Mitkä värit tekevät turkoosista? Kuinka luoda täydellinen turkoosi väri

ominaisuus-turkoosi-vesiväri-paperi-cc0

Turkoosi: se on väri, jonka näet kirkastavan luontoa, muotia ja sisustusta. Mutta mistä aloittaa, jos haluat luoda oman turkoosin värin? Mitkä värit tekevät turkoosista?

Väritekniikan perusteiden avulla voit tuottaa turkoosin värin omille maalauksillesi ja projekteillesi! Tämä artikkeli vastaa kysymyksiisi turkoosin tekemisestä ja opettaa sinulle, kuinka tehdä turkoosia värejä itse. Annamme sinulle:  • Lyhyt opas turkoosin tekemiseen
  • Tieteellinen vastaus kysymykseen, mikä on turkoosi?
  • Turkoosin kulttuuriset merkitykset ja merkitys
  • Selitys kolmesta tavasta tehdä turkoosi
  • Kolme vinkkiä oikean turkoosin sävyn saamiseksi

Täällä on paljon opittavaa, joten jatketaan!


Turkoosin tekeminen: nopea pohjamaali

Turkoosi on valmistettu sekoittamalla sininen ja vihreä. Jokaisen seokseen lisäämäsi värin määrät määräävät turkoosin sävyn. Turkoosi on väripyörän sinisen ja vihreän välissä, joten turkoosin sävyt voivat vaihdella pääasiassa sinisestä pääasiassa vihreään.

Voit kokeilla sisältämääsi sinisen ja vihreän määrää eri sävyjen saavuttamiseksi. Niin kauan kuin sekoitat sinistä ja vihreää, päädyt turkoosiin!

Mutta luultavasti tiedät, että ei ole vain yksi turkoosin sävy. Voit tehdä monia erilaisia ​​turkoosin sävyjä ! Jos haluat saavuttaa oikean turkoosin sävyn, sinulla on oltava perustiedot väritieteestä.

Seuraavan osan loppuun mennessä ymmärrät, miten värit toimivat turkoosin luomiseksi.

body-beach-sand-cc0

Jos yrität sekoittaa täydellisen turkoosin värin rantamaalaukseesi, sinun on ymmärrettävä, miten väri toimii tieteellisestä näkökulmasta.

Mikä on turkoosi? Tiede värin takana

Olet ehkä oppinut peruskoulussa, että sininen ja vihreä tekevät turkoosista. Tämä on ehdottomasti totta perustasolla! Kuitenkin, täydellisen turkoosin värin tekeminen on hieman monimutkaisempaa kuin vain sinisen ja vihreän sekoittaminen ja toivotaan parasta .

Jos haluat vastata kysymykseen, mikä on turkoosi, sinun on ensin ymmärrettävä, miten väri toimii. Koska väri syntyy valosta, Voimme katsoa, ​​miten valo on vuorovaikutuksessa esineiden kanssa ymmärtääksemme, mistä väri tulee.

Värien asiantuntijat osoitteessa Crayola kuvaile miten valo luo sen, mitä näemme värinä kuten tämä :

Kun valo paistaa esineeseen, jotkut värit pomppivat pois esineestä ja toiset imeytyvät siihen. Silmämme näkevät vain värit, jotka heijastuvat tai heijastuvat.

Auringon säteet sisältävät kaikki sateenkaaren värit sekoitettuna yhteen. Tämä seos tunnetaan valkoisena valona. Kun valkoinen valo osuu valkoiseen väriliituun tai tynnyriin, se näyttää meille valkoiselta, koska se ei ime väriä ja heijastaa kaikkia värejä tasaisesti. Musta värikynä tai merkkilakki imee kaikki värit tasaisesti eikä heijasta yhtään, joten se näyttää mustalta. Vaikka taiteilijat pitävät mustaa värinä, tutkijat eivät, koska musta on kaiken värin puuttuminen.

Joten katkaistaan ​​se. Yksinkertaisemmin sanottuna esineen fyysinen rakenne saa sen heijastamaan valoa (kutsutaan myös sähkömagneettisiksi aalloiksi) uudella tavalla, mikä tekee väreistä!

Joskus kaikki värit pomppivat pois esineestä saadakseen sen näyttämään valkoiselta. Musta esine ei heijasta värejä, joten se näyttää mustalta. Suurimman osan ajasta esine kuitenkin heijastaa valoa ... siksi sillä on väriä! Kun kohde näyttää siniseltä, vihreältä tai punaiselta silmillesi, näet kohteen heijastaman valon aallonpituuden.

