Mikä on ylioppilastutkinto? Miten se eroaa kandidaatista?

feature_woman_graduating_college

Tutkintotodistus vs kandidaatin tutkinto: olet todennäköisesti kuullut ja käyttänyt tätä toista termiä aiemmin, mutta ehkä et ole niin varma, mitä ensimmäinen tarkoittaa. Onko se eri tyyppinen tutkinto kokonaan? Mikä on ylioppilastutkinto ja mitä se tekee?

Tässä artikkelissa käydään läpi ylioppilastutkinnon tutkinto, selitetään, miten se eroaa muista tutkintotyypeistä, ja esitellään erilaiset tutkintotodistukset, joita voit saada. Lopuksi annamme sinulle vinkkejä, joiden avulla voit selvittää, sopiiko opinto -ohjelma lopulta sinulle.Kandidaatin tutkinto vs kandidaatin tutkinto: Katsaus

Ensinnäkin, mikä on ylioppilastutkinto tarkalleen? Tämä voi tulla järkytyksenä, mutta ylioppilastutkinto on sama asia kandidaatin (tai neljän vuoden perustutkinto) tutkinto . Toisin sanoen 'ylioppilastutkinto' on vain yksi tapa sanoa 'kandidaatin tutkinto'.

Sana 'ylioppilastutkinto' tulee keskiaikaisesta latinalaisesta sanasta baccalaureātus , mikä tarkoittaa ensimmäistä tai ensimmäistä tutkintoa, jonka saat yliopistossa.

Joten kuinka kauan kestää ylioppilastutkinnon saaminen? Tyypillinen ylioppilastutkinto -ohjelma kestää neljä vuotta , mutta jotkut opiskelijat saattavat ansaita tutkintonsa hieman lyhyemmässä ajassa (esim. kolme vuotta) tai hieman enemmän aikaa (esim. kuusi vuotta).

Ylioppilastutkinto -ohjelmassavalitset apää- tai ensisijainen opintoalue. Useimmat opiskelijat myösvalitse sivuaine tai toissijainen opintoala. Ja joissakin tapauksissa opiskelija voi kaksinkertaistaa pääaineen (kaksi pääainesta) tai ilmoittautua kaksoiskoulutusohjelmaan ansaitakseen kaksi ylioppilastutkintoa kerralla.

Opiskeleva ala on täysin sinun, mutta riippuu siitä, mitä oppilaitoksessasi tarjotaan. Esimerkiksi, MIT on erikoistunut STEM -pääaineisiin , joten jos toivot suorittavasi vertailevan kirjallisuuden tutkinnon, toinen korkeakoulu olisi luultavasti parempi valinta.

Opintotodistusten saamiseen tarvittavien opintopisteiden lukumäärä vaihtelee korkeakoulun ja siitä seuraavan akateemisen kalenterin tyypin mukaan, mutta normaalisti sinulla on oltava noin 120 lukukauden opintopistettä tai 180 neljänneksen opintopistettä . Tämä on jälleen yleensä jaettu neljän vuoden jatkuvaan tutkimukseen.

Ota huomioon, että vain noin 30-36 opintopistettä on tarkoitettu erityisesti pääaineellesi -loput menevät ala- tai toiselle pääaineellesi, yleisen koulutuksen vaatimuksillesi ja valinnaisille.

Miten ylioppilastutkinto eroaa muista tutkintotyypeistä?

Tiedämme, että kandidaatin tutkinto ja ylioppilastutkinto ovat sama asia, vain eri nimillä. Mutta miten ylioppilastutkinto eroaa muista tutkintotyypeistä?

Voit vastata tähän kysymykseen katsomalla ensin neljää eri astetta, joita voit saada:

 • Associate tutkinto: Kahden vuoden perustutkinto
 • Kandidaatin/ylioppilastutkinnon tutkinto: Nelivuotinen perustutkinto
 • Maisteri: Yhden tai kolmen vuoden jatkotutkinto
 • Tohtorin tutkinto/tohtori: 5–8 vuoden jatkotutkinto

Alin korkeakoulututkinto on liitännäisasteen tutkinto, joka kestää noin kaksi vuotta tarjotaan pääasiassa yhteisökouluissa . Monet assosiaatiotutkinnot on suunniteltu opettamaan sinulle tiettyä ammattia, jotta voit tulla työvoimaan heti yliopiston jälkeen. Kaiken kaikkiaan, se on vähemmän intensiivistä (ja halvempaa!) kuin ylioppilastutkinto.

