Mikä on kaksoistutkinto -ohjelma? Pitäisikö sinun tehdä yksi?

feature_man_graduating

Olet luultavasti kuullut kaksoisopinnosta, mutta oletko kuullut kaksoistutkinnosta? Kaksoistutkinto -ohjelmassa opiskelet kahta akateemista kenttää kerralla, ansaitset kaksi erillistä tutkintoa.

Alla selitämme, mikä on kaksoistutkinto, ja näytämme sinulle useita esimerkkejä erilaisista saatavilla olevista kaksoistutkinto -ohjelmista. Käymme myös läpi kaksoistutkinnon saamisen hyvät ja huonot puolet ja annamme vinkkejä, joiden avulla voit päättää, sopiiko kaksoistutkinto sinulle.Ominaisuuskuva: COD Newsroom /Flickr

Mikä on kaksoistutkinto? Yleiskatsaus

Kaksoistutkinto tai kaksoistutkinto on silloin, kun opiskelet kahta, yleensä hyvin erilaista kenttää samanaikaisesti ja saat kaksi erillistä tutkintoa (yksi tieteenalakohtaisesti). Jos esimerkiksi opiskelet psykologiaa ja liiketoimintaa kaksoistutkinto -ohjelmassa, valmistut kahdella tutkinnolla (eli kahdella tutkintotodistuksella): Bachelor of Arts (BA) psykologiassa ja Bachelor of Business Administration (BBA).

Kaksoistutkinnot yleensä antavat kaksi erilaista tutkintoa, kuten BA/BS -yhdistelmä, BS/BFA, BS/BBA jne. (Jotkut kaksoistutkinto -ohjelmat myöntävät sinulle kandidaatin tutkinnon ja jatkotutkinto - puhumme enemmän tämän tyyppisistä ohjelmista hetken kuluttua.)

suosituin sukunimi maailmassa

Lisäksi kaksi opintoaluetta kaksoistutkinto -ohjelmassa ovat sijaitsee yleensä kahdessa eri yliopiston koulussa. Tämän seurauksena niiden, jotka haluavat jatkaa kaksoistutkintoa, on tyypillisesti haettava ja päästävä molempiin kouluihin erikseen. Määräaika, johon mennessä sinun on haettava pääsyä, vaihtelee yliopiston mukaan.

Kaksoistutkinnot vaativat enemmän opintopisteitä kuin yksittäiset tutkinnot. Tarvittavien opintopisteiden kokonaismäärä riippuu yliopistosta, johon osallistut, ja käyttääkö se lukukauden vai neljänneksen järjestelmää. Mutta yleisesti ottaen sinun on valmistuttava 140–225 opintopistettä.

Lopuksi, koska työskentelet kahdella asteella samanaikaisesti ja tarvitset enemmän opintopisteitä kuin yhden asteen, saat on todennäköisesti vietettävä enemmän aikaa yliopistossa, usein viisi tai kuusi vuotta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että käytät enemmän rahaa korkeakouluopetukseen, koska joudut maksamaan lisäkursseista/opintopisteistä, kirjoista, asumisesta jne.

Miten kaksoistutkinto eroaa kaksoismajorista?

Saatat ihmetellä, miten kaksoistutkinto eroaa kaksoisopinnosta. Loppujen lopuksi molempien akateemisten vaihtoehtojen avulla voit opiskella kahta aluetta kerralla, eikö? Vaikka se on totta, nämä kaksi polkua eroavat toisistaan.

Kaksoistutkinto -ohjelmassa opiskelet kahta (todennäköisesti eri) kenttää ansaitaksesi kaksi erillistä tutkintoa. Nämä ovat yleensä myös erilaisia ​​tutkintoja, kuten BA ja BS. Kuitenkin, kaksoisopinnolla opiskelet kahta toisiinsa liittyvää aluetta ansaitaksesi yksittäinen tutkinto. Tämä tarkoittaa myös sitä, että saat vain yhden tyyppisen tutkinnon, kuten BA, BS, BFA jne.

Pohjimmiltaan, kaksinkertainen pääaine on silloin, kun opiskelet kahta alaa yksi tutkinto -ohjelma, ja kaksoistutkinto on, kun opiskelet kahta alaa kaksi erillistä tutkinto -ohjelmat. Tämä on suurin ero kaksoistutkinnon ja kaksoistutkinnon välillä-mutta on monia muita tapoja erottaa nämä kaksi vaihtoehtoa.

Esimerkiksi kaksoisopintojen yhteydessä opiskelijan kaksi pääainesta sijaitsevat usein samassa koulussa tai korkeakoulussa ja antavat sinulle samantyyppisen tutkinnon, kuten BS tai BFA.

Lisäksi, kaksinkertainen pääaine ei yleensä vaadi ylimääräisiä kurssitöitä (tai ei ainakaan niin paljon kuin kaksoistutkinto -ohjelma!), ja se voidaan yleensä suorittaa neljän vuoden kuluessa.

Voit lukea lisää kaksoistieteiden ja kaksoistutkintojen yhtäläisyyksistä ja eroista syvällisestä kaksoistutkimus- ja kaksois-pääoppaastamme.

body_diploma_clipart Saat kaksi näistä, kun valmistut kaksoistutkinto -ohjelmasta.

Millaisia ​​kaksoistutkinto -ohjelmia on olemassa?

Koska on olemassa suuri joukko pääaineita ja kenttiä, joita voit yhdistää kaksoistutkintoon, voi olla vaikeaa määrittää, kuinka monenlaisia ​​kaksoistutkinto -ohjelmia todella on.

Helpoin tapa luokitella ne on tarkastella niitä antamiensa tutkintotyyppien mukaan. Voimme siis sanoa, että kaksoistutkinto -ohjelmia on kolme päätyyppiä:

 • Ohjelmat, jotka antavat kaksi kandidaatin tutkintoa
 • Ohjelmat, jotka tarjoavat kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon
 • Ohjelmat, jotka antavat kaksi jatko-/ammattitutkintoa

Tarkastelemme kutakin näistä yksityiskohtaisemmin alla.

#1: Ohjelmat, jotka tarjoavat kaksi kandidaatin tutkintoa

Tämäntyyppinen kaksoistutkinto -ohjelma, joka myöntää kaksi kandidaatin tutkintoa, on melko yleinen ja saatavilla monissa Yhdysvaltain yliopistoissa.

Tämän ohjelman avulla voit ansaita minkä tahansa yhdistelmän kandidaatin tutkintoja. Seuraavassa on joitain yleisimpiä kandidaatin tutkintoja, jotka annetaan kaksoistutkinto -ohjelmissa:

 • Bachelor of Arts (BA)
 • Kandidaatin tutkinto (BS)
 • Kuvataiteen kandidaatti (BFA)
 • Bachelor of Music (BM)
 • Bachelor of Business Administration (BBA)
 • Bachelor of Applied Science (BAS)

Kuten aiemmin todettiin, kaksi kandidaatin tutkintoa, jotka päätät hankkia kaksoistutkinto -ohjelmassasi, perustuvat todennäköisesti eri kouluihin, joten sinun on tyypillisesti haettava ja hyväksyttävä molemmat kouluille ohjelman toteuttamiseksi.

kuinka tulla professoriksi

Kaikki yliopistot eivät tarjoa kaksoistutkinto -ohjelmia, joten tarkista yliopistoltasi ennen kuin päätät suorittaa kaksoistutkinnon. Lisäksi kaksoistutkintojen vaihtoehdot vaihtelevat yliopistosta riippuen, joten varmista, että haluamasi tutkintojen yhdistelmä on saatavilla koulussa.

Aika, jonka aikana voit hakea kaksoistutkintoa, vaihtelee yliopistosta riippuen. Joissakin kouluissa voit hakea kaksoistutkintoa ennen kuin aloitat yliopiston, kun taas toiset antavat sinun hakea vasta sen jälkeen, kun olet ollut yliopistossa vähintään vuoden tai kaksi.

Seuraavat kaavioluettelot muutamia esimerkkejä suosituista yliopistoista, jotka tarjoavat kaksoistutkinto -ohjelmia, jotka tarjoavat kaksi kandidaatin tutkintoa:

Yliopisto Kandidaatin tutkintoyhdistelmiä tarjolla Huomautuksia
Bostonin yliopisto BA / BS, BA / BFA, BA / BM, BS / BFA, BS / BM Luottovaatimukset vaihtelevat. Avoinna vain tietyille suurille yhdistelmille.
Brownin yliopisto BA / BS Vähintään 38 opintopistettä ja 10 lukukautta (viisi vuotta).
Cornellin yliopisto BA/BS tekniikan alalla, BA/BFA taiteessa, BA/BS kaupunki- ja aluetutkimuksissa Vähintään 150 opintopistettä. Avoinna vain tietyille suurille yhdistelmille.
Luoteis -yliopisto BA / BS, BA / BM BA/BS -ohjelmassa vähintään 12 neljäsosaa ja 42 op. BA/BM -ohjelmassa vähintään 60 kurssia.
Stanfordin yliopisto BA / BS Vähintään 225 opintopistettä.
Alabaman yliopisto BA / BS Vähintään 30 ylimääräistä luottotuntia.
Denverin yliopisto BA/BS, BA/BFA, BS/BFA, BA/BM, BS/BM, BFA/BM jne. Vähintään 228 neljännes tuntia. Monet kandidaatin yhdistelmät mahdollisia .
Marylandin yliopisto, Baltimoren lääni BA / BA, BS / BS, BA / BS Vähintään 150 opintopistettä. Huomaa, että samantyyppisten yhdistelmien yhdistelmät ovat mahdollisia.
Michiganin yliopisto BA / BS, BA / BFA, BA / BMA *, BA / BTA ** jne. Luottovaatimukset vaihtelevat. Voi valita vakiintuneen ohjelman tai luoda oman.
Notre Damen yliopisto BA / BS Yleensä tarvitaan 45 ylimääräistä luottotuntia. Viiden vuoden ohjelma.

*BMA = Bachelor of Musical Arts
** BTA = Bachelor of Theater Arts

body_people_graduating_masters Maisterin tutkinnon saaminen = viileän, värikkään hupun käyttäminen.( Illinoisin Springfield /Flickr)

#2: Ohjelmat, jotka tarjoavat kandidaatin ja maisterin tutkinnon

Toinen kaksoistutkinto -ohjelma myöntää sinulle kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon, yleensä viiden tai kuuden vuoden kuluessa.

Tämä ohjelma eroaa edellä kuvatusta siinä, että pääset suorittamaan jatkotason kursseja samalla kun suoritat perustutkintoa. Valmistuttuaan saat molemmat kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinto. (Joillakin kaksoistutkinto -ohjelmilla saat ensin perustutkinnon ja sitten tutkinnon vuoden tai myöhemmin.)

Nämä kaksi kandidaatin/maisteriohjelmaa ovat suosittuja, koska ne voivat säästää sekä aikaa että rahaa jatko-opinnoissa. Sen sijaan, että sinun pitäisi suorittaa kandidaatin tutkinto ja hakea maisteriksi, voit työskennellä molemmilla asteilla samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että osa luokista lasketaan mukaan molemmat astetta.

Seuraavassa on joitain yleisimpiä kandidaatin ja maisterin tutkintoja yhdistettynä kaksoistutkinto -ohjelmiin:

 • Bachelor of Arts (BA)
 • Kandidaatin tutkinto (BS)
 • Master of Arts (MA)
 • Maisteri (MS)
 • Tekniikan maisteri (ME)
 • Julkisen politiikan maisteri (MPP)
 • Master of Public Administration (MPA)
 • Kauppatieteiden maisteri (MBA)

Alla oleva kaavio näyttää muutamia esimerkkejä suosituista kandidaatin/maisterin kaksoistutkinto -ohjelmista:

Yliopisto Kandidaatin ja maisterin tutkintoyhdistelmiä tarjolla Huomautuksia
Amerikan yliopisto Vaihtelee Hakemuksen on täytynyt ansaita vähintään 75 opintopistettä.
Bostonin yliopisto BA / MA, BA / MS 144-160 opintopistettä (vaihtelee ohjelman mukaan).
George Washingtonin yliopisto Vaihtelee Tarjoaa sekä yhteisiä ohjelmia (joissa ansaitset molemmat tutkinnot samanaikaisesti) että kaksoisohjelmia (joissa ansaitset tutkintosi eri aikoina).
Harvardin yliopisto Vapaiden taiteiden tutkinnot (BA, BS, MA, MS jne.) Vain niille, joilla on '' vähintään viiden vuoden kokopäiväinen, palkattu työkokemus ''.
Johns Hopkinsin yliopisto BS/MS tekniikan alalla Kaikki ilmoittautuneet opiskelijat saavat puolen lukukauden Dean's Master's Fellowship.
New Yorkin yliopisto BA / MPA, BA / MUP *, BS / MUP On oltava pääaineena julkishallinto tai kaupunkisuunnittelu.
Luoteis -yliopisto Vaihtelee 'Rajoitettu tiettyihin yliopiston koulutusohjelmiin.' On lähetettävä yhdistetty tutkintohakemus hyväksymisohjelmaan.
Rochesterin teknillinen instituutti BS/MS, BS/ME, MBA Opiskelijat voivat ehdottaa omaa kaksoistutkinto -ohjelmaa.
Chicagon yliopisto BA / MA, BA / MAT **, BA / MPP, BA / MS, BS / MS Tarjolla on neljän ja viiden vuoden ohjelmia. Luottovaatimukset vaihtelevat ohjelman mukaan.
Georgian yliopisto BS / MS, tekniikka / MBA, BBA / MAcc *** Rajoitettu tietyille opintoaloille.

*MUP = kaupunkisuunnittelun päällikkö
** MAT = Master of Arts in Opetus
*** MAcc = kirjanpidon maisteri

body_graduating_diploma_knowledge

#3: Ohjelmat, jotka tarjoavat kaksi jatko-/ammattitutkintoa

Kolmas ja viimeinen kaksoistutkinto -ohjelma on sellainen, joka antaa vain jatkotutkintoja. Nämä voivat olla yhdistelmä kahdesta eri maisterin tutkinnosta tai maisterin ja ammatillisesta tai tohtorin tutkinnosta.

Esimerkiksi useat lakikoulut tarjoavat kaksoistutkinto -ohjelmia, jotta opiskelijat voivat ansaita maisterin tai tohtorin tutkinnon (yleensä alalla, jolla he haluavat harjoittaa lakia) yhdessä oikeustieteen tohtorinsa (JD) kanssa.

Vaikka monet yliopistot tarjoavat muodollisia kaksoistutkinto-ohjelmia, jotka määräävät, millä ohjelmilla/aloilla voit ansaita kaksi jatkotutkintoa, toiset antavat opiskelijoille mahdollisuuden luoda omia jatkotason kaksoistutkinto-ohjelmia.

