Mikä tarkalleen on kohdekoulu? Kuinka löytää omasi

feature_target.jpeg

Jos olet tutkinut yliopiston hakuprosessia, olet ehkä kuullut 'kohdekoulun' käsitteestä. Mikä on kohdekoulu tai korkeakoulu? Yksinkertaisesti sanottuna se on korkeakoulu, johon todennäköisesti - mutta ei taatusti - pääsee pätevyytesi perusteella.

Tässä artikkelissa, Määritän ja selitän kohdekoulun käsitteen. Lisäksi keskustelen siitä, miten tunnistat kohdekorkeakoulut ja kuinka moniin näistä kouluista sinun tulisi hakea.Mikä on kohdekoulu?

Kohdeopisto on sellainen, jossa akateemiset todistuksesi tekevät sinusta kilpailukykyisen pääsylle. GPA, standardoidut testipisteet ja luokan sijoitus kuuluvat kyseisen koulun keskiarvoon . Sinulla on erittäin kohtuulliset mahdollisuudet saada pääsy kohdekouluun, mutta mitään takeita ei ole.

Yleensä sinulla on noin 30-80% mahdollisuus saada pääsy kohdekorkeakouluun akateemisen jatko-osuuden ja koulun hyväksymisasteen perusteella. Koulut, joihin sinulla on alle 30 prosentin mahdollisuus saada pääsy, ovat saavuttaa koulut ja koulut, joihin sinulla on yli 80 prosentin mahdollisuus saada pääsy turvallisuus kouluissa.

Koska tämä alue on suhteellisen suuri, voit jakaa kohdekorkeakoulut edelleen kahteen luokkaan: korkea kohde / raja-alue tavoittavat koulut (30–50% sisäänpääsykertoimet) ja matalat tavoite- / rajaturvallisuuskoulut (50–80% pääsykertoimet) ).

Tässä on muutama hypoteettinen esimerkki näiden käsitteiden havainnollistamiseksi.

Esimerkki 1

Claudialla on 3,95 painotettu GPA, 610 näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen ja 690 matematiikan SAT-pistettä, ja hän on kiinnostunut hakemaan San Diegon yliopisto , yksityinen katolinen korkeakoulu San Diegossa Kaliforniassa.

Claudian GPA on hieman korkeampi kuin USD: n keskimääräinen GPA 3,93, ja hänen SAT-pisteet ovat myös hieman korkeammat kuin USD: n keskimääräiset 640 matemaattiset pisteet, vaikka se onkin hieman matalampi kuin keskimääräinen 640 EBRW-pisteet. Lisäksi USD: n pääsymäärä on 48%. Claudialla olisi erittäin kohtuulliset mahdollisuudet päästä Yhdysvaltain dollareihin, mutta suhteellisen alhaisen hyväksymisasteensa vuoksi hänen ei pitäisi olla liian luottavainen. USD olisi Claudian kohdekoulu.

Esimerkki 2

Mattilla on 3,5 painotettu GPA ja hänellä on 23 ACT: stä. Olisiko Oregonin yliopisto olla Mattin kohdeopisto?

uusi sat vs vanha sat pisteytys

Joo. Oregonin yliopiston keskimääräinen GPA on 3,59 ja keskimääräinen ACT-pisteet 25. Vaikka hänen GPA- ja ACT-pistemääränsä ovatkin hieman alle Oregonin yliopiston keskiarvon, Oregonin yliopiston hyväksymisaste on 83%. Mattin valtakirjat tekisivät hänestä kilpailukykyisen hakijan, ja Oregonin yliopisto olisi Mattin koulu.

Useimmissa julkisissa korkeakouluissa valtiollisen tai ulkomaisen opiskelijan ei pitäisi olla paljon vaikutusta kertoimiin saada pääsy. Viime vuosina on kuitenkin keskusteltu siitä, että julkisista yliopistoista on tullut innokkaampi ottaa vastaan ​​valtion ulkopuolisia opiskelijoita .

body_oregon.jpg

Oregonin yliopisto ( Rick-hedelmä / Flickr)

Tärkeä muistutus

GPA ja standardoidut testipisteet ovat yleensä sovelluksen kaksi tärkeintä komponenttia, mutta ne eivät ole ainoat kirjautumistietosi, jotka otetaan huomioon määritettäessä, saako pääsy vai ei.

Korkeakoulut voivat ottaa huomioon myös muut tekijät, kuten suosituksesi, kurssisi kuormituksen tiukkuuden, henkilökohtaisen esseen, koulun ulkopuoliset aktiviteetit, kaikki merkittävät esteet, jotka sinun on pitänyt voittaa, ja lisääntätkö monimuotoisuutta kampuksella. GPA- ja testipisteiden ulkopuolella nämä muut tekijät voivat vahvistaa sovellustasi.

GPA ja standardoidut testipisteet ovat kuitenkin tyypillisesti tärkeimpiä tekijöitä, ja ne voivat auttaa sinua määrittämään helposti kilpailukykynsä tietyssä koulussa.

Kuinka tunnistaa kohdekoulut

Nyt kun ymmärrät kohdekorkeakoulun käsitteen, keskustelen siitä, kuinka sinun pitäisi etsiä kohdekorkeakoulujen tunnistaminen.

Vaihe 1: Luo unelmakoulujen luettelo

Aluksi älä huoli liikaa mahdollisuudesta päästä sisään luodessasi unelmakoulujen luetteloa. Kokemukseni mukaan useimmat opiskelijat ovat melko realistisia missä he seisovat. On harvinaista, että opiskelija, jolla on 2,5 GPA, luo luettelon kaikista Ivy League -kouluista. Jos alkuperäisessä luettelossasi on liikaa kouluja, voit muokata sitä myöhemmin.

Oppia kuinka valita korkeakoulu ja tutkimusta korkeakouluissa määrittääkseen koulut, joihin haluat mennä . Käyttää parhaat korkeakoulujen hakusivustot , korkeakoulujen löytäjät ja sijoitusluettelot auttaa sinua löytämään sinulle sopivia korkeakouluja.

Pyydä neuvoja muilta. Jos mahdollista, keskustele opettajien, ohjaajien, nykyisten opiskelijoiden ja valintasi edustajien kanssa auttaaksesi määrittämään, mitkä korkeakoulut sopivat sinulle parhaiten.

Tutkimuksen jälkeen suosittelen, että sinulla on alustava luettelo 8-15 koulusta . Et välttämättä hakeudu kaikkiin näihin kouluihin, mutta tässä vaiheessa luettelo vähemmän kouluista ei välttämättä anna sinulle tarpeeksi vaihtoehtoja, ja jos sinulla on enemmän kouluja, et todennäköisesti ole tehnyt tarpeeksi kaventamaan korkeakoulua hakua, ja sinun on ehkä tehtävä enemmän tutkimuksia.

keho-tutkimus-2.jpg

McmScience / Flickr

Vaihe 2: Selvitä, mitkä koulusi luettelostasi ovat kohteena

PrepScholar-tietokannan avulla voit selvittää, mitkä luettelosi kouluista ovat kohdekoulut . Voit etsiä Googlen [koulun nimi] prepscholar -valintavaatimukset löytääksesi kouluprofiilin jokaiselle luettelossasi olevalle yliopistolle. Käytä kouluprofiilissa hakulaskuria saadaksesi karkean kuvan mahdollisuutesi pääsyyn. Valintalaskin yhdistää GPA: n ja standardoidut testitulokset valintaprosenttiin arvioidaksesi mahdollisuutesi päästä kouluun.

Jos valintalaskurin mukaan sinulla on 30–80 prosentin mahdollisuus saada pääsy, sinun tulisi luokitella korkeakoulu tavoitteeksi. Jos koulun hyväksymisaste on alle 15%, sinun tulisi luokitella koulu tavoittavuudeksi GPA: sta ja standardoiduista testipisteistä riippumatta . Koulu on niin valikoiva, että et voi olla varma, että pääset sisään riippumatta akateemisesta valtakirjastasi.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos unelmakoulut ovat kaikki kouluja?

Sinun tulisi jakaa luettelo kouluista, joihin haet, tavoittelukoulujen, kohdekoulujen ja turvallisuuskoulujen välillä . Haluat antaa itsellesi vaihtoehtoja ja yrittää saada pääsyä kilpailukykyisiin kouluihin.

Aluksi jotkut opiskelijat, kun he tunnistavat ensin unelmakoulunsa, valitsevat liian monta koulua. Koska todennäköisyys saada pääsy kouluihin on hyvin pieni, sinun tulisi tunnistaa vähemmän kilpailukykyiset koulut, joilla on tavoittavissasi kouluissa haluamasi ominaisuudet ja joihin voit myös hakea .

texas a & m kollaasiasema

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 4,2 painotettu GPA ja sinulla on 34 ACT: ssäsi. Unelmakoulusi on Harvard, lähinnä siksi, että todella haluat mennä valikoivaan yksityiseen korkeakouluun suuremmalla Bostonin alueella. Vaikka GPA- ja ACT-pisteet tekisivät sinusta kilpailukykyisen Harvardiin pääsyssä, Harvardin hyväksymisaste on alle 5%. Harvard on siis tavoite sinulle riippumatta valtakirjastasi.

GPA- ja ACT-pisteilläsi jotkut kohdekollegioistasi voivat kuitenkin olla Tuftsin yliopisto ja Boston College , jotka molemmat ovat valikoivia yksityisiä korkeakouluja Bostonin alueella. Jos tunnet perusteellisesti, miksi pidät tietyistä kouluista, se on hyödyllistä sinulle, jos haluat löytää kohdekoulut .

body_tufts.jpg

Pete Jelliffe / Flickr

Kuinka monta kohdekoulua kannattaa hakea?

Ei ole tarkkaa määrää kohdekorkeakouluja, joihin sinun pitäisi hakea. Useimmille opiskelijoille suosittelen hakemista noin 1/3 kohdekouluun, 1/3 päästä kouluihin ja 1/3 turvallisuuskouluihin . Yleensä mielestäni hakeminen 6-12 korkeakouluun on hyvä antaa itsellesi vaihtoehtoja menemättä yli laidan. Siksi hakeminen noin 2-5 kohdekorkeakouluun on kohtuullinen määrä.

Opiskelijat, jotka ovat erittäin innokkaita menemään valikoiva korkeakoulut voivat hakea enimmäkseen tavoittaa ja kohdistaa kouluihin. Varmista kuitenkin, että haet vähintään pari turvallisuuskoulua varmistaaksesi, että sinulla on valintoja pahimman mahdollisen tilanteen mukaan.

Jos olet ensisijaisesti kiinnostunut osallistumaan kouluihin, jotka ovat sinulle turvallisuuskouluja, sinun ei tarvitse hakea enempää kuin pari korkeakoulua. Kehotan kuitenkin sinua harkitsemaan ainakin valikoivampia korkeakouluja ennen koulujen luettelon viimeistelyä.

Jos sinua estetään kustannus yksityisten korkeakoulujen tai valtion ulkopuolisten julkisten korkeakoulujen kanssa, lue lisää taloudellinen tuki ja apurahat jonka avulla sinulla on varaa mihin tahansa kouluun, joka hyväksyy sinut .

Nopea arvostelu

  • Kohdeopisto on koulu, jossa todistuksesi tekevät sinusta kilpailukykyisen pääsylle, ja sinulla on kohtuulliset mahdollisuudet tulla hyväksytyksi kyseiseen korkeakouluun (noin 30-80%).
  • Tunnista kohdekoulut tekemällä laajaa korkeakoulututkimusta ja tuntemalla ulottuvuuskouluissasi pitämäsi piirteet.
  • Käytä PrepScholar-tietokantaa selvittääksesi, onko koulu sinulle kohdennettu.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuka on Zeus? 6 keskeistä myyttiä Kreikan jumalien kuninkaasta

Kiinnostaako Zeus? Opi kaikki Kreikan jumalien kuninkaasta, mukaan lukien hänen perheensä ja tärkeimmät myytit hänestä.

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

4 Vinkkejä kaksoismajorin tuplaamiseen 4 vuodessa

Miten kaksoisopiskelijat toimivat? Osaatko tuplata duurin? Opi suorittamaan kaksinkertainen (tai kolminkertainen) pääaine ja valmistumaan silti neljässä vuodessa.

Ultimate Decimal to Binary Converter Tool

Mietitkö, miten muuntaa binaari desimaaliksi? Desimaalimuunnos binäärimuunninoppaassamme selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää näiden kahden välillä muuntamisesta.

Asiantuntijaopas: Kuinka pitkä SAT on?

Kuinka monta tuntia SAT on ja kuinka monta taukoa saat? Opi käsittelemään SAT: n voimakasta pituutta.

Otterbeinin yliopiston pääsyvaatimukset

FGCU SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: Texas Tech SAT -pisteet ja GPA

Tärkeimmät symbolit Great Gatsbyssä, analysoitu

Kamppailetko kirjoittaa Great Gatsby -symboleista? Selitämme kuinka löytää ja analysoida romaanin merkittäviä kuvia.

SAT -pisteiden peruuttaminen

Teitkö SAT -testissä niin huonosti, että sinusta tuntuu siltä, ​​että on parempi peruuttaa SAT -pisteet? Täältä löydät ohjeet peruuttamiseen, kuinka paljon se maksaa ja paljon muuta.

5 avainvinkkiä pennun tehokkaaseen kouluttamiseen

Koulutatko potta koiraa? Selitämme kuinka koiran kouluttaminen, mitä tarvitset, mitä tehdä onnettomuuksille ja kuinka kauan se kestää.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Parhaat ISEE-käytännön testit

Etkö ole varma, miten lähestyä ISEE-testin valmistelua? Katso opas parhaiden ISEE-käytäntöjen lähteistä.

Auta! Claritin ei toimi. Mitä minun pitäisi tehdä?

Eikö Claritin toimi sinulle? Opi yleisiä syitä, miksi Claritin ei toimi, ja mitä voit tehdä lievittääksesi allergiaoireitasi.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

4.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.4

Mikä on 4.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 4.4 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

San Franciscon osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

6 asiantuntijavinkkiä AP Calculus AB: n ilmaisen vastauksen saamiseksi

Oletko huolissasi AP Calculus AB: n ilmaisista vastauksista? Tutustu oppaaseen kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää AP Calc AB FRQ: sta.

Kuinka tehdä vapaaehtoistyötä eläinsuojassa

Haluatko ryhtyä vapaaehtoiseksi eläinsuojelualalle? Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit osallistua paikalliseen turvakotiin ja mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet.

Tennesseen yliopiston pääsyvaatimukset

Menlo Collegen pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.