Mikä on (ja ei ole) AP: n tilastokaavan taulukossa?

feature_formulasheet

Jos aiot suorittaa AP Statistics -tutkinnon, sinulla on onnea! Testin aikana sinulla on pääsy kaavasivulle, jolla on monia hyödyllisiä yhtälöitä. Sinun on kuitenkin tiedettävä tarkalleen mitä AP-tilastot-kaavasivulla on ja miten sitä käytetään ennen testipäivää, jotta siitä olisi hyötyä.

Tässä oppaassa käydään läpi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää äskettäin päivitetystä AP-tilastot-kaavasivusta. Selitämme tarkat yhtälöt, jotka se sisältää, näytämme miltä kaavasivu näyttää, käymme läpi muutaman tärkeän yhtälön, jota se ei sisällä, ja annamme sinulle vinkkejä siitä, miten saat siitä kaiken irti.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

parhaat koulut kouluille

Mitä AP-tilastotietojen kaavasivulla on?

AP Stats -kaavasivu päivitettiin vuonna 2019 vastaamaan paremmin opiskelijoiden tarpeita tentin aikana. Se on todella kaksi sivua tilastokaavoja, jotka saat testipäivänä. Kaavat ovat testin monivalintakysymysten ja vapaan vastauksen alussa, joten sinulla on pääsy niihin koko AP-kokeen ajan. Se on hienoa, koska se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse muistaa mitään näistä kaavoista!

Mitä tässä AP-tilastopetissä on? Sinä pystyt näkemään mitä kaavasivu näyttää täältä (alku sivulla 261) sekä alla.

Kaavalla on kolme osaa: kuvailevat tilastot, todennäköisyys ja jakaumat sekä otantajakaumat ja pääteltävät tilastot. Alla on kuvakaappaukset kaavasivusta sekä luettelo sen sisältämistä yhtälöistä.

satformula 1

satformula 2

Kuvailevat tilastokaavat

 • Näytekeskiarvo
 • Näyte keskihajonta
 • Yksinkertainen lineaarinen regressioviiva
 • Regressiokerroin
 • Näytteen korrelaatiokerroin
 • Regressiokerroin

Todennäköisyys- ja jakautumiskaavat

 • Lisäyksen sääntö
 • Kertolasku
 • Odotettu arvo on $ X $
 • Varianssi $ X $
 • Binomikaava
 • Binomisen jakauman keskiarvo
 • Binomijakauman keskihajonta
 • Geometrisen jakauman keskiarvo
 • Geometrisen jakauman keskihajonta

Näytteiden jakelu ja pääteltävät tilastokaavat

 • Standardoitu testitilasto
 • Luottamusväli
 • Näytekeskiarvon keskihajonta
 • Suhteen keskihajonta
 • Näytekeskiarvojen keskihajonta
 • Näytteen osuuksien eron keskihajonta
 • Chi-neliötestin tilastot
 • Regressiokaltevuuden standardivirhe
 • Näytteenoton keskiarvo suhteesta
 • Suhteen näytteenottojakauman keskihajonta
 • Keskiarvo näytteenottojakauman keskiarvo
 • Keskiarvon näytteenottojakauman keskihajonta
 • Näytteen kaltevuuden näytteenottojakauma

Mitä ei ole AP-tilastotietolomakkeessa, jonka sinun pitäisi tietää?

AP-tilastot -kaavasivu sisältää melkein kaikki yhtälöt, jotka sinun on tiedettävä tenttiin, mutta on joitain yhtälöitä, jotka he ovat jättäneet pois ja jotka voivat olla hyödyllisiä testipäivänä. Alla on tärkein näistä. Muista muistaa ne, koska niitä ei ole luettelossa AP-tilastot-kaavasivulla!

Kuvailevia tilastoja

Kvartiilien välinen alue

Kvartiilien välinen alue eli IQR on keskimmäinen 50% arvoista, kun ne järjestetään alimmasta korkeimpaan. IQR on 75. ja 25. prosenttipisteen tai ensimmäisen kvartiilin vähennetyn kolmannen kvartiilin välinen ero. IQR: ää käytetään osoittamaan dispersiota, ja se voi olla hyödyllinen tapa kuvata tietoja laatikkopiireissä, histogrammeissa, sirontapiireissä jne.

Yhtälö on IQR = Q3-Q1

Voit myös käyttää IQR: ää selvittääkseen, onko poikkeamia olemassa. Yleisesti käytetty kaava on, jos datapiste on enemmän kuin $ bo 1,5 * $ IQR yli Q3 tai alle Q1, niin se on outlier.

kuinka tietää, mikä merkki on

Jäännökset

Jäännös ($ e $) on ero riippuvan muuttujan (y) havaitun arvon ja ennustetun arvon ($ ŷ $) välillä. Sitä käytetään regressioanalyysissä. Jokaisessa datapisteessä on yksi jäännös.

Kaava näyttää tältä: $ e = y - ŷ $

Sekä jäännösten summa että jäännösten keskiarvo ovat nolla tai $ Σe = 0 $ ja $ e = 0 $.

Todennäköisyys

Bayesin lause

Bayesin lause on hyödyllinen ehdollisten todennäköisyyksien laskemisessa. Käytät ehdollista todennäköisyyttä yrittäessäsi löytää tapahtuman todennäköisyyden, kun otetaan huomioon, että toinen tapahtuma on jo tapahtunut.

Ehdollisen todennäköisyyden kysymykset seuraavat yleensä muotoa, joka on samanlainen kuin 'Koska $ x $, mikä on todennäköisyys, että $ y $ esiintyy?' Käytä Bayesin teoreemaa niiden ratkaisemiseksi.

Bayesin lause: $ P (A | B) = P (B / {P (B)} $

body_statsformulas

Vinkkejä AP Stats -kaavasivun hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla

Kuten näette, AP-tilastot-kaavasivu voi olla erittäin hyödyllinen kokeen aikana, koska se auttaa välttämään pitkien yhtälöluetteloiden muistamista. On kuitenkin joitain vinkkejä siitä, miten saat kaiken irti, ja käymme läpi kolme tärkeintä tässä osassa.

# 1: Osaa käyttää kaavoja

Näyttää siltä, ​​että ne ovat ilmeisiä neuvoja, mutta on erittäin helppoa vilkaista AP Statistics -huijauslehteä ja siirtyä eteenpäin tietäen, että sinulla on se mukanasi testissä. Testipäivä ei kuitenkaan ole, kun haluat yrittää ymmärtää, mitä eri kaavat tarkoittavat tai miten niitä käytetään.

Jos menet AP-tenttiin, et ole varma siitä, mitä kaavasivulla on, menetät tonnia arvokasta aikaa etsimällä oikeita yhtälöitä ja kamppailemalla niiden asianmukaisen käytön kanssa.

mitä gpa: ta harvard vaatii

Hyvin ennen tenttipäivää, käy läpi kaikki taulukon kaavat ja varmista, että ymmärrät sen ja osaat käyttää sitä.

Kollegion hallitus sisältää kaikki nämä kaavat, koska heidän mielestään ne ovat välttämättömiä AP-tilastokokeessa menestymiselle, joten luota heihin ja varmista, että tunnet ne! Jos et ole varma kuinka käyttää joitain yhtälöitä, tässä on a hyödyllinen sivusto joka käy läpi, mihin kutakin kaavaa käytetään.

# 2: Tiedä laskimen pikavalinnat

Sinulla on sallittu graafinen laskin koko tentille, ja sinun tulisi hyödyntää joitain sen tekemiä hienoja asioita. Laskimen pikavalinnat voivat säästää arvokasta aikaa testissä ratkaisemalla nopeasti tietyt AP-tilastoyhtälöt ja etsimällä tietoja. Ne antavat myös tavan tarkistaa työsi ongelmien varalta. Stanford on kätevä luettelo laskimen pikavalinnoista, joita voit käyttää graafisen laskimen kanssa.

On kuitenkin olemassa kaksi varoitusta. Ensinnäkin, älä tule niin riippuvaiseksi laskimestasi, että unohdat ratkaista yhtälöt itse tai niiden takana olevan logiikan. Toiseksi, sinun tulisi käyttää laskimen pikanäppäimiä ensisijaisesti testin monivalintakohteisiin, missä sinun tarvitsee vain valita oikea vastausvaihtoehto.

Tentin ilmaisen vastauksen osiossa sinun on näytettävä kaikki työt, jotka teit jokaiselle kysymykselle, ja yksinkertaisesti kirjoittamalla laskimeen liittämäsi pikakuvake ei leikkaa sitä. Käytä pikakuvakkeita ensisijaisesti tarkistaaksesi työsi vapaan vastauksen suhteen.

# 3: Ota harjoitustestit kaavasivun avulla

Harjoittelukysymyksiin vastaaminen ja harjoitustestien suorittaminen AP-tilastokaavan avulla on myös avain menestykseen tentissä. Sinun tulee suorittaa useita AP-testejä ennen varsinaista tenttiä, ja kullekin niistä sinun tulee käyttää virallista AP-tilastokaava-taulukkoa. Opettajasi antaa sinulle todennäköisesti myös kopion kaavan taulukosta kurssisi aikana, joten voit myös harjoittaa siellä.

Jos tarvitset apua harjoitustestien löytämisessä, tutustu oppaaseen, josta löydät parhaimmat AP-tilastokäytännön kysymykset ja testit.

Yhteenveto: AP-tilastokaavan käyttäminen

AP-tilastojen vertailulomake voi olla iso apu kokeen aikana, mutta vain jos tiedät jo sen sisällön ja miten sitä käytetään. Kaavasivu on itse asiassa kolme sivua, jotka sisältävät hyödyllisiä yhtälöitä kuvailevissa tilastoissa, todennäköisyydessä ja päätelmissä.

Vaikka tämä AP Statistics -huijausarkki ei sisällä kaikkea mitä sinun tarvitsee tietää, se sisältää monia keskeisiä AP Statistics -yhtälöitä, joita sinun on käytettävä testissä.

Saadaksesi kaiken irti AP-tilastot-kaavasivusta, varmista, että tiedät kaikki kaavat, poimi hyödyllisiä laskimen pikanäppäimiä ja muista suorittaa harjoittelutestejä AP-tilastojen viitesivulla.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.