Mitä ovat koulun ulkopuoliset aktiviteetit ja miksi tarvitset niitä?

ero painotetun ja painottamattoman välillä

Olet ehkä kuullut sen oppitunnin ulkopuoliset ovat tärkeä osa lukiolaiselämääsi . Sinua on todennäköisesti pommitettu tarinoilla siitä, kuinka kaikki, jotka ovat onnistuneet pääsemään yliopistoon, pelasivat yliopistolajia ja oli ylioppilaskunnan presidentti ja rakensi köyhille koteja Costa Ricassa.

Mutta onko opetussuunnitelman ulkopuolisten oltava niin ylivoimainen ? Mitä ovat opetuksen ulkopuolella olevat aktiviteetit? Ja kuinka tärkeitä he ovat, kun on aika hakea yliopistoon?Lue tästä saadaksesi paremman käsityksen tästä tärkeästä aiheesta.

Lukion vuosisi ovat yksi parhaista mahdollisuuksista, joita saat koskaan tutkia uusia aktiviteetteja, kokeilla erilaisia ​​asioita ja nähdä, mistä olet intohimoinen. Luokan sisällä ja sen ulkopuolella alat saada paremman käsityksen siitä, kuka olet ja mikä ajaa sinua.

Voi tuntua oudolta, että korkeakoulut ovat kiinnostuneita siitä, miten päätät viettää vapaa-aikaa. Todellisuus on, että yhdistettynä palkkaluokkiin ja testipisteisiin, koulun ulkopuoliset aktiviteetit ovat yksi parhaista tavoista, joilla korkeakoulut voivat saada käsityksen siitä, kuka olet.

Mutta mitä he etsivät? Ja ovatko kaikki toiminnot tasa-arvoisia?

Mikä lasketaan koulun ulkopuoliseksi toiminnaksi?

Ensin puhutaan miltä koulun ulkopuolinen toiminta näyttää.

Sana 'koulun ulkopuolinen' voidaan jakaa sen juuriin kirjaimellisen selityksen vuoksi: 'ylimääräinen' tarkoittaa 'ulkopuolella' ja 'opetussuunnitelma' tarkoittaa kaikkea työtä, jota teet luokassa. Joten koulun ulkopuoliset aktiviteetit ovat oikeudenmukaisia aktiviteetit, joita teet luokan ulkopuolella . Yhteisen sovelluksen mukaan koulun ulkopuoliset aktiviteetit 'sisältävät taiteen, yleisurheilun, klubit, työllisyyden, henkilökohtaiset sitoumukset ja muut harrastukset'.

Lähes kaikki, johon olet aktiivisesti ja tuottavasti osallistunut voidaan pitää koulun ulkopuolisena aktiivisuutena. Olemme luoneet a luettelo noin 200 aktiviteettia että voit raportoida hakemuksestasi saadaksesi sinut ajattelemaan mitä olet kiinnostunut kokeilemaan ja mitä olet jo tehnyt.

Saatat olla jo perehtynyt joihinkin suosittuihin oppilaitosten luokkiin:

Urheilu, joka sisältää pelaamisen koulun urheilutiimissä, sisäisessä joukkueessa tai klubijoukkueessa koulun ulkopuolella.

Yhdyskuntapalvelus , joka sisältää kaikenlaista vapaaehtoistyötä joko yhteisössäsi, kansallisella tasolla tai ulkomailla.

Työllisyys mukaan lukien kaikki työpaikat tai harjoittelupaikat.

Taide, joka sisältää kuvataiteen, esittävän taiteen, komedia, kulinaariset taiteet - tämä luettelo on melkein loputon.

Harrastukset , kuten bloggaaminen, elokuvaklubi, vaellus, Rubikin kuution kilpailut, Cosplay ja paljon muuta.

tutkimuspaperien aiheita yliopistolle

Akateeminen toiminta , kuten matematiikka- tai tiedekerhot tai kilpailut, tutkimus tai kirjoittaminen.

Muista, että korkeakoulut todella haluavat nähdä aktiviteetteja, joilla on jotenkin kehittyneitä kykyjä jota käytät myöhemmin elämässäsi, kehitit johtamistaidot , antoi sinun näyttää osallistuminen yhteisöösi, ja antoi sinun vaikuttaa . Joka viikonloppu ystävien kanssa elokuviin menemisestä ei lasketa. Mutta elokuvaklubin perustaminen koulussa elokuvan harrastajille varmasti laskee!

Tässä on vielä yksi tärkeä asia. Entä jos sinulla ei ole aikaa liittyä klubeihin tai harrastaa urheilua, koska joudut työskentelemään perheesi tueksi tai vietit iltapäivänsi huolehtimalla nuoremmista sisaruksistasi?

Vastaanottovirkailijat haluavat myös kuulla tällaisesta toiminnasta. He ymmärtävät, että kaikilla opiskelijoilla ei ole ylellisyyttä harjoittaa perinteistä koulun ulkopuolista toimintaa, ja he ajattelevat, että tapa, jolla olet viettänyt aikaa, on yhtä arvokas. Yritä miettiä, mitä nämä kokemukset ovat opettaneet sinulle, mikä on arvokasta yliopistolle. Esimerkiksi sinulla on todennäköisesti paljon kypsyyttä ja hyvä vastuuntunto ikäisistäsi, ja pystyt tasapainottamaan koulutyön muiden sitoumusten kanssa. Jos olet ottanut johtoaseman työpaikalla, se on vielä parempi!

Nyt tiedät miltä aktiviteetit näyttävät. Mutta mitä korkeakoulut ajattelevat, että kesätyösi todella kertoo heille sinusta?

Miksi korkeakoulut pitävät opiskelijoista, joilla on vapaa-ajan toimintaa

Korkeakoulut rakastavat nähdä, että opiskelijat ovat aktiiviset, avustavat yhteisöjensä jäsenet . Vielä tärkeämpää on, että he rakastavat nähdä opiskelijoita, jotka kehittävät kykyjään ja intohimojaan.

Kun opiskelija osallistuu aktiivisesti yhteisöön ja muihin aktiviteetteihin lukiossa, on hyvät mahdollisuudet tehdä jotain vastaavaa yliopistossa. Yliopistot tunnetaan mielellään toiminnan, hyväntekeväisyyden ja kulttuurin keskuksina, ja suurimmaksi osaksi opiskelijat tekevät niistä sellaisen.

mitä ottaa mukaan la

Mutta merkitseekö tämä sitä, että sinun on käytettävä koko aikasi sellaiseen, mikä vaikuttaa ilmeisesti suoraan yhteisöösi, kuten vapaaehtoistyö? Pitäisikö sinun tehdä jotain, joka ei kiinnosta sinua, vain siksi, että se näyttää hyvältä sovelluksessasi?

Onneksi se, mitä yliopistojen pääsyvaatijat haluavat nähdä, on hyvin ennustettavissa.

Mitä hakuvirkamiehet etsivät?

Kuvittele, että olet valintavastaava valitsemassasi yliopistossa. Joka päivä valintakauden aikana käydään läpi vähintään sata hakemusta. Päivän lopussa sinulla on kaksi sovellusta. Sinun täytyy suositella yhtä pääsylle ja hylätä toinen. Molemmilla opiskelijoilla on korkeat testipisteet (yli 1440 SAT: lla) ja heidän kummankin GPA oli 3,8.

Opiskelija A kertoo yhteisen sovelluksen aktiviteettisivulta, että hän oli taidekerhon jäsen, ja kuvauksessa kertoo, että klubi on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat intohimoisia taiteellisen uran kanssa. Hän myös ilmoittautui vapaaehtoiseksi kerran kuukaudessa opettaen yhden tunnin taidekurssin vanhassa yläkoulussaan.

Opiskelija B on myös koulunsa taidekerhossa. Kuvauksessa hän kertoo, kuinka hän auttoi klubin kasvattamisessa 4: stä 20: een, johti useita hyväntekeväisyyshankkeita klubin kautta, joka keräsi yli 5000 dollaria taideohjelmille paikallisille nuorille, ja järjesti tiedotustapahtuman merkittävässä taidemuseossa tietoisuuden lisäämiseksi. taiteen merkityksestä ihmisten elämässä.

Minkä opiskelijan uskot todennäköisesti ottavan vastaan?

Kuten käy ilmi, mitä teet ei ole läheskään yhtä tärkeä kuin miksi ja miten teet sen.

Vastaanottovirkailijat ovat yhtä mieltä siitä, että kun he arvioivat opiskelijoiden toimintaa, he välittävät vähemmän siitä, mikä todellinen toiminta on ja enemmän siitä, mitä se sanoo sinusta. Erityisesti he etsivät kolmea asiaa: intohimoa, johtajuutta ja vaikutusta.

Scrantonin yliopiston tulokset

Intohimo

Intohimo ilmenee eri tavoin eri ihmisillä, mutta yliopistojen pääsyvaatijat yleensä huomaavat sen siinä määrin, kuinka kauan olet omistautunut tietylle toiminnalle vuosien varrella, ja siinä kuinka paljon olet ollut mukana siinä.

Teetkö vain aktiviteettia, joten sinulla on jotain kirjoitettavaa yliopistohakemukseesi, vai teetkö sen, koska et voinut ei tehdä se? Tämä on jotain, jolla on paljon merkitystä yliopistojen pääsyvirkamiehille, jotka haluavat tietää, että harjoittelet jotain, koska se on intohimo.

Yritä löytää aktiviteetteja, joista todella välität ja joiden mielestäsi sinusta tulee motivoituneempi, parempi ihminen. Vastaanottovirkailijat pitävät siitä, kun opiskelijat ovat intohimoisesti tiettyä toimintaa kohtaan, koska se tarkoittaa, että he todennäköisemmin jatkavat sitä yliopistossa, ja myös siksi, että tällaiset aktiviteetit osoittavat kuka olet parhaimmillasi. Nämä aktiviteetit ovat parhaita indikaattoreita siitä, miten käyttäydyt, kun olet motivoitunut ja omistautunut johonkin.

Johtajuus

Johtajuuskokemus sisältää minkä tahansa ajan, jolloin olet ollut vastuussa projektista tai muiden ohjaamisesta, motivoimisesta tai ohjaamisesta. Monet koulut - varsinkin kaikkein erittäin valikoivat - haluavat nähdä opiskelijoita, joilla on johtajuustaitoja, koska he toivovat, että heidän opiskelijansa tulevat jonain päivänä olemaan johtajia, jotka tekevät suurempia eroja akateemisessa ympäristössä, liike-elämässä tai tutkimuksessa. Siksi sen osoittaminen, että sinulla on johtajan tarvitsema halu ja vastuuntunto, voi olla erittäin houkutteleva vastaanottovirkailijoille.

Johtajan roolin ottaminen aktiviteettiin auttaa sinua erottumaan joukosta. Kouluklubin presidenttinä oleminen kuulostaa paremmalta kuin olla saman klubin jäsen. Mutta kaikki opiskelijat eivät tietenkään voi olla presidentti. Joten miten ratkaista tällainen asia? Vaikka sinulla ei ole virallista titteliä, katso, onko mahdollista olla mukana johtajana jollain tavalla. Keskustele vastuuhenkilöiden kanssa ja katso, voitko järjestää tapahtuman tai johtaa varainhankintaa. Osoittaen, että olet tehnyt tällaisen aloitteen, näyttää paljon paremmalta kuin otsikko, jolla ei ole mitään erityistä toimintaa sen tukemiseksi.

Vaikutus

Kuinka olet muuttanut toimintaa, johon olet osallistunut? Kuinka aktiviteetti on muuttanut sinua?

Yksi syy siihen, että intohimo on niin tärkeä, johtuu siitä, että pääsyvirkamiehet haluavat nähdä, että olet tehnyt merkittävän investoinnin toimintaan pitkään aikaan. Vaikka kokeilet todennäköisesti useita erilaisia ​​toimintoja nuorempana, kun olet tyytynyt niihin, joista olet innokkain, virkamiehet etsivät miten olet vaikuttanut toimintaan ja kuinka olet muuttunut sen vuoksi.

Olet ehkä kuullut, että sinun pitäisi priorisoida syvyys yli leveyden , ja siksi. On parempi valita pari aktiviteettia, joihin voit osallistua syvästi, kuin levittää itsesi niin ohueksi, että voit tehdä vain enemmän kuin ilmestyminen kokouksiin.

Miksi vaikutus vaikuttaa? Jälleen korkeakoulut ovat kiinnostuneimpia opiskelijoista, joilla on potentiaalia tehdä positiivisia eroja kampuksella ja myöhemmin myös maailmassa. Tällainen asia ei tule helposti. Se tapahtuu yleensä vain, kun joku osoittaa omistautumista, seurantaa ja aloitteellisuutta.

Joten millainen ihminen olet? Näytätkö sinä ja odotat jonkun muun tekevän toiminnasta hauskaa? Vai aiotko varmistaa, että poistut klubistasi, tiimistäsi tai tutkimuksestasi paremmin kuin se liittyi sinne?

Lisäopetuksen tekeminen ja välttäminen: Keskeisiä vinkkejä

Nyt tiedät, mitä koulun ulkopuoliset aktiviteetit ovat ja miksi ne ovat tärkeitä sekä henkilökohtaisen kehityksen että korkeakoulujen sovellusten kannalta. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten sinun tulisi lähestyä koulun ulkopuolista toimintaa lukiossa.

# 1: Kokeile niin monta toimintaa kuin mahdollista ensimmäisen vuoden aikana lukion. Kokeile 5–10 aktiviteettia sen mukaan, kuinka paljon tilaa sinulla on aikataulussasi (muista, älä koskaan anna tutkijoiden kärsiä liian monien aktiviteettien vuoksi!). On hyvät mahdollisuudet löytää jotain uutta, jonka et ole koskaan ajatellut kiinnostavan sinua. Olkoon tämä sinun tutkimuksen vuosi!

milloin näyttelytulokset tulevat näkyviin

# 2: Pienennä koulun ulkopuolista luetteloa 3 - 5 aktiviteettiin, joista välität eniten toisen vuoden aikana. Muista kolme tärkeintä asiaa intohimo, johtajuus, ja vaikutus. Kehitä edelleen kiinnostustasi näitä aktiviteetteja kohtaan ja katso, pystytkö ottamaan johtotehtäviä, vaikka kyse olisi vain pienistä projekteista.

# 3: Keskity enemmän johtajuuteen ja vaikuttavuuteen nuorempien ja vanhempien vuosien aikana. Jos olet ollut osa klubia, kuinka voit muuttaa sen parempaan suuntaan? Vietä myös aikaa pohtimalla sitä, miten olet muuttunut viime vuosina ja miten toiminta on auttanut sinua kasvamaan ihmisenä.

# 4: Anna toimintasi kertoa tarinasi. Oletko hyvin intohimoinen ja lahjakas yhdellä alueella? Vai näytätkö erilaisia ​​taitoja ja persoonallisuuden puolia monenlaisten eri toimintojen avulla? Kumpikin on tarina, jonka oppilaitoksen päällikkö on kiinnostunut kuulemaan. Ajattele myös, kuinka toimintasi ovat osoittaneet sinun kasvu vuosien varrella toiminnan kokeilemisesta omistautumiseen ja intohimon kehittämiseen ja lopulta johtotehtävien ottamiseen ja vaikutusten tekemiseen.

# 5: Älä löysää kesäisin. Jos sinulla on ylellisyyttä tehdä aktiviteetteja kesäloman aikana työn sijaan, hyödynnä tuo aika suurimmaksi osaksi. Yritä miettiä innovatiivisia tapoja harjoittaa intohimoasi, jota et välttämättä voi tehdä sidotessasi koulutyöhön.

# 6: Älä anna arvosanojesi kärsiä. Vaikka opetussuunnitelmat ovat tärkeä osa korkeakoulujen hakemusta, ne eivät koskaan koskaan peruuta huonoja arvosanoja ja testituloksia. Jos huomaat, että arvosanasi kärsivät, vähennä aktiviteeteihisi kuluvaa aikaa ja varmista, että aika, jonka investoit aktiviteetteihisi, on käytetty hyvin, jotta saat parhaan mahdollisen vaikutuksen mahdollisimman lyhyessä ajassa.

# 7: Älä palaa. On hyvä rajoittaa toimintasi pari, josta olet innokkain, ja muutama muu, joka on hauskaa, mutta ei stressaavaa. Jos yrität tehdä kaiken, tulet väistämättä palamaan, mikä voi pilata arvosanasi, sosiaalisen elämän ja innostuksen yliopistoon menemisestä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA