Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

feature_compoundsentence

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Ja on myös monimutkaisia ​​lauseita? Älä huoli, me autamme sinua pitämään ne kaikki suorassa! Lue tästä oppaasta, mitä yhdistelmälause on, mitä eri yhdistelmälauseet ovat, miltä yhdistelmälause -esimerkit näyttävät ja mitä muita lauseita sinun pitäisi tietää.

Mikä on yhdistelmälause?

Yhdistetty lause on lause, jossa on vähintään kaksi itsenäistä lauseketta ja ilman riippuvaisia ​​lauseita. Mikä on itsenäinen lauseke? Se on lause, joka voi olla yksin lause. Nukuin myöhään on itsenäinen lauseke. Niin myös aurinko paistaa ja Ella sai uuden koiran. Jokaisella on aihe ja verbi ja se on järkevää itsessään. Esimerkkejä riippuvaisista lausekkeista, jotka ei voi Täydelliset lauseet ovat: aina kun menen järvelle, kuinka hän eksyi ja mikä tekee hänet onnelliseksi. Niissä ei ole järkeä itsestään.Yhdistelmälauseessa on oltava vähintään kaksi itsenäistä lausetta. Tässä on esimerkki: harjoittelin pianoa joka päivä, mutta en koskaan saanut sitä kovin hyvin. Kaksi itsenäistä lausetta ovat, että harjoittelen pianoa joka päivä, enkä koskaan saanut sitä kovin hyvin. Niitä yhdistää vielä pilkku ja koordinoiva konjunktio. Molemmilla lausekkeilla on aihe ja verbi ja niillä on järkeä itsessään, ja koska riippuvaisia ​​lausekkeita ei ole, tiedämme, että tämä on yhdistelmälause.

Jos lauseessa on vain yksi itsenäinen lause, se on yksinkertainen lause, ei yhdistelmälause. Lause, jossa on kolme tai useampia itsenäisiä lausekkeita (ja ilman riippuvaisia ​​lausekkeita), on edelleen yhdistelmälause, mutta kun alat lisätä lisälausekkeita, siitä tulee monimutkainen lause, josta keskustelemme myöhemmin. Tässä on, miten yhdistelmälause -esimerkki näyttää kaaviona.

Lause on: Lähdin juoksemaan, mutta Emily pysyi sisällä.

kaavio

Kaksi itsenäistä lauseketta ovat kumpikin omalla rivillään, ja ne on yhdistetty koordinoivalla konjunktiolla mutta.Erilaisia ​​yhdistelmälauseita

Riippumattomat lausekkeet voidaan yhdistää useilla tavoilla muodostamaan yhdistelmälauseita:

Koordinoiva yhdyssana ja pilkku

Yleisin tapa yhdistettyjen lauseiden riippumattomien lausekkeiden linkittämisessä on koordinoiva konjunktio ja pilkku. Koordinoivia konjunktioita on seitsemän: puolesta ja, eikä, mutta, tai vielä, niin. (Lyhenne FANBOYS on usein käytetty muistamaan ne.) Kun käytät jotakin näistä yhdistelmistä lauseiden linkittämiseen, sinun on lisättävä pilkku välittömästi ennen konjunktiota.

toimii kovemmin kuin istui

Esimerkki: Juoksin koko matkan sinne, mutta jäin silti bussista väliin.

Puolipiste

Puolipisteet yhdistävät kaksi itsenäistä lauseketta ilman yhdistäviä sanoja, kuten yhdistelmiä. Puolipisteellä erotetut itsenäiset lausekkeet olisi voitu erottaa pisteellä ja muodostaa kahdeksi erilliseksi virkkeeksi, mutta kirjoittaja päätti pitää lausekkeet yhdistettynä yhteen lauseeseen.

Esimerkki: Ranska on suosikkini vierailumaaksi; Minulta ei koskaan lopu tekemistä siellä.

kuinka monta miljardia biljoonaan

Kaksoispiste

Kaksoispistettä käytetään antamaan lisätietoja edellisessä lauseessa mainitusta asiasta. Ole kuitenkin varovainen; Useimmat kaksoispistettä seuraavat lauseet eivät ole itsenäisiä lausekkeita, joten on harvinaista, että kaksoispisteinen lause on yhdistelmälause.

Esimerkki: Otin opikseni: Vegasiin ei voi luottaa.

Viiva

Viivoja voidaan käyttää kaksoispisteiden tai puolipisteiden sijasta, ja niitä käytetään, kun kirjoittaja haluaa luoda äkillisemmän pysähdyksen tai korostaa sanoja viivan jälkeen. (Sama koskee kaksoispisteitä, mutta muista, että useimmat viivan jälkeiset sanat eivät ole itsenäinen lauseke.)

Esimerkki: Hän ei vain myöhästynyt - hän ei ilmestynyt ollenkaan.

body_puzzle-9

Mitä eroa yhdistelmälauseella ja monimutkaisella lauseella on?

Kuten edellä mainittiin, yhdistelmälauseessa on vähintään kaksi itsenäistä lausetta. Monimutkaisessa lauseessa on yksi (ja vain yksi) itsenäinen lauseke ja vähintään yksi riippuvainen lause.

Lause, Ella sai uuden koiran, ja hän aikoo tuoda sen lauantaina, on yhdistelmälause, koska sekä Ella sai uuden koiran että hän tuo sen lauantaina, ovat itsenäisiä lausekkeita. Lause, Ennen kuin hän meni järvelle, Ella sai uuden koiran, on monimutkainen lause, koska ennen kuin hän meni järvelle, on riippuvainen lauseke, joten tuossa lauseessa on vain yksi itsenäinen lauseke, ei kahta.

Tässä muutamia esimerkkejä monimutkaisista lauseista. Kun riippuvainen lause esiintyy lauseen alussa, sen jälkeen on oltava pilkku, mutta kun itsenäinen lauseke esiintyy lauseen alussa, sitä ei seuraa pilkku.

Veljeni myöhästyi, koska hän unohti ruokkia koiran.

  • Vaikka veljeni myöhästyi ja hän unohti ruokkia koiran, ovat molemmat itsenäisiä lausekkeita, tämä ei ole yhdistelmälause, koska niitä yhdistävä sana ei ole koordinoiva konjunktio (se on alisteinen konjunktio). Siksi, koska se sisältyy osana lausetta, se on ja koska hän unohti ruokkia koiraa, se on riippuvainen lauseke. Vain koordinoivat konjunktiot eivät sisälly lausekkeeseen, johon ne sisältyvät määritettäessä, onko lauseke riippumaton vai riippuvainen.

Aina kun kuulen hänen musiikkiaan, alan itkeä.

  • Aina kun kuulen hänen musiikkiaan, se on riippuvainen lause
  • 'Aloitan itkeä' on itsenäinen lauseke

Hän on ollut hyvin yksinäinen siitä lähtien, kun hänen paras ystävänsä muutti pois.

  • koska hänen paras ystävänsä muutti pois, on riippuvainen lauseke
  • 'Hän on ollut hyvin yksinäinen' on itsenäinen lauseke

Mikä on yhdistelmä-kompleksilause?

Mitä tapahtuu, kun lause sisältää enemmän kuin kaksi lausetta? Jos sillä on vähintään kaksi itsenäistä lauseketta ja vähintään yksi riippuvainen lause, siitä tulee monimutkainen lause. (Saatat huomata, että monimutkaiset lausevaatimukset ovat vain yhdistelmälauseen ja monimutkaisen lauseen vaatimuksia yhdessä).

Tässä on muutamia yhdistelmä-monimutkaisia ​​lauseesimerkkejä. Huomaa, että jokaisella on vähintään kaksi itsenäistä lauseketta ja vähintään yksi riippuvainen lause.

Nauroin, kun hän putosi mutaan, mutta sitten tuli sääli häntä.

Aina kun saamme kahvia, hän ilmestyy myöhään, ja se alkaa todella häiritä minua.

Ravintola on niin kallis; Minun on säästettävä rahaa ennen kuin voimme mennä.

body_quiz

veden tiheys g/l

Yhdistetty lause tietokilpailu

Jokainen alla olevista lauseista on yhdistelmä, monimutkainen, yhdistelmäkompleksi tai yksinkertainen lause. Katso kutakin niistä, arvaa, mitä ne ovat, ja tarkista alla olevat vastaukset.

#1: Soitin ovikelloa, mutta et vastannut.

#2: Halusin mennä Australiaan, mutta kun näin, kuinka kalliita lentoliput olivat, tiesin, ettei minulla olisi siihen varaa.

#3: Menen rannalle joka lauantai -iltapäivä.

#4: Aina kun menen kauppaan, appelsiinit ovat aina loppu.

#5: Kun unohdin tehdä läksyt, rouva Valentine oli todella vihainen, ja ajattelin saada pidätyksen.

#6: Kesä on suosikki vuodenaikani; Rakastan iltoja nuotion ympärillä.

#7: Lupasin lopettaa askareeni keskipäivällä, joten en voi mennä elokuviin kanssasi.

#8: Luuletko, että hän suostuisi lähtemään juhliin kanssani, jos kysyisin häneltä Facebookissa?
Vastaukset: 1: yhdiste, 2: yhdistekompleksi, 3: yksinkertainen, 4: monimutkainen, 5: yhdistekompleksi, 6: yhdiste, 7: yhdiste, 8: monimutkainen

milloin uc -sovellukset ovat määräaikaisia

Yhteenveto: Yhdistelmälauseet

Yhdistetty lause on lause, jossa on vähintään kaksi itsenäistä lauseketta ja ilman riippuvaisia ​​lauseita. Yhdistettyjen lauseesimerkkien tarkasteleminen voi auttaa sinua ymmärtämään niitä, ja tämän lisäksi tässä on kunkin päälauseen vaatimukset:

Yksinkertainen lause: yksi itsenäinen lauseke

Yhdistetty lause: vähintään kaksi itsenäistä lauseketta, ei riippuvaisia ​​lausekkeita

Monimutkainen lause: Täsmälleen yksi itsenäinen lauseke ja vähintään yksi riippuvainen lauseke

Monimutkainen lause: Vähintään kaksi itsenäistä lauseketta ja vähintään yksi riippuvainen lauseke

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset