Mikä on 401k? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Onko sinulla mahdollisuus luoda 401k -suunnitelma? Tarjoaako työnantajasi 401 000 vastaavaa etua? Oletko hämmentynyt siitä, mitä nämä sanat edes tarkoittavat? Älä huoli! Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää näistä tileistä, mutta ensinnäkin mikä on 401k, tarkalleen?

401k on työnantajan sponsoroima eläkesäästötili, jonka hallitus on suunnitellut antamaan sinulle veroetuja säästöistäsi. Rahasi kasvavat hiljaa, kunnes voit nostaa ne 50 -luvun lopulla.

Tässä oppaassa kerrotaan tarkalleen, mitä 401k tekee, mitä voit tehdä ja mitä et voi tehdä sen kanssa, miten voit sijoittaa siihen rahaa ja miten se voi perustaa sinut taloudellisesti turvatulle eläkkeelle. Aloitetaan ehtojen pikaisella katsauksella kaikille 401 000 suunnitelman aloittelijoille.Säästäminen eläkkeelle: Sanasto

Tässä on joitain oppaassa näkyvät termit ja lyhyt työmääritelmä jokaisesta:

401 000: työnantajan tukema eläketili, jonka avulla rahasi voivat kasvaa ajan myötä. Yrityksesi on tarjottava sitä, ja se valitsee säännöt.

Perinteinen 401k: tämä on yleisin 401k -tili. Sinä antaa rahaa ennen kuin se verotetaan. Sitten maksat veroja rahoistasi, kun peruutat 59 1/2 -vuotiaiden jälkeen (tai 55 -vuotiaana, jos olet eläkkeellä).

Roth 401k: tämä on uudempi 401k -tili, jossa sinä olet lahjoittaa rahaa, joka on jo verotettu. Sinun ei tarvitse maksaa veroja myöhemmin, kun peruutat.

MENE: tämä tarkoittaa yksilöllistä eläketiliä. IRA ei tarvitse olla työnantajan sponsoroima. Voit siirtää 401 000 rahaa IRA: han, jos menetät työsi tai yrityksesi joutuu konkurssiin.

Välitystili: toinen vaihtoehto sijoittaa rahaa itsenäisesti. Välitystili ei tarjoa samoja veroetuja kuin 401k tai IRA, mutta optio -oikeutesi ovat rajattomat.

Työnantajahaku: monet työnantajat tekevät vastaa kaikki tai osa vuosittaisista lahjoituksistasi 401 000: aan. Ilmaista rahaa!

Vaikka Roth 401k: n suosio kasvaa, useimmille meistä tarjotaan edelleen perinteinen 401k yrityksemme kautta. Siksi aloitamme perehtymällä yksityiskohtaisemmin perinteisiin tileihin vastataksemme miljoonan dollarin kysymykseen: mikä on 401k suunnitelma?

Työnantajan vastaavuus on paras. Sekä sinä että yrityksesi osallistuvat pesimunaan, se voi kasvaa melko suureksi ajan myötä.

Mikä on 401k?

401k on työnantajan tukema eläkesäästötili. Kaikki työnantajat eivät tarjoa 401ks, mutta ne, jotka määrittävät, miten se toimii. Esimerkiksi työnantaja valitsee eri rahastot, joista 401 000 salkkuasi koostuu. Koska työnantajasi on tarjottava se, et voi perustaa yksin 401k -soitinta.

San franciscon yliopiston hyväksymisaste

Jos päätät avata 401k -tilin, yleensä lahjoittaa rahaa automaattisesti joka kuukausi tai vuosi. Jos sinulla on taipumus, yrityksesi voi vastata maksusi 25–100 prosenttiin (jotkut yritykset ylittävät jopa 100% korkeimmin palkattujen työntekijöiden osalta). Noin 401 000 yritystä aloittaa sovittamalla pienen prosenttiosuuden panoksestasi ja lisää tätä prosenttiosuutta sitä kauemmin, kun työskentelet heidän puolestaan.

On monia tapoja säästää rahaa eläkkeelle, kuten IRA- tai välitystilin luominen tai laskujen kerääminen vanhaan kahvipurkkiin. Mitä ovat rahan sijoittamisesta 401 000: een verrattuna muihin menetelmiin?

Mitkä ovat 401k: n edut?

401k: llä on useita etuja ja muutamia rajoituksia. Aloitetaan etuja.

#1: Veroetuja

401 000 suunnitelmaa anna rahojesi kasvaa verottomana. Perinteisten 401-kenttien avulla voit antaa ennakkoon verotettua rahaa. Kun nostat lopulta rahat, maksat niistä veroja.

Roth 401k -suunnitelmissa olet lahjoittanut jo verotettua rahaa. Kun otat sen ulos, sinä ei tarvitse maksaa veroja sen päällä.

IRA- ja Roth IRA -tileillä on myös veroetuja, mutta usein asettaa rajoittavat rajat kuinka paljon rahaa voit antaa vuodessa. Jotkut sallivat sinun laittaa vain 5500 dollaria vuodessa, kun taas 401 000 suunnitelmaa, kuten alla luet, mahdollistavat jopa 18 000 dollarin tai jopa enemmän, jos sisällytät työnantajan ottelun.

Välitystilillä, jonka voit perustaa työnantajasta riippumatta, rahaa verotetaan kahdesti. 401 000: ssa (perinteinen tai Roth) rahasi on verotettu vain kerran. Tämä verojärjestelmä on suuri etu 401 000 tilille.

#2: Vuotuinen yhdistelmäkasvu

Toinen etu laittaa rahat 401 000: een, toisin sanoen kahvipurkkiin, on se, että se antaa rahoillesi mahdollisuuden kasvaa ajan myötä. Korkojen korottamisen ansiosta voit nähdä rahasi kasvaa merkittävästi vuosikymmenten aikana.

Jos maksat 5 000 dollaria vuodessa 25 -vuotiaana ja rahat kasvavat esimerkiksi 5%: n vuotuisella nopeudella, sinulla olisi 30 000 dollaria enemmän kuin sinulla olisi, jos aloittaisit lahjoituksen kymmenen vuotta myöhemmin. Näet merkittävästi enemmän rahaa, sitä aikaisemmin aloitat säästämisen.

Voit haudata säästösi takapihallesi, mutta ainoa rahasi kasvaisi on hometta.

#3: Työnantajan vastaavuus

Jotkut, mutta eivät kaikki, työnantajat vastaavat prosenttiosuudesta vuotuisista maksuistasi. Työnantajan ottelu on pohjimmiltaan ilmaista rahaa! Ellei sinulla todella ole siihen varaa, sinun pitäisi pyritään saamaan täysi työnantajan ottelu vuodessa hyödyntääksesi tämän tarjouksen parhaalla mahdollisella tavalla.

#4: Korkeat lahjoitusrajat

Kuten edellä mainittiin, 401k -suunnitelmilla on myös korkeammat maksurajat kuin joillakin riippumattomilla eläketileillä. Jotkut IRA: t antavat sinun laittaa vain noin 5500 dollaria vuodessa 401 000 rajaa on asetettu noin 18 000 dollariin, vuodesta riippuen.

Tämä raja ei sisällä työnantajasi suorittamia vastaavia maksuja, joten voit itse asiassa laita paljon enemmän vuodessa 401 000: aan. Tarkastelemme tarkkoja lukuja alla.

Kaiken kaikkiaan 401ks ovat houkuttelevia, koska ne tarjoavat merkittävää veroetuja anna rahojesi kasvaa ajan myötä, ja niihin voi liittyä merkittäviä maksuja työnantajalta.

Tästä huolimatta sinun on tiedettävä noin 401 000 rajaa. Alla on kolme päärajoitusta.

Mitkä ovat 401k: n rajoitukset?

Koska yrityksesi tarjoaa 401k -suunnitelman, se asettaa myös tiettyjä sääntöjä ja määräyksiä. Esimerkiksi sinun työnantaja valitsee optio -oikeudet jotka muodostavat 401k.

Vaikka sinulla voi olla rajattomasti vaihtoehtoja välitystilin kanssa, sinä voi olla vain muutama 401k: n kanssa. Tästä voi olla hyötyä joillekin ihmisille, jotka mieluummin ottavat käytännönläheisemmän lähestymistavan rahansa sijoittamiseen.

Toiseksi jotkut työnantajat ottivat käyttöön a menetetty laki. Jos sinut lomautetaan ja sinulla on alle tietty määrä rahaa 401 000: ssa, et saa sitä takaisin. Yrityksesi määrittää tämän summan ja mahdollisen menetetyksi tuomitun lain tiedot. Muista kysyä, onko yritykselläsi sellainen.

Lopuksi jotkut yritykset edellyttävät myös, että työskentelet heidän kanssaan a vähimmäismäärä vuosia ennen kuin olet täysin ansainnut ja voivat säilyttää vastaavat maksunsa. Jos lähdet tai menetät työsi ennen tätä aikaa, voit silti pitää omat säästöt, mutta kaikki työnantajamaksut katoavat.

Nyt kun tiedät 401k: n edut ja rajoitukset, mitä sinun täytyy tehdä sellaisen asettamiseksi? Valitsetko sijoituksesi vai päättääkö yritys puolestasi?

rensselaerin ammattikorkeakoulun hyväksymisaste

Jos jatkat pesimuna -metaforaa, onko sinun rakennettava kori, johon säästömunasi kasvavat?

Mitä vaiheita sinun pitäisi tehdä 401k -suunnitelmasi määrittämiseksi?

Ensimmäinen askel 401k -suunnitelmasi laatimisessa on ilmoittautuminen työnantajasi kanssa. Tyypillisesti työnantajasi tai HR -ammattilaisen tulisi käydä läpi vaiheet kanssasi, kun sinut palkataan. Jos päätit olla rekisteröitymättä, kun aloitit työskennellä yrityksessä, voit silti keskustella työnantajasi kanssa siitä, miten voit ilmoittautua nyt.

Kun täytät vaaditut paperit, saat päättää kuinka paljon rahaa haluat antaa. Voit lisätä tai pienentää tätä määrää, jos olosuhteesi muuttuvat, mutta et voi nostaa rahaa talletettuasi sen (ennen eläkeikää) ilman rangaistusta.

Kun olet avannut tilisi, voit Käytä aktiivista sijoittamistapaa tai laita 401k autopilottiin. Kuten edellä mainittiin, työnantajasi valitsee optio -oikeudet ja sinä voit valita, miten rahasi jaetaan niiden kesken. Suurin osa ihmisistä kuitenkin menee yksinkertaisesti a kohdepäivärahasto.

Tavoitepäivärahaston avulla sinä aseta päivä, jona saatat jäädä eläkkeelle , esimerkiksi 2050, ja 401k hoitaa loput. Sinun ei tarvitse suunnitella salkkuasi; sen sijaan tili itse muuttaa omaisuutesi jakamista ajan mittaan.

Jos päätät käyttää aktiivisempaa lähestymistapaa, on hyvä noudattaa peukalosääntöä on monipuolinen salkku, joka voi ajaa markkinoiden ylä- ja alamäkiä. Monipuolisen salkun avulla voit varmistaa, että säästösi kasvavat ajan myötä.

Rahan määrä, jolla sinulla on varaa osallistua 401 000: aan, vaihtelee yksilöittäin, mutta tiettyjä rajoituksia on olemassa. Lue aiheesta 401 000 maksurajaa vuonna 2016.

Kuinka paljon rahaa voit antaa 401 000: lle?

401 000 rajaa määrää, kuinka paljon rahaa voit maksaa tilillesi vuodessa. Nämä 401 000 maksurajan vaihtelevat hieman ajan myötä inflaation mukana.

Vuodesta 2016 lähtien alle 50 -vuotiaat voivat osallistua jopa 18 000 dollaria vuodessa. Yli 50 -vuotiaat voivat maksaa 24 000 dollaria. Ylimääräistä 6 000 dollaria pidetään kiinniottomaksuna niille, jotka eivät ole maksimoineet rajojaan aiempina vuosina.

Mitään vastaavia yrityksiä ei lasketa mukaan tähän 401 000 rajaan. Suurin yhdistetty maksu (sinun ja yrityksesi ottelu) voi nousta jopa 53 000 dollariin.

Hyvä nyrkkisääntö on sijoittaa noin 10% vuosituloista, jos mahdollista. Jos sinulla on työnantajasopimus, sinun on myös pyrittävä saamaan suurimmat mahdolliset maksuosuudet.

401 000 rajan lisäksi on myös sääntöjä kun voit ottaa rahaa 401 000: sta. Lue lisätietoja siitä, milloin voit nostaa 401 000 kotiutuksen.

Jos nostat rahat aikaisin ostaaksesi neljän päivän Bonnaroo-lipun, maksat jyrkän sakon. On parempi antaa sen istua eläkkeelle.

Milloin saat rahat 401 000: sta?

Voit ottaa rahaa perinteisestä 401 000: sta alkaen 59 1/2 (riippumatta siitä, oletko eläkkeellä vai et) TAI jos jäät eläkkeelle 55 -vuotiaana tai sitä vanhempana. Jos yrität nostaa 401 000 kotiutusta ennen tätä aikaa, sinulta peritään kova 10%: n sakkomaksu.

ap tilastot julkaistu monivalinta

Toistaiseksi kaikki keskusteltu koskee pääasiassa perinteiset 401k tilit. Niiden avulla voit maksaa etukäteen verotettua rahaa ja saada rangaistuksia rahan nostamisesta ennen tietyn iän täyttämistä.

On olemassa toinen 401k -laji, jolla on erilaisia ​​sääntöjä ja määräyksiä, nimeltään a Roth 401k. Lue lisää Roth 401k: stä ja siitä, miten se eroaa perinteisistä 401k -tileistä, joita useimmat työnantajat tarjoavat.

Suurin ero perinteisen 401k: n ja Roth 401k: n välillä liittyy veromiehen maksamiseen.

Mikä on Roth 401k?

Perinteisen 401k: n lisäksi jotkut yritykset tarjoavat myös Roth 401k: n. Roth 401k: ssä on muutama ero perinteiseen 401k: hen.

Tärkein ero on, että Roth 401k pitää sinua lahjoittaa rahaa sen jälkeen, kun se on verotettu. Kun nostat rahaa tililtä myöhemmin, sinun ei tarvitse maksaa siitä veroja.

Toinen ero liittyy 401 000 nostosääntöön. Roth 401k -suunnitelman avulla voit ota rahat pois milloin tahansa ilman seuraamuksia sen jälkeen, kun olet pitänyt tiliäsi viisi vuotta. Sinun ei tarvitse maksaa 10%: n sakkoa, kuten perinteisestä Roth 401k -suunnitelmasta ennen tiettyä ikää tai eläkkeelle siirtymistä.

Jos työnantajasi tarjoaa sekä perinteisiä että Roth 401k -vaihtoehtoja, kumman sinun pitäisi valita?

Perinteinen 401k vs.Roth 401k: Kumpi on parempi?

Jos työnantajasi tarjoaa sekä perinteisen 401 k: n että Roth 401k: n, sinun on päätettävä, kumpi valita, vai vaihtoehtoisesti, haluatko määrittää molemmat tyypit. Pohjimmiltaan haluat selvittää minkä tyyppinen 401k auttaa sinua säästämään suurimman summan rahaa pitkässä juoksussa. On myös joitain psykologisia tekijöitä.

#1: Haluatko verottaa nyt vai myöhemmin?

Kuten edellä luet, perinteinen 401k verottaa rahaa myöhemmin, kun taas Roth 401k verottaa rahaa nyt. Jos olet nuori, et ansaitse paljon rahaa ja et saa tällä hetkellä korkeaa verotusta, a Roth 401k saattaa olla paras vaihtoehto. Vaikka et laita alun perin niin paljon rahaa tilillesi, voit jättää rahat moniksi vuosiksi kasvamaan.

Jos olet vanhempi, suoritat korkean palkan ja olet korkeassa veroluokassa, sinun kannattaa ehkä mene perinteisen 401k: n kanssa. Tällä tavalla rahasi verotetaan eläkkeelle siirtyessäsi ja olet todennäköisesti alemmassa veroluokassa kuin olet tällä hetkellä.

on 1250 hyvä sat pisteet

Sekä perinteisillä että 401k -suunnitelmilla on suuria veroetuja. Sinun pitäisi vain päättää, mikä hyödyttää sinua enemmän.

#2: Miten taloudellinen itsekontrollisi on?

Verotilanteen selvittämisen lisäksi on a itsekontrollitekijä ajatella jotakin. Jos tarvitset kaikki perinteisen 401k: n rahat, haluat säästää muita säästöjä lopullisen suuren verolaskun maksamiseen.

Pystytkö varaamaan rahaa verojen maksamiseen myöhemmin tai ainakin suunnittelemaan suuren osan säästöistäsi, jotka verot vievät eläkkeelle jäädessäsi? Toisaalta, jos avaat Roth 401k: n, sinulla on itsekontrollia älä nosta säästöjäsi viiden vuoden rajan jälkeen, jolloin voit peruuttaa rangaistuksen ilmaiseksi?

Veroetujen punnitsemisen lisäksi sinun pitäisi kysy itseltäsi nämä kysymykset t o selvittää, mikä vaihtoehto on parempi. Lopuksi et ehkä päätä, ettet valitse niiden välillä ollenkaan ja valitset sen sijaan molempia tilejä.

Pitäisikö valita sekä perinteinen että Roth 401k?

Jotkut talousneuvojat suosittelevat sekä perinteisen 401k: n että Roth 401k: n käyttöä, jos sinulla on vaihtoehto. Sinun ei todellakaan tarvitse valita yhtä tai toista, mutta sen sijaan voit jakaa säästösi näiden kahden kesken.

Molempien käyttäminen on samanlaista kuin osakesalkun monipuolistaminen vähentää riskiä. Emme voi tietää, mitä verolakeja sovelletaan tulevaisuudessa, joten sekä perinteisen että Roth 401k: n valitseminen on tapa suojata panoksesi.

Nyt kun tiedät sekä perinteisten 401ks: n että Roth 401ks: n yksityiskohdat, mennään yli tärkeitä kohtia, jotka sinun on muistettava eläkkeelle säästämisestä.

Mikä on 401k? Vain olennaiset asiat

Nämä ovat tärkeimmät kohdat, jotka sinun on muistettava noin 401 k suunnitelma:

  • 401k on eläkkeelle säästötili, jota jotkut työnantajat tarjoavat.
  • Sinä pystyt maksaa tietyn summan vuodessa, ja työntekijäsi voi vastata maksusi (ilmaista rahaa!)
  • Perinteisessä 401k: ssä rahasi on verotetaan, kun vetäydyt, ei nyt.
  • Roth 401k: ssä rahasi ovat verotetaan nyt, ei peruutettaessa.
  • 401 000 veropolitiikkaa ovat parempia kuin välitystilit, joissa sinun rahaa verotetaan kahdesti.
  • Rahasi tulevat kasvaa ajan myötä korkojen korottamisen voiman ansiosta.
  • Aloita aikaisin säästää eniten rahaa eläkkeelle!

Nyt kun ymmärrät paremmin, mistä HR puhuu uuden työntekijän perehdyttämisen aikana, miten pitäisi edetä? Pitäisikö sinun liittyä 401k -hauskanpitoon?

401k: n avulla voit ennustaa tulevaisuuden, ainakin taloudellisen osan.

Pitäisikö sinun osallistua 401 000: een?

Magic 8 pallo sanoo, Todennäköisimmin! Ellet voi kattaa elämistarpeitasi, ei ole mitään syytä olla varaamatta rahaa Future You: lle. Hän arvostaa sitä todella.

Tietysti, työnantajasi on tarjottava 401 000 suunnitelma. Jos yrityksesi ei tarjoa 401 000 etua, et voi perustaa 401 000 yksin. Voit sen sijaan säästää rahaa eläkkeelle IRA-, Roth IRA- tai välitystilillä.

Jos sinulla on vaihtoehto 401k, hyvä nyrkkisääntö on sijoittaa niin paljon rahaa kuin mahdollista, ehkä noin 10% tuloistasi. Jos mahdollista, yritä maksimoida kaikki työnantajan vastaavat edut, jotta saat työnantajalta mahdollisimman paljon rahaa eläkesäästöihisi. Aloita aikaisin maksimoidaksesi kasvavan kasvun voiman.

401k-tilit tarjoavat yksinkertaisen, käytännöllisen lähestymistavan eläkesäästämiseen. Vain pienellä paperityöllä ja päivittäisten kulujen järjestämisellä voit säästää eläkkeelle ja saada valtavia taloudellisia etuja kultaisina vuosina.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Aivojen kolme pääosaa ja mitä he tekevät

Oletko utelias aivojen anatomiaan? Selitämme aivojen eri osat, niiden rakenteet ja miten ne toimivat yhdessä.

Mitä sinun on tiedettävä King/Drew Medical Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta King/Drew Medical Magnet High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulut SAT -pisteet ja GPA

Korkeakoulut, joiden hakuaika on myöhässä: täydellinen luettelo

Mietitkö, onko olemassa korkeakouluja, jotka vielä hyväksyvät hakemuksia? Tämä täydellinen luettelo korkeakouluista, joilla on myöhäiset määräajat, auttaa sinua löytämään koulun.

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Kuinka liittyä lukio -sanomalehtiisi: 5 suurta hyötyä

Kiinnostaako lukion journalismi? Tutustu tähän opaskirjaan: mitä teet siellä, kuinka liittyä ja mahtavat edut.

Härkäyhteensopivuus: Löydä paras ottelusi

Kenen kanssa Härkä on yhteensopiva? Mikä on Härän paras ottelu? Opi vastaukset näihin kysymyksiin täydellisen Taurus -yhteensopivuusoppaamme avulla.

Viterbon yliopiston pääsyvaatimukset

Fort Lauderdalen taideinstituutti Pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Morris Pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemän kirjaa, jotka jokaisen lääketieteen pre-med-opiskelijan tulisi lukea

Oletko kiinnostunut lääketieteen urasta? Tutustu luetteloon parhaista kirjoista ennen lääketieteen opiskelijoille auttamaan sinua valmistautumaan lääketieteelliseen kouluun ja tulemaan lääkäriksi.

4 suosittua kamelihämähäkkimyyttiä ja niiden takana oleva totuus

Ovatko kamelihämähäkit todellisia? Opi totuus kamelin hämähäkkien koosta, puremasta ja nopeudesta.

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun ottaa PSAT toisena opiskelijana?

Jos olet toisen vuoden opiskelija, onko PSAT tärkeä ottaa? Opi miksi yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Kansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

13 vaikeinta korkeakoulua, jotka haastavat itsesi

Mitkä ovat vaikeimmat pääaineet? Tutustu luetteloon vaikeimmista korkeakoulujen pääaineista saadaksesi oppaan siitä, kuinka paljon sinun on opiskeltava haluamasi tutkinnon saavuttamiseksi.

Notre Dame de Namurin yliopiston pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Liberty Universityn pääsyvaatimukset

Elizabeth City State Universityn pääsyvaatimukset

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Täydellinen opas: BYU ACT Pisteet ja GPA