Tässä on joitain yleisiä jatko- ja ammattitutkintoja, jotka voidaan yhdistää kaksoistutkinto -ohjelmiin:

 • Master of Arts (MA)
 • Maisteri (MS)
 • Julkisen politiikan maisteri (MPP)
 • Kansanterveyden maisteri (MPH)
 • Kauppatieteiden maisteri (MBA)
 • Master of Science in Engineering (MSE)
 • Sosiaalityön maisteri (MSW)
 • Filosofian tohtori (PhD)
 • Juris Doctor (JD)
 • Lääketieteen tohtori (MD)

Joitakin yleisimpiä tutkintoyhdistelmiä ovat MA/PhD, MS/PhD, MA/JD, MBA/JD, JD/PhD ja MPH/MD. Alla on muutamia esimerkkejä suosituista jatkotason kaksoiskoulutusohjelmista:

Yliopisto Jatko -yhdistelmiä tarjotaan Huomautuksia
käyttäjältä Yliopisto Maisteri/maisteri, MBA/maisteri, maisteri/JD, PhD/JD, maisteri/tohtori, maisteri/MD, PhD/MD On hyväksyttävä molempiin ohjelmiin
Georgetownin yliopisto Maisteri/maisteri, MBA/maisteri, maisteri/JD, PhD/JD, maisteri/tohtori, maisteri/MD, PhD/MD Rajoitettu tietyille opintoaloille.
Rutgersin yliopisto Useita yhdistelmiä JD: n kanssa, mukaan lukien MD, MA, MBA, MPH, PhD, MSW jne. '' Oikeustieteen opiskelija voi luoda kaksoistutkinnon toisen Rutgersin tai muun oppilaitoksen tarjoaman jatkotutkinnon kanssa. ''
Stanfordin yliopisto JD / MBA, MA / MBA, MPP / MBA, MS / MBA, MD / MBA Luottovaatimukset vaihtelevat ohjelman mukaan.
Suffolkin yliopisto MBA/JD, LLM*/JD, MPA/JD, MS/JD Rajoitettu tietyille opintoaloille. Luottovaatimukset ja ohjelman kesto vaihtelevat.
Arizonan yliopisto MAcc/MBA, MS/MS, MS/MBA, MS/JD, MA/JD, PhD/PhD, PhD/MD, PhD/JD jne. Rajoitettu tietyille opintoaloille. 'Opiskelijat eivät voi keksiä omia kaksoistutkintojaan.'
Cincinnatin yliopisto MBA / MS, MBA / MA, MBA / MSN **, JD / MA, JD / MBA, JD / PhD jne. '' Molemmat ohjelmat on hyväksyttävä hakija. ''
Coloradon yliopisto Boulder MA / MBA, MS / MBA, MA / MA, MBA / JD, JD / PhD, JD / MD, MS / JD, JD / MPA jne. Rajoitettu tietyille opintoaloille. Luottovaatimukset vaihtelevat ohjelman mukaan.
Illinoisin yliopisto Vaihtelee; sisältää yhdistelmiä, joissa on MA, MS, MArch, MBA, MPH, MSW, JD, PhD, MD jne. '' Opiskelija, joka haluaa päästä yhteiseen tutkinto -ohjelmaan, on hyväksyttävä erikseen jokaiseen ohjelmaan yhteiseksi tutkinto -ehdokkaaksi. ''
Michiganin yliopisto Vaihtelee; sisältää yhdistelmiä, joissa on MA, MS, MPH, MPP, MUP, MBA, JD, PhD, MD jne. Opiskelijat voivat ehdottaa omaa kaksoistutkinto -ohjelmaa.
Texasin yliopisto Austinissa Vain maisterin ja ammatilliset tutkinnot; sisältää yhdistelmiä, joissa on MA, MS, MBA, MSE, JD jne. Rajoitettu tietyille opintoaloille.

*LLM = Oikeustieteen maisteri
** MSN = Hoitotyön maisteri

Kaksoistutkinto -ohjelmien hyvät ja huonot puolet

Nyt kun olemme osoittaneet, millaisia ​​kaksoistutkinto -ohjelmia on olemassa, katsotaanpa kaksoistutkinto -ohjelman suurimpia etuja ja haittoja.

