Mikä on sudenkorento? 10 hämmästyttävää Dragonfly -faktaa

biologia-blue-blur-531587

Sudenkorennot ovat suuria hyönteisiä, jotka tunnetaan kirkkaista väreistään ja sipulimaisista silmistä. Sudenkorennot voivat olla hieman hämmästyttäviä, jos et ole nähnyt niitä ympärillä, niiden koon ja kyvyn vuoksi lentää suurilla nopeuksilla.

Ainutlaatuiset ja kauniit hyönteiset, sudenkorennot ovat monia myyttejä ja tarinoita, ja ne ovat yleisiä taiteessa, koruissa ja muussa. Muinainen hyönteinen sudenkorennot ovat asiantuntijoita lentäjiä ja metsästäjiä, ja heidän tottumuksensa ja elämänsä ovat kiehtova katsaus luontoon ja evoluutioon. Miksi sudenkorennot näyttävät siltä? Mitä sudenkorennot syövät? Vastaamme näihin kysymyksiin ja kerromme lisää sudenkorento -faktoja tässä oppaassa.

Mikä on sudenkorento?

Sudenkorento on suuri siivekäs hyönteinen, jota esiintyy kaikilla mantereilla paitsi Etelämantereella. Sudenkorennot ovat tunnettuja suuret, litteät siivet ja niiden kirkkaat värit, joka voi vaihdella yksilön ja alueen mukaan. Sudenkorentoilla on myös suuret, yhdistyneet silmät, joita usein kutsutaan bug -silmiksi, jotka ovat havaittavissa kaukaa. On yli 5000 sudenkorentolajia ympäri maailmaa.Missä sudenkorennot elävät?

Sudenkorentoja löytyy kaikkialta maailmasta. Ne pysyvät tyypillisesti lähellä vettä; useimmat lajit sudenkorento viettää suurimman osan elämästään veden alla tai lähellä veden pintaa. Lajeista riippuen sudenkorennot mieluummin lammikoita, soita tai puroja. Sudenkorentojen tiedetään olevan nirsoja elinympäristöissään. Jos näet sudenkorento lähellä vesistöä, vesi on todennäköisesti melko puhdasta.

Miltä sudenkorennot näyttävät?

Kuten kaikkien hyönteisten, sudenkorennan runko koostuu kolmesta erillisestä osasta; pää, vatsa ja rintakehä, ja sudenkorennalla on ulkoinen luuranko. Sudenkorennan pää on kehon lyhin osa, ja siinä on kaksi lyhyttä antennia. Sudenkorennan koko runko on 1-4 tuumaa pitkä.

biologia-väri-sudenkorento-131618

Dragonfly Eyes

Sudenkorennot ovat myös silmiinpistäviä. Sudenkorennan silmät peittää suurimman osan päänsä ja he näkevät lähes 360 astetta ympärillään. Sudenkorentojen silmät ovat erillään pään sivuilla ja tulevat yhteen pään yläosassa. Sudenkorentoilla on yhdistyneet silmät ja enemmän väriproteiineja kuin ihmisillä. Se tarkoittaa, että he näkevät maailman kuin mosaiikki, jossa on miljoona pientä kuvaa .

Sudenkorentojen näkemystä maailmasta tehdään edelleen tutkimuksia, mutta tutkimukset osoittavat, että sudenkorentoilla on uskomaton kyky nähdä värejä, joita ihmiset eivät näe, ja eri sävyissä ja voimakkuuksissa, mukaan lukien ultraviolettivalo.

Dragonfly Wings

Rintakehässä sudenkorentoilla on kaksi paria siipiä ja kolme paria jalkoja. Siivet ovat pitkät, läpinäkyvät ja kuvioidut. Sudenkorennan siivet ovat yhtä ainutlaatuisia kuin sen väri. Ajattele sudenkorennan siivet samanlaisiksi kuin leopardin täplät tai seepraraidat . Ne ovat salaperäinen, olemassa oleva malli luonnossa, ja tutkijat ovat epävarmoja siitä, miten ja miksi nämä mallit muodostuvat.

Sudenkorennot ovat tukevia hyönteisiä, samoin kuin siivet. Siivet ovat yhdistetty kehoon vahvan lihaksen kautta , jonka avulla sudenkorento voi lentää pitkiä matkoja suurella nopeudella. Useimmissa lajeissa naaraspuoliset siivet ovat hieman lyhyempiä kuin urosten siivet. Sudenkorennan siivet eivät myöskään taivu, kuten monet muut lentävät hyönteiset. Joten kun sudenkorento laskeutuu, niiden siivet pysyvät vaakatasossa kehonsa suhteen.

Sudenkorennan elinkaari

Sudenkorentojen elinkaari vaihtelee lajin mukaan, mutta useimmat sudenkorennot viettävät suurimman osan elämästään nymfeinä tai veden alla elävinä sudenkorentoina.

Kananmuna

Sudenkorennot munivat satoja tuhansia munia. Sudenkorennan munien kuoriutumisaika riippuu lajista. Jotkut munat voivat kuoriutua muutaman päivän kuluessa sudenkorento ja muut kestää useita viikkoja .

