Mitä hyviä kysymyksiä on kysyttävä yliopiston haastattelussa?

feature_interview.png

Yliopistohaastattelut ovat yleistymässä etenkin valikoivien korkeakoulujen keskuudessa. Monet opiskelijat menevät haastatteluihin valmiina vastaus kysymyksiä, mutta unohda, että se on tärkeää kysyä mielenkiintoisia kysymyksiä.

Tässä artikkelissa kerron perusasiat siitä, miten valmistaudutaan yliopistohaastatteluihin, ja selitän, mitä kysymyksiä sinun ei pitäisi kysyä haastattelun aikana, joten tunnet olevasi täysin valmis päivänä.Tietoja College-haastatteluista

Yliopistohaastattelu tarjoaa korkeakoululle mahdollisuuden antaa sinulle lisätietoja korkeakoulusta ja vastata kaikkiin koulua ja hakuprosessia koskeviin kysymyksiisi. Lisäksi, haastattelu antaa koululle mahdollisuuden oppia lisää sinusta, kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, miten pystyt osallistumaan kouluun .

Hyvin harvat korkeakoulut vaativat haastattelua . Useimmat suuret julkiset yliopistot eivät tarjoa haastatteluja, koska hakijoita on liikaa. Haastatteluja tarjoavat korkeakoulut ovat tyypillisesti hyvin valikoivia tai yksityisiä.

Muutamia haastatteluja tarjoavia korkeakouluja ovat Columbia , Oberlin ja Bates . Tarkista yliopiston verkkosivusto tai ota yhteyttä valintatoimistoon selvittääkseen, tarjotaanko haastatteluja ja miten se ajoitetaan. Haastattelut voivat olla kampuksella, yleensä pääsyvallan edustajan kanssa, tai kampuksen ulkopuolella asuinpaikkasi lähellä, yleensä yliopiston valmistuneen kanssa.

Jos sinulla on mahdollisuus haastatteluun, tee se . Haastattelu osoittaa koululle, että olet aidosti kiinnostunut osallistumisesta, ja kiinnostuksen osoittaminen voi auttaa sinua pääsemään. Lisäksi haastattelu antaa koululle uuden mahdollisuuden tutustua sinuun hakemuksesi ulkopuolella.

Älä korosta haastattelua liikaa. Niin kauan kuin olet kohtelias, tarkkaavainen ja valmistautunut, sen pitäisi vain auttaa mahdollisuuttasi saada hyväksyntä.

body_dont_stress.jpg

Elää elämää onnellisena / Flickr

Kuinka valmistautua haastatteluun

Ennen haastattelua tutkimusta mahdollisimman paljon koulusta. Keskitä tutkimuksesi siihen, miksi koulu sopii hyvin sinulle ja kiinnostuksellesi . Sinun olisi pitänyt tehdä paljon tutkimusta ennen kuin päätät hakea, joten toivottavasti tämän ei pitäisi viedä paljon aikaa.

miten saan lukion tutkintotodistuksen

Ennen haastattelua tehtävän tutkimuksen tulisi olla enimmäkseen tarkasteltavaa ja keskittyä sen yksityiskohtiin miten koulu sopii tarpeisiisi . Jos esimerkiksi harkitset tiettyä pääainetta tai ohjelmaa, voit tutkia kurssivaatimuksia, tiloja ja professoreita. Jos olet laulaja, joka haluaa olla osa acapella-ryhmää yliopistossa, voit tutkia kampuksen eri acapella-ryhmiä.

Todennäköisesti jossakin haastattelun vaiheessa Sinulta kysytään, miksi haluat käydä kyseisessä koulussa . Jos olet ilmoittanut haluavasi suorittaa tietyn pääaineen, sinulta kysytään miksi. Tutkimuksesi pitäisi auttaa sinua tarjoamaan yksityiskohtaisia ​​vastauksia. Käytä koulun verkkosivustoa, korkeakoulujen löytäjät , oppaat ja hae verkkosivustoja auttaa sinua oppimaan koulusta.

