Mikä on ACT? Täydellinen selitys testistä

feature_act

Jos olet löytänyt tämän artikkelin, olet luultavasti hämärästi kuullut ACT: stä (ja jos et ollut aiemmin, niin olet nyt!). Ehkä sinulla on jonkinlainen käsitys siitä, että sillä on jotain tekemistä yliopiston kanssa, mutta olet silti melko hämmentynyt siitä, mitä se on. Olen täällä auttamassa!

ACT, kuten SAT, on standardoitu testi, jota käytetään korkeakouluihin pääsyssä . Jos aiot hakea korkeakoulua Yhdysvalloissa, sinun on melkein varmasti suoritettava yksi näistä testeistä (ja saatat silti tarvita sen, vaikka aiot mennä kouluun Yhdysvaltojen ulkopuolella).Tämä artikkeli vie sinut läpi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ACT: stä , mukaan lukien miksi opiskelijat ottavat sen, mitä se testaa ja milloin sinun pitäisi suunnitella ottaminen itse.

Miksi ihmiset tekevät ACT: n?

ACT on standardoitu testi, jonka tarkoituksena on osoittaa oppilaitoksille, kuinka valmistautunut olet korkeakoulutukseen mittaamalla luetun ymmärtämistäsi, kirjoittamiskäytäntöjesi tuntemustasi ja laskutaitojasi ja vertaamalla sitten sinua muihin lukion oppilaisiin, jotka ottavat sen.

Tentti toimii pääasiassa valtakunnallisena korkeakoulututkintotestinä (vaikka se ei ole kaukana ainoasta tekijästä, jota koulut harkitsevat opiskelijoiden ottamiseen).

hyviä kysymyksiä 20 kysymykseen

Useimmat nelivuotiset koulut vaativat hakijoita toimittamaan joko ACT- tai SAT-pisteet (he eivät tee eroa näiden kahden välillä), mikä voi muodostaa jopa 50% pääsypäätöksestä. Vahva standardoitu testitulos on keskeinen osa sovellustasi.

On myös paljon opiskelijoita, joiden lukion on suoritettava ACT. Useat valtiot käyttävät ACT: tä osavaltion laajuisena arviointitestinä, joten jokainen julkisen koulun juniori suorittaa ACT: n.

Mitkä koulut hyväksyvät ACT: n?

On yleinen väärinkäsitys, että jotkut oppilaitokset hyväksyvät vain SAT -pisteet eivätkä ota ACT -pisteitä. Tämä ei ole se tapaus: kaikki Yhdysvaltain neljän vuoden korkeakoulut ja yliopistot hyväksyvät ACT-pisteet ja koulut eivät tee eroa näiden kahden testin välillä. Voit ottaa haluamasi.

Kuitenkin monet koulut nykyään, mukaan lukien George Washingtonin yliopisto, Hampshire College ja California State University -järjestelmä, eivät joko vaadi ACT/SAT -pisteitä tai ovat joustavia käytäntöjä standardoitujen testien suhteen.

minkä merkin kanssa neitsyt on yhteensopiva

Jos olet kansainvälinen opiskelija, joka haluaa osallistua Yhdysvaltain kouluun, sinun on otettava joko ACT tai SAT. Jos olet amerikkalainen opiskelija, joka aikoo hakea kansainvälisiin kouluihin, sinun on luultavasti vielä suoritettava yksi näistä standarditestistä, mutta se riippuu siitä, mihin kouluun haet ja missä maassa se on.

Kaksivuotiset korkeakoulut ja kauppakorkeakoulut eivät yleensä vaadi hakijoita ottamaan ACT: tä mutta joskus hyväksyy sen sijoittelutestin sijasta.

MIT, yksi monista korkeakouluista, joka vaatii ACT -pisteet.

Mitä ACT kattaa?

ACT koostuu neljästä osasta - englanti, matematiikka, lukeminen ja luonnontiede - sekä yksi valinnainen kirjoitusosa tai essee . Esseetä lukuun ottamatta testi on täysin monivalinta : matemaattisilla kysymyksillä on viisi vastausvaihtoehtoa, kun taas muilla on neljä.

Tämä kaavio ilmaisee testin perusrakenteen. Jos haluat lisätietoja ACT: n sisällöstä, voit seurata kunkin osion täydellisiä erittelyjä koskevia linkkejä.

Tilaus ACT -osio # kysymyksiä Aika Aika per kysymys
1 Englanti 75 kysymystä 45 minuuttia 36 sekuntia
2 Matematiikka 60 kysymystä 60 minuuttia 60 sekuntia
3 Lukeminen 40 kysymystä 35 minuuttia 52 sekuntia
4 Tiede 40 kysymystä 35 minuuttia 52 sekuntia
5 Kirjoittaminen (valinnainen) 1 kehote 40 minuuttia 40 minuuttia
- KAIKKI YHTEENSÄ 215 + 1 kehote 3 tuntia 35 minuuttia (2 tuntia 55 minuuttia ilman esseetä) -

Miten ACT pisteytetään?

ACT -tulokset voivat tuntua mielivaltaisilta, joten hajotetaanpa, mistä tämä salaperäinen numero välillä 1 ja 36 todella tulee.

Jokaisesta testin osasta saat raakapistemäärän, joka on oikeiden kysymysten määrä. Se muunnetaan sitten skaalattuun pisteeseen välillä 1 ja 36. Yhdistelmäpisteet ovat yksinkertaisesti keskiverto neljästä ACT -osastopisteestäsi (Kirjoituspisteet jätetään pois, koska ne ovat valinnaisia).

Tällä hetkellä keskimääräinen ACT -tulos on noin 21 , vaikkakin on jonkin verran vaihtelua vuodesta toiseen.

Vaikka on helppo kiinnittää huomiota mahdollisimman korkean pistemäärän saamiseen, useimpien opiskelijoiden ei tarvitse saada 36. Sen sijaan sinun on määritettävä, mikä on hyvä pistemäärä korkeakouluille (ja apurahoille), joita aiot hakea kohteeseen. Huipputason, erittäin valikoivissa kouluissa tarvitset todennäköisesti vähintään 33–34-vuotiaat, mutta vähemmän valikoivissa julkisissa yliopistoissa saatat päästä hyvin sisään keskimääräistä lähempänä.

Milloin sinun pitäisi tehdä ACT?

ACT: n valitseminen riippuu siitä, millaisen pistemäärän haluat saada, milloin hakemuksesi määräajat ovat ja asutko jossain osavaltiossa, joka edellyttää ACT: tä.

Yleisesti ottaen kuitenkin on ihanteellista ottaa ACT ensimmäistä kertaa nuoremman vuoden syksyllä tai talvella , kun olet käsitellyt suurimman osan materiaalista koulussa, mutta sinulla on vielä aikaa suorittaa testi uudelleen tarvittaessa.

Miten mitoosi eroaa meioosista?

Tutustu oppaaseemme nähdäksesi luettelon tulevista ACT -testipäivistä ja saada vinkkejä yhden valitsemiseksi.

Olemme vasta aloittamassa! Aika tehdä suunnitelma.

Kaikki mitä tarvitset ACT: n suunnitteluun

Kun olet lukenut tämän viestin, toivottavasti sinusta tuntuu hieman selvemmältä, mitä ACT on. Mutta hankala osa on vielä edessä: valmistautuminen testiin. Olen koonnut luettelo olennaisista kysymyksistä, jotka sinun pitäisi kysyä itseltäsi kun alat suunnitella yliopistosovelluksia.

Pitäisikö minun ottaa ACT tai SAT?

Tämä kysymys koskee monia opiskelijoita, mutta se ei ole niin tärkeä kuin miltä näyttää useimmat opiskelijat eivät näe niin suurta eroa kahden testin pisteiden välillä . Nykyään SAT on rakenteeltaan ja sisällöltään hyvin samanlainen kuin ACT.

Jos et ole varma, mikä testi kannattaa tehdä, kokeile huijausvarmaa menetelmäämme selvittääksesi, onko ACT vai SAT parempi sinulle. Voit myös osallistua tietokilpailuumme SAT: n ja ACT: n välisen päätöksen tekemisestä tai saada selville kaikki tärkeimmät erot kahden kokeen välillä.

Muista myös, että jos käytät ACT: tä koulussa joka tapauksessa, on helpompi pysyä testissä, koska sinulla saattaa olla joitain valmistelutunteja luokassa ja se säästää rahaa rekisteröinnissä.

Minnesotan yliopiston lain vaatimukset

Mitä ACT -pisteitä tarvitsen päästäkseni yliopistoon?

ACT -maalipisteesi tulee riippuu siitä, mihin korkeakouluihin haet . Käyttää Tämä muoto ihanteellisen ACT -pistemäärän laskemiseksi.

Mikä on paras tapa valmistautua ACT: ään?

Kun valmistaudut ACT: ään, sinun on päätettävä, haluatko palkata ohjaajan vai opiskella itsenäisesti. Voit myös harkita ACT -luokkia tai online -valmisteluohjelmaa, kuten PrepScholar!

Jos päätät opiskella itse, muista laatia opintosuunnitelma, hankkia tarpeisiisi parhaat ACT -valmistelukirjat ja suorittaa runsaasti virallisia ACT -käytännön testejä. Suosittelemme myös tutustumaan lopulliseen ACT -opinto -oppaaseemme, joka auttaa sinua suunnittelemaan opintoaikataulusi ja hankkimaan tarvitsemasi resurssit.

Mitä minun on tiedettävä valmistautuakseni ACT: ään?

ACT: n valmisteluun kuuluu kolme keskeistä osaa:

  • Testi toimii
  • Materiaalin tarkistaminen
  • Harjoittelu

Oppia miten ajatella tehokkaasti ACT: tä , lataa oppaamme viiteen strategiaan, joita sinun on käytettävä.

Tarkempia tietoja sisältö ja kysymystyypit , kokeile täydellisiä oppaitamme testin jokaiseen osaan: englanti, matematiikka, lukeminen, tiede ja kirjoittaminen.

Löydät parhaat ACT -käytännön testit täällä ja perusteellinen opas niiden käyttöön täällä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Salve Reginan yliopiston pääsyvaatimukset

AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

Mitä AP Chem -kaavasivulla on? Opi saamaan kaiken irti AP Chemistry -taulukosta tenttipäivänä.

Mitä lukiolaisten tulisi tehdä kesän aikana?

Keskustelua kesäohjelman ja harjoittelun välillä? Tämä opas auttaa lukion oppilaita valitsemaan parhaan tavan viettää kesänsä.

Lounais -yliopiston pääsyvaatimukset

Penn State Altoona SAT -tulokset ja GPA

Augustinusin yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman yliopisto Birminghamissa ACT-tulokset ja GPA

Jokainen saatavilla oleva IB Biology -paperi: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Biology -lehtien aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki aikaisemmat paperit, jotka löysimme kätevään luetteloon. Harjoittele näiden testien avulla saadaksesi realistisimmat valmistelut.

Alaskan yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Duquesne-yliopiston pääsyvaatimukset

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignin SAT-pisteissä ja GPA: ssa

Maryville College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Mikä on EOP? Opas koulutusmahdollisuusohjelmiin

Oletko kiinnostunut koulutusmahdollisuusohjelmista? Tässä oppaassa kerrotaan, mikä on EOP, mitä etuja se tarjoaa ja miten voit liittyä.

Montevallon yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | East Bakersfieldin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta East Bakersfield High Schoolista Bakersfieldissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

8+ ilmaista vanhaa virallista SAT -käytännön testiä

Haluatko lisää virallisia SAT -käytännön testejä? Tässä on aiempien vuosien ilmaisia ​​SAT -käytännön testejä, jotka voi ladata PDF -tiedostoina.

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

UNCP: n SAT-tulokset ja GPA

Keski -Arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

Alhambran vanhempi lukio | 2016-17 rankingit | (Martinez,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alhambran vanhemmasta lukiosta Martinezissa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä UCLA: hon: 5 avainvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä UCLA: han? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää UCLA -sisäänpääsystä ja sisäänpääsystä.

Mikä on keskimääräinen College GPA? Majurin mukaan?

Mikä on keskimääräinen college GPA kansallisesti? Entä pääaineena? Opi korkeimmat ja alhaisimmat GPA: t yliopistossa ja miksi sillä on merkitystä tulevaisuutesi kannalta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.