Mitä Ivy League -koulut ajattelevat ACT: stä?

ACT -opettajana esittelin usein kysymyksiä siitä, olisiko pääsyvirkamiehet halveksineet testiä, etenkin Ivy League -kouluissa. Koska SAT oli hallitseva korkeakoulututkintokoe niin kauan, monet oppilaat ja vanhemmat ovat huolissaan siitä, että - ainakin Koillis - koulut suosivat edelleen SAT: tä ACT: n sijaan. Tämä aika on kuitenkin ehdottomasti kulunut, ja koulut hyväksyvät nyt molemmat testit tasapuolisesti.

Lue tarkemmat tiedot siitä, miten Ivy League -koulut näkevät ACT: n tänään, ja tutustu testauskäytäntöjen eroihin, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi valita ACT tai SAT.Ivy League Schoolsin viralliset säännöt ACT: stä

Virallisesti, kaikki Ivy League -koulut hyväksyvät sekä ACT: n että SAT: n, kuten kaikki muutkin USA: n koulut. Harvey Mudd oli viimeinen ei-ACT-odotus mutta se alkoi hyväksyä testin vuonna 2007.

Koska se on valinta, jonka voit tehdä, sillä on tunne, että se on merkittävä valinta, joka on täynnä vaikutuksia, mutta mielestäni sillä ei ole väliä , Marlyn McGrath-Lewis, Harvard Collegen sisäänpääsyjohtaja, kertoi New Yorkin ajat . Kumpikin sopii meille, eikä meillä ole sellaista tunnetta, että kumpikaan suosii tietyn profiilin omaavia opiskelijoita.

on 18 hyvä teko

ACT, Inc: n mukaan ''ACT -testi on maan suosituin korkeakoulututkinto, jonka kaikki Yhdysvaltain yliopistot ja korkeakoulut hyväksyvät ja arvostavat. '''Suosituin' kommentti on vain markkinointi, mutta perusasia on: jokainen koulu Yhdysvalloissa hyväksyy ACT: n ja SAT: n tasavertaisesti .

Kuinka nämä ACT -käytännöt todella toimivat

Kuten nyt tiedätte, Ivy League -koulut väittävät pitävänsä ACT: tä SAT: n vastaavana, mutta tarkoittaako se sitä, että he todella tekevät? On mahdotonta olla 100% varma, mutta Uskon vahvasti, että Ivy League -koulut kohtelevat kahta testiä tasapuolisesti.

Ensinnäkin en löytänyt mitään todisteita siitä, että pääsyvirkailijat suosivat yhtä testiä toiseen. Lisäksi, ei ole loogista syytä, että pääsyneuvojat syrjivät ACT: tä ottavia opiskelijoita, varsinkin kun sen tekeminen todennäköisesti maksaa heille joitain poikkeuksellisia opiskelijoita, jotka eivät sattuneet ottamaan SAT: tä. Tämä pätee erityisesti opiskelijoihin, joiden on suoritettava ACT valmistuakseen ja jotka eivät ehkä valmistaudu SAT: iin.

Jos tarkastelet tilastoja ACT- ja SAT -pisteistä hyväksyttyjen opiskelijoiden keskuudessa, joitakin eroja siinä, miten koulut käsittelevät kahden testin pisteitä tehdä näyttävät, mutta ne ovat enimmäkseen merkityksettömiä.

On sanottu, että oppilailla on pieni SAT -etu, joka tekee pisteitä koulujen hyväksytyillä pistealueilla. Joten jos sinulla on sama prosenttipiste molemmissa testeissä (eli pärjäät paremmin kuin sama prosenttiosuus testin suorittaneista opiskelijoista), SAT -pisteet saavat sinut todennäköisemmin yliopistoon kuin ACT -pisteet.

kuinka korkealle luvut nousevat

Tämä analyysi on kuitenkin hieman harhaanjohtava, koska siinä ei oteta huomioon sitä tosiasiaa, että monet opiskelijat, jotka eivät aio mennä yliopistoon, ottavat ACT: n osana valtion laajuisia arviointeja, mikä lisää matalapisteisten opiskelijoiden määrää ja vääristää hieman prosenttipisteitä.

Tarkasteltaessa Ivy League -koulujen tietoja näet myös sen enemmän hyväksyttyjä hakijoita lähettää SAT -pisteitä kuin ACT -pisteitä. Tämä suuntaus näyttää kuitenkin häipyvän. Esimerkiksi kun on kyse Cornellin luokka 2018 , 79,7% toimitti SAT -pisteet, kun taas vain 41,4% toimitti ACT -pisteet. Silti luokka 2021 , 63,7% toimitti SAT -pisteet ja 55,9% ACT -pisteet.

Kuten näette, jopa näillä pienillä prosentuaalimuutoksilla SAT on edelleen hieman suositumpi kuin ACT Ivy League -hakijoiden keskuudessa. Vaikka tämä saattaa tuntua todisteelta puolueellisuudesta, tämä ero on helppo selittää alueellinen etusija: yli 50% sekä vuoden 2018 että vuoden 2021 Cornell -luokista kotoisin Koillisesta, missä SAT on paljon yleisempi kuin ACT.

Yalen yliopisto (talvella tietysti)

tom clancy the Division arvostelut

Lopulta, ei ole vakuuttavia todisteita siitä, että kaikki koulut, mukaan lukien Ivy League -jäsenet, tuomitsevat ACT: n ankarammin kuin SAT. Sinun pitäisi jättää tämä havaittu harha huomiotta päätettäessä kahden testin välillä.

Keskity sen sijaan sen määrittämiseen, mikä testi on parempi sinä . Koska useimmat opiskelijat saavat pisteitä samoin molemmista, on yleensä vain kysymys siitä, kumpi testi tuntuu mukavammalta. Vaihtoehtoisesti voit ottaa sekä ACT: n että SAT: n.

Seuraavaksi käydään läpi kaksi erilaista testauskäytäntöä, jotka voivat vaikuttaa päätökseesi testin suorittamisesta!

Koulujen testauskäytännöt: Superscoring

Vaikka korkeakoulut hyväksyvät ACT: n ja SAT: n tasapuolisesti, kouluilla voi silti olla pieniä eroja siinä, mitä lisätestejä he tarvitsevat ja kuinka he laskevat lopputuloksesi sen mukaan, minkä testin otit.

paras tapa valmistautua toimintaan

Superscoring

Ylipisteytys - prosessi, jossa useimpien testipäivien korkeimmat komponenttipisteet yhdistetään uuden yhdistetyn pistemäärän luomiseksi - on yleinen käytäntö SAT -pisteille.

Yleisesti ottaen kuitenkin pääsykomiteat älä yläpiste ACT. (Tämä sääntö pätee kaikissa kouluissa eikä vain Ivy League -kouluissa.) Vaikka schools tarkastelee edelleen korkeimpia ACT -pisteitäsi, ja jotkut ottavat huomioon yksittäiset osiotulokset, harvat yhdistävät ACT -osiotulokset useista testipäivistä yhdeksi supistetuksi yhdistelmäksi.

Vaikka tämä käytäntö saattaa tuntua suurelta haitalta ACT: lle, se ei itse asiassa tee niin suurta eroa.

Koulupolitiikka

Tämä taulukko erittelee Ivy League -koulujen SAT -aihekokeita ja ylisuorittamista koskevat käytännöt.

Toinen sarake osoittaa, kuinka monta SAT -aihekoetta koulu vaatii/suosittelee. Kolmas sarake selittää koulun superscoring -politiikan, joka voi olla yksi kolmesta vaihtoehdosta:

  • Ei ylipisteitä ollenkaan
  • Superscores SAT mutta näyttää vain korkeimman komposiitti ACT -pisteet
  • Superscoots SAT ja näyttää korkeimman ACT: n -osiossa pisteet

Huomaa, että jopa koulut, jotka väittävät ylittävän ACT: n, katsovat yleensä korkeimpia ACT -osuutesi pisteitä ilman itse asiassa yhdistämällä ne yhdistetyn superscoren luomiseksi (kuten ne tekevät SAT: n kanssa).

keskimääräinen piste illinoisissa
Koulu Superscoring -käytäntö
Ruskea Huippupisteet SAT; ottaa huomioon ACT -osion korkeimmat pisteet, mutta ei laske yläpistettä
Columbia Huippupisteet SAT ja ACT
Cornell Ylipisteet SAT mutta eivät ACT
Dartmouth Huippupisteet SAT; pitää korkeinta yhdistettyä ACT -pistettä
Harvard Huippupisteet SAT; pitää korkeinta yhdistettyä ACT -pistettä
Princeton Huippupisteet SAT; pitää korkeinta yhdistettyä ACT -pistettä
UPenn Huippupisteet SAT ja ACT
Yale Huippupisteet SAT ja ACT

Mitä sinun tarvitsee tietää Ivy League -tapahtumasta ja ACT: stä

Riippumatta siitä, mitä olet ehkä kuullut, Ivy League -kouluilla ei ole etuoikeutta ACT: n ja SAT: n välillä. Voit lähettää pisteitä kummastakin testistä tai molemmilta ilman huolta siitä, että hakemuksesi huijataan.

Lopulta, SAT: n ja ACT: n välillä valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. SAT: n ja ACT: n pisteiden välillä on toisinaan suuri ero (yli 100 pisteen ero, kun ACT muunnetaan SAT -vastaavaksi). Suurin osa opiskelijoista saa kuitenkin saman pistemäärän molemmissa kokeissa.

Siitä huolimatta kahden testin tyylit ovat riittävän erilaisia, että saatat löytääACT helpompaa kuin SAT,tai päinvastoin. Pehkä kamppailet ACT: n vähemmän anteliaiden aikarajojen kanssa, tai ehkä luulet SAT: ntodistuskysymykset ovat erityisen hämmentäviä.

body-question-marks-cc0

Mielenkiintoisia Artikkeleita

La Vernen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä 30 eri kielellä

Mietitkö, miten tervehtiä eri kielillä? Tutustu luetteloon 30 tapaa tervehtiä ympäri maailmaa.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

Hillsdale Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Murtoluvun lisääminen ja vähentäminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma kuinka lähestyä murto -osien lisäämistä ja vähentämistä? Opi kaksi yksinkertaista tapaa murtolukujen lisäämiseen sekä fraktioiden vähentäminen.

2.7 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.7

Mikä on 2.7 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2,7 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

UC Davis SAT -tulokset ja GPA

ACT-pisteet muunnoskaavio: Pisteiden prosenttipisteet

Etkö ole varma, mitä ACT-prosenttisi tarkoittavat? Käytä ACT-pistekaaviosta nähdäksesi, missä pudotat verrattuna muihin opiskelijoihin Yhdysvalloissa.

ACT -kielioppisääntöjen täydellinen opas

Tämä on luettelo kaikista ACT -kielioppisäännöistä, jotka sinun on tiedettävä, ja käytännön esimerkkejä, jotka osoittavat, kuinka ACT testaa sinua.

Mikä on NCAA: n kansallinen aiesopimus?

Mietitkö NCAA: n korkeakoulujen rekrytoinnin kansallista aiesopimusta (NLI)? Tässä on täydellinen selitys siitä, mitä se on, miksi se on olemassa ja mitä sinun on tehtävä.

Bridgewater State Universityn pääsyvaatimukset

Lawrence Universityn ACT -tulokset ja GPA

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Louisvillen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen opas AP Human Geography FRQ: ille

AP Human Geography FRQ: t ovat kokeen vaikein osa - lue asiantuntijaoppaamme oppiaksesi, mitä ne ovat, miten lähestyä niitä ja missä harjoitella.

2016-17 Akateeminen opas | Dana Hillsin lukio

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Dana Hillsin lukiosta Dana Pointissa, Kaliforniassa.

Washington State Universityn pääsyvaatimukset

Otis College of Art and Design Pääsyvaatimukset

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Todennäköisyyskysymykset ACT -matematiikasta: strategiat ja käytännöt

Todennäköisyysongelmat ACT -matematiikassa kysyvät mahdollisuuksia, että jotain tapahtuu. Varmista, että tiedät tärkeimmät strategiamme näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja harjoittele realistisia matemaattisia kysymyksiä täällä.