Mikä on veden tiheys? Lämpötilan ja yksikön mukaan

ominaisuus_vesilasi

Mikä on veden tiheys? Onko väliä mikä lämpötila on? Kuinka voit selvittää muiden esineiden ja nesteiden tiheyden?

Tässä oppaassa selitämme veden tiheyttä, esitämme kaavion, jonka avulla voit löytää veden tiheyden eri lämpötiloissa, ja selitämme kolme eri tapaa laskea tiheys.Mikä on veden tiheys?

Tiheys on aineen tilavuusyksikköä kohden määrä. Veden tiheys ilmoitetaan useimmiten 1 g/cm3, mutta alla on veden tiheys eri yksiköillä.

Yksikkö Veden tiheys
Veden tiheys g/cm3 1 g/cm3
Veden tiheys g/ml 1 g/ml
Veden tiheys kg/m3 1000 kg/m3
Veden tiheys lb/ft3 62,4 paunaa/ft3

Ei ole sattumaa, että veden tiheys on 1. Tiheys on massa jaettuna tilavuudella (ρ = m/v), ja veden perusteella määritettiin metrinen massayksikkö, joka tarkoittaa kuutiosenttimetriä (1 cm)3) vettä painaa yhden gramman (1 g).

Eli 1g/1cm3= 1 g/cm3antaa vedelle sen helposti muistettavan tiheyden. Veden tarkka tiheys riippuu kuitenkin sekä ilmanpaineesta että alueen lämpötilasta. Nämä tiheyden vaihtelut ovat kuitenkin hyvin vähäisiä, joten jos et tarvitse tarkkoja laskelmia tai koe suoritetaan alueella, jossa on äärimmäinen lämpötila/paine, voit jatkaa 1 g/cm: n käyttöä3veden tiheydelle. Voit katsoa seuraavan osion kaaviota nähdäksesi kuinka veden tiheys muuttuu lämpötilan mukaan.

Huomaa, että nämä veden tiheysarvot koskevat vain puhdasta vettä. Suolavedellä (kuten valtamerillä) on erilainen tiheys, joka riippuu siitä, kuinka paljon suolaa liukenee veteen. Meriveden tiheys on tyypillisesti hieman suurempi kuin puhtaan veden tiheys, noin 1,02 g/cm31,03 g/cm3.

Veden tiheys eri lämpötiloissa

Alla on kaavio, joka näyttää veden tiheyden (grammoina/cm)3) eri lämpötiloissa aina veden jäätymispisteen alapuolelta (-22 ° F/-30 ° C) sen kiehumispisteeseen (100 ° C).

henkilökohtaisia ​​lausuntoja yliopistoon pääsyä varten

Kuten kaaviosta näet, veden tiheys on vain 1 g/cm339,2 ° F: ssa tai 4,0 ° C: ssa. Kun olet veden jäätymispisteen (32 ° F/0 ° C) alapuolella, veden tiheys pienenee, koska jää on vähemmän tiheää kuin vesi. Siksi jää kelluu veden päällä ja kun laitat jääpaloja lasilliseen vettä, ne eivät vain uppoa suoraan pohjaan.

Kaavio osoittaa myös, että sisätilatutkimuslaboratorioille tyypillisille lämpötila -alueille (noin 50 ° F/10 ° C - 70 ° F/21 ° C) veden tiheys on hyvin lähellä 1 g/cm3, minkä vuoksi tätä arvoa käytetään kaikissa paitsi tarkimmissa tiheyslaskelmissa. Vasta kun lämpötila on erittäin äärimmäinen suuntaan tai toiseen (lähellä jäätymistä tai kiehumista), veden lämpötila muuttuu niin paljon, että 1 g/cm3ei olisi enää hyväksyttävän tarkka.

Lämpötila (° F/° C) Veden tiheys (grammaa/cm)3)
-22 ° / -30 ° 0,98385
-4 ° / -20 ° 0,99355
14 ° / -10 ° 0,99817
32 ° / 0 ° 0,99987
39,2 ° / 4,0 ° 1.00000
40 ° / 4,4 ° 0,99999
50 ° / 10 ° 0,99975
60 ° / 15,6 ° 0,99907
70 ° / 21 ° 0,99802
80 ° / 26,7 ° 0,99669
90 ° / 32,2 ° 0,99510
100 ° / 37,8 ° 0,99318
120 ° / 48,9 ° 0,98870
140 ° / 60 ° 0,98338
160 ° / 71,1 ° 0,97729
180 ° / 82,2 ° 0,97056
200 ° / 93,3 ° 0,96333
212 ° / 100 ° 0,95865

Lähde: USGS

body_waterripples

Kuinka laskea aineen tiheys

Tiedä siis, että tiedät veden tiheyden eri lämpötiloissa, mutta entä jos haluat löytää sellaisen veden tiheyden, joka ei ole vettä? Se on oikeastaan ​​aika helppo tehdä!

Löydät minkä tahansa aineen tiheyden jakamalla sen massan tilavuudella. Tiheyden kaava on: ρ = m/v , tiheyttä edustaa symboli ρ (lausutaan 'rho').

Tiheyden laskemiseen on kolme pääasiallista tapaa sen mukaan, yritätkö löytää säännöllisesti muotoillun esineen, epäsäännöllisen esineen tai nesteen tiheyden ja jos sinulla on erikoistyökaluja, kuten hydrometri.

Säännöllisen objektin tiheyden laskeminen

Tavallisille esineille (niille, joiden kasvot ovat vakiomuotoisia monikulmioita, kuten neliöitä, suorakulmioita, kolmioita jne.), Voit laskea massan ja tilavuuden melko helposti. Esineen massa on yksinkertaisesti sen paino, ja kaikilla tavallisilla monikulmioilla on yhtälö niiden tilavuuden määrittämiseksi pituuden, leveyden ja korkeuden perusteella.

korkeakoulut, jotka hyväksyvät 3,2 gpa: n

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on suorakulmainen alumiinikappale, joka painaa 865 g ja jonka mitat ovat 10 cm x 8 cm x 4 cm. Löydät ensin alumiinikappaleen tilavuuden kertomalla pituuden, leveyden ja korkeuden (joka on suorakulmion tilavuuden yhtälö).

V = 10 cm x 8 cm x 4 cm = 320 cm3

Seuraavaksi jaat massan tilavuudella saadaksesi tiheyden (ρ = m/v).

865 g/320 cm3= 2,7 g / cm3

Joten alumiinin tiheys on 2,7 g/cm3, ja tämä pätee kaikkiin (puhtaisiin ja kiinteisiin) alumiinikappaleisiin niiden koosta riippumatta.

Nesteen tai epäsäännöllisen esineen tiheyden laskeminen

Jos esineellä on epäsäännöllinen muoto ja et voi helposti laskea sen tilavuutta, Voit selvittää sen tilavuuden asettamalla sen vedellä täytettyyn mittapulloon ja mittaamalla sen tilavuuden. Archimedesin periaate sanoo, että esine syrjäyttää oman tilavuutensa verran nestetilavuutta. Kun olet löytänyt äänenvoimakkuuden, käytä standardia ρ = m/v -yhtälöä.

Joten jos sinulla olisi erilainen, epäsäännöllinen alumiinikappale, joka painoi 550 g ja syrjäytti 204 ml vettä astiasylinteriin, yhtälösi olisi ρ = ​​550 g/204 ml = 2,7 g/ml.

Jos aine, jonka tiheyttä yrität löytää, on neste, voit yksinkertaisesti kaataa nesteen mittasylinteriin ja katsoa sen tilavuuden ja laskea sitten tiheys sieltä.

Nesteen tiheyden laskeminen hydrometrillä

Jos yrität laskea nesteen tiheyttä, voit tehdä sen myös käyttämällä mittaria, joka tunnetaan hydrometrinä. Hydrometri näyttää lämpömittarilta, jonka toisessa päässä on suuri lamppu, jotta se kelluu.

Voit käyttää sitä yksinkertaisesti laskemalla hydrometrin varovasti nesteeseen, kunnes hydrometri kelluu itsestään. Etsi, mikä hydrometrin osa on aivan nesteen pinnalla, ja lue hydrometrin sivulta löytyvä numero. Siitä tulee tiheys. Hydrometrit kelluvat alempana vähemmän tiheissä nesteissä ja korkeammissa tiheämmissä nesteissä.

body_waterdroplet

Yhteenveto: Mikä on veden tiheys?

Veden tiheys pyöristetään tyypillisesti 1 g/cm3tai 1000 kg/m3, ellet tee tarkkoja laskelmia tai tee kokeita äärimmäisissä lämpötiloissa. Veden tiheys muuttuu lämpötilan mukaan, joten jos teet kokeen lähellä veden kiehumis- tai jäätymispistettä tai sen yläpuolella, sinun on käytettävä toista arvoa tiheyden muutoksen huomioon ottamiseksi. Sekä höyry että jää ovat vähemmän tiheitä kuin vesi.

Tiheyden yhtälö on ρ = m/v.

mikä lasketaan opetuksen ulkopuoliseksi aktiviteetiksi

Aineen tiheyden mittaamiseksi voit laskea säännöllisesti muotoillun esineen tilavuuden ja jatkaa sieltä, mitata nesteen tilavuuden tai kuinka paljon nestettä epäsäännöllinen esine syrjäyttää mittalasissa tai mitata hydrometrillä nesteen tiheys.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset