Mihin korkeakouluun sinun pitäisi mennä? Kuinka valita korkeakoulu

body_choosingacollege

Lukion opiskelijana saatat hämmentyä ja pelätä korkeakoulun hakuprosessia. Luultavasti kysyt itseltäsi: 'Mihin korkeakouluun minun pitäisi mennä? Mikä korkeakoulu sopii minulle? '

Ei ole helppoa valita sinulle sopivaa korkeakoulua, varsinkin kun sinulla on yli 2000 vaihtoehtoa pelkästään Yhdysvalloissa! Jos haluat löytää koulun, joka todella tekee sinut onnelliseksi, sinun on oltava rehellinen itsellesi siitä, mitkä osat muodostavat eniten tyydyttävän korkeakoulukokemuksen kiinnostuksen kohteidesi ja persoonallisuutesi perusteella. Tämä artikkeli antaa sinulle työkalut, joita tarvitset valitaksesi tavoitteisiisi sopivan korkeakoulun.Itse heijastus

Ennen kuin teet mitään muuta, istu alas ja kysy itseltäsi vaikeita kysymyksiä. Mieti kuka olet ja mitä haluat saada yliopistosta. Tämä on toki vaikeaa tehdä - jos olet jotain minun kaltaistani lukiossa, olet edelleen melko epävarma tulevista suunnitelmistasi. Kun sanon ajattelevani kuka olet, tarkoitan, että sinun täytyy arvioi intressejäsi ja persoonallisuutesi piirteitä, jotka vaikuttavat voimakkaimmin jokapäiväiseen elämääsi, ja harkitse, miten ne vaikuttavat yliopistokokemukseesi. Jos olet esimerkiksi hyvin introvertti, saatat tuntea olosi epämukavaksi suuressa juhlakoulussa tai kaupunkiympäristössä. Jos olet erittäin nirso syöjä, sinun pitäisi etsiä korkeakouluja, joilla on joustava ateriasuunnitelma ja laaja valikoima ruokailuvaihtoehtoja.

johns hopkinsin yliopiston peabody -instituutti

Mitä haluat saada yliopistosta, tämä voi olla monimutkaisempaa, mutta se on yksinkertainen ajattelemalla akateemisia etujasi ja muita toimintoja, joita aiot jatkaa yliopistossa. Jos sinulla on jokin opintoala mielessä, sinun pitäisi mennä jonnekin, jolla on vahvat akateemiset tarjoukset tällä alueella. Saatat yllättyä siitä, missä kouluissa on hienoja ohjelmia. Se, että et ole kuullut koulusta, ei tarkoita, ettei se sopisi sinulle mahtavasti!

Jos sinulla on jonkinlainen käsitys kiinnostuksen kohteistasi, mutta et ole päätynyt pääaineeseen, etsi kouluja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden tutkia kiinnostuksen kohteitasi edelleen monipuolisen opetussuunnitelman puitteissa. Yritä olla lukitsematta itseäsi johonkin opintoalueeseen. Antaakseni henkilökohtaisen anekdootin, kun menin Dartmouthiin, aloitin hallituksen pääaineena, vaihdoin sitten historian pääaineeseen, päätin sitten olla historian ja studio -taiteen kaksoissuuri ja lopulta pudotin historian kokonaan ja tulin studiotaiteeksi pääaine digitaalisen taiteen sivuaineella. En olisi koskaan halunnut päätyä taiteen pääaineeksi lukiossa, mutta olen erittäin kiitollinen siitä, että menin yliopistoon, jossa se oli toteuttamiskelpoinen vaihtoehto.

Tässä on muutamia kysymyksiä, joita voit kysyä akateemisista mieltymyksistäsi:

 • Mitkä ovat suurimmat akateemiset vahvuutesi ja heikkoutesi?
 • Opitko mieluummin pienessä keskusteluryhmässä vai suuressa luentotunnin ympäristössä?
 • Mikä oli suosikki luokkaasi lukiossa?
 • Miten pärjäät akateemisissa kamppailuissa ja paineissa?
 • Käytkö paljon edistyneitä tunteja? Mikä on oppilaitoksesi ja miten sitä verrataan muihin koulusi oppilaisiin?
 • Onko sinulla oppimisvaikeuksia tai huolenaiheita, jotka voivat vaikuttaa opettajiin?


Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa sinua määrittämään akateemisen ympäristön tyypin, joka sopii sinulle parhaiten yliopistossa. Vastaustesi perusteella voit tarkastella sinua kiinnostavien koulujen luokkakokoja nähdäksesi, päädytkö pääosin suuriin vai pieniin luokkiin. Vastauksesi auttavat sinua myös keskittymään realistiseen valikoimaan korkeakouluja, jotka perustuvat GPA -kykyysi ja kykyysi käsitellä akateemista stressiä. Tarkista jälleen, onko kouluilla akateemisia tarjontoja, jotka vastaavat sinua eniten lukiossa kiinnostuneita, vaikka et ole varma, että jatkat tätä kiinnostusta pääaineena. Haluat pystyä ottamaan kursseja, jotka ovat mielestäsi arvokkaita kokemuksia, vaikka ne eivät olisikaan osa lopullista akateemista keskittymistäsi.