Kaksoistutkinnon saamisen edut

 • Laajennat osaamistasi ja osaamistasi. Ehkä kaksoistutkinto -ohjelman suurin hyöty on se, että opit lisää ja sinusta tulee asiantuntija useammalla kuin yhdellä opintoalueella. Tämä voi auttaa sinua tuntemaan olosi tyytyväisemmäksi, koska voit opiskella molempia kiinnostavia aloja.
 • Sinulla on enemmän vaihtoehtoja potentiaalisten urapolkujen suhteen. Kahden alan opiskelu tasapuolisesti tarkoittaa, että saat paljon kokemusta ja tietoa molemmista. Tämän seurauksena sinulla on suurempi määrä asiaankuuluvia työvaihtoehtoja valmistumisen jälkeen.
 • Säästät rahaa tutkinnon suorittamisessa. Jos suoritat yhdistetyn kandidaatin/maisterin tai jatko/jatko -kaksoistutkinto -ohjelman, säästät rahaa siihen, mitä olisit käyttänyt, jos olisit suorittanut jokaisen tutkinnon erikseen. Tämä johtuu siitä, että useimmat kaksoistutkinto -ohjelmat sallivat (ja kannustavat) päällekkäisiä luokkia, eli luokkia, jotka lasketaan mukaan molemmat tutkintoistasi.

Kaksoistutkinnon saamisen haitat

 • Vietät enemmän aikaa koulussa pysähtymättä. Joillekin ihmisille tämä tekijä yksin voi olla kauppaa rikkova. Kaksoistutkinto -ohjelmalla, riippumatta harjoittamistasi tutkintoista, vietät enemmän aikaa koulussa ilman mahdollisuutta pitää taukoa ja sopia johonkin työkokemukseen.
 • Käytät enemmän rahaa kerralla. Vaikka säästät todennäköisesti rahaa pitkällä aikavälillä hankkimalla kaksoistutkinnon, sinun on silti käytettävä paljon rahaa etukäteen esimerkiksi luottoihin, opetukseen ja asumiseen.
 • Se ei välttämättä lisää tulopotentiaaliasi. Vaikka kaksoistutkinto voi laajentaa uramahdollisuuksiasi, se ei välttämättä takaa, että ansaitset suurempia tuloja kuin jos valitsisit yhden tutkinnon. Tämä riippuu kuitenkin paljon siitä, mitä aloja opiskelet ja mitä tutkintoja saat (esimerkiksi kahden BA -tutkinnon ja JD- ja PhD -tutkinnon välillä on suuri ero).

body_yes_no_life Yhtälö, johon voimme kaikki liittyä.

Onko kaksoistutkinto oikea sinulle? 4 tärkeintä pohdittavaa kysymystä

Kun on kyse siitä, onko kaksoistutkinto paras vaihtoehto sinulle? Tässä on neljä kriittistä kysymystä, joiden avulla voit selvittää, kannattaako sinun suorittaa kaksoistutkinto vai ei.

#1: Oletko kiinnostunut kahdesta (eri) opintoalueesta?

Jos et ole yhtä intohimoinen molemmille aloille, joita aiot opiskella, kaksoistutkinto ei ehkä ole paras valinta sinulle. Muista se kaksoistutkinnolla opiskelet kahta valittua alaasi yhtä - Loppujen lopuksi ansaitset tutkinnon jokaisesta!

Jos olet kiinnostunut yhdestä alalta enemmän kuin toisesta, jonka haluat opiskella, harkitse jälkimmäisen tekemistä toissijaiseksi opintoalueeksi. Voit tehdä tämän ilmoittamalla sen alaikäiseksi pääaineen sijaan, jos olet alakoululainen, tai ottamalla tai auditoimalla joitain luokkia siinä, jos olet (mahdollinen) jatko -opiskelija.

#2: Oletko valmis pysymään koulussa pidempään?

