Mitä tehdä, jos sinut hylätään unelmakoulustasi

feature_rejected_stamp_cropped.jpg

Olet lähettänyt hakemuksesi, etkä voi lopettaa kuvittelemista itsestäsi parhaassa koulussasi. Mutta sitten tapahtuu käsittämätön: saat yliopiston hylkäyskirjeen. Alat miettiä: mikä meni pieleen? Mitä teen nyt? Onko vielä mahdollista käydä huippuluokan koulussa?

Totuus on, että olen ollut tässä tarkka samassa tilanteessa. Vuonna 2008 minut hylättiin parhaimmasta koulustani, Stanfordista. Vaikka hylkäyskirje satuttaa, plus-puolella se opetti minulle paljon siitä, mitä tein väärin, sekä hakemuksessani että lukiokoulussani.Tässä artikkelissa käytän omaa hylkäämiskokemustani oppaana selittääkseni, kuinka todennäköinen kollegion hylkääminen sinulle on, kuinka välttää hylkääminen yliopistosta ja miten toimia, mikäli huippuluokan koulusi ei vain ole siinä sinä.

Kuinka todennäköistä on, että saat yliopiston hylkäyskirjeen?

Ensinnäkin, kuinka todennäköistä on, että sinut todella hylätään yliopistosta - mikä tärkeintä, parhaimmasta koulustasi?

Vastaus tähän kysymykseen vaihtelee kahdesta päätekijästä riippuen:

 • Kuinka kilpailukykyinen valitsemasi korkeakoulu on
 • Kuinka vahva yliopistohakemuksesi on

Kuinka kilpailukykyinen on valitsemasi koulu?

Kuten olet ehkä arvannut, mahdollisuutesi tulla hylätyksi yliopistosta riippuvat paljon kuinka vaikeaksi valitsemasi koulu on.

Monien opiskelijoiden tärkeimmät valinnat ovat Ivy League -laitokset, kuten Harvard, Princeton ja Columbia, tai muut arvostetut 25 parhaan koulun, kuten Stanford, Rice ja Chicagon yliopisto.

Mitä monilla näistä kouluista on nyt yhteistä? Oikein: erittäin alhaiset hyväksyntäasteet. Nämä hinnat vaikuttavat dramaattisesti todennäköisyyteesi tulla hyväksytyksi (tai hylätyksi).

Alla on hyväksymisprosentit 25 parasta yliopistoa, määritettynä Viimeisin US News sijoitukset vuodelle 2021 . Kaikki koulut on lueteltu järjestyksessä. (Pro-vinkki: napsauta koulun nimeä saadaksesi lisätietoja sen pääsyvaatimuksista!)

Koulu US News Sijoitus Hyväksyntäaste
Princeton 1 6%
Harvard 2 5%
Columbia 3 5%
KANSSA 4 (tasapeli) 7%
Yale 4 (tasapeli) 6%
Stanford 6 (tasapeli) 4%
Chicagon yliopisto 6 (tasapeli) 6%
Pennsylvanian yliopisto 8 8%
Caltech 9 (tasapeli) 6%
Johns Hopkins 9 (tasapeli) 10%
Luoteeseen 9 (tasapeli) 9%
mennessä 12 8%
Dartmouth 13 8%
Ruskea 14 (tasapeli) 7%
Vanderbilt 14 (tasapeli) 9%
Riisi 16 (tasapeli) 9%
Washingtonin yliopisto St.Louisissa 16 (tasapeli) 14%
Cornell 18 yksitoista%
Notre Damen yliopisto 19 16%
UCLA kaksikymmentä 12%
Emory kaksikymmentäyksi 16%
UC Berkeley 22 17%
Georgetown 2. 3 14%
UMich 24 (tasapeli) 2. 3%
USC 24 (tasapeli) yksitoista%

Kuten näette, mahdollisuutesi hyväksyä huipputason korkeakouluihin vaihtelee vain 4% ja jopa 23%. Mahdollisuutesi korkeakoulujen hylkäämisestä on suurin kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneilla kouluilla. Näissä korkeakouluissa tyypillisellä hakijalla on huikeat 90-95% mahdollisuudet hylätä.

Nämä ovat hyvin, erittäin yleiset arviot. Kuinka suuri tai pieni hylkäämismahdollisuutesi on, riippuu viime kädessä hakemuksesi kokonaisvoimasta (keskustelemme tästä tarkemmin jäljempänä). Saadaksesi hieman tarkemman kuvan pääsymahdollisuuksistasi tiettyyn kouluun, käytä korkeakoulujen pääsylaskuria.

Silti asia on selvä: useimmat erittäin valikoiviin kouluihin hakijat hylätään. Mahdollisuutesi saada yliopiston hylkäämiskirje on vähemmän todennäköinen, jos valitsemasi koulu sijoittuu huonommalle tasolle ja sillä on korkeampi valintaprosentti.

body_nyu_flag.jpg Sinulla on pienemmät mahdollisuudet saada hylätty NYU: sta kuin Columbiasta.( jpellgen (@ 1179_jp) / Flickr)

Kuinka vahva yliopistohakemuksesi on?

Toinen tärkeä tekijä, joka vaikuttaa mahdollisuuteesi saada hylätyt korkeakoulusta, on hakemuksesi vahvuus.

Vahvalla yliopistosovelluksella on yleensä seuraavat ominaisuudet:

 • Korkea GPA ja tiukka, haastava kurssikuorma
 • Korkeat testipisteet SAT / ACT-, AP-tentteissä, IB-testeissä jne.
 • Pakottava henkilökohtainen lausunto
 • Voimakkaat suosituskirjeet
 • Vaikuttava ansioluettelo / CV - etenkin sellainen, joka esittelee sinun jatkuva sitoutuminen tiettyyn alaan
 • Korkean luokan sijoitus (jos lukiosi laskee sijoituksen)

Ivy-liigalle ja muille erittäin kilpailukykyisille kouluille sinun on ehdottomasti erotuttava muista hakijoista. Ja paras tapa tehdä tämä on luoda iso piikki sovellukseesi. Piikki on pohjimmiltaan jotain, mistä olet intohimoinen ja jota olet jatkuvasti pyrkinyt hallitsemaan. Se voi olla mitä tahansa rakkaudesta kirjoittaa novelleja intohimoon kemian kanssa.

Mikä tärkeintä, piikkisi pitäisi olla kenttä, johon olet todella sitoutunut ja mihin sinulla on riittävät todisteet sitoutumisen osoittamiseksi.

Jos sinulla on piikki sekä korkeat testipisteet, korkea GPA jne., Sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet olla huippuluokan ehdokas koulussasi.

Kaikki tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun pitäisi vältä pyrkimästä monipuoliseen sovellukseen. Tämä voi viedä sinut oikeaksi yliopistosovellusten ristiriitaan, mikä vähentää merkittävästi hyväksymismahdollisuuksiasi (ja siten lisää hylkäysmahdollisuuksiasi).

Lisää vinkkejä vahvan sovelluksen kokoamiseen saat tutustumalla aitoon Harvardin hakemus- ja hyväksymiskirjeeseen, jonka toimittaa asukkaamme täydellinen SAT / ACT-maalintekijä.

Kokemukseni: Minut hylättiin Stanfordista

Jotkut teistä tätä lukevista saattavat miettiä miksi Kirjoitan tämän artikkelin. Sallikaa minun aloittaa joistakin tosiasioista.

Hylkääminen ei ole minulle uutta. Hakin yliopistoon vuonna 2008 (jee, vanhenen!). Tuolloin Stanford oli paras valinta, joten käytin rajoittavia varhaisia ​​toimia, mikä tarkoittaa, että hakemukseni oli määrä erääntyä aikaisemmin (1. marraskuuta mennessä) ja että Stanford oli valintani ykköseksi yliopistossa.

Hieman myöhemmin, Sain hylkäyksen sähköpostitse. Se oli ensimmäinen yliopisto, josta kuulin takaisin hakuprosessissa, ja sen kirje oli ylivoimaisesti tuskallisin. Muistan, että purskahdin kyyneliin heti, kun olen lukenut sen ja sitten juoksin vanhempieni luo mukavuuden vuoksi.

Niin monta kysymystä juoksi pääni läpi: kuinka he eivät pitäneet minusta? Mitä tein väärin? Sekoitin jotenkin sovellukseni? Enkö ollut yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä?

Kuukausia myöhemmin sain hyväksynnän USC: lle ja päätin käydä sen sijaan koulussa. Ja minulla oli räjähdys: Liityin pari klubia, kirjoitin koulun sanomalehdelle, työskentelin kampuksella, sain hyviä ystäviä ja minulla oli yleinen hauska ja eklektinen kokemus, jota en koskaan vaihtanut mitä tahansa.

Joskus kuitenkin ajattelen takaisin yliopiston alkuperäiseen hylkäämiseen ja ihmettelen: kuinka onnistuin selviytymään niin vaikeasta, stressaavasta ajasta elämässäni? Ja miten voin käyttää sitä, mitä tiedän nyt, auttaa muita opiskelijoita samassa asemassa kuin olin kerran?

Tämän vuoksi kerron sinulle kaiken tämän:

 • Haluan sinun tietävän, että puhun kokemuksesta: Tämä ei ole artikkeli yhdeltä niistä huippuopiskelijoista, jotka pääsivät jokaiseen Ivy League -kouluun eivätkä ole koskaan käsitelleet hylkäämisen musertavaa kipua. Luota minuun, olen ollut siellä - ja tiedän tarkalleen miltä se tuntuu!
 • On tärkeää tietää, että et ole yksin: Monet opiskelijat hylätään yliopistosta - rehellisesti, enemmän kuin luulisi! - Ja se on täysin normaali osa yliopiston pääsyprosessia. Kyllä, jotkut onnekkaat ihmiset hyväksytään kaikkiin kouluihin, joihin he hakevat, mutta tosiasia on, että suurin osa opiskelijoista hylätään ainakin yhdestä koulusta, varsinkin jos he soveltavat erittäin kilpailukykyisiä yrityksiä.
 • Hylkääminen on osa elämää: On tuska myöntää tämä, mutta se on totuus. Mitä paremmin voit oppia torjumaan hylkäämisen, sitä helpompaa on siirtyä eteenpäin ja etsiä uusia (ja parempia) tapoja saavuttaa tavoitteesi. (Bonuksena minua on myös hylätty grad-kouluista, joten olen jälleen kerran melko kokenut tässä hylkäysasiassa!)

Nyt kun tiedät tarinani, Aloitetaan positiivisista asioista: kuinka välttää hylkääminen yliopistosta. Jos tämä ei onnistu sinulle, ei hätää - annan sinulle myös neuvoja mitä tehdä, jos sinä tehdä hylätään.

body_surprise_date.jpeg Valitettavasti vihjeeni hylkäämisen välttämiseksi eivät koske ihmisten pyytämistä päivinä.

Kuinka välttää kollegion hylkääminen: 6 vinkkiä

Saatuani ensimmäisen kollegioni hylkäämisen Stanfordilta voin kertoa sinulle tämän: Olen oppinut paljon siitä, mitä tein väärin hakemuksessani.

Yhdelle, sovellukseni ei ollut tarpeeksi ainutlaatuinen. Minulla ei ollut piikkiä, joka saisi minut erottumaan muista hakijoista; sen sijaan uskoin naiivisti väärinkäsitykseen, jonka kaikki pyörät olivat parhaiten halukkaita. (Vihje: se ei ole!)

Lisäksi, minun SAT-pisteet eivät olleet par. Tuolloin ajattelin, että pärjäsin melko hyvin testissä, mutta en tajunnut, että aika hyvä ei yleensä ole tarpeeksi hyvä Stanfordin kaltaisille huippukouluille. Näinä päivinä, sinun pitäisi pisteet noin 1500 (tai 2 prosentin kärjessä) vain saavuttaakseen Stanfordin keskiarvon!

Lopuksi, En hyödyntänyt lukioissani tarjolla olevia AP / kunnia-luokkia (Muutin ja käin kahdessa koulussa). Muistan, että ajattelin, että kaksi tai kolme AP-luokkaa ja pari korkeaa AP-pistettä olisi tarpeeksi hyvä. Jälleen, tämä ei kuitenkaan ole niin vaikuttava huippuluokan kouluille.