Akateemikot voivat olla yliopiston tärkein kohta, mutta suurin osa ajastasi ei käytetä tunneilla. On monia muita tekijöitä, jotka vaikuttavat mukavuuteen ja onnellisuuteen koulussa.

Tässä muutamia ei-akateemisia kysymyksiä, joita haluat kysyä oppilaitokselta:

 • Oletko eräänlainen erakko vai aiotko juhlia sen? Introvertti vai ekstrovertti?
 • Pidätkö hiljaisista, luonnollisista ympäristöistä tai jännittävästä kaupunkielämästä, jossa on paljon tekemistä (tai jotain siltä väliltä)?
 • Oletko valmis olemaan kaukana kotoa?
 • Mitkä arvot ovat sinulle tärkeimpiä? Mitkä ovat poliittiset taipumuksesi?
 • Onko hinta tekijä, joka sinun on otettava huomioon?
 • Mitkä ovat suosikkitoimintasi ja mitä haluat jatkaa yliopistossa?
 • Onko urheilu sinulle tärkeää?
 • Mistä olet ylpeä itsestäsi ja mikä tekee sinusta ainutlaatuisen?

Näihin kysymyksiin antamiesi vastausten perusteella voit luoda tarkempia hakuehtoja. Jos tiedät, että haluat esimerkiksi olla lähellä kotiasi, katso vain osavaltion kouluja. Jos sinulla on ainutlaatuinen intohimo tai lahjakkuus, etsi kouluja, joilla on organisaatioita auttamaan tätä lahjakkuutta. On tärkeää, että sinulla on pääsy luoviin markkinoihin ja miellyttävä elinympäristö, joka sopii oppimiseen ja hauskanpitoon samanaikaisesti. Koulun akateeminen tarjonta voi olla erinomainen, mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi mennä sinne ottamatta huomioon, miltä sinusta tuntuu sosiaaliselta näyttämöltä tai ympäröivältä alueelta.

Tärkein kysymys itseltäsi on 'Mikä tekee minut onnelliseksi?' Vaikka sinusta tuntuu, että sinun on mentävä tiettyyn kouluun tai vanhempasi ajavat sinua tiettyyn suuntaan, yritä keskittyä siihen, mitä todella haluat. Jos arvovalta on sinulle etusijalla, se on hyvä, mutta varmista, että se on todella arvokasta sinulle eikä vain vanhemmillesi tai muille, jotka saattavat vaikuttaa sinuun. Yliopisto on neljä vuotta elämästäsi, eikä sitä pidä ottaa kevyesti. Sinä saat tämän kokemuksen - ei vanhempasi, ystäväsi eivätkä opettajasi. Tämän oppaan seuraavassa osassa Tarkastelen tarkemmin perusominaisuuksia, joita on otettava huomioon yliopistohaussa.

body_whoami Kuka olen? (S vuokrasopimus kertokaa, että olette kaikki nähneet Zoolanderin. Kerro minulle, että olen edelleen ajankohtainen.)

Sen kaventaminen: ensimmäiset vaiheet

On muutama perusero koulujen välillä joka auttaa sinua kaventamaan korkeakouluvalintojasi vastausten perusteella yllä oleviin itsetutkiskelukysymyksiin.

Julkinen vai yksityinen?

Voit hakea yhdistelmää julkisista ja yksityisistä korkeakouluista, mutta on tärkeää tietää näiden kahden erot. Kustannukset ovat yleensä alhaisemmat julkisissa yliopistoissa jos olet osavaltion opiskelija, mutta jotkut yksityiset koulut tarjoavat anteliasta taloudellista apua. Voit odottaa suurempaa ilmoittautumista julkisiin kouluihin ja laajempaa valikoimaa akateemisia ohjelmia sekä oppilaskunnan monimuotoisuutta. Julkisissa kouluissa on yleensä suurempia juhlatilaisuuksia ja usein isompia luokkakokoja, ja lisää TA: n opettamia luokkia. Yksityiset koulut voivat tarjota läheisempää opiskelijayhteisöä ja enemmän johtamismahdollisuuksia pienemmän luokkakoon vuoksi.

Kaupunki vai maaseutu?

Tämä on avaintekijä valintojen kaventamisessa. Mieti, millainen ympäristö sopii sinulle parhaiten ja miten sitä verrataan koulun ympäröivään yhteisöön. Onko se turvallinen alue? Kuinka eristetty se on? Jos pidät luonnossa olemisesta ja haluat käydä koulua, jolla on todella määritelty kampus, sinun kannattaa tutkia kouluja, joissa on enemmän maaseutuympäristöä. Jos olet lähinnä huolissasi ulkoilumahdollisuuksista ja monenlaisista aktiviteeteista, kannattaa katsoa enemmän kaupunkikouluja.

On myös monia kouluja, jotka ovat sekoitus molemmista ympäristöistä ja niillä voi olla määritelty kampus, mutta myös helppo pääsy läheiseen kaupunkiin. Maaseudun koulut tarjoavat yhteisön, joka on paljon eristyneempi ja erilainen kuin muu alue kuin kaupunkikoulut, joissa opiskelijaväestö ja kaupungin väestö sekoittuvat vapaasti.

Suuri vai pieni?

Tämä tekijä liittyy osittain yksityiseen vs. julkiseen kysymykseen, mutta jotkut yksityiset koulut ovat hyvin pieniä, kun taas toiset ovat samankokoisia kuin suuret julkiset koulut. Jos luulet voivasi tuntea olosi mukavaksi pienessä, läheisessä yhteisössä, jossa sinulla on enemmän mahdollisuuksia toimia johtotehtävissä ja tehdä suoria muutoksia, sinun kannattaa katsoa ensin pienempiä kouluja. Jos pidät paikasta, jossa voit olla puoliksi anonyymi ja jolla on tasaiset mahdollisuudet tavata uusia ja erilaisia ​​ihmisiä, sinun kannattaa etsiä suurempia kouluja. Muista, että kouluissa, joissa on enemmän oppilaita, on yleensä suurempia juhlatilaisuuksia ja suurempia luokkakokoja.

Lähellä kotia vai kaukana?

Jotkut ihmiset eivät voi odottaa pääsevänsä pois perheestään, ja jotkut ovat haluttomia lähtemään. Sinun pitäisi päätä, minkä tyyppinen oppilas olet, jotta et valitse koulua, joka on liian lähellä tai liian kaukana, ja kadu sitä. Uusi opiskelija voi olla aluksi eristävä ja pelottava, varsinkin jos olet ujo. Haluat ehkä päästä aika ajoin kotiin ja nähdä tuttuja kasvoja.

Käytän toista henkilökohtaista esimerkkiä, kun hain yliopistoon, ja päätin lopulta Dartmouthin (New Hampshire) ja Pomonan (Kalifornia) välillä. Valitsin Dartmouthin, koska tiesin, että minun olisi liian vaikeaa olla koko maassa ystävieni ja perheeni kanssa Massachusettsissa (vaikka Pomonalla olisi ollut täydellinen sää, ja voit mennä rannalle ja hiihtää samana päivänä siellä) ...voi luoja mitä olen mennyt tekemään). Vakavasti ottaen tiedän, että tämä oli oikea valinta minulle, koska en ollut vielä valmis olemaan täysin yksin. Jos et siedä muutosta kovin hyvin ja haluat vierailla kotona useammin kuin pari kertaa vuodessa, sinun kannattaa etsiä kouluja, jotka ovat lähempänä kotikaupunkiasi.

body_laundry Haluaminen vanhempiesi pestä pyykkiä ei ole pätevä syy mennä yliopistoon lähellä kotia. Lisäksi tämän kuvan perusteella luulen, että Narnian portaali muutti pyykinpesukoneeseen, joten sitä on odotettava.

Rajoittaminen alas Osa II: Syvemmälle

Nyt kun sinulla on epämääräinen käsitys siitä, minkä tyyppiseen kouluun haluaisit osallistua, voit tutkia muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa valintaasi. Käyn läpi, miten löydän nämä tiedot seuraavassa oppilaitosten tutkimusta käsittelevässä osassa. Toistaiseksi voit vain Aloita aivoriihi, mitkä näistä tekijöistä ovat sinulle tärkeimpiä. Kirjoita ajatuksesi muistiin, jotta voit käyttää niitä ohjaamaan hakua myöhemmin.

Akateeminen ympäristö

Mikä on asenne akateemikoihin, ja sopiiko se persoonallisuuteesi? Tämä on lähinnä vain tarkastelua siitä, kuinka valikoiva koulu on ja millaisia ​​oppilaita osallistuu. Mitkä ovat hyväksyttyjen opiskelijoiden GPA- ja standardoidut testaustilastot? Onko sinulla tämän perusteella laukaus pääsyssä?

Täällä voit myös kuulla oppilaiden arvosteluja luokkien ja opetuksen laadusta. Onko painopiste opiskelijoissa? Joissakin tapauksissa luokkia opettavat tekniset opettajat pikemminkin kuin professorit (tämä tapahtuu usein suurissa tutkimusyliopistoissa). Jos henkilökohtaisen huomion saaminen ja vahva suhde professoreihisi on sinulle tärkeää, voit harkita korkeakoulua, jossa professorit keskittyvät enemmän opetukseen.