Valmista kyselyyn liittyviä kysymyksiä haastattelun aikana. Sen lisäksi, että valmistelet kysymyksiä haastattelijalle, sinun on oltava valmis vastaamaan tyypillisiin haastattelukysymyksiin. Voit yrittää simuloida haastattelukokemusta ohjaajan, ystävän tai vanhemman kanssa Harjoittele vastaamista näihin kysymyksiin :

# 1 : Miksi haluat osallistua yliopistoon?

# 2 : Mitä voit osallistua kouluun?

# 3 : Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi?

# 4 : Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi?

# 5 : Mikä on suosikkikirjasi ja miksi?

Sinulle ei ehkä esitetä kaikkia näitä kysymyksiä, ja sinulle todennäköisesti kysytään ainakin yksi kysymys, jota et odota. Ole rehellinen ja huomaavainen. Haluat tulla keskustelupuheeksi (et kuin luisit käsikirjoituksesta), mutta hyvin valmistautuneina.

Haastattelupäivänä muista pukeutua ammattimaisesti ja olla täsmällinen. Hyvin pukeutuminen ja ajoissa oleminen osoittavat haastattelijalle, että olet vastuussa ja haluat tehdä hyvän vaikutelman.

onko vaikea päästä nyuun

body_suit.png

Voit vapaasti rokata puku haastattelussa.

Miksi sinun pitäisi kysyä kysymyksiä haastattelusi aikana?

Kysymysten esittäminen osoittaa kiinnostuksesi kouluun ja siitä, että välität todella yliopiston hakemisesta ja valintaprosessista. Ihannetapauksessa se osoittaa myös, että olet sitoutunut ja että olet kuunnellut tarkkaavaisesti sitä, mitä haastattelija on sanonut koko haastattelun ajan.

Hyviä kysymyksiä yliopiston haastattelijalle

Muista, että kysymyksiesi tulisi osoittaa ajattelua, että olet tehnyt tutkimuksesi ja että olet kuunnellut haastattelijaa.

Kysymyksiä on kolme päätyyppiä: tutkimukseen perustuvat kysymykset, henkilökohtaiset kysymykset haastattelijalle ja kysymykset, jotka perustuvat haastattelijan haastattelun aikana paljastamiin tietoihin.

Hyvät tutkimukseen perustuvat kysymykset

On olemassa useita hyviä tutkimuksiin perustuvia kysymyksiä. Pidä kysymyksesi keskittyneenä ja varmista, että ne vastaavat kiinnostuksenkohteita. Valmista nämä kysymykset etukäteen. Koska vastaat kysymyksiin suurimman osan haastattelusta, sinun on valmisteltava vain muutama kysymys. Vältä kysymysten esittämistä, joilla on vastauksia, jotka voidaan helposti saada yksinkertaisella tutkimuksella .

Tässä on muutama hypoteettinen esimerkki hyvistä tutkimukseen perustuvista kysymyksistä:

# 1 : Haluaisin mielelläni hyödyntää opiskelijoiden tarjoamia mahdollisuuksia opiskella Kiinassa, mutta mietin, pystynkö siihen niin, jos olen lentopallojoukkue. Onko opiskelija-urheilijoita, jotka opiskelevat ulkomailla, kun otetaan huomioon heidän aikansa sitoutuminen urheiluun?

# 2 : Olen hyvin kiinnostunut harjoitteluohjelmasta, jonka sinulla on journalismin opiskelijoille. Tiedätkö tietyistä harjoittelupaikoista, joita opiskelijat ovat saaneet, ja kuinka nämä harjoittelupaikat ovat auttaneet opiskelijoita akateemisesti tai uralla?

Hyviä henkilökohtaisia ​​kysymyksiä

Nämä ovat kysymyksiä, joissa kysyt haastattelijan näkökulmaa tai mielipidettä. Henkilökohtaiset kysymykset voivat olla hyviä kysymyksiä, koska haastattelija haluaa todennäköisesti antaa ohjeita, ja monet ihmiset nauttivat puhumisesta itsestään.

Tässä on pari hyviä henkilökohtaisia ​​kysymyksiä kysyä yliopiston haastattelijaltasi:

# 1 : Mitä neuvoja olisit minulle tulevana fuksi?

# 2 : Mitä haluat, että olisit tuntenut tulevana fuksi?

# 3 : Luin (lisää suosittu kampuksella tapahtuma tai perinne). Oletko osallistunut? Millaista on?

Tämä viimeinen kysymystyyppi on hyvä, koska se osoittaa, että olet tehnyt tutkimuksen ja ihmiset haluavat puhua nostalgisesti yliopistokokemuksestaan.

Hyviä kysymyksiä, jotka osoittavat, että olet kuunnellut

Et voi todella valmistautua tämän tyyppisiin kysymyksiin, mutta ne on hyvä kysyä, koska ne osoittavat, että olet kiinnostunut, kiinnostunut ja kiinnität huomiota. Jos voit esittää kysymyksen sen perusteella, mitä haastattelija on kertonut sinulle haastattelun aikana, mene siihen. Esimerkiksi, jos haastattelija keskustelee tutorointiohjelmasta, voit kysyä haastattelijalta, oliko hän mukana siinä, tai voit kysyä lisätietoja ohjelman toiminnasta.

mitoosin neljä vaihetta

body_listen.jpg

B ruusuja / Flickr

Mitä sinun ei pitäisi kysyä

On joitain aiheita, joita sinun tulee välttää kyselemästä haastattelusi aikana.

Älä kysy mahdollisuudestasi saada pääsy . Ehdottomasti, älä kysy, pääsetkö sisään. Sinua saatetaan pitää ylimielisenä ja haastattelijasi ei ehkä ole edes pätevä antamaan sinulle rehellistä vastausta. Haastattelijat ovat usein nykyisiä opiskelijoita tai alumneja, jotka eivät ole nähneet hakemustasi, ja lukuun ottamatta sitä, mitä he kertovat koululle haastattelusta, heillä ei ole sananvalintapäätöksiä.

Älä kysy liikaa ei-akateemisia kysymyksiä . Keskitä suurin osa kysymyksistäsi tutkijoille. Vaikka on täysin hyväksyttävää kysyä kampuksen elämästä ja koulun ulkopuolisesta toiminnasta, muista, että olet ensisijaisesti yliopistossa opiskelemaan ja oppimaan. Jos suurin osa kysymyksistäsi koskee juhlia tai urheilua, sinua ei ehkä pidetä vakavana opiskelijana.

Älä kysy tiedoista, jotka voidaan helposti saada yliopiston verkkosivustolta tai perustutkimuksesta . Jos kysyt haastattelijalta koulun sijaintia tai jos heillä on tietty pääaine, osoitat, että olet käyttänyt vähän aikaa valmistautumiseen.

Älä kysy sijoituksista tai vastaavasta 'Mikä on paras osastosi?' Vaikka korkeakoulut haluavat mainostaa sijoitustaan ​​verkkosivuillaan tai esitteissään, haastattelusi ei ole hyvä aika keskustella niistä. Muista, että haastattelija yrittää oppia sinusta ja selvittää sopivuutesi kyseiseen kouluun. Et halua törmätä liikaa maineeseen tai sijoituksiin. Haastattelija epäröi myös sanoa, että mikä tahansa ohjelma tai pääaine on paras, koska hän epäröi antaa ymmärtää, että mikä tahansa ohjelma on huonompi tai ei niin hyvä.

Pidä kysymyksesi muodollisina ja ammattimaisina. Jos haastattelijasi on nykyinen opiskelija tai aluna, voit kysyä hänen kokemuksestaan ​​koulussa ja miksi hän valitsi kyseisen yliopiston. Älä kuitenkaan kysy mitään liian henkilökohtaista. Kysymyksiesi tulisi koskea aiheita, joista olisi sopivaa keskustella opettajan tai pomon kanssa.

Viimeinen neuvonta

  • Tee joitakin tutkimusta valmistautua haastatteluun.

  • Hyvien kysymysten esittäminen on erinomainen tapa näyttää, että olet kiinnostunut koulusta ja kihloissa.

  • Sinä pystyt tuo kysymyksesi kirjoitettu ylös jos unohdat yhden kysymyksistäsi. Suurimman osan haastattelusta tulisi kuitenkin olla vain keskustelu. Et halua tulla pois kuin olisit yrittänyt muistaa kaiken, mitä sanot.

  • Jos olet huolissasi haastattelustasi, voit yrittää Harjoittele vanhemman, opettajan, neuvonantajan tai ystävän kanssa . Jos harjoittamasi henkilö ei ole perehtynyt haastatteluprosessiin, voit harjoitella vastaamista yleisiin haastattelukysymyksiin. Vastaavasti, jos mietit, ovatko valmiit kysymyksesi hyviä, kysy yhdeltä opettajistasi tai neuvonantajallesi.

  • Tutustu oppaaseen parhaista työkaluista, jotka auttavat sinua valmistautumaan haastatteluun, mukaan lukien muistikirja kysymysten kirjoittamiseen.

body_thumbs_up.png

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.