Mitkä ovat pistevalintakäytännöt Ivy Liigassa?

main_target.jpg

Monet opiskelijat olettavat, että korkeakoulut näkevät kaikki SAT- ja ACT -pisteet, kun he hakevat.

Kuitenkin, vaikka jotkut huipputason koulut vaativat täydelliset testaushistoriasi, monet eivät. Jotkut jopa sallivat pisteiden valinnan SAT: lle, jolloin voit lähettää vain tulokset, jotka haluat heidän näkevän, tai voit valita parhaan ACT -testin päivämäärän.symboli sekä ja ilman

Jos tavoittelet huipputason koulua, kuten Ivy League, Stanford tai MIT, lue tämä opas oppiaksesi, miten he arvioivat standardoituja testejä, joiden avulla voit valmistautua parhaiten.

body_update

Testauspäivitys vuodelle 2020

Koronaviruspandemian vuoksi, monet Ivy League -koulut ovat suorittaneet valinnaisen testin kaudelle 2020-2021. Tämä tarkoittaa, että sinun ei ehkä tarvitse lähettää testituloksia osana korkeakouluhakemuspakettiasi.

Jos haluat lisätietoja, tutustu tähän artikkeliin kouluista, jotka ovat suorittaneet valinnaisen testin vuonna 2020.

Tämän oppaan sisältö

Jaamme tämän luettelon arvostetuista kouluista kahteen luokkaan: korkeakoulut, jotka edellyttävät kaikkien pisteiden lähettämistä, ja korkeakoulut, jotka eivät. Sisällytämme lainauksia heidän pääsyverkkosivustoiltaan paitsi heidän käytännöistään useille pisteille, mutta myös siitä, miten he arvioivat useita testituloksia yleensä. Linkitämme myös kunkin koulun pääsyverkkosivustoon, jotta voit lukea tarkemmin niiden käytännöistä.

Korostamme myös oppilaitoksia, jotka mahdollistavat erityisesti College Boardin pistevalinnan (tai ACT: n samanlaisen vaihtoehdon). Lisäksi sisällytämme sovellusvinkkejä molempiin luokkiin, jotta voit luoda älykkään testin ottamisstrategian.

Korkeakoulut oppaassa

Korkeakoulut, jotka edellyttävät kaikkien pisteiden lähettämistä

Koska standardoituja testejä tekevät yritykset ovat helpottaneet korkeakouluille lähetettävien pisteiden valitsemista, harvempi koulu on vaatinut kaikkien testitulosten lähettämistä. Tällä hetkellä vain yksi Ivy -liigaista (Yale) tekee.

Näissä tapauksissa oppilaitokset edellyttävät, että lähetät koko testaushistoriasi (joskus kutsutaan 'testaustietueeksi') joko ACT- tai SAT -tietoja varten. Aiemmin jotkut oppilaitokset ovat jopa vaatineet testaushistoriaasi molemmista testeistä. Vaikka korkeakoulut usein sanovat keskittyvänsä korkeimpaan pisteeseen, kaikki pisteet vaativat oppilaitokset ottavat huomioon kaikki saamansa pisteet.

Yalen yliopisto

body_yale.jpg

' Hakijat, jotka ovat tehneet SAT- tai ACT -kokeen useita kertoja pitäisi raportoida kaikki tulokset siitä testistä, jonka he haluavat ilmoittaa. Hakijoiden, jotka päättävät raportoida sekä SAT: n että ACT: n pisteet, tulee ilmoittaa kaikki molempien testien tulokset ... Arvioidessaan SAT -tuloksia, pääsyvirkailijat keskittyvät korkeimpiin yksittäisiin osiotuloksiin kaikista testipäivistä. Jos esimerkiksi hakija otti SAT: n kahdesti, korkeimmat näyttöön perustuvat lukemisen ja kirjoittamisen sekä matematiikan pisteet otetaan huomioon erikseen. Arvioidessaan ACT -tuloksia vastaanottovirkailijat keskittyvät kaikkien testipäivien korkeimpaan ACT -yhdistelmään ottaen huomioon myös yksittäiset ACT -alipisteet. ''

Jos otat sekä SAT- että ACT -testin, voit valita lähetettävän testin. Mutta minkä testin valitsetkin, sinun on lähetettävä kaikki tulokset. He myös ylittävät sen kokeen tulokset, jonka päätät lähettää. Muista kuitenkin, että he näkevät kaikki pisteesi, vaikka 'virallisesti' he käyttävät vain korkeimpia pisteitä kustakin osiosta.