Kaksoistutkinto -ohjelma tarkoittaa pysyt yleensä korkeakoulussa tai korkeakoulussa vähintään yhden vuoden tai kaksi riippuen tekemästäsi ohjelmasta ja saamastasi tutkintolajeista. Siksi sinun on tärkeää päättää, haluatko mieluummin käyttää tämän ajan enemmän koulun tekemiseen vai maailman menemiseen ja muihin toimintoihin, kuten työskentelyyn tai matkustamiseen.

Muista, että vaikka päätät luopua kaksoistutkinto -ohjelmasta toistaiseksi, voit aina osallistua jatko -ohjelmaan myöhemmin!

#3: Onko rahasta kysymys?

Jos raha saattaa aiheuttaa sinulle ongelmia, kaksoistutkinto ei ehkä ole hyvä idea sen jälkeen se vaatii paljon rahaa suoraan (vaikka se teknisesti säästää rahaa pitkällä aikavälillä, varsinkin jos ansaitset kandidaatin tutkinnon ja maisterin tutkinnon tai kaksi jatkotutkintoa).

#4: Onko sinulla selkeä tulevaisuudensuunnitelma?

Kaksoistutkinto -ohjelmat ovat hyviä vaihtoehtoja niille, joilla on selkeä suunnitelma tulevalle uralle ja ammatillisille haluille. Jos esimerkiksi haluat olla Kiinan lakiin erikoistunut asianajaja, kaksoistutkinto -ohjelma, joka ansaitsee sinulle JD -tutkinnon ja maisterin tutkinnon kiinalaisissa opinnoissa, olisi ihanteellinen yhdistelmä, joka sopii täydellisesti ammatillisiin toiveisiisi.

Toisaalta, jos et ole täysin varma siitä, mitä haluat tehdä kaksoistutkinnolla tai millaista uraa haluat valmistumisen jälkeen, ei ehkä kannata käyttää useita vuosia ja paljon rahaa tällaiseen ohjelmaan .

Muista tuo kaksoistutkinto tekee ei varmistaa korkeampi palkka, joten on tärkeää, että olet valmis punnitsemaan nämä riskit ennen kuin päätät ilmoittautua kaksoiskoulutusohjelmaan.

Yhteenveto: Mikä on kaksoistutkinto ja pitäisikö se hankkia?

Kaksoistutkinto -ohjelmat ovat akateemisia ohjelmia, jotka antavat kaksi astetta samanaikaisesti. Tämä voi olla yhdistelmä kahdesta kandidaatin tutkinnosta, kandidaatin ja maisterin tutkinnosta tai kahdesta jatko-/ammattitutkinnosta.

Koska opiskelet kahta (eri) alaa ja ansaitset kaksi erillistä tutkintoa, sinun on pysyttävä koulussa pidempään - yleensä ylimääräisestä yhdestä kahteen vuoteen perustutkinnon kaksoistutkinto -ohjelmaan.

Kaksoistutkimuksilla on sekä etuja että haittoja. Toisaalta kaksoistutkinnon avulla voit laajentaa tietämystäsi kahdella alalla, joista olet yhtä intohimoinen, säästää rahaa korkeakoulussa ja laajentaa uramahdollisuuksiasi.

Siitä huolimatta sinun on vietettävä enemmän aikaa koulussa ilman taukoa ja maksettava enemmän rahaa koulutuksestasi etukäteen. Kaksoistutkinto ei myöskään välttämättä lisää tulopotentiaaliasi.

Lopulta, onko kaksoistutkinto oikea sinulle, riippuu neljästä tärkeimmästä tekijästä:

kuinka tehdä väri violetti
 • Olitpa yhtä kiinnostunut kahdesta (eri) opintoalueesta
 • Olitpa kunnossa pysyä koulussa pidempään
 • Onko raha haaste sinulle
 • Onko sinulla selkeä tulevaisuudensuunnitelma

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen sinulla pitäisi nyt olla paljon parempi käsitys siitä, mitä kaksoistutkinto todellisuudessa on ja miten se voi hyödyttää sinua.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA