Mikä on epilogi? Määritelmä ja esimerkit

feature_person_reading_book_epilogue

Oletko koskaan lukenut kirjan viimeistä lukua vain sivun kääntämiseksi ja tapaamiseksi 'epilogiksi'? (Oletan kyllä, koska luet tätä!) Epilogi on hyödyllinen kirjallinen laite, jota monet kirjailijat ja näytelmäkirjailijat haluavat käyttää teoksissaan.

Tässä oppaassa annamme sinulle epilogin määritelmän, selitämme epilogien eri tarkoituksia kirjallisuudessa, annamme sinulle todellisia esimerkkejä epilogeista ja käymme läpi neljä hyödyllistä vinkkiä oman epilogisi kirjoittamiseen.Mikä on epilogi? Yleiskatsaus

Aloitetaan käymällä läpi epiloogin määritelmä.

Epilogi on päättävä osa (lähinnä ylimääräinen luku), joka tulee kirjallisuuden, yleensä romaanin tai näytelmän, loppuun . Se tulee tarinan viimeisen luvun jälkeen, ja sen nimi on yleensä yksinkertaisesti 'Epilogi' (vaikka joskus sitä kutsutaankin luvuksi).

Epilogit tapahtuvat edelleen tarinan sisällä ; ne on kuitenkin esitetty siten, että niiden on enimmäkseen tarkoitus kääriä kaikki löysät päät ja vastata kaikkiin jäljellä oleviin kysymyksiin, joita lukijalla saattaa olla viimeisen luvun päätyttyä.

kuinka monta suosituskirjettä yliopistolle

Mutta miksi edes pitää epilogia? Miksi ei vain tehdä siitä kirjan viimeinen luku?

Usein epilogit eivät tapahdu samassa ajassa pääkertomuksena, eivätkä ne sovi yhteen koko kertomuksen rakenteen kanssa.

Saatat esimerkiksi nähdä epilogin, joka tapahtuu kuukausia tai jopa vuosia tarinan virallisen päättymisen jälkeen. Tässä mielessä epilogit on suunniteltu antamaan lukijalle tunne sulkeutumisesta pääkertomuksessa esiintyneiden hahmojen ja / tai tapahtumien suhteen.

Myös epilogeja voidaan käyttää kiusaa jatkoehdotusta .

Yhteenvetona voidaan todeta, että tässä ovat epilogin päätarkoitukset:

 • Kääri kaikki löysät päät ja tarjoa enemmän emotionaalisesti tyydyttävä johtopäätös
 • Tyydytä lukijan uteliaisuus siitä, mitä tarinassa tapahtuu seuraavaksi tai myöhemmin
 • Määritä jatko tai muu jatko tarinalle

Epilogeista puhuen, olet ehkä kuullut prologi , joka on epilogin vastakohta: se on tarinan osa, joka tulee ennen ensimmäistä lukua ja jota käytetään tapahtumien ja hahmojen asettamiseen. Toisin sanoen se tarjoaa olennaisia ​​taustatietoja lukijalle.

Epilogi vs jälkisana: Kuinka ne eroavat toisistaan?

Vaikka epilogit ja jälkiasennukset tulevat molemmat kirjojen loppuun, ne ovat ei identtinen.

Kuten edellä on käsitelty, epilogi on a tarinan jatkoa joka sulkee suorammin pääkerronnan hahmot ja / tai tapahtumat.

Sitä vastoin jälkisana on kirjoittajan huomautus tekstin lopussa siinä kerrotaan yksityiskohtaisesti esimerkiksi siitä, millaista tutkimusta kirjailija teki kirjoittaessaan, tapahtumia, joita on tapahtunut kirjan kirjoittamisen tai sen ensimmäisen julkaisun jälkeen, mikä inspiroi kirjaa jne. Lisäksi jälkisana kirjoitetaan aina kirjoittajan äänellä ja on ole osa tarinaa .

Tässä on yleiskatsaus siitä, miten epilogi eroaa muista vastaavista kirjallisista laitteista:

Ulkomuoto Tarkoitus Kirjailija
Esipuhe Kirjan alku (ennen prologia, jos sellainen on) Esitellä lukijalle kirja ja kirjailija Yleensä joku uskottava ja kuuluisa kuka on ei kirjailija
Prologi Kirjan alku (jos sellainen on esipuheen jälkeen) Antaa tärkeitä taustatietoja tai yksityiskohtia pääkertomuksesta Kirjoittaja (näkökulma sisällä tarina)
Epilogi Kirjan loppu (ennen jälkiasennetta, jos sellainen on) Käärimään löysät päät ja saamaan päähistorian kiinni Kirjoittaja (näkökulma sisällä tarina)
Jälkisana Kirjan loppu (epiloogin jälkeen, jos sellainen on) Keskustella kirjan yksityiskohdista, kuten kuinka se syntyi tai minkälaisen tutkimuksen tekijä teki Kirjoittaja (näkökulma ulkopuolella tarina)

body_books_shelf_library_store Haluatko lyödä vetoa kuinka monella näistä kirjoista on epilogeja?

3 kuuluisaa esimerkkiä kirjallisuudesta

Tässä osassa annamme sinulle joitain kuuluisia esimerkkejä kirjallisuudesta, jotta saat selkeämmän kuvan siitä, miltä epilogi voi näyttää.

Epilogi Esimerkki 1: George Orwell's Eläintila (1945)

George Orwellin kuuluisa dystooppinen romaani Eläintila on allegoria tapahtumista, jotka tulivat ennen Venäjän vallankumousta 1900-luvun alussa. X-luvulla esitelty epilogi, kertoo mitä tapahtui useita vuosia myöhemmin vallankumousta tukeneille eläimille :

Vuodet kuluneet. Vuodenajat tulivat ja menivät, lyhyt eläinikä pakeni. Tuli aika, jolloin kukaan muu ei muistanut kapinaa edeltäviä aikoja, lukuun ottamatta Apila, Benjamin, korppi Mooses ja joukko sikoja.

Sitten se kertoo meille, kuinka väistämättä maatilasta vastaavat siat - ja jotka esittäytyivät kerran vanhurskaina vapauttajina - eivät ole nyt täysin erotettavissa aikaisemmin 'pahoista' ihmisdiktaattoreistaan:

mitä gpa tarvitaan harvardiin

Kaksitoista ääntä huusi vihasta, ja he kaikki olivat samanlaisia. Ei ole selvää, mitä sikojen kasvoille oli tapahtunut. Ulkona olevat olennot katsoivat sioista ihmisiin, ihmisistä sioihin ja taas sioista ihmisiin; mutta jo oli mahdotonta sanoa mikä oli mikä.

Tämä kylmä epilogi resonoi siihen, mitä historian vallankumousten kanssa on tapahtunut , kuten Ranskan vallankumous, jossa Napoleon Bonaparte aloitti oikeuden ohjaamana vapauttajana vain päättääkseen diktatorisen keisarin.

Siten epilogi ajaa kotiin ajatuksen siitä, että lopulta tapahtuu tosiasia, mitä pelkäsimme tapahtuvan tilan eläinten kanssa.

Epilogi-esimerkki 2: Herman Melville's Moby Dick (1851)

Herman Melville's Moby Dick on klassinen kosto. Tässä kirjassa kertoja, Ishmael, on merimies, joka liittyy valaanpyyntimiehistöön, jota johtaa salaperäinen kapteeni Ahab, joka menetti jalkansa nimelliselle sperma-valaalle, Moby Dickille.

Romaani päättyy aluksen uppoamiseen ja kaikkien aluksella olevien kuolemaan - kaikki eli Ismael lukuun ottamatta, jonka löydämme nopeasti selviytyneen seuraavassa lyhyessä epilogissa:

'JA AINOASI KENNEN YKSIN TARPEEN kertoa heille' Job.

Draama on valmis. Miksi sitten joku astuu eteenpäin? - Koska joku selviytyi hylystä.

hyviä aiheita väittelevälle esseelle

Se loi niin, että Parseen katoamisen jälkeen minä olin se, jonka kohtalot määräsivät Ahabin jousimiehen tilalle, kun tämä jousimies otti avoimen viran; sama, joka, kun viimeisenä päivänä kolme miestä heitettiin ulos keinuveneestä, pudotettiin taaksepäin. Joten kelluen seuraavan kohtauksen reunalla ja sen silmällä pitäen, kun uppoutuneen aluksen puoliksi käytetty imu pääsi minuun, olin sitten, mutta hitaasti, vetämässä kohti sulkeutuvaa pyörrettä. Kun saavuin siihen, se oli rauhoittunut kermaiseen uima-altaaseen. Sitten pyöreä ja pyöreä, ja aina supistumalla kohti napinmustaista mustaa kuplaa tuon hitaasti pyörivän ympyrän akselilla, kuten toinen Ixion, jonka pyöritin. Tullessaan tämän elintärkeän keskuksen musta kupla ylöspäin räjähti; ja nyt, ovelan jousensa ansiosta vapautettu ja suuren kelluvuutensa ansiosta, noussut suurella voimalla, arkun pelastusrengas ammuttiin pituussuunnassa merestä, kaatui ja kellui vierelläni. Tuon arkun nostamana, melkein yhden päivän ja yön, kelluin pehmeällä ja dirgelisella pääradalla. Haittamattomat hait ovat liukuneet ohi kuin riippulukot suussaan; villit merihaavat purjehtivat tupilla. Toisena päivänä purje lähestyi, lähempänä ja otti minut vihdoin. Se oli kavalasti risteilevä Rachel, joka etsiessään kadonneita lapsiaan vain löysi toisen orpon.

Tämä epilogi toimii lukijan lohduttamiseksi tuomalla kaivattu sulkeutumisen tunne siihen, mitä lopulta tapahtui luotettavalle kertojillemme : Toisin kuin muut Moby Dickiin kohdistuneessa hyökkäyksessä, Ishmael on onni selviytymään pysymällä pinnalla arkussa (runollinen, eikö?).

Siksi voimme vain miettiä, kuinka tämä koko kokemus vaikutti Ismaeliin.

kehonvalas_onnellinen_sydän Huono Moby ei kuitenkaan tarkoittanut tappaa (melkein) kaikkia!

Epilogi-esimerkki 3: William Shakespeare Kuten haluat (1599-1600)

Yksi William Shakespearen suosituimmista komedioista, Kuten haluat pyörii naisen Rosalindin ympärillä, joka löytää turvapaikan metsästä serkkunsa kanssa ja naamioituu paimenpoikaksi nimeltä Ganymede.

Näytelmän epilogi eroaa jonkin verran yllä olevista esimerkeistä Rosalind puhuu suoraan yleisölle . Shakespearen aikoina naishahmot esittivät harvoin epilogeja - tosiasian, jonka jopa Rosalind itse tunnusti vetoamalla yleisöön:

Ei ole muotia nähdä naista epilogina;
mutta se ei ole epämiellyttävämpää kuin nähdä herra
prologi. Jos on totta, että hyvää viiniä tarvitaan
ei pensaita, on totta, että hyvä näytelmä ei tarvitse
epilogi; silti hyvään viiniin he käyttävät hyviä pensaita,
ja hyvät näytelmät osoittavat paremman hyvän avulla
epilogit. Mikä tapaus olen silloin, se olen
ei hyvä epilogi, eikä sitä voi vihjata
sinut hyvän näytelmän puolesta! minä en ole
kalustettu kuin kerjäläinen, joten kerjääminen ei tule
tule minuksi: minun tapani on hurmata sinut; ja minä aloitan
naisten kanssa. Veloitan sinua, oi naiset, rakkaudesta
sinä kannat ihmisille, pidät siitä yhtä paljon tästä näytelmästä kuin
miellyttää sinua: ja minä veloitan sinua, miehet, rakkaudesta
sinä kannat naisille - kuten minä ymmärrän simpaloidesi,
kukaan teistä ei vihaa heitä - että sinun ja
naiset, joita leikki voi miellyttää. Jos olisin nainen minä
suutelisi yhtä monta teistä kuin miellyttävä parta
minä, ihonvuodet, jotka pitivät minusta ja hengittävät, että minä
ei uhmaillut: ja olen varma, että kaikilla, joilla on hyvää
parta tai hyvät kasvot tai makeat hengitykset
ystävällinen tarjous, kun teen kurttua, jätä hyvästit.

Tätä epilogia ei tapahdu tarinan sisällä sinänsä, mutta se tulee silti siinä olevasta hahmosta. Tässä mielessä Shakespearen epilogi on murtamalla neljännen seinän ylittämällä näytelmän rajat niin, että päähenkilö Rosalind voi puhua yleisölle ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa.

Epilogin kirjoittaminen: 4 tärkeää vinkkiä

Työskenteletkö omalla tarinallasi ja haluatko lisätä siihen epiloogin? Sitten sinun kannattaa ehdottomasti lukea nämä neljä vinkkiä suuren epilogin kirjoittamiseen.

# 1: Varmista, että tarinasi hyötyvät epilogista

Ennen kuin alat työskennellä epilogisi kanssa, varmista, että tarinasi voisi todella käyttää sitä. Mitä tarkoitan tällä? Kuten tiedätte, kaikilla kirjoilla ei ole epilogeja; itse asiassa suurimmalla osalla ei ole sellaista .

huippumusiikkikoulu Yhdysvalloissa

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että nykyään epilogien ajatellaan usein olevan liian nenällä - he ei yleensä katsota tarpeellisiksi, ja ne voidaan tulkita 'ruokkia lusikalla' lukijaa , kuten Reedsy toteaa blogissaan. Sellaisena on välttämätöntä, että olet varma, että epilogi toimii tarinasi varten.

Esimerkiksi, jos kirjoitit romanssia, haluat todennäköisesti sitoa löysät päät onnellisella, täyttävällä johtopäätöksellä, joka voi hyvinkin olla epiloogin muotoinen.

Toisaalta et todennäköisesti halua epilogia, jos haluat, että tarinasi säilyttää mysteerin tai epäselvyyden tunne lopussa (loppujen lopuksi voisit asettaa sen jatkoa varten!).

# 2: Selvitä epilogisi tarkoitus

Kaikkien epilogien on palveltava tarkoitusta, aivan kuten minkä tahansa muun tarinan kohtauksen pitäisi, joten tarkista, että kirjoitat epilogiasi sopivasta syystä.

Tässä on joitain hyviä syitä kirjoittaa epilogi :

 • Sinä haluat kehittää hahmojasi edelleen tavallaan, jota et voi pääkertomuksessa - tämä pääsee usein välähdykseksi tulevaisuuteen ja tapana tutkia, miten romaanin tapahtumat ovat vaikuttaneet hahmojen elämään

 • Sinä haluat esitellä uusi juoni tai ennakointi vihjata tulevasta erästä

 • Sinä haluat vapauta jännitys joka jäi huipentuman jälkeen - voit tehdä tämän paljastamalla esimerkiksi hahmon olinpaikan (Melville teki tämän vuonna Moby Dick , kuten keskustelimme yllä)

Tässä on joitain syyt ei kirjoittaa epilogi :

 • Olet huolissasi siitä, että loppusi on liian epäselvä - tämä voi olla hyvä asia, varsinkin jos haluat mahdollisuuden jatkoa työhösi

 • Haluat lukijasi tietävän kaiken —Lukijat eivät tarvitse johtopäätöksiä jokaisesta pienestä yksityiskohdasta, joten älä tunne painostusta sisällyttää epilogi, jos tämä on ainoa syy (tai pikemminkin pelko); on hyvä jättää vähän mielikuvitukselle!

Tiedä myös, että on täysin hienoa, että sinulla on useampi kuin yksi syy haluta kirjoittaa epilogi - niin kauan kuin he kaikki ovat oikein yhdet!

mikä on Kanadan pääkaupunki

body_open_book_notebook_pen

# 3: Pidä näkökulma yhtenäisenä

Epilogiat ovat edelleen kirjan lukuja, ja niiden pitäisi sen vuoksi kulkea luonnostaan ​​koko tarinan mukana. Tämä tarkoittaa, että on tärkeää olla muuttamatta näkökulmaa tai perspektiiviä.

Toisin sanoen, jos sinulla on ollut yksi merkki kertomassa koko ajan, se on yleensä parasta pidä tämä hahmo kertoja myös epilogissa . Äkillinen perspektiivin muutos voi hämmentää lukijan ja saada epilogisi erottumaan luonnottomasti.

# 4: Anna hienovarainen solmu työsi pääteemalle (teille)

Ei ole väliä mitä tarkoitusta sinulla on epilogin kirjoittamiseen, on aina fiksu idea sisällyttää (hienovarainen) painotus kattavaan teemaan tai ideaan.

Esimerkiksi Orwellin epilogi Eläintila palvelee muistuttamaan meitä väistämättömästä tekopyhyydestä ja kauhuista, jotka liittyvät moniin vallankumouksiin, teema, joka on läsnä koko allegorisessa teoksessa.

Sinun ei tarvitse tehdä teemastasi liian ilmeistä epilogissasi — Tarpeeksi, jotta lukija saa maun siitä, mitä olet vihjannut koko ajan.

Yhteenveto: Mikä on epilogi ja miten voit kirjoittaa sen?

Olemme käsittäneet paljon täällä, joten aloitetaan vielä kerran käymällä läpi epilogin perusmäärittely. Mikä on epilogi? Epilogi on kirjallisuuden teoksen loppuosa tai luku . Se tulee aina työn loppupäähän, jos se on läsnä. Kirjoittaja on kirjoittanut epilogit, mutta ne tapahtuvat päähistorian sisällä.

Epiloogin tarkoituksena on sitoa löysät päät ja tyydyttää lukijan uteliaisuus siitä, mitä tarinassa tapahtuu seuraavaksi tai myöhemmin.

Epilogi eroaa jälkisanasta , joka kirjoitetaan yleensä kirjoittajan näkökulmasta ja antaa yksityiskohtia esimerkiksi siitä, mikä inspiroi teosta, mitä tutkija teki jne.

Oman epilogin kirjoittamisen yhteydessä on suositeltavaa pitää mielessä nämä neljä vinkkiä:

 • Varmista, että tarinasi hyötyy epiloogista
 • Selvitä epilogisi tarkoitus
 • Pidä näkökulma yhtenäisenä
 • Anna hienovarainen nyökkäys työsi pääteemalle (teille)

Mene sinne ja kirjoita tuo epilogi (tai ei)!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.