Mikä on CUNY? Mitä CUNY tarkoittaa?

feature_CUNY_logo

Yliopistoon hakevat - etenkin New Yorkissa asuvat - ovat varmasti kuulleet CUNYsta, kuuluisasta yliopistojärjestelmästä New Yorkissa. Mutta mitä CUNY tarkoittaa? Mikä vielä tärkeämpää, mikä on CUNY sen sisältämien koulujen, sen tarjoamien tutkijoiden ja opiskelijoiden tarjoamien mahdollisuuksien kannalta?

Tarkastelemme kaikkia näitä kysymyksiä yksityiskohtaisesti alla alkaen yleiskatsauksesta CUNY merkitykseen. Käymme myös läpi CUNY -koulun käymisen hyvät ja huonot puolet ja annamme sinulle hyödyllisiä vinkkejä parhaan CUNY -koulun valitsemiseksi.Mikä on CUNY? Yleiskatsaus

Mitä CUNY sitten tarkoittaa? CUNY (lausutaan 'Q-nee') on lyhenne sanoista New Yorkin kaupunginyliopisto , New Yorkin julkisten oppilaitosten järjestelmä. Se on Yhdysvaltojen suurin kaupunkiyliopistojärjestelmä.

CUNYn päätehtävänä on yli vuosisadan ajan ollut tarjota opiskelijoille New Yorkissa ja Yhdysvalloissa korkealaatuinen, edullinen koulutus . CUNYn tärkeimmät piirteet ovat korkeat akateemiset tasot, tunnettu tiedekunta ja alhaiset lukukustannukset (yhdistettynä parempaan taloudelliseen apuun).

Useimmat nelivuotiset CUNY-koulut ovat myös vähintään hieman kilpailukykyinen maahanpääsyn osalta hyväksymisaste vaihtelee 100%: sta (eli avoimesta pääsystä) vain 36%: iin.

Tällä hetkellä CUNY -järjestelmässä on 25 korkeakoulua ja tutkijakoulua. näitä löytyy kaikkialta New Yorkin viidestä kaupunginosasta. Tässä on täydellinen luettelo CUNY -kouluista laitostyypin mukaan:

Nelivuotiset korkeakoulut

 • Baruch College
 • Brooklyn College
 • College of Staten Island
 • Hunter College
 • John Jay College of Criminal Justice
 • Lehman College
 • Macaulay Honors College
 • Medgar Evers College
 • New Yorkin teknillinen korkeakoulu
 • Queens College
 • New Yorkin City College
 • York College

Kaksivuotiset yhteisön korkeakoulut

 • Manhattan Community Collegen kaupunginosa
 • Bronx Community College
 • Guttman Community College
 • Hostos Community College
 • Kingsborough Community College
 • LaGuardia Community College
 • Queensborough Community College

Jatko- ja ammattikoulut

 • Craig Newmark Graduate School of Journalism CUNYssa
 • CUNY Graduate Center
 • CUNY Graduate School of Public Health ja terveyspolitiikka
 • CUNY School of Labor and Urban Studies
 • CUNY School of Law
 • CUNY -ammattikorkeakoulu

Kaiken kaikkiaan CUNY -järjestelmä tarjoaa yli 1750 koulutusohjelmaa ja 1800 klubia .

Olet ehkä kuullut SUNYstä, joka on erilainen New Yorkin osavaltion julkinen yliopistojärjestelmä. Toisin kuin CUNY, joka sijaitsee yksinomaan New Yorkissa ja saa rahoitusta valtiolta ja kaupunki, SUNY (lyhenne sanoista State University of New York) on valtion rahoittama ja sillä on yli 60 kampusta ympäri osavaltiota . Lisätietoja CUNY vs SUNY: sta löydät oppaastamme.

body_hunter_college_cuny > Hunter College( Berellilainen [Alex Lorenz] /Flickr)

CUNY Opiskelijat ja ilmoittautumisnumerot

Kaikkiaan CUNYn kahden ja neljän vuoden perustutkinto-oppilaitoksilla on noin 40 000 opiskelijaa . CUNY -opiskelijoiden lukumäärä vaihtelee melko paljon korkeakoulujen välillä Joillakin oppilaskunnilla on yli 15 000 henkilöä ja toisilla alle 8 000 opiskelijaa.

Kaikista nelivuotisista kouluista New Yorkin teknillinen korkeakoulu tai City Tech voittaa suurimman opiskelijan palkinnon 17 000 opiskelijalla. Samaan aikaan Medgar Evers Collegessa on pienin alaikäinen väestö, vajaat 7 000 opiskelijaa.

Mitä tulee CUNY -yhteisöopistoihin, Borough of Manhattan Community Collegessa on yhteensä 27 000 opiskelijaa , kun taas Guttman Community Collegessa on vain 1 000.

Millaiset opiskelijat sitten käyvät CUNY -kouluissa? Vaikka suurin osa opiskelijoista on osavaltion opiskelijoita, CUNY on sitoutunut monimuotoisuuteen ja toivottaa opiskelijat tervetulleiksi kaikista paikoista ja taustoista. Mukaan CUNYn verkkosivusto , 44% opiskelijoista on ensimmäisen sukupolven amerikkalaisia, kun taas noin 20% on ensimmäisiä perheissään yliopistossa.

Lisäksi useimmat CUNY -koulut otetaan huomioon työmatkakoulut koska suurin osa heidän opiskelijoistaan ​​matkustaa yliopistoon eivätkä asu kampuksella (jos sitä edes tarjotaan). Tämä on järkevää, kun muistamme, että kaikki CUNY -koulut sijaitsevat suosituilla kaupunkialueilla, joilla on runsaasti julkista liikennettä ja asuntoja on vaikeampi löytää ja tehdä tilaa kampuksille.

CUNY Kustannukset ja rahoitusapu

Kuten mainittiin, osa siitä, mikä tekee CUNY -kouluista niin houkuttelevia opiskelijoille, on panoksesi. Osavaltion opetusta yhden vuoden ajan missä tahansa neljän vuoden CUNY-yliopistossa on vain 6930 dollaria .

Vaikka CUNY -koulun osallistumisesta aiheutuvat nettokustannukset vaihtelevat hieman korkeakoulusta riippuen, ne ovat tyypillisesti noin 4000-6000 dollaria vuodessa . ('Nettokustannukset' viittaavat maksamiisi kokonaiskustannuksiin jälkeen saada apurahoja tai apurahoja.) Se on epäilemättä a hyvä hinta maksamaan julkisesta korkeakouluopetuksesta (olettaen, että olet New Yorkin asukas).

Jos olet ei New Yorkin osavaltion asukas, sinun on maksettava paljon enemmän lukukausimaksuja ja maksuja voidaksesi osallistua CUNYyn. Tällä hetkellä, valtion ulkopuolinen opetus CUNY: ssa (kaikille nelivuotisille korkeakouluille) on asetettu 18 600 dollariin vuodessa . Se hinta on kuitenkin paljon Vähemmän kuin keskimääräiset lukukausikustannukset sekä valtion ulkopuolisille julkisille yliopistoille (26 820 dollaria) että yksityisille yliopistoille (36 880 dollaria) Yhdysvalloissa. kollegion hallituksen vuonna 2019 tekemä tutkimus .

Nouto? Riippumatta siitä, oletko osavaltion tai valtion ulkopuolinen opiskelija, säästät todennäköisesti rahaa, jos päätät osallistua CUNY-kouluun.

Lisäksi, CUNY tarjoaa yli 1000 apurahaa . Joten vaikka lukukausimaksut ja maksut ovat sinulle liian korkeat, älä huoli-voit helposti hakea joitain apurahoja voittaaksesi ylimääräistä rahaa.

Rahan säästämisestä puheen ollen, vuonna 2017 ilmoitettiin, että pian CUNY (ja SUNY) tarjoaisivat ilmaista opetusta opiskelijoille joiden perheiden tulot ovat jopa 125 000 dollaria vuodessa . Tämä suunnitelma on parhaillaan toteutumassa ja säästää varmasti monilta opiskelijoilta suuria summia! Ohjelmaa kutsutaan Excelsior -apuraha .

Tämän apurahan ainoa haittapuoli on se sinun täytyy jäädä töihin New Yorkin osavaltioon jälkeen apurahasi saman ajan, jonka sait palkintosi, joten jos et aio jäädä alueelle, ei todennäköisesti kannata käydä CUNY -koulussa tämän suunnitelman mukaisesti.

CUNY -hakuprosessi

CUNY -hakemus on itse asiassa melko yksinkertainen prosessi. Kaikkien ensimmäisen vuoden hakijoiden on haettava CUNY -sovellus verkossa , jonka avulla voit hakea useita kampuksia kerralla (jos haluat). Voit hakea korkeintaan kuuteen CUNY -korkeakouluun.

Syksyn lukukauden alkamisen ensisijainen hakuaika on 1. helmikuuta 2020 , kun taas kevään alkamisen ensisijaisen hakemuksen määräaika on 15. syyskuuta 2020 . Molempien määräaikojen jälkeen hakijat otetaan vastaan ​​a rullaava perusta .

Online -hakemuksen lisäksi sinun on lähetettävä seuraavat tiedot:

 • Lukion transkriptiot
 • SAT/ACT tulokset
 • Suosituskirjeet (riippuen yliopistosta/ohjelmasta)
 • Henkilökohtainen lausunto (riippuen yliopistosta/ohjelmasta)
 • Täydentävä sovellus (korkeakoulusta/ohjelmasta riippuen)

body_brooklyn_college_cuny Brooklyn College( My Kenin ulkopuolella /Wikimedia Commons)

6 Hyödyt ja haitat CUNY Collegeen osallistumisesta

Harkitsetko osallistumista CUNYyn? Ennen kuin haet, on tärkeää olla tietoinen korkeakoulun menemisen tärkeimmistä eduista ja haitoista.

Hyödyt osallistumisesta CUNYyn

 • Kaikki kampukset ovat kätevällä kaupunkialueella. Yksi suurimmista eduista CUNY -yliopistossa käymisessä on valtava määrä akateemisia ja ammatillisia mahdollisuuksia, joita sinulla on, koska olet niin keskeisellä paikalla. Ei vain lukuisia verkostoitumistapahtumia, vaan CUNY tekee myös usein yhteistyötä voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ja muiden ryhmien kanssa ympäri New Yorkia tarjotakseen opiskelijoille käytännön työkokemusta.
 • Se on halvempaa kuin monet julkiset yliopistot-ja silti hyvä laatu. Kuten näimme, osallistumismaksut täällä ovat halvempia kuin monissa muissa Yhdysvaltain julkisissa yliopistoissa, ja se koskee sekä osavaltion että ja valtion ulkopuoliset opiskelijat. Lisäksi osavaltion opiskelijat voivat nyt saada ilmaisen opetuksen, jos heidän perheensä ansaitsee alle 125 000 dollaria vuodessa. Tämä on hienoa, kun otetaan huomioon, että monissa CUNY -kouluissa asuu huippuprofessoreita ja uraauurtavaa tutkimusta.
 • Opiskelijaryhmät ovat hyvin erilaisia. Eklektisen yhteisön rakentaminen opettajista, henkilökunnasta ja opiskelijoista on kriittinen osa CUNY -tehtävää ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi sellaisena kuin he ovat.

Miinukset osallistumisesta CUNYyn

 • Useimmat opiskelijat matkustavat kampukselle, joten et todennäköisesti saa perinteistä college -kokemusta. Tämä voi olla ammattilainen, jos sinulla ei ole halua asua asuntolassa ja viettää pitkiä aikoja kampuksella, mutta monille sosiaalisten mahdollisuuksien ja huonetoverien puute saattaa saada heidät tuntemaan itsensä kaipaaviksi.
 • Kaikki CUNY -oppilaitokset eivät ole tasa -arvoisia. Tämä on luultavasti itsestäänselvyys, mutta jotkut CUNY -koulut ovat akateemisesti paljon parempia kuin toiset. Joten ennen kuin haet, varmista, että teet tutkimuksen ja sinulla on selkeä käsitys siitä, mitkä korkeakoulut ovat korkeampaa opiskelijoiden tyytyväisyyttä ja paremmat sijoitukset korkeakoululuetteloissa hyvämaineisten julkaisujen, kuten US News ja Forbes .

body_queens_college_cuny Queens College( Faisal0926 /Wikimedia Commons)

Kuinka päättää, mihin CUNY -kouluihin hakea: 5 vinkkiä

Olet päättänyt, että haluat osallistua CUNY -kouluun yliopistolle-loistava! B no mihin kannattaisi hakea? Loppujen lopuksi ei ole kahta CUNY -kampusta, jotka ovat täysin samanlaisia! Tässä on viisi tärkeintä vinkkiä, joiden avulla voit tehdä valintasi.

#1: Ajattele akateemisia etujasi

Ensinnäkin, mitä haluat opiskella yliopistossa? Tiedätkö jo, mihin haluat päästä pääaineeksi? Näiden kysymysten vastaaminen auttaa, mutta on hyvä, jos et vielä.

Kaikki CUNY -korkeakoulut eivät tarjoa samoja akateemisia ohjelmia , joten on tärkeää, että saat selkeän käsityksen siitä, mitkä sopivat paremmin akateemisiin etuihisi.

Helpoin tapa löytää nämä tiedot on käyttää CUNY suuri hakutyökalu . Tämän työkalun avulla voit yksinkertaisesti valita sinua kiinnostavan alan tai alan ja katsoa sitten, mitkä CUNY -koulut tarjoavat sitä.

Jos esimerkiksi haluat opiskella antiikin kreikkaa, huomaat, että vain Queens College tarjoaa tämän pääaineena. Jos kuitenkin halusit opiskella suositumpaa alaa, kuten antropologiaa, huomaat, että useimmilla CUNY -korkeakouluilla on antropiiri.

#2: Käy kampuksilla

Usein kampuksen henkilökohtainen näkeminen auttaa sinua määrittämään, sopiiko tämä koulu sinulle-onSama sääntö koskee CUNY -oppilaitoksia.

CUNY saattaa olla yksi jättimäinen yliopistojärjestelmä, mutta se ei tarkoita, että kaikki sen kampukset ovat identtisiä. Jotkut kampukset, kuten York College ja Lehman College, ovat mukana enemmän esikaupunkia alueet, kun taas muut, kuten Baruch ja Medgar Evers, ovat kaukana enemmän metropoli .

Yritä käydä minkä tahansa (ja kaikkien) CUNY -korkeakoulujen kampuksilla, joista olet kiinnostunut. Kiertueiden ottaminen on hyvä tapa tutustua kampuksen tiloihin ja saada tunne sosiaalisesta tilanteesta. Jos et voi käydä kampuksella suoraan, katso, voitko ota virtuaalinen kampuskierros koulun virallisten verkkosivujen kautta.

#3: Päätä minkä kokoista koulua haluat

Mainitsimme tämän lyhyesti edellä, mutta CUNY -korkeakoulut voivat eroavat suuresti koon/oppilasmäärän mukaan, joten jos etsit suurempaa tai pienempää ilmapiiriä, sinun on selvitettävä etukäteen, kuinka suuri jokainen koulu, jota harkitset, on.

Vanhemmissa korkeakouluissa perustutkinto vaihtelee 7 000 - 17 000 opiskelijan välillä . Medgar Evers College ja York College tarjoavat intiimimmän opiskelijailmapiirin.

#4: Vertaa akateemista profiiliasi hyväksyttyjen opiskelijoiden profiiliin

Koska kaikki CUNY -oppilaitokset eivät ole samanlaisia, joihinkin on paljon vaikeampi päästä sisään kuin toisiin .

Ennen kuin haet hakemusta, selvitä, mitkä CUNY -oppilaitokset ovat turvavyösi, kohdekoulusi ja (jos sellaisia ​​on) tavoittamiskoulusi. Tällä tavalla et vahingossa hae vain erittäin kovia kouluja!

Sinun on selvitettävä, mitkä CUNY -koulut ovat sinun turvasi, tavoitteesi ja ulottuvuutesi vertaa akateemista profiiliasi äskettäin hyväksyttyjen hakijoiden profiiliin . Toisin sanoen tarkastelet, miten GPA- ja testituloksesi vastaavat kyseisen koulun keskiarvoja. Voit tehdä tämän siirtymällä kohtaan CUNY Academic Profiles -sivu .

Jos GPA- ja testituloksesi ovat CUNY -koulusi pisteitä pienemmät, sitä pidetään kouluna. Jos ne ovat (melkein) samat, se on kohdekoulu. Ja jos he ovat paljon edellä, se on turvallisuuskoulu.

Jos haet enimmäismäärään CUNY -kouluja (kuusi), se on fiksu idea on kaksi turvallisuuskoulua, kaksi kohdekoulua ja kaksi tavoitekoulua .

#5: Harkitse taloudellista apua ja apurahamahdollisuuksia

Vaikka CUNY on kokonaisuutena melko edullinen ja tarjoaa monia vaihtoehtoja taloudelliseen apuun ja apurahoihin, sinulla voi olla parempaa onnea saada tukea yhdestä koulusta kuin toisesta. Muista, että jokaisella korkeakoululla on myös omat apurahat, joten on kriittistä, että tarkastelet niitä tutustumalla koulujen verkkosivustojen taloudellisiin tukiosioihin.

Voit myös Käytä tärkein CUNY -apurahasivu nähdä, mitä jokaiselle korkeakoululle on tarjolla .

body_nyc_manhattan_skyline

Yhteenveto: Mitä CUNY tarkoittaa? Mikä on CUNY kaiken kaikkiaan?

CUNY -merkitys on yksinkertainen: se on lyhenne sanoista The City University of New York , tunnettu julkinen yliopistojärjestelmä, jossa on 25 kampusta kaikkialla New Yorkin kaupunginosassa. Se koostuu seitsemästä yhteisön korkeakoulusta, 12 nelivuotisesta korkeakoulusta ja kuudesta jatko- ja ammattikoulusta. CUNY on tunnettu korkealaatuisista tutkijoistaan ​​ja alhaisista lukukustannuksista.

Vaikka monet ihmiset hakevat CUNYä, on tärkeää olla tietoinen siitä hyvät ja huonot puolet järjestelmästä ennen hakemusten lähettämistä. Suurimpia etuja ovat alhaiset (ja mahdollisesti ilmaiset) lukukausikustannukset, kampusten kätevät sijainnit ja ihmisten monimuotoisuus.

Merkittäviä haittoja ovat kuitenkin perinteisen korkeakoulukokemuksen puute lähiliikenteen opiskelijoille, pitkät ja stressaavat työmatkat ja alhaiset CUNY-korkeakoulut, jotka eivät ole läheskään yhtä hyviä kuin muut arvostetuimmat.

Ennen kuin lähetät hakemuksesi, varmista, että haet oikeita CUNY -kouluja. Harkitse tärkeitä tekijöitä, kuten kokoa, tarjottuja pääaineita, kampuksen ilmapiiriä ja taloudellista apua selvittääksesi, mitkä CUNY -koulut voisivat sopia sinulle paremmin kuin muut.

Mitä seuraavaksi?

Nyt tiedät CUNY -määritelmän, mutta mitkä ovat parhaat CUNY -koulut? Tutustu rankinglistallemme oppiaksesi parhaista CUNY -kouluista, joihin voit osallistua perustutkintoa varten, ja mikä tekee niistä niin erikoisia.

miten löydät pisteesi

Mitä eroa on CUNYn ja SUNYn välillä? Perusteellinen oppaamme kattaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää näistä kahdesta New Yorkissa sijaitsevasta yliopistojärjestelmästä.

Etkö ole varma, mihin korkeakouluihin sinun pitäisi hakea? Hanki vinkkejä korkeakoululuettelon laatimiseen ja lue sitten oppaamme siitä, mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa, jotta varmistat omasi Todella erottuu.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Älä ota TEVA 3109 -valmistetta ennen tämän lukemista

Etkö ole varma, pitäisikö sinun ottaa TEVA 3109 -pilleri? Opi mitä se sisältää, mitä vaikutuksia sillä on ja miten TEVA -pilleri 3019 otetaan turvallisesti.

Regent University SAT -tulokset ja GPA

Parhaat apurahat nuorille lukiossa

Voit hakea ja voittaa apurahoja nuorena lukiossa. Tässä on parhaat apurahat nuorille ja kuinka löytää vielä enemmän.

Norfolkin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

IAT -liigan SAT -testitulokset

Mitä SAT -aiheen testituloksia tarvitset huippuoppilaitoksille, kuten Harvard, Stanford, Cornell, Princeton ja MIT? Ota selvää tästä.

Mira Costan lukio | 2016-17 Rankings | (Manhattan Beach,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mira Costa High Schoolista Manhattan Beachillä, Kaliforniassa.

3 vinkkiä erottuvan miksi Tulane-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Tulane-esseekehotetta? Opi avain loistavan Why Tulane-esseen kirjoittamiseen, joka auttaa sinua pääsemään sisään.

Polygonit ACT-matematiikassa: geometrian kaavat ja strategiat

Mietitkö kuinka neliöt, suorakulmiot, suuntaiset ja viisikulmio toimivat ACT Mathissa? Tässä on täydellinen opas ACT-matematiikan monikulmioihin ja asiantuntijastrategiat.

Yleisin vastaus ACT: Arvaa C?

Mietitkö, mikä on ACT: n yleisin vastaus? Selitämme, minkä kirjaimen valitset, kun arvaat ja miksi.

Mikä on PSAT 8/9? Pitäisikö se ottaa?

Mikä on uusi PSAT 8/9 -testi? Jos olet kahdeksas luokkalainen tai fuksi, kannattaako sinun suorittaa tämä testi tai PSAT 10/NMSQT? Lue yksityiskohtainen oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

15 SAT -vinkkiä SAT -pisteiden parantamiseen

Tarvitsetko nopeita SAT -vinkkejä pisteidesi parantamiseen ennen testiä? Täältä saat parhaat vinkkimme kirjoittamiseen, lukemiseen, matematiikkaan ja yleiseen testistrategiaan.

Loyolan yliopiston Chicagon SAT-tulokset ja GPA

Cumberlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Benediktiinikoulun pääsyvaatimukset

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Hastings Collegen pääsyvaatimukset

Välimerkit ACT English: Apostrophes, Colons, and More

Kuinka ratkaiset ACT-englannin välimerkkikysymyksiä, joihin liittyy heittomerkkejä, kaksoispisteitä ja pilkkuja? Opi vinkkini ja strategiani ja harjoittele realistisissa kysymyksissä.

Daytonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka paljon taloa voit varata? Opi laskemaan asuntolaina

Mietitkö 'kuinka paljon asuntolainaa minulla on varaa'? Selitämme, kuinka paljon sinun pitäisi käyttää taloon, ja tarjoamme sinulle vinkkejä kokonaiskustannusten pienentämiseksi.

SAT-pisteet, joita tarvitset hoito-ohjelmille

Haetaanko sairaanhoitokouluun? Sinun on täytettävä koulusi SAT-vaatimukset päästäksesi sisään. Tässä on SAT-pisteet, jotka sinun on hyväksyttävä.

Keskimääräiset SAT -testitulokset: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat keskimääräiset pisteet SAT -aihekokeista, kuten matematiikasta ja historiasta? Ota selvää kattavasta asiantuntijaoppaastamme.

Kuinka päästä West Pointiin: 3 avainvinkkiä

Oletko huolissasi West Pointin pääsyvaatimuksista? Käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää West Pointiin pääsystä, jotta voimme aloittaa hakemuksesi oikealla jalalla.

17 parasta korkeakoulua työpaikan löytämiseksi

Haluatko tietää parhaat tutkinnot? Luettelomme parhaat korkeakoulujen pääaineet auttavat sinua löytämään kannattavaa työtä valmistumisen jälkeen.

Kuinka huijata SAT: ää

Miten ihmiset ovat jääneet kiinni SAT: n huijaamisesta aiemmin? Lue kaikki mehukkaat skandaalit täältä.