Mikä on College Legacy? Mitä jos et ole perintö?

main_legacy

Monet lukiolaiset ovat uteliaita siitä, mitä tarkoittaa olla yliopiston perintö. Kuka lasketaan perinnöksi? Kuinka paljon se auttaa sinua pääsyn suhteen? Ja entä jos olet ei perintö? Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mikä on college -perintö, mitkä huippukoulut suosivat perintöjä ja mitä sinun pitäisi tehdä - riippumatta siitä, oletko perintö vai ei!Mikä on College Legacy? Yleiskatsaus

Ensinnäkin, mikä tarkalleen on college -perintö? Perintö on joku, joka liittyy koulun alumniin - yleensä valmistuneen lapsen. Kaukaisemmat suhteet (kuten tädit, setät ja serkut) lasketaan harvoin. Isovanhemmat joskus, mutta eivät aina, laskevat.

Esimerkiksi, jos äitisi valmistui Harvard Collegesta, sinua pidettäisiin Harvardin perintönä. Kuitenkin, jos setäsi valmistui Harvardin lakikoulusta, tekisit sen ei pidetään Harvardin perintönä. Pohjimmiltaan, jos toinen tai molemmat vanhemmistasi valmistuivat koulusta, sinua pidettäisiin siellä perintönä.

Huomaa kuitenkin, että perustutkintokeskukset ovat eniten kiinnostuneita, jos vanhempasi menivät sinne perustutkintoa varten. Jos vanhempasi saisivat ammatillisen tutkinnonja ei heidän perustutkintonsakoulusta, on epätodennäköisempää, että sinut lasketaan perinnöksi perustutkinto -opintojen aikana.

Korkeakoulut arvostavat vanhaa asemaa pääasiassa taloudellisista ja yhteisöä rakentavista syistä. Uskotaan, että kun koulut ottavat vastaan ​​alumnien lapsia, nämä alumnit pysyvät todennäköisemmin mukana koulussa (esimerkiksi menemällä kokouksiin, toimimalla komiteoissa jne.) Ja lahjoittamalla sille rahaa. Monet koulutuskovat myös, että perinnöt ovat erittäin aktiivisia alumneja, koska heillä on perheyhteys kouluun. Lyhyesti,korkeakoulut uskovat, että perintöjen hyväksyminen on tapa pitää alumnit mukana ja varmistaa myös aktiivisten alumnien uusi sukupolvi.

Kuinka paljon perinnöllä on väliä?

Vaikka perintöjen hyväksymisestä koituu monia etuja, perintö ei ole edes lähellä suurinta osaa korkeakoulujen oppilaskunnasta. Lisäksi perintö on kaukana siitä, että se takaa pääsyn yläkouluun.

Useimmissa tapauksissa se on perintö ei muuttaa maagisesti ehdokkaan pääsymahdollisuudet. Jos oppilaan standardoidut testitulokset ja GPA ovat alle koulun keskiarvon ja oppilaalla ei ole mielekästä opetuksen ulkopuolista osallistumista, perintö ei takaa pääsyä.

Kuten Harvardin maahanpääsyvirkailija sanoi kerran, 'Perintö voi parantaa sairaita, mutta se ei voi herättää kuolleita . ''

Perintöä kutsutaan usein push-, plus- tai tie-breakeriksi. Jos ehdokas on kuplassa, perintö voi kaataa hänet reunan yli.

Itse asiassa tässä mitä Harvard sanoo perinnöistä pääsyverkkosivustollaan:

'' Yhtä hyvin arvostettujen hakijoiden joukossa Harvard College -alumnien tyttäret ja pojat voivat saada lisäilmeen. ''

Toisin sanoen perintö voi olla kallistava tekijä sisäänpääsyissä. Se sanoi, se on vielä kaukana pääsytakuusta, eikä se saa muutoin vaikuttamatonta ehdokasta kouluun.

Mutta tämä vaihtelee kouluittain. Jotkut koulut arvostavat perintöä enemmän kuin toiset tai antavat niille enemmän painoarvoa pääsyprosessin eri kohdissa. Tutkimme joitain näistä muunnelmista pian.

body_tiebreaker

Esimerkkejä College Legacy Policies: Harvard, Penn ja MIT

Tässä osiossa käymme läpi kolme esimerkkiä parhaista kouluista tutkiaksemme, millä tavoin vanha tila voi (ja ei vaikuta) pääsymahdollisuuksiisi. Koulut, joita tarkastelemme, ovat seuraavat:

  • Harvard
  • Pennsylvanian yliopisto
  • KANSSA

Valitsimme nämä esimerkit, koska ne paljastavat joitain teräviä eroja, joita voi esiintyä huippukoulujen perinnöllisissä käytännöissä.

body_harvard-2

Harvard College: 'Lisäilme'

Harvard on koulu, joka arvostaa perintöä ainakin jossain määrin. Kuten edellä mainitsimme, Harvard sanoo usein kysytyissä kysymyksissä, että Harvardin alumnien pojat ja tyttäret saavat 'lisänäkymän', jos valintalautakunta ei voi päättää muuten vertailukelpoisten ehdokkaiden välillä.

Mutta kuinka paljon tällä 'ylimääräisellä ulkonäöllä' on väliä?

Vuoden 2021 tutkimuksen mukaan 17,5% Harvardin opiskelijoista sinulla on vähintään yksi vanhempi, joka on alumni. Ja vuoden 2011 artikkelin mukaan Harvard Crimson , perintöjä otetaan 30% . Kun otetaan huomioon, että Harvardin hyväksymisaste leijuu hieman alle 6% , tämä näyttää enemmän kuin vain 'lisänäkymä' - se on itse asiassa melko suuri etu!

Se sanoi, Harvardin alumnien lapset ovat todennäköisesti kasvaneet suuremmalla rahalla, menneet parempiin kouluihin ja saaneet korkeakouluopetusta, mikä tarkoittaa sitä, että heidän perintönsä todennäköisimmin tahattomasti aiheutti heidän pääsyn sisään eikä toiminut ratkaisevana tekijänä. Tämä auttaa myös selittämään valtavan eron perintöjen 30%: n hyväksymisasteen ja 6%: n yleisen hyväksymisasteen välillä.

Kaiken kaikkiaan, jos olet Harvardin perintö, Odota, että tämä 'ylimääräinen ulkoasu' on tekijä eduksesi, jos olet tilastosi perusteella jo kilpailukykyinen Harvardissa.

body_penn-1

toisen asteen kaava kärkimuotoon

Penn: Vanhat asiat ovat tärkeitä, mutta niillä on enemmän merkitystä aikaisin

Pennsylvanian yliopisto toteaa pääsyverkkosivustollaan, 'Hakijalla on yhteys Penniin joko olemalla alumnien lapsia tai lastenlapsia otettu huomioon eniten varhaisen päätöksen kautta . ''

Täältä saamme kaksi tietoa. Ensimmäinen, Pennissä isovanhempi, joka on aluna, antaa sinulle perinnöllisen aseman, jossa Harvard näyttää välittävän vain, jos vanhempasi menivät sinne. Mutta jos olet perintö, saat suurimman lisäyksen, jos haet aikaisin (huomaa, että Pennissä, varhainen sisäänpääsy on sitova ).

Legacies saa melko merkittävän sisäänpääsyn Pennissä. Alumnilehdessään julkaistun artikkelin mukaan Perinnöt pääsevät Penniin yli 40% . Se on neljä kertaa kokonaispääsyaste 10% ! (Vuodelle 2021, 16% on perintöä .)

Lisäksi, Alumnit saavat lisäresursseja. Yllä oleva artikkeli kertoo tästä:

'Muita alumnien pääsyresursseja ovat kuukausittain' Ensimmäisen perjantain sisäänkirjautumisajat , jotka ovat tiedotustilaisuuksia erityisesti alumnille, tiedekunnalle ja henkilökunnalle ja heidän lapsilleen kampuksella, ja Inside Penn Admissions -sivu, www.admissions.upenn.edu/inside . ''

Vaikka perintöjä suositaan erityisesti Pennin varhaisen päätöksenteon aikana, alumnien lisäresurssien ja korkean sisäänpääsyasteen välillä, perintö on merkittävä plussa.

body_mit-1

MIT: 'Emme tee perintöä'

Toisin kuin Harvard ja Penn, perintö ei auta sinua hiukan MIT: ssä. Tämä tekee MIT: stä epätavallista muiden huippukoulujen keskuudessa, kuten MIT Admissionsin postissa selitetään arvostelee jyrkästi perintöä :

- On todellakin epätavallista, että MIT: n kaltainen koulu ei suosi perintöjä. Mutta yksi niistä asioista, jotka tekevät MIT: stä erityisen, on se, että se on ansiokas kulttuuriselle ytimelleen.* Itse asiassa luulen, että jos yrittäisimme siirtyä kohti vanhoja tunnustuksia, saatamme kohdata alumnien kapinan. MIT: hen on (ja ulos) vain yksi tie, ja se on vaikea tie. Täällä ihmiset arvostavat sitä. '

*Paino minun

MIT on ylpeä siitä, että se on mahdollisimman ansiokas, joten he eivät ota huomioon hakeneiden opiskelijoiden perintöä. Vaikka molemmat vanhempasi ovat valmistuneet MIT: stä, se ei auta sinua pääsemään sisään!

Tämä tekee tasapuolisempaa pelaamista kenttä opiskelijoille, jotka hakevat MIT: tä, vaikka se on edelleen erittäin vaikea kenttä pelata !


Top 25: Mitkä korkeakoulut välittävät vanhasta?

Olemme nähneet melko erilaisia ​​käytäntöjä, jotka koskevat vanhoja pääsyjä kolmessa huippukoulussa. Joten 25 parhaan koulun joukosta (mukaan US News ), mitkä arvostavat vanhoja opiskelijoita?

Kuten käy ilmi, suurin osa heistä tehdä . Vain pieni kourallinen huippukouluja (mukaan lukien MIT) ei arvosta perintöä. Alla on täydellinen erittely 25 parhaasta.

Korkeakoulut, jotka arvostavat perintöjä

Nämä ovat yliopistoja 25 parhaan joukossa myönnä ainakin jonkin verran suosimista perinnöille pääsyprosessin aikana. Tämä vaihtelee pelkästään tietojen huomioon ottamisesta osana kokonaisvaltaista sovellusten tarkastelua ja nimenomaan alumniperheiden tavoittamiseen ja lisäresurssien tarjoamiseen.

Ruskea

Tässä on mitä artikkeli vuonna 2014 Brown Daily Herald sanoo perinnöstä:

'Brownin oppilaan vanhemman ottaminen huomioon, kun hakijat' ovat olennaisesti vastaavia ', jolloin pääsyvirkamiehet kallistuvat ehdokkaan suuntaan, jonka vanhemmat osallistuivat yliopistoon', Miller sanoi. Pääsyvirkamiehet antavat 'pienen'ottaa huomioon isovanhemman perintöaseman ja 'lähes olemattoman' painon sisarusten perintöasioihin, hän lisäsi. '

Näemme jälleen, että perinnöllinen tila on kallistus tai työntö hakijan hyväksi.

Carnegie Mellon

Carnegie Mellon tarjoaa erityistapahtumia perinnöille ja heidän perheilleen, mukaan lukien etuoikeutetut istuimet valmistumisen yhteydessä . Huomaa, että Carnegie Mellon käyttää melko laajaa määritelmää perinnöille määritellen neopiskelijat, joilla on perheenjäseniä, jotka ovat myös valmistuneet CMU: sta, mukaan lukien vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset, tädit, setät ja muut tunnetut sukulaiset ' (lihavoitu korostus minun).

Columbia

Columbialla on perintöpolitiikka, joka on samanlainen kuin Harvardin :

'' Kun hakija on erittäin kilpailukykyinen ja vertautuu myönteisesti muihin vastaaviin lahjakkaisiin hakijoihin, Columbian yliopiston tutkinnon suorittaneen tyttären tai pojan (mistä tahansa Columbian koulusta tai korkeakoulusta) voi olla pieni etu pääsyprosessissa. ''

Cornell

Tässä mitä Cornell Daily Sun kertoo perinnöistä (lihavoitu korostus minun):

'' Cornellin julkaisemien tilastojen mukaan 15 prosenttia Cornellin perusopiskelijoista koostuu vanhoista opiskelijoista. Tämä luku on korkeampi kuin prosenttiosuudet monissa Cornellin Ivy League -kollegoissa. ''

Dartmouth

Dartmouth Alumni -lehti sanoo seuraavaa perinnöstä (lihavoitu korostus minun):

'Annamme kaikille vanhoille hakijoille vähintään yhden lisäarvostelun tässä prosessissa. Selektiivisyyden dramaattinen kasvu, jonka olemme kokeneet, tekee pääsyprosessista kilpailukykyisemmän kaikille, mutta vanhat hakijamme otetaan vastaan ​​noin kaksi ja puoli kertaa enemmän kuin pääsymaksu. Ei ole koskaan helppoa kääntää pois Dartmouthin alumnien lapsia. '

body_dartmouth

mennessä

Täällä on mitä Duke -alumnisivusto sanoo perinnön osalta (lihavoitu korostus minun):

'Alumniryhmä ei missään tapauksessa takaa pääsyä Dukeen. Yliopisto kuitenkin tunnustaa, että alumniperheiden hakijoilla on merkityksellinen yhteys Dukeen ja sen perinteisiin. Pääsyvirkamiehet kiinnittävät erityistä huomiota näihin hakijoihin, mukaan lukien lisäkierros. '

Emory

Tässä mitä Emorylla on sanottavaa siitä, miten se arvostaa perintöjä , kuten sen alumnisivustolla kirjoitetaan:

'Pääsyhenkilöstö ja Emory Alumni Association (EAA) työskentelevät tiiviisti dokumentoidakseen vanhat hakijat sisäänpääsyn tarkastusprosessin kautta. Ensimmäisen hakemuksen tarkastelun aikana hakijan perinnöllinen asema merkitään tarkistuslomakkeeseen ja pääsyarvioijia kehotetaan harkitsemaan kuulumista. Lisäksi valiokuntien tarkasteluprosessin aikana on erillinen valiokunta, joka tarkistaa vanhat hakijat. Lopuksi Emory Collegessa ja Oxford Collegessa olevat dekaanit seuraavat tarkasti perinnöllisiä päätöksiä koko prosessin ajan.

Huomaa, että Emoryn perinnöt ovat niitä, jotka ovat Emoryn valmistuneiden ja/tai tällä hetkellä ilmoittautuneiden opiskelijoiden lapset, lastenlapset ja/tai sisarukset.

Georgetown

Soitimme pääsytoimistoon ja saimme nämä tiedot perinnöistä:

' Varhaisessa vaiheessa emme tarkista perintöä; säännöllisten päätösten aikana teemme. ... Minäse ei ole valtava tekijä [mutta] se on jotain, jonka huomaamme osana kokonaisvaltaista tarkasteluprosessia. '

Toisin kuin Penn, joka antaa eniten painoarvoa perinnöille varhaisen päätöksenteon aikana, jos haet Georgetownia, perinnöllinen asema otetaan huomioon vain säännöllisten päätösten perusteella.