Maisterin tutkinto on eräänlainen jatkotutkinto, jonka ohjelmat kestävät yhdestä kolmeen vuoteen (tyypillisesti kaksi vuotta Yhdysvalloissa). Näissä ohjelmissa sinäopiskele tiettyä alaa tai aluetta, kaventamalla keskittymistäsi vielä enemmän kuin silloin, kun sait kandidaatin tutkinnon. Maisterin tutkinto voi olla kumpi tahansa akateemisesti tai ammatillisesti suuntautunut . Ylioppilastutkinto on melkeinainaedellytys. Monet maisteriohjelmat edellyttävät myös pro gradu -tutkielman kirjoittamista.

Lopuksi, tohtorin tutkinto tai tohtorin tutkinto on korkein tutkinto, jonka voit saada . Nämä koulutusohjelmat kestävät viidestä kahdeksaan vuoteen ja edellyttävät, että kirjoitat perusteellisesti tutkitun väitöskirjan. Tarvitset yleensä vähintään kandidaatin tutkinnon, joskus maisterin tutkinnon.

Kuten näette, nämä neljä astetyyppiä ovat kaikki hyvin erilaisia ​​toisistaan!

Alla olevassa kaaviossa on yhteenveto tärkeimmistä eroista ylioppilastutkinnon ja kolmen muun tutkinnon välillä:

on päälääketieteellinen pääaine
Associate tutkinto Kandidaatintutkinto Maisteri Tohtorin tutkinto
Yliopisto tai jatko? Perustutkinto Perustutkinto Valmistua Valmistua
Pituus 2 vuotta 4 Vuotta 1-3 vuotta 5-8 vuotta
Koulutuksen edellytykset Lukion tutkintotodistus tai GED Lukion tutkintotodistus tai GED Kandidaatintutkinto Kandidaatin tutkinto tai maisterin tutkinto
Valmistumisen vaatimukset Suorita kaikki vaaditut kurssit Suorita pääaine Lähetä pro gradu tai opinnäytetyö Lähetä väitöskirja

body_people_graduating_college

Millaisia ​​ylioppilastutkintoja voit saada?

Kuten varmaan tiedät, ei ole yhtä ainoaa kandidaatin tai ylioppilastutkinnon tyyppiä . Pääaineestasi riippuen voit saada yhden useista kandidaatin tutkinnoista.

Seuraavassa on muutamia esimerkkejä tutkintotodistustyypeistä:

 • Bachelor of Arts (BA): Yksi yleisimmistä kandidaatin tutkinnoista. Myönnetään taiteiden, humanististen tieteiden, yhteiskuntatieteiden tai luonnontieteiden opinnoista.
 • Bachelor of Science (BS): Yksi yleisimmistä kandidaatin tutkinnoista. Myönnetään luonnontieteiden, matematiikan, tekniikan tai muun STEM -alan opinnoista.
 • Kuvataiteen kandidaatti (BFA): Yksi yleisimmistä kandidaatin tutkinnoista. Myönnetään kuvataiteen tai esittävän taiteen opiskelusta.
 • Bachelor of Music (BM): Palkittu musiikin tai musiikkiesityksen opiskeluun.
 • Bachelor of Business Administration (BBA): Ammatillinen tutkinto myönnetään liiketalouden opinnoista.
 • Bachelor of Applied Science (BAS): Samanlainen kuin BA tai BS, jossa keskitytään käytännönläheisiin lähestymistapoihin ja käytännön sovelluksiin. Yleensä myönnetään tieteellisen tai liiketoimintalähtöisen tieteen tutkimisesta.
 • Tekniikan kandidaatti (BE): Ammatillinen tutkinto myönnettiin insinöörin opinnoista.
 • Tekniikan kandidaatti (BSE): Myönnetty tekniikan opinnoista (samanlainen kuin insinöörin pääaine).
 • Bachelor of Architecture (BArch): Ammatillinen tutkinto myönnettiin arkkitehtuurin opinnoista.


Ota huomioon, että Tämä on ei tyhjentävä luettelo kaikentyyppisistä kandidaatin tutkinnoista .

Sinun pitäisi myös tietää, monissa tapauksissa joidenkin näiden tutkintojen välillä ei ole juurikaan eroa . Esimerkiksi monissa Yhdysvaltain yliopistoissa BSE: tä pidetään identtisenä BE: n kanssa.

Perussääntö on muistaa, että BA-, BS- ja BFA-tutkinnot ovat akateemisempia ja teoreettisempia kuin tarkemmat ja urakehitykselliset tutkinnot, kuten BArch, BE ja BBA. Vaikka suurin osa korkeakouluista tarjoaa BA- ja BS -tutkintoja, vain jotkut tarjoavat näitä harvinaisempia ammattitutkintoja.

Onko tutkintotodistus oikea sinulle? 4 Kysyttävää kysymystä

Vaikka useimmat lukion eläkeläiset menevät suoraan yliopistoon saamaan kandidaatin tutkinnon, kaikki eivät-ja se on täysin OK! Loppujen lopuksi yliopisto on kallista ja vaatii paljon aikaa, joten on tärkeää, että käytät aikaa nähdäksesi, sopiiko ylioppilastutkinto -ohjelma sinulle.

Tässä on neljä kysymystä, jotka sinun on kysyttävä itseltäsi ennen kuin aloitat hakeminen korkeakouluihin.

#1: Haluatko jatkaa oppimista?

Tämä on luultavasti tärkein tekijä, joka on otettava huomioon, kun halutaan selvittää, sopiiko opinto -ohjelma sinulle: haluatko jatkaa oppimista? Jos vastauksesi on kyllä, on sinun eduksesi ansaita joko liitotutkinto tai ylioppilastutkinto.

Mutta mikä perustutkinto sopii sinulle paremmin?

Jos sinulla on jokin akateeminen ala mielessä, josta haluat todella oppia lisää-ehkä vain rakastuit kemiaan, mutta et saanut mahdollisuutta opiskella sitä paljon-kandidaatin tutkinto-ohjelma voi antaa sinulle aikaa perehtyä tähän aiheeseen ja kehittää toimivan ymmärryksen siitä.

Tai ehkä haluat jatkaa oppimista, mutta mieluummin viettää vähemmän aikaa koulussa ja haluat keskittyä tiettyyn ura -alueeseen. Tässä tapauksessa apulaistutkinto saattaa sopia sinulle paremmin.

Ole tietoinen siitä kandidaatin tutkinnon haltijoilla yleensä onenemmän työmahdollisuuksia ja korkeammat palkat kuin liitännäisasteen tutkinnon saajat (ja ne, joilla on vain ylioppilastutkinto tai GED).

#2: Onko haluamasi ura, joka vaatii kandidaatin tutkinnon?

Jos haluat tietyn uran, joka vaatii vähintään ylioppilastutkinnon, sen hankkiminen on loogisin seuraava askel.

Nykyään useimmat työnantajat suosivat tai vaativat ehdokkailta vähintään kandidaatin tutkinnon, usein alalla, joka liittyy tarjottuun työhön. Esimerkiksi suurin osa arkkitehtuurin suunnittelutöistä edellyttää, että sinulla on vähintään kandidaatin tutkinto -ja tämä on vain lähtötason työtä!

Joten jos päätät olla hankkimatta kandidaatin tutkintoa, tiedä, että se voi olla paljon enemmän taistelua halutun uran vakiinnuttamiseksi.

body_rahat_kassa_pallo_kädet

#3: Voitko varautua opiskelemaan yliopistoon?

Kuten varmaan tiedätkin, yliopisto voi maksaa tonnia rahaa, etenkin Yhdysvalloissa. Jos aiot suorittaa kandidaatin tutkinnon, sinun on oltava valmis maksamaan melko paljon koulutuksestasi.

Loppujen lopuksi, kuinka paljon maksat lukukausimaksusta ja maksuista, riippuu useista tekijöistä , mukaan lukien oletko osavaltion tai valtion ulkopuolinen opiskelija (julkisille yliopistoille), oletko oikeutettu tarvepohjaiseen apuun ja oletko saanut ansioapurahoja.

Seuraava kaavio näyttää keskimääräiset lukukausimaksut ja maksut erityyppisissä Yhdysvaltain korkeakouluissa:

Koulun tyyppi Keskimääräinen lukukausimaksu (2019-20)
Julkinen kahden vuoden piiri 3730 dollaria
Julkinen neljän vuoden osavaltio 10 440 dollaria
Julkinen neljän vuoden ulkopuolinen 26 820 dollaria
Yksityinen voittoa tavoittelematon, neljä vuotta 36 880 dollaria

Lähde: College Boardin trendit College -hinnoittelussa 2019


Kuten näet, yksityiset neljän vuoden yliopistot maksavat eniten , kun taas julkiset neljän vuoden yliopistot voivat vaihdella yli 15 000 dollarilla riippuen siitä, oletko kyseisen valtion asukas vai et.

Yleisesti ottaen, halvin tapa saada ylioppilastutkinto on mennä osavaltion julkiseen neljän vuoden yliopistoon .Jos esimerkiksi asuisit Michiganissa, säästäisit rahaa menemällä valtion laitokseen, kuten Michiganin yliopistoon tai Pohjois -Michiganin yliopistoon, sen sijaan, että menisit yksityiseen kouluun tai julkiseen kouluun toisessa osavaltiossa.

Tästä huolimatta monet huipputason yliopistot tarjoavat uskomatonta taloudellista tukea opiskelijoille, joten on varmasti mahdollista, että voit osallistua kalliiseen yksityiseen yliopistoon ilmaiseksi (tai lähellä sitä)!