Mikä sitten on aallonpituus? Valon aallonpituuksia voidaan verrata veden liikkeisiin rannalla. Aallot tulevat korkeiksi ja lähellä toisinaan, mutta muina aikoina matalat ja kauempana toisistaan. Sano nyt, että päätit mitata nuo aallot. Aloitat harjanteesta tai yhden aallon korkeimmasta kohdasta ja mittaat sitten seuraavan aallon harjaan. Nämä mittaukset antavat sinulle rannalle osuvan veden aallonpituuden.

Valon toiminta on samanlainen-mutta valoaallot ovat paljon pienempiä ja lähempänä toisiaan. Kun nämä pituudet pomppivat esineestä, silmäsi mittaavat ne ... ja aivosi muuttavat ne väreiksi.

Spektri viittaa kaikkiin mahdollisiin valon aallonpituuksiin. Valonspektri voidaan muuntaa värispektriksi seuraavasti:

kehon näkyvä spektri-wikimedia-mndnf

(MNDNF/ Wikimedia )

Yksittäinen valon aallonpituus mitataan nanometreillä (nm). Pidemmät aallonpituudet tuottavat lämpimämpiä värejä ja lyhyemmät aallonpituudet kylmempiä värejä.

Olet ehkä huomannut, että voimme nähdä vain pienen osan koko valonspektristä. Silmämme näkevät vain ne aallonpituudet, jotka ovat noin 400-800 nanometriä. Mutta mahdolliset valon aallonpituudet ulottuvat paljon tuon pienen alueen rajojen ulkopuolelle! Tietyt eläimet, esim sockeye -lohta ja eurooppalaisia ​​rullalintujen poikasia , voimme nähdä paljon enemmän spektriä kuin me voimme.

Valoa, jonka ihmiset voivat nähdä ilman tekniikan apua, kutsutaan näkyvä spektri .

Sininen ja vihreä, kaksi väriä, jotka yhdistyvät turkoosiksi, näkyvät näkyvillä spektrillä. Sinisen aallonpituudet ovat noin 450-495 nanometriä ja vihreän aallonpituudet ovat noin 492-577 nanometriä. Silmämme turkoosiksi havaitsemalla esineellä on meikki, joka saa sen absorboimaan kaikki valon aallonpituudet paitsi 450-577 nanometrin pituiset. Kohde heijastaa sitten sinisen ja vihreän aallonpituuksia eri tavalla. Tuloksena oleva seos saa esineen näyttämään turkoosilta!

Onko turkoosi samanvärinen kuin syaani?

Syaani on erittäin tärkeä väri, koska se on osa väritulostusprosessia. Kun yhdistät keltaisen, turkoosin, syaanin ja mustan eri yhdistelmissä, voit tehdä kaikki sateenkaaren värit.

Vähennettävässä värimallissa, jota käytetään väritulostukseen, turkoosia pidetään päävärin syaanina. Joten kyllä: turkoosi ja syaani ovat samanvärisiä.

Syaani näkyy sinisen ja vihreän välissä näkyvällä valonspektrillä noin 490 - 520 nanometriä. Joissakin tapauksissa syaania voidaan pitää turkoosin synonyyminä. Molemmat värit ovat hyvin samanlaisia ​​kirkkaita, vihertävän sinisiä.

Kun käytät perusväreinä sinistä ja vihreää, sinulla on tilaa kokeilla turkoosin tekemistä eri tavoilla. Tämä prosessi on hieman monimutkainen, mutta älä huoli-selitämme kolme tapaa käyttää sinistä, vihreää ja muita värejä turkoosin luomiseksi seuraavaksi.

Kuinka teet turkoosia?

Mitkä värit tekevät turkoosista? Kun yhdistät materiaalit, jotka heijastavat valoa eri tavoin, yhdistyvät myös niiden kykyyn heijastaa valoa . Tämä yhdistelmä tapahtuu kahdella eri menetelmällä: additiivinen sekoitus ja subtraktiivinen sekoitus.

Kuinka tehdä turkoosia: Lisäaineiden sekoittaminen

Lisäsekoitus on yksinkertainen tapa luoda uusi väri sekoittamalla eri valoaallot yhteen. Jos esimerkiksi sekoitat 460 nanometrin aallonpituuden toiseen, eri aallonpituudella 540 nanometriä, saat turkoosia.

Joten mitkä värit tekevät turkoosista, kun aallonpituudet yhdistetään? Lisäaineiden sekoituksessa sinisen ja vihreän valon aallot sekoittuvat turkoosiksi.

Kuinka tehdä turkoosia: Subtraktiivinen sekoitus

Subtraktiivinen värisekoitus on tapa luoda uusia värejä poistamalla aallonpituudet näkyvän valon spektristä käyttämällä maaleja, väriaineita tai pigmenttejä. Tätä prosessia kutsutaan vähentäväksi sekoittamiseksi, koska kun sekoitamme värillisiä maaleja tai pigmenttejä, jotkut aallonpituudet imeytyvät. Jokainen sekoitettu maali tai pigmentti absorboi joitakin aallonpituuksia ja heijastaa toisia. Näin voimme valita heijastuneen valon aallonpituuden, jotta saamme täydellisen värin!

Mitä tulee pigmenttien yhdistämiseen, sinisen ja vihreän sekoittaminen on avain turkoosin värin luomiseen . Käyttämistäsi mittasuhteista riippuen voit luoda erilaisia ​​turkoosin sävyjä!

Kuinka tehdä turkoosia: sävyjä ja sävyjä

Mainitsimme aiemmin, että ei ole vain yhtä turkoosia väriä. Voit luoda monia erilaisia ​​turkoosin sävyjä ja sävyjä! Ennen kuin yrität kättäsi tässä, sinun on ensin tiedettävä, mitkä sävyt ja sävyt ovat.

Sävyt ovat mykistettyjä värejä, jotka syntyvät, kun valkoista lisätään toiseen väriin. Toisaalta sävyt luodaan sekoittamalla mustaa toiseen väriin tummemman värin aikaansaamiseksi.

Toiseen väriin lisäämäsi mustan tai valkoisen määrä määrää luomasi uuden värin kylläisyyden tai voimakkuuden. Esimerkiksi kirkkaissa väreissä ei ole paljon valkoista tai mustaa. Kun yhdistetään musta ja valkoinen,väripyörästä tulee kolmiulotteinen värimaailma .

Vaikka turkoosi voi käyttämällä vain sinistä ja vihreää, saat monimutkaisempia sävyjä ja turkoosin sävyjä vain sekoittamalla nämä värit valkoiseen tai mustaan!

Mitä muita värejä voit tehdä turkoosilla?

Nyt kun ymmärrät turkoosin tekemisen tieteen, olet todennäköisesti kiinni siitä, että voit tehdä erilaisia ​​sävyjä ja sävyjä turkoosia. Yhdistämällä sinisen, vihreän ja valkoisen eri tavoin ja määrinä voit saavuttaa tiettyjä turkoosin sävyjä.

Jatka lukemista saadaksesi selville joitakin turkoosin suosituimmista sävyistä!

Pääosin sinisiä turkoosin sävyjä

Mitkä värit tekevät turkoosista? Sininen ja vihreä tekevät turkoosista, mutta voit lisätä suuremman sinisen ja vihreän suhteen saadaksesi turkoosin sinisen sävyn. Valkoisen määrän lisääminen voi auttaa sinua saavuttamaan sinertävän turkoosin sävyjä, jotka vaihtelevat myös vaaleammasta tummemmaksi!

Turkoosin sävyjä, joita pidettäisiin pääasiassa sinisinä, ovat:

Turkoosin sininen

vartalo-turkoosi

Sinivihreä

runko-sininen-vihreä

Vaaleansininen

body-celeste

Sähköinen sininen

runko-sähkö-sininen

valtameri

body-ocean-blue

Robinin muna

body-robins-muna-sininen

Keskiyö

vartalo-keskiyön sininen

Pääasiassa vihreitä turkoosin sävyjä

Tiedät jo, että sininen ja vihreä tekevät turkoosista, johon on lisätty valkoista. Mutta voit lisätä seoksen vihreää määrää saadaksesi eri sävyjä turkoosia vihreää.

Tässä on seitsemän turkoosin vihreän sävyä, jotka voit helposti luoda:

Turkoosi vihreä

vartalo-turkoosi-vihreä

Tiffany

vartalo-tiffany

Keppel

runko-keppel

Vaalea syaani

runko-vaalea-syaani

Meren vihreä

vartalo-meri-vihreä

Sumu

vartalo-sumu-vihreä

Akvamariini

vartalo-akvamariini

Turkoosi ja harmaat alavärit

Turkoosia värejä voidaan valmistaa myös yhdistämällä sininen ja vihreä ja pieni määrä harmaata.

Jatka lukemista saadaksesi tietää turkoosista sävyistä, jotka voidaan luoda yhdistämällä sininen, vihreä ja harmaa.

Sinivihreä

vartalonvihreä

Sade

vartalo-sade

Katherine

kehon katalina

Palladian sininen

ruumiinpaladialainen

Eukalyptus

vartalo-eukalyptus

Turkoosi väri: merkitys ja historia

Turkoosi viittasi alun perin mineraaliin se löytyy luonnosta . Mineraali on läpinäkymätön, sinivihreä väri, joka on peräisin kuparin ja alumiinin hydratoidusta fosfaatista. Turkoosin hienompia laatuja pidetään erittäin arvokkaina, erityisesti jalokivinä. Turkoosia jalokiviä on arvostettu niiden kauniin värin vuoksi.

Sana turkoosi tulee ranskankielisestä sanasta turkoosi, mikä tarkoittaa turkkilaista. Tämä merkitsee sitä, kuinka mineraali tuli Ranskaan: turkoosia tuotiin Eurooppaan Turkin kautta kaivoksista Iranin osassa, joka tunnettiin aiemmin nimellä Persia. Ennen sitä turkoosia louhittiin muinaisen Egyptin Siinain niemimaalla. Bulgariasta on löydetty myös turkoosia esihistoriallisia esineitä, jotka ovat peräisin viidennestä vuosituhannesta eaa. Tämä tarkoittaa, että turkoosia on käytetty, arvostettu ja vaihdettu antiikin ajoista lähtien.

turkoosi-korut-cc0

Turkoosia käytetään usein koruissa, kuten tämän rannekorun turkoosihelmiä.

Yhdysvalloissa, turkoosi liittyy myös lounaaseen, erityisesti Arizonassa ja Uudessa Meksikossa. (Tämä johtuu lähinnä siitä, että se löytyy sieltä!) Mineraali louhittiin alun perin kolumbialaisia ​​alkuperäiskansoja käyttäen alueen kivityökaluja. Kaunis väri, joka muistuttaa merta ja taivasta, turkoosi symboloi voimakasta suojaa vahingoilta. Esimerkiksi atsteekit sisälsivät turkoosia seremoniallisten esineiden ja aseiden suunnitteluun, ja apašilaiset uskoivat, että turkoosisen amuletin kantaminen voisi antaa jousimiehelle täydellisen tavoitteen.

Näiden alkuperien ansiosta ihmiset ympäri maailmaa pitävät turkoosia suojelun ja toivon symbolina nykyään . Ihmiset, jotka pitävät turkoosia väriä henkisenä, voivat nähdä sen emotionaalisen tasapainon värinä. Turkoosi liittyy avoimeen viestintään pään ja sydämen välillä, mikä edistää mielen rauhaa.

Kuten monet muut jalokivet, turkoosi on myös syntymäkivi. Turkoosi on syntymäkivi joulukuulle ja liittyy horoskooppi Jousimies . Tässä syntymäkuussa turkoosia pidetään hyvän onnen ja menestyksen symbolina.

Todelliset turkoosi jalokivet ja korut ovat kalliita ja arvokkaita. Mutta jokainen, jolla on oikeat taidetyökalut ja värin ymmärtäminen, voi tuottaa kauniita turkoosin sävyjä henkilökohtaiseen käyttöön. Selitämme, miten voit tehdä turkoosin seuraavaksi!

3 vinkkiä oikean turkoosin sävyn saamiseen

Turkoosin tekemisen oppiminen on luultavasti innostunut omien turkoosivärien luomisesta.

Turkoosin valmistamiseksi sinulla on oltava oikeat värit käsillä: sininen, vihreä, musta ja valkoinen. Kun olet saanut värit käyttövalmiiksi, lue kolme vinkkiä, joiden avulla voit luoda haluamasi turkoosin sävyt. Suosittelemme myös värisovitusyrityksen Pantone'sin käyttöä online -värityökalu auttaa sinua visualisoimaan monia mahdollisia turkoosin sävyjä.

Vinkki 1: Valitse sävy

Sävy viittaa värillisiin pigmentteihin, jotka näkyvät silmämme. Joten sävy viittaa ensisijaisiin ja toissijaisiin väreihin punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti, mutta ei sekoitettuihin väreihin tai valkoiseen tai mustaan. Sävy on ehdottomasti elementti, joka tuottaa puhtaan värin.

Koska turkoosi kuuluu spektriin sinisen ja vihreän välillä, voit säätää käyttämääsi sinisen ja vihreän sävyjä saavuttaaksesi sinulle täydellisen turkoosin sävyn ..

Voit myös valita sinistä ja vihreää, jotka vaihtelevat viileämmistä lämpimämpiin sävyihin saavuttaaksesi haluamasi turkoosin sävyn. Kylmemmät sinisen ja vihreän sävyt tuottavat viileämmän turkoosin, kun taas lämpimät sinisen ja vihreän sävyt tuottavat lämpimämmän turkoosin värin.

Vinkki 2: Harkitse pimeyttä ja valoa

Arvo viittaa värin vaaleuden tai pimeyden suhteelliseen tasoon. On tyypillistä väreille, joilla on vaaleampi arvo (enemmän valkoista), kuten vaalealle merenvihreälle, kääntyä vaaleammaksi ja rauhallisemmaksi. Voit todennäköisesti sovittaa vaalean turkoosin värin näkemääsi maalaukseen säätämällä arvoa niin, että se sisältää enemmän valkoista. Keltaista voidaan myös lisätä pieninä määrinä yhdessä sinisen ja vihreän kanssa, jotta turkoosi on hillitty.

Tummemmat arvot, joihin on lisätty enemmän mustaa, tuntuvat yleensä pahalta. Sinä voi lisää mustaa turkoosin tummentamiseen, mutta on paljon yleisempi lisätä tummempia sinisiä tai vihreitä sävyjä tummemman arvon saavuttamiseksi. Keskiyön vihreä ja kiillotettu turkoosi ovat kaksi esimerkkiä tummemmista turkoosista sävyistä, jotka voidaan saavuttaa lisäämällä tummempia sinisiä tai vihreitä.

Joten jos haluat saada tummemman, elävämmän turkoosin sävyn, harkitse aloittamista tummemmalla sinisellä tai vihreällä perusvärillä.

john hayn avoimien ovien politiikka

Vinkki 3: Säädä kylläisyyttä

Värikylläisyys viittaa värisävyyn sävyssä suhteessa valkoisen tai mustan määrään. Kun väriin on lisätty pienempiä määriä valkoista tai mustaa, se on kylläisempi tai voimakkaampi. Jos haluat esimerkiksi saada kirkkaan turkoosin tai akvamariinin, sinun on lisättävä kylläisyyttä.

Vähemmän tyydyttyneisiin väreihin lisätään suurempia määriä valkoista tai mustaa. Jos haluat värin, jolla on enemmän kylläisyyttä, lisää pienempiä määriä valkoista. Värit, kuten vaalea turkoosi ja jäinen sinivihreä, ovat kylläisempiä ja puhtaalla turkoosilla ja turkoosilla sinisellä on suurempi kylläisyys.

body-whats-next-cc0-1

Mitä nyt?

Jos olet taiteilija, saatat olla kiinnostunut nämä 51 taideapurahaa, jotka voivat auttaa sinua maksamaan korkeakoulusta.

Jos olet tosissasi taiteilija, käyminen huipputaidekoulussa voi auttaa aloittamaan urasi. Tarkista tämä luettelo 12 parhaasta kansainvälisestä taidekoulusta oppia lisää maailman huipputaideohjelmasta.

Monet taideohjelmat edellyttävät, että lähetät portfolion töitä osana hakuprosessia. Tämä artikkeli opettaa sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää salkun kokoamisesta joka kiinnittää arvostelijoiden huomion.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Iowan yliopiston pääsyvaatimukset

New Mexico State Universityn pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Simon Rodian jatkokoulu

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Simon Rodian jatkokoulusta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mansfieldin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

2.0 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.0: lla

Mikä on 2.0 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2.0 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

2016-17 Akateeminen opas | Valencian lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Valencian lukiosta paikassa Placentia, CA.

Santa Fe University of Art and Design Pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Desert Hot Springs High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Hot Springs High Schoolista kohteessa Desert Hot Springs, CA.

RMU: n pääsyvaatimukset

Lafayette Collegen pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Duluthin pääsyvaatimukset

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CLT-testistä

Mikä on klassinen oppimistesti? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää CLT-tentistä, mukaan lukien milloin ja missä otat sen ja kuinka valmistautua.

Miten SAT -esseen pituus vaikuttaa pisteeseesi?

Kuinka pitkä SAT -esseesi pitäisi olla? Tässä on analyysimme SAT -esseen pituudesta ja siitä, miten se vaikuttaa esseesi pisteisiin.

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Curry Collegen pääsyvaatimukset

Lewisin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka ACT pisteytetään?

Ota selvää, kuinka ACT pisteytetään virallisten pisteytyskaavioiden avulla ja mitä tämä tarkoittaa omalle valmistautumiselle.

Randolph-Macon Collegen pääsyvaatimukset

Ohion yliopiston eteläinen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Mikä on CUNY? Mitä CUNY tarkoittaa?

Mitä CUNY tarkoittaa? Opi kaikki New Yorkin kaupunginyliopistosta ja jos se sopii sinulle.

Carroll University pääsyvaatimukset