Mitä ovat AP-kokeet ja kokeet?

feature_whatareaptests.png

AP-testit saattavat tuntua pelottavilta esteiltä, ​​mutta jos olet menestynyt vastaavissa AP-luokissa, sinun ei pitäisi olla liikaa vaikeuksia ansaita korkeita pisteitä. Hyvät AP-testitulokset voivat auttaa sinua korkeakoulujen valintaprosessissa ja voivat jopa ansaita sinulle yliopistopisteitä.

Tässä artikkelissa annan sinulle yleiskuvan AP-kokeista, miksi niillä on merkitystä ja kuinka pisteytys toimii useilla eri testeillä ja aiheilla.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mitä AP-testit ovat? Mitä järkeä heillä on?

AP-testit suoritetaan AP-luokkien lopussa, ja niitä käytetään arvioimaan, kuinka paljon olet oppinut luokassa ja ansaitseeko kokemuksesi korkeakouluopintoa. Voit myös valmistautua AP-testeihin itsenäisesti kurssin ulkopuolella, jos et tunne olosi täysin mukavaksi materiaalin jälkeen, kun olet käynyt sen läpi luokassa.

Pohjimmiltaan AP-testit ovat standardoitu tapa vahvistaa kurssitietueesi. Niitä käytetään kontrolloimaan huonosti opetettuja AP-luokkia, joissa opiskelijat ansaitsevat As, mutta eivät todellakaan tiedä materiaalia. Vaikka AP-opetussuunnitelman on tarkoitus olla johdonmukainen jokaisessa koulussa, opettajilla on paljon vapautta opettaa aihetta ja luokitella luokkaa. AP-testit auttavat varmistamaan, että opiskelijat ovat todella oppineet ja omaksuneet tiedot ja ansaitsevat asianmukaisen kunnian.

Voit ansaita korkeakoulututkintoja korkeista AP-testituloksista useimmissa kouluissa, ja pisteet voivat myös auttaa sinua sijoittumaan esittelyluokista. Hyvin menestyminen AP-testeissä voi tarkoittaa korkeakoulun päättymistä aikaisin tai välttää korkeakoulutunteja sinulle toistuvissa aiheissa. Seuraavassa osassa käsittelen enemmän yksityiskohtia AP-testien luokitusasteikosta ja siitä, miten jotkut suosituimmista testeistä on rakennettu.

franklinin ja marshallin pisteet
body_boredkid.jpg Uh, toivon, että voisin ohittaa Coloring 101: n. Tiedän jo kaikki nämä jutut, enkä ole edes ajatellut syödä mitään värikyniä.

Miltä luokitusasteikko ja muoto näyttää erilaisilta AP-kokeilta?

Pisteytyksessä ja muodossa on joitain johdonmukaisuuksia kaikissa AP-kokeissa, mutta tietyille kysymyksille omistetuissa ajoissa ja pisteiden prosenttiosuuksissa on myös suuria eroja eri testeissä. Annan sinulle yleistä tietoa luokitusasteikosta ja annan sitten tietoja testien erityisistä muodoista eri aihealueilla.

Yleiset tosiasiat

AP-tentit pisteytetään asteikolla 1-5, 5 on korkein pisteet ja 1 on alin. Näin kollegion hallitus määrittelee kunkin pistemäärän:

5 = erittäin pätevä
4 = hyvin pätevä
3 = pätevä
2 = mahdollisesti pätevä
1 = ei suositusta

'Hyväksytty' tarkoittaa, että pystyt suorittamaan vastaavan määrän työtä, joka vaaditaan AP-aineen korkeakouluopintokurssille. Suurin osa korkeakouluista antaa tunnustuksen opiskelijoille, jotka saavat 4 tai 5 pisteen AP-testeissä, ja jotkut antavat jopa 3 pistettä. Tämä voi vaihdella testistä riippuen. AP-testissä, jota pidetään vaikeampana, saatat saada hyvitystä 3. Vähemmän haastavassa testissä saatat joutua pisteyttämään 5 ansaitaksesi korkeakoulututkinnon.

Jokaisessa AP-tentissä on monivalintakohta, joka pisteytetään tietokoneella, ja ilmainen vastaus- tai essee-osio, jonka pisteytävät yliopiston professorit ja AP-opettajat. Monivalinnassa virheellisistä vastauksista ei tehdä pisteiden vähennyksiä. (Tämä on äskettäinen politiikan muutos uuden SAT: n mukaisesti, mikä on myös poistanut pisteiden vähennykset.) AP-testien kahden osan pisteet yhdistetään muodostamaan yhdistetty pisteet asteikolla 1-5.

Yksi asia, joka sinun tulisi pitää mielessä AP-testituloksista, on se Sinun ei tarvitse saada kaikkea testissä saadaksesi 5 tai 'täydellisen' pistemäärän. Se ei ole kuin SAT, jossa yhden kysymyksen sekoittaminen voi murskata unelmiesi 800: sta. Skaalaus on erilainen jokaisessa kokeessa, mutta yleensä vaikka saat vain 70% kysymyksistä oikein, voit silti saada 5 Lue lisätietoja AP-testien pisteytyksestä täältä.

Seuraavaksi annan sinulle kuvan AP-tenttien erityisistä rakenteista eri aiheissa, jotta tiedät mitä odottaa.

body_writingisfun.png Kynäsi on innoissaan viettää enemmän aikaa kanssasi AP-testien ilmaisissa vastausosioissa. Se ei tiedä, että sen tunteet eivät välttämättä ole vastavuoroisia.

Tiede ja matematiikka AP: t

AP-biologia

AP-biologian tentti on kolme tuntia pitkä yhteensä. Se on myös jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen koostuu monivalintaosasta ja hyvin lyhyestä ruudukko-osasta. Sinun on vastattava 63 monivalintakysymystä ja kuusi ruudukkokysymystä 90 minuutissa. Ruudukko-kysymykset ovat lähinnä lyhyitä vastauksia matematiikka- ja tiedeongelmista; sinun on laskettava vastaukset ja syötettävä ne vastaustaulukon ruudukkoon.

Testin toinen osa on myös 90 minuuttia pitkä ja koostuu kahdeksan avointa vastausta (kuusi lyhyttä vastausta ja kaksi pitkää vastausta). Jokainen AP-biologian kokeen osa on 50% pisteistäsi.

AP kemia

AP-kemian tentti on kolme tuntia ja 15 minuuttia pitkä. Monivalintakohta on 60 kysymystä ja on 90 minuuttia pitkä. Ilmaisen vastauksen osiossa on seitsemän kysymystä, neljä lyhyttä vastausta ja kolme pitkää vastausta , ja se on tunti ja 45 minuuttia pitkä. Kuten AP Biologiassa, jokaisen osan arvo on 50% pisteistäsi.

AP-laskenta eKr

AP Calculus BC -tentti on kolme tuntia ja 15 minuuttia pitkä. Monivalintakohta koostuu 45 kysymystä jaettu laskimeen, eikä laskinosuuksiin, jotka kestävät yhteensä tunnin ja 45 minuuttia. Vapaa vastausosa koostuu kuusi kysymystä tunti ja 30 minuuttia, jaettuna myös laskimeen eikä laskinosioihin.

runko_laskuri-3.jpg Laskin ei ole siellä tukemassa sinua AP Calculus -tentin jokaisessa osassa. Mutta älä huoli, siinä on aina ajatuksiasi.

Yhteiskuntatieteiden AP: t

AP-psykologia

AP-psykologian tentti on hieman lyhyempi kuin useimmat muut AP-testit, kello vain kaksi tuntia. Monivalintakohta koostuu 100 kysymystä vastasi 70 minuutin aikana. Tämä osa on kaksi kolmasosaa pisteistäsi. Vapaa vastausosa koostuu kaksi kysymystä vastataan 50 minuutissa. Tämä osa muodostaa jäljellä olevan kolmanneksen pisteistäsi.

AP Yhdysvaltain historia

AP US History -tentti on 3 tuntia ja 15 minuuttia pitkä yhteensä. Se on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen koostuu monivalintaosasta ja lyhyestä vastausosasta. Monivalintaosa sisältää 55 kysymystä ja on 55 minuuttia pitkä. Tämän arvo on 40% kokonaispistemäärästäsi. Lyhyt vastausosa sisältää neljä kysymystä ja se on 50 minuuttia pitkä. Tämän arvo on 20% kokonaispistemäärästäsi.

Testin toinen osa koostuu kahdesta pidemmästä avoimesta vastauksesta. Ensimmäinen on asiakirjapohjainen kysymys (ns. koska vastauksesi vaatii sinua tutustumaan tiettyyn ensisijaiseen lähdeasiakirjaan), jolle annetaan 55 minuuttia. Tämän arvo on 25% kokonaispistemäärästäsi. Sinun on myös vastattava yksi kahdesta pitkästä esseekysymyksestä josta sinulle annetaan 35 minuuttia. Tämän kysymyksen arvo on 15% kokonaispistemäärästäsi.

body_journeyintohistory.jpg AP US History -tentti vie sinut villiin ratsastukseen maan menneisyyden mutkittelevilla maanalaisilla kaduilla. Jos olet jännityksenhakija, oi poika, odota tätä!

Kielen ja kirjallisuuden AP: t

AP englanninkielinen kirjallisuus ja sävellys

AP-englanninkielinen testi on kolme tuntia pitkä. Monivalintakohta on 55 kysymystä ja kestää tunnin. Ilmaisen vastauksen osiossa on kolme kysymystä ja kestää kaksi tuntia. Testin monivalintakohta on 45% pisteestäsi ja ilmainen vastausosuus 55% pisteestäsi.

AP espanjan kieli ja kulttuuri

Tämä tentti on kolme tuntia pitkä. Monivalintakohta koostuu kahdesta osasta ja se on 95 minuuttia pitkä. Vastaat kysymyksiin espanjankielisistä teksteistä ja toisen osan äänitallenteista.

maan keskimääräinen sat -tulos 2016

Vapaa vastaus koostuu neljästä osasta ja on 85 minuuttia pitkä. Sinua pyydetään kirjoittamaan sähköpostiviesti ja vakuuttava essee. Sinun on myös vastattava keskustelukehotteisiin espanjaksi ja tehtävä mini-esitys kulttuuriteemasta espanjaksi. Monivalintakysymykset ja ilmaisen vastauksen osiot ovat kukin 50% pisteestäsi.

body_headset.jpg Aivan oikein, AP-kielitestejä varten sinun on puhuttava kieltä. Olin myös järkyttynyt.

Art AP: t

AP-musiikkiteoria

AP-musiikkiteorian testi on kaksi tuntia ja 40 minuuttia pitkä. Monivalintakohta koostuu 75 kysymystä jaettu kahteen osaan, joista toinen perustuu kuulovihjeisiin ja toinen ei-auditiivisiin. Koko osa on 80 minuuttia pitkä ja muodostaa 45% pisteistäsi. Vapaa vastausosa koostuu seitsemän kirjallista harjoitusta (yhteensä 70 minuuttia) ja kaksi näönlauluharjoitusta (yhteensä 10 minuuttia). Nämä kaksi osaa muodostavat loput 55% pisteistäsi.

AP Taidehistoria

Tämä tentti on kolme tuntia pitkä yhteensä. Monivalintakohta on tunnin mittainen ja on 80 kysymystä. Vapaa vastausosa vie jäljellä olevat kaksi tuntia. Sillä on kaksi 30 minuutin esseekysymystä ja neljä 15 minuutin esseekysymystä. Monivalintakysymykset ja ilmaisen vastauksen osat muodostavat kumpikin 50% pisteistäsi.

body_arthistory.jpg En ymmärrä, miten ihmiset tekivät tällaisen uskomattoman monimutkaisia ​​veistoksia, mutta jos otat AP Art Historyn, saatat saada selville.

Johtopäätös

Joten mitkä ovat AP-kokeet?

AP-tentit arvioivat tietosi AP-kurssimateriaalista ja selvittävät, onko sinulla pätevyys testata vastaavista johdantokursseista yliopistossa. Korkeat pisteet AP-testissä osoittavat, että pystyt työskentelemään oppilaitoksen tasolla. Korkein pistemäärä, jonka voit ansaita AP-testillä, on 5 ja alin 1; Suurin osa kouluista hyväksyy 4- ja 5-lukumäärät (joskus jopa 3s) yliopistoluoton arvoisiksi pisteiksi. Kaikissa AP-testeissä on sekä monivalintakokeet että ilmaisen vastauksen osiot, mutta ne on rakennettu eri tavalla ja niiden pituus voi olla erilainen aiheesta riippuen.

Muista, että AP-testit ja luokat voivat olla hyviä valintoja sinulle lukuvuoden akateemisen kokemuksen ja yliopiston tavoitteiden perusteella. Sinä pystyt lue lisää siitä, mitkä AP-luokat (jos sellaisia ​​on) sinun tulisi käyttää tässä artikkelissa. Ihanteelliset AP-kurssit ja kokeet vaihtelevat opiskelijan tyypin mukaan. Sinun ei pitäisi pakottaa itseäsi osallistumaan luokkiin, jotka vetävät GPA: ta tai jotka eivät kiinnosta sinua vain ansaitsemaan lisää AP-luottoja.

Jos tiedät osallistuvasi AP-kursseille, yritä tutustua vastaavien testien muotoon ja ajoitukseen ennen lukuvuoden loppua. Harjoittelutestien suorittaminen ja näytekysymysten tekeminen auttavat sinua totuttamaan testien toimintatapaan ja ansaitsemaan korkeakoulututkintoa!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset