Mikä on DBQ? Asiakirjapohjainen kysymys selitetty

kirjeet-851804_640.jpg

Pelätty DBQ tai 'asiakirjapohjainen kysymys' on esseekysymystyyppi AP-historian kokeista (AP US History, AP European History ja AP World History). DBQ -esseessä sinua pyydetään analysoimaan jokin historiallinen ongelma tai suuntaus annettujen lähteiden tai 'asiakirjojen' avulla todisteina.

DBQ on outo luokan essee monille opiskelijoille, mutta sen ei tarvitse olla pelon tai paniikin lähde. Tässä oppaassa käyn läpi DBQ: n tarkoituksen ja muodon, mitä asiakirjat ovat ja miten niitä käytetään, miten tämäntyyppinen essee pisteytetään ja miten se valmistellaan. Kerron sinulle kaiken, mitä tarvitset tämän ainutlaatuisen esseetyypin torjumiseksi!

merkintä: Kaikkien historia -AP: iden rubriikki, ohjeet ja taidot ovat identtiset; vain historiallinen lähdemateriaali on erilaista.

DBQ -essee selitetty

DBQ: n veteraanina olen täällä vastaamassa kaikkiin kysymyksiisi. Miksi AP-historian kokeissa on jopa asiakirjapohjainen kysymys? Miltä se näyttää kokeessa? Mitä nämä asiakirjat muuten ovat? Sukelletaan sisään.

sukeltajat-937053_640.jpg

Tämä vauva on liian nuori sukeltamaan DBQ: han!

Miksi DBQ?

Asiakirjapohjaisen kysymyksen tarkoitus ei ole kiduttaa sinua, vaan itse asiassa laita sinut historioitsijan asemaan historiallisen aineiston tulkkina. Siistiä, eikö?

DBQ testaa kykyäsi:

 • luo vahva opinnäytetyö ja tue opinnäytetyötä toimitettujen asiakirjojen avulla
 • analysoida lähteitä sellaisten ominaisuuksien suhteen, kuten tekijän näkökulma, tekijän tarkoitus, yleisö ja konteksti
 • luoda yhteyksiä asiakirjojen välille
 • tuo ulkopuolista tietoa väitteesi vahvistamiseksi

Tämä saattaa kuulostaa korkealta tilaukselta, mutta luultavasti käytät jo kaikkia näitä taitoja koko ajan.

Tässä on esimerkki:

Oletetaan, että ystäväsi pyytää apua päätettäessä, ostatko tietyn uuden jalkapallomerkin. Olet käyttänyt jalkapalloa, joten sinulla on henkilökohtaista tietoa siitä, mutta hän ei vain halua sinun mielipidettäsi - hän haluaa todisteita! (Ystäväsi ottaa jalkapallojen ostamisen erittäin vakavasti).

Joten ensin keräät tietoja ('asiakirjasi'). Näitä voivat olla:

 • online -arvostelut jalkapallosta
 • veljesi mielipide
 • hinta kaupassa
 • muiden jalkapallojen hinta
 • mainoksia jalkapalloa varten

Seuraavaksi analysoit nämä 'asiakirjat' tehdäksesi päätöksen siitä, onko pallo hyvä ostos ystävällesi vai ei. Tätä varten saatat:

 • Arvioi harhaa (tunnetaan myös tekijän näkökulmana): Ehkä jalkapallomainos ei ole pallon objektiivisin mittari. Ehkä veljesi vihaa jalkapalloa.
 • Harkitse kirjoittajan yleisöä: Ehkä tämä katsaus jalkapallosta on kirjoitettu ammattilaisjalkapalloilijoille, ja haluat tietää, miten se on satunnaisille pelaajille!
 • Ajattele ystäväsi päätöksen kontekstia: Mikä aika vuodesta on? Jos se on joulun tienoilla, ehkä ystäväsi äiti saa sen hänelle lahjaksi. Se, mitä tiedät jo jalkapallosta, on myös asiayhteys-tiedät, että ystäväsi ei halua esimerkiksi liian pomppivaa palloa.

the-ball-488700_640.jpg

Oikean jalkapallo -oston panokset voivat olla korkeammat kuin AP -kokeessa.