Lisäksi, tässä vuoden 2017 artikkeli Georgetownin sanomalehdessä Hoya ilmoitti perinnöstä :

'' Vaikka perustutkintovirasto ei rekrytoi aktiivisesti vanhoja opiskelijoita, se ottaa huomioon perhesiteet yliopistoon arvioidessaan samanarvoisia akateemisia opiskelijoita ja suosii näissä tapauksissa opiskelijoita, joilla on perintöasema. ''

Harvard

Kuten edellä keskusteltiin, Harvard antaa vanhoille hakijoille 'lisänäkymän' ja hyväksyy heidät nopeammin kuin ei-vanhat ehdokkaat.

Johns Hopkins

Puhuimme Johns Hopkinsin sisäänpääsyhenkilöstön kanssa kysyäksemme, miten perintötila vaikuttaa sovellukseen. Tässä oli heidän vastauksensa:

'Ei ole väliä, haetko aikaisin vai säännöllisesti; sinun on varmistettava, että merkitset vanhan tilan oikein sovellukseen. Katsomme sitä [mutta] sillä ei ole paljon painoa. '

Luoteis

Tässä on kirjoitus Northwesternin vastaanottovirastosta:

”Otamme hakuprosessin aikana huomioon, onko oppilaalla sisar, vanhempi tai isovanhempi, joka on valmistunut Luoteis -yliopistosta. On kuitenkin tärkeää huomata, että pääsypäätöstä ei koskaan tehdä pelkästään vanhan tilan perusteella. Toisin sanoen tämä on vain yksi positiivinen lisätieto, jota tarkastelemme, mutta se ei ole ratkaiseva tekijä. ''

Our Lady

Tässä mikä artikkeli julkaistiin Notre Damessa Tarkkailija kertoo perinnöistä :

'Päätettyjen perintölasten määrä on edelleen korkeampi kuin useimmissa eliittiopistoissa', piispa sanoi. Kaksikymmentäneljä prosenttia tämän vuoden hyväksytystä luokasta on perintö verrattuna noin 12 prosenttiin useimmissa kymmenessä parhaassa koulussa, hän sanoi, mutta tämä johtuu siitä, että vanhat hakijat ovat yleensä erittäin päteviä.

Princeton

Tässä on mitä artikkeli vuonna 2015 Päivittäinen princetonialainen raportteja perinnöstä:

'Alumnilasten ja -pohjalapsien hyväksymisaste on heikentynyt ilman erityistä suuntausta 35-42 prosentin välillä vuoden 2000 luokasta lähtien, ja vuoden 2018 luokka on saavuttanut ennätyksellisen alhaisen, 30,8 prosentin Princeton-profiilien mukaan.' '

Muista, että Princetonin säännöllinen pääsyaste on vain 7% , joten tämä 'alhainen' 30,8% on edelleen melko korkea.

Riisi

Seuraavassa kerrottiin, mitä saimme sähköpostitse Rice'n vastaanottovirastolta:

”Alumnien lapsille ei ole erityistä hyötyä kaikkialla. Usein perinnölliseen asemaan suhtaudutaan myönteisesti, mutta se johtuu pääasiassa siitä, että opiskelija tietää riisikohtaisista mahdollisuuksista ja pystyy tehokkaasti viestimään kiinnostuksestaan ​​riisiä kohtaan täydennyksen ja vierailujen kautta. ''

Stanford

Legacies hyväksytään kolme kertaa enemmän kuin muut hakijat, mukaan artikkelissa Stanford-lehti . Pääsy riippuu myös siitä, kuinka sitoutuneet alumnit ovat olleet yliopiston kanssa.

main_stanfordquad

Chicagon yliopisto

Tässä mitä UChicago sanoi Tumblr -tilillään perinnön suhteen:

'Vanha asema on asia, jota voimme harkita, mutta kokonaisvaltaisessa hyväksymisprosessissa se on yksi monista tekijöistä, jotka tulevat olemaan osa päätöksentekoprosessiamme-eikä se olisi jotain, joka voisi voittaa muuten heikon sovelluksen.'

Pennsylvanian yliopisto

Kuten edellä keskustelimme, Penn suosii vanhoja hakijoita ja tarjoaa lisäpalveluja vanhoille perheille.

Etelä-Kalifornian yliopisto

Soitimme USC: hen ja puhuimme sisäänpääsyedustajan kanssa, joka kertoi meille seuraavaa:

'Haluamme varmasti tietää, että sinulla on vanhempi, joka on valmistunut USC: stä ... tämä tieto kiinnostaisi meitä varmasti.'

USC: llä on vain säännöllinen päätössuunnitelma ja aikaisempi määräaika apurahoille (1. joulukuuta). Vanha asema ei vaikuta lainkaan apurahan maksamiseen.

Lisäksi tässä on mitä vuoden 2017 artikkeli USC: n perustutkintoblogista sanoo perinnöstä:

'RNoin 19 prosenttia USC: hen liittyvistä ensimmäisen vuoden opiskelijoista lukuvuonna 2017-2018 on Scions. Mutta perintöasema ei yksinään ole ratkaiseva tekijä opiskelijan hakemuksen arvioinnissa. On monia tekijöitä, joita harkitsemme päätöksiä tehdessämme, ja perintöasema on vain yksi osa sitä. ''

Virginian yliopisto

Virginian yliopistossa on pääsyyhteysohjelma perustettu auttamaan alumnien lapsia navigoimaan hakuprosessissa. Tämä on huomionarvoista, koska UVA on julkinen yliopisto, ja julkiset yliopistot huomaavat ja suosivat paljon vähemmän vanhoja siteitä. (Michiganin yliopisto suosii myös perintöä .)

Vanderbilt

Tämä on mitä Vanderbiltin UKK -sivu täytyy sanoa perinnöstä:

- Pääsytoimisto ei ole saanut yliopiston hallitukselta valtuutusta suosia Vanderbiltin alumnien lapsia tai sisaruksia. Kun opiskelijan tiedot muistuttavat läheisesti muiden opiskelijoiden tietoja, joille tarjotaan pääsyä, perinnöllinen asema voidaan ottaa huomioon. ''

Harvardin politiikan tapaan perinnöllinen tila voi olla kallistava tekijä jos valintalautakunta ei voi päättää kahden tai useamman samanlaisen ehdokkaan välillä.

Washingtonin yliopisto St.Louisissa

Otimme yhteyttä Washingtonin yliopiston vastaanottokeskukseen ja saimme tämän vastauksen:

'Otamme huomioon, että perheelläsi on siteitä yliopistoon, mutta arvioimme silti jokaisen opiskelijan hakemuksensa perusteella.'

Yale

Tässä on mitä että New Yorkin ajat artikla on kirjoittanut Yalen perintökäytännöstä:

'' Kierrämme 80 prosenttia perinnöistämme, ja me tunnemme sen joka päivä ', herra Brenzel sanoi ja lisäsi, että hän hylkäsi enemmän koulun sterling -lahjoittajien jälkeläisiä kuin hän hyväksyi tänä vuonna (Sterling -lahjoittajat ovat Yalen anteliaimpia avustajia). Hän väitti, että perinnöt saivat SAT: llä 20 pistettä korkeammat kuin koko luokka kokonaisuudessaan.

Edelleen, 20% perinnöistä on edelleen paljon korkeampi kuin Yalen keskimääräinen sisäänpääsyaste, joka leijuu tällä hetkellä vain 7% .

Korkeakoulut, jotka eivät arvosta vanhoja

Nämä koulut eivät tarjoa lainkaan vastiketta tai lisäapua alumnien lapsille pääsyprosessissa.

Caltech

Tämä on mitä artikkeli 2010 oli sanottava Caltechin perintöpolitiikasta:

”Caltech ei ole historiansa aikana koskaan ollut kiinnostunut tavoittamaan mitään erityistä tapaa alumnilapsia, ja yhden arvion mukaan alle 2 prosentilla sen nykyisistä perustutkinto -opiskelijoista on vanhempi, joka osallistui yliopistoon. Tämä on vertailukelpoista monien muiden eliitin yksityisten korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa, joissa vanhoja opiskelijoita on jopa 10–15 prosenttia kustakin luokasta (Notre Damessa luku on lähes neljäsosa).

Lisäksi Caltech mainitaan usein MIT: n rinnalla nimellä että huippututkimuskoulu ilman perintöä.

KANSSA

Kuten edellä keskustelimme, KANSSA ei anna painoarvoa perinnölliselle asemalle hakemusten tarkastelun aikana.

UC Berkeley

Kuten sekä Caltech että MIT, UC Berkeley ei ota huomioon perinnöllistä tilaa perustutkinto -opintojen aikana.

UCLA

UCLA on samanlainen kuin Caltech ja UC Berkeley se lakkautti perinnön suosimisen kauan sitten eikä sillä ole nykyistä perintökäytäntöä.

body_ucberkeley


Kuinka maksimoida pääsymahdollisuutesi, vanha tai ei

Vaikka niin monet ylemmät (ja enimmäkseen yksityiset) oppilaitokset suosivat perintöjä, on tärkeää muistaa se perinnöt ovat yleensä vain 10-25% koko luokasta - tyypillisesti lähempänä 10% tai 15%.

Perintönä saamasi lisäys ei ole suurempi kuin se, jonka saat, jos saat erinomaisen SAT / ACT -pistemäärän tai kiehtovan 'piikin' sovelluksessasi (josta keskustelemme alla).

Tärkeintä on saada paras mahdollinen sovellus - vanha tai ei. Tässä mielessä voit käsitellä vanhaa/ei-vanhaa tilaa, kun haet korkeakouluihin:

Jos olet perintö…

Ihan aluksi, Ota selvää, mitä vanhempiesi almaattien käytännöt koskevat perintöä. Tämä voi vaikuttaa pääsystrategiaasi.

Jos esimerkiksi yksi vanhemmistasi meni Penniin, sinun on päätettävä, haluatko hyödyntää täysimääräisesti perintösi asemaa soveltamalla varhaista päätöstä.Huomaa kuitenkin, että varhaisen päätöksen tekeminen tarkoittaa, että olet sitoutunut menemään sinne, jos sinut hyväksytään (mikä sinulla on paremmat mahdollisuudet, jos olet perintö!).

body_legacy

Tästä pääsen toiseen kohtaan: älä hae kouluun vain siksi, että olet perintö.

Korkeakoulut etsivät aitoa kiinnostusta kouluun. Totta, saatat olla luonnollisesti kiinnostunut vanhempiesi alma -asioista, koska olet todennäköisesti kuullut heistä paljon kasvaessasi. Mutta lopullinen päätös tehdään sinä.

Jos haet vain siksi, että olet perintö, etkä osoita aitoa innostustasi koulua kohtaan, pääsytoimistot ottavat sen vastaan. Lisäksi vaikka sinä tehdä tule sisään, et halua päätyä kouluun, josta et ole kovin innoissasi!

Muista lopuksi, että vaikka vanhat pääsymaksut olisivat välillä 20%ja 50%, tämä tarkoittaa edelleen sitä, että monet oppilaitokset ovat kääntämässä pois yli puolet hakemuksistaan. Toisin sanoen, et saa automaattista passia sisäänpääsyviranomaisilta vain olemalla perintö. Lopulta mikään ei korvaa korkeita SAT/ACT -pisteitä, vahvaa GPA: ta ja yleistä pakottavaa sovellusta.

Jos et ole perintö…

Ensinnäkin, et voi tehdä mitään muuttaaksesi vanhaa tai ei-vanhaa tilaa, joten Suosittelen käyttämään noin nolla minuuttia stressaamiseen.

Vakavamman huomion vuoksi älä kuitenkaan unohda, että jopa kouluissa, jotka suosivat perintöä, perintö ei ole koskaan enemmistö saapuvassa luokassa. Pikemminkin niiden osuus on yleensä 10%ja 25% perustutkintoväestöstä. Tämä tarkoittaa, että 75-90% luokan oppilaista on ei perintöä, joten olet hyvässä seurassa.

Päivän päätteeksi pääsyvirkailijat etsivät parhaita opiskelijoita. Ja vaikka perinnöt ovat toivottavia, niin ovat myös opiskelijat, joilla on parhaat pisteet, erinomaiset arvosanat ja vaikuttavat ylimääräiset opinnot ('piikki', kuten kutsumme sitä täällä).

Sen sijaan, että olisit huolissasi siitä, että sinulla ei ole perinnöllistä tilaa, keskittyä mahdollisimman kilpailukykyiseen toimintaan. Tämä sisältää SAT/ACT -pisteiden maksimoinnin!

body_tipthescales

Kallista asteikot eduksi.

Vietä myös paljon aikaa 'Miksi tämä yliopisto?' essee . Useimpien koulujen hakemuksissa on tilaa - onko se lyhyt vastaus tai pitkä essee - voit selittää mitä tarkalleen se vetää sinut tähän yliopistoon. Koska et ole perintö, et voi puhua kampuksella vierailusta lapsena tai kuulla vanhempiesi mukavia muistoja koulusta - mutta se voi olla parempi.

Varmista, että sinulla on konkreettisia, konkreettisia ja pakottavia syitä miksi haluat mennä tähän kouluun, ja kerro ne selkeästi! Lopulta essee, jossa keskustellaan siitä, kuinka innostunut olet tutustumaan tietotekniikan osastoon ja työskentelemään tiettyjen professoreiden kanssa, näyttää todennäköisesti paljon paremmalta kuin vanha essee hänen ihastuttavista lapsuudenmuistoistaan ​​vierailulla pääkentällä.

Loppujen lopuksi perintötila on tekijä, jota et voi hallita. Se sanoi, GPA, SAT/ACT -pisteet, oppituntien ulkopuoliset toiminnot ja esseet ovat täysin hallinnassasi. Yritä siis keskittyä niihin - ja olla vahva hakija!

Lue lisää College Legacystä

Vanha sisäänpääsy on melko kiistanalainen aihe korkeakouluissa, ja we ei halunnut sotkeutua keskusteluun, minkä vuoksi emme ota kantaa siihen, ovatko perintösopimukset hyvä idea vai ei. Tavoitteenamme oli pikemminkin keskittyä käytännön neuvontaan sinä, kun otetaan huomioon, että järjestelmä on sellainen kuin se on.

Jos haluat lukea lisää vanhoista sisäänpääsyistä, mukaan lukien niiden toiminta, miten oppilaitokset hyötyvät niistä ja onko tämä järjestelmä hyvä vai huono, tässä on joitain artikkeleita, jotka kannattaa tarkistaa.

Ensinnäkin ehdotan oppia lisää miksi jotkut oppilaitokset arvostavat vanhoja siteitä niin paljon.

Seuraava, katsoa perusteellisesti pääsyprosessissa Stanfordissa ja nähdä, kuinka perinnöt näyttävät suosivan. Tutustu myös toiseen puoleen - mitä tapahtuu, kun vanha lapsi ei päästä sisään?

Lopuksi, täällä on tutkimus jotka havaitsivat, että vanhoilla hakijoilla on huomattavasti suuremmat pääsymahdollisuudet. Tämä tutkimus on lainattu monissa käytänteitä vastaan, mukaan lukien julkaisut The New York Times ja Harvardin Crimson .

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.