Mikä on AP-itseopiskelu? Pitäisikö sinun tehdä se?

feature_self-study.jpg

Tiesitkö, että sinun ei tarvitse suorittaa AP -kurssia suorittaaksesi siihen liittyvän kokeen? Jotkut ihmiset ajattelevat, että tämä tarkoittaa, että he tarvitsevat vain valmistelukirjan, rekisteröintimaksun, lyijykynän ja unelman. Mutta ovatko he oikeassa?

Tässä artikkelissa, käymme läpi kaikki itseopiskelun olennaiset asiat AP-kokeita varten : mitä se tarkoittaa, miksi ihmiset opiskelevat itse, pitäisikö sinun opiskella itse tai ei, ja viisi keskeistä vinkkiä jokaiselle itseopiskelijalle.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mikä on AP-itseopiskelu?

Kuten olet ehkä ymmärtänyt, AP-itseopiskelu on silloin, kun opiskelet AP-tentin materiaalia itsenäisesti tenttiin liittyvän kurssin suorittamisen sijaan .

Joillekin opiskelijoille tämä on muotoa, joka on pohjimmiltaan itse organisoitu itsenäinen tutkimus. Toiset vain nappaavat valmistelukirjan kuukausi ennen tenttiä, palavat läpi ja toivovat parasta. Ja jotkut oppilaat, jotka suorittavat arvosanan luokalla, kuten biologia tai Yhdysvaltain historia, päättävät suorittaa lisäopintoja, jotta he voivat suorittaa AP -kokeen. (Tein sen itse APUSHilla.)

Toiset taas itseopiskelevat AP-kurssimateriaalia, koska heillä on jo syvä tieto aiheesta ja kurssin suorittaminen olisi tarpeetonta. Tämä on erityisen yleistä opiskelijoille, jotka puhuvat korkealla tasolla yhtä AP: n tarjoamista kielistä. Näiden ihmisten on vielä opittava tutustumaan tenttiin ja harjoiteltava kielioppiaan, mutta ei tietenkään olisi järkevää käydä koko kurssia kielellä, jota he jo puhuvat sujuvasti!

Miksi opiskelijat itseopiskelevat AP-materiaalia

On olemassa muutamia syitä siihen, että opiskelijat saattavat päättää opiskella AP -kokeen itsekseen kurssin suorittamisen sijaan.

mikä on paras sat pisteet

Yksi on se heidän koulunsa ei ehkä tarjoa tiettyä AP -kurssia, josta he ovat kiinnostuneita tai mitään AP -kursseja ollenkaan.

Toinen syy on se, että he aikataulussa ei ehkä ole tilaa toiselle AP -kurssille mutta haluan silti saada mahdollisimman paljon AP -luottoa. Tämä on yleistä opiskelijoiden keskuudessa, jotka opiskelevat itse sisällöllisempiä AP-kokeita, kuten ihmisen maantiedettä ja ympäristötiedettä.

Samoin jotkut oppilaat kokevat pystyvänsä saavuttamaan kentän nopeammin yksin kuin luokkahuoneessa. Tämä voi olla erityisen totta, jos heillä on jo tietty perustaso aiheesta, kuten vieraalla kielellä.

Pohjimmiltaan ihmiset itse opiskelevat milloin he joko eivät voi tai eivät halua suorittaa tenttiin liittyvää AP -kurssia, mutta uskovat, että he voivat silti pärjätä testissä jonkin verran työtä yksin.

amme-114349_640-1.jpg

Tämä mies tutkii itse jokea. Hyvä idea? Sinä päätät.

Pitäisikö sinun itse opiskella AP-tenttiä varten? 5 keskeistä tekijää

Se, onko itseopiskelu sinulle oikea lähestymistapa, riippuu viidestä keskeisestä tekijästä.

Kerroin 1: Mihin AP-tenttiin haluat itseopiskella

Itseopiskelua harkitsevalla materiaalilla on tässä suuri merkitys. Yksi asia on opiskella itse AP-psykologiaa ja aivan toinen asia itseopiskella AP Chemille. Mitä vaativampi kurssityö on luokkahuoneessa, sitä vähemmän järkeä on yrittää oppia materiaalia itse.

Ihmiset luokissa, kuten AP Calculus, fysiikka ja kemia, ovat vaikeita saada 5s tenttiin, vaikka he suorittavat vastaavan kurssin, joten ei ole todellakaan mahdollista odottaa, että pystyt oppimaan materiaalin itse.

Toisaalta AP-psykologiaa, ympäristötiedettä ja ihmisen maantiedettä opiskellaan usein itse, koska nämä kurssit eivät kata valtavia määriä monimutkaista materiaalia.

Katso artikkelini parhaista AP-kokeista itseopiskelua varten saadaksesi lisätietoja.

Kerroin 2: Kuinka paljon sinulla on aikaa opiskeluun

Olettaen, että olet valinnut kohtuullisen AP-testin itseopiskelua varten, seuraava tärkein huolenaihe on tämä: sinulla on aikaa tutkia materiaalia itse ?

Jos otat haastavan kurssikuorman ja sinulla on paljon aikaa vievää ylimääräistä opetusta, ei välttämättä ole järkeä yrittää opiskella kaiken vaativan kokeen lisäksi.

Jos toisaalta sinulla on jo myöhäinen saapuminen ja varhainen irtisanominen vanhemman kevään aikatauluusi ja haluat vain nähdä, voitko saada ylimääräisiä opintopisteitä yliopistolle AP-kokeiden avulla, itseopiskelu voisi olla sinua varten.

suuri tai yhtä suuri

Kerroin 3: Opiskelumotivaatiotasosi

Vaikka sinulla olisi tarpeeksi aikaa, sinun on harkittava, oletko tarpeeksi motivoitunut tekemään ylimääräisiä opintoja .

On tärkeää olla rehellinen itsellesi ennen tenttiin ilmoittautumista. Jos luulet todennäköisemmin, että siivoat vapaaehtoisesti isäsi kylpyhuoneen kuin avaat oppikirjan ilman ketään, joka tarkistaa edistymisesi, AP: n itseopiskelu ei ehkä ole erityisen hyödyllinen tai hyödyllinen lähestymistapa sinulle.

Tekijä 4: Kykysi pysyä radalla

Samoin, jos luulet, ettet pysty pysymään suhteellisen vakaassa valmisteluaikataulussa, sinun ei ehkä ole järkevää opiskella AP-kokeen itse.

Jos tiedät olevasi sellainen henkilö, joka pitää uudenvuodenlupauksen erittäin ahkerasti noin kuusi viikkoa ja putoaa sitten kokonaan vaunusta, voi olla vaikeaa pysyä itseopiskeluaikataulussa. Jos tulet liian taakse, yrittäminen ahdistaa kiinni on erittäin stressaavaa.

Jos sinusta tuntuu, että tarvitset todella jonkin verran vastuuvelvollisuutta, jotta voit tehdä työtä AP: n puolesta itse, voit harkita AP -kurssin suorittamista verkossa. Yleensä sinulla on viikoittaiset määräajat kurssille, mikä auttaa motivoimaan sinua pysymään radalla ja todella oppimaan materiaalia.

Kerroin 5: Oppimateriaalin saatavuus

Viimeinen tekijä, joka on otettava huomioon ennen AP: n itseopiskelureittiä, on onko sinulla pääsyä korkealaatuisiin materiaaleihin, joita voit käyttää opiskeluun .

Yhtä hyödyllinen kuin kopio Princeton Reviewista voi olla AP -valmistelussa, sinulla on paljon helpompi valmistautua tenttiin, jos käytettävissäsi on erilaisia ​​resursseja: käytännön ongelmia tai kysymyksiä, ehkä joitakin selittäviä videoita, mahdollisesti kopio ajan tasalla olevasta oppikirjasta kirjastostasi ja niin edelleen.

Joten ennen kuin päätät itseopiskella, tee jotain tutkimusta varmistaaksesi, että sinulla on riittävästi korkealaatuisia resursseja oppiaksesi materiaalia, joka sinun on tiedettävä valitsemaasi AP-testiä varten.

kirja-1014197_640.jpg

Jos kaikki oppikirjasi tekisivät tämän, olisit ässä jokaisessa kokeessa.

