Mitä hydraatit ovat? Määritelmä, nimeäminen ja esimerkit

ominaisuus_hydraatit

Mitä hydraatit ovat? Jos opiskelet kemiaa, sinun on todennäköisesti tiedettävä, mikä hydraatti on ja mikä rooli se palvelee.

Tässä oppaassa annamme täydellisen selityksen hydraateista , mukaan lukien hydraatin määritelmä, kolme erilaista hydraattityyppiä, säännöt, jotka sinun on tiedettävä, jotta voit nimetä hydraatit ja kirjoittaa niiden kaavat, sekä yleisiä esimerkkejä hydraateista, joista olet ehkä kuullut.vaatimukset päästä uclaan

Mitä hydraatit ovat?

Mikä on hydraatti? Hydraatti on mikä tahansa yhdiste, joka on absorboinut vesimolekyylejä ympäristöstään ja sisällyttänyt ne rakenteeseensa. Hydraatteja on kolme tyyppiä: epäorgaaniset, orgaaniset ja kaasu- (tai klatraatti) hydraatit.

 • Epäorgaaniset hydraatit: Epäorgaanisten hydraattien vesimolekyylit ovat vain sidottu löyhästi yhdisteeseen, eikä siihen liity kemiallisia reaktioita. Vesimolekyyli (t) voidaan poistaa yhdisteestä melko helposti, esimerkiksi kuumentamalla. Epäorgaaninen hydraatti, joka on menettänyt vesimolekyylinsä, tunnetaan vedettömänä. Epäorgaaniset hydraatit ovat yleisin hydraattityyppi.
 • Orgaaniset hydraatit: Orgaaninen hydraatti syntyy, kun vesimolekyyli lisätään aldehydin tai ketonin karbonyyliryhmään. Orgaanisissa hydraateissa vesimolekyylit ovat reagoineet kemiallisesti yhdisteen kanssa ja sitoutuneet siihen.
 • Kaasu hydraatit: Kaasun hydraateissa vesimolekyylit muodostavat löysän kehyksen kaasumolekyylin ympärille, joka on yleensä metaania.

Suurin osa hydraateista on epäorgaanisia hydraatteja, ja niitä käytetään ja tutkitaan useimmin. Suurin osa tästä oppaasta keskittyy epäorgaanisiin nesteisiin.

todiste lukion valmistumisesta

Mikä on hydraattikemian nimeämisjärjestelmä?

Epäorgaanisten hydraattien kaavojen kirjoittamiseen ja nimeämiseen on noudatettava erityisiä sääntöjä. Koska vesimolekyylit eivät ole osa yhdisteen todellista rakennetta, tämä vaikuttaa epäorgaanisten hydraattien kemiallisten kaavojen kirjoittamiseen. Esimerkki hydraattikaavasta on $ CaCl_2 $ ⋅ $ 2H_2O $. Piste, joka erottaa $ CaCl_2 $ kahdesta vesimolekyylistä, ei ole kertosymboli. Se osoittaa, että vesimolekyylit eivät ole sitoutuneet yhdisteeseen, ja siksi se on hydraatti.

Jotta hydraatti voidaan nimetä oikein, anna ensin suolan nimi. Nimen toinen osa alkaa etuliitteellä. Etuliite määräytyy hydraatin vesimolekyylien lukumäärän mukaan, jonka itse suola määrittää. Lisää sitten etuliitteeseen sana 'hydraatti', jotta saat koko hydraatin nimen. Yllä annetulle kaavalle sen hydraatin nimi on kalsiumklorididihydraatti. Etuliitettä di käytetään, koska siinä on kaksi vesimolekyyliä.

Alla on etuliitteet erilaisille vesimolekyyleille.

H20 -molekyylien lukumäärä Etuliite
0.5 hemi-
1 mono-
1.5 sesqui-
2 alkaen-
3 tri-
4 tetra-
5 penta-
6 heksa-
7 hepta-
8 okta-
9 ei-
10 deka-

Tässä on muutamia esimerkkejä hydraattikaavoista ja niiden nimistä, jotta saat paremman käsityksen hydraattiyhdisteiden nimistä.

 • $ CuSO_4 $ ⋅ $ 5H_2O $: Kupari (II) sulfaattipentahydraatti (Nimen roomalaiset numerot osoittavat kationin positiivista varausta. Tässä tapauksessa kupari -ionin varaus on 2+)
 • $ CoCl_2 $ • $ 6H_2O $: Koboltti (II) kloridiheksahydraatti
 • $ BeSO_4 $ ⋅ $ 4H_2O $: Beryllium -sulfaattitetrahydraatti
 • $ K_2CO_3 $ ⋅ $ 1.5H_2O $: Kaliumkarbonaattiseskvihydraatti
 • $ CaSO_4 $ ⋅ $ 0.5H_2O $: Kalsiumsulfaattihemihydraatti

body_hydrates

Mitkä ovat yleisiä esimerkkejä hydraateista?

Luultavasti tiedät jo joitain nesteitä sen jälkeen jotkut niistä ovat tavallisia jokapäiväisiä tuotteita. Mitä hydraatteja käytetään yleisesti kemian maailman ulkopuolella? Alla on viisi yleistä hydraattiesimerkkiä. Kaikki nämä ovat epäorgaanisia hydraatteja.

syöpänaisen ominaisuudet

Epsom -suolat

 • Hydraatin nimi: Magnesiumsulfaattiheptahydraatti
 • Kaava: $ MgSO_4 $ ⋅ $ 7H_2O $
 • Käyttö: Epsom -suoloilla on erilaisia ​​käyttötarkoituksia, kuten rauhoittavia kipeitä lihaksia, kylpysuolana, systolisen verenpaineen alentamiseksi ja maaperän lisäaineena kasvien kasvun edistämiseksi.

Pesusoodaa

 • Hydraatin nimi: Natriumkarbonaattidekahydraatti
 • Kaava: $ Na_2CO_3 $ ⋅ $ 10H_2O $
 • Käyttö: Pesusooda oli varhainen saippuan muoto. Nykyään sitä käytetään edelleen joskus pesuaineena. Pesusooda on kuohuviiniä, mikä tarkoittaa, että se menettää osan vesimolekyyleistään huoneenlämmössä.

Borax

 • Hydraatin nimi: Natriumtetraboraattidekahydraatti
 • Kaava: $ Na_2B_4O_7 $ ⋅ $ 10H_2O $
 • Käyttö: Borax on ainesosa monissa kosmetiikoissa, pesuaineissa, emalilasiteissa ja palonestoaineissa.

body_boraxwashingsoda

Pesun aikana saatat työskennellä hydraattien kanssa!

Kuparisulfaatti

 • Hydraatin nimi: Kupari (II) sulfaattipentahydraatti
 • Kaava: $ CuSO_4 $ ⋅ $ 5H_2O $
 • Käyttö: Hydraattimuodossaan kuparisulfaatti muuttuu kirkkaan siniseksi ja sitä on käytetty maalausten ja keramiikan väriaineena. Sitä on käytetty myös sieni- ja rikkakasvien torjunta -aineena.

Kobolttikloridi

 • Hydraatin nimi: Koboltti (ll) kloridiheksahydraatti
 • Kaava: CoCl₂⋅ 6H20
 • Käyttö: Hydraattimuodossaan kobolttikloridi on violetti, kun taas sen vedetön muoto on vaaleansininen. Kobolttikloridilla päällystettyjä papereita myydään kosteuden havaitsemiseksi. Paperit, jotka ovat injektiopullossaan, alkavat sinisenä, mutta muuttuvat vaaleanpunaisiksi, kun ne poistetaan, jos kosteutta havaitaan.

Johtopäätös: Mikä on hydraatti?

Mitä hydraatit ovat kemiassa? Hydraatin määritelmä on, että se on yhdiste, jossa on ylimääräisiä vesimolekyylejä, jotka ovat osa sen rakennetta. Nämä vesimolekyylit ovat imeytyneet sen ympäristöön. Hydraatteja on kolme tyyppiä: epäorgaaninen, orgaaninen ja kaasu. Epäorgaaniset hydraatit ovat ylivoimaisesti yleisin hydraattiyhdiste.

Epäorgaanisten hydraattien kaavojen ja nimien kirjoittamiseen on olemassa erityiset säännöt. Kaavoille suolakaava kirjoitetaan ensin, sitten piste ja sitten vesimolekyylit. Hydraattikemian nimissä suola nimi kirjoitetaan ensin, sitten etuliite vesimolekyylien lukumäärästä riippuen ja sitten sana 'hydraatit'.

tie ei ole kulkenut voimakkaan pakkanen

Joistakin epäorgaanisista hydraateista on tullut suosittuja kotitalous- ja teollisuustuotteita, kuten booraksia, pesusoodaa ja Epsom -suoloja.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.