Mikä on delfiinikala? 11 hauskaa faktaa kalasta

AdobeStock_269599617

Delfiinikala, tunnetaan myös nimellä mahi-mahi , on vakio trooppisilla vesillä ja, uskallamme sanoa, merenelävien valikoissa. Vaikka delfiinikala ei itse asiassa ole delfiini, se on suuri, vahva kala, jolla on selkäevä, mikä saattaa innostaa vertaamaan delfiineihin. Delfiinikalat, kuten delfiinit, ovat saalistajia ja kulkevat pääasiassa Meksikonlahdella, Karibialla ja Havaijilla. Delfiinikala on kirkkaanvärinen, elinvoimainen kala, joka on tärkeä osa valtameren ekosysteemejä.

Mikä on delfiinikala/Mahi-Mahi?

Delfiinikaloja on itse asiassa kaksi lajia: tavallinen delfiinikala, tieteellinen nimi Coryphaena hippurus ja pompano -delfiinikala, Coryphaena equiselis . Nämä kaksi lajia ovat hyvin samankaltaisia, mutta pompanodelfiinikala on hieman pienempi. Molempia kutsutaan mahi-mahiksi. Tämän artikkelin vuoksi keskitymme tavallisiin delfiinikalaihin .Fyysinen kuvaus

Delfiinikala on suuri kalalaji, jolla on yksi selkäevä, joka ulottuu päästä päähän. Uroksen päät on pyöristetty siihen pisteeseen, jossa ne ulkonevat. Naaraiden päät ovat pyöristetyt ja sileät. Delfiinikala on myös kirkas, värikäs kala joka on kultainen sivuilla ja kirkkaan värinen sininen ja vihreä sivuilla ja takana. Mahi mahi -kalat kasvavat 2,5-4,5 metrin pituisiksi, ja saaliit on kirjattu 15 kilosta yli 40 kiloon.

Elinympäristö

Delfiinikalaa löytyy Intian, Tyynenmeren ja Atlantin valtamereiltä trooppisissa ja subtrooppisissa vesissä. He asuvat sisällä vähintään 90 asteen lämpötilat yleensä päiväntasaajalla tai sen lähellä. Vaikka mahi mahi -kalat ovat yleisimpiä trooppisilla vesillä ja suosivat niitä, niitä löytyy myös kylmemmiltä vesiltä aina pohjoiseen Massachusettsiin asti.

suuri gatsby ja amerikkalainen unelma

Delfiinikalat pysyvät lähellä veden pintaa ja lähellä rantaa. Ne löytyvät yleensä 250 metrin syvyydestä. Delfiinikalat ovat erityisen näkyvästi Karibialla ja Meksikonlahdella, missä suurin osa kalastuksesta tapahtuu. Delfiinikalaa löytyy myös suuria määriä Havaijin rannikolta.

Elinkaari

Delfiinikalat lisääntyvät nopeasti. He ovat joskus leikillisesti kutsutaan meren kaneiksi Delfiinikalat kypsyvät 4-5 kuukauden ikäisinä, ja niiden pitäisi ehdottomasti olla täysin kypsiä vuoden ikäisenä.

Naaraspuoliset delfiinikalat voivat munia 100 000–1 000 000 munaa kerrallaan ja munia 2–3 kertaa vuodessa. Delfiinikalalla ei ole tiukkoja vaellusmalleja. Ne uivat yleensä pohjoiseen, kun vedet ovat lämpimiä, ja näiden pohjoisten alueiden populaatiot saavuttavat huippunsa heinäkuun tienoilla.

Kalat voivat elää jopa viisi vuotta, mutta on harvinaista, että ne ylittävät neljä ja keskimääräisen käyttöiän arvioidaan olevan 2-3 vuotta . Ne ovat yleensä kalastajien tai saalistajien kiinni.

Havaiji-1867849_1920

Miten delfiinikala eroaa delfiinistä?

Nimestä huolimatta delfiinikaloilla ja delfiineillä ei ole käytännössä mitään yhteistä, paitsi että molemmat uivat. Onko delfiini kala? Ei! Delfiini on nisäkäs , joka on lämminverinen ja jolla on eläviä syntymiä. Delfiinikala on kala . Molemmilla eläimillä on selkäevä; delfiinikalan selkäevä kulkee suurimman osan kehostaan, kun taas delfiinin selkäevä on selän keskellä.

On todennäköistä, että delfiinikalan virheellinen nimi tuli vanhasta tieteellisestä nimeämis- ja luokitusjärjestelmästä. Aiemmin, delfiinikalat luokiteltiin Dolfyn -perheeseen , Coryphaena -perheen sijaan. Pullotut delfiini kuuluu Delphinidae -heimoon. Kuten näette, delfiinikalat ja delfiinit eivät kuulu samaan tieteelliseen perheeseen tai sukuun, mikä osoittaa, että heillä ei ole suhdetta toisiinsa.

pienempi kuin merkkejä suurempi

Kalastus ja säilyttäminen

Delfiinikalaa kutsutaan joskus lahjaksi kalastajalle, koska se on lähellä rannikkoa, lähellä pintaa ja kala tuottaa yleensä paljon lihaa. Mahi mahi -kalaa ei pidetä uhanalaisena, ja sitä se on mainitaan ympäristöystävälliseksi kalaksi kulutukseen . Nopean lisääntymisnopeutensa vuoksi delfiinikalat korvaavat populaationsa nopeasti,

Vaikka delfiinikalat eivät ole välittömässä vaarassa kuolla sukupuuttoon tai vähentyä merkittävästi, kuten kaikki meressä elävät olennot, ilmastonmuutokseen liittyvät asiat voivat vaikuttaa kaloihin .

