Mitä SAT-pisteet mittaavat? Älykkyysosamäärä? Tulo?

feature_whatdosatscoresmeasure

Kaikki tietävät, että SAT: n tulokset voivat tehdä tai rikkoa yliopistosi pääsyvaihtoehtoja, mutta voivatko ne mitata synnynnäisiä kognitiivisia kykyjäsi? Mitä he todella sanovat potentiaalistasi?

Tässä artikkelissa kerron sinulle, mitä SAT-pisteet voivat mitata ja antaa neuvoja siitä, milloin voit käyttää niitä omien kykyjesi arviointiin.Mitataankö SAT-pisteillä älykkyyttä?

Tästä on suuri keskustelu, ja kysymys riippuu siitä, miten määrität älykkyyden. SAT: n tulokset korreloivat IQ-testien ja muiden standardoitujen älykkyystestien pisteiden kanssa. Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon, että SAT oli alun perin peräisin armeijan rekrytoijien IQ-testistä.

on 2,7 gpa hyvä yliopistossa

SAT-tulokset ovat vaihtelevampia kuin 'luontainen älykkyys'

Huolimatta siitä, mitä jotkut voivat väittää, itse asiassa on mahdollista valmistautua standardoituun testiin, kuten SAT. PrepScholarissa tiedämme omakohtaisesti, että opiskelijat voivat parantaa dramaattisesti SAT-pisteitään omistautuneen opiskelun avulla.

Jos henkilöllä on hieman keskimääräistä älykkyyttä, riittävän valmistautumisen avulla hänen pitäisi pystyä saamaan erittäin hyvä tai jopa täydellinen piste SAT: lla. Tutkimalla laajasti kysymystyyppejä, testisisältöä ja testimuotoa, voit pärjätä erittäin hyvin olematta jonkinlainen supernero.

Mutta eikö päätös valmistaa tämä laajasti ole älykkyyden (ja kypsyyden ja ennakoinnin) osoitus sinänsä? Täällä on hieman vaikeampi tehdä selkeitä päätöksiä. Kuka on 'älykkäämpi' - lapsi, joka valmistautui 80 tuntia ja nosti pisteensä 1100: sta 1500: een tai lapsi, joka sai 1500: n ilman mitään valmistelua? On todennäköistä, että perinteinen IQ-testi sanoisi, että lapsella, joka ei valmistautunut, on korkeampi älykkyysosamäärä, mutta SAT-pisteiden (ja korkeakoulujen silmissä) mukaan nämä kaksi opiskelijaa ovat samat.

Tässä mielessä voit väittää, että koska opiskelijoilla on kyky valmistella SAT: ta, se on parempi älykkyyden mitta kuin perinteiset IQ-testit. Pisteet ovat syntyperäisen älykkyyden tulos ja sitkeyttä. Kaksi ihmistä voi saada saman pistemäärän, kun heillä on eri määrät kutakin laatua.

Jos puhumme pelkästään synnynnäisestä älykkyydestä, SAT ei välttämättä mittaa tarkasti. Jos puhumme luontaisen älykkyyden ja päättäväisyyden yhdistelmästä, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden menestyä koulussa, se voi olla parempi mittari.

kuinka monta nollaa 10 miljardissa

body_rightbrain Aivot ovat monimutkainen paikka. Ja selvästi tämä taiteilija on puolueellinen kohti oikeaa aivoa, vaikka koko ajatus ihmisistä olisi oikealla tai vasemmalla on väärä.

Se ei ole aivan niin yksinkertaista, vaikka - on muitakin syitä, miksi SAT ei ole ihanteellinen mitta älykkyydestä

SAT tekisi parempaa työtä akateemisten kykyjen ja älykkyyden mittaamisessa, jos lukiot eri puolilla maata olisivat samanarvoisia rahoituksellaan ja laadullaan, mutta näin ei ole. Opiskelijoilla on erilainen koulutustausta, ja tämä vaikuttaa voimakkaasti SAT: n suorituskykyyn.

Monilla opiskelijoilla voi olla vahvoja luontaisen älykkyyden ja sitkeyden yhdistelmiä, mutta he eivät pysty hyödyntämään näitä ominaisuuksia menestymään SAT: ssa olosuhteista, joita he eivät voi valvoa. Näillä opiskelijoilla saattaa olla puutetta lisäajasta, jota he tarvitsevat valmistautumiseen, tai he eivät ehkä edes tiedä, miten valmistelut aloitetaan, koska heidän koulunkäyntinsä on toistaiseksi ollut heikkoa.

Varakkaille opiskelijoille, jotka kasvavat hyvässä koulutusjärjestelmässä tukevan perheen kanssa, on paljon helpompaa tuoda esiin ominaisuuksia ja tietoja, joiden avulla he voivat menestyä SAT: ssa. Vanhempien painostuksella ja rahallisella tuella nämä opiskelijat ilmoittautuvat todennäköisemmin valmistautumisohjelmiin ja saavat tämän opetuksen lisäetuja jo korkealaatuisen lukiokoulutuksensa lisäksi. Kortit on pinottu tämäntyyppisten opiskelijoiden eduksi, vaikka heillä olisi keskimääräinen älykkyys.

Joten se on monimutkaista. Yhtäältä kyllä, SAT-tulokset voivat mitata jonkin verran älyä ja akateemista kykyä. Toisaalta, joissakin tapauksissa SAT ei ole sopiva tapa arvioida jonkun älykkyyttä muiden esteiden vuoksi, joita heidän on kohdattava. Rikkaiden ja köyhien opiskelijoiden SAT-pisteiden välinen ero on a hyvin todellinen asia .

SAT on edelleen melko hyvä yliopiston akateemisen menestyksen ennustaja

Opiskelijat, jotka saavuttavat korkean SAT-pisteet, joko valmistelevat laajasti tai ovat ensinnäkin riittävän älykkäitä ja hyvin koulutettuja saadakseen hyvät pisteet ilman valmistautumista. Opiskelijat, jotka menestyvät SAT: lla, ovat todennäköisesti paremmin valmistautuneita korkeakouluun yleensä, mutta tämä eroaa siitä, että he ovat objektiivisesti 'älykkäämpiä'.

tulevatko vaarat ja syöpä toimeen

Jokaisella testillä on tietysti ongelmia, ja SAT on varmasti puutteellinen, mutta monet sen puutteista opiskelijoiden kyvyn ja älykkyyden mittaamisessa johtuvat yhteiskunnallisista tekijöistä, joita testin tekijät eivät voi valvoa. Voit väittää, että testin jatkuva käyttö ylläpitää näitä ongelmia, mutta se on keskustelu toisesta artikkelista!

body_paintparty Jälleen kerran, onko kukaan koskaan valmistautunut kaikenlaisiin asioihin?

Mitataankö SAT-pisteillä urapotentiaalia?

Eri ihmiset saapuvat SAT-pisteisiinsä eri tavoin (kuten edellisessä osassa keskusteltiin), joten on vaikea tehdä tämän tyyppisiä yleisiä tuomioita. Yksi asia, jonka tiedämme, on se SAT-tulokset korreloivat vanhempien tulojen kanssa . Jos 'urapotentiaalilla' tarkoitamme korkeampia tuloja, niin kyllä, SAT-pisteet voivat karkeasti mitata todennäköisyyttä, että opiskelija saavuttaa korkean tulon aikuisena. Opiskelijoilla, jotka ansaitsevat korkeita SAT-pisteitä, on todennäköisemmin vanhempia, jotka voivat tukea heitä yliopistossa ja auttaa heitä luomaan enemmän työpaikkoja tuottoisilla aloilla.

SAT auttaa tarjoamaan joillekin köyhille opiskelijoille enemmän mahdollisuuksia osallistua korkeakouluun, mutta se voi myös auttaa pitämään ihmiset taloudellisilla tikkailla. Kuten olen sanonut, täällä on paljon monimutkaisempia ja syvälle juurtuneita yhteiskunnallisia voimia kuin standardoitu testaus.

SAT voi mitata uramahdollisuuksia hyvin rajoitetusti, mutta työmarkkinoilla on niin monia muita tekijöitä, että mikään ei ole kivissä. Taidot, jotka sinun täytyy tehdä hyvin työssäsi, voivat olla hyvin erilaisia ​​kuin taitosi, joita tarvitset menestyäksesi SAT: ssa.

Koska SAT testaa suhteellisen yksinkertaisten käsitteiden ja ideoiden tuntemuksen, se ei ehkä ole paras ennustaja sille, tuleeko joku hyvin pitkälle edenneessä, paljon erikoisosaamista vaativassa työssä. Se ei myöskään pysty mittaamaan henkilön emotionaalista älykkyyttä ja kykyä hallita muita, jotka ovat avaintekijöitä määritettäessä, tuleeko joku etenemään useimmilla työaloilla.

Tarkistettu vuoden 2016 SAT tarkoittaa kollegion hallituksen pyrkimyksiä korjata nämä ongelmat testillä. Nykyisen muodon tavoitteena on testata materiaalia käytännönläheisemmällä tavalla ja ottaa huomioon ne taidot, joita opiskelijat todella tarvitsevat siirtyessään työelämään.

kuinka saada inspiraatiota piirtämiseen

SAT: n uusimman version lisäominaisuuksien syrjäyttäminen urapotentiaalin arvioinnissa on otettava huomioon koulutustaso ja päätyyppi. STEM-pääaineet ansaitsevat keskimäärin enemmän rahaa kuin humanistiset pääaineet, vaikka molemmilla opiskelijoilla olisi samat testipisteet ja sama älykkyys.

Jos aiot käyttää SAT-pisteitäsi arvioidaksesi onnistutko urakentällä tulevaisuudessa, sinun pitäisi miettiä kahdesti. On monia muita tekijöitä, mukaan lukien erityiset urasi kiinnostuksen kohteet, SAT: lle tekemäsi valmisteluaika ja lukiokoulutuskokemus, jotka saattavat tehdä pisteistäsi enemmän tai vähemmän viitteellisiä potentiaalistasi.

kehon ura Jos työskentelet ahkerasti, sinäkin voit tehdä uran hyppäämällä asteittain korkeampiin oransseihin suorakulmioihin. Tämä kaveri elää todella unta.

Mitä SAT-pisteet todella kertovat sinulle? Pitäisikö sinun kuunnella?

Onko sinulle hyödyllistä arvioida itseäsi standardoidun testin tulosten perusteella? Joissakin tapauksissa kyllä, ja toisissa ehdottomasti ei.

SAT-pisteet ovat hyödyllisempi mittaus, jos:

Aiot hakea korkeakouluihin, jotka edellyttävät standardoituja testipisteitä

Jos korkeakoulut, joihin haet, pitävät SAT-pisteitä valintapäätöksissään, sinun on tehtävä arviointisi siitä, mihin hakea suorituksesi perusteella. SAT-pisteet auttavat sinua arvioimaan pääsymahdollisuutesi eri korkeakouluissa. Vertaamalla niitä tilastoihin voit asettaa loogisia parantamistavoitteita tai tehdä tietoisen valinnan olla tuhlaamatta aikaa hakemalla kouluihin, jotka ovat liian valikoivia niiden keskimääräisten pisteiden perusteella.

Sinulla on matala GPA

Jos sinulla on alhainen GPA, sinun tulisi ottaa SAT-pisteet vakavammin kykysi mittauksena. Korkeilla pisteillä voi olla suuri vaikutus yliopistoon pääsyn mahdollisuuksiisi, vaikka yleinen suorituskykysi lukiossa ei olisi ollut hyvä. Jos ansaitset korkeita pisteitä matalalla GPA: lla, pisteet saattavat myös pakottaa sinut ajattelemaan kriittisemmin, miksi pärjäät huonosti koulussa. Korkeat pisteet voivat osoittaa, että akateeminen potentiaalisi on suurempi kuin luulit.

Pisteet ovat erityisen korkeita tai matalia

Jos sinulla on äärimmäiset SAT-pisteet (keskimääräisen alueen 1000-1100 ulkopuolella), ne voivat olla hyödyllisempi mitta kykyistäsi. Jos pistemääräsi on alle 1000, harkitse, onko sinulla suuria puutteita, jotka sinun on korjattava ja jotka saattavat aiheuttaa sinulle ongelmia myöhemmin yliopistossa. Jos pisteet ovat yli 1100, voit olettaa, että sinulla on melko vahvat päättelykyvyt ja tuntemus lukion perusopetuksesta.

body_xtremescores Jos pisteet ovat XTREME, sinun on kiinnitettävä niihin enemmän huomiota.

SAT-tulokset ovat vähemmän hyödyllisiä mittauksia, jos:

Aiot hakea testattaviin valinnaisiin korkeakouluihin

Jos aiot hakea korkeakouluihin, jotka eivät vaadi sinua lähettämään SAT-pisteitä, sinun ei tarvitse pitää SAT: ta kykysi mittauksena. Sinun ei tarvitse näyttää pisteitäsi näille korkeakouluille, jos et halua suorituskykysi ei vaikuta kielteisesti pääsymahdollisuuksiisi.

on gemini- ja leo -yhteensopiva

Sinulla on korkea GPA

Jos sinulla on korkea GPA, SAT-pistemääräsi on vähemmän kriittinen mitta korkeakoulujen hakuprosessissa. On silti tärkeää, jos haluat käydä kilpailukykyisiä kouluja, mutta sinulla on mahdollisuus hakea testata valinnaisia ​​korkeakouluja tai vähemmän kilpailukykyisiä kouluja, joissa korkea GPA riittää todistamaan akateemisen pätevyytesi. Kun sanon korkean GPA: n, tarkoitan mitä tahansa GPA: ta, joka osoittaa, että olet ansainnut eniten kuin haastavissa luokissa. Tämä voi olla missä tahansa välillä 3,7 - 5,0 riippuen siitä, käyttääkö koulusi painotettua vai painottamatonta GPA-asteikkoa.

Vaikka sinulla olisi SAT-pistemäärä, joka ei ole tähti, voit todennäköisesti päästä korkeakouluun korkean GPA-arvon perusteella. Sinulla voi silti olla ongelmia, jos SAT-pisteet ovat alle keskimääräisen (alle 1000). Jos sinulla on kuitenkin matala SAT-pisteet ja korkea GPA, se voi tarkoittaa, että SAT ei ole hyödyllinen tapa mitata akateemisia kykyjäsi.

Bottom Line: Älä tuomitse itseäsi liian ankarasti SAT-pisteiden perusteella

SAT-tulokset edustavat rajoitettua kognitiivisten kykyjen mittausta. Ne voivat vaihdella suuresti kunkin opiskelijan valmistelutason ja lukiokokemusten perusteella. Sinun tulisi kiinnittää huomiota erityisen mataliin tai korkeisiin pisteisiin, jotta tiedät vahvuutesi ja puutteesi testattavan materiaalin yhteydessä, mutta älä anna SAT-pisteidesi täysin sanella arvioita potentiaalistasi. Jos olet todella huolissasi pisteistäsi, voit parantaa niitä seuraamalla kohdennettua opintosuunnitelmaa!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.