Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

feature_ACT ACT on toiseksi suosituin yliopistojen pääsystandarditesti Yhdysvalloissa, ja testaajien määrä on lähellä SAT: a.

Mutta mitä ACT oikeastaan ​​tarkoittaa, ja miksi tällä on oikeasti väliä? Vastaamme kaikkiin kysymyksiisi tässä oppaassa.

Mitä ACT tarkoittaa?

ACT alkoi vuonna 1959, kun Iowan yliopiston professori Everett Franklin Lindquist oli tyytymätön SAT: ään kahdesta syystä:  • SAT suunniteltiin soveltuvuustestiksi - se testasi älykkyytesi ja luontaisen oppimiskykysi. Lindquist ajatteli, että korkeakoulun arviointitestin pitäisi todella testata sitä, mitä olet todella oppinut koulussa.
  • SAT oli suosittu yksityisissä kouluissa Yhdysvaltain koillisosassa (New York, Massachusetts), mutta ei muualla maassa eikä julkisissa kouluissa. Lindquist uskoi, että testin pitäisi hyväksyä julkiset laitokset ja muut koulut eri puolilla maata.

Vaikka SAT oli alkanut yli 30 vuotta aikaisemmin ja sen suosio kasvoi, Lindquist uskoi pystyvänsä tekemään asioita paremmin.

Tämän seurauksena hän perusti American College -testausohjelma . Näetkö ACT: n siellä?

Ainutlaatuinen bonus: Mikä on hyvä ACT -pisteet ja kuinka korkeat pisteet sinun täytyy tehdä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Lindquist suunnitteli ACT: n kattamaan taidot, jotka olet oppinut koulussa. Se alkoi neljällä osiolla: englanti, matematiikka, yhteiskuntatieteet ja luonnontieteet. Se antoi yhdistelmäpisteen, aivan kuten nytkin (lue Miten ACT -yhdistelmäpisteet lasketaan?).

Sen jälkeen testi ei ole muuttunut niin paljon, toisin kuin SAT, jolla on ollut jotain identiteettikriisiä.

Tässä ovat ACT: n historian tärkeimmät virstanpylväät:

  • 1959 : Ensimmäinen ACT annetaan 75460 opiskelijalle.
  • 1972 : Million Mark: ACT osuu 1 000 000 oppilaaseen.
  • 1989 : Uudelleensuunnittelu: ACT: ssä tapahtuu suuri muutos. Yhteiskuntatieteiden osio muutetaan lukemiseksi ja luonnontieteet tieteen perusteluksi. Molemmilla muutoksilla pyritään testaamaan perusluentoja ja päättelytaitoja historian ja tieteen tosiasioiden sijaan.
  • 2005 : ACT lisää valinnaisen kirjoitustestin.
  • 2007 : Jokainen Yhdysvaltain yliopisto hyväksyy nyt ACT: n pääsylle.

  • 2012 : ACT -oppilaiden määrä ylittää SAT: n ensimmäistä kertaa. 1,85 miljoonaa opiskelijaa tarkoittaa, että yli puolet maan valmistuneista käyttää ACT: tä.

  • 2018: SAT ylittää jälleen ACT: n suosion.

Mitä ACT siis tarkoittaa? Se alkoi American College Testina, mutta tässä vaiheessa ACT -organisaatio ei kutsu sitä virallisesti sellaiseksi. Testi tunnetaan vain nimellä ACT.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.