Vaikka korkeakoulu, johon haluat mennä, on kallis eikä tarjoa niin hyvää apua, voit siltihakeaulkopuolisia apurahoja organisaatioiden ja yritysten kautta joidenkin kustannusten kattamiseksi.

mikä on kirjan juoni

Aiheeseen liittyen, älä unohda, että sinä tehdä sinulla on mahdollisuus osallistua ensin yhteisöopistoon ennen kuin siirryt nelivuotiseen yliopistoon kandidaatin tutkinnon saamiseksi. Tämä voi säästää paljon rahaa, koska kaksivuotiset korkeakoulut ovat ylivoimaisesti halvin vaihtoehto korkeakoulutukseen.

#4: aiotko lopulta mennä ylioppilaaksi?

Jos näet lainkaan, että olet lopulta valmistumassa ylioppilastutkintoon, olipa kyseessä maisterin tai tohtorin tutkinto,kannattaa hankkia tämä tutkintotodistus mahdollisimman pian.

Muista, että et voi saada maisterin tai tohtorin tutkintoa ilman, että olet ensin suorittanut kandidaatin tutkinnon, joten yliopiston lykkäämisessä ei ole mitään järkeä, ellet ole valmis lykkäämään koko uraasi.

Lisäksi todennäköisesti tulee olemaan on helpompi saada opintotodistus nuorena , koska sinulla ei todennäköisesti ole jo vakiintunutta uraa ja sinulla ei ole niin paljon taloudellisia vastuita.

Kokoonpano: Mikä on ylioppilastutkinto?

Mitä eroa on ylioppilastutkinnon ja kandidaatin tutkinnon välillä? Ei mitään! Nämä kaksi ovat sama asia, usko tai älä.

Tutkintotodistus on vain toinen termi kandidaatin tutkinnolle , eräänlainen perustutkinto, joka yleensä myönnetään neljän vuoden jatkuvan tietyn pääaineen opiskelun jälkeen. On olemassa monenlaisia ​​ylioppilastutkintoja, mukaan lukien kandidaatin tutkinto, kandidaatin tutkinto ja kuvataiteen kandidaatti.

Mutta ylioppilastutkinto on vain yksi tutkintotyyppi: muita ovat kaksivuotinen liitotutkinto, maisterin tutkinto ja tohtorin tutkinto, joka on pisin ja epäilemättä haastavin neljästä.

Etkö ole varma, sopiiko tutkinto -ohjelma sinulle? Kysy sitten itseltäsi nämä kysymykset:

 • Haluatko jatkaa oppimista?
 • Haluatko tietyn uran, joka vaatii kandidaatin tutkinnon?
 • Onko sinulla varaa osallistua yliopistoon?
 • Aiotko lopulta mennä ylioppilaaksi?

Lopulta se on kiinni sinä päättää, onko ylioppilastutkinto paras tie!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Stevensonin yliopiston pääsyvaatimukset

Findlayn yliopiston pääsyvaatimukset

Vialliset muokkaajat SAT-kirjoituksessa: Kieliopin säännön valmistelu

Kuinka riippuvat ja väärin sijoitetut muokkaajat näkyvät SAT-kirjoituksessa? Tiedätkö strategiat hyökätä tämän tyyppisiin kysymyksiin? Lue opas ja harjoittele.

Mikä on tarinan juoni? Kertomuksen viisi osaa

Mikä on juoni? Jaottelemme koko juoni-määritelmän auttaaksemme sinua analysoimaan minkä tahansa tarinan kertomuksen.

3.1 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.1

Mikä on 3.1 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.1 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Indiana -yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

William Paterson University SAT -pisteet ja GPA

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Alabaman yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Parhaat AP-biologiakirjat 2021: Täydelliset asiantuntija-arvostelut

Etsitkö parasta AP-biologiakirjaa tarpeisiisi? Tarkistamme kaikki parhaat vaihtoehdot ja autamme sinua päättämään, mitä arvostelukirjoja haluat käyttää ja mitä välttää.

Alfred State College SAT -tulokset ja GPA

Point Parkin yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Keskimääräiset AP-pisteet jokaiselle AP-tentille

Mietitkö, mikä on AP: n keskimääräinen pisteet ja miten pisteet hyviksi? Lue asiantuntijaoppaamme.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Agouran lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Agoura High Schoolista Agourassa, Kaliforniassa.

1390 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä tarvitset Delawaren yliopistoon: Pääsyvaatimukset

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Brandeis University SAT -pisteet ja GPA

Tulsa-yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Paras IB -matematiikka: Analyysi ja lähestymistavat Opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Miten opiskelet IB Math SL/HL: lle? Lue IB Math -muistiinpanoistamme ja ilmainen opasoppaamme parhaista käytettävissä olevista resursseista.