Mitkä ovat sarviapilan terveyshyödyt?

ominaisuus

Sarviapila on todella monikäyttöinen yrtti. Länsi -Aasian ja Välimeren ihmiset ovat käyttäneet sarviapilaa tuhansien vuosien ajan maustamaan ruokaa, parantamaan terveyttä ja rauhoittamaan iho -oireita. Viime vuosina fenugreek on saavuttanut maailmanlaajuisen suosion yrttilisäaineena, jolla on erilaisia ​​terveysvaikutuksia.

Vaikka sarviapilalla on monia lupaavia sovelluksia, kaikkia sen käyttötapoja ei ole vielä tuettu tiukalla tieteellisellä tutkimuksella. Tässä oppaassa kerrotaan, mitkä sarviapilan terveysvaikutuksista ovat todisteita ja mitkä ovat enemmän kansanperinnettä kuin tosiasioita.Lue lisää, mitä sarviapila on, mitä se tekee kehossa ja mistä voit ostaa sarviapilaa kokeilemaan sitä itse.

Aluksi mikä tämä monitoiminen yrtti oikein on?

Mikä on sarviapila?

Sarviapila (tieteellinen nimi Trigonella foenum-graecum ) on kasvi kotoisin Länsi -Aasiasta ja Välimereltä. Siinä on kolme vihreää tai keltaista pitkänomaista lehteä, jotka voidaan syödä tuoreina tai kuivattuina.

Sarviapilan lehdet ja siemenet ovat tärkeä ruoanlaittoon ja lääkkeisiin . Sarviapilan siemenet, jotka tunnetaan myös nimellä methi -siemenet, ovat yleinen ainesosa intialaisissa curryissa sekä turkkilaisessa, persialaisessa, eritrealaisessa, etiopialaisessa ja egyptiläisessä keittiössä. Makean, vaahterasiirapin kaltaisen tuoksun ja maun vuoksi sarviapilan siemeniä lisätään myös keinotekoiseen vaahterasiirappiin, karkkeihin, jäätelöön, juomiin, tupakkaan, saippuoihin ja kosmetiikkaan.

Vaikka ihmiset käyttävät sarviapilan siemeniä monenlaisissa tuotteissa tänään, he ovat myös olleet kuluttaa niitä tuhansia vuosia. Arkeologit ovat löytäneet Irakista keitettyjä sarviapilan siemeniä, jotka ovat peräisin 4000 eKr!

Sarviapilan siemenet eivät vain maistu hyvältä, vaan niillä on useita terveyshyötyjä. Katsotaanpa tarkemmin koostumus sarviapilan tai methin siemenistä selvittää, miksi ne toimivat tehokkaana yrttilisäaineena.

siemenet

Sarviapilan siemenet ovat siellä, missä lääketieteellinen taikuus tapahtuu.

Mikä saa sarviapilan toimimaan? Tärkeitä yhdisteitä

Kuten alla luet, sarviapilan terveysvaikutuksiin kuuluu verensokerin säätely, maidon virtauksen stimulointi uusilla äideillä, hormonien ylläpito ja tulehdusten hoito. Tiedemiehillä on hajotti joitain sarviapilan siementen tärkeimmistä yhdisteistä päästäkseen yrtin hyödyllisiin vaikutuksiin. Nämä ovat joitakin tärkeimmistä:

on 1030 hyvä sat pisteet
 • Trigonelliini : betaiinimolekyyli, jota on myös kahvissa ja sinimailassa ja joka voi auttaa ehkäistä ja hoitaa diabetesta .
 • 4-hydroksi-isoleusiini ja 2-oksoglutaraatti : molekyylejä, joilla on insuliinia stimuloiva vaikutus.
 • Protodiosiini : yhdiste, jolla voi olla afrodisiakkisia vaikutuksia.
 • Diosgeniini ja Yamogeniini : yhdisteet, joita käytetään kaupallisessa synteesissä progesteroni ja muut steroidituotteet.
 • 3-hydroksi-4,5-dimetyyli-2 (5H) -furanoni : yhdiste, joka aiheuttaa a vaahterasiirappin tuoksu kehon eritteissä.

Nyt kun olet alkanut ymmärtää sen tärkeimpiä käyttötarkoituksia, katsotaanpa tarkemmin mitä sarviapila tekee ja miksi se toimii. Ensinnäkin varoituksen sana yrttilisäravinteista.

Katso ennen kuin hyppäät. Jonkin verran

Katso ennen kuin hyppäät! Jotkut vähittäiskauppiaat välittävät enemmän tuloksestaan ​​kuin terveydestäsi.

Miksi sinun pitäisi olla varovainen yrttilisäravinteiden suhteen

Kasviperäiset lääkkeet voivat olla erittäin tehokkaita vaihtoehtoisia hoitoja reseptilääkkeille. Samaan aikaan on a vähittäiskauppiaiden suuri yritys, joka liioittelee terveysväitteitä markkinoimaan tuotteitaan ja ansaita rahaa.

Paras tapa arvioida nämä väitteet on ottaa a katso objektiivista, tiukkaa tieteellistä tutkimusta. Onko lisäainetta testattu satunnaistetussa kontrollikokeessa ja onko sen osoitettu olevan tilastollisesti merkitseviä vaikutuksia? Jos sen hyödyt ovat puhtaasti anekdoottisia, et ehkä halua tuhlata aikaasi tai rahaa tai pahimmassa tapauksessa riskiä aiheuttaa itsellesi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Nämä johtavat periaatteet mielessämme olemme analysoineet tieteellistä näyttöä fenugreek -oletetuimpien etujen takana. Lue aiheesta paras sarviapilan käyttö ja tieteelliset todisteet, jotka tukevat niitä.

Sarviapilan edut: 4 suositun käytön analyysi

Ihmiset ottavat sarviapilaa eri muodoissa yrttilisäaineena. Sen eniten yhteinen muoto on pilleri tai kapseli, mutta siitä voidaan valmistaa myös teetä jauhetaan ja yhdistetään muiden ainesosien kanssa hauteeksi ja levitetään loukkaantuneelle iholle.

Yleisimmin väitetyt sarviapilan edut ovat maidontuotanto uusilla äideillä, verensokeri, testosteroni ja miesten libido sekä tulehdusten hoito.

Katsotaanpa sarviapilan neljää parasta hyötyä sekä näitä vaikutuksia tukevia tutkimuksia. Vaikka nämä ovat parhaita saatavilla olevia tutkimuksia, toivottavasti tutkijat jatkavat sen vaikutusten arviointia ja saada lisää tietoa mitä sarviapila tekee ja miksi se toimii.

vauva

Sarviapila voi toimia galaktagogina. (Jatka vierittämistä oppiaksesi, mitä galaktagogi tarkoittaa.)

Käyttö 1: Maidontuotannon parantaminen uusilla äideillä

Sarviapilaa käytetään laajalti a galaktagogi tai maidon virtausta tehostava aine uusissa äideissä. Imettävät naiset ottavat sarviapilan pillereinä tai juovat teetä jälkeen he ovat saaneet lapsen.

Vaikka sarviapila näyttää olevan tehokas galaktagoga, se voi olla haitallisia vaikutuksia, jos otat sen raskauden aikana. Useimmat lääkärit neuvovat, että naisten tulisi ottaa sarviapilan lisäravinteita vasta syntymän jälkeen eikä ennen.

Katsotaanpa yhtä tutkimuksista, jotka tukevat sarviapilan tehokkuutta galaktagogina.

Todisteet: Sarviapila ja maidontuotanto

Tämä tutkimus tutki sarviapilan teen tehokkuus galaktagogina uusille äideille. Se jakoi 66 äiti-lapsi -paria kolmeen ryhmään. Yksi ryhmä joi teetä päivittäin, toinen lumelääkettä ja kolmas ei juonut teetä ja toimi kontrolliryhmänä.

Tutkijat tarkastelivat äidinmaidon määrää ja imeväisten painonnousua muutaman päivän aikana ja havaitsivat huomattavasti suurempi tilavuus ja painonnousu sarviapilan teetä juovassa ryhmässä. Tutkimuksen perusteella tutkijat päättivät, että Äidin galaktagogi -yrttiteetä lisäys näyttää olevan hyödyllinen rintamaidon tuotannon tehostamisessa ja vauvan syntymäpainon palautumisen helpottamisessa synnytyksen alkuvaiheessa.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan sarviapilaa maitoa parantavana aineena, miten se pitäisi ottaa?

Kuinka ottaa sarviapila maidontuotannon edistämiseksi

Ensinnäkin uusien äitien pitäisi neuvottele lääkärien kanssa ennen kuin lisäät sarviapilaa ruokavalioon yrttilisäaineena. Koska sillä voi olla merkittäviä vaikutuksia, kaikkien on varmistettava, ettei heillä ole olemassa olevia sairauksia, jotka voisivat olla haitallisesti vuorovaikutuksessa sarviapilan kanssa.

Jos päätät ottaa sarviapilaa, voit ottaa sen sarviapilan tabletteina tai juoda sen sarviapilan teetä. Tyypillinen annos on kaksi tai kolme kapselia (kukin 580-610 mg) suun kautta kolme kertaa päivässä. Sen juominen teena on lievempi määrä. Voit juoda yhdestä kolmeen kuppia päivässä kuumana teena, jääteena tai sekoitettuna omenamehun kanssa.

Jälleen useimmissa tapauksissa raskaana olevien naisten ei pitäisi ottaa sarviapilan lisäravinteita. Voit lukea lisää joistakin sarviapilasta mahdolliset haittavaikutukset alla.

Kun se tulee verenkiertoon, sarviapila menee päätä vasten kumimaisen karhun prikaatin kanssa verensokerin taistelussa.

Kun se tulee verenkiertoon, sarviapila menee päätä vasten kumimaisen karhun prikaatin kanssa verensokerin taistelussa.

Käyttö 2: verensokeritasojen ylläpitämiseksi

Sarviapilan siemeniä käytetään yleisesti täydennyksenä verensokerin hallintaan, erityisesti diabeteksen ehkäisemiseksi tai hoitamiseksi. Se näyttää helpottavan verensokerin aineenvaihduntaan liittyviä ongelmia. Katsotaanpa joitain todisteita tämän sarviapilan käytön takana.

Todisteet: sarviapila ja verensokeri

Useissa tutkimuksissa on tarkasteltu sarviapilaa ja todettu, että sillä oli merkittävä vaikutus verensokeritasoon. Tämä ensimmäinen tutkimus antoi sarviapilan lisäravinteet vuonna sekä kapselissa että keitetyssä muodossa (kekseissä) 60: lle insuliinista riippumattomalle miesdiabetekselle. Lopulta tutkimus osoitti sen 2 grammaa jauhettua seosta perinteisistä lääkekasveista joko raakana tai keitetyssä muodossa voidaan käyttää onnistuneesti verensokerin alentamiseen diabeetikoilla.

Toinen tutkimus antoi myös sarviapilaa diabeetikoille ruoan muodossa, tällä kertaa sisällyttämällä sen leipää. Kuten ensimmäisessä tutkimuksessa, tutkijat havaitsivat sen hyväksyttävät leivonnaiset voidaan valmistaa lisäämällä sarviapilaa, mikä tulee vähentää insuliiniresistenssiä ja hoitaa tyypin 2 diabetesta. ''

Verensokerin aineenvaihduntaongelmien lievittäminen on sarviapilan yleinen käyttö, ja diabeetikot voivat harkita lisäämällä sen ruokavalioonsa kapselina tai elintarvikkeena.

Kuinka ottaa sarviapilaa veren glukoosin hallintaan

Yleisimpiä tapoja ottaa sarviapilaa verensokeritasojen hallitsemiseksi ovat kapselimuodossa, jauhettuina ja lisättyinä ruokaan tai teetä varten. Suositeltava annos laskee 2,5 ja 15 gramman välillä päivässä. Otamasi määrä vaihtelee painosi, muiden käyttämiesi lääkkeiden ja muiden tekijöiden mukaan.

Sarviapilan siemenet yksin ei ole osoitettu hoitavan diabetesta, ja sillä voi olla haitallisia vuorovaikutuksia tiettyjen diabeteslääkkeiden kanssa. Jos haluat selvittää annoksen ja ottaa huomioon muuttujat, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin lisäät sarviapilaa terveydenhuollon rutiiniin.

Ooh La La. Viinillä ja ruusuilla ei ole mitään sarviapilalla, kun on kyse tunnelmasta.

Ooh La La. Viinillä ja ruusuilla ei ole mitään sarviapilalla, kun on kyse tunnelmasta.

Käytä 3: Libidon parantamiseksi

Yksi sarviapilan muinaisista käyttötarkoituksista on libidon parantaminen. Välimeren ja Länsi -Aasian kulttuurit ovat sisällyttäneet yrtin ruokavalioonsa tuhansien vuosien ajan lisätä seksuaalista halua. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että sarviapila voi lisätä libidoa sekä miehillä että naisilla.

Todisteet: sarviapila ja seksuaalinen halu

Katsotaanpa yhtä tutkimusta, johon osallistui miehiä ja toista naisia. Tämä tutkimus vuodelta 2011 testasi sarviapilan uutteen vaikutusta miesten libidoon, jonka se määritteli seksuaaliseksi haluksi, haluksi tai haluksi. Se rekrytoi 60 miestä iältään 25–52 ja antoi heille joko 600 mg sarviapilaa kahdesti päivässä tai lumelääkekapseleita.

Osallistujat raportoivat fysiologisista tuloksista itse, mikä tarkoittaa, että tuloksissa on tilaa subjektiiviselle harhaa. Kaiken kaikkiaan ryhmä, joka ottaa sarviapilan lisäravinteita raportoi libidon noususta 28% kun taas lumelääkettä saaneet raportoivat yleisestä laskusta. Tutkijat päättivät, että sarviapilalla voi olla merkittävä positiivinen vaikutus libidon fysiologisiin näkökohtiin ja että yrtti voi auttaa ylläpitämään normaaleja terveitä testosteronitasoja.

Tämä tutkimus vuodelta 2015 keräsi 80 naispuolista 20–49-vuotiasta naista, joiden itsensä ilmoittama alhainen sukupuolivietti. He ottivat sarviapilan uutetta tai lumelääkettä kahdeksan viikon ajan ja kertoivat kokemuksistaan ​​käyttämällä Derogatis -haastattelua seksuaalisen toiminnan ja naisten seksuaalisen toimintaindeksin kyselylomakkeilla.

Lopulta tutkijat päättivät sen T foenum-graecum [sarviapilan] siemenuute on hyvin siedetty ja tehokas kasvitieteellinen lääke käytettäväksi seksuaalisen toiminnan tukemiseen premenopausaalisilla naisilla erityisesti seksuaalisen halun ja kiihottumisen lisääminen, mikä vaikuttaa positiivisesti E2 [estradiolin] ja vapaan testosteronin pitoisuuteen. Tutkimukset viittaavat siihen, että sarviapilan lisäravinteet voivat lisätä libidoa sekä miehillä että naisilla.

Kuinka ottaa Sarviapila Libidon parantamiseksi

Sarviapila voidaan ottaa kapselina tai keittää teeksi, tai siemenet voidaan jauhaa ja lisätä ruokaan tai leipään. Annos 500–600 mg sarviapilan kapselia päivässä suositellaan o kohottaa libidoa. Kuten kaikkien kasviperäisten lisäravinteiden kohdalla, sinun tulee tarkistaa lääkäriltäsi oikea määrä sinulle.

Onko ihosi punainen, kuoppainen tai loukkaantunut? Sarviapilapohjainen haute voi auttaa.

Onko ihosi punainen, kuoppainen tai loukkaantunut? Sarviapilapohjainen haute voi auttaa.

Käyttö 4: Ihon tulehduksen tai vamman rauhoittaminen

Sarviapilajauhetta on pitkään yhdistetty muihin rauhoittaviin yrtteihin tehdä hauteita ja hoitaa ihon tulehduksia ja vammoja. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että sarviapilalla voi olla tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia.

Todisteet: Sarviapila ja ihotulehdus

Ryhmä tutkijoita Saudi -Arabiassa uutetut ja eristetyt yhdisteet sarviapilan siemenistä määrittääkseen, oliko niillä anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia. He havaitsivat, että sarviapilan siemenuutteesta saaduilla vesiuutteilla ja flavonoideilla oli anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, joista ihmiset ovat jo pitkään raportoineet. Jatkotutkimuksia tarvitaan kuitenkin sarviapilan päivittäisen käytön vaikutuksista.

Tutkimus vuodelta 2012 löysi sen sarviapilan vähentynyt niveltulehdus ja niveltulehdus rotilla. Tutkimusta sarviapilan tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista ihmisillä tarvitaan sen tehokkuuden tukemiseksi tällä alalla yrttilisäaineena.

Kuinka käyttää sarviapilaa ihon tulehduksen hoitoon

Rauhoittaa loukkaantunutta tai tulehtunutta ihoa perinteisesti jauhaa kuivatut yrtit tai keitä tuoreita yrttejä vedessä ja tee tahna. Voit yhdistää sarviapilan siemenjauhetta muihin ihoa rauhoittaviin yrtteihin, kuten liukkaaseen jalavaan, pellavansiemeniin, lobeliaan tai kultaiseen, sekä lääkehiileen. Kun olet yhdistänyt kaiken tahnaksi, levitä se puhtaalle sideharsolle, pellavalle tai puuvillalle ja levitä se suoraan iholle.

Jätät haavan iholle kaikkialta yhdestä 24 tuntiin, ottaa pois, kun iho tuntuu paremmalta. Jotkut ihmiset lämmittävät hauteen ennen sen puristamista iholle.

Edellä kuvattujen neljän pääkäytön ohella - maidontuotannon tehostaminen, verensokerin säätäminen, libidon lisääminen ja ihon tulehduksen hoito - ihmiset väittävät useita muita sarviapilan terveyshyötyjä. Katsotaanpa muita fenugreekin ottamisen mahdollisia myönteisiä vaikutuksia.

Ihmiset ovat syöneet sarviapilaa pitkään, mutta kaikkia sen anekdoottisia etuja ei ole vielä tutkittu.

Ihmiset ovat syöneet sarviapilan siemeniä tuhansia vuosia.

Muut mahdolliset terveyshyödyt Sarviapila

Ihmiset ovat syöneet sarviapilaa tuhansia vuosia, ja monet uskovat, että sillä on monenlaisia ​​fyysisiä etuja. Nämä ovat muutama lisä anekdoottiset sarviapilan siemenet hyödyt :

 • Tasapainottaa kolesterolia
 • Rauhoittaa vatsavaivoja ja ruoansulatusongelmia
 • Vähennä kuukautiskipuja
 • Vähennä ruokahalua
 • Vähennä rasvan määrää
 • Säilytä maksan ja munuaisten terveys
 • Rauhoittaa lihaskipua
 • Vähennä kuumetta

Voivatko sarviapilan siemenet todella saavuttaa tämän kaiken? Tässä vaiheessa on Näiden väitettyjen hyötyjen takana on vain vähän tieteellistä näyttöä, joten tarvitaan paljon enemmän tutkimusta tämän kasviperäisen lisäaineen tehokkuuden arvioimiseksi.

Jos sinulla ei ole vakavia vammoja tai kuumetta, jota hoidettaisiin paremmin reseptilääkkeillä, niin sitten kannattaa kokeilla sarviapilan kapseleita tai siemeniä nähdäksesi, toimivatko ne sinulle. Kuten minkä tahansa uuden lääkkeen kanssa, sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa varmistaaksesi, ettet käytä mitään lääkkeitä tai sinulla on muita tiloja, jotka voivat olla huonosti vuorovaikutuksessa sarviapilan kanssa.

Sarviapilalla on joitain mahdolliset haittavaikutukset, ja on tärkeää olla tietoinen niistä ennen kuin otat lisäaineen rutiiniin.

Ennen kuin otat sarviapilan ruokavalioon, keskustele lääkärin kanssa mahdollisista sivuvaikutuksista ja yhteisvaikutuksista.

Ennen kuin otat sarviapilan ruokavalioon, keskustele lääkärin kanssa mahdollisista sivuvaikutuksista ja yhteisvaikutuksista.

Sarviapilan sivuvaikutukset: 6 mahdollista ongelmaa

Vaikka on yleistä ajatella kasviperäisiä lääkkeitä vaarattomina, se ei välttämättä pidä paikkaansa. Sarviapilalla voi olla haitallisia vaikutuksia kehoon, ja on tärkeää olla tietoinen niistä, jotta terveydenhuoltosuunnitelma ei aiheuta enemmän haittaa kuin hyötyä. Seuraavat ovat kuusi potentiaalista fenugreek -sivuvaikutusta .

Sivuvaikutus 1. Indusoi synnytys

Suurimmaksi osaksi raskaana olevia naisia ​​ei suositella ottamaan sarviapilaa. Koska se sisältää oksitosiinia, sarviapila voisi toimia kohdun stimulantti, mikä tarkoittaa, että se voi aiheuttaa supistuksia ja ennenaikaisen synnytyksen. Jotkut ihmiset ovat käyttäneet sarviapilaa synnytyksen synnyttämiseen, mutta sinun ei pitäisi kokeilla tätä puhumatta ensin lääkärin kanssa. Sinun pitäisi myös olla tietoinen siitä tutkimukset ovat osoittaneet että suuri annos sarviapilaa aiheutti rotissa synnynnäisiä vikoja ja hiirissä kehitysongelmia.

Toinen sivuvaikutus ottamalla sarviapila raskauden aikana on, että se voi antaa väärän hälytyksen Vaahterasiirapin virtsatauti (MSUD) . MSUD on perinnöllinen geneettinen häiriö, joka on nimetty, koska se aiheuttaa vaahterasiirapin kaltainen haju kehon eritteissä . Sarviapila ei aiheuta tätä usein kuolemaan johtavaa häiriötä, mutta se voi aiheuttaa vakavan pelon ja tarpeettomat hätätestit vauvan syntyessä.

Sivuvaikutus 2. Ripuli

Sarviapila voi aiheuttaa mahalaukun ärsytys ja ripuli. Tämä voi olla erityisen vaarallista, jos imeväinen sairastuu, koska hän voi kuivua.

Ole varovainen, jos käytät veren ohenninta, koska sarviapila voi aiheuttaa liiallista verenvuotoa.

Ole varovainen, jos käytät veren ohenninta, koska sarviapila voi aiheuttaa liiallista verenvuotoa.

Sivuvaikutus 3. Verenvuoto

Sarviapila sisältää kemiallista yhdistettä, jota kutsutaan kumariiniksi voi toimia veren ohentajana. Vaikka tutkijat eivät vielä tiedä, onko sarviapilan normaalilla annoksella merkittävä vaikutus vereen, he varoittavat ihmisiä, jotka käyttävät veren ohennusta tai hyytymistä estäviä lääkkeitä, olemaan varovaisia ​​ja neuvottelemaan lääkäreiden kanssa ennen sarviapilan lisäravinteiden ottamista.

Sivuvaikutus 4. Hypoglykemia

Jos käytät sekä diabeteslääkettä että sarviapilan lisäravinteita, sinun on mitattava verensokerisi, jotta ne eivät liian alhaiseksi ja aiheuttaa hypoglykemiaa. Koska sarviapila voi alentaa verensokeriarvoja, et halua ottaa liikaa lääkkeitä ja aiheuttaa tasosi liian matalalle. Samoin sinun tulee olla varovainen, jos olet jo altis matalalle verensokerille.

Keskustele lääkärisi kanssa oikeasta määrästä ja seurata vaikutuksia huolellisesti että sarviapilan ravintolisillä on verensokeritasosi.

Sivuvaikutus 5. Allergiset reaktiot

Aina kun lisäät ruokavalioon uutta lisäainetta, sinun tulee olla tietoinen mahdollisista allergisista reaktioista. Sarviapila on sama perhe kuin kikherneet, vihreät herneet, soijapavut ja maapähkinät , joten sinun tulee olla erityisen tietoinen kehosi reaktiosta, jos olet allerginen jollekin näistä elintarvikkeista. Allergia yhdelle ei välttämättä tarkoita, että sinulla on allergia toiselle, mutta sinun on edettävä varoen, jos et ole koskaan käyttänyt sarviapilaa ennen.

Tarkista lääkäriltäsi ja kokeile aluksi vain pientä annosta sarviapilaa. Lopeta sen ottaminen, jos koet a ihottuma, nokkosihottuma, turvotus tai hengitysvaikeudet.

Tämä viimeinen sivuvaikutus ei ole

Tämä viimeinen sivuvaikutus ei ole vaarallinen, mutta se voi aiheuttaa odottamatonta himoa belgialaisille vohveleille.

Sivuvaikutus 6. Vaahterasiirappihiki tai virtsa

Tämä viimeinen sivuvaikutus ei aiheuta haittaa, lukuun ottamatta yllä kuvattua pikkulasten MSUD -väärää hälytystä. Sarviapilalla on voimakas, makea haju, ja siementen syöminen saattaa ohittaa sen vaahterasiirapin kaltaista hajua hikeesi ja virtsaasi tai imettävän vauvan hiki ja virtsa. Jos alat huomata tämän vaahterasiirapin kaltaisen hajun, tiedät syyn!

Jos haluat kokeilla sarviapilan käyttöä jollakin edellä kuvatuista terveysvaikutuksista, mistä löydät sen?

Mistä ostaa sarviapilaa

Sarviapila on yleinen yrttilisä, jota voit ostaa monissa terveys- tai ruokakaupoissa tai verkossa. Esimerkiksi Walgreens, Walmart ja CVS myyvät sarviapilaa kapselin ja teen muodossa, ja Whole Foods myy kapseleita, teetä ja siemeniä (etsi methi -siemeniä).

Methin siemeniä ja jauhetta löytyy myös monista pienemmistä Intian ja Lähi -idän ruokakaupoista. Lopuksi voit tehdä ostoksia verkossa ja ostaa kapseleita, teetä ja siemeniä Amazon tai monet muut verkkokauppiaat jotka avautuvat Google Shoppingin kautta.

Joitakin hyviä merkkejä ovat mm Luonnon tie , Solaray , Oregonin villi sato , Alvita , Joogi -tee ja Luonnon vastaus . Teet ja kapselit maksaa jossain 5 ja 10 dollarin välillä. Voit myös ottaa jauhemaisia ​​sarviapilan siemeniä tai fenugreek -uutetta nestemäisessä tinktuurissa. Lue ehdotetut annokset sarviapilan ottamiseksi kapselin, teen, jauheen tai tinktuurin muodossa.

Sarviapila otetaan yleisimmin kapselin muodossa.

Sarviapila otetaan yleisimmin kapselin muodossa.

Miten Sarviapilaa käytetään

Kuten edellä luet, voit ottaa sarviapilan kapselimuodossa, valmistaa teetä tai lisätä jauhemaisia ​​siemeniä ruokaan. Sarviapila on saatavana myös nestemäisenä tinktuuramuodossa, joten voit lisätä muutaman tipan mehua tai vettä. Tässä on kuinka paljon sarviapilaa kussakin muodossa.

 • Kapseli: 500-600 mg kolme kertaa päivässä.
 • Tee: kaksi tai kolme kupillista päivässä. Voit valmistaa kuumaa tai jääteetä tai yhdistää sen mehuun.
 • Jauhe: viisi-30 grammaa rasvatonta siemenjauhetta jopa kolme kertaa päivässä. On parasta käyttää sarviapilan jauhetta ennen ateriaa tai sen osana.
 • Tinktuura: kolme tai neljä ml kolme kertaa päivässä. Yksi tippa on samanlainen kuin 500-600 mg kapseli.

Annos riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien paino, ikä ja terveydentila. Lääkäri tai kasviperäistutkija voi auttaa sinua määrittämään oikean yksilöllisen annoksen.

Sarviapilan ottaminen yrttilisäaineena: parhaat käyttötarkoitukset

Sarviapila, yrtti, joka on kotoisin Välimereltä ja Lähi -idästä, on useita terveysvaikutuksia. Vaikka tieteellinen tutkimus on tässä vaiheessa rajallista, on joitain merkittävää näyttöä, joka osoittaa sarviapilan tehokkuutta i n tehostaa maidontuotantoa, säätää veren glukoositasoja, parantaa libidoa ja toimii tulehdusta ehkäisevänä aineena ärtyneelle iholle.

Vaikka ihmiset ovat jo pitkään väittäneet, että sarviapilalla on myös monia muita myönteisiä vaikutuksia, kuten tässä kohdassa monet sen väitetyistä eduista ovat edelleen anekdoottisia. Ilman kontrolloidun tutkimuksen painoa sinun pitäisi olla skeptinen kenenkään suhteen, joka väittää sarviapilan olevan ihmelääke. Sinun tulisi myös olla varovainen sarviapilan mahdollisista sivuvaikutuksista ja keskustella lääkärin kanssa ennen kuin otat sen yrttilisäksi ruokavalioosi.

Jos huomaat, että sarviapilalla on suotuisia vaikutuksia terveyteesi, saatat olla iloinen kuullessasi, että sarviapilan tai metin siemenet eri muodoissa ovat laajalti saatavilla ja edullinen useissa päivittäistavarakaupoissa ja terveydenhuollon myymälöissä, sekä verkossa että tiilenmuotoisessa lajikkeessa. Jos sarviapila osoittautuu etsimääsi kasviperäiseksi lisäaineeksi, voit liittyä vanhaan sarviapilan kulutuksen käytäntöön, joka juontaa juurensa lähes 6000 vuotta.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Salve Reginan yliopiston pääsyvaatimukset

AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

Mitä AP Chem -kaavasivulla on? Opi saamaan kaiken irti AP Chemistry -taulukosta tenttipäivänä.

Mitä lukiolaisten tulisi tehdä kesän aikana?

Keskustelua kesäohjelman ja harjoittelun välillä? Tämä opas auttaa lukion oppilaita valitsemaan parhaan tavan viettää kesänsä.

Lounais -yliopiston pääsyvaatimukset

Penn State Altoona SAT -tulokset ja GPA

Augustinusin yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman yliopisto Birminghamissa ACT-tulokset ja GPA

Jokainen saatavilla oleva IB Biology -paperi: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Biology -lehtien aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki aikaisemmat paperit, jotka löysimme kätevään luetteloon. Harjoittele näiden testien avulla saadaksesi realistisimmat valmistelut.

Alaskan yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Duquesne-yliopiston pääsyvaatimukset

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignin SAT-pisteissä ja GPA: ssa

Maryville College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Mikä on EOP? Opas koulutusmahdollisuusohjelmiin

Oletko kiinnostunut koulutusmahdollisuusohjelmista? Tässä oppaassa kerrotaan, mikä on EOP, mitä etuja se tarjoaa ja miten voit liittyä.

Montevallon yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | East Bakersfieldin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta East Bakersfield High Schoolista Bakersfieldissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

8+ ilmaista vanhaa virallista SAT -käytännön testiä

Haluatko lisää virallisia SAT -käytännön testejä? Tässä on aiempien vuosien ilmaisia ​​SAT -käytännön testejä, jotka voi ladata PDF -tiedostoina.

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

UNCP: n SAT-tulokset ja GPA

Keski -Arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

Alhambran vanhempi lukio | 2016-17 rankingit | (Martinez,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alhambran vanhemmasta lukiosta Martinezissa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä UCLA: hon: 5 avainvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä UCLA: han? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää UCLA -sisäänpääsystä ja sisäänpääsystä.

Mikä on keskimääräinen College GPA? Majurin mukaan?

Mikä on keskimääräinen college GPA kansallisesti? Entä pääaineena? Opi korkeimmat ja alhaisimmat GPA: t yliopistossa ja miksi sillä on merkitystä tulevaisuutesi kannalta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.