Valedictorian vs. Salutatorian: Mikä on ero?

feature_banner_juan-ramos-

Lukiossa on paljon syitä työskennellä ahkerasti : sinä hankkia tärkeää tietoa ja taitosi, arvosanasi auttavat sinua päästä mahtaviin yliopistoihin ja omistautumisesi voi jopa ansaita saat opintotukea opintotukeen !

Mutta kova työsi voi myös auttaa sinua tulemaan valedictorianiksi tai salutatoriksi, jotka myönnetään valmistuvan luokkasi kahdelle parhaalle opiskelijalle. Mutta mitä tarkoittaa olla valedictorian vs. salutatorian?Älä huoli: olet tullut oikeaan paikkaan! Sen lisäksi, että selitämme, mikä on valedictorian ja salutatorian, syvennymme myös kahden palkintojen välisiin yhtäläisyyksiin ja eroihin sekä siihen, mitä ne merkitsevät korkeakoulujen valintaprosessille.

Mikä on valediktori?

Aloitetaan oppimalla lisää valediktoriksi tulemisesta. Useimmat koulut myöntävät valediktorin arvonimen opiskelijalle, joka on valmistunut korkeimmalla kumulatiivisella GPA: lla.

Mitä se sitten tarkalleen tarkoittaa? Kumulatiivinen GPA on keskiarvo jokaisesta lukiosta saamastasi lopullisesta arvosanasta! Lisäksi useimmat koulut käyttävät painotettua keskiarvoa kun luokitellaan oppilaita . Toisin sanoen AP- ja IB -kurssien arvosanat saavat lisäpisteitä kurssin vaikeuden huomioon ottamiseksi ( mikä tarkoittaa, että 4.0: n sijasta voit ansaita 5,0 näissä luokissa ). Joten jos sydämesi on muuttumassa valediktoriksi, sinun kannattaa varmistaa, että osallistut AP -kursseille - ja tee niistä hyviä arvosanoja!

Lisäksi valediktorit nimetään yleensä viimeisen lukuvuoden toisen lukukauden aikana, ja palkintoon liittyy muutamia erityisiä etuja. Ensimmäinen, valedictorian saa yleensä erityisiä valmistumisregalioita (tunnetaan myös nimellä valmistumisasu) auttaakseen heitä erottumaan joukosta. Tämä voi olla erivärinen kylpytakki, ainutlaatuinen tupsu laastillasi tai ylimääräinen varastettu, johto tai mitali. Jokaisella koululla on ainutlaatuinen joukko muistomerkkejä, mutta saat varmasti ylimääräisen haukun kovasta työstäsi.

Toinen - ja mikä tärkeintä - t hänellä on tärkeä rooli valmistujaisseremoniassa. Toisin kuin useimmat valmistuneet, jotka tulevat vain lavalle saadakseen tutkintotodistuksensa, valediktorit yleensä istuvat lavalla ja itse osallistuvat itse seremoniaan pitämällä puheen. (Puhumme siitä, miltä se näyttää perusteellisesti hieman myöhemmin.) Koska valediktori on luokan huippu, he toimivat luokkatovereidensa edustajana, mikä on valtava kunnia!


Kuuluisia valediktorialaisia

Jos ansaitset valedictorian arvonimen, olet mahtavassa seurassa! Tässä on joitain kuuluisia valediktorialaisia, joita saatat tuntea:


body-purple-graduate-Sgt.-Tracy-Ellingsen

Kuva: Sgt. Tracy Ellingsen

Mikä on Salutatorian?

Aivan kuten valedictorian, salutatorians ovat opiskelijoita, jotka ovat osoittaneet erinomaisia ​​akateemisia saavutuksia neljän vuoden aikana lukiossa. Perinteisesti tervehdysmiehen titteli annetaan valmistuvan luokan toiseksi korkeimmalle opiskelijalle. Aivan kuten valediktori, tämän määrää opiskelijan kumulatiivinen, painotettu GPA.

Jos haluat tulla koulusi tervehtijäksi, haluat käyttää samaa strategiaa kuin valedictorians. Sinun ei pitäisi vain käydä AP- ja IB -kursseja, vaan varmistaa, että teet niistä hyviä arvosanoja! Loppujen lopuksi t mitä korkeampi kumulatiivinen GPA, sitä todennäköisemmin sinusta tulee koulusi tervehtijä.

mistä saan vatsapainikkeen lävistettyä

Lisäksi salutatoriksi tuleminen sisältää monia samoja etuja kuin valedictorian. Kuten valediktori, salutatori saa usein erityisiä valmistuskirjoja tunnustamaan saavutuksensa. Nämä ovat yleensä samanlaisia ​​kuin valedictorian regaliat pienillä muutoksilla. Jos esimerkiksi koulusi antaa erityisiä varastoja, ne voivat olla samaa tyyliä, mutta eri värejä! Mutta loppujen lopuksi tavoite on sama : ainutlaatuiset kunniakirjat auttavat sinua erottumaan joukosta ja kunnioittamaan uskomatonta saavutustasi.

Lisäksi salutatorilla on myös keskeinen rooli valmistujaisseremoniassa. Kuten valediktori, salutatorin tehtävänä on pitää puhe lavalla itse seremonian aikana . Salutatorin puhe palvelee eri tarkoitusta kuin valediktorin puhe - josta puhumme seuraavassa osassa! - mutta se toimii myös erityisenä palkintona tervehtijän kovasta työstä.

Kuuluisia tervehtijiä

Ennen kuin siirrymme eroihin valedictorian ja salutatorian välillä, tutustu tähän luetteloon kuuluisista tervehtijistä, jotka varmasti tunnistat:

runko-laasti-lauta-ympyrä-baim-hanif Kuva: Baim Hanif

Valedictorian vs. Salutatorian: Suuret erot

Tähän mennessä olet todennäköisesti tajunnut, että valediktorilla ja salutatorilla on paljon yhteistä. Mutta heillä on myös muutamia tärkeitä eroja. Katsotaanpa tarkasti kunkin otsikon ainutlaatuisia piirteitä.

Sijoitukset

Ilmeisin ero on tietysti numeroissa: valedictorians valmistunut sijoittui #1 luokassaan, kun taas salutatorians ottavat #2.

Kun olet menestyjä, toiseksi tuleminen saattaa kuulostaa häviämiseltä. Loppujen lopuksi suurin osa meistä haluaa olla ensimmäinen! Mutta tosiasia on, että ensimmäisen ja toisen valmistumisen välillä on yleensä hyvin vähän matemaattisia eroja. Ero valedictorian ja salutatorian välillä on usein pisteen sadasosa - ja joskus jopa tuhannesosa! Siksi koulut palkitsevat kaksi parasta opiskelijaa, koska usein niiden akateemisten suoritusten välillä on hyvin vähän eroa!

Kaikki päättyy tähän: valmistuminen luokkasi valediktoriksi tai salutatoriksi on a valtava kunnia ja a jättiläinen tunnustus kovasta työstäsi!

runko-mikrofoni-kane-reinholdtsen Kuva: Kane Reinholdsten

Puheet

Joten jos valedictorian ja salutatorian molemmat valmistuvat luokan kärjessä, saavat hienoja muistoja ja pitävät puheita valmistujaistilaisuuden aikana, mikä tekee palkinnoista erilaisia?

Suurin ero valedictorian ja salutatorian välillä on heidän puheidensa sisällössä!

Valedictory -puhe

Termi valedictorian tulee itse asiassa latinalaisesta lauseesta sanoa hyvästit, mikä tarkoittaa hyvästit. Toisin sanoen, vaikka valedictorian puhe tuli sijoitukselle ensimmäiseksi, se tulee usein valmistujaistilaisuuden loppupuolella.

Tämä tarkoittaa sitä, että valediktorin tehtävä on asettaa kulmakivi luokkatovereiden lukio -kokemukselle. Opiskelijoilla on mahdollisuus jättää hyvästit lukiolle odottaessaan seuraavia seikkailujaan.

Tämän vuoksi valedictory -puheessa on usein kaksi osaa. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan lukion muistoja ja oppitunteja, ja toisessa osassa puhutaan siitä, miten oppilaat voivat viedä oppimansa tulevaisuuteen. Toisin sanoen, ajatelkaa valediktorin puhetta toivottaen kaikille hyvästit jäädessään odottamaan seuraavaa askelta elämän matkalla!


Tervehdyspuhe

Jos valediktorin tehtävä on antaa jäähyväisosoite, niin tervehtijän tehtävä on toivottaa kaikki tervetulleiksi seremoniaan! (Termi salutatori tulee sanasta salutatory, joka tarkoittaa tervehdyksen luonnetta.)

Toisin kuin valediktori, joka usein puhuu kohteeseen toverinsa, salutatori puhuu puolesta valmistuvasta luokasta ja toivottaa ystävät, perheen ja muut rakkaansa tervetulleiksi seremoniaan. He esittelevät yleisölle myös muita puhujia ja edustajia.

Virallisen tervehdyksen jälkeen salutatorilla on myös mahdollisuus esittää muutama huomautus valmistumisseremonian aloittamiseksi. Jos valediktorin puhe siitä, kuinka viedä lukion oppitunteja ja kokemuksia tulevaisuuteen, niin tervehtijän puhe on hetken juhla. Loppujen lopuksi valmistut lukiosta vain kerran!


body-konfetti-grad-logan-isbell

Kuva: Logan Isbell

Miten Valedictorian tai Salutatorian valmistuminen vaikuttaa korkeakouluihin hakeutumiseen?

Lyhyt vastaus on, että se ei todellakaan vaikuta hakemukseen tai hakuprosessiin koska nämä kunnianosoitukset jaetaan vasta lukuvuoden toisella lukukaudella. Tässä vaiheessa olet jo lähettänyt korkeakouluhakemuksesi. Itse asiassa olet ehkä jo sitoutunut unelmakouluusi, jos haet varhainen toiminta !

Lisäksi, vaikka voit luetella hakemuksessasi valedictorian tai salutatorian arvosanat, useimmat yliopistot eivät punnitse niitä kovin raskaasti päätöksentekoprosessissa. Tämä johtuu siitä, että pääsyneuvojien voi olla vaikea ymmärtää, mitä nämä kunnianosoitukset todella tarkoittavat. Esimerkiksi jotkut koulut luottavat yksinomaan GPA: han sen määrittämiseksi, tuleeko joku valedictorian, kun taas toiset koulut käyttävät GPA: n ja koulun ulkopuolisen osallistumisen yhdistelmää. Jotkut koulut jopa sallivat oppilaskunnan punnita äänestämällä ehdokkaita!

Jokaisen pääsyneuvojan on mahdotonta tietää kunkin lukion valedictorian ja salutatorian kriteerit, joten heidän on helpompi poistaa sijoitus harkinnasta.William R.Fitzsimmons, Harvardin pääsydekaani, tiivisti asian parhaiten, kun hän kertoi New York Timesille Luulen, että [valedictorian otsikko] on vähän anakronismia. Tämä on ollut pitkä perinne, mutta ylioppilaskunnan maailmassa sillä ei ole todellista eroa.

tunnin yhteenvetobody-red-grads-OakleyOriginals

Kuva: OakleyOriginals

Onko kaikissa lukioissa valediktoria ja salutatoria?

Vaikka nämä ovat hyvin yleisiä palkintoja amerikkalaisissa lukioissa, jotkut koulut ovat päättäneet käsitellä näitä nimikkeitä eri tavalla.


Ei mitään edellä mainitusta lähestymistavasta

Viime vuosina, jotkut lukiot ovat päättäneet luopua valedictorian ja salutatorian arvonimistä kokonaan . Jotkut koulut uskovat, että se luo tarpeetonta kilpailua oppilaiden välille, kun taas toiset ovat päättäneet luopua tittelistä oikeudenmukaisuuden vuoksi. Kuten tohtori Mary Gruccio, New Jerseyn Cumberland Countyn koulupiirin superintendentti selittää , Meillä on aiemmin ollut ongelmia, joissa lapset ovat olleet niin lähellä toisiaan, murto -osassa ... [ja] mielestäni se aiheuttaa paljon ahdistusta, jota ei tarvitse tapahtua. '

Koska luokan parhaat oppilaat erotetaan usein pisteiden murto -osilla, valedictorian ja salutatorian arvonimien poistaminen on tapa varmistaa oikeudenmukaisuus ja tasapuolinen tunnustaminen opiskelijoiden kovasta työstä.

Mutta se ei tarkoita sitä, koska koulussa ei ole valedictorialaisia ​​tai tervehtijiä, jotka eivät tunnusta akateemisia saavutuksia! Jotkut koulut myöntävät sen sijaan ainutlaatuisia valmistumisregalioita kaikille korkealaatuisille oppilaille, kun taas toiset ovat siirtyneet kollegiaaliseen lähestymistapaan, jonka mukaan opiskelijat voivat valmistua arvosanoin (tai cum laude).


Moninkertainen lähestymistapa

Mutta on muitakin kouluja, jotka ovat kääntyneet päinvastaiseen suuntaan : palkintojen poistamisen sijasta he ovat päättäneet nimetä useita valediktoria ja salutatoria kussakin valmistuvassa luokassa.

Otetaan esimerkiksi Washington-Leen lukio Arlingtonissa, Virginiassa. Minä Vuonna 2015 koulu nimitti 117 valediktoria 457 valmistuneesta. (Koulu myönsi tittelin kaikille yli 4,0: n oppilaille.)

Joten miksi lukio päättää tehdä tämän? Tavoite palkita useita valedictorians on sama kuin nimetä kukaan otsikko: oikeudenmukaisuus .Kuten Winnie Hu kirjoittaa New Yorkin ajat , koulujen rehtorit uskovat, että useiden valediktorien tunnustaminen vähentää painetta ja kilpailua opiskelijoiden keskuudessa ja on tasapuolisempi tapa kunnioittaa saavutuksia, varsinkin kun nro 1 ja nro 5 voidaan erottaa vain pienimmällä arvosanalla.

Järjestelmänvalvojat väittävät myös, että useiden valediktorien nimeäminen estää luokkien inflaation, koska opettajat saattavat tuntea painostusta antaa valoisille oppilaille parempia arvosanoja parantaakseen heidän mahdollisuuksiaan saada yksi valmistuvan luokan kahdesta parhaasta pisteestä.

Body_You_Got_This

Bottom Line

Riippumatta siitä, onko koulullasi yhtään, yksi tai monta valediktoria ja tervehtijää, muista, että valedictorian tai salutator -arvonimi ei vaikuta kykyysi päästä unelmakouluusi.

Vaikka kunnia on varmasti mukava, se on tunnustus opiskelijan kovasta työstä, ei kultainen lippu Ivy League -yliopistoon. Joten pyri tulemaan valedictorian tai salutatorian, koska se merkitsee jotain sinä, ei siksi, että luulet sen vaikuttavan pääsyneuvojaan!


Seuraavat vaiheet

Joten nyt kun tiedät eron valedictorian ja salutatorian välillä, on aika saada matka suuruuteen oikealla jalalla!

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA