Mitä luokkia sinun pitäisi käydä lukiossa? Asiantuntijaneuvoja

On vaikea selvittää, mitkä luokat sinun pitäisi suorittaa lukiossa! Sinun ei tarvitse vain navigoida koulusi vaatimuksissa ja korkeakoulun odotuksissa, vaan sinun on otettava huomioon myös omat intressit, kyvyt ja elämä. Koska sinun on vastattava moniin eri kysymyksiin ja tehtävä päätöksiä, se auttaa suunnitteluprosessin aloittamisessa aikaisin.

Autamme sinua saamaan suuren kuvan perspektiivistä siitä, miltä lukiosta luokka näyttää, tämän oppaan avulla. Hajotamme myös yksityiskohdat lukion kurssivaatimuksista, valinnoista, joita sinun on tehtävä, ja jännittävistä mahdollisuuksista, joita saat tutkia! Jos mietit, mitä luokkia lukiossa kannattaa ottaa, tämän oppaan pitäisi olla hyvä lähtökohta oman henkilökohtaisen suunnitelmasi selvittämiselle.Mitä luokkia tarvitsen lukion valmistumiseen?

Suuri osa monista luokkavalinnoistasi perustuu lukion pakollisiin vaatimuksiin. Kaikilla lukioilla on tietty opetussuunnitelma, joka sinun on suoritettava valmistuaksesi. Todelliset yksityiskohdat vaihtelevat hieman koulusta toiseen, mutta yleensä se menee jotakuinkin näin:
 • neljä vuotta englantia (joskus kutsutaan kielitaiteeksi)
 • kolme tai neljä vuotta matematiikkaa
 • kolme vuotta tiedettä
 • kaksi tai kolme vuotta yhteiskuntatieteitä tai historiaa

Reitti valmistumiseen kartoitetaan useimmiten lukiosta.

On hyvä alkaa suunnitella ainakin lukiosi aikataulun pääpiirteitä aikaisemmin kuin myöhemmin. Tästä syystä yhdeksännellä tai kymmenennellä luokalla on järkevää lukea oppilaan käsikirja läpi ja järjestää sitten tapaaminen ohjausneuvojan kanssa. Neuvonantajasi on loistava resurssi naulata:

 • koulusi tarkat valmistumisvaatimukset
 • kaikki edellytykset mille tahansa kurssille, jota haluat jatkaa tiellä

Mitä luokkia korkeakoulut haluavat nähdä?

Onneksi useimmat oppilaitokset odottavat näkevänsä samat ydinluokat pääsylle kuin lukiot tekevät valmistumisensa. Se tarkoittaa, että yksinkertaisesti täyttämällä lukion opetussuunnitelman vaatimukset, sinulla on todennäköisesti kaikki transkriptio -ankat peräkkäin hakiessasi korkeakoulua!

Kuten aina, tietysti kaikki korkeakoulujen pääsyvaatimukset eivät ole täsmälleen samat, joten varmista, että saat selville tarkalleen, mitä luokkia kohdeoppilaitoksesi haluaa sinun ottavan lukiossa katsomalla sen pääsytietoja verkossa. Hae koko haku Googlesta haulla '[college name] pääsyvaatimukset'.

Tarkkuus

Tärkein asia, jota oppilaitokset etsivät lukiosta, on se, mitä he kutsuvat 'ankaraksi'. Pohjimmiltaan tämä on ajatus siitä, että olet viettänyt aikasi lukiossa haastaa itsesi ottamalla yhä vaikeampia tunteja. Korkeakoulut haluavat nähdä, että yrität aina päästä vain hieman kauemmas kuin otat.

Mikä on tarpeeksi tiukka kurssikuorma?

Tietäminen, että oppilaitokset haluavat nähdä sinun painostavan itseäsi, ei tarkoita ylikuormittamista romahtamiselle! Sen sijaan se tarkoittaa, että sinun on pyrittävä tasapainoon: ota luokkia, jotka ovat niin haastavia kuin pystyt käsittelemään, mutta myös osoita hyvää harkintaa äläkä ylikuormita itseäsi.

Tasapainon oppiminen tarkoittaa tietämistä olla pinoamatta viimeistä rockia!

Jos haluat strategioida perusteellisesti sen lukumäärän, jonka lukion kurssikuorman pitäisi osoittaa, tutustu oppaaseemme siitä, miltä haastava lukion kurssikuorma näyttää.

Chicagon yliopisto, painamaton gpa

Mitä päätöksiä teen valittaessa luokkia?

Vaikka lukiosi vaatimukset ja kohdeoppilaitoksesi pääsyodotukset täyttävät monet luokkasi lähtöpaikoista, henkilö, jolla on eniten vaikutus lukiosi opetussuunnitelmaan, on ... sinä!

Tässä mielessä katsotaanpa joitain valintoja, jotka sinun on tehtävä luokkia valittaessa.

Vaikeammat luokat tai korkeampi GPA?

Kun huomaat, että voit saada paljon parempia arvosanoja alemman tason kursseilla, sinulla on todella houkutus olla ottamatta erityisen haastavaa kurssikuormaa A -suorien suorittamisen hyväksi.

Mutta itse asiassa tämä on virhe. Jos saat suoraa A: ta vakiotason luokissa, oppilaitoksille tämä näyttää siltä, ​​että olet rullaamassa läpi eikä haasta itseäsi. Koska oppilaitokset katsovat aina GPA -asiakirjaasi kontekstissa (eli koska he tietävät, mitä oppilaitoksesi tarjoaa), he katsovat tätä kielteisesti.

Rannikko: hauskaa kolmen hengen kelkoille, kauheaa lukiolle.

Yleisesti ottaen sinun pitäisi painostaa itseäsi ottamaan korkein taso, jonka voit kohtuudella saada B tai korkeamman joka vuosi. Tämä pätee erityisesti luokkiin, joista olet kiinnostunut, jotka ovat vahvuuksiasi tai joita näet harjoittavasi yliopistossa.

mikä on sat -pistealue

Standardi, kunnianosoitukset tai AP/IB?

Kun valitset haastaa itsesi, tulee vielä yksi kysymys. Pitäisikö sinun ottaa luokan standardi, arvosanat tai AP -versio? Kaikki riippuu taitotasostasi ja kyvystäsi jokaisessa oppiaineessa. Selvittääksesi mittaustuloksesi, voit keskustella opettajan kanssa, oletko heidän mielestään valmis ylemmän tason kurssille, tai jos koulusi tarjoaa tämän, voit suorittaa harjoittelutestin nähdäksesi, oletko oikeutettu arvosanoihin.

Jos päätät arvosanojen ja AP: n välillä, AP on parempi vaihtoehto korkeakoulusovellusten parantamiseen. Jos pärjäät AP -testissä hyvin, tämä kansallinen vertailu auttaa oppilaitoksia ymmärtämään taitotasosi ja mahdollisesti antamaan sinulle korkeakoulututkinnon tai ainakin mahdollisuuden sijoittaa korkeamman tason korkeakoulututkintoon.

Jos sinulla on vaikeuksia päättää AP: n ja IB: n välillä, anna meidän auttaa sinua tekemään tämä päätös selittämällä näiden kahden erot.

Mitä vierasta kieltä minun pitäisi valita?

Mitä tulee yliopistoon, sillä ei ole väliä kielellä, vaan kuinka paljon aikaa vietät sen opiskeluun. Esimerkiksi neljä vuotta ranskaa on vaikuttavampaa kuin vuosi latinaa, kiinaa, sanskritia ja espanjaa.

Yksi hullu hyppy on mielenkiintoinen, mutta viisi? Se on sitoutumista haastamaan itsensä.

Suosittelemme, että käytät samaa vierasta kieltä neljä vuotta. Jos haluat nähdä, mikä kieli sopisi sinulle parhaiten, tutustu oppaaseemme, mitä vieraita kieliä sinun pitäisi opiskella lukiossa.

Mistä olen kiinnostunut?

Kun olet suunnitellut kaikki vaaditut tunnit, sinulla on vielä paljon tilaa aikataulussa valinnaisille aineille. Valinnaiset asiat ovat täysin sinun valintasi - tässä on aika kuunnella sydäntäsi ja löytää intohimosi.

Käytätkö valinnaisia ​​tilojasi esittävän taiteen, kuvataiteen, tekniikan, tietojenkäsittelytieteen tai muun harjoittamiseen, neuvot ovat samat kuin peruskursseilla: löydä mitä rakastat, pidä siitä kiinni ja jatka sitä kykyjesi korkeimmalla tasolla.

milloin voin tehdä teon

Jotta voisimme antaa sinulle käsityksen mahdollisuuksista, vaikka mikään koulu ei voisi tarjota kaikkia niitä, olemme pyöristäneet täydellisen luettelon kaikista lukion valinnaisista aineista.

Minkä luokan valinnoista minulla on valinnanvaraa?

Saattaa kuulostaa siltä, ​​että suuri osa lukion kokemuksestasi on jo esiohjelmoitu. Mutta itse asiassa voit päättää paljon enemmän kuin luulet!

Jopa pakollisissa pakollisissa luokissa sinulla on vielä sananvaltaa siitä, otatko ne standardiksi, arvosanoiksi tai AP: ksi. Ei vain sitä, mutta perusopetussuunnitelmassa on jopa jonkin verran valinnanvaraa. Tämä pätee erityisesti luonnontieteiden ja historian luokkiin, koska ne eivät ole kumulatiivisia eivätkä siten noudata tavanomaista etenemistä. Suurin valinta on tietysti valinnaissasi.

Tässä ovat vaihtoehtosi, aina suurimmasta.

Vähiten valittavissa: ydinaiheet

Englanti

On totta, että otat tämän kaikki neljä vuotta ja että lukiollasi on todennäköisesti vähiten valinnanvaraa siitä, mitä opiskelet englannin luokassa ja milloin. Voit kuitenkin päättää, kuinka paljon haluat haastaa itsesi.

Lue lisää kaikkien todennäköisesti esiintyvien englannin tai kielten taitojen jakautumisesta oppaastamme lukion englannin tunneille.

Matematiikka

Sinun ei ehkä tarvitse opiskella matematiikkaa joka vuosi. Silti, koska matematiikka on kumulatiivista (eli yhden vuoden oppiminen riippuu siitä, mitä opit edellisenä vuonna), ei yleensä ole niin paljon valinnanvaraa siitä, minkä matematiikan luokan voit ottaa. Aivan kuten englannin kielellä, sinulla on jonkin verran sanottavaa siitä, kuinka paljon haastaa itsesi jokaisella matematiikan tasolla.

Lukiosi on kehittänyt järjestyksen, joka yleensä on seuraavanlainen:

 • Algebra 1
 • Geometria
 • Algebra 2/trigonometria
 • Ennen laskentaa
 • Laskenta

Jos haluat kaivaa lisää, lue täydellinen selitys matematiikan tunneista, jotka sinun pitäisi suorittaa lukiossa.

Tiede

Tarvitset todennäköisesti kaksi tai kolme vuotta tiedettä. Kuten matematiikassa, yleensä on jo ennalta kehitetty eteneminen järjestyksessä, jossa voit ottaa luonnontieteellisiä tunteja. Yleensä se menee näin:

texasin yliopisto austinin hyväksymisasteella
 • maantiede/biologia
 • kemia
 • fysiikka

Silti, koska sinun ei tarvitse opiskella luonnontieteitä kaikki neljä vuotta, ja koska monet koulut tarjoavat erilaisia ​​luonnontieteellisiä valinnaisia ​​aineita, kuten tähtitiedettä, tämä on yksi opetussuunnitelman perusaiheista, jossa sinulla on valinnanvaraa, varsinkin jos tiede on yksi kiinnostuksesi tai vahvuutesi.

Täydellinen opas luonnontieteellisen koulutuksesi suunnitteluun lukiossa sisältää kaikki yksityiskohdat puolestasi.

Todella pahan hullu tiedelaboratorion tekeminen vaatii monenlaisia ​​tutkijoita.

Yhteiskuntatieteet/Historia

Sinulla on todennäköisesti kaksi tai kolme vuotta historiaa tai muita yhteiskuntatieteitä, kuten hallitus, kansalaisuus, talous, maailmankulttuurit tai maantiede. Samalla on hyödyllistä tietää, että vakiovaatimukset, joita sekä lukiot että korkeakoulut odottavat, ovat:

 • vuosi Yhdysvaltain/Amerikan historiaa
 • vuosi Euroopan/maailman historiaa
Koska sinun ei tarvitse ottaa historiaa lukion kaikkien neljän vuoden ajalta, tämä on toinen keskeinen vaatimus, joka sallii paljon valinnanvaraa, ja jossa sinulla on todennäköisesti monia vaihtoehtoja.

Jos haluat todella syvällisen tarkastelun kaikista yhteiskuntatieteiden mahdollisuuksista, lue oppaamme lukion historian tunneille, jotka sinun pitäisi ottaa.

Useimmat valinnat: Valinnaiset

Toisin kuin keskeiset pakolliset luokat, valinnaiset ovat lukion opetussuunnitelman tekemisiä. Näin transkriptisi näyttää oppilaitoksille, mistä olet kiinnostunut, mistä olet intohimoinen ja kuinka kovasti olet valmis työskentelemään näiden etujen ja intohimojen saavuttamiseksi.

Elät vain kerran: valitse valinnaisesi sen mukaan. #Tartu tilaisuuteen

Valinnaiset aineet ovat myös tapa löytää asioita, joista et aiemmin tiennyt olevan kiinnostuneita, tai tapa oppia erinomaisilta opettajilta, jotka eivät opeta ydinaineita. Ammattilaisvinkki: jos kuulet upeita asioita opettajasta, yritä parhaasi mukaan ottaa luokka kyseisen henkilön kanssa. Sillä ei ole väliä, mikä luokka on - hämmästyttävän opettajan oppimiskokemus on jotain, jota kuljetat mukanasi koko elämäsi.

Mikään koulu ei tarjoa samoja valinnaisia ​​aineita kuin toinen koulu, eikä kenenkään koulun ole mahdollista tarjota kaikkia mahdollisia valinnaisia. Tässä on joitain tyypillisiä tarjouksia luokittain:
 • Tietotekniikka: ohjelmointi, graafinen suunnittelu, web -suunnittelu
 • Englanti: journalismi, luova kirjoittaminen, puhe ja keskustelu
 • Perhe- ja kuluttajatiede: ravitsemus, lasten kehitys, kulinaariset kurssit
 • Matematiikka ja tiede: ympäristötiede, eläintiede, tähtitiede, tilastot
 • Yhteiskuntatieteet: psykologia, antropologia, talous
 • Visual and Performing Arts: piirustus, maalaus, valokuvaus, kuoro, bändi, orkesteri, teatteri

Jos haluat apua valitsemiesi valinnaisten aineiden määrittämisessä, lue oppaamme.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.