Jos aiot palata ja kirjoittaa ystävällesi tästä esseen, kun olet tarkistanut asiakirjasi, opinnäytetyösi voi olla jotain seuraavista:

 • `` Tämä jalkapallo on hyvä ostos ystävälleni, koska siinä on kaikki hyvän jalkapallo -elementit edulliseen hintaan. ''
 • 'Tämä jalkapallo ei ole hyvä ostos ystävälleni juuri nyt, koska vaikka se näyttää upealta, tiedän, että ystäväni syntymäpäivä on viikon kuluttua ja hänen sisarensa voi ostaa sen hänelle.'

Käytät sitten 'asiakirjoja' ja ulkopuolista tietämystäsi (esimerkiksi kokemustasi jalkapallosta ja tietojasi jalkapallosta) väitteesi tueksi.

Se on asiakirjapohjainen kysymys! Itse asiassa väittäisin sen DBQ on helpoin essee, joka saa korkeat pisteet AP -historian kokeissa. Niin ylivoimaista kuin nyt voisi olla ajatella, että kaikki tiedot heitetään sinulle kerralla, ajattele sitä tällä tavalla:

Sen sijaan, että luottaisit ensisijaisesti tietoihisi, DBQ tarjoaa sinulle joukon lähteitä, joita voit käyttää analyysissasi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä, että tuhlaat viisi minuuttia aivojesi raiskaamiseen yrittäessäsi muistaa sen kaverin nimen, joka teki sen. On tärkeää tuoda ulkopuolista tietoa huipputulokseen, mutta tärkeintä sinun on analysoida.

ap calculus ab monivalintakysymykset

95% todella tarvitsemastasi tiedosta on siellä. Sinun on vain opittava käyttämään sitä.

Siirrytään testaamaan muotoilua, jotta tiedät mitä odottaa asiakirjapohjaisilta kysymyksiltä.

Miltä DBQ -muoto näyttää?

Jokaisella AP -historiatestillä on yksi DBQ, ja se on aina ensimmäinen kysymys testikirjassa kirjoitusosaa varten (kokeen osa II). Kun avaat kirjasesi ja käännät DBQ: n puoleen, näet ohjeet, kehotteen ja sitten asiakirjat.

Sinulla on 15 minuutin lukuaika ja suositeltu 40 minuutin kirjoitusaika. Testissä on kaksi esseetä, ja sinulla on yhteensä 90 minuuttia aikaa suunnitella ja kirjoittaa ne. Sinun ei tarvitse siirtyä esseestä toiseen, joten muista varata aika huolellisesti.

Sinun ei tarvitse käyttää koko luku-/suunnitteluaikaa. Voit aloittaa kirjoittamisen milloin haluat. Muista kuitenkin suunnitella huolellisesti, koska kirjoittaminen sujuu paljon nopeammin, jos sinulla on hyvät ääriviivat.

Tämä kattaa yleisen muodon, mutta haluat epäilemättä kuulla lisää näistä salaperäisistä asiakirjoista. Pysy kanavalla!

on 25 hyvä teko

Mitä järkeä näillä asiakirjoilla on?

Saat enintään seitsemän lähdettä. Ne voivat olla ensisijaisia ​​tai toissijaisia, ja ne voivat olla lähes missä tahansa muodossa: kirjeitä, sanomalehtiartikkeleita, karttoja, kuvia, sarjakuvia, kaavioita ja niin edelleen.

Sinun on käytettävä kaikki tai kaikki paitsi yksi esseesi asiakirjoista. Sinun pitäisi mennä syvemmälle ainakin neljässä asiakirjassa. (Katso lisätietoja alla olevasta rubriikkien erittelyosasta).

Yhdysvaltain historian osalta mikään DBQ ei keskity yksinomaan ajanjaksoon ennen vuotta 1607 tai vuoden 1980 jälkeen, vaikka ne voivat keskittyä laajempaan ajanjaksoon, joka sisältää yhden näistä ajanjaksoista.

vanhat kirjaimet-436501_640-1.jpg

Älä huoli, ne eivät ole alkuperäisiä kopioita.

Nyt kun olemme keskustelleet DBQ: n tarkoituksesta, muodosta ja asiakirjaprotokollasta, meidän on keskusteltava pisteytyksestä.

Miten DBQ pisteytetään?

Kuinka paljon tietokannan arvo on tentissäsi? Ja miten nuo ärsyttävät AP -luokittelijat edes tekevät sen?

Kuinka paljon asiakirjapohjainen kysymys kannattaa?

DBQ on 25% arvosanastasi. Kokeen toinen osa on 50% arvosanastasi, ja on kaksi yhtä painotettua esseetä.

Mitä rubriikki tarkoittaa?

Luokkien käyttämä rubriikki on vapaasti saatavilla College Boardin verkkosivustolla.

 • Klikkaus tässä rubriikkaa varten.

Älä huoli, jos nämä näyttävät sinulle hölynpölyltä. Hajotan sen lyhyesti täällä ja menen vielä syvällisemmin artikkeliini DBQ-valmistelusta ja kirjoittamisesta.

DBQ -rubriikin erittely

Tässä rubriikissa on neljä luokkaa: opinnäytetyö, asiakirjan analyysi, ulkopuolisten todisteiden käyttäminen ja synteesi. Voit saada jopa seitsemän pistettä.

Väitöskirja ja argumentti - 2 pistettä

Rubric_part1.png

Romahdus:

 • Yksi kohta selkeän, historiallisesti uskottavan opinnäytteen saamisesta, joka löytyy johdannosta tai johtopäätöksestä.
 • Voit saada toisen pisteen tästä, kun sinulla on erityisen hyvä opinnäytetyö, joka esittää historiallisten tekijöiden välisen suhteen, ja että teet hyvää työtä esseesi tukemiseksi.

Asiakirjan analyysi - 2 pistettä

Rubric_part_2.png

Romahdus:

 • Yksi piste 6-7 asiakirjan käyttämisestä esseessäsi. Helppo nakki.
 • Yksi kohta neljän asiakirjan lisäanalyysin tekemiseen. Tämä lisäanalyysi voisi koskea mitä tahansa seuraavista kohdista:
  • kirjoittajan näkökulmasta
  • kirjoittajan tarkoitus
  • historiallinen konteksti
  • yleisö

Muista sitoa kaikki lisäanalyysit takaisin pääväitteeseesi!

Ulkopuolisten todisteiden käyttäminen - 2 pistettä

Rubric_part_3.png

Romahdus:

 • Yksi kohta koskee vain kontekstia - jos pystyt paikantamaan asian sen laajemmassa historiallisessa tilanteessa. Sinun on kirjoitettava siitä useita lauseita, mutta asiayhteydelliset tiedot voivat olla hyvin yleisiä.
 • Yksi asia on se, että voit nimetä väitteellesi liittyvän lisäesimerkin, jota ei mainita asiakirjoissa. Älä stressaa, jos jäätyt ja et muista sitä testipäivänä. Tämä on vain yksi piste, eikä se estä sinua saamasta viittä tenttiin.

Synteesi - 1 piste

Rubriikan_osa_4.png

Romahdus:

kansallinen nuorten johtamisfoorumin lääketiede
 • Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä synteesiin, on liittyä väitteesi tästä ajanjaksosta a eri ajanjakso, maantieteellinen alue, historiallinen liike jne.
 • Tämä on luultavasti helpointa tehdä esseen lopussa.

Yhä kanssani? Muista vain: tärkeintä on vahva opinnäytetyö, jota tukevat asiakirjoissa olevat tiedot ja kaikki muut asiaan liittyvät tiedot, joita sinulla on aivoissasi.

Jos olet kuulo -oppija, suosittelen tätä video- , joka hajottaa kaikki komponentit, joita tarvitset seitsemän saamiseksi.

Erottelevat ajatukset pisteytyksestä

Jos tämä tuntuu paljon otettavaa, älä huoli. Sinun ei tarvitse saada täydellistä pistemäärää DBQ: sta saadaksesi viisi AP: llä. Jossain 5-6-alueella voi varmasti päästä sinne. Jos haluat saada 3 tentissä (joka antaa sinulle silti kurssipisteitä monissa korkeakouluissa), tarvitset vain 3 DBQ: ssa. (Katso sivu kahdeksan Tämä asiakirja .)

Lisäksi yleinen historiallinen tarkkuus on tärkeä, mutta ei 100% välttämätön esseen jokaiselle pienelle osalle. Kaikkien asiakirjoissa olevien asioiden pitäisi olla oikein, mutta kun alat tuoda ulkopuolisia lähteitä liittoutumista ja työoloja koskevalle DBQ -esseellesi etkä muista, oliko Triangle Shirtwaist Factory Fire vuonna 1911 tai 1912, valitse vain yksi ja älä hikoile sitä. Jos pienet yksityiskohdat ovat virheellisiä eivätkä vähennä esseen yleistä merkitystä, et menetä pisteitä.

Nyt kun ymmärrät asiakirjapohjaisten kysymysten tarkoituksen, muodon ja rubriikin, annan sinulle vinkkejä siitä, miten voit saada tavoitteesi.

Kuinka voin horjuttaa DBQ: ta?

Kaksi asiaa auttaa murskaamaan DBQ: valmistelee etukäteen ja lyö kaikki oikeat muistiinpanot testipäivänä!

jimi-1089298_640.png

Rock DBQ kuten Jimi rokkasi 1960 -luvulla.

DBQ -valmistelu

Kuten saatat odottaa, tärkein asia, jonka voit tehdä valmistautuaksesi, on harjoitella tämän tyyppisen esseen kirjoittamista.

 • Pyydä luotettua opettajaa tai neuvonantajaa tarkastelemaan käytännön luonnoksia ja/tai ääriviivoja rubriikilla ja neuvomaan, mitä saatat puuttua.

 • Varmista, että tiedät yleiset historialliset suuntaukset/ajanjaksot, jotta saat tämän pisteen asiayhteyteen.

Löydät lisää valmisteluvinkkejä artikkelistani DBQ: n kirjoittamisesta.

Testin aikana

 • Lue kysymys huolellisesti . Varmista, että tiedät mitä kysytään ennen kuin yrität vastata.
 • Kun luet asiakirjoja, kirjoita muistiin, mitä ne tarkoittavat, kuka kirjoittaa jne.
 • Keksi väitöskirjasi ennen aloitat kirjoittamisen, tai esseesi on surullinen, suunnaton sotku, kuten vene ilman peräsintä, joka on kadonnut merelle ikuisesti. Jos et ole vielä varma opinnäytetyöstäsi, tee aivoriihi muistiinpanoissasi - älä kirjoittaessasi.
 • Kun olet saanut väitöskirjan, pysy aiheessa. Jos kirjoitat siitä, kuinka Smaug tuhosi Kielletyn vuoren, älä ala puhumaan siitä, kuinka hämmästyttävä ja taitava Bilbo on, vaikka se olisi totta.
 • Varmista, että käytät kaikkia asiakirjoja - näin saat helpot pisteet.
 • Älä kuitenkaan yksinkertaisesti pilaa lähteitä ilman analyysiä. Jos huomaat tekeväsi paljon 'Lähde A sanoo blah, ja lähde B sanoo blah, ja lähde C sanoo blah ...', varmista, että käytät asiakirjoja tehdä piste eikä anna asiakirjojen käyttää sinua.
 • Hyvä tapa analysoida asiakirjoja on luoda yhteyksiä niiden välille! Kuka on samaa mieltä? Kuka on eri mieltä? Miksi?
 • Muista antaa konteksti, yksi ulkopuolinen esimerkki ja yhteys toiseen ajanjaksoon/alueeseen/historialliseen teemaan, jos voit! Siinä kolme kohtaa.

Ja siellä sinulla on se! Olet valmis aloittamaan valmistautumisen menestykseen.

abraham-lincoln-716182_640.jpg

Abraham Lincoln uskoo sinuun!

Lopulliset ajatukset

Tiedän, että heitin juuri sinulle paljon tietoa. Tässä siis joitain avaimen takeaway pistettä:

 • Asiakirjapohjainen kysymys on AP: n tapa testata taitosi historioitsijana!
 • Älä panikoi! Sen ei tarvitse olla ylivoimainen, vaikka saat paljon tietoa sinulle lyhyessä ajassa.
 • DBQ perustuu taitoihin, joita voit oppia ja harjoittaa: vahvan opinnäytetyön kirjoittaminen, annettujen todisteiden käyttäminen väitteen tueksi, eri asiakirjojen ja todisteiden välisten yhteyksien luominen, tiettyjen tietojen sijoittaminen laajempaan kontekstiin, kirjoittajan aikomuksen analysointi, puolueellisuus , yleisö jne.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lycoming College pääsyvaatimukset

Länsi -Virginia Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Tämän vuoden Ole Miss ACT -pisteet ja GPA

Worcesterin ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Sewanee: Etelä -yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun tulee tietää Black Rockin vaihtoehto-/jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Black Rock Alternative/Continuation School -yliopistosta paikassa Yucca Valley, CA.

Paras Yhdysvaltain historian muistiinpanoja opiskelemaan

Etsitkö AP US History -tutkimuksia, joiden kanssa opiskella? Tässä on täydellinen opas Yhdysvaltain historiaan sekä erittely päivitetystä AP-tentistä.

St. Francis yliopiston pääsyvaatimukset

Madonnan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Parhaat korkeakoulujen hakusivustot, tarkistetut (10 parasta)

Mitä verkkosivustoja sinun tulisi käyttää oppilaitoksellesi? Tässä ovat suosituimmat 10 suosikki korkeakoulujen hakusivustoani, mukaan lukien Cappex, Unigo ja paljon muuta.

4 vinkkiä toimivan Johns Hopkinsin esseen kirjoittamiseen

Oletko huolissasi Johns Hopkins -lisäaineesta? Tutustu Johns Hopkinsin esseisiin, jotka toimivat ja oppivat kirjoittamaan oman voittavan esseen.

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Marylandin yliopiston itärannikon SAT-tulokset ja GPA

4 vinkkiä erottuviin Carnegie Mellon -esityksiin

Etkö ole varma, miten lähestyä Carnegie Mellonin esseekehotteita? Opi kirjoittamaan tähti-CMU-esseitä ja tutustu onnistuneisiin Carnegie Mellonin esseesimerkkeihin.

Onko PSAT-pisteesi kansallisten ansioiden mukainen?

Mitä PSAT-pisteitä tarvitset voidaksesi päästä kansallisen ansioiden semifinalistiin vuosina 2015/2016? Tässä on täydellinen opas PSAT-pisteiden raja-arvoihin.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

5 parasta yritystä aloittaaksesi urasi

Mikä on paras liiketoiminnan pääaine? Tutustu suuryritysten luetteloomme, jossa on paljon ideoita siitä, mitä opiskella yliopistossa.

Nebraskan yliopisto - Omahan pääsyvaatimukset

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

Tietoja PSAT/NMSQT: Expert Guide -oppaasta

Kiinnostaako PSAT/NMSQT? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valmistautuessasi tähän testiin ja saadaksesi National Merit -apurahoja.

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pääsylippu: Mikä se on, miten se tulostetaan ja mitä tehdä, jos menetät sen

Mietitkö, kuinka SAT-pääsylippusi toimii testipäivänä? Näin löydät sen ja kuinka tulostaa se.