5 olennaista vinkkiä tehokkaaseen AP-itseopiskeluun

Kun olet päättänyt opiskella AP: tä, saatat ihmetellä, miten sinun pitäisi edetä. Olen asettanut viisi tärkeää käytäntöä joka auttaa maksimoimaan itseopiskelusi menestyksen.

#1: Pysy raiteilla

Ylivoimaisesti tärkein asia, jonka voit tehdä itsellesi, kun opiskelet AP-testiä varten, on pysyä raiteilla. Materiaalin oppiminen koko lukuvuoden tekee stressistä paljon vähemmän kokeita edeltävinä kuukausina ja viikkoina.

ero denotatiivisen ja konnotatiivisen välillä

#2: Tee aikataulu

Suosittelen luomaan opintoaikataulun ja pitämään siitä kiinni, jotta pysyt oikeilla jäljillä! Tämä tarkoittaa, että sinulla pitäisi olla molemmat yleinen suunnitelma siitä, kuinka paljon materiaalia katat viikossa tai kuukaudessa ja johdonmukaiset, aikataulun mukaiset ajat materiaalin oppimiseen ja valmisteluun.

Tietenkin jonkin materiaalin oppiminen voi viedä hieman kauemmin tai lyhyemmän ajan, joten voit muokata aikataulua matkan aikana, mutta onnistut paljon paremmin hyökkäyssuunnitelman avulla kaiken materiaalin oppimiseen.

#3: Etsi paras materiaali

Yritä lukea arvosteluja kaikista AP -tutkimusresursseista ennen kuin sitoudut käyttämään niitä, varsinkin ennen kuin käytät niihin rahaa. Sinä haluat varmista, että käyttämäsi materiaali on tosiasiallisesti olennaista kokeessa testattavan suhteen ja että muutkin opiskelijat ovat kokeneet sen hyödylliseksi.

#4: Tee harjoitustestit

Muista tehdä harjoitustestit! Tämä on luultavasti vielä tärkeämpää AP: n itseopiskelijoille kuin säännöllisesti opiskeleville opiskelijoille, koska tavallisten AP-luokkien opetusohjelma on ensin hyväksyttävä College Boardissa.

Lennät housujen istuimella joissakin suhteissa, joten harjoitustestit auttavat sinua todella arvioimaan, mitä sinun on vielä opittava ja missä tiedoissa on vielä aukkoja .

Yritä käyttää mahdollisimman monta virallista College Board -testiä; ne ovat kuitenkin hieman rajallisia, joten jos päädyt käyttämään muuta kuin College Boardin materiaalia, muista lukea arvostelut huolellisesti .

#5: Rekisteröidy AP -tenttiin

Tämä näyttää luultavasti todella itsestään selvältä, mutta AP -testiin rekisteröityminen voi olla helppo unohtaa, varsinkin kun sinulla ei ole opettajaa muistuttamaan sinua lomakkeen lähettämisestä. Sinun on keskusteltava koulusi AP -tenttikoordinaattorin kanssa tenttiin rekisteröitymisestä. Useimmille lukioille tämä tapahtuu toisen lukukauden alussa tai puolivälissä.

Jos opiskelet itse, koska koulullasi ei ole AP-tenttejä, koulullasi ei ole AP-koordinaattoria. Älä koskaan pelkää! Voit silti suorittaa tentit läheisessä koulussa, joka tarjoaa testit.

Tehdä tämä, Ota yhteyttä AP -palveluihin 1. maaliskuuta mennessä vuosi, jonka haluat testata. Voit ottaa heihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai faksilla:

AP -palvelut antavat puhelinnumeron paikallisille AP -koordinaattoreille kouluista, jotka ovat halukkaita testaamaan muiden koulujen oppilaita. Sinun täytyy soita paikallisen koulun AP -koordinaattorille viimeistään 15. maaliskuuta tekemään testausjärjestelyjä.

violetti-1158017_640.jpg

Mene ja valloita, majesteettinen itseopiskelija yksisarvinen.

Viimeiset ajatukset AP: n itseopiskelusta

Voitko suorittaa AP -kokeen ilman kurssia? Joo! Oppiminen itsenäisesti AP -tenttiin on kannattava toimintatapa, jos kurssin suorittaminen ei ole järkevää, ja on ehdottomasti mahdollista ansaita 5. Sinun on vain valittava tentti viisaasti, varmista, että olet ahkera opiskeluun ja käyttää korkealaatuista ja asiaankuuluvaa oppimateriaalia.

Lopulta tarvitset todennäköisesti enemmän kuin vain esikirjan ja unelman, mutta voit varmasti menestyä itseopiskelussa AP: lle !

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Paras AP -maailmanhistorian opinto -opas: 6 avainvinkkiä

Etsitkö AP World History -opasta? Meillä on opastusta valtavien materiaalimäärien oppimiseen ja hankalaan tenttiin valmistautumiseen.

Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Kysymyksiisi vastattu

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa? Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Tutustu täydelliseen oppaaseen saadaksesi lisätietoja syytteeseenpanon toiminnasta.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Emily Dickinsonin, koska en voinut pysähtyä kuoleman analysointia varten

Kysymyksiä Emily Dickinsonin teoksesta 'Koska en voinut pysähtyä kuoleman takia'? Katso täydellinen asiantuntija-analyysimme tästä kuuluisasta amerikkalaisesta runosta.

Lafayette College SAT -tulokset ja GPA

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Clarita Valley International Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Clarita Valley International Charter Schoolista Castaicissa, Kaliforniassa.

Voitko epäonnistua SAT: ssa?

Oletko huolissasi SAT: n epäonnistumisesta? Selitämme, milloin sinun pitäisi huolehtia, ja kuinka voit parantaa matalia pisteitä.

Carleton Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Lelandin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lelandin lukiosta San Josessa, Kaliforniassa.

Kuinka monta nollaa Googolissa? Googolplex?

Mikä on googl? Kuinka monta nollaa googlplexissa? Opi kaikki näistä ja muista erittäin suurista numeroista täydellisen oppaamme avulla.

IUP -pääsyvaatimukset

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

1920-luvun muoti: Flappereista pikkumusta mekkoon

Kiinnostaako 1920-luvun muotia? Selitämme suosittuja tyylejä Roaring 20s -muodossa naisille ja miehille, mukaan lukien hiukset ja tarvikkeet.

Pitäisikö sinun todella opiskella ulkomailla lukiossa?

Harkitsetko lukio -opiskelua ulkomailla? Varmista, että tiedät, mitä saat siitä irti ja onko sinun tehtävä se. Lisätietoja täältä.

Kinesiologian tutkinto: Onko se oikea sinulle?

Mikä on kinesiologia? Jos harkitset kinesiologian tutkintoa, opi mitä odottaa, parhaat koulut kinesiologian pääaineille ja mahdolliset urat.

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Algebralliset operaatiot ACT-matematiikassa: strategiat ja kaavat

Oletko hämmentynyt kuinka käyttää useita eksponentteja ja työskennellä algebran polynomien kanssa? Tässä on täydellinen opas, joka sisältää ACT Math -strategiat ja -kaavat pisteiden parantamiseksi.

Uusi SAT -muoto: mitä se tarkoittaa sinulle?

Oletko hämmentynyt uudesta SAT -muodosta vuodelle 2016? Jaamme sen osittain, vinkkejä siitä, mitä muutokset merkitsevät sinulle.

Vaiheittainen opas kuvilla: SAT-rekisteröinti

Opi rekisteröitymään SAT-järjestelmään ja välttämään yleisiä virheitä rekisteröitymisprosessin aikana vaiheittaisten kuvaohjeiden avulla.

Babson College SAT -tulokset ja GPA

Marianin yliopiston (WI) pääsyvaatimukset

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

SAT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat SAT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Tämän vuoden Pennsylvanian yliopiston pääsyvaatimukset