Mikä on delfiinikala? 11 hauskaa faktaa kalasta

AdobeStock_269599617

Delfiinikala, tunnetaan myös nimellä mahi-mahi , on vakio trooppisilla vesillä ja, uskallamme sanoa, merenelävien valikoissa. Vaikka delfiinikala ei itse asiassa ole delfiini, se on suuri, vahva kala, jolla on selkäevä, mikä saattaa innostaa vertaamaan delfiineihin. Delfiinikalat, kuten delfiinit, ovat saalistajia ja kulkevat pääasiassa Meksikonlahdella, Karibialla ja Havaijilla. Delfiinikala on kirkkaanvärinen, elinvoimainen kala, joka on tärkeä osa valtameren ekosysteemejä.

Mikä on delfiinikala/Mahi-Mahi?

Delfiinikaloja on itse asiassa kaksi lajia: tavallinen delfiinikala, tieteellinen nimi Coryphaena hippurus ja pompano -delfiinikala, Coryphaena equiselis . Nämä kaksi lajia ovat hyvin samankaltaisia, mutta pompanodelfiinikala on hieman pienempi. Molempia kutsutaan mahi-mahiksi. Tämän artikkelin vuoksi keskitymme tavallisiin delfiinikalaihin .Fyysinen kuvaus

Delfiinikala on suuri kalalaji, jolla on yksi selkäevä, joka ulottuu päästä päähän. Uroksen päät on pyöristetty siihen pisteeseen, jossa ne ulkonevat. Naaraiden päät ovat pyöristetyt ja sileät. Delfiinikala on myös kirkas, värikäs kala joka on kultainen sivuilla ja kirkkaan värinen sininen ja vihreä sivuilla ja takana. Mahi mahi -kalat kasvavat 2,5-4,5 metrin pituisiksi, ja saaliit on kirjattu 15 kilosta yli 40 kiloon.

Elinympäristö

Delfiinikalaa löytyy Intian, Tyynenmeren ja Atlantin valtamereiltä trooppisissa ja subtrooppisissa vesissä. He asuvat sisällä vähintään 90 asteen lämpötilat yleensä päiväntasaajalla tai sen lähellä. Vaikka mahi mahi -kalat ovat yleisimpiä trooppisilla vesillä ja suosivat niitä, niitä löytyy myös kylmemmiltä vesiltä aina pohjoiseen Massachusettsiin asti.

suuri gatsby ja amerikkalainen unelma

Delfiinikalat pysyvät lähellä veden pintaa ja lähellä rantaa. Ne löytyvät yleensä 250 metrin syvyydestä. Delfiinikalat ovat erityisen näkyvästi Karibialla ja Meksikonlahdella, missä suurin osa kalastuksesta tapahtuu. Delfiinikalaa löytyy myös suuria määriä Havaijin rannikolta.

Elinkaari

Delfiinikalat lisääntyvät nopeasti. He ovat joskus leikillisesti kutsutaan meren kaneiksi Delfiinikalat kypsyvät 4-5 kuukauden ikäisinä, ja niiden pitäisi ehdottomasti olla täysin kypsiä vuoden ikäisenä.

Naaraspuoliset delfiinikalat voivat munia 100 000–1 000 000 munaa kerrallaan ja munia 2–3 kertaa vuodessa. Delfiinikalalla ei ole tiukkoja vaellusmalleja. Ne uivat yleensä pohjoiseen, kun vedet ovat lämpimiä, ja näiden pohjoisten alueiden populaatiot saavuttavat huippunsa heinäkuun tienoilla.

Kalat voivat elää jopa viisi vuotta, mutta on harvinaista, että ne ylittävät neljä ja keskimääräisen käyttöiän arvioidaan olevan 2-3 vuotta . Ne ovat yleensä kalastajien tai saalistajien kiinni.

Havaiji-1867849_1920

Miten delfiinikala eroaa delfiinistä?

Nimestä huolimatta delfiinikaloilla ja delfiineillä ei ole käytännössä mitään yhteistä, paitsi että molemmat uivat. Onko delfiini kala? Ei! Delfiini on nisäkäs , joka on lämminverinen ja jolla on eläviä syntymiä. Delfiinikala on kala . Molemmilla eläimillä on selkäevä; delfiinikalan selkäevä kulkee suurimman osan kehostaan, kun taas delfiinin selkäevä on selän keskellä.

On todennäköistä, että delfiinikalan virheellinen nimi tuli vanhasta tieteellisestä nimeämis- ja luokitusjärjestelmästä. Aiemmin, delfiinikalat luokiteltiin Dolfyn -perheeseen , Coryphaena -perheen sijaan. Pullotut delfiini kuuluu Delphinidae -heimoon. Kuten näette, delfiinikalat ja delfiinit eivät kuulu samaan tieteelliseen perheeseen tai sukuun, mikä osoittaa, että heillä ei ole suhdetta toisiinsa.

pienempi kuin merkkejä suurempi

Kalastus ja säilyttäminen

Delfiinikalaa kutsutaan joskus lahjaksi kalastajalle, koska se on lähellä rannikkoa, lähellä pintaa ja kala tuottaa yleensä paljon lihaa. Mahi mahi -kalaa ei pidetä uhanalaisena, ja sitä se on mainitaan ympäristöystävälliseksi kalaksi kulutukseen . Nopean lisääntymisnopeutensa vuoksi delfiinikalat korvaavat populaationsa nopeasti,

Vaikka delfiinikalat eivät ole välittömässä vaarassa kuolla sukupuuttoon tai vähentyä merkittävästi, kuten kaikki meressä elävät olennot, ilmastonmuutokseen liittyvät asiat voivat vaikuttaa kaloihin .

AdobeStock_144669694

11 hauskaa faktaa delfiinikalasta

 1. Delfiinikala on erittäin nopea uimari, joka saavuttaa nopeuden jopa 60 mph.

 2. Nimi mahi-mahi tarkoittaa kirjaimellisesti vahvaa vahvaa polynesian kielellä. Nimi on peräisin Havaijilta, jossa kalat ovat yleisiä

 3. Kalaa kutsutaan myös espanjaksi doradoksi, nimi, joka johtuu sen kultaisesta väristä.

 4. Delfiinikalat menettävät kultaisen sävynsä, kun he poistuvat vedestä, ja lopulta muuttuvat hopeanvärisiksi

 5. Delfiinikalat syövät rapuja, kalmareita ja muita äyriäisiä sekä muita kaloja, kuten makrillia.

 6. Karibian ulkopuolella Yhdysvallat on suurin delfiinikalan kuluttaja

 7. Delfiinikalat eivät kasvata poikasiaan. Kun munat kuoriutuvat, nuoret delfiinikalat yhdistyvät nopeasti kouluissa auttaakseen selviytymään.

 8. Nuoret kalat ja pienemmät delfiinikalat matkustavat kouluissa kaikkialla kourallisesta kalaan jopa viisikymmentä kalaa. Suuremmat kalat matkustavat yksin tai joskus pareittain.

 9. Delfiinikalojen tärkeimmät saalistajat ovat haita, miekkakalaa, marliineja, lintuja ja tietysti ihmisiä.

  mikä on kohdekoulu
 10. Delfiinikalat ovat erittäin vahvoja, ja niiden tiedetään olevan vaikeasti kiinni siimoilla.

 11. Suurin koskaan kirjattu delfiinikala löydettiin 25. syyskuuta 1976 ja painoi noin 87 kiloa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!