Joten mitä voit tehdä varmistaaksesi, että sinulla on paremmat mahdollisuudet päästä valitsemasi kouluun? Tässä ovat kuusi kärkeä.

# 1: Pidä korkea GPA-arvo samalla haastamassa itseäsi

Useimmat opiskelijat luultavasti tietävät tämän, mutta tarvitset melko korkean GPA: n, jotta et hylkäisi. Miksi? Hyvin, korkea GPA osoittaa, että et ole vain vastuullinen ja ahkera, mutta pystyt myös olemaan tasaisesti menestyvä useilla aloilla. Erinomaisesti useissa luokissa tarjoat suoraa näyttöä syvästä sitoutumisestasi oppimiseen ja akateemiseen menestykseen.

Joten mikä on korkea GPA? Vastaus tähän riippuu koulusta, johon haet. Jos haet 25 parhaan koulun joukkoon, kuten Stanford, tavoite 4.0 (painottamaton ) tai melko lähellä sitä.

Jos et ole varma, kuinka korkean GPA: n koulusi odottaa, yritä etsiä koulun verkkosivustolta tietoja hakijoiden keskimääräisestä GPA: sta.

Tästä huolimatta Pelkästään korkean GPA: n saaminen ei ole yhtä tärkeää kuin hyvän GPA: n saaminen ja haastava kurssikuorma.

Tätä tarkoitan tällä: kun haetaan huippuopistoihin, 4,0 painottamaton GPA on epäilemättä loistava. Olet kuitenkin paljon kilpailukykyisempi hakija, jos sinulla on esimerkiksi hieman alempi 3,8 GPA ja olet myös ottanut paljon haastavia AP / honour -kursseja.

Tämä tarkoittaa, että saatat saada enimmäkseen As ja pari B: tä haastavissa AP-kursseissa ja edelleen on suurempi mahdollisuus saada hyväksyntä yli sellaisen henkilön, joka sai kaikki As, mutta kävi vain helppoja luokkia. Tämä johtuu siitä, että korkeakoulut haluavat nähdä, että haastat jatkuvasti itseäsi.

Minulle tämä oli kriittinen kohta, jota en saanut lainkaan lukiossa. Kävin muutaman AP- ja kunniakurssin, mutta en ottanut melkein yhtä paljon kuin minun olisi pitänyt. Sen sijaan jäin enimmäkseen luokkiin, joista tiesin pääsevän sisään ja pidättäydyin haastamasta itseäni ottamalla kovempia. Tämä on luultavasti syy siihen, miksi Stanford hylkäsi minut.

# 2: Hanki korkea SAT / ACT-pisteet

Kuten yllä oleva vinkki, tämä on eräänlainen ei-järkevää, mutta olisit yllättynyt siitä, kuinka vähän ajattelin sitä, kun hakeuduin yliopistoon vuonna 2008.

Vaikka korkeakoulut ymmärtävät, että SAT / ACT on vain yksi osa hakemustasi, se on edelleen melko tärkeä saada korkea pisteet yhdessä kahdesta testistä - erityisesti pisteet, jotka erottavat sinut muista hakijoista.

Hyvä SAT / ACT-pisteet vaihtelevat koulujen mukaan, joihin haet. Esimerkiksi, jos haet Harvardiin, haluat tavoittaa 1590 SAT: lla tai 35 ACT: llä . Nämä ovat Harvardiin otettujen hakijoiden 75. prosenttipistemäärät. Toisin sanoen hanki tämä pisteet ja sinulla on korkeampi pistemäärä kuin 75% hakijoista.

Vaikka olisitkin hieman tätä matalampi - kuten 1570 SAT: lla tai 34 ACT: llä -, olisit silti suhteellisen hyvässä kunnossa. Asia on kuitenkin se, että haluat ampua mahdollisimman korkealle jotta voit antaa itsellesi parhaat mahdollisuudet päästä.

Toisaalta, jos haet vähemmän selektiiviseen kouluun, kuten Houstonin yliopisto, tarvitset vain SAT-pisteet noin 1300 tai ACT-pisteet noin 27 . Jälleen voit silti saada hyväksynnän hieman alhaisemmilla pisteillä kuin nämä, mutta korkealle tähtääminen varmistaa, että sinulla on loistava laukaus.

Kuten näet, se, mitä pidetään korkeana SAT / ACT-pistemääränä, riippuu suuresti siitä, missä haet. Jos voit lyödä (tai melkein lyödä) huippuluokan koulusi 75. prosenttipistemäärän, erotut ja pienennä hylkäämisen mahdollisuuttasi.

Löydät koulusi testitulosinformaation hakemalla Googlesta hakusanaa [School Name] PrepScholar '. Napsauttamalla linkkiä koulun pääsyvaatimussivulle näet koulun keskimääräiset SAT / ACT-pisteet ja sen 25./75. Prosenttipisteet.

Merkintä : Syksyn 2021 valintahakemusta hakeville opiskelijoille monet huippukoulut ovat käyneet väliaikaisesti testissä valinnaisina. Täältä saat lisätietoja siitä, mitkä koulut eivät vaadi SAT / ACT-pisteitä COVID 19: n vuoksi.

# 3: Työskentele piikkisi kehittämisessä

Tämä neuvo on välttämätöntä niille, jotka hakevat Ivy League- tai Ivy League -tason instituutioita (ja se on varmasti jotain, jonka haluaisin tuntea takaisin, kun hakeuduin Stanfordiin). Ja tässä se on: osa uskomattoman yliopistosovelluksen luomisesta työskentelee piikin kehittämisessä.

Esittelin tämän käsitteen lyhyesti aiemmin, mutta nyt tarkastellaan sitä yksityiskohtaisesti. Piikkisi on se, mikä erottaa sinut muista hakijoista. Tämä on tyypillisesti jatkuvaa intohimoa ja sitoutumista jonkinlaiseen akateemiseen tai henkilökohtaiseen kiinnostukseen.

Esimerkiksi, olet ehkä rakastava kirjoittaja, joka on julkaissut oman itsensä auttavan e-kirjan ja tutorien ala-asteen oppilaita luovana kirjoituksena viikonloppuisin. Tai ehkä olet tieteen whiz, joka on tehnyt lukuisia kokeita ja lähettänyt tuloksiaan konventteihin.

Saatko kuvan täältä? Ajattele tätä piikkiä vastapäätä hyvin pyöristetty.

Kun hakeuduin Stanfordiin, oletin, että hyvin pyöristetty = automaattinen hyväksyntä. Olin kouluni kunniaseuran jäsen, juoksin maastohiihtoryhmässä kaksi vuotta ja soitin pianoa vapaa-ajallani. Ajattelin, että kaikki tämä teki minusta monipuolisen, ihanteellisen ehdokkaan.

Poika, olinko väärässä.

Todellisuudessa korkeakoulut - erityisen valikoivat, kuten Stanford - nähdä tonnia tällaisia ​​hakijoita. Tämä on todennäköisesti suuri syy, miksi minut hylättiin: En ollut tarpeeksi ainutlaatuinen! Sen sijaan minun olisi pitänyt viettää enemmän aikaa harrastusten harrastamiseen, joista nautin eniten, ja osallistua toimintoihin, jotka ovat tiukemmin sidoksissa intohimoisimpiin intresseihini.

Sitä tein väärin. Tässä on mitä voit tehdä oikein. Alla luetellaan joitain vaihtoehtoja, joita voit yrittää auttaa kehittämään piikkiäsi edelleen:

 • Osallistu intohimoosi liittyviin luokkiin: Kirjoitukseen? Ota ylimääräisiä kirjoituskeskeisiä kursseja, kuten sanomalehti, vuosikirja tai journalismi. Jos mahdollista, valitse myös näiden luokkien vaikeimmat versiot (esim. Ota AP Englanti normaalin englannin sijaan).
 • Liity asiaankuuluvaan klubiin: Jos olet geometrian tai laskun rakastaja, liity matematiikkaseuraan. Lisäajan lisääminen osoittaa, että olet kiinnostunut tästä kentästä ulkopuolella koulun samoin.
 • Osallistu messuihin, kilpailuihin ja konventteihin: Tämä vinkki on erityisen tärkeä tiedealan tutkijoille. Oletetaan, että sinulla on keksintö, tehty keksintö tai luotu taideteos, jonka haluat näyttää. Älä pidä sitä vain itsellesi - lähetä projektisi jonnekin korostaaksesi sitoutumistasi muutokseen maailmassa.
 • Opeta nuoremmille opiskelijoille: Vapaaehtoisiksi ohjaajiksi / opettajiksi tuleminen osoittaa omistautumistasi auttaa muita kehittämään intohimojaan kentällä, josta nautit. Jos olet taiteilija, opeta vapaaehtoisesti esimerkiksi piirustus- tai maalauskursseja opiskelijoille esimerkiksi paikallisessa Pojat ja tytöt -klubissa.
 • Hanki osuva osa-aikatyö: Kaikilla opiskelijoilla ei ole aikaa tai mahdollisuutta varmistaa osa-aikatyö heidän etujensa kannalta merkityksellisellä alalla, mutta jos voit, suosittelen sitä, koska se voi korostaa sekä sitoutumistasi alallesi. ja vastuusi työntekijänä.

Kaikki kaikessa, älä luota ansaan olla hyvin pyöristetty, varsinkin jos yrität saada hyväksyntää erittäin valikoiviin kouluihin.

body_blowing_bubblegum.png Ainoa asia, jonka haluat olla hyvin pyöristetty, on puhallettava kupla.

# 4: Kirjoita vakuuttava henkilökohtainen lausunto ja harkitse kontekstia

Vaikka sinulla olisi sekä tähtiluokitukset että korkeat SAT / ACT-pisteet, koulut haluavat nähdä, että olet mielenkiintoinen, intohimoinen henkilö, joka on sitoutunut oppimiseen. Siksi on tärkeää viettää paljon aikaa vaikuttava henkilökohtainen lausunto sovelluksellesi.

Hyvällä henkilökohtaisella lausunnolla saavutetaan yleensä seuraava:

 • Esittele kuka olet ihmisenä (ei vain opiskelijana!) Ja miksi haet
 • Tarjoa konteksti akateemisille saavutuksillesi, intohimoillesi ja tuleville tavoitteillesi
 • Keskity omaan piikki ja mikä tekee sinusta ainutlaatuisen
 • Vastaa kehotukseen selvästi ja täydellisesti (jos sellainen on annettu)
 • Käytä oikeaa kielioppia, oikeinkirjoitusta ja välimerkkejä
 • Ole oikea pituus ja tiedostomuoto (esim. PDF, .docx jne.)
 • Tee yliopisto haluta tunnustaa sinut!

Lausunto on loistava tilaisuus selittää mikä piikki on, kuinka olet kiinnostunut siitä ja millainen rooli näet sen tulevaisuudessa. Yksityiskohtaisen kuvan siitä, mikä tekee voimakkaasta henkilökohtaisesta lausunnosta, tutustu analyysiin yli 100 yliopistollisesta esseestä.

Lisäksi henkilökohtaisen lausunnon avulla voit selitä akateemisen tilanteen konteksti. Eikö lukio esimerkiksi tarjoa AP- tai kunniakursseja? Vai oletko ensimmäinen henkilö perheessäsi yliopistossa?

On tärkeää vastata esseeisi vastaaviin kysymyksiin, jotta koulu voi ottaa huomioon henkilökohtaiset olosuhteet ja miten ne ovat voineet vaikuttaa sovelluksesi laatuun. Tällä tavoin sinua ei hylätä yksinkertaisesti siksi, että et osallistunut AP-kursseihin (vaikka yksikään ei olisi voinut olla käytettävissäsi!).

Monet koulut painottavat kunkin hakijan olosuhteiden huomioon ottamisen tärkeyttä. Esimerkiksi, tässä mitä Stanford sanoo verkkosivustollaan :

'Otamme huomioon taustasi, koulutuksesi sekä työ- ja perhevelvollisuutesi. Keskittymällä saavutuksiisi kontekstissa arvioimme, kuinka olet menestynyt koulusi ympäristössä ja kuinka olet hyödyntänyt sitä, mitä sinulla on tarjolla koulussa ja yhteisössä. '

Ja Näin Duke ottaa huomioon taustasi hakemuksissa:

'' Osana kokonaisvaltaista lähestymistapaa otamme huomioon sekä akateemiset että henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteesi, saavutuksesi ja ainutlaatuiset kokemuksesi, näkökulmasi ja taustasi. ''

Henkilökohtainen lausunto ei ilmeisesti ole vain tilaisuus esitellä piikkiäsi ja vahvuuksiasi - se on myös mahdollisuus selitä henkilökohtainen tilanne. Tee kaikki tämä, ja sinun on paljon vähemmän todennäköistä, että sinut hylätään jostain alhaisemmasta SAT-pisteestä.

Rakenna täydellinen essee

# 5: Käytä varhaista toimintaa / varhaista päätöstä, jos mahdollista

Jos valitsemasi koulu tarjoaa varhaisen toiminnan tai varhaisen päätöksen suunnitelman, tee se varmasti (mutta tee jälkimmäinen vain, jos olet 100% varma, että tämä on koulu, johon haluat osallistua).

Useimmat varhaisen toiminnan / varhaisen päätöksen määräajat ovat 1. marraskuuta tai 15. marraskuuta. Nämä määräajat ovat noin kuukausi tai kaksi aikaisempia kuin useimmat tavalliset päätökset.

Joten miten varhaisen toiminnan / varhaisen päätöksen soveltaminen vaikuttaa pääsymahdollisuuksiisi? Tiedot osoittavat, että ne, jotka soveltavat varhaisia ​​toimia tai varhaisia ​​päätöksiä tyypillisesti korkeammat hyväksymisasteet kuin ne, jotka soveltavat säännöllistä päätöstä .

Tämä ei välttämättä tarkoita, että sinut hyväksytään. Sovitin varhaisia ​​toimia Stanfordiin ja silti hylättiin. Kuitenkin varhainen hakemus voi antaa sinulle hieman etua muihin hakijoihin nähden, koska se osoittaa koulua, johon olet sitoutunut ja haluat todella jatkaa koulutustasi siellä.

Ainoa haitta varhaisen toiminnan / ennenaikaisen päätöksen soveltamisessa on, että aikainen määräaika antaa sinulle vähemmän aikaa vahvan sovelluksen kokoamiseen. Jos yrität valmistella tehokasta hakemusta varhaiselle toimintasuunnitelmalle, harkitse säännöllisen päätöksen tekemistä sen sijaan, että annat itsellesi enemmän aikaa.

Tämä johtaa minut seuraavaan kohtaan ...

# 6: Ota aikaa - älä kiirehdi hakuprosessia!

Olitpa tekemässä varhaista toimintaa / varhaista päätöstä tai säännöllistä päätöstä, voi olla houkuttelevaa kiirehtiä hakuprosessin läpi, varsinkin kun useimmat opiskelijat ovat erittäin kiireisiä vanhemman vuoden alussa.

Vaikka tämä onkin stressaavaa aikaa, yritä parhaasi olla kiirehtimättä hakemustasi parhaaseen kouluusi. Yksinkertaisesti sanottuna, älä kirjoita henkilökohtaista lausuntoasi päivää ennen määräaikaa, äläkä pyydä opettajilta suosituskirjeitä viime hetkellä.

Miksi tämä on niin tärkeää? Jos vietät liian vähän aikaa sovelluksesi käsittelyyn, sinulla on paljon suurempi riski tehdä seuraavat:

 • Sovellusohjeiden väärä lukeminen
 • Vaaditun (tai erittäin tärkeän) asiakirjan / sovelluskomponentin lähettämisen unohtaminen
 • Kääntämällä osamateriaaleja, kuten huonosti kirjoitettu essee

Kehotan käyttämään vähintään muutaman kuukauden yliopistosovelluksiisi. Ja vaikka kaikki sovellukset ovat yhtä tärkeitä, on ok viettää vähän ylimääräistä aikaa sovelluksellesi, vain siksi, että se on koulu, josta olet eniten kiinnostunut.

Myös, älä pelkää esittää kysymyksiä lähettämällä sähköpostia tai soittamalla kouluun. Esimerkiksi hämmentynyt sovellusohjeista? Lähetä sähköposti. Etkö ole varma, mikä on ”täydentävä asiakirja”? Soita pääsyosastolle. Parempi varmistaa, että noudatat sääntöjä kuin vaarantaa sovelluksesi hylkääminen, koska teit valtavan (mutta täysin estettävissä olevan) virheen.

Kun hakeuduin Stanfordiin, ajattelin käyttäneeni aikaa sovelluksen tekemiseen, mutta En todellakaan ollut. Se oli vain jälkeen Lähetin sen, että tajusin, että olin tehnyt joitain vakavia virheitä.

Tässä on mieleenpainuvin: Stanford antoi tuolloin hakijoille mahdollisuuden liittää täydentäviä tiedostoja. Joten liitin esimerkkikappaleen kirjoittamastani romaanista osoittaakseni intohimoni kirjoittamiseen. Mutta kun lähetin hakemuksen, luin hakemusohjeet uudelleen ja huomasin, että kaunokirjallisuuden luvut olivat jotain Stanfordia erityisesti pyytänyt hakijoita ei Lähetä. Oho!

body_depressed_statue_cemetery.jpg Onko sinut hylätty? On OK saada hieman dramaattinen.

Kuinka käsitellä yliopiston hylkäämistä: 5 välttämätöntä vinkkiä

Valitettavasti, vaikka ottaisit huomioon kaikki yllä olevat vinkit, voit silti päätyä yliopiston hylkäävään kirjeeseen. Olen rehellinen: hylätty saaminen on perseestä. Mutta se ei todellakaan tarkoita akateemista uraa (tai elämä, jos olet dramaattinen kuin minä) on ohi.

Tässä on joitain tapoja selviytyä yliopiston hylkäämisestä sekä vaihtoehdot siitä, mitä tehdä sen jälkeen, kun sinut hylätään yliopistosta:

# 1: Anna itsellesi aikaa käsitellä hylkääminen

Tämä on todella, todella tärkeää. Kun saat pelätyn yliopiston hylkäämiskirjeen huippuluokan koulustasi, voi tuntua siltä, ​​että koko maailma kaatuisi ympärilläsi. Olen täällä kertoa teille, että tämä tunne on täysin normaalia. Loppujen lopuksi olet olennaisesti suru - kuulostaa juustolliselta. Mutta se on totuus.

Ja kun tapahtuu jotain pahaa, on tärkeää ottaa aikaa antaa itsesi surulliseksi siitä. Tässä tapauksessa, vaikka olet todennäköisesti työskennellyt todella kovasti koulussa, menetit mahdollisuuden osallistua unelmiesi yliopistoon. Kaikkien tulevaisuuden suunnitelmien on muututtava, mikä on perseestä. On OK (ja jopa odotettavissa) olla järkyttynyt tästä.

Tässä on joitain terveellisiä vaihtoehtoja selviytyä yliopiston hylkäämisestä:

 • Itkeä (hei, se toimi minulle!)
 • Vietä aikaa yksin auttaaksesi tottua siihen, että sinut hylättiin
 • Keskustele asiasta läheisten ystävien ja / tai perheenjäsenten kanssa
 • Häiritse itseäsi positiivisilla tavoilla esimerkiksi videopelien, kotitehtävien tai ystävien kanssa viettämisen kanssa
 • Kopioi, murskaa tai polta hylkäämiskirjeesi (olkaamme rehellisiä: dramaattiset ilmaisut voivat saada meidät tuntemaan loistava )

Vaikka suru on tärkeää, älä anna itsesi tarttua suruihisi liian kauan. Kun olet antanut itsellesi runsaasti aikaa selviytyä, päästä pois maasta ja keskittyä muihin vaihtoehtoihin, jotka sinulla on elämässäsi.

Yritä myös olla antamatta hylkäämisen vaikuttaa kielteisesti palkkaluokkiin, opetussuunnitelmiin ja muihin korkeakoulujen sovelluksiin (jos et ole vielä suorittanut niitä kaikkia).

# 2: Innostu muista kouluista

Vaikka suosituin koulusi on saattanut hylätä sinut, muista, että tämä on vain yksi koulu, ja sinulla (toivottavasti) on useita muita, joihin haet tai jo olet hakenut. Nämä ovat kouluja, joista on aika innostua, riippumatta siitä, oletko kuullut heiltä. Tuolla on syy olet hakenut jokaiseen kouluun, johon hait.

Keskity läpi koulujen, joihin sinut on hyväksytty, läpi erityispiirteet ja mahdollisuudet, joista pidit jokaisessa koulussa. Mikä esimerkiksi inspiroi sinua hakemaan sinne? Voitteko kuvitella tuntevanne olosi kotoisaksi kampuksella? Millaisia ​​luokkia ja pääaineita se tarjoaa? Pidätkö sen painottamisesta Kreikan elämään? Entä sen mahtava jalkapallojoukkue?

Jos mahdollista, puhua koulujen nykyisten opiskelijoiden kanssa joten voit alkaa kuvitella itsesi osallistuvan niihin. Tämän tekeminen saa sinut innostumaan muista vaihtoehdoistasi, mutta myös estää sinua haaveilemasta siitä, mitä olisi voinut tapahtua, jos sinut olisi hyväksytty parhaaseen valintaan.

Lopuksi, muista, että pystyt todennäköisesti opiskele mitä haluat myös näissä muissa kouluissa. Vain siksi, että valitsemasi koulu hylkäsi sinut, se ei tarkoita, ettet silti voi saada psykologian kandidaattia tai tietojenkäsittelytieteen kandidaattia.

body_disney_castle.jpg Ilmeisesti voit jopa tehdä oma Disney-tutkinto UC Berkeleyssä !

# 3: Ota aukovuosi ja hae myöhemmin uudelleen

Jos et saanut hyväksyntääsi huippuluokan kouluusi, välivuosi voi auttaa sinua selvittämään, millaista koulutusta haluat elämässäsi, ja samalla tarjota sinulle mielenkiintoisia kokemuksia (jotka voivat vahvistaa tulevia korkeakoulujen sovelluksia!).

Vuosivuosi jälkeen voit hakeudu uudelleen huippuluokan kouluusi, tuoreen näkökulman ja hieman paremman käsityksen siitä, missä sovelluksesi on saattanut mennä pieleen aiemmin.

Vaikka ei ole mitään vikaa ottaa vuosi vapaata ennen yliopistoa, varmista, että teet tosiasiallisesti välivuosi kannattavaa. Kumpikaan oppilaitoksistasi tai vanhempasi eivät vaikuta, jos vain istut kotona ja pelaat videopelejä koko päivän. Tee välivuosi seikkailu: työskennellä uuden työpaikan, matkustaa ulkomaille, harjoittelua yrityksessä, liittyä yhteisökerhoon, oppia vierasta kieltä.

Toivottavasti saat kokemusvuodestasi kokemuksia, jotka auttavat sinua alalla, johon haluat pääaineen. Esimerkiksi, jos ajattelet englannin kielen pääaineen opettamista, vuosiloman käyttäminen romaanin kirjoittamiseen ja kirjoittamiesi tarinoiden lähettämiseen kirjallisuuslehtiin olisi erinomainen aikasi käyttö (olettaen tietysti, että vanhempasi ovat kunnossa sen kanssa) !).

Myöhemmin, kun aloitat hakemisen parhaiten valittavaan kouluusi, voit selittää hakemuksessasi, mitä teit aukovuoden aikana ja miksi päätit ottaa vuoden vapaata ennen yliopiston aloittamista.

Jos päätät hakea uudelleen, se on hyvä idea käytä vanhaa sovellustasi viitteenä. Mieti, missä olet saattanut mennä pieleen ja miten voit parantaa sitä tällä kertaa (mieluiten sisällyttämällä siihen osa vuodevuosikokemuksistasi).

Varoituksen sana: älä laita kaikkia munasi yhteen koriin. Toisin sanoen, älä odota pääsyäsi yksinkertaisesti siksi, että olet hakenut aiemmin ja nyt ansaitsevat Pääsy on usein julma prosessi, eikä kukaan (lukuun ottamatta valintalautakunnan jäseniä) tiedä, mitä korkeakoulu etsii hakijoiden suhteen.

Joten kun haet uudelleen huippuluokan kouluusi, varmista, että haet myös muihin kouluihin —Hyvin, yhdistelmä tavoittaa kouluja ja turvallisuuskouluja.

# 4: Muista, että siirtäminen on vaihtoehto

Jos päätät käydä eri koulussa, johon olet käynyt (johon useimmat ihmiset tekevät, myös minä!), Tiedä se voi olla mahdollista siirtyä huippuluokan kouluusi muutaman vuoden kuluttua.

Vaikka en käynyt eri yliopistossa tämän kanssa tarkka Suunnittele mielessä, kun tiedät, että siirtäminen on vaihtoehto, jos haluat silti todella käydä huippuluokan koulussa, sinun pitäisi tuntea olosi hieman helpommaksi päätökselläsi (väliaikaisesti) käydä toisessa koulussa.

Huomaa, että siirtyäksesi kouluun sinun on yleensä lähetettävä kokonaan uusi siirtohakemus, mikä tarkoittaa, että se ei voi olla sama, jonka lähetit ennen fuksi hakemista.

Lisäksi, siirtäminen on ei taattu. Monet koulut, erityisesti Ivies, hyväksyvät hyvin vähän siirtoja vuodessa.

Vuonna 2012 Harvard myönsi vain yhden prosentin (15 1448: sta) siirtohakemuksesta . Kuten näette, täällä sinulla on alempi mahdollisuus tulla hyväksytyksi vaihto-opiskelijaksi kuin sinä ensimmäisenä hakijana (nykyinen hyväksymisaste on 5%).

Jos olet utelias valitsemasi korkeakoulun siirtojen hyväksymisasteeseen, ota yhteyttä suoraan kouluusi tai tarkista CollegeTransfer.net , joka sisältää tonnia tietoa kouluista ja niiden siirtonopeuksista.

Loppujen lopuksi kuka tietää mitä tapahtuu? Saatat päätyä rakastamaan käymääsi koulua etkä edes harkitse siirtymistä pois siitä.

# 5: Harkitse hylkäämisen haastamista

Sinulla on yksi viimeinen vaihtoehto, kun kyse on yliopiston hylkäämisestä, vaikka se onkin En todellakaan suosittele tekemistä: valittaa tai haastaa hylkäämistäsi.

Yliopiston hylkäämisen haastaminen on melkein miltä se kuulostaa. Kun sinut hylätään, sinulla on mahdollisuus kertoa korkeakoululle, että luulet heidän olevan väärässä, ja pyytää heitä harkitsemaan hakemustasi uudelleen.

Joten mikä on ongelma? Et voi valittaa hylkäämisestäsi yksinkertaisesti siksi, että olet järkyttynyt siitä, ettet hyväksynyt sinua. Tämä ei ole tarpeeksi hyvä syy pyytää yliopistoa tarkastelemaan hakemustasi uudelleen. Vaikka koulu teki suostuvat arvioimaan hakemuksesi uudelleen, on epätodennäköistä, että toinen katselu muuttaisi heidän mieltään (varsinkin jos päävalituksesi on, että he eivät tunnistaneet miten aivan uskomatonta Sinä olet).

Sen sijaan voit valittaa vain yliopiston hylkäämisestä jos sinulla on uusia, merkittäviä tietoja, jotka voit lisätä hakemukseesi, tai jos sovelluksessasi oli suuri virhe tai ongelma. Voititko esimerkiksi suuren palkinnon tai parannitko jotenkin dramaattisesti GPA: ta? Katso sitten, voitko valittaa hylkäämisestä. (Kaikki koulut eivät kuitenkaan anna sinun tehdä tätä!)

Teknisissä ongelmissa ilmoitettiinko SAT / ACT-pisteesi virheellisesti yliopistollesi? Vai sekoittuuko transkriptiosi ja näytitkö, että sait D: t, kun todella sait Asin? Sitten valittaa hylkäämisestä; todennäköisesti korkeakoulu sallii sen tässä tapauksessa, koska ongelma ei todellakaan ole sinun syytäsi.

Joissakin tapauksissa, korkeakoulut eivät salli sinun valittaa hylkäämisestäsi lainkaan (vaikka olisit voittanut Nobelin rauhanpalkinnon). Itse asiassa useimmat huippuluokan koulut eivät salli valituspäätöksiä. Jos olet eri mieltä heidän päätöksestään, sinun tarvitsee vain odottaa ja hakea seuraava vuosi uudelleen.

Jos et ole varma, hyväksyykö valitsemasi korkeakoulu valituksia vai ei, katso koulun virallista verkkosivustoa tai ota suoraan yhteyttä kouluun.

Vaikka se on harvinaista, se On on mahdollista päästä korkeakouluun muutoksenhakumenettelyn kautta (tosin on tosin paljon vähemmän todennäköistä päästä tällä tavalla). Tässä on esimerkki opiskelija, joka hyväksyttiin UC Berkeleyyn valituksella .

helsinki-1.jpg Vakavasti, ensin Disney-pääaine ja nyt onnistunut vetoomus? Aloin ajatella, että minun olisi pitänyt osallistua Berkeleyyn ...

Johtopäätös: Kuinka käsitellä yliopiston hylkäämistä

Saatuani Stanfordin hylkäyskirjeeni itkin paljon ja puhuin vanhempieni kanssa. Lopulta muutin eteenpäin ja aloin innostua muista vaihtoehdoistani. Päädyin käymään USC: ssä, jossa minulla oli hauska, stimuloiva ja kaiken ikimuistoinen kokemus - jotain, jota en vaihtanut maailmalle!

Edelleen, hylkääminen ei ole hauskaa. Valitettavasti se voi olla todennäköinen seuraus, jos haet erittäin valikoiviin yliopistoihin ja sinulla ei ole arvosanoja tai testituloksia, joita koulu odottaa.

Helpoin tapa välttää hylkäämistä yliopistosta on tuottaa paras mahdollinen sovellus. Huippukoulujen kohdalla tämä tarkoittaa, että sinulla on yleensä oltava seuraavat:

 • Korkea GPA ja haastava kurssikuorma
 • Vahvat SAT / ACT-testitulokset
 • Selkeä piikki oppilaitoksissasi ja harrastuksissasi
 • Hyvin kirjoitettu ja vaikuttava henkilökohtainen lausunto

Jos mahdollista, soveltaa varhaisia ​​toimia / varhaisia ​​päätöksiä parhaaseen kouluusi. Varhainen hakeminen nostaa mahdollisuuttasi vain hieman, koska se korostaa sitoutumistasi kouluun.

paras ottelu gemini -miehelle

Lopuksi varmista, että vietät aikaa hakemuksellasi - älä kiirehdi mitään sen osaa!

Oletetaan, että teet kaiken tämän, ja silti hylätään parhaimmasta koulustasi. Bummer. Tässä vaiheessa sinulla on olennaisesti viisi vaihtoehtoa (joita voit sekoittaa ja sovittaa haluttaessa):

 • Käytä aikaa hylkäämisen käsittelyyn: Etsi olkapää, johon itkeä. Keskustele perheenjäsenten ja ystävien kanssa saadaksesi tukea. Huutaa: 'Hylkääminen on perseestä!' lävistämällä tyynyä. Tee mitä sinun tarvitsee tehdä (terveellisellä tavalla), jotta sinusta tuntuu paremmalta surun aikana.
 • Innostu muista kouluistasi: Yhden hylkäämisen ei pitäisi olla akateemisten unelmienne kaikki ja loppu. Muista, että olet hakenut muissa kouluissa syystä, joten aloita miettiä, mitä ne voivat sinulle tarjota.
 • Ota välivuosi ja hae myöhemmin uudelleen: Joillekin ihmisille tauko koulusta on juuri sitä, mitä heidän täytyy tuntea paremmin ja selvittää, mitä he haluavat tehdä elämässään. Se voi myös auttaa sinua koottamaan vahvemman ja monipuolisemman sovelluksen seuraavalla kerralla. Älä vain odota automaattista hyväksyntää huippuluokan koululta - enemmän kuin todennäköistä, siihen pääseminen on silti yhtä vaikeaa kuin ensimmäisenä hakemusvuotena!
 • Muista, että voit siirtää myöhemmin: Vaikka siirtäminen ei ole taattua, vaihtoehto on, että sinulla voi olla pari vuotta tiellä, jos haluat silti mahdollisuuden käydä huippuluokan koulussa.
 • Harkitse hylkäämisen hylkäämistä: En suosittele tätä vaihtoehtoa, mutta se on olemassa, jos koulusi sallii sen. Vaikka vetoomuksen perusteella onkin harvinaista päästä, se ei todellakaan ole mahdotonta!

Ei ole väliä mitä päätät tehdä, muista muistuttaa itsellesi, että sinut hylätään ei tarkoittaa, että olet huono opiskelija tai että hakemuksesi oli kauhea. Se tarkoittaa vain sitä, että koulu pystyi ottamaan vastaan ​​vain niin monta ihmistä, ja ette sattui olemaan yksi heistä.

Vaikka yliopiston pääsyprosessi voi tuntua ylämäkeen taistelulta, tiedä vain se et todellakaan ole yksin. Kuten sanomme alma materissani, 'Taistele!'

Mielenkiintoisia Artikkeleita

105 Luovan kirjoittamisen kehotuksia kokeilla

Onko sinulla vaikeuksia aloittaa kirjoittaminen? Inspiroidu luettelostamme yli 100 luovasta kirjoittamisesta.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Kuinka lasket SAT -pisteet? Raaka ja skaalattu

Opi tästä, kuinka voit laskea SAT -pisteet, mukaan lukien osiot ja yhdistelmäpisteet. Ota huomioon vastaamattomat kysymykset, niin saat skaalatut pisteet.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

Pronomentti Case ACT: ssä Englanti: Vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Pronoomenitapaus on ACT -englannin kielioppisääntö, jota monet opiskelijat käyttävät väärin jokapäiväisessä elämässä. Lue vinkkini, niin parannat pisteitäsi.

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Ilmaiset vanhemmat viralliset ACT -käytännön testit

Haluatko vielä enemmän ACT-harjoituksia? Tässä on aiempien vuosien vanhempia virallisia ACT-testejä, joiden kanssa voit harjoitella ilmaiseksi.

Kuinka huijata ACT: tä

Mietitkö kuinka huijata ACT? Lue ACT-huijauskandaalien opas ja opi voittamaan testi.

Pitäisikö sinun olla viestinnän päällikkö?

Mitä voit tehdä viestintätutkinnolla? Onko se oikea sinulle? Opi mitä odottaa viestintäalalta ja mihin tehtäviin se valmistautuu.

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulujen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

Christendom College SAT -pisteet ja GPA

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Salem State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Manhattanville Collegessa pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Yhdysvaltojen pienimmät korkeakoulut

Mitkä ovat maan pienimmät oppilaitokset? Miksi ne ovat niin pieniä, ja sinun pitäisi mennä yhteen? Lue lisää täydellisestä oppaastamme.

Austin Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Citrus Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Citrus Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

Tarvitsetko vertaisarviointia Dartmouthin sovellukseen? Vahva kirje ei ehkä ole sitä mitä luulet. Näin saat parhaan mahdollisen vertaiskirje, askel askeleelta.

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Ultimate Study Guide for SAT Reading: Strategiat, vinkit ja käytäntö

Haluatko täydellisen opinto-oppaan SAT-lukemiseen, joka sisältää asiantuntijastrategioita, vinkkejä ja käytännön kysymyksiä? Tässä on paras SAT-lukemisen valmisteluopas, joka on saatavana kaikkialla.

St. Lawrence Universityn pääsyvaatimukset