Mitkä värit tekevät violetista? Kuinka tehdä erilaisia ​​violetteja

ominaisuus-maalin sekoittaminen

Oletetaan, että haluat oppia tekemään violetteja elintarvikevärejä tai purppuramaaleja. Sinun on ymmärrettävä, miten värejä sekoitetaan! Mutta mistä aloitat? Mitkä kaksi väriä tekevät violetista?

Jos haluat oppia tekemään violetin, sinulla on oltava ymmärrys värin sekoittamisen tieteestä. Tässä artikkelissa, opetamme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää värien käytöstä purppuraan. Käsittelemme seuraavia asioita:  • Pikaopas violetin tekemiseen
  • Tieteellinen selitys kysymykselle, mikä on violetti?
  • Perusteellinen selitys siitä, miten tehdä monimutkaisempia violetin sävyjä
  • Esimerkkejä violetin eri sävyistä ja mitä värejä yhdistät niiden luomiseksi

Puhutaanpa nyt kuinka tehdä violetti!

Kuinka tehdä violetti: Nopea pohjamaali

Sinisen ja punaisen sekoittaminen tekee violetista. Seokseen lisäämäsi sinisen ja punaisen määrä määrää tuottamasi violetin sävyn. Mitä enemmän punaista, siitä tulee punaisempi violetti ja sinisempi sinisempi.

Sininen ja punainen ovat välttämättömiä violetin luomiseksi, mutta Voit sekoittaa muita värejä ja luoda erilaisia ​​violetin sävyjä . Valkoisen, keltaisen tai harmaan lisääminen sinisen ja punaisen seokseen antaa vaaleamman violetin. Mustan lisääminen siniseen ja punaiseen seokseen antaa sinulle tummemman violetin sävyn.

Yleensä violetti viittaa mihin tahansa väriin, jonka sävy on punaisen ja sinisen välissä. Mutta täydellisen violetin sävyn saaminen on hieman monimutkaisempaa kuin yksinkertaisesti sekoittaa nämä kaksi väriä. Tässä tulee väritiede mukaan! Violetin tekemisen taustalla olevan tieteen ymmärtäminen auttaa sinua tekemään purppuran kokonaan .

Seuraavaksi käsittelemme violetin tekemisen takana olevan tieteen perusteet!

body-lightning-purple-cc0

Mikä on violetti? Tiede värin takana

Mitkä kaksi väriä tekevät violetista? Punaisen ja sinisen sekoittaminen tekee violetista , mutta oikean violetin sävyn saaminen ei ole aivan niin yksinkertaista.

Vastauksena kysymykseen: Mitkä värit tekevät violetista, tarvitset perustiedot väristä. Värit tulevat valosta, joten meidän on aloitettava katsomalla, miten valo toimii.

Valon ymmärtäminen voi olla monimutkaista-tarkoitan, siksi meillä on fysiikka. Mutta onneksi värintekijät ovat Crayola selittää kuinka valo luo näkyvän värin kuten tämä:

Kun valo paistaa esineeseen, jotkut värit pomppivat pois esineestä ja toiset imeytyvät siihen. Silmämme näkevät vain värit, jotka heijastuvat tai heijastuvat.

Auringon säteet sisältävät kaikki sateenkaaren värit sekoitettuna yhteen. Tämä seos tunnetaan valkoisena valona. Kun valkoinen valo osuu valkoiseen väriliituun tai tynnyriin, se näyttää meille valkoiselta, koska se ei ime väriä ja heijastaa kaikkia värejä tasaisesti. Musta värikynä tai merkkilakki imee kaikki värit tasaisesti eikä heijasta yhtään, joten se näyttää mustalta. Vaikka taiteilijat pitävät mustaa värinä, tutkijat eivät, koska musta on kaiken värin puuttuminen.

Yksinkertaisemmin sanottuna esineillä on tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia, jotka saavat ne absorboimaan tietyntyyppistä valoa tai sähkömagneettisia aaltoja. Imeytymättömät valoaallot heijastuvat, mikä luo värin, jonka näet silmilläsi!

Ja entä mustavalkoinen? Kohde näyttää valkoiselta, kun se heijastuu kaikki värit. Tämä johtuu siitä, että valkoinen sisältää kaikki valon aallonpituudet ja on valmistettu kaikista sateenkaaren väreistä. Auringon valo on esimerkki valkoisesta valosta! Sitten on mustaa. Mustat esineet imevät kaiken värin, koska ne eivät heijasta valoa takaisin.

Useimmiten esine heijastuu jonkin verran väri. Joten kun kohde näyttää sinulle vihreänä tai punaisena, se johtuu kohteesta valosta aaltoileva valon aallonpituus.

Tässä vaiheessa olet luultavasti arvannut, että valoa tulee monilla eri aallonpituuksilla. A aallonpituus on etäisyys kahden valoaallon harjanteen välillä. Voit visualisoida, kuinka valon aallonpituus käyttäytyy ajattelemalla, kuinka vesi osuu rantaan rannalla. Aallot osuvat joskus rantaan matalalla ja kaukana toisistaan. Muina aikoina aallot tulevat korkeammalle ja lähemmäksi toisiaan. Jos nyt haluat mitata aaltojen pituuden rannalla, aloita yhden aallon korkeimmasta kohdasta eli harjasta ja mittaa sitten seuraavan aallon harjaan. Etäisyyttä harjasta harjaan kutsumme aallonpituus merestä rannalla.

Valoaallot muistuttavat paljon veden aaltoja-paitsi että valoaallot ovat a paljon pienempiä ja lähempänä toisiaan. Kun valo pomppii esineestä, silmämme mittaavat aallonpituudet ja muuttavat ne eri väreiksi.

pääsenkö uclaan

Valon mahdollisten aallonpituuksien koko laajuutta kutsutaan spektriksi. Jos katsot alla, näet kuinka valonspektri muuttuu värispektriksi:

kehon näkyvä spektri-wikimedia-mndnf

(MNDNF/ Wikimedia )

Valoaallon pituus mitataan nanometreinä (nm). Pidemmät aallonpituudet muuttavat värejä, jotka näyttävät lämpimämmiltä, ​​ja lyhyemmät aallonpituudet luovat värit, jotka näyttävät viileämmiltä.

Jos katsot yllä olevaa kuvaa uudelleen, huomaat myös sen vain hyvin pieni osa valonspektristä näkyy silmillämme . Näemme vain aallonpituudet noin 400-800 nanometriä. Se voi tuntua paljon, mutta valonspektri ulottuu kauas tuon alueen ulkopuolelle kumpaankin suuntaan. Tuolla on paljon valoa käytettävissä olevasta spektristä, jota emme voi nähdä!

Se osa ihmisen sähkömagneettista spektriä voi katso ilman teknologian apua kutsutaan näkyvän valon spektri .

Punainen, violetin pääkomponentti, on noin 700 nanometriä aallonpituudella . Punainen on yksi pidemmistä aallonpituuksista, joita silmämme voivat nähdä. Etäisyys harjasta harjaan on vain hieman paksumpi kuin saippuakuplan kalvo .

Mutta violetti on myös sinistä. Sinisen aallonpituus on noin 475 nanometriä , joten se on yksi lyhyimmistä aaltojen pituuksista, jotka silmämme näkevät.

Joten mitkä värit tekevät violetista? Violetti on yhdistelmä punaista ja sinistä valoa. Violetiksi havaitsemallamme esineellä on meikki, joka saa sen absorboimaan kaikki valon aallonpituudet lukuun ottamatta niitä, jotka ovat noin 700 nanometrin ja 475 nanometrin pituisia. Kohde heijastaa tarkkoja aallonpituuksia sekoitettuna yhteen, mikä antaa vaikutelman, että kohde on violetti.

PSA: Violetti ja violetti eivät ole sama asia

Violetti sekoitetaan joskus violettiin. Mutta violetti ja violetti ovat eri värejä . Tässä on ero violetin ja violetin välillä: violetti viittaa yhden aallonpituuden väriin, mutta violetti tulee yhdistelmä aallonpituuksilta.

Violettia pidetään a spektrin väri . Sinisen ja punaisen tavoin violetti syntyy yhdellä valon aallonpituudella, joka kuuluu näkyvälle spektrille 380-450 nanometrin välillä. Violetti ei ole spektrin väri. Sen sijaan violetti tulee näkyviin silmillemme, kun spektrin värin punaisen ja sinisen aallonpituudet sekoittuvat yhteen ja esine heijastaa niitä.

Maalarin väripyörässä violetti ja violetti on sijoitettu vierekkäin punaisen ja sinisen väliin. Mutta violetti on lähempänä punaista väripyörässä ja violetti on lähempänä sinistä.

runko-violetti-vaaleanpunainen-sekoitus-cc0

Violetin sekoittaminen saattaa tuntua taikuudelta-mutta se ei ole sitä! Voit tehdä täydellisen violetin sävyn käyttämällä additiivisia tai vähentäviä sekoitustekniikoita.

Joten miten teet violetin?

Kun esineet, jotka heijastavat valoa eri tavoin, sekoittuvat toisiinsa, myös heijastavat valot sekoittuvat yhteen. Näin monimutkaisemmat värit-kuten violetti!-syntyvät valoaaltojen kautta.

Kaksi päämenetelmää värin luomiseksi sekoittamalla valoa kutsutaan additiosekoitukseksi ja subtraktiiviseksi sekoittamiseksi.

länsi -virginian yliopiston keskimääräinen gpa

Kuinka tehdä violetti: Lisäaineiden sekoittaminen

Lisäaineiden sekoittamista käytetään erityisesti valoaaltojen sekoittamiseen. Lisävärisekoittimella luodaan värejä esimerkiksi televisioille, tietokoneiden näytöille ja diskovaloille. Pohjimmiltaan lisäaineiden sekoittaminen luo värejä kerrostamalla eri valon aallonpituudet toisiinsa ja yhdistämällä ne sitten valkoiseen esineeseen.

Joten mitkä kaksi väriä tekevät violetiksi lisäaineiden sekoittamisen kautta? Lisäaineiden sekoituksessa voit tehdä violetin yhdistämällä sinisen ja punaisen valon aallonpituudet eri mittasuhteissa. Yhdistelmästä riippuen voit saada vaalean violetin, kuten laventelin ... tai rohkean, tumman violetin, kuten merlotin!

Kuinka tehdä violetti: Subtraktiivinen sekoitus

Subtraktiivinen sekoitus luo väriä poistamalla näkyvän valon aallonpituudet käyttämällä fyysisiä elementtejä kuten maalit, pigmentit tai väriaineet. Tätä prosessia kutsutaan vähentäväksi sekoittumiseksi, koska jotkut valon aallonpituudet absorboituvat sen sijaan, että heijastuisivat takaisin, kun värilliset pigmentit sekoittuvat keskenään. Kun on kyse esimerkiksi violetin maalin tekemisestä, haluat käyttää vähentävää sekoittamista.

Mitkä kaksi väriä tekevät violetista vähentävässä sekoituksessa? Punainen ja sininen! Punaisen ja sinisen maalin tai väriaineen sekoittaminen todella sekoittaa eri valon aallonpituudet. Punainen maali heijastaa yhtä aallonpituutta ja sininen maali heijastaa toista aallonpituutta. Yhdistettynä seoksen yhdisteet heijastavat punaisen ja sinisen aallonpituuden takaisin uudella tavalla. Tämä heijastuneen valon yhdistelmä on se, mitä näemme purppuranpunaisena!

Kuinka tehdä violetti: Sävyt ja sävyt

Violettia voidaan luoda myös tekemällä sävyjä ja sävyjä. Mutta mitä ovat sävyt ja sävyt?

Sävy tulee, kun lisäät valkoisen toiseen väriin. Vaaleanpunainen on esimerkki sävystä, koska se on valmistettu yhdistämällä punainen ja valkoinen. Joten sekoittamalla violettia valkoiseen voit luoda sävy violetista!

texasin yliopisto austinin hyväksymisasteella

Sävy luodaan yhdistämällä musta toiseen väriin. Joten kun lisäät mustan violettiin, saat sävy violetista. Värin kirkkaus tai voimakkuus määräytyy myös sen mukaan, kuinka paljon mustaa tai valkoista lisätään siihen. Mustan tai valkoisen suhdetta väriin kutsutaan kylläisyydeksi. Tyydyttyneeseen väriin on lisätty vähän mustaa tai valkoista, kun taas tyydyttymättömään väriin yhdistetään paljon mustaa tai valkoista.

Prosessi mustan ja valkoisen lisäämiseksi väriin luo ulottuvuuden ja muuttaa väripyörän värialueeksi, joka näyttää tältä:

Mitä väriä punainen ja sininen tekevät, kun lisäät mustan tai valkoisen? Lisäämällä mustan tai valkoisen yhdistelmän siniseen ja punaiseen voit luoda monia erilaisia ​​violetteja. Violetin sävyt syntyvät sekoittamalla punaista, sinistä ja valkoista. Nämä sävyt ovat vaaleampia värejä, kuten orkidea. Violetit sävyt valmistetaan sekoittamalla punaista, sinistä ja mustaa. Sävyt ovat tummempia ja syvempiä, kuten indigo.

Jos työskentelet taideprojektin parissa ja haluat oppia tekemään violetteja maalivärejä, sävyjen ja sävyjen kokeileminen on varma tapa parantaa värien sekoitustekniikkaa!

Mitä muita värejä voit tehdä violetilla?

Mitkä värit tekevät violetista? On käynyt ilmi, että voit tehdä monia eri violetin sävyjä. Saamasi violetin sävyt riippuvat aloitusväreistä ja tavasta, jolla sekoitat ne!

Sinisen ja punaisen sekoittaminen valkoiseen, mustaan ​​tai harmaaseen on tapa luoda merkittävästi erilaisia ​​violetin sävyjä. Jotta voit sekoittaa täydellisen violetin värin, tutustu alla oleviin esimerkkimalleihimme!

Pääasiassa punaisia ​​sävyjä

Mitä väriä punainen ja sininen tekevät? Hyvin, kun lisäät enemmän punaista kuin sinistä, saat pääasiassa punaisia ​​sävyjä. Voit myös lisätä valkoista tai mustaa punertaviin violetin sävyihin saadaksesi vähemmän kylläistä tai tummempaa puna-violettia.

Tässä on seitsemän pääasiassa punaista violetin sävyä:

Magenta

vartalo-magenta

Punainen violetti

vartalo-punainen-violetti

Orkidea

vartalo-orkidea

Heliotrooppi

runko-heliotrooppi

Fuksia

kehon fuschia

Merlot

body-merlot

Pääasiassa sinisiä sävyjä

Mitkä kaksi väriä tekevät violetista? Sininen ja punainen tekevät violetista, mutta voit säädä sinistä määrää, jotta saat sinisen violetin sävyt. Vähemmän punaisen lisääminen voi myös luoda sinisen violetin sävyn.

Mitä väriä sininen ja violetti tekevät? Tässä on viisi väriä, joita saat, kun lisäät sinistä määrää purppuraan:

Talvio

vartalon periwinkle

Laventeli

runko-laventeli

Sininen-violetti

vartalo-sininen-violetti

Indigo

kehon indigo

Ametisti

runko-ametisti

Liila

vartalo-liila

Violetti ja harmaat alavärit

Kun on kyse siitä, mitä värejä sekoitetaan purppuraan, harkitse harmaan lisäämistä! Mutta minkä värin punainen ja sininen saavat aikaan, kun lisäät harmaan? Sininen ja punainen sekoitettuna eri määriin harmaata voivat tuottaa violetin värin ja harmaat sävyt.

Tässä on joitain violetin sävyjä, joilla on harmahtava sävy:

Mauve

vartalo-violetti

Ranskan lila

runko-ranskalainen-liila

Laventeli harmaa


runko-laventeli-harmaa

3 vinkkiä purppuraan

Nyt kun olet oppinut tieteen siitä, mitkä värit tekevät violetista, oletko valmis miettimään oman violetin sävyn luomista?

kuinka tehdä ruskea pääväreillä

Aloita sekoittamalla sininen ja punainen ja lisäämällä mahdollisesti toinen väri, kuten valkoinen, musta tai harmaa. Kun olet valinnut värit violetiksi, olet valmis aloittamaan violetin tekemisen! Jotta voit luoda haluamasi violetin värin, tutustu kolmeen tärkeimpään vinkkiimme alla.

Vinkki 1: Valitse sävy

Sävy viittaa puhtaaseen väriin. Kun puhumme värisävystä, tarkoitamme värin tai värisekoituksen täyttä kylläisyyttä ilman valkoista tai mustaa lisäystä. Värin hallitseva aallonpituus luo värisävyn.

Joten sininen ja punainen ovat hallitsevia aallonpituuksia, jotka yhdistyvät purppuraan. Tämä tarkoittaa, että violetin sävy, johon päädyt, riippuu täysin punaisesta ja sinisestä väristä. Jos haluat lämpimän violetin sävyn, käytä pohjana lämpimämpää punaista sävyä. Lämpimissä punaisissa on oranssia tai keltaista sävyä. Jos haluat viileämmän violetin, aloita viileämmällä sinisellä sävyllä.

Vinkki 2: Harkitse pimeyttä ja valoa

Arvo viittaa värin vaaleuteen tai pimeyteen ja osoittaa miten paljon valo heijastuu. Tummempiin arvoihin lisätään mustaa ja niitä kutsutaan sävyiksi. Vaaleampiin arvoihin lisätään valkoista ja niitä kutsutaan sävyiksi.

Kun on kyse violetista, lisäämällä joko valkoista tai mustaa punaisen ja sinisen seokseen, arvo muuttuu. Jos haluat vaaleampaa purppuraa, kuten periwinkle, lisää valkoista. Jos haluat tummemman violetin, kuten syvän violetin, lisää mustaa.

Vinkki 3: Säädä kylläisyyttä

Kylläisyys viittaa värisävyn sävyyn suhteessa valkoisen tai mustan määrään. Mitä enemmän valkoista tai mustaa lisätään väriin, sitä vähemmän intensiivistä se on. Violetti väri, kuten mauve, ei ole kovin kylläinen, koska valkoista on enemmän väreissä.

Jos haluat kirkkaamman, voimakkaamman violetin, älä lisää niin paljon valkoista tai mustaa! Väri, kuten heliotrooppi tai kuninkaallinen violetti, on kylläisempi. Tämä johtuu siitä, että siihen ei ole lisätty niin paljon valkoista tai mustaa.

body-whats-next-cc0-1

Mitä seuraavaksi?

Tiesitkö, että voit opiskella taidetta yliopistossa ? Useimmat yliopistot tarjoavat joko taiteen tai sivuaineen, jota voit jatkaa. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yliopistoon pääsemisestä taiteilijana!

Jos olet tosissasi ryhtymässä taiteilijaksi, kannattaa harkita huipputaidekoulua. Tässä on 10 parasta taidekoulua Yhdysvalloissa.

Sanottuaan sen, monet taiteilijat hyötyvät kansainvälisestä kokemuksesta . Yksi tapa tehdä tämä on opiskella ulkomailla yliopistossa. Tämä artikkeli selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ulkomailla opiskelemisesta, mukaan lukien kuinka hakea ulkomaille opiskeluapurahoja.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.