Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Kysymyksiisi vastattu

ominaisuus-impeachment-liitutaulu

Syytteeseenpano on vakava asia - se voi johtaa Yhdysvaltain presidentin eroon . Joulukuussa 2020 vain kolme Yhdysvaltain presidenttiä on koskaan asetettu syytteeseen, eikä kukaan ole koskaan erotettu virastaan ​​syytteeseenpanoprosessin kautta.

Mutta syytteeseen asettaminen voi olla melko sekava tilanne niille meistä, jotka eivät ole lakimiehiä tai poliitikkoja. Mikä on syytteeseenpano? Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Ja miten syytteeseenpano toimii?istui mustan kirjan toinen painos

Mutta älä huoli - olemme täällä demistifioimalla tätä hämmentävää prosessia. Vastaamme kaikkiin tässä artikkelissa oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin syytteeseenpanosta , mukaan lukien:

  • Mitä on syytteeseenpano ja mitä syytteeseenpano tarkoittaa?
  • Ketä voidaan syyttää?
  • Kuinka syytteeseenpano toimii?
  • Mitä syytteeseenpano tarkoittaa presidentille?

Paljon on katettavaa, joten aloitetaan.

Ominaisuuskuva: Nick Youngson / PicPedia

Mikä on syytteeseenpano?

Syytteeseenpano on prosessi, jossa kongressi voi erottaa presidentin tai muut siviilivirkailijat virastaan. Tämä on määritelty Yhdysvaltain perustuslain 2 artiklan 4 jaksossa, jossa todetaan:

Yhdysvaltojen presidentti, varapresidentti ja kaikki siviilivirkailijat erotetaan petoksesta, petoksesta tai muista korkeista rikoksista ja väärinkäytöksistä tehdyn syytteeseenpanon ja syytteeseenpanotoimistosta.


Pohjimmiltaan syytteeseenpano koostuu kahdesta osasta. ensimmäinen osa syytteestä alkaa edustajainhuoneessa , jossa presidenttiä vastaan ​​nostetaan syytteitä syytteeseenpanoa koskevilla artikkeleilla.

Sitten senaatti järjestää oikeudenkäynnin, jossa senaattorit päättävät lopulta, vapauttavatko hänet syytetyn henkilön. Jos syytetty henkilö vapautetaan syytteestä, hän säilyttää työnsä. Jos hänet todetaan syylliseksi, henkilö erotetaan ja hänet erotetaan toimistosta.

Ja se on yleinen prosessi! Tietysti syytteeseenpano ei ole melko tämä on yksinkertaista. Aiomme käsitellä paljon tarkempia tietoja syytteeseenpanosta hieman myöhemmin artikkelissa.

body-question-mark-1

Ketä voidaan syyttää?

Tarkastellaan tarkemmin 2 artiklan 4 kohtaa nähdäksesi, kenelle voidaan asettaa syytteitä:

Yhdysvaltojen presidentti, varapresidentti ja kaikki siviilivirkailijat erotetaan petoksesta, petoksesta tai muista korkeista rikoksista ja väärinkäytöksistä tehdyn syytteeseenpanon ja syytteeseenpanotoimistosta.


2 artiklassa tehdään selväksi, että sekä Yhdysvaltain presidentti että varapuheenjohtaja voidaan syytteeseen . Se sanoo myös sen siviilivirkailijat joutuvat syytteeseen . Mutta mikä on siviilivirkailija?

Vaikka perustuslaissa ei nimenomaisesti mainita kaikkia siviilivirkailijoita, joille voidaan asettaa syytteitä, se kuitenkin mainitaan tekee määritellä termi siviilivirkailija. Perustuslain 2 artiklan 3 jaksossa hahmotellaan Yhdysvaltojen presidentin valtuudet. Tässä artikkelissa todetaan, että:

[Presidentti] antaa aika ajoin kongressille tietoja unionin tilasta ja suosittelee heidän harkintaansa toimenpiteitä, joita hän pitää tarpeellisina ja tarkoituksenmukaisina; hän voi poikkeuksellisissa tilanteissa kutsua koolle molemmat talot tai jommankumman niistä, ja jos heidän välillä on erimielisyyksiä lykkäämisajan suhteen, hän voi lykätä ne siihen aikaan, jonka hän pitää sopivana; hän vastaanottaa suurlähettiläät ja muut julkiset ministerit; hän huolehtii siitä, että lakeja noudatetaan uskollisesti, ja antaa kaikki Yhdysvaltojen upseerit.


Rohkaistimme 2 artiklan osan, joka auttaa meitä ymmärtämään siviilivirkailijan. Perustuslaissa tehdään selväksi, että presidentti nimittää virkamiehet. Se tarkoittaa sitä kenelle tahansa henkilölle, jonka presidentti on nimennyt korkealle tasolle, voidaan asettaa syytteeseenpano. Siihen kuuluvat korkeimman oikeuden tuomarit, liittovaltion tuomarit ja hallituksen jäsenet.

Mutta voidaanko kongressin jäsentä syytteeseen asettaa? Vai voidaanko senaattoria syytteeseen asettaa? Koska nämä ovat valittuja tehtäviä, Kongressin jäseniä ja senaattoreita ei voida erottaa virasta syytteeseenpanomenettelyllä perustuslaissa. Ne voidaan kuitenkin poistaa karkottamalla. Tämä on esitetty kohdassa Perustuslain 1 artiklan 5 jakso. Jos kaksi kolmasosaa parlamentista (jäsen) tai kaksi kolmasosaa senaatista (senaattori) äänestää henkilön erottamisen puolesta, hänet erotetaan. Ne voidaan myös kutsua takaisin edustamansa valtion toimesta ja erottaa toimistostaan. Täältä voit lukea lisää siitä, miten senaattorit tai kongressin jäsenet voidaan poistaa toimistosta .

Tässä artikkelissa keskitymme ensisijaisesti Yhdysvaltain presidentin syytteeseenpanoon. Mutta tiedä vain, että muun tyyppisiä liittovaltion virkamiehiä voidaan asettaa syytteeseen - ja jos he ovat, heidän syytteeseenpano noudattaa täsmälleen samoja prosesseja, jotka olemme alla hahmottaneet.

Valtion virkamiesten syytteeseenpano

Tässä artikkelissa puhumme liittovaltion virkamiesten syytteeseen asettamisesta Yhdysvaltain perustuslain määrittelemän prosessin kautta. Mutta valtion virkamiehiä, kuten kuvernöörejä, valtion korkeimpien tuomioistuinten tuomareita ja valtion tuomareita, voidaan syyttää myös.

Valtion syyttömättömät virkamiehet syytetään valtion perustuslain ohjeiden mukaisesti, ei Yhdysvaltain perustuslakia. Joten jos haluat esimerkiksi syyttää Kansasin kuvernööriä, sinun on noudatettava syytteeseenpanoa, joka on kuvattu Kansasin osavaltion perustuslaki.

Jos haluat lisätietoja siitä, kuinka tietty valtio voi syyttää virkailijoita ja erottaa heidät toimistosta, sinun on tutkittava kyseisen valtion perustuslaillinen syytteeseenpano.

ruumis-syytteeseen-merkki-2

On vain kolme asiaa, joista presidenttiä voidaan syyttää: maanpetoksesta, lahjonnasta sekä korkeista rikoksista ja rikkomuksista. Lisätietoja kustakin näistä maksuista on alla.
(Nick Youngson / Alpha Arkistokuvat )

Mitä syytettynä oleminen tarkoittaa?

Joten mitä syytteeseenpano tarkalleen tarkoittaa?

Kun presidenttiä syytetään, niin tarkoittaa, että edustajainhuone syyttää presidenttiä maanpetoksesta, lahjonnasta tai korkeista rikoksista ja rikkomuksista perustuslain 2 artiklan 4 jakson mukaisesti.

Toisin sanoen syytteeseenpano toimii kuin syytteeseen liittyvä rikosasia. Pohjimmiltaan se, miten edustajainhuone voi enemmistöllä äänestää presidenttiä joko rikoksesta tai törkeästä väärinkäytöksestä.

On kolme yleistä syyteryhmää, jotka kongressi voi nostaa presidenttiä vastaan Tarkastellaan tarkemmin kutakin alla mainittua luokkaa.

Petos

Pettäminen on ainoa rikos, joka määritellään Yhdysvaltain perustuslaissa. Asetuksen 3 artiklan 3 jaksossa todetaan:

pennsylvanian yliopiston tyypilliset sat -tulokset

Pettäminen Yhdysvaltoja vastaan ​​koostuu vain sodan asettamisesta heitä vastaan ​​tai heidän vihollistensa noudattamisesta, avun ja lohdutuksen antamisesta.


Pohjimmiltaan maanpetos tapahtuu, kun Yhdysvaltain kansalainen käy tarkoituksellisesti sotaa Yhdysvaltain hallitusta vastaan tai sen edut. Petturi on myös, jos kansalainen auttaa mielellään Yhdysvaltojen vihollista. Joten jos esimerkiksi presidentti perustaisi sotilasryhmän tarkoituksenaan ottaa haltuunsa Yhdysvaltojen hallitus, he olisivat syyllisiä maanpetokseen. Presidenttiä voitaisiin myös syyttää maanpetoksesta, jos he myisivät valtiosalaisuuksia Yhdysvaltojen viholliselle.

Lahjonta

Lahjonta on määritelty teoksi minkä tahansa arvokkaan antaminen, pyytäminen tai vastaanottaminen julkisen virkamiehen toiminnan vaikuttamiseksi . Yksi esimerkki lahjonnasta on, jos presidentti saisi henkilökohtaisesti rahaa ulkomaiselta hallitukselta vaikuttamaan siihen, kuinka paljon apua Yhdysvallat antaa tälle maalle. Vastaavasti, jos presidentti tarjoaisi henkilölle istunnon kabinetissa vastineeksi suotuisuudesta, heitä voidaan syytellä lahjonnasta.

Raskaat rikokset ja rikkomukset

Raskaat rikokset ja rikkomukset ovat vaikein määriteltävä termi . Se on koska korkeat rikokset ja väärinkäytökset voivat sisältää erilaisia ​​käyttäytymismalleja - kaikki eivät ole rikollisia. Yleisesti ottaen useimmat perustuslailliset tutkijat sanovat, että korkeat rikokset ja väärinkäytökset ovat luokka, jonka tarkoituksena on a) kattaa muut rikokset, joita ei ole määritelty 3 artiklassa, ja b) puuttua tapauksiin, joissa presidentti käyttää väärin tai käyttää väärin viran valtaa. Historiallisesti tätä sanamuotoa on käytetty presidenttien syytteeseen asettamiseen vakavasta väärinkäytöksestä, ylimmän toimeenpanovallan valtuuksien ylittämisestä ja presidentin viran käyttämisestä henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi.

Tämän seurauksena korkeat rikokset ja väärinkäytökset ovat jonkin verran kaikkialla, kun on kyse syytteeseenpanosta, ja se antaa kongressille mahdollisuuden käyttää harkintavaltaansa presidentin syytteeseenpanossa.

body-trump-cc0

Donald Trump on ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, jota on syytetty kahdesti. Katsotaanpa tarkemmin, mitä syytteeseenpano voi tehdä ja mitä ei.

Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään?

Kuten aiemmin mainitsimme, jos presidenttiä syytetään, se tarkoittaa, että edustajainhuone on äänestänyt presidentin syytteeksi joko rikossyistä tai korkeista rikoksista ja väärinkäytöksistä. (Muista, että korkeat rikokset ja väärinkäytökset eivät ole aina rikoksista huolimatta nimestä. Se kattaa myös vallan väärinkäytökset ja vakavat väärinkäytökset, joita ei ehkä tapahdu teknisesti olla laitonta.)

Presidenttiä virallisesti syytetään, heidän tapauksensa menee senaatille. Jos parlamentti on kongressin osa, joka nostaa syytöksiä, sitten senaatti on presidentti. Senaattorit toimivat tuomaristona - heidän tehtävänään on kuulla senaatille esitetty asia ja sitten päättää, onko presidentti syyllinen vai ei.

Jos presidentti on eivät ole syyllisiä, heidät vapautetaan kaikista syytteistä ja edelleen Yhdysvaltain presidentti.

Jos presidentti löydetään syyllisiä, sitten heidät erotetaan välittömästi virastaan. Tällöin Yhdysvaltain varapresidentistä tulee presidentti seuraaviin presidentinvaaleihin saakka.

Lisäksi jos presidentti erotetaan virastaan, he voivat menettää kaikki edut, jotka tulevat olemalla entinen presidentti Yhdysvaltojen . Se sisältää heidän salaisen palvelunsa eliniän yksityiskohdat, heidän eläkkeensä ja vuosibudjetin turvallisuuteen ja matkustamiseen.

Kuitenkin, erotettua presidenttiä ei estetä automaattisesti toimimasta uudelleen julkisessa virassa tulevaisuudessa. Näin tapahtuu vain, jos senaatti pitää asiasta erillisen äänestyksen ja äänestää entisen presidentin estämisen puolesta.

Syytteeseenpano: Kun presidentti on poistunut toimistosta

Oletetaan, että presidentti on lähtenyt virastaan, mutta se kuukautta myöhemmin kongressi totesi, että henkilö teki syyttömättömiä rikoksia. Voiko kyseistä presidenttiä syyttää, vaikka he eivät enää olisikaan presidentti?

Lyhyt vastaus on luultavasti ei .

Koska Presidenteillä ei ole enää presidentin valtaa, kun he ovat poissa virastaan , jotkut perustuslailliset tutkijat uskovat, että heidät vapautetaan syytteeseenpanosta. Syytteeseenpano on tapa, jolla lainsäätäjä voi tarkistaa toimeenpanovallan. Entiset presidentit eivät ole enää toimeenpanovallan jäseniä

Mutta tämä on myös tilanne, jota ei ole tapahtunut aiemmin, joten perustuslain tutkijat huomauttavat, että tämä kysymys on Todella siihen vastataan, tuomioistuinten on ratkaistava asia.

Mutta entä presidentti Trump? Eikö häntä syytetty, kun hän lähti toimistosta?

Älä.Vuonna 2021 Presidentti Trumpia syytettiin Yhdysvaltain Capitoliin kohdistuneen 6. tammikuuta 2021 tehdyn hyökkäyksen jälkeen. Trumpia syytettiin virallisesti 13. tammikuuta, viikko ennen toimikautensa päättymistä. Hänen senaatin oikeudenkäyntinsä käydään kuitenkin hänen lähtiessään toimistosta.

body-us-capitol-CC0

Sekä edustajainhuone että senaatti ovat osallisina syytteeseenpanoa. Jatka lukemista oppiaksesi syytteeseenpanoprosessin yksityiskohdat!

Kuinka syytteeseenpano toimii?

Nyt kun voit vastata kysymykseen, mikä on presidentin syytteeseenpano, kaivetaan hieman syvemmälle, miten tämä kaksivaiheinen prosessi toimii.

Puhumme jäljempänä siitä, miten syytteeseenpano toimii Yhdysvaltain presidentille, mutta muista: syytteeseenpano on sama kaikille liittovaltion virkaansa syyttömille , mukaan lukien varapuheenjohtaja, liittovaltion tuomarit ja korkeimman oikeuden tuomarit. Kuka tahansa syytetään, käy läpi saman prosessin, jonka hahmottelemme alla! (Vaihda vain termi presidentti varapuheenjohtajaksi tai tuomariksi, niin saat ajautumisen.)

Edustajainhuoneen rooli syytteeseenpanossa

Syytteeseenpano alkaa aina edustajainhuoneessa. Tämä johtuu siitä, että 1 artiklan 2 jakso antaa parlamentille ainoan valtakirjan:

Edustajainhuone valitsee puhujansa ja muut virkamiehensä; ja sillä on ainoa syytteeseenpanovalta.

Yleensä syytteeseenpano alkaa päätöksellä aloittaa tutkinta syytteeseenpanosta. Jos parlamentti hyväksyy päätöslauselman enemmistöäänestyksellä, Parlamentin oikeuskomitea alkaa tutkia, onko presidentti syyllistynyt syytteisiin. Tutkimusprosessille ei ole asetettu kestoa: se voi kestää päivistä kuukausiin. (Ja Donald Trumpin toisen syytteeseenpanon tapauksessa tutkimus jätettiin kokonaan väliin.)

Jos valiokunta toteaa, että syytteeseenpanoon on perusteita, parlamentti alkaa laatia syytteeseenpanoa koskevia artikkeleita. Kalttausartikkelit hahmottavat syyttömyysrikokset, joihin presidenttiä syytetään . (Muista: parlamentin tehtävä on pohjimmiltaan nostaa presidenttiä vastaan ​​syytteitä.) Kun syytteeseenpanoa koskevat artiklat on laadittu, ne viedään parlamentin äänestykseen.

Jos syytteeseenpanoa koskevat artiklat hyväksytään yksinkertaisella enemmistöllä, presidentti valitaan virallisesti. Joten Donald Trumpin syytteeseenpanon vuoksi 217 parlamentin 435 jäsenestä joutuisi äänestämään artikkeleiden puolesta, jotta syytteeseenpano voidaan käydä läpi. (Itse asiassa, 229 jäsentä äänesti Trumpin ensimmäisen syytteeseenpanon puolesta ja Toisen puolesta äänesti 232 jäsentä .)

voitko suorittaa lukion aikaisin

Tässä vaiheessa artikkelit lähetetään senaatille valmistautumaan presidentin oikeudenkäyntiin. Lisäksi, talon puhemies nimittää joukon talon johtajia myös oikeudenkäyntiin. Talon johtajat ovat pieni ryhmä parlamentin jäseniä, jotka syyttävät asianajajia syytteestä presidentin syytteeseenpanoa koskevassa oikeudenkäynnissä. Heidän tehtävänään on esittää parlamentin presidenttiä vastaan ​​nostama asia senaatille.

Senaatin rooli syytteeseenpanossa

Aivan kuten Yhdysvaltain perustuslaissa hahmotellaan edustajainhuoneen rooli syytteeseenpanossa, siinä hahmotellaan myös senaatin rooli. Perustuslain 1 artiklan 3 jaksossa todetaan:

Senaatilla on ainoa valta kokeilla kaikkia syytteitä. Kun istuvat tähän tarkoitukseen, heidän on oltava valalla tai vakuutuksella. Kun Yhdysvaltain presidenttiä tuomitaan, ylipäällikkö johtaa: Ja ketään ei saa tuomita ilman kahden kolmasosan läsnä olevien jäsenten suostumusta.

Joten jos parlamentin tehtävänä on nostaa presidenttiä vastaan ​​syytteeseenpanoa koskevat syytteet, niin senaatin tehtävä on toimia tuomaristona ja päättää, onko presidentti syyllinen heitä vastaan ​​nostetuista syytteistä .

Tehdäkseen tämän tehokkaasti, senaatti järjestää oikeudenkäynnin, jossa käsitellään läsnä olevaa vastaan.

Kuten tavallinen oikeudenkäynti, presidentin valitusoikeudenkäynti koostuu syytteestä, puolustuksesta, tuomarista ja tuomaristosta.

Tiedämme sen jo Talojen johtajat ovat syyttäjiä ja senaattorit tuomariston jäseniä . Joten kuka toimii tuomarina ja puolustajana?

tuomari, joka johtaa senaatin syytteeseenpanoa koskevaa oikeudenkäyntiä, on korkeimman oikeuden puheenjohtaja. Heidän tehtävänään on varmistaa, että oikeudenkäynnin säännöt - senaatin hahmottelemana - seurataan. Mutta noin normaalin oikeudenkäynnin ja senaatin syytteeseenpanon oikeudenkäynnin vertailut loppuvat.

Mikä ylituomari tapa on punnita prosessia, kuunnella puolustuksen tai syyttäjän valituksia tai antaa tuomio. Mukaan Yhdysvaltain korkeimman oikeuden blogi , Ylipäällikön rooli syytteeseenpanoa koskevassa oikeudenkäynnissä on tehdä mitään erityistä ja [tehdä] se erittäin hyvin.

Se jättää puolustuksen. Syytteeseenpanoa koskevassa oikeudenkäynnissä puolustus koostuu virallisista Valkoisen talon neuvonantajista, muista presidentin valitsemista lakimiehistä ja muutamista presidentin poliittisen puolueen jäsenistä . Puolustuksen tehtävänä on puolustaa presidenttiä heitä vastaan ​​nostetuista syytteistä.

Presidentin syytteeseenpanon oikeudenkäynnin pituus vaihtelee syytteestä toiseen. Ennen oikeudenkäynnin alkamista senaatti vahvistaa oikeudenkäynnin säännöt. Tämä sisältää kuinka monta todistajaa kuullaan, mitkä asiakirjat toimitetaan harkittavaksi ja kuinka kauan menettely kestää. Senaattorit voivat lisäksi lähettää vain kirjallisia kysymyksiä - he eivät saa osallistua aktiivisesti itse oikeudenkäyntiin.

Kun syytteeseenpano ja puolustaminen ovat käyttäneet loppuun senaatin asettamien sääntöjen varatun ajan, senaatin on aika äänestää, onko presidentti syyllinen heitä vastaan ​​nostettuihin syytteisiin. Jotta presidentti voidaan erottaa virastaan, kahden kolmasosan läsnä olevista senaattoreista on todettava heidät syyllisiksi syytteisiin nostettu heitä vastaan. Joten jos kaikki 100 senaattoria ovat läsnä äänestyksessä, heistä 67 on äänestettävä syyllisenä. Muussa tapauksessa presidentti vapautetaan syytteistä.

Kun on kyse senaatin syytteeseenpanosta, muutoksenhakuprosessia ei ole. Senaatti päättää viimeisen sanan.

Mutta entä presidentti? Jos heidät erotetaan virastaan, voiko entinen presidentti olla taas poliittisessa virassa? Senaatille on järjestettävä erillinen erillinen äänestys, jotta häneltä voidaan kieltää osallistuminen poliittiseen virkaan tai hänen tehtävänsä. Se ei ole automaattinen rangaistus syytteeksi asettamisesta ja poistamisesta!

Muista myös se eroaminen ei tarkoita sitä, että presidentti menisi vankilaan. Syytteeseenpanon rooli on poliittinen, mikä tarkoittaa, että sen tehtävänä on päättää, pitäisikö jonkun säilyttää virkansa vai ei.

Jotta presidentti menisi vankilaan, heidät on syytettävä rikoksesta ja todettava syyllisiksi rikosoikeudessa. Se on erillinen prosessi syytteeseenpanosta!

body-bill-clinton-CC0

Yhdysvaltojen 42. presidentti Bill Clinton joutui syytteeseen korkeista rikoksista ja väärinkäytöksistä vuonna 1998.

Kuinka monta presidenttiä on syytetty?

Tammikuusta 2021 lähtien vain kolmea istuvaa Yhdysvaltain presidenttiä on koskaan syytetty: Andrew Johnson vuonna 1868, Bill Clinton vuonna 1998 ja Donald Trump vuosina 2019 ja 2021.

Jokaista näistä presidenteistä syytettiin eri syistä, jotka käymme läpi alla.

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa presidentille: Andrew Jackson

Vuonna 1868 Andrew Johnsonia syytettiin syytteistä korkeista rikoksista ja väärinkäytöksistä, mikä sai hänet ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, jolle on asetettu syytteeseenpano.

Talo syytti Johnsonia toimistolain rikkomisesta, jossa todettiin, että presidentti tarvitsee senaatin hyväksynnän eräiden nimitettyjen virkamiesten erottamiseksi. Kun Johnson poisti sotaministeri Edwin M. Stantonin virastaan, parlamentti jätti syytteeseenpanoa koskevat artikkelit.

Senaatin oikeudenkäynnin päätteeksi Johnson vapautettiin kaikista häntä vastaan ​​nostetuista syytteistä.

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa presidentille: Bill Clinton

Voi olla yli vuosisata, ennen kuin toista Yhdysvaltain presidenttiä syytettiin. Mutta vuonna 1998 edustajainhuone toimitti syytteeseenpanoa koskevat artikkelit Bill Clintonia vastaan.

Clintonia syytettiin myös korkeista rikoksista ja rikkomuksista. Erityisesti, talo syytti häntä valehtelusta kun hän kielsi seksisuhteen yhden harjoittelijansa kanssa. Häntä syytettiin myös oikeuden rikkomisesta .

Kuten Andrew Johnson, Clinton vapautettiin kaikista syytteistä.

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa presidentille: Donald Trump

Donald Trump on historian ainoa Yhdysvaltain presidentti, jota on syytetty kahdesti.

Trumpin ensimmäinen syytteeseenpano oli vuonna 2019. Talo jätti Trumpia vastaan syyttäen häntä Ukrainan presidentin painostamisesta tutkimaan Joe Bideniä , joka haastaisi Trumpin vuoden 2020 presidentinvaaleissa. Tämän seurauksena Trumpia syytettiin vallan väärinkäytöstä ja kongressin estämisestä, jotka kuuluvat korkeiden rikosten ja rikkomusten alaisuuteen.

mistä saa 2 dollarin seteleitä

Trump päätyisi senaatin syytteeseen.

Trumpin toinen syytteeseenpano tehtiin vuonna 2021, kun House jätti syytteeseenpanoa koskevat artikkelit, joissa Trumpia syytettiin kapinan yllyttämisestä. Tämä oli vastaus Trumpin kannattajien kapinallisten hyökkäykseen Yhdysvaltain Capitoliin 6. tammikuuta 2021 sen jälkeen, kun Trump kutsui heidät toimintaan.

Tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen Trumpin toiset syytteeseen kuulemiset eivät ole vielä alkaneet.

Onko presidentti Nixonia syytetty?

Vaikka Watergate-skandaali on yksi nykyajan tunnetuimmista presidentin skandaaleista, se teki ei päättyy Nixonin syytteeseenpanoon.

Vuonna 1974 paljastettiin, että Nixon oli määrännyt hänelle uskolliset ihmiset murtautumaan poliittisten vastustajiensa päämajaan etsimään tietoja. Lisäksi Nixon oli määrännyt lainvalvontaviranomaisia ​​peittämään rikoksen.

Talo oli parhaillaan laatimassa syytteitä koskevia artikkeleita, mutta Nixon erosi presidentistä ennen syytteiden nostamista senaatille.

body-tarkistuslista-cc0

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa? Yhteenveto ja takeaways

Nopeana yhteenvetona tässä sinun on tiedettävä, mitä tapahtuu, kun presidenttiä syytetään :

  • Kärsintö on prosessi, jonka avulla Yhdysvaltain presidentti, varapresidentti tai muut liittovaltion siviilivirkailijat voidaan erottaa virastaan
  • Syytteeseen asettamisprosessi on kuvattu Yhdysvaltain perustuslaissa.
  • Syyttömättömiä virkamiehiä voidaan syyttää kolmesta asiasta: lahjonnasta, maanpetoksesta tai korkeista rikoksista ja rikkomuksista.
  • Presidenttiä syytetään, kun edustajainhuoneen yksinkertainen enemmistö (51 prosenttia tai enemmän) äänestää syytteeseenpanoa koskevien artiklojen puolesta
  • Kun presidentti on syytetty, presidentti menee oikeudenkäyntiin senaatissa. Senaattorit toimivat tuomaristona ja käsittelevät presidenttiä vastaan.
  • Kahden kolmasosan senaattoreista on pidettävä presidentti syyllisenä, jotta heidät voidaan erottaa. Jos presidentti todetaan syylliseksi, heidät erotetaan välittömästi virastaan. Ilman kahden kolmasosan enemmistöä presidentti vapautetaan ja palaa tehtäviinsä.


Ja vaikka kolme Yhdysvaltain presidenttiä on syytetty, tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen Yhtään presidenttiä ei ole todettu syylliseksi syytteisiin, joita ei voida syyttää, eikä häntä ole erotettu !

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Virginia Union University SAT -pisteet ja GPA

Plugging in Numbers: Kriittinen SAT/ACT -matematiikkastrategia

Numeroiden liittäminen on kriittinen SAT/ACT -matematiikkastrategia. Jos olet jumissa matemaattisessa kysymyksessä, voit käyttää sitä löytääksesi oikean vastauksen. Varmista, että opit käyttämään tätä strategiaa.

Todennäköisyyskysymykset ACT -matematiikasta: strategiat ja käytännöt

Todennäköisyysongelmat ACT -matematiikassa kysyvät mahdollisuuksia, että jotain tapahtuu. Varmista, että tiedät tärkeimmät strategiamme näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja harjoittele realistisia matemaattisia kysymyksiä täällä.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Täydellinen luettelo upokkaista

Kysymyksiä Crucible -näyttelijästä? Käymme läpi, kuka jokainen hahmo on ja mikä rooli heillä on näytelmässä.

Deer Valleyn lukio | 2016-17 Rankings | (Antiokia,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Deer Valley High Schoolista Antiochissa, Kaliforniassa.

Kuinka kirjoittaa erinomainen 'Miksi tufts?' Essee

Etkö ole varma mistä aloittaa Tufts -esseesi? Opi lähestymään kehotetta ja miltä onnistunut Miksi Tufts -essee näyttää.

Perimmäisten adverbien esimerkkiluettelo

Tarvitsetko adverbiesimerkkejä? Laaja adverbiluettelomme lauseesimerkeineen antaa sinulle paljon ideoita.

7 parasta online -oppimisalustaa

Tarvitsetko verkko -oppimisalustan? Tutustu oppaaseemme parhaista online -koulutusalustoista kaikentyyppisille kursseille.

SAT-pisteet: 3 vaihetta pisteesi ymmärtämiseen

Sekoitetaanko SAT-pisteet-asteikolla? Selitämme koko SAT-pisteet ja kuinka löytää alueita tietyille korkeakouluille tarvitsemiesi pisteiden määrittämiseksi.

Parhaat valmistelukirjat SAT -kirjoittamiseen

Opiskeletko SAT -kirjoittamista ja haluat tietää, mitkä ovat parhaat SAT -valmistelukirjat? Löydä parhaat kirjat täältä oppiaksesi kielioppisääntöjä ja harjoittelemaan realistisilla kysymyksillä.

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Nevadan yliopisto, Las Vegasin SAT -tulokset ja GPA

Simmons College SAT -tulokset ja GPA

2.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.3

Mikä on 2.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Wartburg Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Purdue ACT Pisteet ja GPA

Paras Crucible Act 4 -yhteenveto

Onko sinulla kysyttävää The Crucible -tapahtuman päättymisestä tai John ja Elizabeth Proctorin kohtaloista? Katso täydellinen juoniyhteenvetomme tärkeillä tarjouksilla ja analyyseillä.

Kuinka tärkeä sanasto uudelle SAT: lle on?

Uusi SAT vuonna 2016 muuttaa sanastojen käyttöä ja ymmärtämistä. Selvitä, mitkä SAT vocab -sanat sinun on tiedettävä oppaastamme.

Tämän vuoden Houstonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Täydellinen opas: Penn State ACT -pisteet ja GPA

Johns Hopkinsin yliopiston Peabody-konservatorio SAT-tulokset ja GPA

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tarvitsee tietää Mission San Josen lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mission San Jose High Schoolista Fremontissa, Kaliforniassa.