Entä palvelut, kuten kirjastot, tietokonelaboratoriot ja taide -studiot? Varmista, että sinulla on kaikki resurssit, joita tarvitset etujesi toteuttamiseen. Voit saada lisätietoja tämän tyyppisistä resursseista koulujen verkkosivuilla tai jonkin lähteen kautta, josta keskustelen seuraavassa osassa.

Ohjelman vahvuudet

Jos tiedät tietyn ohjelman, josta olet kiinnostunut, etsi kouluja, joilla on vahvaa tarjontaa tällä alueella. Kuten aiemmin mainitsin, useimmilla oppilaitoksilla on verkkosivuja jokaiselle akateemiselle osastolle, joten voit tutustua näihin haussa. Voit myös lajitella koulut useiden online -tietokantojen tärkeimpien tarjousten mukaan.

Jos olet edelleen epävarma, sinun ei tarvitse kohdistaa hakua tiettyihin ohjelmiin. Yritä sen sijaan etsiä kouluja, jotka tarjoavat monia eri pääaineita tai tarjoavat kokonaisvaltaista taidekasvatusta, jotta voit tutkia eri aiheita perusteellisemmin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Sosiaalinen elämä

Millainen on sosiaalinen kohtaus koulussa? Et ehkä halua mennä yliopistoon, jota hallitsevat frat -puolueet tai joka opiskelee koko ajan. Selvittääksesi, millaisia ​​koulut ovat tässä suhteessa, voit katsoa opiskelijoiden arvosteluja sosiaalisesta elämästä ja juhla -näyttämöstä. Nämä tekijät on arvioitu useimmissa yliopistojen tietokannoissa.

Hyviä paikkoja aloittaa tietoa sosiaalisesta elämästä ovat Zinch ja Unigo , jotka antavat arvosanoja ja arvosanoja kampuksen elämälle opiskelijoiden arvostelujen perusteella. Cappex , joka on suositukseni korkeakouluhakusivustolle, sisältää myös paljon opiskelijoiden arvosteluja aiheista, kuten kreikkalaisesta elämästä ja opiskelijoiden yleisestä onnellisuudesta.

Ruoka

En valehtele, tämä oli yksi tärkeimmistä kriteereistäni yliopiston valinnassa. Jos sinulla on ruokavalion rajoituksia tai mieltymyksiä, varmista, että vaihtoehtoja on riittävästi. Vierailin joissakin korkeakouluissa, joihin lukioystäväni osallistuivat, ja olisin joutunut selviytymään juustopizzasta ja jäävuorisalaatista kasvissyöjänä (enkä ole nirso syöjä). Sinun on täytettävä selviytymistarpeesi ennen kuin voit oppia kunnolla, joten tutustu opiskelijoiden arvosteluihin kampuksen ruokailusta nähdäksesi, kuulostaako ateriasuunnitelma hyvältä.

Yleisurheilu

Suunnitteletko urheilua? Onko mahdollisuuksia pelata sisä- tai klubiurheilua, jos et ole yliopistojoukkueessa? Tutustu eri koulujen kuntosaleihin ja urheilutiloihin. Useimmilla on erilliset verkkosivut, jotka on omistettu näille tiloille ja yleisurheilulle yleensä. Siellä pitäisi olla luettelot klubi- ja sisäurheilulajeista sekä tiedot urheilutilojen tarjoamista resursseista.

esimerkkejä valmiista kehuskelevyistä

Voit myös tarkastella opiskelijaelämän arvioita nähdäksesi, näyttävätkö ihmiset olevan innostuneita urheilusta ja kuntoilusta yleisesti. Etsi paikka, jossa on yhteisö ihmisiä, jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi. Ehkä on olemassa epävirallisia klubeja, jotka ovat urheiluun suuntautuneita, mutta jotka ovat enemmän huvia kuin kilpailua varten. Katso luettelot opiskelijajärjestöistä ja katso mitä tulee!

Oppitunnit

Jos sinulla on tällä hetkellä investoituja opetuksen ulkopuolisia toimintoja, varmista, että voit jatkaa niitä yliopistossa. Sinun tulisi myös tarkistaa, onko sinulla ylimääräisiä mahdollisuuksia, jotka kuulostavat viileiltä, ​​joita et ole aiemmin kokeillut. Useimmilla kouluilla on luettelot oppilasklubeistaan ​​ja organisaatioistaan ​​verkossa , joten jos luulet olevasi kiinnostunut korkeakoulusta, kannattaa tutustua tarjontaan.

Opiskella ulkomailla

Useimmilla kouluilla on opiskelu ulkomailla nyt, mutta saatat huomata, että on olemassa erityinen ohjelma, joka houkuttelee sinua enemmän kuin muut. Jos haluat mennä johonkin paikkaan ja tiedät, että koululla on hyvin tarkistettu ohjelma, joka matkustaa sinne, voit pitää tätä tekijänä valinnassasi. Koulujen verkkosivustoilla on yleensä osa, joka on omistettu heidän ulkomaisille opinto -ohjelmilleen, koska tämä voi olla suuri myyntivaltti opiskelijoille. Jännittävät mahdollisuudet kokea maailma ulkomailla voivat vaikuttaa päätökseesi koulun sisällyttämisestä luetteloosi.

Monimuotoisuus

Haluatko tavata ihmisiä eri taustoista, joilla on erilaisia ​​elämänkokemuksia? Tämä yleensä kulkee käsi kädessä isommassa koulussa, mutta joskus pienemmät koulut ovat yllättävän erilaisia. Useimmat korkeakoulujen tietosivustot antavat tilastotietoja opiskelijoiden etnisyydestä ja kansainvälisten opiskelijoiden prosenttiosuuksista.

Toinen huomioon otettava tekijä on mies/nainen suhde koulusta (jos aiot edes käydä yhteiskoulua). Joillakin kouluilla on hyvin vinot suhteet, vaikka monet ovat tasapainossa. Tämä on toinen tilasto, jonka löydät lähes jokaiselta yliopiston tietosivulta Internetissä.

Kustannus

Älä sulje pois kouluja vielä kustannusten vuoksi, mutta tämä on ehdottomasti otettava huomioon. Etsi korkeakouluja, joilla on vahvat ansioihin perustuvat tukiohjelmat ja/tai jotka takaavat, että ne täyttävät kaikki taloudelliset tarpeet, ja tutustu rahoitustukea koskeviin tilastoihin. Nämä tilastot eivät välttämättä merkitse sinulle niin paljon henkilökohtaisesti, mutta monilla kouluilla on verkossa saatavana rahoitustukilaskurit, joiden avulla voit ymmärtää, mitä odottaa. Tutustu apurahoihin, joilla voit täydentää taloudellista tukeasi käyttämällä Fastweb , sivusto, jossa voit saada tilanteeseesi parhaimmat apurahat.

Muu

Onko sinulle jotain muuta tärkeää, jota en listannut? Sepä hienoa! Jos arvostat jotakin erityistä laatua, mutta se ei liity mihinkään yllä olevista luokista, se on silti pätevä syy joko koulun poistamiseen tai sen pitämiseen yhtenä valinnoistasi.

body_juggling-1 Jongleerausklubi: Lopullinen passi sosiaaliseen hyväksymiseen yliopistossa

College Tutkimusvinkkejä

Kuinka voit karsia kaiken tämän tiedon löytääksesi prioriteeteihisi sopivia kouluja? Resursseja on paljon, joten et ehkä tiedä mistä aloittaa. Sijoitukset eivät ole aina luotettavimpia, koska ne luettelevat yleensä vain sellaisia ​​brändikouluja, jotka eivät aina ole järkeviä kriteereillesi.

Paras tapa rajata hakua on siirtyä verkkoon ja käyttää korkeakoulujen vastaavaa palvelua. Opiskelijoille on tarjolla hienoja resursseja, jotka suorittavat tarkkoja hakuja auttaakseen sinua löytämään ihanteelliset college -ottelut. Suositukseni on Cappex.

Cappexilla on melkein kaikki ominaisuudet, joita voit kuvitella auttavan sinua lajittelemaan valtavien tilastokasojen läpi ja tekemään loogisia johtopäätöksiä siitä, mitkä koulut ovat parhaat panoksesi. Sinun pitäisi täytä ilmainen profiili , joka kysyy peruskysymyksiä mieltymyksistäsi useimpien aiemmin lueteltujen tärkeimpien tekijöiden perusteella. Yritä olla mahdollisimman perusteellinen, jotta saat parhaat ottelut!

Cappex ehdottaa kouluja mieltymystesi perusteella, ja jokaisen koulun sivulla voit tarkastella omaa sopivuuttasi. Tämä on mittari (kuvassa alla), joka antaa sinulle prosenttiosuus sen perusteella, kuinka hyvin koulun tarjonta vastaa etsimääsi:

body_cappex3-1

Sivusto osoittaa koulut, jotka vastaavat peruskriteerejäsi, ja voit katso tarkemmin heidän yksityiskohtaisia ​​tietosivujaan nähdäkseen, onko heillä muita sinua kiinnostavia ominaisuuksia. Katso oppilaiden arvostelut nähdäksesi, mitä ihmiset todella ajattelevat koulusta, tai katso muita sivupalkin luokkia saadaksesi paremman käsityksen ympäröivästä yhteisöstä, pääsyvaatimuksista ja akateemisesta tarjonnasta. Kun löydät haluamiasi kouluja, voit lisätä ne yliopistoluetteloosi , profiiliisi liitetty ominaisuus, jonka avulla voit tallentaa mielikuvituksellesi sopivia kouluja.

body_cappex4-1

Sivusto mahdollistaa myös sen vertaa luettelossasi olevia kouluja toisiinsa asettamalla niiden tilastot vierekkäin. Näin on helpompi valita kahden samanlaisen koulun välillä. Cappex vie sinut suoraan hakuprosessiin tarjoamalla linkin kunkin luettelosi koulun hakemussivulle ja kertomalla, mitkä hyväksyt yhteisen hakemuksen. Voit jopa Tarkista mahdollisuutesi päästä kouluun nähdäksesi, onko se ulottuvuus, mahdollinen, todennäköinen vai vankka veto sinulle. Tämä on tärkeää tasapainottaessasi koululuetteloasi myöhemmin.

Muut sivustot, joista voit etsiä helpommin sulavia opiskelija -arvosteluja ja arvosanoja opiskelijaelämän eri näkökohdista, ovat Zinch , Niche ja Unigo . Cappex on paras paikka tehdä luettelo kouluista, mutta muista se jos et löydä etsimääsi tietoa koulun profiilista, voit etsiä muualta (koulun pääsivustolta tai muilta korkeakoulujen hakusivustoilta).

Voit harkita oppilaitoksen oppaan hankkimista, jos haluat täydentää verkkohakua, vaikka tässä vaiheessa oppaat eivät välttämättä ole välttämättömiä, kun otetaan huomioon verkossa saatavilla olevat tiedot. Jos olet edelleen kiinnostunut hankkimaan sellaisen, Kaksi pääopasta, joita suosittelen, ovat College Boardin College Handbook ja Fiske Guide to Colleges. College Boardin College Handbookissa on kaikki korkeakoulujen tilastot, joten se on enemmän objektiivinen tarkastelu kunkin koulun tosiasioista.

Fisken opas korkeakouluissa antaa sinulle subjektiivisemman katsauksen korkeakouluihin. Se käyttää opiskelijoiden vastauksia kokemuksistaan ​​kirjoittaakseen esseen jokaisesta korkeakoulusta, joka koskettaa kaikkia sen pääominaisuuksia. Tämä voi olla paljon hauskempaa lukea ja helpompi sulattaa kuin tilastollinen kirja, mutta myös opiskelijoiden todistuksissa on väistämättä paljon harhaa. Se antaa sinulle silti hyviä faktoja, ja sinulla on kokonaisvaltaisempi katsaus kunkin yliopiston persoonallisuuteen.

Jos sinulla on mahdollisuus, Hyödynnä koulusi tai alueesi tapahtumia, kuten yliopistomessuja tai korkeakoulujen edustajien vierailuja saadaksesi lisätietoja oppilaitoksista. Muista, että tämä on hyödyllisempää sen jälkeen, kun olet jo määrittänyt joitakin parhaita valintoja. Nämä tapahtumat eivät välttämättä anna sinulle kaikkea etsimääsi tietoa, ja oppilaat poistuvat usein puolueellisuudesta, joka perustuu siihen, piditkö keskustelusta puhuneesta henkilöstä sen sijaan, sopiiko koulu sinulle.

Yleensä ottaen, ole varovainen koulujen sijoituksista ja yleisistä lausunnoista. Yliopistohaussa on kyse sinulle tärkeistä asioista, joten älä priorisoi asioita, jotka ovat tärkeitä vain jollekin toiselle!

body_blanket Ne voivat tuntua lämpimiltä ja sumeilta, mutta peitot täyttävät vain pään valheilla.

Koululuettelon tekeminen

Kun päätät lopullisesta korkeakoululuettelostasi, sinun pitäisi harkita kouluja, jotka ovat olemassa melko laajalla valikoivuudella ja kustannuksilla. Ajattele prioriteetteja vs. mieltymyksiä. Saatat haluta yhden laadun koulussa, mutta se ei tee tai riko kokemusta. Mitkä ovat TÄRKEIMMÄT ominaisuudet, joiden on oltava läsnä, jotta saat kaiken irti yliopistosta? Tee luettelo parhaista 5-10 vaatimuksistasi yliopistolle perustuu yllä olevissa osissa lueteltuihin ominaisuuksiin ja itsearviointiisi.

Huomioitavia tekijöitä:

 • Julkinen tai yksityinen
 • Asetus (kaupunki- tai maaseutu)
 • Koko
 • Sijainti (lähellä kotia tai kaukana)
 • Akateeminen ilmapiiri
 • Akateemiset ohjelmat
 • Sosiaalisen elämän laatu
 • Yleisurheilu
 • Ulkoiset mahdollisuudet
 • Opiskella ulkomailla
 • Opiskelijakunnan monimuotoisuus
 • Kustannukset/taloudellinen apu
 • Kaikki muut asiat, jotka ovat sinulle tärkeitä!