AdobeStock_144669694

11 hauskaa faktaa delfiinikalasta

 1. Delfiinikala on erittäin nopea uimari, joka saavuttaa nopeuden jopa 60 mph.

 2. Nimi mahi-mahi tarkoittaa kirjaimellisesti vahvaa vahvaa polynesian kielellä. Nimi on peräisin Havaijilta, jossa kalat ovat yleisiä

 3. Kalaa kutsutaan myös espanjaksi doradoksi, nimi, joka johtuu sen kultaisesta väristä.

 4. Delfiinikalat menettävät kultaisen sävynsä, kun he poistuvat vedestä, ja lopulta muuttuvat hopeanvärisiksi

 5. Delfiinikalat syövät rapuja, kalmareita ja muita äyriäisiä sekä muita kaloja, kuten makrillia.

 6. Karibian ulkopuolella Yhdysvallat on suurin delfiinikalan kuluttaja

 7. Delfiinikalat eivät kasvata poikasiaan. Kun munat kuoriutuvat, nuoret delfiinikalat yhdistyvät nopeasti kouluissa auttaakseen selviytymään.

 8. Nuoret kalat ja pienemmät delfiinikalat matkustavat kouluissa kaikkialla kourallisesta kalaan jopa viisikymmentä kalaa. Suuremmat kalat matkustavat yksin tai joskus pareittain.

 9. Delfiinikalojen tärkeimmät saalistajat ovat haita, miekkakalaa, marliineja, lintuja ja tietysti ihmisiä.

  mikä on kohdekoulu
 10. Delfiinikalat ovat erittäin vahvoja, ja niiden tiedetään olevan vaikeasti kiinni siimoilla.

 11. Suurin koskaan kirjattu delfiinikala löydettiin 25. syyskuuta 1976 ja painoi noin 87 kiloa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Tulostettavat SAT -harjoitustestit PDF -tiedostot: 18 ILMAISTA virallista testiä

Napsauta tästä, niin löydät kaikki ilmaiset tulostettavat SAT -testit ja vastaukset. Opi strategioistamme kuinka parantaa eniten pisteitä, kun suoritat jokaisen harjoitustestin.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Clemsonin pääsyvaatimukset

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

Mitkä ovat erilaiset oppimistyylit?

Etkö ole varma, mikä eri oppimistyyleistä sopii sinulle? Kokeile oppimistyylejä koskevaa tietokilpailua ja opi hyödyntämään opintoaikasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

Pitäisikö minun saada maisterin tutkinto? 6 huomioon otettavaa tekijää

Onko maisterin tutkinto sinulle sopiva? Mitä sinun pitäisi saada maisteriksi? Opi valitsemaan oikea tie unelmiesi saavuttamiseksi.

Itä -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Terveydenhuollon hallinnon tutkinto: parhaat urat ja koulut

Harkitsetko terveydenhuollon hallinnollista tutkintoa? Opi, mikä on terveydenhuollon hallintotutkinto, mihin uraan se johtaa ja mistä voit saada sen.

George Fox University SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: Ohion yliopiston pääsyvaatimukset

Mercerin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka saada realistisin SAT -käytännön testikokemus

Kun otat SAT -harjoitustestit, miten saat parhaan käytännön kokemuksesta? Opi testin ottamisstrategioita parantaaksesi pisteitäsi täältä.

Kalifornian parhaat koulut | Whittier High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Whittier High Schoolista Whittierissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän SAT-pisteet?

SAT-kysymysten ohittaminen on avain hyvään testinottostrategiaan. Selvitä, kuinka monta kysymystä voit ohittaa ja jättää väliin saadaksesi hyvät SAT-pisteet.

Koko arvostelu: Erica Meltzerin täydellinen opas ACT -lukemiseen

Oletko ajatellut ostaa Erica Meltzerin täydellisen oppaan ACT -lukemiseen? Kuuntele ensin, mitä lukutaito ajattelee asiasta.

Mitä ovat NCAA -divisioonat? Lohko 1 vs 2 vs 3

Mitä eroa on NCAA -alueiden I, II ja III välillä? Kuinka monta koulua kussakin on ja miksi NCAA -osastoja on olemassa? Ota selvää tästä.

Kuinka kirjoittaa koulun ulkopuolisista opinnoista yliopistosovelluksissa

Mietitkö, miten voit kirjoittaa koulun ulkopuolisesta toiminnastasi yliopistosovelluksia varten? Tässä on oppaamme esittelemään ylimääräisiä opetuksiasi yhteisessä sovelluksessa ja sen ulkopuolella.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 8

Onko sinulla kysymyksiä Gatsbyn kuolemasta? Tutustu täydelliseen The Great Gatsbyn luvun 8 yhteenvetoon saadaksesi yksityiskohtaiset juonihahmot ja analyysit.

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Manhattanville College SAT -pisteet ja GPA

Quincyn yliopiston pääsyvaatimukset

Osavaltiot, joissa ei ole tuloveroa: pitäisikö muuttaa yhteen?

Oletko kiinnostunut valtioista, joissa ei ole tuloveroa? Selitämme, missä he ovat, miten he keräävät varoja sen sijaan ja pitäisikö sinun siirtyä yhteen.

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset