Mikä on kaksoistutkinto -ohjelma? Pitäisikö sinun tehdä yksi?

feature_man_graduating

Olet luultavasti kuullut kaksoisopinnosta, mutta oletko kuullut kaksoistutkinnosta? Kaksoistutkinto -ohjelmassa opiskelet kahta akateemista kenttää kerralla, ansaitset kaksi erillistä tutkintoa.

Alla selitämme, mikä on kaksoistutkinto, ja näytämme sinulle useita esimerkkejä erilaisista saatavilla olevista kaksoistutkinto -ohjelmista. Käymme myös läpi kaksoistutkinnon saamisen hyvät ja huonot puolet ja annamme vinkkejä, joiden avulla voit päättää, sopiiko kaksoistutkinto sinulle.Ominaisuuskuva: COD Newsroom /Flickr

Mikä on kaksoistutkinto? Yleiskatsaus

Kaksoistutkinto tai kaksoistutkinto on silloin, kun opiskelet kahta, yleensä hyvin erilaista kenttää samanaikaisesti ja saat kaksi erillistä tutkintoa (yksi tieteenalakohtaisesti). Jos esimerkiksi opiskelet psykologiaa ja liiketoimintaa kaksoistutkinto -ohjelmassa, valmistut kahdella tutkinnolla (eli kahdella tutkintotodistuksella): Bachelor of Arts (BA) psykologiassa ja Bachelor of Business Administration (BBA).

Kaksoistutkinnot yleensä antavat kaksi erilaista tutkintoa, kuten BA/BS -yhdistelmä, BS/BFA, BS/BBA jne. (Jotkut kaksoistutkinto -ohjelmat myöntävät sinulle kandidaatin tutkinnon ja jatkotutkinto - puhumme enemmän tämän tyyppisistä ohjelmista hetken kuluttua.)

suosituin sukunimi maailmassa

Lisäksi kaksi opintoaluetta kaksoistutkinto -ohjelmassa ovat sijaitsee yleensä kahdessa eri yliopiston koulussa. Tämän seurauksena niiden, jotka haluavat jatkaa kaksoistutkintoa, on tyypillisesti haettava ja päästävä molempiin kouluihin erikseen. Määräaika, johon mennessä sinun on haettava pääsyä, vaihtelee yliopiston mukaan.

Kaksoistutkinnot vaativat enemmän opintopisteitä kuin yksittäiset tutkinnot. Tarvittavien opintopisteiden kokonaismäärä riippuu yliopistosta, johon osallistut, ja käyttääkö se lukukauden vai neljänneksen järjestelmää. Mutta yleisesti ottaen sinun on valmistuttava 140–225 opintopistettä.

Lopuksi, koska työskentelet kahdella asteella samanaikaisesti ja tarvitset enemmän opintopisteitä kuin yhden asteen, saat on todennäköisesti vietettävä enemmän aikaa yliopistossa, usein viisi tai kuusi vuotta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että käytät enemmän rahaa korkeakouluopetukseen, koska joudut maksamaan lisäkursseista/opintopisteistä, kirjoista, asumisesta jne.

Miten kaksoistutkinto eroaa kaksoismajorista?

Saatat ihmetellä, miten kaksoistutkinto eroaa kaksoisopinnosta. Loppujen lopuksi molempien akateemisten vaihtoehtojen avulla voit opiskella kahta aluetta kerralla, eikö? Vaikka se on totta, nämä kaksi polkua eroavat toisistaan.

Kaksoistutkinto -ohjelmassa opiskelet kahta (todennäköisesti eri) kenttää ansaitaksesi kaksi erillistä tutkintoa. Nämä ovat yleensä myös erilaisia ​​tutkintoja, kuten BA ja BS. Kuitenkin, kaksoisopinnolla opiskelet kahta toisiinsa liittyvää aluetta ansaitaksesi yksittäinen tutkinto. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saat vain yhden tyyppisen tutkinnon, kuten BA, BS, BFA jne.

Pohjimmiltaan, kaksinkertainen pääaine on silloin, kun opiskelet kahta alaa yksi tutkinto -ohjelma, ja kaksoistutkinto on, kun opiskelet kahta alaa kaksi erillistä tutkinto -ohjelmat. Tämä on suurin ero kaksoistutkinnon ja kaksoistutkinnon välillä-mutta on monia muita tapoja erottaa nämä kaksi vaihtoehtoa.

Esimerkiksi kaksoisopintojen yhteydessä opiskelijan kaksi pääainesta sijaitsevat usein samassa koulussa tai korkeakoulussa ja antavat sinulle samantyyppisen tutkinnon, kuten BS tai BFA.

Lisäksi, kaksinkertainen pääaine ei yleensä vaadi ylimääräisiä kurssitöitä (tai ei ainakaan niin paljon kuin kaksoistutkinto -ohjelma!), ja se voidaan yleensä suorittaa neljän vuoden kuluessa.

Voit lukea lisää kaksoistieteiden ja kaksoistutkintojen yhtäläisyyksistä ja eroista syvällisestä kaksoistutkimus- ja kaksois-pääoppaastamme.

body_diploma_clipart Saat kaksi näistä, kun valmistut kaksoistutkinto -ohjelmasta.

Millaisia ​​kaksoistutkinto -ohjelmia on olemassa?

Koska on olemassa suuri joukko pääaineita ja kenttiä, joita voit yhdistää kaksoistutkintoon, voi olla vaikeaa määrittää, kuinka monenlaisia ​​kaksoistutkinto -ohjelmia todella on.

Helpoin tapa luokitella ne on tarkastella niitä antamiensa tutkintotyyppien mukaan. Voimme siis sanoa, että kaksoistutkinto -ohjelmia on kolme päätyyppiä:

 • Ohjelmat, jotka antavat kaksi kandidaatin tutkintoa
 • Ohjelmat, jotka tarjoavat kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon
 • Ohjelmat, jotka antavat kaksi jatko-/ammattitutkintoa

Tarkastelemme kutakin näistä yksityiskohtaisemmin alla.

#1: Ohjelmat, jotka tarjoavat kaksi kandidaatin tutkintoa

Tämäntyyppinen kaksoistutkinto -ohjelma, joka myöntää kaksi kandidaatin tutkintoa, on melko yleinen ja saatavilla monissa Yhdysvaltain yliopistoissa.

Tämän ohjelman avulla voit ansaita minkä tahansa yhdistelmän kandidaatin tutkintoja. Seuraavassa on joitain yleisimpiä kandidaatin tutkintoja, jotka annetaan kaksoistutkinto -ohjelmissa:

 • Bachelor of Arts (BA)
 • Kandidaatin tutkinto (BS)
 • Kuvataiteen kandidaatti (BFA)
 • Bachelor of Music (BM)
 • Bachelor of Business Administration (BBA)
 • Bachelor of Applied Science (BAS)

Kuten aiemmin todettiin, kaksi kandidaatin tutkintoa, jotka päätät hankkia kaksoistutkinto -ohjelmassasi, perustuvat todennäköisesti eri kouluihin, joten sinun on tyypillisesti haettava ja hyväksyttävä molemmat kouluille ohjelman toteuttamiseksi.

kuinka tulla professoriksi

Kaikki yliopistot eivät tarjoa kaksoistutkinto -ohjelmia, joten tarkista yliopistoltasi ennen kuin päätät suorittaa kaksoistutkinnon. Lisäksi kaksoistutkintojen vaihtoehdot vaihtelevat yliopistosta riippuen, joten varmista, että haluamasi tutkintojen yhdistelmä on saatavilla koulussa.

Aika, jonka aikana voit hakea kaksoistutkintoa, vaihtelee yliopistosta riippuen. Joissakin kouluissa voit hakea kaksoistutkintoa ennen kuin aloitat yliopiston, kun taas toiset antavat sinun hakea vasta sen jälkeen, kun olet ollut yliopistossa vähintään vuoden tai kaksi.

Seuraavat kaavioluettelot muutamia esimerkkejä suosituista yliopistoista, jotka tarjoavat kaksoistutkinto -ohjelmia, jotka tarjoavat kaksi kandidaatin tutkintoa:

Yliopisto Kandidaatin tutkintoyhdistelmiä tarjolla Huomautuksia
Bostonin yliopisto BA / BS, BA / BFA, BA / BM, BS / BFA, BS / BM Luottovaatimukset vaihtelevat. Avoinna vain tietyille suurille yhdistelmille.
Brownin yliopisto BA / BS Vähintään 38 opintopistettä ja 10 lukukautta (viisi vuotta).
Cornellin yliopisto BA/BS tekniikan alalla, BA/BFA taiteessa, BA/BS kaupunki- ja aluetutkimuksissa Vähintään 150 opintopistettä. Avoinna vain tietyille suurille yhdistelmille.
Luoteis -yliopisto BA / BS, BA / BM BA/BS -ohjelmassa vähintään 12 neljäsosaa ja 42 op. BA/BM -ohjelmassa vähintään 60 kurssia.
Stanfordin yliopisto BA / BS Vähintään 225 opintopistettä.
Alabaman yliopisto BA / BS Vähintään 30 ylimääräistä luottotuntia.
Denverin yliopisto BA/BS, BA/BFA, BS/BFA, BA/BM, BS/BM, BFA/BM jne. Vähintään 228 neljännes tuntia. Monet kandidaatin yhdistelmät mahdollisia .
Marylandin yliopisto, Baltimoren lääni BA / BA, BS / BS, BA / BS Vähintään 150 opintopistettä. Huomaa, että samantyyppisten yhdistelmien yhdistelmät ovat mahdollisia.
Michiganin yliopisto BA / BS, BA / BFA, BA / BMA *, BA / BTA ** jne. Luottovaatimukset vaihtelevat. Voi valita vakiintuneen ohjelman tai luoda oman.
Notre Damen yliopisto BA / BS Yleensä tarvitaan 45 ylimääräistä luottotuntia. Viiden vuoden ohjelma.

*BMA = Bachelor of Musical Arts
** BTA = Bachelor of Theater Arts

body_people_graduating_masters Maisterin tutkinnon saaminen = viileän, värikkään hupun käyttäminen.( Illinoisin Springfield /Flickr)

#2: Ohjelmat, jotka tarjoavat kandidaatin ja maisterin tutkinnon

Toinen kaksoistutkinto -ohjelma myöntää sinulle kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon, yleensä viiden tai kuuden vuoden kuluessa.

Tämä ohjelma eroaa edellä kuvatusta siinä, että pääset suorittamaan jatkotason kursseja samalla kun suoritat perustutkintoa. Valmistuttuaan saat molemmat kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinto. (Joillakin kaksoistutkinto -ohjelmilla saat ensin perustutkinnon ja sitten tutkinnon vuoden tai myöhemmin.)

Nämä kaksi kandidaatin/maisteriohjelmaa ovat suosittuja, koska ne voivat säästää sekä aikaa että rahaa jatko-opinnoissa. Sen sijaan, että sinun pitäisi suorittaa kandidaatin tutkinto ja hakea maisteriksi, voit työskennellä molemmilla asteilla samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että osa luokista lasketaan mukaan molemmat astetta.

Seuraavassa on joitain yleisimpiä kandidaatin ja maisterin tutkintoja yhdistettynä kaksoistutkinto -ohjelmiin:

 • Bachelor of Arts (BA)
 • Kandidaatin tutkinto (BS)
 • Master of Arts (MA)
 • Maisteri (MS)
 • Tekniikan maisteri (ME)
 • Julkisen politiikan maisteri (MPP)
 • Master of Public Administration (MPA)
 • Kauppatieteiden maisteri (MBA)

Alla oleva kaavio näyttää muutamia esimerkkejä suosituista kandidaatin/maisterin kaksoistutkinto -ohjelmista:

Yliopisto Kandidaatin ja maisterin tutkintoyhdistelmiä tarjolla Huomautuksia
Amerikan yliopisto Vaihtelee Hakemuksen on täytynyt ansaita vähintään 75 opintopistettä.
Bostonin yliopisto BA / MA, BA / MS 144-160 opintopistettä (vaihtelee ohjelman mukaan).
George Washingtonin yliopisto Vaihtelee Tarjoaa sekä yhteisiä ohjelmia (joissa ansaitset molemmat tutkinnot samanaikaisesti) että kaksoisohjelmia (joissa ansaitset tutkintosi eri aikoina).
Harvardin yliopisto Vapaiden taiteiden tutkinnot (BA, BS, MA, MS jne.) Vain niille, joilla on '' vähintään viiden vuoden kokopäiväinen, palkattu työkokemus ''.
Johns Hopkinsin yliopisto BS/MS tekniikan alalla Kaikki ilmoittautuneet opiskelijat saavat puolen lukukauden Dean's Master's Fellowship.
New Yorkin yliopisto BA / MPA, BA / MUP *, BS / MUP On oltava pääaineena julkishallinto tai kaupunkisuunnittelu.
Luoteis -yliopisto Vaihtelee 'Rajoitettu tiettyihin yliopiston koulutusohjelmiin.' On lähetettävä yhdistetty tutkintohakemus hyväksymisohjelmaan.
Rochesterin teknillinen instituutti BS/MS, BS/ME, MBA Opiskelijat voivat ehdottaa omaa kaksoistutkinto -ohjelmaa.
Chicagon yliopisto BA / MA, BA / MAT **, BA / MPP, BA / MS, BS / MS Tarjolla on neljän ja viiden vuoden ohjelmia. Luottovaatimukset vaihtelevat ohjelman mukaan.
Georgian yliopisto BS / MS, tekniikka / MBA, BBA / MAcc *** Rajoitettu tietyille opintoaloille.

*MUP = kaupunkisuunnittelun päällikkö
** MAT = Master of Arts in Opetus
*** MAcc = kirjanpidon maisteri

body_graduating_diploma_knowledge

#3: Ohjelmat, jotka tarjoavat kaksi jatko-/ammattitutkintoa

Kolmas ja viimeinen kaksoistutkinto -ohjelma on sellainen, joka antaa vain jatkotutkintoja. Nämä voivat olla yhdistelmä kahdesta eri maisterin tutkinnosta tai maisterin ja ammatillisesta tai tohtorin tutkinnosta.

Esimerkiksi useat lakikoulut tarjoavat kaksoistutkinto -ohjelmia, jotta opiskelijat voivat ansaita maisterin tai tohtorin tutkinnon (yleensä alalla, jolla he haluavat harjoittaa lakia) yhdessä oikeustieteen tohtorinsa (JD) kanssa.

Vaikka monet yliopistot tarjoavat muodollisia kaksoistutkinto-ohjelmia, jotka määräävät, millä ohjelmilla/aloilla voit ansaita kaksi jatkotutkintoa, toiset antavat opiskelijoille mahdollisuuden luoda omia jatkotason kaksoistutkinto-ohjelmia.

Tässä on joitain yleisiä jatko- ja ammattitutkintoja, jotka voidaan yhdistää kaksoistutkinto -ohjelmiin:

 • Master of Arts (MA)
 • Maisteri (MS)
 • Julkisen politiikan maisteri (MPP)
 • Kansanterveyden maisteri (MPH)
 • Kauppatieteiden maisteri (MBA)
 • Master of Science in Engineering (MSE)
 • Sosiaalityön maisteri (MSW)
 • Filosofian tohtori (PhD)
 • Juris Doctor (JD)
 • Lääketieteen tohtori (MD)

Joitakin yleisimpiä tutkintoyhdistelmiä ovat MA/PhD, MS/PhD, MA/JD, MBA/JD, JD/PhD ja MPH/MD. Alla on muutamia esimerkkejä suosituista jatkotason kaksoiskoulutusohjelmista:

Yliopisto Jatko -yhdistelmiä tarjotaan Huomautuksia
käyttäjältä Yliopisto Maisteri/maisteri, MBA/maisteri, maisteri/JD, PhD/JD, maisteri/tohtori, maisteri/MD, PhD/MD On hyväksyttävä molempiin ohjelmiin
Georgetownin yliopisto Maisteri/maisteri, MBA/maisteri, maisteri/JD, PhD/JD, maisteri/tohtori, maisteri/MD, PhD/MD Rajoitettu tietyille opintoaloille.
Rutgersin yliopisto Useita yhdistelmiä JD: n kanssa, mukaan lukien MD, MA, MBA, MPH, PhD, MSW jne. '' Oikeustieteen opiskelija voi luoda kaksoistutkinnon toisen Rutgersin tai muun oppilaitoksen tarjoaman jatkotutkinnon kanssa. ''
Stanfordin yliopisto JD / MBA, MA / MBA, MPP / MBA, MS / MBA, MD / MBA Luottovaatimukset vaihtelevat ohjelman mukaan.
Suffolkin yliopisto MBA/JD, LLM*/JD, MPA/JD, MS/JD Rajoitettu tietyille opintoaloille. Luottovaatimukset ja ohjelman kesto vaihtelevat.
Arizonan yliopisto MAcc/MBA, MS/MS, MS/MBA, MS/JD, MA/JD, PhD/PhD, PhD/MD, PhD/JD jne. Rajoitettu tietyille opintoaloille. 'Opiskelijat eivät voi keksiä omia kaksoistutkintojaan.'
Cincinnatin yliopisto MBA / MS, MBA / MA, MBA / MSN **, JD / MA, JD / MBA, JD / PhD jne. '' Molemmat ohjelmat on hyväksyttävä hakija. ''
Coloradon yliopisto Boulder MA / MBA, MS / MBA, MA / MA, MBA / JD, JD / PhD, JD / MD, MS / JD, JD / MPA jne. Rajoitettu tietyille opintoaloille. Luottovaatimukset vaihtelevat ohjelman mukaan.
Illinoisin yliopisto Vaihtelee; sisältää yhdistelmiä, joissa on MA, MS, MArch, MBA, MPH, MSW, JD, PhD, MD jne. '' Opiskelija, joka haluaa päästä yhteiseen tutkinto -ohjelmaan, on hyväksyttävä erikseen jokaiseen ohjelmaan yhteiseksi tutkinto -ehdokkaaksi. ''
Michiganin yliopisto Vaihtelee; sisältää yhdistelmiä, joissa on MA, MS, MPH, MPP, MUP, MBA, JD, PhD, MD jne. Opiskelijat voivat ehdottaa omaa kaksoistutkinto -ohjelmaa.
Texasin yliopisto Austinissa Vain maisterin ja ammatilliset tutkinnot; sisältää yhdistelmiä, joissa on MA, MS, MBA, MSE, JD jne. Rajoitettu tietyille opintoaloille.

*LLM = Oikeustieteen maisteri
** MSN = Hoitotyön maisteri

Kaksoistutkinto -ohjelmien hyvät ja huonot puolet

Nyt kun olemme osoittaneet, millaisia ​​kaksoistutkinto -ohjelmia on olemassa, katsotaanpa kaksoistutkinto -ohjelman suurimpia etuja ja haittoja.

Kaksoistutkinnon saamisen edut

 • Laajennat osaamistasi ja osaamistasi. Ehkä kaksoistutkinto -ohjelman suurin hyöty on se, että opit lisää ja sinusta tulee asiantuntija useammalla kuin yhdellä opintoalueella. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan olosi tyytyväisemmäksi, koska voit opiskella molempia kiinnostavia aloja.
 • Sinulla on enemmän vaihtoehtoja potentiaalisten urapolkujen suhteen. Kahden alan opiskelu tasapuolisesti tarkoittaa, että saat paljon kokemusta ja tietoa molemmista. Tämän seurauksena sinulla on suurempi määrä asiaankuuluvia työvaihtoehtoja valmistumisen jälkeen.
 • Säästät rahaa tutkinnon suorittamisessa. Jos suoritat yhdistetyn kandidaatin/maisterin tai jatko/jatko -kaksoistutkinto -ohjelman, säästät rahaa siihen, mitä olisit käyttänyt, jos olisit suorittanut jokaisen tutkinnon erikseen. Tämä johtuu siitä, että useimmat kaksoistutkinto -ohjelmat sallivat (ja kannustavat) päällekkäisiä luokkia, eli luokkia, jotka lasketaan mukaan molemmat tutkintoistasi.

Kaksoistutkinnon saamisen haitat

 • Vietät enemmän aikaa koulussa pysähtymättä. Joillekin ihmisille tämä tekijä yksin voi olla kauppaa rikkova. Kaksoistutkinto -ohjelmalla, riippumatta harjoittamistasi tutkintoista, vietät enemmän aikaa koulussa ilman mahdollisuutta pitää taukoa ja sopia johonkin työkokemukseen.
 • Käytät enemmän rahaa kerralla. Vaikka säästät todennäköisesti rahaa pitkällä aikavälillä hankkimalla kaksoistutkinnon, sinun on silti käytettävä paljon rahaa etukäteen esimerkiksi luottoihin, opetukseen ja asumiseen.
 • Se ei välttämättä lisää tulopotentiaaliasi. Vaikka kaksoistutkinto voi laajentaa uramahdollisuuksiasi, se ei välttämättä takaa, että ansaitset suurempia tuloja kuin jos valitsisit yhden tutkinnon. Tämä riippuu kuitenkin paljon siitä, mitä aloja opiskelet ja mitä tutkintoja saat (esimerkiksi kahden BA -tutkinnon ja JD- ja PhD -tutkinnon välillä on suuri ero).

body_yes_no_life Yhtälö, johon voimme kaikki liittyä.

Onko kaksoistutkinto oikea sinulle? 4 tärkeintä pohdittavaa kysymystä

Kun on kyse siitä, onko kaksoistutkinto paras vaihtoehto sinulle? Tässä on neljä kriittistä kysymystä, joiden avulla voit selvittää, kannattaako sinun suorittaa kaksoistutkinto vai ei.

#1: Oletko kiinnostunut kahdesta (eri) opintoalueesta?

Jos et ole yhtä intohimoinen molemmille aloille, joita aiot opiskella, kaksoistutkinto ei ehkä ole paras valinta sinulle. Muista se kaksoistutkinnolla opiskelet kahta valittua alaasi yhtä - Loppujen lopuksi ansaitset tutkinnon jokaisesta!

Jos olet kiinnostunut yhdestä alalta enemmän kuin toisesta, jonka haluat opiskella, harkitse jälkimmäisen tekemistä toissijaiseksi opintoalueeksi. Voit tehdä tämän ilmoittamalla sen alaikäiseksi pääaineen sijaan, jos olet alakoululainen, tai ottamalla tai auditoimalla joitain luokkia siinä, jos olet (mahdollinen) jatko -opiskelija.

#2: Oletko valmis pysymään koulussa pidempään?

Kaksoistutkinto -ohjelma tarkoittaa pysyt yleensä korkeakoulussa tai korkeakoulussa vähintään yhden vuoden tai kaksi riippuen tekemästäsi ohjelmasta ja saamastasi tutkintolajeista. Siksi sinun on tärkeää päättää, haluatko mieluummin käyttää tämän ajan enemmän koulun tekemiseen vai maailman menemiseen ja muihin toimintoihin, kuten työskentelyyn tai matkustamiseen.

Muista, että vaikka päätät luopua kaksoistutkinto -ohjelmasta toistaiseksi, voit aina osallistua jatko -ohjelmaan myöhemmin!

#3: Onko rahasta kysymys?

Jos raha saattaa aiheuttaa sinulle ongelmia, kaksoistutkinto ei ehkä ole hyvä idea sen jälkeen se vaatii paljon rahaa suoraan (vaikka se teknisesti säästää rahaa pitkällä aikavälillä, varsinkin jos ansaitset kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon tai kaksi jatkotutkintoa).

#4: Onko sinulla selkeä tulevaisuudensuunnitelma?

Kaksoistutkinto -ohjelmat ovat hyviä vaihtoehtoja niille, joilla on selkeä suunnitelma tulevalle uralle ja ammatillisille haluille. Jos esimerkiksi haluat olla Kiinan lakiin erikoistunut asianajaja, kaksoistutkinto -ohjelma, joka ansaitsee sinulle JD -tutkinnon ja maisterin tutkinnon kiinalaisissa opinnoissa, olisi ihanteellinen yhdistelmä, joka sopii täydellisesti ammatillisiin toiveisiisi.

Toisaalta, jos et ole täysin varma siitä, mitä haluat tehdä kaksoistutkinnolla tai millaista uraa haluat valmistumisen jälkeen, ei ehkä kannata käyttää useita vuosia ja paljon rahaa tällaiseen ohjelmaan .

Muista tuo kaksoistutkinto tekee ei varmistaa korkeampi palkka, joten on tärkeää, että olet valmis punnitsemaan nämä riskit ennen kuin päätät ilmoittautua kaksoiskoulutusohjelmaan.

Yhteenveto: Mikä on kaksoistutkinto ja pitäisikö se hankkia?

Kaksoistutkinto -ohjelmat ovat akateemisia ohjelmia, jotka antavat kaksi astetta samanaikaisesti. Tämä voi olla yhdistelmä kahdesta kandidaatin tutkinnosta, kandidaatin ja maisterin tutkinnosta tai kahdesta jatko-/ammattitutkinnosta.

Koska opiskelet kahta (eri) alaa ja ansaitset kaksi erillistä tutkintoa, sinun on pysyttävä koulussa pidempään - yleensä ylimääräisestä yhdestä kahteen vuoteen perustutkinnon kaksoistutkinto -ohjelmaan.

Kaksoistutkimuksilla on sekä etuja että haittoja. Toisaalta kaksoistutkinnon avulla voit laajentaa tietämystäsi kahdella alalla, joista olet yhtä intohimoinen, säästää rahaa korkeakoulussa ja laajentaa uramahdollisuuksiasi.

Siitä huolimatta sinun on vietettävä enemmän aikaa koulussa ilman taukoa ja maksettava enemmän rahaa koulutuksestasi etukäteen. Kaksoistutkinto ei myöskään välttämättä lisää tulopotentiaaliasi.

Lopulta, onko kaksoistutkinto oikea sinulle, riippuu neljästä tärkeimmästä tekijästä:

kuinka tehdä väri violetti
 • Olitpa yhtä kiinnostunut kahdesta (eri) opintoalueesta
 • Olitpa kunnossa pysyä koulussa pidempään
 • Onko raha haaste sinulle
 • Onko sinulla selkeä tulevaisuudensuunnitelma

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen sinulla pitäisi nyt olla paljon parempi käsitys siitä, mitä kaksoistutkinto todellisuudessa on ja miten se voi hyödyttää sinua.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA