Mitä opettajat todella tekevät SAT/ACT -tuutoroinnin aikana?

feature_penciltap.jpg

Olet kuullut tästä outosta, salaperäisestä asiasta nimeltä SAT/ACT Tutoring. Okei, ehkä se ei ole sinulle kovinkaan mystistä, mutta se oli salaus minulle, kun olin lukiossa. Oliko SAT -tutorointi kuin kotitehtävä, mutta valvonnalla? Miksi minun pitäisi tuhlata arvokasta vapaa -aikaani opettajan kanssa, kun voisin tehdä kaiken itse? Mitä todella tapahtuu SAT/ACT -tutoroinnin aikana?

Tässä artikkelissa aion puhua siitä, mitä me PrepScholarissa uskomme parhaiden opettajien tekevän SAT/ACT -tuutoroinnin aikana. Nämä ovat parhaita käytäntöjä, joita käytämme saadaksemme omamme alan johtavia tuloksia .Tämä ei tietenkään takaa, että jokainen opettaja noudattaa kaikkia näitä ohjeita, mutta se antaa sinulle käsityksen siitä, mitä etsiä. Vastaamme kaikkiin kysymyksiini, joita minulla oli hämmentyneenä yläkoululaisena ... ja enemmän! Bonusominaisuutena Olen sisällyttänyt asioita, joita hyvien opettajien ei pitäisi ehdottomasti tehdä ACT/SAT -tutorointien aikana, niin että jos kohtaat heidät, voit juosta toiseen suuntaan.

ominaisuuskuvaluotto: Lyijykynän napauttaminen mennessä Rennett Stowe , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Tehokkaat opettajat… asettavat konkreettisia tavoitteita sinulle

Kuvittele, jos sinulla (tai mahdollisesti muistaa milloin) sinulla olisi ollut opettaja, joka kohteli ensimmäistä koulupäivää kuin tavallista päivää ja hyppäsi suoraan sisään ilman esittelyä tai selitystä siitä, mitä ottaisit huomioon luokassa. Se on erittäin hämmentävää. Parhailla ohjaajilla on mielessä opintokaari ja rakennettu sekä opiskelu että opetus.

Mitä odottaa

Ensimmäisen opetusistunnon aikana ohjaajan tulisi puhua kanssasi korkeakoulutavoitteistasi ja tavoitteistasi. Mitä tarkoitan tavoitetavoitteilla? SAT/ACT-testituloksen tulisi olla kohdeoppilaitoksesi testitulosten 25-75 prosenttipisteen sisällä (lue täältä lisätietoja tavoitemäärän laskemisesta tai käytä yksinkertaista SAT- tai ACT -laskentataulukkoa).

Kun sinulla on tavoitemäärä, johon voit pyrkiä, voit laskea eron nykyisen testituloksen ja sen välillä, missä sinun on oltava päästäksesi oppilaitoksiin, joihin haluat osallistua. Tällaiset konkreettiset tavoitteet antavat sinulle todellisia tapoja mitata edistymistäsi.

Käydään konkreettinen esimerkki läpi. on nuoremman vuoden talvi. Sinulla on vankka 4,0 GPA, mutta otit PSAT: n lokakuussa ja sait yhteensä 1280 pistettä, 390 lukemista, 360 kirjoittamista ja 530 matematiikkaa. Olet tarkastellut unelmakoulusi NYU: n tavoitetuloksia ja tiedät, että vanhan SAT-pistemäärän vaihteluväli on 1900-2190 ja että opiskelijoilla, jotka saavat yli 1410 pistettä uudella SAT: llä, on parhaat mahdollisuudet päästä sisään. tarkoittaa, että sinun on ehdottomasti nostettava yhdistettyä SAT -pistemäärääsi vähintään 140 pisteellä (optimaalisesti 160 + parhaan mahdollisuuden saavuttamiseksi). Ja nyt tarvitset suunnitelman tämän henkilökohtaisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Opettajat EI SAA: ajattele, että jokaisen oppilaan tulisi pyrkiä 1600: een tai 36: een.

Vaikka useimmat ihmiset voivat saavuttaa täydelliset pisteet kovalla työllä, jos se ei ole tavoitteesi, sen ei pitäisi olla opettajasi tavoite. Opettajasi pitäisi auttaa sinua asettamaan kohtuullisia odotuksia itsellesi, ei painostamaan entisestään.

body_notperfect.jpg Täydellisyys ei ole todellisuutta mennessä Melodia , käytetty alla CC BY 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Luuletko, että kaikkien näiden laskelmien läpikäyminen on suunnittelemista liian pitkälle etukäteen? Tutustu artikkelimme SAT/ACT -opiskelun ajoituksesta ja suunnittelusta.

Tehokkaat ohjaajat… auttavat sinua jäsentämään opiskelusi

Keskustellessasi korkeakoulustasi ja tavoitteistasi, ohjaajat voivat myös auttaa sinua piirtämään opintoaikataulusi . Mitä tulee SAT- tai ACT -valmisteluun, onko sinulla ongelmia motivaatiota ja vastuullisuutta ? Se on täysin ymmärrettävää - lukio on todella kiireinen, testin valmistelu on vain yksi lisätaakka, ja et ole vastuussa opettajille tai koululle, jos teet huonosti. Viimeinen asia, jonka tarvitset, on hätkähdyttävä opettaja, joka heiluttaa sinua, koska et täyttänyt heidän kohtuuttoman korkeita odotuksiaan.

Mitä odottaa

Opettajasi auttaa sinua laatimaan pitkän aikavälin opintosuunnitelman. Miltä tämä voisi näyttää?

Jos haluat jatkaa edellisestä esimerkistä:Sinä ja opettajasi olette jo keskustelleet tavoitteestanne 1420 SAT: ssa ja tavoitteenne korotuksesta 160+ pistettä. Kerrot opettajallesi, että pärjäät koulussa hyvin, mutta et vaivautunut opiskelemaan PSAT: lle, koska et voi vain nähdä järkeä tehdä testivalmistautumista - loppujen lopuksi GPA on tärkein asia ylioppilasvalinnoissa, eikö? Et aio ottaa SAT -ohjelmaa vielä kahdeksan viikon ajan, joten kuinka paljon sinun on todella tehtävä?

Sen sijaan, että syyttäisit sinua laiskuudesta, hyvä opettaja auttaa sinua rakentamaan vankan opintosuunnitelman. Ottaen huomioon tavoitteesi, hän ehdottaa vähintään 40 tunnin valmistelua, ei sisällä tutorointia; kun se jakautuu kahdeksalle viikolle, se tarkoittaa vain 5 tuntia viikossa työtä, mikä ei ole aivan niin pelottavaa kuin odotit. Opettajasi määrää sinut myös suorittamaan 3 täyspitkää harjoitustestiä viikolla 2, 4 ja 6, jotta voit seurata kasvua ajan myötä. Yksilöllisestä tilanteestasi riippuen saat selville, kuinka monta tutorointia sinun tulisi ajoittaa oman opiskelusi lisäksi (katso kaavio tämän sivun alareunassa miten tämä voisi toimia PrepScholarissa). Sitten viime viikolla opettajasi laatii mukautetun suunnitelman luottamuksesi rakentamiseksi ja stressin vähentämiseksi, jotta saat maksimipistemäärän testipäivänä.

Pyhän Ristin korkeakoulu keskimääräinen gpa

Opettajat EI SAA: antaa sinulle kaikille sopivan tiukan opintosuunnitelman ja kertoa, jos et voi pitää siitä kiinni, silloin sinulla ei ole toivoa.

Tehokkaat ohjaajat… tunnistavat ja korjaavat sisällön heikkoudet

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi opiskelijat etsivät ohjaajia, on silloin, kun he ovat ongelmia testisisällön ymmärtämisessä . Testimateriaalin selittäminen selkeällä tavalla on olennainen osa hyvää tutorointia. Selittääkseen kuitenkin hyvän opettajan on tiedettävä ajatteluprosessisi, jotta hän voi selittää sisällön SINUN kannalta järkevällä tavalla . Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, joita opettaja voi kysyä auttaakseen häntä selvittämään, miten parhaiten auttaa sinua:

  • 'Kerro minulle, kuinka vastaisit tähän kysymykseen. Mitä teet ensin? '
  • 'Okei, niin minkä vastauksen valitsit? Miksi teit tämän?'
  • 'Mitä kysytään?'
  • 'Mitä tietoja kysymys antaa sinulle? Mitä lisätietoja tarvitset saadaksesi vastauksen? '
  • 'Katsotaanpa uusia kohtia, jotka olemme oppineet juuri nyt.'

Koska olet opetusistunnossa, koska olet luokan ainoa oppilas, opettajasi voi keskittyä tarpeidesi täyttämiseen 35+ henkilön tarpeiden täyttämisen sijaan.

Opettajat EI SAA: lue vain ratkaisut harjoitustestin takaa (ei, ei edes silloin, kun ne käyttävät hauskoja ääniä). Jos se on kaikki mitä haluat, pysy harjoittelukokeissa ja palkkaa joku muu.

Tehokkaat opettajat… antavat sinulle ehdotuksia ongelmien ratkaisemiseksi

Opettajat eivät voi vain ehdottaa uusia lähestymistapoja ja strategioita kysymyksiin painimiseksi , mutta voi samaan aikaan auttaa sinua asioissa, kuten testin ajanhallinnassa ja huolimattomissa virheissä.

Käytän seuraavaa näyteongelmaa näyttääkseni mitä tarkoitan.

body_actsamplemath.jpg

Ehkä et muista, kuinka ratkaista toisen asteen yhtälöt, tai olet paniikissa etkä ymmärrä, että tämä on kysymys, jota sinua pyydetään tekemään. Päätät liittää mahdolliset vastaukset, mutta koska tämä vie niin paljon aikaa, kiirehdit matematiikkaasi ja teet outoja asioita negatiivisilla numeroilla, joten päädyt H ... väärä vastaus.

Huono opettaja saattaa yrittää 'auttaa' sinua tällä tavalla: ' Joten se on toisen asteen yhtälö, eikö? Ratkaiset x: n ja valitset sitten oikean vastauksen. Varmista, että et unohda negatiivit lopussa. Sain sen? '

Paitsi että sinusta tuntuu, että sinua painostetaan vastaamaan 'kyllä', mitä tahansa, osa tästä selityksestä ei ole edes järkevää. Ja se ei auta sinua, koska ongelmasi oli kolminkertainen: ei tiedä miten lähestyä ongelmaa, huolimattomia virheitä ja ajanhallintaa . Yllä oleva vastaus ei auttanut juuri MITÄÄN näistä ongelmista.

Hyvä opettaja voi käyttää tätä lähestymistapaa : ' Tähän kysymykseen on useita tapoja vastata. Käydään läpi jokainen niistä, askel askeleelta.

Lähestymistapa 1: Yhdistä numerot älykkäästi

Okei, huomaan, että kahdessa vastauksessa on kolme, joten aloitan siitä, koska jos 3 on väärä, voin poistaa ne heti.

2 ((3))2) + 6 (3) = 36

2 (9) +18 = 36

36 = 36 Okei, 3 toimii, joten poista H J K, jätä F tai G. -12 näyttää siltä, ​​että se olisi liian iso, mutta yritän silti.

2 ((- 12)2) + 6 (-12) = 36

2 (144) -72 = 36

kuinka selvittää luokan sijoitus

288-72 = 36 hahaha EI. joten vastauksen on oltava ... G . Sanon sen nyt ja palaan, jos minulla on aikaa tarkistaa yhtälöstä -6.

Joten vaikka aiot paniikkiin ja unohdat kuinka ratkaista toisen asteen yhtälön, on olemassa strategioita, joilla varmistetaan, että numeroiden liittäminen ei ole ajan hukkaa ja että aikapaine ei aiheuta sinua tekemään huolimatonta virhettä.

Käydään nyt läpi, miten vastaisin kysymykseen, jos tunnistaisin sen olevan toisen asteen yhtälö .

Lähestymistapa 2: Ratkaise toisen asteen yhtälö

Ah, hyvä toisen asteen yhtälöt. Laitan sen ensin normaaliin muotoon:

2x2+ 6x - 36 = 0 tuo on parempi. Hmm ... Haluan vähentää tätä, jotta se olisi helpompi käsitellä.

x2+ 3x - 18 = 0 okei aika epäonnistua tässä ongelmassa ahahahaha lopeta se, itse, tuhlaat aikaa.

(x + 6) (x - 3) = 0

x = -6 tai x = 3, joka on G hienosti! vastaus: saavutettu

yhdistetyt bs/md -ohjelmat

Tämä selitys on kattava vinkkejä huolimattomien virheiden käsittelyyn ja ajanhallintaan on integroitu saumattomasti kahden vaihtoehtoisen lähestymistavan selitykseen kysymykseen.

Mitä odottaa

Tiettyjen lähestymistapojen ja strategioiden selitysten lisäksi opettajat voivat jopa valita täydentää neuvojaan suurilla resursseilla, kuten artikkeleilla paras tapa tarkistaa jääneet kysymykset (miksi ei, minulla ei ole häpeää omien artikkeleitteni mainostamisessa, miksi kysyt?).

Opettajat EI SAA: pakottaa sinut vastaamaan kysymyksiin käyttämällä tiettyä strategiaa. Vaikka on olemassa luetteloita parhaista opintokäytännöistä ja parhaista tavoista lähestyä tiettyjä kysymyksiä, se ei tarkoita sitä, että sinun on käytettävä tiettyä strategiaa. Sinun on opittava tavalla, joka on sinulle järkevä.

Kehotus toimintaan

Joten tuutorointi on demystifioitu - hurraa! Seuraava vaihe: mitä teet näillä tiedoilla?

Ajattele läpi omaa opiskeluprosessiasi yllä olevat kohdat mielessä ja tee arvio. Onko sinulla heikkouksia sisällössä, tutkimuksen jäsentämisessä, ongelmien lähestymisessä tai myönnät olevasi ihminen ja sinulla on rajoituksia ? HUOM : Jos et ole ihminen, opettajat eivät ehkä voi auttaa sinua.

Millä aloilla opettaja voisi auttaa sinua? Tässä on nopea ja likainen tarkistuslista - muokkaa sitä halutessasi omaan käyttöön.

body_whatdotutorsdo.png

Napsauta yllä olevaa kuvaa ladataksesi 'Mitä tarvitset opettajaa auttamaan sinua?' tarkistuslista.

Nyt kun etsit opettajaa, pystyt kertomaan hänelle tarkalleen mitä etsit JA voit poistaa kaikki ohjaajat, jotka eivät kata aluetta, jossa tarvitset apua . Jos esimerkiksi tarvitset todella jonkun, joka auttaa sinua jäsentämään opintojasi, etkä ketään, joka auttaa sinua sisällön ja kysymysten selityksissä, sinun ei pitäisi mennä opettajan kanssa, jolla on vain kokemusta tietyn sisällön (kuten kieliopin tai algebran) opettamisesta; mene sen sijaan jonkun kanssa, jolla on vahvat taidot opinto -organisaation opettamisessa.

Tiivistettynä

Mitä tapahtuu tutoroinnissa ... ei jää tutorointiin. Miksi? Koska voit ottaa sen, mitä hyvä opettaja näyttää sinulle, ja käyttää sitä vaikuttamaan muuhun testiin valmistautumiseen.

Jos joku saa aikakoneen, joka voi lähettää blogikirjoituksia ajan myötä, olisi erittäin hyödyllistä, jos joku lähettäisi tämän artikkelin takaisin lukion itselleni. Onneksi sinun ei tarvitse matkustaa aikamatkalla. Sinun tarvitsee vain lukea tämä artikkeli, lataa tarkistuslista ja siirry sitten tulevaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Yin ja Yang: Mitä symboli tarkoittaa?

Mitä yin yang -symboli tarkoittaa? Ja mikä on yin ja mikä on yang? Asiantuntijaoppaamme vastaa kaikkiin yin- ja yang-kysymyksiisi.

Regis College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Mantecan lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mantecan lukiosta Mantecassa, Kaliforniassa.

Keskipisteen kaavan käyttäminen

Mikä on keskipisteen kaava? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on esimerkkejä keskipisteen kaavasta.

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Philadelphian yliopiston SAT -tulokset ja GPA

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pugetin yliopiston ääni ACT-tulokset ja GPA

Miksi minulla on aaltoilevat kielen reunat?

Mietitkö, mikä aiheuttaa aaltoilevan kielen? Selitämme, mitä aaltoilevat kielen reunat voivat merkitä ja onko sinun syytä huolestua.

Varhaiset päätöksentekopäivät jokaiselle korkeakoululle, jolla on ED

Etsitkö määräaikoja kouluille, joilla on varhainen päätös, kuten Duke, Cornell ja U Penn? Tässä on täydellinen luettelo kaikkien korkeakoulujen aikaisten päätösten määräajoista.

Bowien osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Troyn yliopiston ACT -tulokset ja GPA

10 suosittua tyyppiä: ilmainen tulostettava graafinen paperi

Tarvitsetko tulostettavaa graafista paperia? Tutustu ilmaisten graafisten papereiden PDF- ja JPG-kokoelmiin kaikilla tyylillä sekä vinkkejä niiden käyttöön.

19 vaihetta yliopiston professoriksi

Mietitkö, miten sinusta tulee yliopiston professori? Selitämme työnäkymät ja korkeakouluprofessorin vaatimukset auttaaksemme sinua valmistautumaan ja opastamaan sinut koko opettajankoulutusprosessin läpi.

Cal State Fullertonin pääsyvaatimukset

Hussonin yliopiston pääsyvaatimukset

Wilkesin yliopiston pääsyvaatimukset

New Yorkin teknillisen korkeakoulun SAT -tulokset ja GPA

Paljonko ACT Prep -kurssit maksavat? Asiantuntijavertailu

Kuinka paljon ACT-luokat todella ovat? Jaottelemme ACT: n kokonaiskustannukset auttaaksemme sinua suunnittelemaan eteenpäin.

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset Marylandin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

Stevensonin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Mercedin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mercedin lukiosta Mercedissä, Kaliforniassa.

SUNY Geneseon pääsyvaatimukset