Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Olet todennäköisesti kuullut lauseen 'tiukka kurssikuorma' aiemmin. Luultavasti tiedät jopa, että korkeakoulut todella etsivät pääsyhakemuksista.

Joten kuinka voit varmistaa, että lukion kurssisi on tarpeeksi tiukka tai tarpeeksi haastava? Kuinka tasapainotat tämän hyvän GPA: n saamisen kanssa? Kuinka tasapainottaa kurinalaisuuden tarvetta rajoituksillasi, oppituntien ulkopuolisilla kiinnostuksillasi, perheelläsi ja ystävilläsi ja halulla olla hukuttamatta itseäsi?Lue vinkkimme vaikeampien luokkien ja useampien luokkien sekä vaikeampien luokkien ja parempien arvosanojen välillä. Käymme myös läpi, kuinka monta AP -luokkaa ja valinnaista sinun pitäisi ottaa.

Mitä tiukka tai haastava tarkoittaa?

Ensinnäkin, mitä epämääräinen sana 'tiukkuus' todella tarkoittaa? Ja miksi korkeakoulut arvostavat sitä, että haastat itsesi?

Kuten käy ilmi, altistuminen tiukalle opetussuunnitelmalle lukiossa ennustaa paremmin akateemista menestystä yliopistossa kuin vanhempiesi koulutustaso tai jopa testituloksesi, luokkasi sijoitus ja GPA. Ja paras paikka osoittaa, että olet altistunut haastavalle opetussuunnitelmalle, on transkriptisi.

Toisin sanoen, korkeakouluopintoihin osallistuvat virkamiehet haluavat transkriptisi osoittavan, että olet ajautunut, ahkera ja valmis työntämään itseäsi - varsinkin siitä lähtien tutkimus osoittaa että jos sinulla on nämä ominaisuudet, olet todennäköisesti suuri opiskelija!

Kuinka välttyä rasittavalta kurssikuormalta

Tiukka opetussuunnitelma on sydämessä tasapainottava teko. Sinun tulisi suorittaa haastavimmat kurssit, jotka kykenevät käsittelemään. Samaan aikaan, sinun pitäisi vauhdittaa itseäsi, jotta et ole liian hukkua haasteeseen.

Osa hyvän harkintakyvyn osoittamisesta ja kypsästä itseohjautuvuudesta on se, että pystyt tasapainottamaan kovan kurssikuorman koulun ulkopuolisten toimintojen, työn, ystävien ja perheen sekä muiden vastuiden kanssa. Jos olet epävarma, muista, kuinka monta ilmaisua tälle tarkalleen tilanteelle on: 'Älä pure enempää kuin voit pureskella', '' Älä anna silmäsi olla vatsaasi suurempia '' jne.

Toinen tapa ajatella tiukkaa opetussuunnitelmaa on kuvittele lukion kokemuksesi ylämäkeen. Suurimman osan ajasta haluat olla kauempana vuorella kuin aiemmin, vaeltaa jyrkempää ja jyrkempää maastoa ja käyttää kaikkea oppimaasi auttamaan sinua jatkamaan.

Mutta kuten kaikki vuorikiipeilijät, joskus tarvitset aikaa pysähtyä perusleirillä tai vain pitää tauon. Niin kauan kuin kiipeät enimmäkseen etkä lepää, sinä tietää pääset huipulle lopulta!

Toki he kiipesivät sinne asti. Mutta nyt on kuuman suklaan aika!

Lisää luokkia vai vaikeampia luokkia?

Koska suuri osa lukion kurssikuormituksestasi kestää sinä, klassinen kysymys opiskelijoilla on usein pitäisikö niiden näyttää enemmän leveyttä vai syvyyttä. Jos esimerkiksi opiskelet tiedettä, pitäisikö sinun suorittaa kaikki perustason luonnontieteelliset kurssit? Vai pitäisikö sinun keskittyä pariin tiettyyn aiheeseen, kuten biologiaan tai fysiikkaan, ja ottaa niissä kovempia arvosanoja/AP -luokkia?

Kokemuksemme perusteella oppilaitokset suosivat yleensä oppilaita, jotka ovat käyneet muutaman vaikeamman luokan, eikä paljon helpompaa luokkaa. Mukaan National Association for College Admission Counseling's (NACAC) 2017 State of College Admission Report , 52% tutkituista kouluista piti opetussuunnitelman vahvuutta erittäin tärkeänä pääsyssä.

Lomakkeiden tulee osoittaa, kuinka olet käyttänyt täysimääräisesti hyväksesi koulusi haasteet - mutta aina järkevästi. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi käydä asteittain vaikeampia luokkia jokaisessa aiheessa vuosittain sen sijaan, että hyppäisi intro -luokasta intro -luokkaan.

Yleinen ajatus on, että osoita, että olet älyllisesti valmistautunut korkeakoulututkintoon, ja että olet kehittänyt tavan ohjata itsesi kohti kasvavia haasteita. Tämä osoittaa karkeutta, joustavuutta, sitkeyttä ja kypsää työmoraalia.

Miksi tämä kaveri on niin viileä? Koska hän on keksinyt oman kantavuutensa täydellisesti.

Paremmat vai vaikeammat luokat?

Jälleen ehdottomasti valita vaikeammat luokat. Useimmat korkeakoulut sanovat niin transkriptio, joka osoittaa, että opiskelija on käynyt yhä vaativampia luokkia, on tärkeämpi kuin transkriptio, jolla on korkeampi GPA. NACAC -tutkimuksen mukaan 77% tutkituista kouluista uskoo, että korkeakoulujen valmistelukurssien arvot (eli ydinluokat, kuten englanti ja luonnontieteet) sekä arvosanat kaikki luokat, joita otat lukion opiskelijana, ovat erittäin tärkeitä tekijöitä hakuprosessissa.

Mutta selkeytyminen Kuten matalan tason luokissa, arvosanojen tai AP-luokan sijaan voit ehdottaa korkeakouluille, ettet haasta itseäsi tarpeeksi. Se on kuin pyytää olympiauistelija Michael Phelpsia kilpailemaan 5-vuotiaita vastaan; oppilaitokset näkisivät mieluummin saat B: n AP -kurssilla kuin A: n tavallisella kurssilla.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä kaikki luokkien tulisi olla mahdollisimman haastavia - tämä palaa koko tasapainoon, josta puhuimme aiemmin. D AP -kurssilla näyttää paljon huonommalta kuin A tavallisella kurssilla!

Haluat silti osoittaa, että pystyt ja olet halukas ulottumaan hieman otteesi ulkopuolelle. Paras toimintatapa on siis haastaa itsesi eniten luokissa, jotka heijastavat erityisiä etujasi. Joten jos olet tieteen huijari, voit harkita sukeltamista syvemmälle laskelmiin, biologiaan tai fysiikkaan. Jos perehdyt yhteiskuntatieteisiin, voit suorittaa taloustieteen ja psykologian korkealla tasolla, jopa AP -fysiikan ottamisen kustannuksella.

Koskaan ei tiedä, mikä voi sytyttää intohimosi ole avoin haasteen löytämiselle myös aloilta, joista et ole erityisen kiinnostunut.

Mihin luokkiin kannattaa osallistua tiukalle kurssikuormalle?

Nyt kun ymmärrät, että korkeakoulut palkitsevat kurssin vaikeuden GPA: n suhteen, miten voit päättää kursseista, jotka sinun pitäisi suorittaa? Tämä riippuu suuresti lukion kurssivaihtoehdoista ja edellytyksistä.

Koulusi on jo keksinyt, miten saat sinut vaiheesta toiseen.

Mitkä ovat lukioni kurssin etenemiset?

Tiukan opetussuunnitelman suunnittelun pitäisi alkaa aikaisin (9. tai 10. luokka), ja sen pitäisi ehdottomasti Ota huomioon, miten lukiosi on jäsentänyt oppimisen luokka 9-12.

Vaihe 1: tapaa kouluneuvojan kanssa

Tule kokoukseen valmiina tekemään hyviä muistiinpanoja - saat paljon tietoa! On luultavasti hyvä idea ottaa myös vanhemmat mukaan kokoukseen.
 • Kysy valmistumisen vaatimuksista. Keskustele mahdollisista tavoista edetä vaaditun kurssikuorman läpi.
 • Kysy, kuinka monta valinnaista mahtuu aikatauluusi. Keskustele myös koulusi tarjoamista valinnaisista mahdollisuuksista.
 • Kysy kunnianosoitusten, AP- ja/tai IB -luokkien edellytyksistä. Varmista, että olet selvillä siitä, mitä sinun on tehtävä aloittaaksesi korkeamman tason luokan kuin aiemmin.
 • Kysy mahdollisuutta itsenäiseen opiskeluun. Tämä vaihtoehto saattaa olla järkevin sen jälkeen, kun olet päättänyt tietyn aiheen kurssin. Esimerkiksi lukio tarjosi viisi vuotta latinaa (8. -12. Luokka). Latinalainen nörtti ja minä otimme yhden niistä vuosista kesällä. Hämmästyttävän opettajamme avulla loimme latinalaisen 6 -luokan vanhempana vuotena. Tämä vei intohimoni latinalaista kirjallisuutta kohtaan vieläkin pidemmälle ja osoitti ehdottomasti tarkkuutta kirjoituksessani.

Vaihe 2: Piirrä 4 vuoden kaavio

Nyt kun sinulla on paljon tarvitsemiasi tietoja, voit alkaa tehdä suunnitelmaa.

Piirrä kaavio jakamalla paperinpala neljään osaan; jokainen jakso edustaa lukion vuotta. Jaa jokainen näistä osista pienemmiksi suorakulmioiksi, ja jokainen suorakulmio edustaa yhtä kurssia, jonka otat sinä vuonna.

Pro-tyyppi: Älä piirrä enemmän suorakulmioita kuin kurssimäärä, jonka voit suorittaa vuodessa!

Ensimmäinen, täytä kaikki valmistumisvaatimukset, joista olet oppinut kokouksessasi. Varmista, että aiot käydä vaikeamman ja haastavamman luokan jokaiselle aiheelle vuosittain. Nyt, kun suorakulmiot ovat vielä tyhjiä, voit aloittaa valinnaisten pelien pelaamisen.

Auttaaksemme sinua, tässä on perusteelliset artikkelimme vaadituista ja valinnaisista luokista standardista AP: hen:

 • Lukion matematiikan luokat
 • Lukion englannin luokat
 • Lukion luonnontunnit
 • Lukion historiatunnit
 • Lukion vieraiden kielten tunnit
 • Lukion valinnaiset

Tällä hetkellä se on tasapainossa. Mutta entä jos lisäät vielä yhden?

paras rakkausottelu neitsyt

Kuinka monta AP: tä tai IB: tä minun pitäisi ottaa?

Tiedät, mitä koulusi kurssi etenee, mutta missä AP- ja IB -tunnit sopivat? Ja miten voit tietää, oletko valmis näihin haastaviin luokkiin? Lue vinkkimme.

Olenko valmis AP/IB -materiaaliin?

On olemassa pari tapaa tarkistaa, oletko valmis ottamaan AP- tai IB-tason lukion luokan:

 • Hanki ulkopuolinen mielipide. Esimerkiksi opettajasi pitäisi pystyä kertomaan sinulle, pystytkö kestämään työtaakkaa ja täyttämään yleiset akateemiset odotukset.
 • Jos otit PSATin tai PreACTin, käytä pisteitäsi nähdäksesi missä olet. Ohjaaja voi tarkastella näitä ja kertoa sitten, onko hän mielestäsi valmis ottamaan AP- ja/tai IB -luokkia.

Missä kulkee raja haastavan ja liikaa?

Hyvä nyrkkisääntö on yrittää yksi tai kolme AP -luokkaa lukion vuodessa (luultavasti ei lasketa 9. luokkaa). Tällainen kurssikuorma osoittaa ehdottomasti halukkuuden haastaa. 11. ja 12. luokka on aika mennä vieläkin kovemmaksi - jos luulet pystyväsi siihen.

Esimerkiksi vaikka otin vain yhden AP -luokan ensimmäisenä vuotena ja kaksi toisen vuoden kurssillani, sekä junioreissa että vanhempina vuosina kävin neljä AP -luokkaa. Toki opiskelun syvyys ja laajuus näyttivät hyvältä transkriptistäni - mutta mikä tärkeintä, se teki oppimisestani kiehtovan ja mukaansatempaavan aivan uudella tasolla!

Entä valinnaiset?

Vaikka nimi saa ne kuulostamaan joko valinnaisilta tai vähäpätöisiltä, ​​valinnaiset ovat vain. Itse asiassa tutkimukset osoittavat sen Kuvataiteen ja esittävän taiteen kursseille osallistuvat opiskelijat menestyvät usein paremmin koulussa ja standardikokeissa!

Tiukassa kurssikuormassa valinnaiset voivat olla silta sen välillä, mitä sinun on tehtävä ja mitä haluat tehdä. Kurssit, kuten kuvataide, teatteri, journalismi, tietojenkäsittelytiede ja filosofia, voivat viime kädessä osoittaa intohimosi ja kiinnostuksesi korkeakouluille.

Valinnaiset ovat myös tapa, jolla voit osoittaa vahvuutesi. Esimerkiksi vietät ylimääräisiä vuosia vieraalla kielellä tai valinnaisia ​​luentoja STEM -aloilla, kuten tilastoissa tai robotiikassa, voit jatkaa intohimosi rakentamista, samalla kun nostat GPA: ta ja osoitat, että olet valmis jatkamaan kurinalaisuutta.

Esimerkki tiukasta kurssiaikataulusta jokaiselle arvosanalle

Tähän mennessä sinulla pitäisi olla melko selkeä käsitys siitä, mikä on tiukka kurssikuorma ja millaisia ​​luokkia voit tehdä vaikuttamaan sisäänpääsykomiteoihin. Jotta saat vielä paremman käsityksen mahdollisesta aikataulusta, Tässä on esimerkkejä kurssiaikatauluista jokaiselle luokka -asteelle (yhdeksännestätoista luokkaan).

Huomaa, että sinun ei tarvitse noudattaa näitä aikatauluja tarkasti suunnitellessasi kursseja, koska koulusi kurssitarjonta, osavaltion valmistumisvaatimukset ja omat intressisi poikkeavat todennäköisesti alla olevista. Voit kuitenkin käyttää sitä karkeana oppaana tulevan luentoaikataulun suunnittelussa.

Seuraava aikataulu olisi sopivin joku, joka on vahva matematiikan ja tieteen aloilla, ja kuka toivoo opiskelevansa yhtä näistä aiheista korkeakoulutasolla. Huomaa, kuinka tämä oppilas käyttää valinnaisia ​​oppitunteja (esim. Meritiede ja tietojenkäsittelytiede) ja pitää yllä vieraan kielen taitojaan.

9. luokkakurssin aikataulu

Syksyn loma

 • Geometria
 • Kunnioittaa biologiaa
 • Maantiede
 • Kunnioittaa kielitaidetta
 • Ranska 1
 • Liikunta

Kevätlukukausi

 • Geometria
 • Kunnioittaa biologiaa
 • Maantiede
 • Kunnioittaa kielitaidetta
 • Ranska 1
 • Meritiede

10. luokkakurssin aikataulu

Syksyn loma

 • Algebra 2
 • AP -kemia
 • Kunnioittaa maailmanhistoriaa
 • Johdatus englanninkieliseen sävellykseen
 • Ranska 2
 • Liikunta

Kevätlukukausi

 • Algebra 2
 • AP -kemia
 • Kunnioittaa maailmanhistoriaa
 • Johdatus englanninkieliseen sävellykseen
 • Ranska 2
 • Tietokone Tiede

body_girl_computer_math Valitse luokat, joiden avulla voit tutkia akateemisia etujasi syvemmällä tasolla.

11. luokan kurssin aikataulu

Syksyn loma

 • Kunnioittaa Precalculusta
 • AP -fysiikka
 • Yhdysvaltain historia
 • AP Englanti kieli ja kokoonpano
 • Ranska 3
 • Terveys

Kevätlukukausi

 • Kunnioittaa Precalculusta
 • AP -fysiikka
 • Yhdysvaltain historia
 • AP Englanti kieli ja kokoonpano
 • Ranska 3
 • Liikunta

12. luokkakurssin aikataulu

Syksyn loma

 • AP Laskenta eKr
 • AP Biology
 • Kunnioittaa englanninkielistä kirjallisuutta
 • Kunnianhallitus
 • Ranska 4
 • AP -tilastot

Kevätlukukausi]

 • AP Laskenta eKr
 • AP Biology
 • Kunnioittaa englanninkielistä kirjallisuutta
 • Kunnioittaa taloutta
 • Ranska 4
 • AP -tilastot

Entä jos lukiossani on vain muutama tiukka luokka?

Kaikki lukiot eivät tarjoa tonnia haastavia kursseja. Jos tämä koskee sinua, mitä sinun pitäisi tehdä todistaaksesi, että olet todella valmis korkeakoulutason työhön? Tässä on kaksi parasta vaihtoehtoasi:

Vaihtoehto 1: Etsi ulkoisia vaihtoehtoja

Riippumatta siitä, onko koulustasi puuttuu edistyneitä opintovaihtoehtoja tai jos sinulla ei ole erityisen kiinnostavia oppiaineita, yksi vaihtoehto on ota oppitunteja koulusi ulkopuolella. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

 • Tarjoaako koulusi kaksoiskoulutusohjelmaa? Jos näin on, voit käydä tiukkoja korkeakoulutason kursseja, jotka tarjoavat sekä lukion ja korkeakoulun luotto.
 • Onko sinulla mahdollisuus osallistua online- tai kesäkursseille? Tämä voisi olla tapa täyttää opetussuunnitelman aukot.

Vaihtoehto 2: Selitä olosuhteesi hakemuksessasi

Yliopistojen valintatoimistot panevat valtavasti vaivaa selvittääkseen, millainen lukiosi on, kun he katsovat transkriptiasi.

Tämän vuoksi jos menet heikosti toimivaan kouluun, on hyvä sisällyttää korkeakouluhakemukseesi kuvaus siitä, mikä oli ja oli ei saatavilla lukiossa .

Sinun pitäisi myös ehdottomasti tietää, että jopa kaikkein ylellisimmät korkeakoulut eivät odota sinun pystyvän tarjoamaan kursseja itsellesi sen ulkopuolella, mitä koulu tarjoaa sinulle.

Esimerkiksi, Yalen sisäänpääsyn Q&A -sivu korostaa, kuinka paljon he ottavat huomioon kontekstin:

'Tiedämme, ettet ole suunnitellut koulusi opetussuunnitelmaa ... Eri kouluissa on erilaisia ​​vaatimuksia, jotka voivat rajoittaa sitä, mitä kursseja voit suorittaa. Jälleen, odotamme vain, että menestyt mahdollisuuksissasi, joihin sinulla on pääsy. '

Kaikki oppilaitokset odottavat sinun käyttävän monia hattuja.

Entä elämä koulun ulkopuolella?

Yksi ominaisuuksista, joita korkeakoulut etsivät myös hakijoilta, on ajankäytön taitosi.

Se, että pystyt tasapainottamaan kurssisi sellaisten oppituntien ulkopuolisten toimintojen rinnalla, joita pidetään mielekkäästi ajan mittaan, osoittaa, että olet valmis sellaiseen itsenäiseen työhön ja ajanhallintaan, jotka ovat välttämättömiä menestyäksesi yliopistossa.

Jos huomaat, että niin paljon aikaa menee koulutehtäviin, että unohdat kaikki muut elämäsi osat, on aika astua taaksepäin ja arvioida haastetasosi uudelleen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Paras AP -maailmanhistorian opinto -opas: 6 avainvinkkiä

Etsitkö AP World History -opasta? Meillä on opastusta valtavien materiaalimäärien oppimiseen ja hankalaan tenttiin valmistautumiseen.

Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Kysymyksiisi vastattu

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa? Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Tutustu täydelliseen oppaaseen saadaksesi lisätietoja syytteeseenpanon toiminnasta.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Emily Dickinsonin, koska en voinut pysähtyä kuoleman analysointia varten

Kysymyksiä Emily Dickinsonin teoksesta 'Koska en voinut pysähtyä kuoleman takia'? Katso täydellinen asiantuntija-analyysimme tästä kuuluisasta amerikkalaisesta runosta.

Lafayette College SAT -tulokset ja GPA

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Clarita Valley International Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Clarita Valley International Charter Schoolista Castaicissa, Kaliforniassa.

Voitko epäonnistua SAT: ssa?

Oletko huolissasi SAT: n epäonnistumisesta? Selitämme, milloin sinun pitäisi huolehtia, ja kuinka voit parantaa matalia pisteitä.

Carleton Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Lelandin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lelandin lukiosta San Josessa, Kaliforniassa.

Kuinka monta nollaa Googolissa? Googolplex?

Mikä on googl? Kuinka monta nollaa googlplexissa? Opi kaikki näistä ja muista erittäin suurista numeroista täydellisen oppaamme avulla.

IUP -pääsyvaatimukset

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

1920-luvun muoti: Flappereista pikkumusta mekkoon

Kiinnostaako 1920-luvun muotia? Selitämme suosittuja tyylejä Roaring 20s -muodossa naisille ja miehille, mukaan lukien hiukset ja tarvikkeet.

Pitäisikö sinun todella opiskella ulkomailla lukiossa?

Harkitsetko lukio -opiskelua ulkomailla? Varmista, että tiedät, mitä saat siitä irti ja onko sinun tehtävä se. Lisätietoja täältä.

Kinesiologian tutkinto: Onko se oikea sinulle?

Mikä on kinesiologia? Jos harkitset kinesiologian tutkintoa, opi mitä odottaa, parhaat koulut kinesiologian pääaineille ja mahdolliset urat.

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Algebralliset operaatiot ACT-matematiikassa: strategiat ja kaavat

Oletko hämmentynyt kuinka käyttää useita eksponentteja ja työskennellä algebran polynomien kanssa? Tässä on täydellinen opas, joka sisältää ACT Math -strategiat ja -kaavat pisteiden parantamiseksi.

Uusi SAT -muoto: mitä se tarkoittaa sinulle?

Oletko hämmentynyt uudesta SAT -muodosta vuodelle 2016? Jaamme sen osittain, vinkkejä siitä, mitä muutokset merkitsevät sinulle.

Vaiheittainen opas kuvilla: SAT-rekisteröinti

Opi rekisteröitymään SAT-järjestelmään ja välttämään yleisiä virheitä rekisteröitymisprosessin aikana vaiheittaisten kuvaohjeiden avulla.

Babson College SAT -tulokset ja GPA

Marianin yliopiston (WI) pääsyvaatimukset

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

SAT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat SAT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Tämän vuoden Pennsylvanian yliopiston pääsyvaatimukset