Vocab asiayhteyteen liittyvissä kysymyksissä ja strategioissa ACT -lukemiseen

feature_zuleikha.jpg

Mitä tarkalleen ottaen on sanakirja kontekstikysymyksissä, ja mitkä ovat parhaat keinot lähestyä niihin vastaamista? Tässä artikkelissa aloitan käymällä läpi perusteet siitä, mitä sanakirja kontekstikysymyksissä ovat, ja sitten ryhdyn perusteelliseen keskusteluun molemmista tyypeistä (esimerkkejä täydentäen). Lopuksi päätän sen ehdottamalla strategioita, joita käytetään tällaisten kysymysten käsittelyssä.

ominaisuuskuvaluotto: 7dc_b188407-zuleikha-lukeminen mennessä Wolfgang Lonia alla käytetty CC BY-SA 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Mitä Vocab on kontekstikysymyksissä?

Kontekstikysymysten sanasto on kysymyksiä ACT: stä kysyä suoraan sanastosta kappaleen yhteydessä . Vaikka sanan tuntemus voi auttaa sinua muuntyyppisissä kysymyksissä, tässä artikkelissa olen keskittynyt sellaisiin kysymyksiin, joissa sanaston tunteminen on välttämätöntä oikean vastauksen saamiseksi.

ero psat ja sat

Arvostelustanikymmeniävirallisissa ACT -käytännön testeissä, olen tullut siihen johtopäätökseen, että on olemassa kahdenlaisia ​​tapoja, joilla ACT Reading kyseenalaistaa sinut sanastosta:

  1. Mitä tämä sana tarkoittaa sen perusteella, miten sanaa käytetään kohdassa?
  2. Miten tiivistäisit muutaman rivin tai kappaleen merkityksen käyttämällä yhtä sanaa vastaukseksi?

Lue tarkemmin kutakin tällaista sanastoa kontekstikysymyksissä.

Kysymystyyppi 1: Mikä on sanan merkitys kontekstissa?

Nämä kysymykset ovat luultavasti yksinkertaisimpia kaikista ACT Reading -kysymyksistä. Tykkään ajatella heitä kysyvinä Tässä on sana - mikä on määritelmä?

Vain siksi, että kysymykset ovat yksinkertaisia, ei tarkoita, etteivät ne voisi olla hankalia, mutta tapa, jolla kysymykset muotoillaan itse, on melko yksinkertainen. Itse asiassa ne ovat melkein aina kysytään seuraavalla tavalla :

  • Kuten sitä käytetään rivillä [numero], sana [ X ] Lähes tarkoittaa ...

Tai anna konkreettinen esimerkki:

  • Kuten sitä käytetään rivillä 42, sana huusi lähinnä tarkoittaa…

Miksi ACT käyttää aina ilmausta? 'melkein' sen sijaan, että kysyisit suoraan, mitä tämä sana tarkoittaa? Uskon, että siihen on kaksi syytä:

  1. lause on on suunniteltu huijaamaan sinua valitsemaan vastaus siihen eräänlainen toimii (kuitenkin, huusi täytyy vain LÄHELLÄ tarkoittaa vastausvalintaa, eikö?)
  2. se on ACT: n tapa peittää peput (ei, et voi valita vain toimivaa vastausta, sinun on valittava paras vaihtoehto käytettävissä olevista vaihtoehdoista ).

Useimmiten nämä 'Tässä on sana, mikä on määritelmä?' kysymykset koskevat sanoja, joilla on useita merkityksiä. Koska ACT haluaa huijata sinua ryhtymään luulemaan tietäväsi vastauksen, testi sisältää usein vastausvaihtoehdon, joka on täsmällinen JOKAAN sanan määritelmään, ei vain tapaan, jolla sitä käytetään kohdassa. Tässä on esimerkki, joka on otettu sanatarkasti virallisesta ACT -harjoitustestistä.

body_ACTreading_multiplemeanings.png

Pääni päältä sana lukea voidaan käyttää mitä tahansa vastauksista, mahdollista vaihtoehtoa C lukuun ottamatta. Selvittääkseen, millä tavalla lukea käytetään rivillä 45, sinun on pakko palaa käytävälle. Lähdelause on seuraava:

Tutkijat määrittävät ankeriaan iän mikroskoopilla lukea otoliitin kasvurenkaat - pieni, kova kalsiumkertymä kallon juureen. (rivit 44-47; kursivoitu minun)

Joten miten ratkaisisit tämän kysymyksen? Ensimmäinen, muotoile sana tai lause uudelleen, jotta kysymykseen vastaaminen on helpompaa : Tutkijat selvittävät, kuinka vanha ankeriaat käyttävät mikroskooppia tarkastellakseen ja tulkitakseen kasvun renkaita. Kuten näette, uudelleenmuotoilun ei tarvitse olla erittäin tyylikästä, vain tarkkaa .

Korvaa seuraavaksi vastaukset uudelleen muotoiltuun lauseeseesi - tässä kysymyksessä vain havainnointi on järkevää (tutkijat selvittävät, kuinka vanha ankeriaat käyttävät mikroskooppia tarkkailemaan kasvun renkaita).

Haluatko toisen esimerkin? Ei ole ongelma! Tässä on hankalampi esimerkki, jonka olen muokannut ACTual ACT: stä (pystyin pitämään kiinni siitä sanapelistä niin kauan).

Käytännön esimerkki A:

Lykantrooppinen virustarina on todella naulattu, Giles sanoo. Tuhansien vuosien aikana kartoitetut epicentrit ovat todennäköisesti paikkoja, joihin ihmissudet keskittyvät.

Kuten sitä käytetään tällä rivillä, keskitetty lähinnä tarkoittaa…

(A) uutettu

(B) kiinnitti huomiota

(C) kokoontui yhteen

(D) suunnattu yhteen aiheeseen

hyvää päivää ranskaksi

Jos korvasit sanan keskittynyt jollakin vastausvaihtoehdolla, se VOI olla aihekohtainen. Loppujen lopuksi ihmissudet voitaisiin ottaa paikasta tai kiinnittää niihin huomiota (vaikka vaikuttaa epätodennäköiseltä, että ACT olisi antanut sinun valita vastausvaihtoehdon, joka tarkoittaa lauseen päättämistä prepositioon). Eikö keskittymällä ole toisinaan jotain tekemistä siihen, että asiat ohjataan yhteen aiheeseen?

Vaara! Vaara! Tämä kaikki on osa ACT: n Cunning Plania ™ (Huom: ei oikeastaan ​​tavaramerkki) ansa sinä!

body_trap.jpg Se on ansa mennessä Mike Knell , käytetty alla CC BY-SA 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

ÄLÄ vastaa kysymykseen sellaisten asioiden perusteella, jotka voivat olla oikein, riippuen tiedoista, joita et tiedä.

Kuvittele, että olet kiero englannin opettaja ja arvioi oppilaiden tulkintoja luokalle luetusta kirjasta. Et ole antelias opettaja, joka etsii syytä antaa oppilaalle pisteitä kaikin mahdollisin tavoin, koska hän väitti asian. Ei, etsit syitä merkitä vastaukset VÄÄRIN.

Ota tämä ajattelutapa mukaan ACT -lukemiseen: Ainoastaan ​​vastaus, jota tekstin konteksti tukee, on hyväksyttävä. Yllä olevan esimerkin A tapauksessa vastaus on (C) kokoontuivat yhteen : lykantrooppisen virusinfektion keskukset ovat todennäköisesti paikkoja, joissa ihmissusia kerätään yhteen.

Mikään vastausvaihtoehdoista ei edes sovi tämän lauseen kontekstiin.

Joskus ACT Reading kysyy tietyistä sanoista sen sijaan, että se kysyy useista sanoista, joten kysymys on enemmän kuin 'Tässä on lause, mitä se tarkoittaa?' Katso esimerkki B:

body_ACTreading_phrase.pngEsimerkki otettu ACT -sivusto .

Kummassakin tapauksessa näitä kysymyksiä on lähestyttävä samalla tavalla: palaa aina riville, jolla sana tai lause esiintyy - älä anna ACT: n huijata sinua vastaamaan tarkistamatta!

Kysymystyyppi 2: Mikä sana määritellään kulkureitin avulla?

Nämä kysymykset kysyvät sinulta tunnista kohdan määritelmä ja yhdistä se vastauksen valintaan joka vastaa sitä. Toisin kuin edellisen kysymystyypin sanasto-kontekstikysymykset, mielestäni nämä kysyvät täältä Tässä on määritelmä, mikä on sana?

ACT: llä on monipuolisempia tapoja esittää nämä kysymykset kuin tässä sana, mitä se tarkoittaa? kysymyksiä. Olen luetellut alla vain muutamia esimerkkejä, joihin törmäsin ACT -käytännön testien tarkastelussa. Vastuuvapauslauseke: Olen muokannut kysymyksiä niin, että ne kaikki viittaavat samaan aiheeseen; kysymykset eivät näkyneet varsinaisessa ACT: ssä.

Esimerkki 'Tässä on määritelmä, mikä sana?' kysymyksiä:

  • Mikä seuraavista sanoista kuvaa parhaiten kertojan isää, joka työskentelee valmistautuessaan täysikuuhun?
  • Mikä seuraavista kuvaa parhaiten sitä, kuinka viidennessä kappaleessa (rivit 58-71) mainitun uhrin sanotaan alkavan muuttua ihmissusiksi?
  • Rivit 42–53 viittaavat siihen, että ennen W. Rosenbergin tutkimusta lääketieteen tutkijat olivat ajatelleet ihmissusi…
body_werewolfduck.jpg Halloween -ankka: Ihmissusi Ankka mennessä Joshua Smith , käytetty alla CC BY-SA 2.0 /Rajattu alkuperäisestä.

Vastaus viimeiseen kysymykseen: Ilmeisesti pyöreä, keltainen ja puoliksi susi, puoliksi… ankka paidassa?

'Mitä sanaa kohta määrittelee?' kysymykset voivat itse asiassa olla helpompia kuin 'tässä on sana, mikä on määritelmä?' kysymyksiä. Miksi? Koska Koska määritelmät ovat kappaleessa, saatat pystyä keräämään lisätietoja kysymyksen vastaamiseksi . Tässä on toinen varsinainen ACT -esimerkkikysymys:

body_ACTreading_findingdef_expl.png

body_ACTreading_findingdef.pngEsimerkki ACT: stä verkkosivusto .

Jos sinä tietää määritelmän sanan erottelusta, sinulla on helppo pikakuvake vastaukseen: Ongelma miesrunoilijoiden uudelleenarvioinnissa ja devalvoinnissa on se, että on vaikea olla varma, että sinulla on hyvä harkintakyky, kun teet sen. Kuinka PITÄISI tehdä sen? Varovaisuudella tai varovaisuudella.

1 biljoona vastaa monta miljardia

Vaikka et tiedä tarkkaan, mitä erottaminen tarkoittaa, kirjoittaja selittää tarkemmin kappaleen loppuosassa : `` Kirjoittaja ajattelee, että miesten runoilijoiden ottaminen alas tapista liian nopeasti tai nopeasti on ongelma ... se tarkoittaa, että ihmisten, jotka tekevät sen, on oltava varovaisia. ''

Käyttämällä tätä vihjettä voit ratkaista kysymyksen, vaikka et tietäisi, mitä 'erottaminen' tarkoittaa.

Strategiat hallitsemaan sanastoa asiayhteyteen liittyvissä kysymyksissä

Mitä strategioita voit käyttää näiden kahden tyyppisten ACT -lukukysymysten hallitsemiseen? Olen koonnut alla 3-vaiheisen strategiaoppaan.

ero ap: n ja ib: n välillä

Strategia 1: Muotoile annetut tiedot uudelleen

Kysymyksiin, joissa kysytään sanat asiayhteydessä , määrittele sana ensin päässäsi (tai romupaperilla, kumpi on helpompaa) lauseen tai kappaleen yhteydessä katsomatta vastausvaihtoehtoja. Muista, että uudelleenlauseesi ei tarvitse olla tyylikäs, kunhan se välittää merkityksen. Katso esimerkiksi esimerkki C:

'Hän luulee, että minulla on voimaa, jota hänellä ei ole, ja tämä tuo esiin hänen kateutensa ja huonon huumorinsa.'

Tällä rivillä huumori lähinnä tarkoittaa…

body_ACTreading_humor.png

Ajatukseni: Haluan korvata sanan sanalla, joka säilyttää lauseen merkityksen. Hän luulee, että minulla on voimaa, jota hänellä ei ole, ja tämä tuo esiin hänen kateutensa ja huonon mielentilan. Okei, se on järkevää ja se on mitä alkuperäinen kappale sanoi.

Kysymyksissä, joissa sinua pyydetään ottamaan kappale ja valitsemaan paras vastaus, joka kuvaa sitä, vastaa kysymykseen omin sanoin ennen kuin katsot vastausvaihtoehtoja. Katso esimerkki D:

body_ACTreading_findingdef2_expl.png

body_ACTreading_findingdef2.png

Ajatukseni: Kysymys kuuluu siitä, mitä tutkijat ajattelivat aivoista. Okei, mitä kappale sanoo? Tarvitsemme 'uuden näkemyksen aivoista', joka sisältää ajatuksen siitä, että aivot ovat 'dynaamisia', 'aktiivisia' ja 'mukautuvia,' EI 'ohjelmoituja ja staattisia.' Joten lääketieteen tutkijat ajattelivat, että aivot eivät muutu, mutta nyt he ajattelevat muuttuvan. Okei, ymmärsin nyt, mitkä ovat vastausvalintani?

Strategia 2: Yliviivaa vastaukset, jotka eivät selvästikään sovi

Joskus voit saada oikean vastauksen vain tietämällä, mitkä ovat vääriä vastauksia. Tämä on erityisen hyödyllinen strategia, jos on olemassa vastausvaihtoehto sanalla, jonka merkitystä et tiedä. Jos tiedät, että kolme muuta vastausta ovat ehdottomasti vääriä, sillä ei ole väliä, ettet tiedä, mikä on neljännen vastauksen tarkoitus ; poistamisprosessin avulla sen on oltava oikea valinta. Katsotaanpa tätä strategiaa esimerkin C yhteydessä aikaisemmin:

body_ACTreading_humor.png

Ajatukseni: Valintoja ovat persoonallisuus, mieliala, mieliala ja komedia. Muotoilin lauseen uudelleen, koska hän luulee, että minulla on voima, jota hänellä ei ole, ja tämä tuo esiin hänen kateutensa ja huonon mielentilan. Mikä valinta on lähimpänä mielentilaa? Luonne: ei oikeastaan. Whim: Ei. Mieliala: kyllä. Komedia: ei. Vastauksen on oltava C. mieliala .

Tämä strategia toimii edelleen, jos yrität tiivistää kappaleen merkityksen yhdellä sanalla. Kopioin ja liitän esimerkin D uudelleen, joten sinun ei tarvitse vierittää ylöspäin:

body_ACTreading_findingdef2_expl.png

on 3,4 hyvä gpa

body_ACTreading_findingdef2.png

Ajatukseni: Valinnat ovat dynaamisia, muuttumattomia, paradoksaalisia tai luovia. Muotoilin kappaleen uudelleen siten, että lääketieteen tutkijat ajattelivat, että aivot eivät muuttuneet, mutta nyt he ajattelevat, että muuttuu. Mikä vaihtoehdoista on lähimpänä merkitystä 'ei muuttunut' tai 'ei muutu'? No ilmeisesti muuttumaton. Entä muut? Dynaaminen on se, mitä he sanovat UUDEN näkymän pitäisi olla, joten ei. Paradoksaalista: siitä ei ole tekstissä mitään. Luova: siitä ei ole tekstissä mitään. Vastauksen on oltava B. muuttumaton .

Strategia 3: (Valinnainen) Liitä määritelmä takaisin

Tämä strategia toimii parhaiten 'tässä on sana, mikä merkitys?' kysymyksiin, koska sanasta sanaan korvaaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin sanasta yhteenveto-kokonainen -kappale-informaation korvaaminen. Katsotaanpa vielä esimerkkiä C, a 'tässä on sana, mitä se tarkoittaa?' kysymys:

'Hän luulee, että minulla on voimaa, jota hänellä ei ole, ja tämä tuo esiin hänen kateutensa ja huonon huumorinsa.'

Tällä rivillä huumori lähinnä tarkoittaa…

body_ACTreading_humor.png

Ajatukseni: Hän luulee, että minulla on voimaa, jota hänellä ei ole, ja tämä tuo esiin hänen kateutensa ja huonon mielen. Joo, se näyttää oikein. Mutta tarkistan vielä:

Hän luulee, että minulla on voima, jota hänellä ei ole, ja tämä tuo esiin hänen kateutensa ja huonon luonteensa. Siinä ei ole mitään järkeä - miksi sinun persoonallisuutesi pitäisi tuoda esiin? Ei. Varsinkin kun mieliala toimii paremmin tässä lauseessa.

body_getpluggedin.jpg Ota yhteys mennessä Rennett Stowe , käytetty alla CC BY 2.0 .

Vau. Mistä lähden täältä?

Ovatko nämä strategiat teoriassa hyviä, mutta aika loppuu aina todellisista ACT -lukuluvuista? Ota selvää, kuinka voit välttää tämän kauhean kohtalon täällä.

Haluatko tarkempia tällaisia ​​oppaita? Lue muut oppaamme Big Picture-, Detail-, Function- ja Inference ACT Reading -kysymyksistä sekä syvällinen sukellus ACT Reading -paritettuihin kohtiin. Ja tilaa tämä blogi oikeassa yläkulmassa.

Mitä muita kysymyksiä löydät ACT: stä, ja mikä on paras tapa lukea kohta ja vastata niihin? Meillä on strategioita jaksojen tehokkaaseen lukemiseen.

Haluatko erittelyn kaikista taidoista, joita tarvitset ACT -lukemiseen? Lue, mitä ACT -lukemisessa todella testataan.

Hanki 4 enemmän pisteitä ACT: stasi, TAKUU

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

3 SAT Passport to Advanced Math -strategiaa

Etkö ole varma, mitä odottaa Passportista Advanced Math kysymyksiin SAT Mathista? Täydellinen oppaamme selittää, mitä he kattavat ja miten hyökätä heitä vastaan.

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Mitä tarvitset SMU: lle: ACT -tulokset ja GPA

Occidental College pääsyvaatimukset

Whittier College SAT -tulokset ja GPA

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

Lawrencen yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Kuinka valmistautua Pre-Med-lukioon

Haluatko aloittaa varhaisessa vaiheessa pre-med-vaatimukset? Opi valmistautumaan lukion alussa alkavan lääketieteellisen koulun tiukkuuteen.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän ACT -pistemäärän?

Tavoitteena on hyvä ACT -pisteet ja mietit kuinka monta kysymystä voit ohittaa? Tässä on täydellinen opas ACT -testin ottamisstrategiaan pisteidesi maksimoimiseksi.

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kaikki saatavilla olevat IB Economics -paperit: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Economicsin aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki HL- ja SL -aikaisemmat paperit, joita voimme löytää tästä luettelosta. Käytä näitä testejä valmistautuaksesi oikeaan IB -testiin.

University of the District of Columbia Pääsyvaatimukset

4.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.4

Mikä on 4.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 4.4 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Xavier University ACT -pisteet ja GPA

Ivy League -sijoitukset: Mitä ne todella tarkoittavat?

Mietitkö, mitkä ovat Ivy-liigan parhaat koulut? Tässä oppaassa luokitellaan korkeakoulu ja selitetään, miten he vertailevat ja miten valita paras sinulle.

Assonanssin ymmärtäminen: 6 esimerkkiä, analysoitu

Mikä on assonanssi? Opi assonanssimääritelmä ja tutustu esimerkkeihin eri tavoista, joita sitä voidaan käyttää runoudessa ja proosassa.

12 parasta luovien kirjoitusten korkeakoulua ja ohjelmaa

Etsitkö maan parhaita luovien kirjoitusten korkeakouluja? Katso 12 suosituinta luetteloa luovien kirjoitusten pääaineista ja ohjelmista.

College GPA -vaatimukset: Mitä tarvitset päästäksesi sisään?

Mietitkö korkeakoulujen GPA-vaatimuksia? Tässä artikkelissa selitetään, mitä he ovat ja kuinka varmistaa, että arvosanat tekevät leikkauksen.

Havaijin Tyynenmeren yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen luettelo: Etelä -Carolinan korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Etelä -Carolinassa? Meillä on täydellinen luettelo Etelä -Carolinan parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Vaaka- ja syöpäyhteensopivuus: tulevatko ne yhteen?

Tulevatko Syöpä ja Vaaka toimeen? Täydellinen opas Vaaka-syöpä-yhteensopivuudesta katkaisee, miten tämä pari liittyy.

Butlerin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Lewis & Clark Collegen pääsyvaatimukset

Etelä -Alabaman yliopiston pääsyvaatimukset