Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

main_capstonelogo

Oletko kuullut AP-ohjelman uudesta tutkinto-ohjelmasta, AP Capstone? Onko tämä vain IB-klooni vai jotain mielenkiintoisempaa? Ja saako AP Capstonen suorittaminen sinut yliopistoon? Tutkimme näitä kysymyksiä täällä. Lue täydellinen AP Capstonen opas!

body_updateVuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mikä on AP Capstone?

AP Capstone on AP-ohjelman uusi tutkinto-ohjelma. Tutkintotodistusohjelma on ohjelma, joka tarkoittaa, että olet suorittanut tietyt vaatimukset lukiossa ansaitaksesi edistyneen tutkintotodistuksen . (Tämä on lukion perustutkinnon lisäksi.) Todennäköisesti tunnetuin jatko-tutkinto-ohjelma on kansainvälinen ylioppilastutkinto-ohjelma (IB).

Ehkä kilpaillakseen IB: n kanssa, AP-ohjelma käynnisti oman tutkinto-ohjelmansa, AP Capstone, syksyllä 2014. Vaikka tavallinen AP-ohjelma antaa opiskelijoille mahdollisuuden valita kumpi tahansa AP-luokasta, jonka he haluavat suorittaa, eikä sillä ole mitään kattavaa rakennetta, AP Capstone edellyttää, että suoritat tietyn määrän AP-luokkia ja täytät tietyt vaatimukset ansaitaksesi AP Capstone -tutkintotodistuksen. Capstone-tutkintotodistuksen ansaitsemiseksi sinun on suoritettava taitopohjaiset ja aiheeseen perustuvat AP-luokat.

Erityisesti AP Capstone sisältää kaksi peruskurssia - AP-seminaari ja AP Research - neljän aihekohtaisen AP-kurssin (missä tahansa aineessa) parantamiseksi yhteensä kuusi AP-kurssia .

body_capstoneoverview

Kaavio kautta Yliopiston hallitus .

College Board sanoo ohjelmasta: '[AP Capstone] kasvattaa uteliaita, riippumattomia ja yhteistyössä toimivia tutkijoita ja valmistaa heitä tekemään loogisia, näyttöön perustuvia päätöksiä.' Toisin sanoen, AP Capstone pyrkii tuomaan jonkinlainen temaattinen yhtenäisyys AP-ohjelmaan.

Tyypillisesti opiskelijat valitsevat AP: n luokat, jotka ovat heille mielenkiintoisia, ja kohtelevat niitä täysin erillisinä kokonaisuuksina. Heidän ei tarvitse muodostaa yhteyttä AP-luokkiinsa tai tarvitsemiinsa taitoihin. Mukaan lukien AP-seminaari ja AP-tutkimus, Capstone-ohjelman tavoitteena on tehdä AP: stä yhtenäisempi lukio-ohjelma.

AP Capstone sisältää myös 5000 sanatutkimusta, joka on melko samanlainen kuin IB: n laajennettu essee. Lisäksi osa opetussuunnitelmista on yhdenmukainen uusien yhteisten perusstandardien kanssa - tarjous siitä, että AP Capstone olisi kilpailukykyinen ja toivottava kouluille nykypäivän muuttuvassa koulutusmaailmassa.

Kuinka AP Capstone toimii

AP Capstone -todistuksen saamiseksi suoritat kaksi erityistä AP-kurssia. Otat AP-seminaarin 10thtai 11tharvosanalla, jota seuraa AP Research 11thtai 12tharvosana. (Et voi ottaa molempia samassa luokassa; AP-seminaarin on oltava ennen AP Researchia!)

AP-seminaarin ja AP-tutkimuksen lisäksi joudut suorittamaan neljä valitsemaasi AP-luokkaa missä tahansa lukion vaiheessa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit yksinkertaisesti suorittaa yhden AP-kurssin joka vuosi (ensimmäisen vuoden opiskelijat, toisen vuoden opiskelijat, juniorit, vanhemmat) tai pakata ne kahteen viimeiseen lukuvuoteen. Jos saat vähintään 3 näistä kokeista, saat AP Capstone -tutkinnon.

(Tietysti mikään ei estä sinua osallistumasta yli neljään AP-luokkaan, jos haluat tehdä sen. Tarvitset vain vähintään neljä saadaksesi AP Capstone -tutkinnon.)

Jos saat vähintään 3 AP-tutkimuksen ja AP-seminaarin pisteet, mutta älä ota neljä muuta AP-luokkaa tai et saa niissä tarpeeksi korkeita AP-pisteitä, saat AP-seminaarin ja tutkintotodistuksen, joka näyttää sinulle hankki korkeakoulutason akateemisia ja tutkimustaitoja.

Kaksi Capstone-kurssia - AP-seminaari ja AP Research

body_seminar

Sekä AP-seminaari että AP Research pyrkivät luomaan korkeakoulujen kaltaisen akateemisen kokemuksen suoraan lukioluokassa.

AP-seminaari ja AP-tutkimusluokat ovat AP Capstonen tärkeimmät tunnusmerkit. Nämä kurssit antavat opiskelijoille lisätaitoja käytettäväksi muissa AP-luokissa ja korkeakouluissa, mutta eivät perustu tiettyihin aineisiin (esim. Matematiikka, kielitaide, luonnontieteet tai yhteiskuntatiede).

Niiden tarkoituksena on auttaa opiskelijoita tekemään seuraavat toimet:

  1. Analysoi aiheita eri linsseillä saadaksesi paremman merkityksen tai ymmärryksen
  1. Suunnittele ja tee tutkimus / tutkimus
  1. Ehdota ratkaisuja reaalimaailman ongelmiin
  1. Tee yhteistyötä ongelman ratkaisemiseksi
  1. Suunnittele ja tuota viestintää
  1. Integroi, syntetisoi ja luo kulttuurien välisiä yhteyksiä

Katsotaanpa kutakin luokkaa saadaksesi lisätietoja.

AP-seminaarin yleiskatsaus

Seminaarissa kehität analyyttisiä ja kyselytaitoja tutkimalla 2–4 ​​kysymystä, jotka valitsit itse tai opettajasi sen mukaan, miten opettajasi johtaa luokkaa.

on 1370 hyvä sat pisteet

Luokka keskittyy teemoihin, jotka perustuvat opiskelijoiden kiinnostuksen kohteisiin, paikallisiin ja / tai kansalaiskysymyksiin, globaaleihin tai kansainvälisiin aiheisiin ja muiden AP-kurssien käsitteisiin. Esimerkiksi, saatat tutkia, onko kansallinen turvallisuus tärkeämpää kuin kansalaisten oikeus yksityisyyteen; vai onko geenitekniikasta hyötyä yhteiskunnalle . Molemmat aiheet perustuisivat useisiin aiheisiin (yhteiskuntatieteet, tiede, etiikka) ja antaisivat aiheen tarkastella monia erilaisia ​​linssejä.

Kurssin aikana suoritat myös tiimiprojektin, henkilökohtaisen paperin ja esityksen ja suoritat viimeisen AP-kokeen. AP-seminaaritentti perustuu kaikkiin kolmeen komponenttiin ja siitä raportoidaan tavallinen 1–5 AP-pisteytysasteikko .

AP-tutkimuksen yleiskatsaus

Sinun on suoritettava AP-seminaari, ennen kuin voit osallistua AP Researchiin. Vaikka seminaari esittelee keskustelu-, tutkimus- ja esitystaitoja, AP-tutkimuksen avulla voit suunnitella, suunnitella ja suorittaa vuoden mittaisen tutkimukseen perustuvan tutkimuksen sinua kiinnostavasta aiheesta.

Rakennat AP-seminaarin taitoja oppimalla tutkimusmenetelmiä, käyttämällä eettisiä tutkimuskäytäntöjä ja analysoimalla tietoja, jotka löydät kirjoittaaksesi ja puolustellaksesi argumenttiasi.

body_libraryresearch

Valmistaudu viettämään paljon aikaa kirjastossa!

Tutkimuksessasi voit kaivaa aihetta, jota olet jo opiskellut eri AP-kursseilla, tai keksiä oma aihe, joka yhdistää eri aiheita.

Tutkimuksen lopussa kirjoitat noin 5000 sanan paperin, sitten esität ja puolustat sitä. AP-tutkintotentti perustuu paperiin, esitykseen ja puolustukseen ja raportoidaan tavallisella 1–5 AP-pisteytysasteikolla. Joten huomaa, että toisin kuin AP-seminaari, virallista AP Research -tenttiä ei ole. Paperi ja esitys ovat tentti!

Kuinka suosittu AP Capstone on?

AP Capstone -ohjelma on melko uusi, koska se esiteltiin vasta vuonna 2014. Tällä hetkellä, noin 300 amerikkalaista koulua, 15 kanadalaista koulua ja 30 muuta kansainvälistä koulua on ohjelma. Harkitaan Pelkästään Yhdysvalloissa 894 koululla on IB , AP Capstone on melko pieni verrattuna. Ohjelma todennäköisesti kasvaa ja laajenee melko vähän lähivuosina, kun useampi koulu päättää toteuttaa sen.

Joissakin osavaltioissa ei ole vielä yhtään AP Capstone -koulua. useilla (kuten Missouri ja Utah) on vain yksi osallistuva koulu, kun taas muilla on melko vähän. (Floridassa on melkein 100!) On mielenkiintoista nähdä, tasaako osavaltion edustus tulevina vuosina vai tuleeko Capstone suosittu joissakin osavaltioissa ja harvinainen muissa.

Kuinka Capstone eroaa tavallisesta AP: stä

body_joustava

AP-perusohjelma on joustavampi kuin AP Capstone.

Tavallinen AP-ohjelma on à la carte -ohjelma - voit valita mitkä AP-luokat pidät ja kuinka intensiiviseksi haluat aikataulusi olevan. Jotkut opiskelijat saattavat osallistua vain 1 tai 2 AP-luokkaan lukiossa, toiset voivat ottaa yli 10. Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon haluat haastaa itsesi, kuinka monta AP-kurssia koulusi tarjoaa ja mitkä aiheet kiinnostavat sinua.

Opiskelijan menestys arvioidaan sen mukaan, miten he menestyvät jokaisessa kokeessa - opiskelijoiden ei odoteta osallistuvan tiettyyn määrään AP-luokkia tai saavan tietyn keskimääräisen pistemäärän . Lyhyesti sanottuna AP-perusohjelma on melko joustava ja sopii monien opiskelijoiden tarpeisiin.

Sen sijaan AP Capstone on tutkintotodistusohjelma, jolla on tiukemmat vaatimukset. Jos et käy oikeissa AP-luokissa tai saat tarpeeksi korkeita AP-tenttituloksia, et ansaitse Capstone-tutkintotodistusta.

Kuinka samanlainen AP Capstone on IB-ohjelmaan?

Saatat ihmetellä, kuinka samanlainen AP Capstone on IB-ohjelmaan, koska ne ovat molemmat edistyneitä tutkinto-ohjelmia. Käymme läpi tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot, koska monet IB: tä harkitsevat opiskelijat saattavat myös harkita AP Capstonia ja päinvastoin.

Samankaltaisuudet

Molemmat ohjelmat toimivat melko samalla tavalla. Opiskelijat osallistuvat lukioihin (merkitty AP: ksi tai IB: ksi) ja suorittavat sitten kokeen jokaiselle luokalle vuoden lopussa. Sekä AP Capstone että IB, sinun täytyy saada vähintään pisteet tentteistä ansaita tutkintotodistus. IB: n osalta sinun on ansaittava vähintään 24 pistettä tentteistäsi (IB-tentit pisteytetään 1: stä 7: een), Capstone: lle tarvitaan vähintään 3 pistettä jokaisesta tentistä.

Jokainen ohjelma vaatii myös pitkän kirjoituksen, vaikka AP Capstonen 5000 sanan tutkimuspaperi on pidempi kuin IB: n 4000 sanan laajennettu essee.

Lopuksi, molemmat ohjelmat sisältävät aihe- ja osaamispohjaisia ​​kursseja - vaikka IB: llä on yksi osaamispohjainen tietoteoria, kun taas AP Capstoneella on kaksi - seminaari ja tutkimus.

Erot

IB-ohjelma edellyttää, että osa kursseistasi on vaikeampaa, kun taas AP Capstossa ei ole eroa vakiotason ja ylemmän tason kurssien välillä. IB-tutkintotodistuksen ansaitsemiseksi 3 kuudesta kurssistasi on nimettävä 'korkeammaksi tasoksi' kun taas kolme voi olla 'vakiotaso'. AP Capstone -tutkintoa varten voit valita neljä ylimääräistä AP-kurssia, jotka haluat suorittaa, vaikka ne tunnetaan helpommina tentteinä.

AP Capstoneilla ei myöskään ole koulun ulkopuolisia vaatimuksia, kun taas IB: llä on Luovuus, toiminta, palvelu -ohjelma, joka edellyttää lähinnä koulun ulkopuolista toimintaa.

Toinen merkittävä ero ohjelmien välillä on se, että AP Capstoneilla ei ole vaatimuksia valitsemallesi neljälle ylimääräiselle AP-luokalle IB: ssä sinun on suoritettava kursseja kuudelta erityisalueelta. Joten vaikka voisit saada AP Capstone -tutkinnon kaikkien humanististen tai kaikkien luonnontieteiden luokkien kanssa, jos haluat, IB vaatii kursseja kaikkialta. Tästä syystä IB-tutkintotodistus on kiistatta kattavampi.

body_schoolsubject

Lopuksi, IB-ohjelma on vakiintunut, koska se on paljon vanhempi ohjelma. Vaikka monet korkeakoulut tuntevat todennäköisesti IB: n, sinun on ehkä selitettävä AP Capstone hieman enemmän sovelluksistasi joten korkeakoulut tietävät, mikä se on ja miten se eroaa tavallisesta AP: stä.

Pitäisikö sinun ottaa AP Capstone?

Joten nyt iso kysymys: jos koulusi (tai lähistöllä oleva koulu) tarjoaa AP Capstone, pitäisikö sinun ottaa se?

Harkitse ennen päätöksen tekemistä kustannuksia - sitoutut suorittamaan vähintään 6 tenttiä tutkintotodistuksen ansaitsemiseksi. 91 dollaria per tentti, se on merkittävää! Kun otat säännöllisiä AP-luokkia, voit päättää vuosittain, kuinka monta AP-luokkaa kannattaa ottaa ja onko sinulla varaa niille, kun olet sitoutunut AP Capstoneen tiettyyn numeroon.

Jos puhutaan, oletko kuusi luokkaa? Tavallisella AP: llä voit keskeyttää minkä tahansa luokan milloin tahansa, mutta Capstonen kanssa tarvitset 6 kurssia tutkinnon suorittamiseksi. Mieti kovasti, onko tämä sitoumus, jonka olet valmis ottamaan.

Kuka koulussasi opettaa AP-tutkimusta ja / tai AP-seminaaria? Nuo kurssit ovat iso osa Capstone-kokemusta, joten jos opettaja ei ole hyvä, kannattaa ohittaa Capstone ja suorittaa vain säännölliset AP-kurssit.

Koska tämä on uusi ohjelma, odottaa joitain vääntöjä ja kasvukipuja muutaman ensimmäisen vuoden aikana. Ole erityisen varovainen, jos olet nykyinen toisen vuoden opiskelija tai juniori, joka haluaa hypätä AP Capstoneen. Keskustele ohjaajanne ja seminaari- ja / tai tutkimusopettajien kanssa saadaksesi käsityksen siitä, millainen AP Capstone tulee olemaan koulussa ja jos haluat tehdä sen. Jos olet fuksi tai nuorempi, sinulla on enemmän aikaa odottaa ja nähdä, kuinka hyvin ohjelma suoriutuu koulussa ja kansallisella tasolla.

Hoitavatko korkeakoulut?

Samanlainen kuin IB, koska AP Capstone on tarjolla vain muutamissa kouluissa, korkeakoulut eivät etsi erityisesti AP Capstonia tai suosimalla sitä, koska kaikilla opiskelijoilla ei ole pääsyä siihen.

Silti, jos otat Capstonen, ohjelman osa - etenkin pitkä tutkimuspaperi - näyttää todennäköisesti toivottavalta useimmille korkeakouluille. AP Capstonen vaatima riippumaton tutkimus voi olla aiheena yliopiston essee tai ainakin jotain merkittävää puhua haastattelussa. Kuitenkin, kuten aiemmin mainitsimme, koska AP Capstone on uusi, Varmista, että selität, mitä se on korkeakoulujen hakemuksissa, joten korkeakoulut ymmärtävät, että olet suorittanut edistyneen tutkinto-ohjelman. Kertoimet ovat, että näyttää heiltä melko hyvältä!

Muista myös, että korkeakoulut tarkastelevat aikataulua koulusi yhteydessä, joten niin kauan kuin aikataulusi on mahdollisimman haastava - riippumatta siitä, oletko Capstoneissa vai ei -, asetat itsesi menestykseen. Voi olla, että AP Capstonen ottaminen pakottaa sinut ottamaan enemmän AP-luokkia, mikä tekee aikataulustasi näyttävän haastavammalta koulusi yhteydessä.

Jos koulussa on Capstone ja päätät olla ottamatta sitä, varmista, että otat haastavan yhdistelmän AP- ja kunniakursseja, jotta se ei näytä siltä kuin löysit.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

La Vernen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä 30 eri kielellä

Mietitkö, miten tervehtiä eri kielillä? Tutustu luetteloon 30 tapaa tervehtiä ympäri maailmaa.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

Hillsdale Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Murtoluvun lisääminen ja vähentäminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma kuinka lähestyä murto -osien lisäämistä ja vähentämistä? Opi kaksi yksinkertaista tapaa murtolukujen lisäämiseen sekä fraktioiden vähentäminen.

2.7 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.7

Mikä on 2.7 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2,7 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

UC Davis SAT -tulokset ja GPA

ACT-pisteet muunnoskaavio: Pisteiden prosenttipisteet

Etkö ole varma, mitä ACT-prosenttisi tarkoittavat? Käytä ACT-pistekaaviosta nähdäksesi, missä pudotat verrattuna muihin opiskelijoihin Yhdysvalloissa.

ACT -kielioppisääntöjen täydellinen opas

Tämä on luettelo kaikista ACT -kielioppisäännöistä, jotka sinun on tiedettävä, ja käytännön esimerkkejä, jotka osoittavat, kuinka ACT testaa sinua.

Mikä on NCAA: n kansallinen aiesopimus?

Mietitkö NCAA: n korkeakoulujen rekrytoinnin kansallista aiesopimusta (NLI)? Tässä on täydellinen selitys siitä, mitä se on, miksi se on olemassa ja mitä sinun on tehtävä.

Bridgewater State Universityn pääsyvaatimukset

Lawrence Universityn ACT -tulokset ja GPA

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Louisvillen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen opas AP Human Geography FRQ: ille

AP Human Geography FRQ: t ovat kokeen vaikein osa - lue asiantuntijaoppaamme oppiaksesi, mitä ne ovat, miten lähestyä niitä ja missä harjoitella.

2016-17 Akateeminen opas | Dana Hillsin lukio

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Dana Hillsin lukiosta Dana Pointissa, Kaliforniassa.

Washington State Universityn pääsyvaatimukset

Otis College of Art and Design Pääsyvaatimukset

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Todennäköisyyskysymykset ACT -matematiikasta: strategiat ja käytännöt

Todennäköisyysongelmat ACT -matematiikassa kysyvät mahdollisuuksia, että jotain tapahtuu. Varmista, että tiedät tärkeimmät strategiamme näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja harjoittele realistisia matemaattisia kysymyksiä täällä.