Kaikkien pisteiden koulujen strategia

Vaikka emme koskaan suosittele ACT: n tai SAT: n ottamista ennen kuin olet varma, että saat tavoitteesi - joko ensimmäistä kertaa tai uusintakokeella -, sinun on oltava erityisen varovainen uusinnoissa, jos jokin yllä olevista kouluista on sinulle paras vaihtoehto.

Erityisesti, älä ota ACT: tä tai SAT: ta kerran 'harjoitteluun' ennen kuin opit korkeamman pistemäärän uusintakokeesta. Nämä oppilaitokset näkevät alemman 'harjoituspisteen' ja ottavat sen huomioon.

Sen sijaan, tehdä täyspitkistä, tiukasti ajoitetuista käytännön testeistä tärkeä osa opinto-ohjelmaa , joten sinulla on varmempi käsitys siitä, millaiseksi tuloksesi tulee, ennen kuin otat ACT/SAT -ohjelman ensimmäistä kertaa.

Ole myös varovainen SAT/ACT: n uudelleenvalinnassa, jotta voit parantaa yhtä osista. Jos esimerkiksi sait matalan kriittisen lukemisen pisteet ensimmäistä kertaa SAT: llä, älä opiskele yksinomaan CR: tä ennen uudelleenkoulutusta. Jos muut pisteet (matematiikka ja kirjoittaminen) laskevat paljon, se voi pienentää yhdistettyjä pisteitä toisella kerralla, mikä ei näytä hyvältä.

Sinun tulisi myös olla varovainen SAT: n tai ACT: n uudelleenarvioinnissa yli kolme kertaa, koska taas he näkevät kaikki pisteet ja eivät näytä hyvältä, jos pisteet eivät parane merkittävästi.

Joitakin viimeisiä neuvoja: jos käytät SAT: ää, Ota PSAT toisen vuoden aikana, jotta voit saada todellista, pisteytettyä SAT -harjoittelua ennen kuin otat SAT: n. Ja jos käytät ACT: tä, muista, että sinulla on mahdollisuus poistaa tietueet tietystä testipäivästä. Et voi lähettää pisteitä, joita ei enää ole!

Korkeakoulut, jotka eivät vaadi kaikkia pisteitä

Korkeakouluilla, jotka eivät vaadi kaikkien pisteiden lähettämistä, on usein käytössä pääsykäytännöt, joissa he ottavat huomioon vain korkeimmat pisteet joko yhdestä testipäivästä tai ylimääräisestä pisteytyksestä. Siksi he eivät vaadi kaikkia pisteitä - koska he eivät joka tapauksessa ota huomioon alhaisimpia.

Monet näistä oppilaitoksista hyväksyvät myös College Boardin Score Choice -ominaisuuden, jonka avulla voit valita lähetettävät tulokset. (Lue lisää pistevalinnasta täältä.) ACT: llä ei ole pisteiden valintaa, mutta sen avulla voit valita lähetettävän testin päivämäärän.

body_footforward.jpg

Voit laittaa parhaat pisteet eteenpäin pistevalintakouluissa.

Muuten, 'superscoring' tarkoittaa parhaiden osiotulosten yhdistämistä eri testipäivistä korkeimman mahdollisen yhdistelmäpistemäärän luomiseksi. Monet tämän luettelon kouluista ovat SAT: n yläpisteitä, mutta ACT: n osalta on tavallisempaa katsoa vain korkeimpia yhdistelmäpisteitä.

Brownin yliopisto

' Hyväksymme pisteet. Teemme huippupisteitä sekä nykyisessä että uudessa SAT: ssä, mutta emme tee pisteitä käyttämällä testin molempien versioiden tuloksia. ACT: n osalta otamme huomioon kunkin osion korkeimmat pisteet; emme kuitenkaan laske superpisteytettyä ACT -yhdistelmäpistettä. ''

Jos otat SAT: n useammin kuin kerran, Brown ottaa automaattisesti huomioon korkeimmat pisteet (edellyttäen, että kaikki tulokset ovat joko vanhasta tai uudistetusta SAT: sta), mutta voit myös käyttää Score Choicea päättääksesi, mitkä tulokset toimitetaan. ACT: ssä he keskittyvät kunkin osan korkeimpiin pisteisiin, mutta eivät laske 'ylisuoritettua' yhdistelmää. Voit valita parhaan lähetettävän ACT -testipäivänsi tämän mielessä.

Columbian yliopisto

”Hakijat voivat valita SAT: lle Score Choice -vaihtoehdon tai haluat lähettää tietyt ACT -yhdistelmäpisteet .... Jos otat tentin useammin kuin kerran, sinua arvioidaan yksittäisen osion korkeimman pistemäärän perusteella. Huomaa, että jos olet ottanut sekä uudistetun SAT: n että edellisen SAT: n, hyväksymme pisteet molemmista; Otamme kuitenkin huomioon vain korkeimmat testitulokset, jotka on raportoitu yhdestä testiversiosta, ei molemmista versioista. ''

Columbian politiikka on hyvin samanlainen kuin Brownin. Voit käyttää Score Choicea SAT: lle tai valita parhaan lähetettävän ACT -yhdistelmän.

Cornellin yliopisto

body_cornell.jpg

'Ota huomioon, että Cornell osallistuu College Board Score Choice -ohjelmaan . SAT: n osalta Cornell ottaa huomioon korkeimmat pisteet testipäivinä. ACT: n osalta Cornell pitää korkeinta yhdistelmäpistettä kaikkien ACT -testipäivien aikana. Muistutuksena, ACT ei luo uusia tietueita yhdistämällä eri testipäivien pisteitä. ''

Cornell ei edellytä kaikkien pisteiden lähettämistä, ja se yhdistää eri SAT -kokeen päivämäärien osavuositulokset, mutta vain yhdistelmäpisteet eri ACT -testipäivistä, ei osituloksia.

Dartmouth College

' Dartmouth sallii Score Choicen käytön .... Pidämme SAT: n korkeimpia komponenttipisteitä, vaikka tulokset olisivat eri päivämääriä. ACT: n osalta komitea pitää korkeimpia yhdistelmäpisteitä eikä yhdistä useiden testipäivien osa-pisteitä. Emme suosittele liiallista testausta. '

Kuten muutkin Ivies Brown ja Columbia, he katsovat korkeimpia SAT -osioita eri päiviltä, ​​mutta vain korkeinta ACT -yhdistelmää.

Duke University

' Hakijat voivat valita SAT: n Score Choice -vaihtoehdon ja halutessaan lähettää pisteitä tietyistä ACT -testipäivistä. Emme vaadi hakijoita toimittamaan kaikkia testituloksiaan-vain niitä, jotka ovat välttämättömiä testausvaatimuksen täyttämiseksi .... Duke ottaa huomioon viralliset tulokset sekä tulokset, jotka ilmoitetaan itse hakemuksessa. Esseetulosten lähettäminen ACT: stä ja/tai SAT: sta on vapaaehtoista.

Opiskelijoille, jotka lähettävät sekä ACT- että SAT -pisteet, Duke pitää parhaita pisteitäsi. '

Duke, sinulla on täysi määräysvalta, mitkä tulokset lähetetään! Ja jos lähetät useita pisteitä, he käyttävät sitä parasta pistettä. Tämä on itse asiassa äskettäinen muutos heidän politiikkaansa - he vaativat kaikkia pisteitä.

Harvardin yliopisto

'Olet vapaa käyttää College Boardin Score Choicea vaihtoehto tai vastaava vaihtoehto, jonka ACT tarjoaa Harvardiin haettaessa. ''

Harvard ei sano, että he keskittyvät automaattisesti korkeimpiin pisteisiin, jos he saavat enemmän kuin yhden SAT- tai ACT -pistemäärän. He kuitenkin sanovat 'emme tunnusta numeroilla' ja 'otamme huomioon koulutustaustasi arvioidessasi pisteitä'. Tämä on osa kokonaisvaltaista hakemusten tarkastelua, jossa pyritään ottamaan huomioon koko hakija. Edelleen, Harvard on yksi maan kilpailukykyisimmistä kouluista, joten suosittelemme asettamaan parhaat pisteet eteenpäin joko Score Choice -toiminnolla tai lähettämällä parhaan ACT -testipäivän.

KANSSA

'Opiskelijat ovat vapaasti käyttää College Boardin Score Choicea vaihtoehto ja ACT: n mahdollisuus lähettää valitsemasi pisteet. ''

MIT sanoo, että ne ylittävät testitulokset, joten Score Choice voi olla hieman tarpeeton. He jopa ylittävät vanhan ja uuden SAT: n, mikä on epätavallista. He myös ylittävät ACT: n sanomalla, että 'he pitävät kussakin osiossa korkeinta pistettä' sekä SAT: lle että ACT: lle. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet ottanut ACT: n useammin kuin kerran, ja parhaat jaksopisteesi jakautuvat testipäivien välillä, saattaa olla edullisempaa lähettää kaikki ACT -päivämäärät, jotta MIT ylittää ne.

Princetonin yliopisto

' Sallimme hakijat käyttää SAT: n pisteiden valintaominaisuutta ja hyväksyä vain ACT: n korkein yhdistelmäpiste, mutta suosittelemme kaikkien testitulosten lähettämistä. ''

Kuten muutkin Iviesit tässä osiossa, Princeton on hyvä College Boardin Score Choice ja sen ACT -vastine.

Stanfordin yliopisto

' Suosittelemme, että ilmoitat vain itse parhaista pisteistäsi sovelluksen testausosiossa. Voit myös lähettää virallisia pisteitä Stanfordiin, mutta tätä ei vaadita, jotta voimme tarkistaa hakemuksesi. Jos sinulle tarjotaan pääsyä ja haluat ilmoittautua, vaaditaan virallisia pisteitä, jotka vastaavat itse ilmoittamiasi pisteitä. Jotta testituloksia voidaan pitää virallisina, ne on lähetettävä suoraan kollegion hallitukselta tai ACT: ltä. ''

Stanford sallii pistevalinnan ja se saa myös huippupisteet sekä SAT: lle että ACT: lle.

Kalifornian yliopiston järjestelmä

Vuodesta 2020 alkaen Kalifornian yliopiston järjestelmä on valinnainen. Tämä tarkoittaa, että opiskelijat voivat halutessaan lähettää ACT- tai SAT -testituloksensa pääsyä varten. ( Ulkomaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden on ehkä vielä toimitettava testitulokset Jos et kuitenkaan lähetä testituloksia, se ei vaikuta haitallisesti mahdollisuuksiisi päästä UC: hen tai sen oppilaitoksiin.

Chicagon yliopisto

body_chicago.jpg

' SAT- tai ACT-pisteitä lähettävät opiskelijat voivat jakaa joko virallisia tai itse raportoituja pisteitä. Opiskelijoiden, jotka jakavat itse raportoidut pisteet, ei tarvitse lähettää virallisia tulosraportteja, elleivät he ole hyväksyttyjä ja päättävät ilmoittautua. Voit ilmoittaa testitulokset itse koalition tai Common Applicationin kautta. Sinun ei tarvitse yliarvioida omia tuloksiasi tai laskea pisteitäsi uudelleen millään tavalla; lähetä pisteesi täsmälleen sellaisina kuin ne saat. ''

UChicago ei kiellä pistevalintaa, mutta he suosittelevat kaikkien pisteidesi lähettämistä , koska he katsovat vain korkeimpia.

Pennsylvanian yliopisto

'Siitä huolimatta sallimme pistevalinnan , kannustamme opiskelijoita lähettämään koko testaushistoriansa sekä ACT- että SAT -kokeisiin. '

Kuten Dartmouth ja Princeton, UPennin avulla voit lähettää haluamasi tulokset mutta mieluummin lähetät ne kaikki. On myös syytä huomata, että ne ylittävät sekä SAT: n että ACT: n, joten hyödyt usein useiden pisteiden lähettämisestä.

Vanderbiltin yliopisto

'Vain korkeimmat [SAT] -osion pisteet otetaan huomioon osana lopullista pääsypäätöstä ... Voimassa [2019] alkaen Vanderbilt aloittaa ACT -pisteiden korottamisen. Vanderbilt on korvannut SAT -tulokset vuosien ajan, joten tämä päivitys tarkoittaa, että Vanderbilt tulostaa nyt sekä SAT: n että ACT: n. ''

Joten molemmissa testeissä Vanderbilt kannustaa sinua lähettämään kaikki pisteet, jotta he voivat tulostaa ne paremmin!

Pistevalintakoulujen strategia

Toisin kuin 'kaikki tulokset' -koulut, voit vapaasti lähettää pisteitä yhdestä testipäivästä ACT: lle tai käyttää pistevalintaa yhdistääksesi tulokset useista päivämääristä SAT: lle.

Tämä tarkoittaa sitä, että erittäin korkea komposiittipaine on pienempi joka kerta, kun otat SAT -laitteen - Joten jos tarvitset, voit suorittaa uudelleen, jonka tavoitteena on parantaa matematiikkaa ja olla murehtimatta liikaa kriittisestä lukemisesta ja kirjoittamisesta. Sinun ei myöskään tarvitse stressata vain kahdesta tai kolmesta testistä, koska sinun ei tarvitse lähettää jokaista testipäivää (jos kuitenkin opiskelet huolellisesti, sinun ei tarvitse suorittaa SAT- tai ACT -toimintoa uudelleen kuin kaksi tai kolme kertaa).

Pohjimmiltaan, SAT: n tavoite on luoda korkein yksittäinen komposiitti ja älä ole huolissasi alemmista pisteistäsi.

ACT: n osalta on kuitenkin tärkeää huomata, että vaikka jotkut koulut (MIT ja UChicago) ylittävät ACT: n, useimmat koulut katsovat vain korkeinta kokonaiskomposiittia .

Joten sinun ei tarvitse huolehtia ACT: n uusimisesta, koska sinun on lähetettävä korkein yhdistelmäsi näihin kouluihin. Se tarkoittaa kuitenkin, että joka kerta kun otat ACT: n, sinun on tutkittava kaikki osat maksimoidaksesi lopullisen komposiittisi (ACT: n yhdistelmä lasketaan keskiarvona, joten alempi osa voi vetää komposiittiasi alas).

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lycoming College pääsyvaatimukset

Länsi -Virginia Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Tämän vuoden Ole Miss ACT -pisteet ja GPA

Worcesterin ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Sewanee: Etelä -yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun tulee tietää Black Rockin vaihtoehto-/jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Black Rock Alternative/Continuation School -yliopistosta paikassa Yucca Valley, CA.

Paras Yhdysvaltain historian muistiinpanoja opiskelemaan

Etsitkö AP US History -tutkimuksia, joiden kanssa opiskella? Tässä on täydellinen opas Yhdysvaltain historiaan sekä erittely päivitetystä AP-tentistä.

St. Francis yliopiston pääsyvaatimukset

Madonnan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Parhaat korkeakoulujen hakusivustot, tarkistetut (10 parasta)

Mitä verkkosivustoja sinun tulisi käyttää oppilaitoksellesi? Tässä ovat suosituimmat 10 suosikki korkeakoulujen hakusivustoani, mukaan lukien Cappex, Unigo ja paljon muuta.

4 vinkkiä toimivan Johns Hopkinsin esseen kirjoittamiseen

Oletko huolissasi Johns Hopkins -lisäaineesta? Tutustu Johns Hopkinsin esseisiin, jotka toimivat ja oppivat kirjoittamaan oman voittavan esseen.

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Marylandin yliopiston itärannikon SAT-tulokset ja GPA

4 vinkkiä erottuviin Carnegie Mellon -esityksiin

Etkö ole varma, miten lähestyä Carnegie Mellonin esseekehotteita? Opi kirjoittamaan tähti-CMU-esseitä ja tutustu onnistuneisiin Carnegie Mellonin esseesimerkkeihin.

Onko PSAT-pisteesi kansallisten ansioiden mukainen?

Mitä PSAT-pisteitä tarvitset voidaksesi päästä kansallisen ansioiden semifinalistiin vuosina 2015/2016? Tässä on täydellinen opas PSAT-pisteiden raja-arvoihin.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

5 parasta yritystä aloittaaksesi urasi

Mikä on paras liiketoiminnan pääaine? Tutustu suuryritysten luetteloomme, jossa on paljon ideoita siitä, mitä opiskella yliopistossa.

Nebraskan yliopisto - Omahan pääsyvaatimukset

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

Tietoja PSAT/NMSQT: Expert Guide -oppaasta

Kiinnostaako PSAT/NMSQT? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valmistautuessasi tähän testiin ja saadaksesi National Merit -apurahoja.

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pääsylippu: Mikä se on, miten se tulostetaan ja mitä tehdä, jos menetät sen

Mietitkö, kuinka SAT-pääsylippusi toimii testipäivänä? Näin löydät sen ja kuinka tulostaa se.