Mitkä värit tekevät punaisesta? Värin ymmärtäminen

ominaisuusmaali-paletti-CC0

näyte suosituskirjeestä yliopistoon pääsyä varten

Olet todennäköisesti oppinut koulussa, että punainen on pääväri, mikä tarkoittaa, että se voidaan yhdistää muihin pääväreihin uusien värien, kuten oranssin ja purppuran, valmistamiseksi. (Jos päävärit ovat sinulle uudet, tämä Sesame Street -kappale selittää sen hyvin ... ja se on tarttuvaa!)

Mutta jos punainen on pääväri ... mitkä värit tekevät punaiseksi? Onko mahdollista jopa tehdä punaista muista väreistä?Punaisen värin valmistamiseksi meidän on ymmärrettävä paljon sekä fysiikasta että kulttuurista. Tämä artikkeli tulee opettaa sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää mitä värit tekevät punaiseksi , Kuten:

  • Nopea pohjustus siitä, mitä kaksi väriä tekee punaiseksi
  • Tieteellinen vastaus kysymykseen, mikä on punainen?
  • Läpimurto siitä, kuinka tehdä punaisesta sekoittamalla
  • Esimerkkejä erilaisista punaisista sävyistä, joita voit tehdä
  • Kolme vinkkiä täydellisen punaisen sävyn tekemiseen

Paljon on katettavaa, joten aloitetaan!

Mitä värejä tekee punaiseksi?: Pika kuvaus

Jos sekoitat keltaisen ja magentan, päädyt punaisella. Kunkin värin sävyt vaikuttavat siihen, mihin punaisen sävyyn päädyt. Jos lisäät enemmän magentaa, saat viileämmän punaisen (kuten rubiini) ... taas enemmän keltainen antaa sinulle lämpimämmän punaisen (kuten tomaatti)!

Mutta oikean sävyn saaminen on hankalaa, ja se liittyy ymmärrystä enemmän siitä, miten tehdä punaista tieteellisestä näkökulmasta. Opastamme sinut läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää alla.

runko-punainen-ruusu-CC0

Jos haluat maalata punaisen ruusun ... miten tekisit punaisen värin? Katsotaanpa, mitä tiede voi opettaa meille punaisen luomisesta!

Mikä on punainen? Tieteellinen selitys

Jotta ymmärtäisit, mitkä värit tekevät punaiseksi, sinun on ensin tiedettävä, mikä valo on . (Luota meihin: tällä on järkeä hetkessä). Näin Crayola , värimestarit, selittävät värin ja valon välisen suhteen:

Kun valoa loistaa esineeseen, jotkut värit pomppivat esineestä ja toiset absorboivat sen. Silmämme näkevät vain värejä, jotka on palautettu tai heijastunut.

Auringonsäteet sisältävät kaikki sateenkaaren värit sekoitettuna. Tämä seos tunnetaan valkoisena valona. Kun valkoinen valo osuu valkoiseen värikynään tai tynnyriin, se näyttää meille valkoiselta, koska se ei absorboi väriä ja heijastaa kaikkia värejä tasaisesti. Musta värikynä tai merkkikorkki absorboi kaikki värit tasaisesti eikä heijasta niitä, joten se näyttää meille mustalta. Vaikka taiteilijat pitävät mustaa värinä, tutkijat eivät, koska musta on kaiken värin puuttuminen.

Pohjimmiltaan, esineen fyysinen meikki saa valon (tunnetaan myös nimellä sähkömagneettisina aaltoina) joko absorboitumaan tai heijastumaan . Silmämme pystyvät näkemään valon, joka heijastuu esineestä ... ja koemme valon värinä.

Esineet heijastavat valoa eri tavoin, minkä vuoksi meillä on niin paljon värejä!Joskus jokainen valon aallonpituus heijastuu kohteesta, mikä saa sen näyttämään valkoiselta. Joskus esine absorboi kaikki aallonpituudet, jolloin se näyttää mustalta.

Mutta yleensä, esine heijastaa joitain aallonpituuksia absorboimalla toisia, mikä antaa meille väriä. Joten esimerkiksi suosikkipaitasi on vihreä. Tämä johtuu siitä, että paitasi heijastaa vihreää valon aallonpituutta!

Joten mikä on valon aallonpituus,tarkalleen? Ajattele valoa ikään kuin se olisi vettä rannalla. Joskus aallot tulevat korkealle ja lähellä toisiaan. Muina aikoina aallot tulevat matalalle ja kauas toisistaan. Jos mittaat näiden aaltojen pituuden, aloitat yhden aallon harjasta (korkeimmasta kohdasta) ja mitaten seuraavan aallon harjaan. Se antaisi sinulle veden aallonpituuden rannalla. Valo toimii hyvin samalla tavalla, paitsi että aallot ovat paljon pienempiä ja lähempänä toisiaan.

Kun tulee valoaaltoja, silmäsi mittaavat aallonpituuksia, kun ne palautuvat esineistä ... ja sitten aivosi kääntävät ne väreiksi. Siksi jokainen havaitsee värin hieman eri tavalla !

Tietysti on tonnia värejä siellä. Koko mahdollista aallonpituuksien aluetta kutsutaan spektriksi. Spektri näyttää tältä:

kehon näkyvä spektri-wikimedia-mndnf

(MNDNF / Wikimedia )

Jokainen valon aallonpituus mitataan nanometreinä (nm). Mitä pidempi aallonpituus, sitä lämpimämpi väri näkyy. (Älä huoli: puhumme lämpimistä ja viileistä väreistä myöhemmin.) Huomaa kuitenkin voimme nähdä vain pienen osan koko valonspektristä - vain ne aallonpituudet, jotka ovat noin 400–800 nanometriä. Aluetta, jonka voimme nähdä ilman tekniikkaa, kutsutaan näkyvä spektri .

Muista, että valon aallonpituuksia on yli 800 nanometriä ja lyhyempiä kuin 400 nanometriä ... mutta ihmiset eivät näe niitä! Eläimet voivat kuitenkin: mehiläiset, käärmeet ja linnut kaikki näkevät värit näkyvän valaistusalueen ulkopuolella.

Mutta palataan näkyvän valonspektriimme. Katso yllä oleva kaavio vielä kerran. Huomaat sen punainen putoaa 700 nanometrin aallonpituudella , ja se on yksi pidemmistä aallonpituuksista kuin voimme nähdä. Etäisyys harjasta harjaan on vain hieman paksumpi kuin saippuakupla .

Joten mitä värit tekevät punaisesta? Jos esine on punainen, se tarkoittaa se absorboi kaikki valon aallonpituudet lukuun ottamatta niitä, joiden pituus on noin 700 nanometriä . Joten paloautot, Red Delicious omenat ja jopa Dorothyn rubiinitossut heijastavat punaista aallonpituutta!

body-CMYK-väri-sekoitus

Yksi tapa tehdä punainen on sekoittamalla magenta ja keltainen yhteen.

Joten miten teet punaisen?

Kiinnostavaa kyllä, kun sekoitat joitain esineitä, jotka heijastavat valoa eri tavalla, sekoittuu myös niiden kyky heijastaa valoa . Tämä tapahtuu kahdella eri tavalla: additiivinen sekoittaminen ja subtraktiivinen sekoitus.

Kuinka tehdä punainen: lisäaineiden sekoitus

Lisäaineiden sekoittuminen tapahtuu, kun valon aallonpituudet yhdistyvät toisiinsa . Tämä on miten televisiosi toimii ! Tiedämme jo, että valon punainen aallonpituus on noin 700 nm. Mutta jos kaksi tai useampia muita aallonpituuksia yhdistetään yhtä suureksi 700 nm, ne voivat myös näyttää punaisilta. Joten jos noin 250 nm: n ultraviolettivalo yhdistyy purppuraan (se on 450 nm), silmäsi havaitsee sen punaisena!

Kuinka tehdä punainen: Subtraktiivinen sekoitus

Subtraktiivinen sekoittuminen tapahtuu, kun aallonpituudet ovat poistettu näkyvän valon spektristä fyysisten välineiden, kuten maalien tai väriaineiden, avulla. Tätä prosessia kutsutaan subtraktiiviseksi väriksi, koska värilliset pigmentit luovat kerroksia, jotka absorboivat joitain aallonpituuksia ja heijastavat toisia.

Joten miten teet punaisen?Ja mitkä kaksi väriä tekevät punaisesta? Jos sekoitat purppuran ja keltaisen, saat punaisen. Tämä johtuu siitä, että kun sekoitat purppuraa ja keltaista, värit poistavat kaikki muut valon aallonpituudet paitsi punaisen. Puomi! Nyt sinulla on punainen väri.

Siksi tulostimesi - jossa on vain mustaa, syaania, magentaa ja keltaista mustepatruunaa - voi tulostaa punaisena ... vaikka punaisia ​​musteita ei ole.

Mitä muita värejä voit tehdä punaisella?

Nyt kun ymmärrät punaisen värin monimutkaisen historian, mietit todennäköisesti mitä värejä voit tehdä, kun yhdistät punaisen muihin väreihin. Esimerkiksi,mitä väriä punainen ja sininen tekevät sekoitettuna?

Tässä on joitain suosituimpia värejä, joita voit tehdä punaisella!

Toissijaiset värit

Toissijaiset värit syntyvät, kun yhdistät minkä tahansa kahden päävärin . Niitä on vain kolme, joten punaisella on vain kaksi toissijaista väriä:

Violetti

runko-violetti-cc0

Oranssi

runko-oranssi-CC0

Tertiääriset värit

Tertiääriset värit luodaan, kun yhdistät pää- ja toissijaiset värit yhteen . Kolme tertiääristä väriä, jotka on valmistettu punaisella, ovat:

Kehäkukka

kehon kehäkukka

Tomaatti

vartalo-tomaatti

Viininpunainen

runko-viininpunainen

Kvaternaariset ja kvinaariset värit

Kvaternaariset ja kvinaariset värit ovat sellaisia, kun yhdistät erilaisia ​​pää-, toissijaisten ja tertiääristen värien sävyjä . On melkein ääretön määrä heistä , riippuen kunkin lisätyn komponentin määrästä.

Näihin väreihin vaikuttavat myös kaksi sävyn ja sävyn käsitettä. Sävyt ovat värejä, jotka on valmistettu lisäämällä valkoinen toiseen väriin. Joten valkoisen lisääminen punaiseen luo sävyn, jonka tunnemme vaaleanpunaisena.

Varjostimet tehdään lisäämällä musta toiseen väriin. Mustan lisääminen punaiseen antaa sinulle syvemmän punaisen sävyn, kuten mahonki.

Tässä on muutamia suosituimmista kvaternaarisista ja kvinaarisista punaisista sävyistä:

Scarlet

kehonpunainen

Vadelma

vartalo-vadelma

Karmiininpunainen

kehon karmiini

Kirsikka

vartalo-kirsikka

Veri

kehon veri

Mahonki

runko-viininpunainen

Ruusu


runko-nousi

Myytit punaisesta

Punainen on itse asiassa melko monimutkainen väri. Siksi niitä on paljon myyttejä, jotka tekevät ymmärrystä siitä, miten punaisesta tulee monimutkainen prosessi. Kumoamme kaksi yleisintä myyttiä alla olevasta punaisesta väristä.

Myytti 1: Punaista ei voi tehdä, koska se on pääväri

Voimme kuulla sinut jo. Mutta odota! Olen oppinut, että punainen oli ensisijainen väri päiväkodissa ja että et voinut sekoittaa värejä punaiseksi. Onko koko elämäni ollut valhe ?!

Ei oikeastaan. Punainen on itse asiassa lisäaineen pääväri. Tekijä yhdistämällä punainen ja toinen lisäaine - erityisesti vihreä tai sininen - voit tehdä suurimman osan väreistä näkyvän valon spektrissä.

Ajatus siitä, että punainen, keltainen ja sininen ovat päävärejä, joita ei voida luoda, juontaa juurensa Aristoteles , mutta se sai suosiota valtavirran ajattelussa kiitos 1800-luvun saksalaiselle filosofille nimeltä Goethe . Vaikuttanut Newtonin kokeita prismojen kanssa --Goethe ja muut saksalaiset filosofit kirjoittivat useita kirjoja valon eri värien psykologisista vaikutuksista. Pohjimmiltaan he päättivät, että punainen, keltainen ja sininen olivat kolme pääväriä, jotka voimme nähdä, ja kaikki muut värit on valmistettu näistä kolmesta.

Mutta kuten aiemmin mainitsimme, sinä ehdottomasti voi tee punainen muista väreistä lisäaineiden sekoittamisen avulla myös! Joten ajatus siitä, ettet voi tehdä punaista muista väreistä, ei ole oikea.

Myytti 2: Punainen on lämpimin väri

Punaista pidetään lämpimänä. Sininen on siistiä. Näkyvän spektrin sanotaan etenevän kylmimmistä (sinertävät sävyt) kuumimpiin (punertavat sävyt).

Se johtuu teemme emotionaalisia assosiaatioita tiettyihin väreihin . Asiat, jotka muistuttavat meitä tulesta (punainen) tai auringosta (keltainen), näyttävät meille lämpimiltä, ​​koska meille on opetettu, että ne ovat kuumia. Asioita, jotka on värjätty enemmän kuin ruoho (vihreä) tai vesi tai taivas (sininen), näyttävät meille viileiltä, ​​koska yhdistämme ne virkistävään. Mutta nämä emotionaaliset käsitykset väreistä perustuvat kulttuurisesti, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole aina tarkkoja ... eivätkä ne ole universaaleja.

Mutta mitä tulee tieteeseen, totuus on, että lämpimät ja viileät aallonpituudet ovat päinvastaiset: lyhyemmät aallonpituudet (sininen-ish) välittävät enemmän energiaa ja pidemmät aallonpituudet (punainen-ish) välittävät vähemmän . Joten esimerkiksi tähdet, jotka näyttävät sinisiltä, ​​ovat kuumempia kuin punaiset tai oranssit. Sininen liekki palaa kuumemmin kuin oranssi liekki ja niin edelleen. Joten tieteellisesti ottaen punainen on todella jäähdytin kuin sininen.

body_tip

3 vinkkiä haluamasi punaisen sävyn saamiseksi

Alla ovat kolme vinkkiä auttaa sinua kolmioimaan haluamasi punaisen sävyn. Suosittelemme värisovitusyhtiön Pantone'sin käyttämistä online-värityökalu keinona auttaa sinua visualisoimaan erilaisia ​​punaisia ​​sävyjä.

Vinkki 1: Valitse sävy

Väreissä, sävy viittaa värilliseen pigmenttiin, johon ei ole lisätty valkoista tai mustaa . Tämä on elementti, joka luo puhtaan värin. Jos haluat kirkkaamman, elävämmän punaisen sävyn, sinun kannattaa valita sävy kirkkaammalla sävyllä!

Vinkki 2: Ajattele pimeyttä ja valoa

Värin suhteellista vaaleutta tai tummuutta kutsutaan sen arvoksi. Tyypillisesti värit, joiden arvo on kevyempi (lisää valkoista), tuntuvat kevyemmiltä ja helpommilta. Jos tähdät tähän, kokeile punaisen sävyä, kuten ruusu tai booli.

Tummemmat värit (enemmän mustaa lisätty) tuntevat pelottavampia ja uhkaavampia. Suuria tummia, tunnelmallisia punaisia ​​sävyjä ovat viini, viininpunainen ja mahonki.

Vinkki 3: Pelaa kylläisyydellä

Sävyyn sisältyvän värimäärää suhteessa valkoisen tai mustan määrään kutsutaan sen kylläisyydeksi . Värejä, joihin on lisätty hyvin vähän valkoista tai mustaa, pidetään voimakkaampina, ja ne saavat sinut tuntemaan värin tunteet elävämmin.

Puhdas punainen on esimerkki erittäin kyllästetystä sävystä. Kun desaturaatiosta tulee punainen, se pyrkii muuttumaan vaaleanpunaisemmaksi. Mansikan ja lohen kaltaiset sävyt ovat hyviä esimerkkejä tästä!

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat tehdä taiteilijauran, taidekoulussa käyminen voi auttaa sinua aloittamaan vahvan . Tässä on luettelo parhaista taidekouluista Yhdysvalloissa joten voit alkaa tutkia vaihtoehtojasi!

Voi, ja voimme auttaa sinua naulaamaan yliopistosovelluksesi, jotta pääset unelmiesi taideohjelmaan , liian.

Mutta ehkä sinua kiinnostaa enemmän värifysiikka. Jos niin, sinun tulisi harkita AP-fysiikan 1, 2 tai C ottamista lukion aikana . Tästä artikkelista saat lisätietoja kustakin luokasta - ja niiden eroista!

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA