Mitkä värit tekevät ruskeasta? Kuinka tehdä 5 yhteistä sävyä

aromi-aromaattinen-art-434213

Ruskea on yksi yleisimmistä luonnossa esiintyvistä väreistä. Näemme ruskean sävyjä kaikkialla, maapallon elementeistä ruokaan ihmisten hiuksiin ja silmiin. Ruskeaa ei yleensä pidetä yhtenä suosikkiväreistämme, mutta se on monimutkainen väri, jota on loputtomasti ja joka luo luonnollista lämpöä ja kauneutta. Käymme läpi, miten ja miksi näemme ruskean värin, joitain esimerkkejä eri sävyistä ja miten käytämme ruskeaa elämäämme.Mitkä värit tekevät ruskeasta?

Väri voi olla hankala ymmärtää, koska se ei ole luonnostaan ​​osa esinettä mutta sen sijaan riippuu ihmissilmän kyvystä muuttaa valoa aivojen väriksi. Erityisesti ruskea voi olla hämmentävä, koska se on yhdistelmäväri, ja käsityksemme siitä riippuu muista tekijöistä. Joten kun mietit, mitkä värit tekevät ruskeiksi, vastaus on: se riippuu.

Silmä sisältää kartionmuotoisia soluja, jotka työskentelevät liitettyjen hermojen kanssa kääntääkseen lyhyet (siniset), keskipitkät (vihreät) ja pitkät aallonpituudet (punaiset) valoon ihmisen aivojen väriksi. Silmässä on myös sauvan muotoisia soluja, jotka käsittelevät mustavalkoisia valon aallonpituuksia. Lähes kaikki näkemämme ei ole puhdas väri valonspektrissä, Siksi näemme yhtä monta väriä kuin näemme ja jopa näemme yleisesti tunnustettujen värien sävyjä.

kuinka ilmoittautua ap -kokeisiin

Kun ajattelet nähdä näitä ei-puhtaita värejä, on järkevää sanoa, että näemme keltaisen ja punaisen aallonpituuden yhdistelmän oranssina. Näemme ruskean, kun aallonpituuksia on niin paljon, että aivomme eivät voi tulkita sitä yhdeksi väriksi.

Valo vaikuttaa myös värikylläisyyteen tai siihen, kuinka kirkas tai himmeä väri on, ja vaaleuteen tai kuinka vaalea tai tumma se on, riippuen siitä, mitä muita aallonpituuksia esiintyy pienemmissä vaihteluissa. Tämä muuttaa käsitystämme niin, että voimme nähdä erilaisen 'ruskean sävyn'.

Olet ehkä huomannut, että helpoin tapa saada väri ruskeaksi on sekoittaa joukko muita värejä yhteen, ja on totta, että näin tekemällä lopulta teet ruskean.

Siksi sinun on yhdistettävä värit voidaksesi tehdä ruskeiksi maalauksessa, painatuksessa ja digitaalisessa taiteessa. Voit luoda ruskean pääväristä punainen, keltainen ja sininen . Koska punainen ja keltainen tekevät oranssista, voit myös tehdä ruskean sekoittamalla sinistä ja oranssia. RGB -malli, jota käytetään värin luomiseen televisiossa tai tietokoneessa, käyttää ruskeaa punaista ja vihreää.

Kunkin yhdistetyn värin määrä voi muuttaa ruskean sävyä, koska tämä jäljittelee kylläisyyden ja vaaleuden ajatusta ja muuttaa sitä, miten havaitsemme värin. Voit myös lisätä värejä tai muuttaa mittasuhteita muuttaaksesi sävyä, jota käsittelemme myöhemmin.

likainen-maa-käsi-1097182

Kuinka tehdä ruskea

Mitkä kaksi väriä tekevät ruskeasta? Se riippuu siitä, mihin ruskean sävyyn tähtäät! Tässä osassa käymme läpi eri ruskean sävyjen sekoittamisen olettaen, että käytät maalia. Muista, että ihmiset näkevät värit eri tavalla ja etenkin ruskea voi olla subjektiivista. Voit nähdä tai kuvata seuraavat ruskean sävyt eri tavalla kuin toinen henkilö.

Perus ruskea

Yksinkertaisen keskipitkän ruskean luomiseksi sinun on yhdistettävä punainen, keltainen ja sininen. Voit myös sekoittaa oranssia ja sinistä, jos sinulla on oranssia. Jokainen väri on lisättävä samassa suhteessa . Tämän pitäisi luoda keskipitkän ruskea sävy.

merkkejä sydämen tehon heikkenemisestä

Jos et pidä siitä, miltä se näyttää, voit muuttaa mittasuhteita, mutta yksinkertaisimman, yksinkertaisen ruskean, niiden pitäisi olla yhtä suuret. Pidän tästä menetelmästä sen jälkeen toimii päävärien kanssa , etkä huomaa, että lisäät ja sekoitat ikuisesti etkä tiedä mitä saat.

Tämä helpottaa myös värin vaihtamista, koska voit vain lisätä enemmän tai vähemmän siitä, mitä sinulla on jo olemassa. Sinä et omistaa Jos haluat työskennellä vain pääväriesi kanssa, hauska osa ruskeasta on se, että kaikki sekoittamasi muuttuu lopulta ruskeaksi, mutta jos sekoitat saadaksesi sävyn etkä vain leikkiä, haluat seurata mitä on seoksesi. Muista, että voit myös tehdä perusruskean mustalla ja oranssilla tai sinisellä ja oranssilla.

keskihinta vatsaonteloon
tausta-ruskea-puusepäntyöt-326311

Niin

Kuten beige, rusketus on hyvin vaalea ruskea sävy, joka vaatii ruskean sekoittamisen vaaleampaan väriin. Rusketus on lähempänä klassista ruskeaa kuin beige, eikä siinä ole vaaleanpunaista beigen sävyä. Tee rusketus lisäämällä keltaista ruskeaan. Voit myös lisätä hieman valkoista, mutta haluat pysyä kaukana hyvin vaaleasta lähes vaaleanpunaisesta sävystä, joten älä lisää punaista, jos lisäät valkoista.

lisävaruste-aikuinen-ranta-1102225

Beige

Beige on a hyvin vaaleanruskea , joten jos haluat tehdä beigeä, sinun on sekoitettava valkoinen. Tässä tapauksessa on helpointa lisätä ruskea valkoiseen, ei päinvastoin. Tällä tavalla voit lisätä ruskeaa hitaasti kulkiessasi sen sijaan, että sinun pitäisi aloittaa alusta, jos menet liian vaaleaksi. Beigellä on myös vaaleanpunainen sävy, joten sinun on lisättävä myös punaista. Jos olet sitä mieltä, että beigesi on muuttunut liian tummaksi, voit aina vaalentaa sitä lisäämällä lisää valkoista tai keltaista. Voit myös tummentaa sitä lisäämällä ruskeaa tai sinistä.

Ranskanbulldoggi-4347166_1920

Ranskalaiset bulldogit ovat usein beigejä

Ilmaistu

Tämän tummanruskean tekeminen tarkoittaa lisäämällä perusvärejä tummempia värejä . Joten saadaksesi tummemman ruskean lähdön, voit sisällyttää enemmän punaista ja sinistä kuin keltaista. Voit tummentaa tätä väriä lisäämällä violettia ja mustaa. Violetin sekoittaminen saa seoksen näyttämään vähemmän kirkkaalta kuin jos lisäät mustaa, joten sinun tulee sisällyttää molemmat, jotta lopullinen väri on tasainen. Jos haluat keventää sitä, voit lisätä keltaista tai harmaata. Valkoisen lisääminen todennäköisesti keventää sitä enemmän kuin haluat, joten vältä valkoisen lisäämistä.

pavut-juoma-kofeiini-585754

Kastanja

Tämä kaunis ruskean sävy on vaaleampi kuin perinteinen ruskea, mutta sillä ei ole vahvaa värisävyä, kuten raaka sienna. Kuten raaka sienna, teet kastanjan lisäämällä keltaista ja punaista ruskeaan. Niiden ei kuitenkaan pitäisi olla samassa suhteessa, eikä sinun pitäisi korvata oranssia. Mene hitaasti ja lisää hieman keltaista ja sitten hieman punaista kerrallaan, kunnes saat kastanjan värin. Kastanjan tulee olla keskipitkä, punaruskea ja kirkas ja maanläheinen .

kastanja-lähikuva-väri-1448673

Kastanjan sisäpuoli on punaruskea

Elämäsi ruskeana

Ruskeaa pidetään usein tylsänä tai tylsänä, ja se on jatkuvasti alhaalla ihmisten suosikkivärejä koskevissa kyselyissä. Erityisesti beige saa huonon räpylän koristelussa, mutta viimeaikaiset trendit kutsuvat vaaleita maanläheisiä sävyjä tasoittaa, erityisesti tietyissä tyyleissä, kuten maalaistyylisissä, maalaistyylisissä tai maalaismaisissa, jotka perustuvat neutraaleihin ja viileisiin väreihin.

Ruskeaa käytetään osoittamaan yksinkertaisuutta ja luonnollisia asioita. Ajattele tunteita ruskeista paperipusseista ympäröivän nostalgian ja yksinkertaisuuden suhteen. Jotain kääriminen ruskeaan paperiin tai paperipussin lounaan pakkaaminen on rauhallista. On syytä hankkia muovipussi useimmista ruokakaupoista, mutta ruskea paperipussi sellaisissa paikoissa kuin Whole Foods. Ruskea paperi tarkoittaa, että se on luonnollista ja terveellistä. Muita ruskean positiivisia merkityksiä ovat mm. Pakettien vastaanottaminen, puutarhanhoito, luonto ja eläimet.

muunna pisteet sat

Koska taiteilijat ovat läheisiä siteitä maahan ja luonnollisesti toistuvia värejä, taiteilijat käyttävät ruskeaa voimaa, vakautta ja lämpöä. Ruskeaa voidaan käyttää mukavuuden ja luotettavuuden osoittamiseen.

Ruskea muodissa ja taiteessa

Taiteilijat ja suunnittelijat voivat työssään käyttää erilaisia ​​väritekniikoita. Analogisilla värimalleilla on tapana toimia värit väripyörän samalla puolella , joten kaikki sekoittuu. Täydentävät värit ovat niitä väripyörän vastakkaisilla puolilla . Esimerkiksi punainen ja vihreä täydentävät toisiaan, samoin kuin sininen ja oranssi. Täydentävien värien käytön tarkoituksena on tehdä jokaisesta väristä erottuva.

Taiteilijat ja suunnittelijat voivat myös työskennellä lämpimillä väreillä (keltaiset, punaiset) viileillä väreillä (siniset, vihreät, violetit) tai neutraaleilla (musta, ruskea, valkoinen, harmaa) esteettisyyden luomiseksi. Teoriassa neutraalien, kuten ruskean, pitäisi pystyä yhdistämään minkä tahansa värin kanssa.

Notre Damen keskimääräinen pisteytys

Ruskeaa on käytetty taiteessa esihistoriallisista ajoista lähtien. Varhaiset ihmiset käyttivät Maan ainesosia luomalla ruskeita värejä ja värejä . He käyttivät saksanpähkinöitä, savea ja rautaoksidia muiden ainesosien joukossa. Ruskean käyttö maalauksissa riippui kauden ajasta ja tyylistä.

1600- ja 1700 -luvut käyttivät suuresti ruskeaa väriä luodakseen tummia taustoja kirkkaammalla etualalla tai aiheilla, ja maanläheisten sävyjen oli tarkoitus merkitä nöyryyttä ja älykkyyttä. Ruskean värin käyttö tarkoitti myös sitä, että taiteilijat voisivat maalata luonnolliset kuvaukset kohtauksista ja asetuksista .

Ruskeaa käytettiin harvemmin 1900 -luvulla, kun taiteilijat, kuten ranskalaiset impressionistit, kääntyivät kirkkaisiin väreihin ja taide siirtyi kaupalliseen tuotantoon ja populaarikulttuuriin.

Koska sitä pidetään neutraalina, ruskeat tuotteet ovat usein muodin katkottuja . Ruskeat kengät, vyöt, takit ja takit löytyvät monista länsimaisista vaatekaapista, koska ne on helppo yhdistää muihin neutraaleihin tai kirkkaampiin väreihin.

Halusit tai et, ruskea väri on kaikkialla. Tämä tarkoittaa, että kun teet oman ruskean värin, sinulla on paljon harkittavaa. Luomalla tai valitsemalla ruskean sävyn huolellisesti voit herättää tiettyjä tunteita tai hyödyntää aiempia taiteellisia vaikutteita. Ruskean kauneus johtuu sen monipuolisuudesta ja sävyjen mahdollisuuksista. Tavat, joilla voimme käyttää ruskeaa väriä, ovat näennäisesti loputtomia. Ehkä jonain päivänä se on jopa uusi lempiväri.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.