Nymfi

Kuoriutumisen jälkeen sudenkorennot viettävät suurimman osan elämästään nymfeinä tai kehittymättöminä hyönteisinä veden pinnan alla. Lajista riippuen sudenkorento voi elää vedessä nymfinä jopa viisi vuotta. Nymfeinä, sudenkorento sulaa useita kertoja veden alla. Sulatus on prosessi, jossa hyönteinen irrottaa eksoskeletonin tehdäkseen tilaa uudelle kasvulle.

mikä on korkein mahdollinen gpa

Nymfi tulee lopulta tiensä pintaan, missä se pysyy ja odottaa hengityselimistönsä sopeutuvan ilmaan. Sitten sudenkorento löytää paikan, jossa sulaa, ja suorittaa prosessin aikuisuuteen.

Aikuinen

Kun sudenkorento tulee aikuiseksi, se elää yleensä vain muutaman kuukauden , jonka aikana se lisääntyy muiden sudenkorentojen kanssa. Suurin osa yksilöistä on saalistajien saamia ja syömiä.

sudenkorento-hyönteinen-selkärangaton-2335952

Sudenkorentojen käyttäytyminen

Sudenkorentojen käyttäytyminen on salaperäinen monella tapaa, mutta on olemassa joitain merkittäviä sudenkorentojen käyttäytymisiä.

Alueellisuus

Sudenkorennot löytävät ruokinta -alueen ja heittävät ahvenen, josta he voivat nähdä metsästysmaansa. Ne pysyvät yleensä lähellä ja puolustavat alueitaan muilta sudenkorennoilta tai joskus muilta hyönteisiltä. Erityisesti urosten tiedetään olevan erittäin alueellisia , ja vielä enemmän pesimäkauden aikana, jolloin naaraiden on pariteltava heidän kanssaan muniakseen alueellaan.

Lento

Sudenkorennot ovat vahvoja ja ketteriä lentäjiä. Ne pystyvät lentämään suurten vesistöjen yli. He käyttävät useita erilaisia ​​lentotekniikoita, mikä auttaa heitä metsästämään ja peittämään paljon maata etsiessään kavereita. Ne voivat lentää jopa 34 mailia tunnissa , vaikka niiden matkanopeus on noin 10 mailia tunnissa. Sudenkorentojen tiedetään myös leijuvan.

Ruokinta

Mitä sudenkorennot syövät? Sudenkorennot ovat itse asiassa lihansyöjiä . Heillä on vahvat leuat ja terävät hampaat, joita he käyttävät pyydystämiseen ja syömiseen, ja syövät pääasiassa muita vikoja. Heidän ruokavalionsa koostuu pienistä vikoista, kuten hyttysistä, koista ja perhosista. Sudenkorennot käyttävät lentämistapojaan ja erinomaista näköään saaliinsa ajamiseen.

Saalistaessaan suuremman saaliin sudenkorento alistaa sen puremalla päätään ja vetämällä sen takaisin ahvenelleen. Nymfit ovat myös aggressiivisia metsästäjiä, jotka syövät suurimman osan pienistä elävistä olennoista, joita he kohtaavat veden alla.

musta-tausta-lähikuva lähikuva-1079794

Dragonfly -faktoja, jotka sinun on tiedettävä

 1. Sudenkorennot ovat erittäin menestyviä metsästäjiä, joiden arvioidaan saavan saalista 95%.

 2. Vihreä darner on Pohjois -Amerikan sudenkorentolaji, joka muuttaa vuosittain. Ne muuttavat kuitenkin yksitellen, eivät ryhmissä kuten linnut.

 3. Sudenkorennot ovat hyttyskantojen keskeinen valvoja. He voivat syödä jopa sata hyttystä päivässä.

 4. Jotkut lajit tapaavat toisinaan parvissa. Tutkijat ovat epävarmoja siitä, mikä aiheuttaa tämän käyttäytymisen, mutta uskovat, että sillä on jotain tekemistä metsästyksen tai parittelun kanssa.

 5. Sudenkorentoja pidetään lähellä täydellisiä lentolehtisiä, ja tiedemiehet ovat tutkineet niitä nähdäkseen, onko niiden rakenteen toistaminen mahdollista.

  mikä tekee numerosta järkevän
 6. Sudenkorentoja on ollut olemassa noin 300 miljoonaa vuotta. Muinaisissa sudenkorentojen fossiileissa on yksilöitä, joiden siipien kärkiväli on jopa kaksi jalkaa.

 7. Vaikka sudenkorentoilla on kyky pistä ja purra, ne pistävät tai purevat ihmisiä harvoin

 8. Sudenkorentoja metsästävät linnut, matelijat, hämähäkit ja kalat. On arvioitu, että yksi kymmenestä sudenkorentolajista on uhanalainen. Niitä uhkaa kosteikkojen elinympäristöjen tuhoaminen.

 9. Muinaisina aikoina ihmiset ajattelivat, että sudenkorennot olivat todellisia lohikäärmeitä, koska ne lentävät ja kirkkaat värit.

 10. Sudenkorennot sekoitetaan usein pienempiin emäkorkkeihin, jotka taittavat siipensä laskeutuessaan.

Yhteenveto: Dragonfly Facts

Sudenkorennot voivat olla yli 300 miljoonaa vuotta vanhoja, mutta opimme niistä edelleen ja opimme heiltä. Ne tarjoavat jännittävän mahdollisuuden oppia luonnosta ja ekosysteemistä sekä tarjoavat uskomattoman kauniin ja ainutlaatuisen lisäyksen luonnon maailmaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.