Käyttämällä Cappexia tai muuta valitsemasi tutkimusvälinettä ja omaa prioriteettiluetteloasi, tee luettelo noin viidestätoista koulusta, jotka mielestäsi sopivat sinulle. Jälleen tässä prosessissa aloita suurista prioriteeteista. Voit lajitella koulut Cappexin sijainnin ja merkittävän saatavuuden mukaan. Kaikille sinulle ehdotetuille kouluille saat pienen tilastopaneelin, joka osoittaa koulun hinnan, sijainnin ja koon.

Kun koulu täyttää peruskriteerit, voit alkaa tarkastella muita mainitsemiani tekijöitä koulun koko profiilin tilastojen perusteella. Voi olla monia kouluja, joilla on oikea sijainti, tärkeimmät vaihtoehdot ja hintaluokka, mutta niissä kaikissa on pieniä eroja. Jos teet aluksi suuren luettelon kouluista ja sinulla on vaikeuksia tehdä ero niiden välillä, kokeile työkalua, jonka avulla voit vertailla koulun tilastoja vierekkäin, jotta näet, onko mahdollisesti jäänyt eroja.

Katsokaa opiskelijoiden arvosteluja voi myös auttaa selvittämään, mikä koulu kuulostaa sinulle sopivammalta. Vaikka kaksi koulua näyttävät paperilla samanlaisilta, ne voivat olla erilaisia ​​siinä mielessä, että yhdellä on vahvempi yhteisöllisyys tai oppilaat ovat yleensä enemmän mukana oppimisessa. Nämä ovat asioita, joita opit vain oppilailta itseltään.

Nyt on aika tasapainottaa luetteloasi niin, että sinulla on hyvä valikoima kouluja, mikä tarkoittaa pääsytilastojen arviointia pätevyytesi suhteen.

Koulut jaetaan neljään eri kategoriaan:

1. Tavoita: Haluaisit todella mennä tähän kouluun, mutta mahdollisuutesi tulla hyväksytyiksi ovat pienet.

2. Mahdollinen: Mahdollisuutesi tulla hylätyksi ovat suuremmat kuin hyväksytyt, mutta koulu hyväksyy joitakin oppilaita, joilla on valtuutesi.

3. Todennäköinen: Mahdollisuutesi tulla hyväksytyiksi ovat suuremmat kuin mahdollisuutesi tulla hylätyiksi.

4. Kiinteä: Pääset melkein varmasti sisään. Koulu harvoin hylkää oppilaat, joilla on valtakirjasi.

Sisällytä lopulliseen luetteloosi vähintään yksi kiinteä koulu, yksi todennäköinen tai mahdollinen koulu ja yksi saavutuskoulu. Huomaa, että Ivy Liigat ja muut koulut, joiden pääsyaste on alle 15%, ovat kaikkien opiskelijoiden tavoitettavissa, myös niillä, joilla on 4,0 ja täydelliset testitulokset.

Selvittääksesi mahdollisuutesi hyväksyä manuaalisesti, etsi luettelossasi olevien koulujen SAT/ACT -pisteet ja GPA -alueet. Useimmat koulut tarjoavat valikoiman keskimääräisille 50%: lle SAT/ACT -pisteistä hyväksytyille hakijoille. Jos pisteesi oli huomattavasti korkeampi kuin alueen korkein piste, niin tätä koulua voidaan pitää todennäköisenä tai vakaana.

Sama koskee GPA -tilastoja. Jos GPA on korkeimman raportoidun alueen viimeisimmällä luokalla yliopistossa, sinut todennäköisesti hyväksytään. Cappex antaa sinulle myös mahdollisuutesi päästä kouluun jos täytät profiilisi pisteilläsi ja GPA: lla, niin sinun ei välttämättä tarvitse tehdä kaikkea tätä jalkatyötä itse.

bethune cookmanin yliopiston hyväksymisaste

Jos hinta on sinulle tärkeä tekijä, Älä sulje pois mitään kouluja, koska ne ovat vielä liian kalliita. Aloita tutkiminen, mitkä koulut tarjoavat parhaita taloudellisia tukipaketteja. Usein yliopistojen verkkosivustot sisältävät taloudellisen tuen laskimia ja sisältävät tietoja ansioihin perustuvista avus- ja apurahaohjelmista.

Kustannustutkimuksiin, mukaan lukien taloudellinen tuki, apurahat ja lainat, suosittelen profiilin luominen Fastwebissä. Se tarjoaa helpon tavan etsiä apurahoja, jotka vastaavat tarpeitasi, ja sisältää lainahakutoiminnon sekä oppaan taloudellisen avun selvittämiseksi. Se on paras paikka mennä yliopiston raha -asioihin.

Tähän mennessä, sinulla on luettelo kouluista, jotka vastaavat tarpeitasi ja tavoitteitasi, ja voit alkaa suunnitella korkeakouluvierailuja ja koota sovelluksesi eri osat!

body_collegecampus-1 Amherst College ... mitä he todella piilottavat kaikkien näiden puiden taakse? Sinun täytyy käydä selvittääksesi.

Yhteenveto

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, kun päätät, mihin hakea yliopistoon, on arvioi mieltymyksiäsi ja persoonallisuuttasi niin löydät itsellesi sopivia kouluja. Korkeakouluja valittaessa on otettava huomioon monia eri tekijöitä, kuten sijainti, koko, hinta, akateemiset ohjelmat ja monet muut mahdollisuudet. Voit käyttää tutkimustasi online -resurssien, oppaiden tai tapahtumien, kuten yliopistomessujen, avulla. Suosittelen ensin verkkoresursseja, koska se on yksinkertaisin tapa lajitella vaihtoehtoja.

Pidä henkilökohtaiset mieltymykset aina mielessäsi ja vältä, että arvosanat tai arvovalta ajavat sinua kohti koulua, joka ei sovi sinulle. Tee sitten luettelo kouluista, joista luulet pitäväsi. Yritä kaventaa sitä tasapainottamalla luetteloasi valikoivuuden ja hinnan perusteella.

Vaiheet korkeakoulujen valitsemiseksi:

1. Tee itsearviointi
2. Harkitse laajoja tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa valintaasi
3. Harkitse tarkempia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa valintaasi
4. Tutkimuskoulut
5. Tee luettelo kouluista ensisijaisten tavoitteidesi perusteella
6. Rajaa luetteloa niin, että saldo sisältää vähintään yhden kiinteän, yhden todennäköisen tai mahdollisen ja yhden koulun

Jos olet rehellinen itsellesi ja teet vakavaa tutkimusta, päädyt luetteloon uskomattomista kouluista, jotka tarjoavat kaikki mahdollisuudet, joita etsit seuraavalla akateemisella matkallasi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta resurssia NCLEX -kysymyksille ja käytännön testeille

Otetaanko NCLEX? Tutustu kokoelmaan parhaista NCLEX -käytännön kysymyksistä ja testeistä, joiden kanssa voit opiskella.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

ECU: n pääsyvaatimukset

9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

Kirjoitatko työpaikkasuosituskirjeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa? Tutustu hyödyllisten näytteiden kokoelmaamme, jotta pääset alkuun.

Kalifornian parhaat koulut | Central Union High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Central Union High Schoolista El Centrossa, Kaliforniassa.

Mount Holyoke Collegen pääsyvaatimukset

Historialliset SAT -testipäivät 2014, 2013 ja enemmän

SAT: n historialliset testipäivät ovat tärkeitä monien tarkkojen tietueiden kannalta. Kollegion hallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa ylläpidä helppoa tietokantaa SAT-päivämääristä vuosille 2014, 2013, 2012, 2011 ja soforth. Me PrepScholarissa olemme tehneet kovaa työtä vanhojen levyjen kaivaamiseksi. Katso alempaa!

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se?

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se? Selvitä, mitä odottaa tästä Texas -testistä.

Coloradon yliopiston lohkareiden pääsyvaatimukset

15 parasta musiikkikoulua Yhdysvalloissa

Oletko kiinnostunut Yhdysvaltojen parhaista musiikkikouluista? Tutustu yksityiskohtaisiin musiikkikoulujen sijoituksiin löytääksesi sinulle sopivan koulun.

1120 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

SUNY Institute of Technology pääsyvaatimukset

ACT: ään rekisteröityminen: temppuja ja vinkkejä

Opi rekisteröitymään ACT: hen ja vältä yleisiä virheitä, jotka voivat maksaa rahaa ja aikaa.

Mikä on liittovaltion työohjelma? Määritelmä ja opas

Harkitsetko liittymistä korkeakoulun työopinto-ohjelmaan? Mikä on työtutkimuksen määritelmä, kuinka paljon voit ansaita, ja pitäisikö sinun työskennellä tuossa työssä? Selvitä täältä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

Arkansasin yliopisto, Pine Bluff Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Villanovan ACT -tulokset ja GPA

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

3 avainvinkkiä Salsa -luokan pukeutumiseen

Mietitkö, mitä pukeutua salsa -tanssitunneille? Katso mukavat ja tyylikkäät ideamme siitä, mitä pukeutua salsa -luokkaan.

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

Piemonten yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Estancia-lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Estancia High Schoolista Costa Mesassa, Kaliforniassa.

NCAA SAT -pisteet: Mitä sinun tulee olla kelvollinen

Mitä SAT -pisteitä ja GPA: ta tarvitset, jotta voit saada NCAA Clearinghousen? Ota selvää tästä ja opi, kuinka voit helposti täyttää vaatimukset.

Mount St.Mary Collegen pääsyvaatimukset