, voit hankkia kupongin opettajankoulutusohjelmasi kanssa.

tuleeko leo ja gemini toimeen

Yleensä edTPA -portfolion pisteytys kestää noin kolme viikkoa. Alla olevasta taulukosta näet raportointiaikataulut.

EdTPA -tulosprofiilin vastaanottaminen: Lähetä salkku 23.59 mennessä. Tyynenmeren aika:
27. marraskuuta 2019 7. marraskuuta 2019
12. joulukuuta 2019 21. marraskuuta 2019
26. joulukuuta 2019 5. joulukuuta 2019
9. tammikuuta 2020 19. joulukuuta 2019
20. helmikuuta 2020 30. tammikuuta 2020
5. maaliskuuta 2020 13. helmikuuta 2020
19. maaliskuuta 2020 27. helmikuuta 2020
2. huhtikuuta 2020 12. maaliskuuta 2020
16. huhtikuuta 2020 26. maaliskuuta 2020
30. huhtikuuta 2020 9. huhtikuuta 2020
14. toukokuuta 2020 23. huhtikuuta 2020
28. toukokuuta 2020 7. toukokuuta 2020
11. kesäkuuta 2020 21. toukokuuta 2020
25. kesäkuuta 2020 4. kesäkuuta 2020

nicole-honeywill-vilpittömästi-media-E3I2zjwGudM-unsplash

3 Vinkkejä edTPA: n välittämiseen

Oletko huolissasi edTPA: n läpäisemisestä? Sinun ei pitäisi olla! Vaikka arviointi on tiukka, sen tarkoituksena on varmistaa, että olet valmis luokkaopettajaksi.

Jos valmistaudut ja haet itse, sinulla ei pitäisi olla ongelmia ohittamisessa. Ja jos et läpäise, ota se tilaisuutena hioa taitojasi.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä edTPA: n siirtämiseen ensimmäistä kertaa:

#1: Löydä oikea aika vuodesta edTPA -käsikirjasalkun lähettämiseen

Osa edTPA -pisteistäsi arvioi, kuinka tehokkaasti hallitset luokkahuoneesi ja parannat opiskelijoiden tuloksia. Sinun pitäisi siis tuntea oppilaasi hyvin, jotta voit erottaa oppituntisi ja opetuksesi heidän tarpeisiinsa. Haluat tuntea luokkasi melko hyvin ennen edTPA -videonauhojen luomista. Löydä oikea aika sen välillä, kun tunnet olosi mukavaksi oppilaidesi kanssa ja kun sinulla on riittävästi aikaa lähettää portfoliosi edTPA -lähetyspäiviin mennessä.

#2: Suunnittele, suunnittele, suunnittele edTPA -käsikirja

EdTPA -portfoliosi täytyy sisältää kolmesta viiteen oppituntia. Varmista, että olet suunnitellut oppituntisi hyvissä ajoin, jotta ne vastaavat saavutettavia oppilastuloksia. EdTPA -pisteytyskomitea arvioi ehdokkuutesi sen perusteella, miten ohjeesi auttaa oppilaita saavuttamaan tietyn aiheen hallinnan. Jos sinun pitäisi sisällyttää video, joka osoittaa, kuinka hyvin opetat oppilaita tunnistamaan näkösanat, mutta olet suunnitellut oppitunnit väärin ja opetat aivan eri taitoa, sinulla ei ole todisteita kykyjesi osoittamiseksi . Samoin, jos suunnittelet oppituntia viime hetkellä, on mahdollista, että unohdat tarvittavat tiedot ja olet vähemmän tehokas opettaja.

#3: Lue edTPA Handbook Rubrics ennen videokuvausta

edTPA: lla on tiukat rubriikat opetustuloksesi arvioimiseksi lähettämiesi videoiden perusteella. Lue rubriikat ennen kuin nauhoitat oppitunnit, jotta tiedät mihin keskittyä. Et halua epäonnistua arvioinnissasi, koska kuvait väärän asian tai, mikä vielä pahempaa, koska et lähettänyt videota, jolla oli oikeat tekniset tiedot.

edTPA: Viimeiset ajatukset

edTPA on standardoitu portfolioarviointi, joka mittaa, kuinka valmiita opettajaehdokkaista on tulla täysivaltaisia ​​opettajia. Vaikka edTPA: ta ei vielä vaadita kaikkialla Yhdysvalloissa, 40 osavaltiota on hyväksynyt arvioinnin osana rekrytointiprosessiaan.

Jos haet työtä tilassa, joka edellyttää edTPA: ta, varmista, että jätät itsellesi runsaasti aikaa edTPA -käsikirjasalkun suunnitteluun ja kokoamiseen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ACT -pisteet vuodelle 2020?

Suunnitteletko ACT: n ottamista vuonna 2020? Opi, mikä on hyvä tulos sinulle, missä haluat hakea.

Kolmiot SAT-matematiikasta: geometrian strategiat ja käytännön ongelmat

Opiskeletko kolmioita SAT-matematiikassa? Tässä ovat kaikki tarvitsemasi geometriset kaavat ja käsitteet sekä matematiikkastrategiat ja käytännön kysymykset.

Woodburyn yliopiston SAT-tulokset ja GPA

UMBC -pääsyvaatimukset

Kaakkois -Missourin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka voin lähettää suosituskirjeitä?

Hämmentynyt siitä, kuinka suosituskirjeitä lähetetään yliopistoon? Opastamme sinua lähetysprosessissa sekä verkossa että postitse, jotta tiedät mitä odottaa.

Mitä sinun on tiedettävä Foothill High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Foothill High Schoolista Santa Ana, CA.

100+ jännittävää STEM-uraa (ja korkeimmin maksavat tieteelliset työpaikat)

Harkitsetko uraa STEM: ssä? Tutustu täydelliseen STEM-uraluetteloomme, jossa on bonustietoja parhaiten maksavista tieteellisistä töistä.

Mikä on luonnontieteiden olympialaiset? Täydellinen opas voittoon

Harkitsetko osallistumista luonnontieteiden olympialaisiin? Entinen voittaja kertoo, mikä kilpailu on, miksi sinun pitäisi osallistua ja miten voit menestyä.

St. Edwardin yliopiston pääsyvaatimukset

SAT- ja ACT-testipäivät: Löydä paras 2021-2022 -testausaikataulu

Mitkä ovat parhaat SAT- ja ACT-testipäivät? Luettelomme kaikki tulevat SAT- ja ACT-päivämäärät, jotta voit suunnitella eteenpäin vuodelle 2021.

Yhdysvaltojen 51 kalleinta korkeakoulua

Mietitkö kuinka paljon lukukausimaksu maksaa Yhdysvaltain kalleimmissa korkeakouluissa? Tässä on luettelo 51 parhaasta.

Kaikki lukemasi korkeakoulujen listat

Etsitkö yliopistojen sijoituksia? Tässä on katsaus parhaista käytettävissä olevista korkeakoulujen rankinglistoista, mukaan lukien US News, Forbes ja paljon muuta.

44 korkeakoulua, joilla on alhaisimmat SAT-pisteet, sijoitus

Etsitkö korkeakouluja, joilla on alhaiset SAT-pisteet? Olemme luokittaneet maan koulut, joilla on alhaisimmat SAT-pisteet täällä.

Kuinka opiskella SSAT: lle: 8 parasta valmisteluvinkkiä

Etkö ole varma mistä aloittaa SSAT -valmistelu? Täydellinen oppaamme opastaa sinua prosessin läpi ja sisältää vinkkejä käytännön testien löytämiseen ja opintosuunnitelman luomiseen.

Berkeleyn lukio | 2016-17 Rankings | (Berkeley,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Berkeley High Schoolista Berkeley, CA.

UC Riverside ACT -pisteet ja GPA

Marist College ACT -pisteet ja GPA

3 tyyppisiä ACT -tieteitä: Mitä sinun on tiedettävä

Mitkä ovat ACT -tieteen kohtien tyypit ja kysytyt kysymykset? Tutustu ACT -tieteen taitoihin ja strategioihin täällä.

Monte Vistan lukio 2016-17 rankingit | (Danville,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Monte Vistan lukiosta Danvillessä, Kaliforniassa.

ACT -trigonometria: täydellinen opas

Mitä triggeriä tarvitset ACT -matematiikkaan? Lue täydellinen ACT -trigonometriaoppaamme, jossa on kaavoja, strategioita ja käytännön kysymyksiä.

Santa Claran lukio 2016-17 rankingit | (Santa Clara,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Claran lukiosta Santa Clarassa, Kaliforniassa.

University of St. Thomas (TX) Pääsyvaatimukset

Dickinson College SAT -pisteet ja GPA

Miksi SAT/ACT -tulokset ovat niin tärkeitä sotilasopiskelijoille?

Hakemus West Pointiin, ilmavoimien akatemiaan tai merivoimien akatemiaan? SAT/ACT -pisteet ja opiskeluun käytetyt strategiat ovat kriittisiä pääsyllesi.