Ymmärtäminen Ozymandias: asiantuntija runoanalyysi

ramesses

Raskaalla ironialla ja ikonisella linjallaan: 'Katsokaa teoksiamme, te mahtavat ja epätoivoiset!' Ozymandias on yksi romanttisen aikakauden tunnetuimmista runoista. Sen kirjoitti Percy Bysshe Shelley vuonna 1817 ja siitä tuli lopulta hänen tunnetuin teoksensa. Runo kuvaa puoliksi haudatut jäännökset egyptiläisestä faraosta Ramesses II -patsasta ja asettaa faraon ylpeät sanat hänen tuhoutuneeseen samankaltaisuuteensa.

Tässä oppaassa annamme taustan siitä, miten Ozymandias luotiin, selitämme Ozymandias-avaimen merkityksen ja keskustelemme tässä runossa käytetyistä runollisista laitteista. Tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla on täydellinen käsitys Ozymandiasista.Ozymandias-runo: Koko teksti

Alla on Percy Bysshe Shelleyn runon Ozymandias koko teksti.

Tapasin matkailijan antiikkimaalta, joka sanoi - 'Kaksi valtavaa ja runkoa kiveä jalkaa seisoo autiomaassa. . . . Heidän läheisyydessä, hiekalla, Puoli upposi pirstaleisen valehtelun, jonka kulmakarvat, rypistynyt huuli ja kylmän komennon pilkkaus, Kerro kuvanveistäjälleen ne intohimot, jotka lukevat Kumpi vielä elää, leimattu näille elottomille asioille, Käsi, joka pilkasi heitä ja sydän, joka ruokkii; Ja jalustalle ilmestyvät nämä sanat: ”Nimeni on Ozymandias, kuninkaiden kuningas; Katsokaa teoksiani, te mahtavat, ja epätoivoinen! ' Mikään vieressä ei jää. Kierrä sen valtavan, rajattoman ja paljaan Haaksirikon hajoaminen Yksinäinen ja tasainen hiekka ulottuu kauas. '

Kuinka Ozymandias luotiin?

Ozymandias-runoja on itse asiassa kaksi, ja ne on kirjoitettu osana ystävällistä kirjoituskilpailua. Runoilija Horace Smith vietti vuoden 1817 lopun Percy Shelleyn ja hänen vaimonsa Mary Shelleyn kanssa Frankenstein ). Tänä aikana Percy Shelley ja Smith haastoivat toisensa runokilpailuun. Shelley muutti kirjallisuuspiireissä, ja he ja heidän ystävänsä haastivat usein toisensa kirjoittamiskilpailuihin, joten tämä ei ollut mitään epätavallista.

joiden kanssa neitsyt ovat yhteensopivia

Tätä kilpailua varten Shelley ja Smith kirjoittivat egyptiläisestä faraosta Ramesses II: sta ('Ozymandias' on Ramesses II: n kreikkalainen nimi). Aiemmin vuonna 1817 ilmoitettiin, että arkeologit olivat löytäneet Ramesses II -patsaan jäännökset ja lähettäneet palasia British Museumiin. Tämä on voinut inspiroida kilpailun teemaa. Muinainen Egypti yleensä oli myös hyvin muodissa brittiläisten ylempien luokkien keskuudessa, ja monet Shelleyn aikalaiset kiinnostuivat aikakaudesta ja mahdollisista uusista arkeologisista löytöistä Egyptissä.

Kirjoittaessaan runoaan Muinaiskreikkalaiset kirjoitukset Egyptistä vaikuttivat suuresti Shelleyyn, erityisesti historioitsijan nimeltä Diodorus Siculus. Hänen Bibliotheca historica , Diodorus toteaa, että seuraava lause kirjoitettiin Ramesses II -patsaan pohjaan: 'Kuninkaiden kuningas Ozymandias am I. Jos joku haluaa tietää kuinka suuri olen ja missä makaan, anna hänen ylittää minut työssäni.' Diodorus on `` antiikkimaiden matkustaja '', johon Shelley viittaa runon aloitusrivillä.

Shelleyn runo julkaistiin kynänimellä 'Glirastes' 11. tammikuuta 1818 viikkolehdessä Tutkija. (Smithin runo julkaistiin samassa lehdessä useita viikkoja myöhemmin). Shelley julkaisi myöhemmin runon uudelleen vuonna 1819 kokoelmassaan Rosalind ja Helen . Vaikka Ozymandiasista ei tullut paljon huomiota julkaistessaan, siitä tuli lopulta Shelleyn tunnetuin teos, ja lauseeseen 'katsokaa tekoni, te mahtavat ja epätoivo' viitataan usein populaarikulttuurissa.

Mikä on merkitys Ozymandian takana?

Mitä viestiä Shelley yritti välittää runolla Ozymandias? Ozymandian pääteema on, että kaikki valta on väliaikaista riippumatta siitä, kuinka ylpeä tai tyrannimainen hallitsija on.

Ramesses II oli yksi antiikin maailman voimakkaimmista hallitsijoista. Hän hallitsi faraona 66 vuotta, johti egyptiläiset lukuisiin sotilaallisiin voittoihin, rakensi massiivisia monumentteja ja temppeleitä ja kertyi valtavia varallisuuden varastoja. Lopulta hänet tunnettiin nimellä Ramesses Suuri ja häntä kunnioitettiin vuosisatojen ajan kuolemansa jälkeen.

Koko runon ajan Ramessesin ylpeys on ilmeinen, kerskaavasta merkinnästä, jossa hän julistaa olevansa 'kuninkaiden kuningas', patsaan 'kylmän komennon pilkkaamiseen'. 'Ozymandias' tekee kuitenkin selväksi, että jokainen ihminen, jopa maan voimakkain henkilö, lopulta lasketaan, heidän nimensä melkein unohdetaan ja heidän voimansa muistomerkit haudataan hiekkaan.

milloin syyskuun näytöstulokset tulevat näkyviin

Vaikka runo käsittelee vain Ozymandioita, se tarkoittaa, että kaikki hallitsijat, dynastiat ja poliittiset järjestelmät hajoavat myös lopulta, koska mikään ei voi kestää aikaa ikuisesti. Kun runo kirjoitettiin, Napoleon oli hiljattain pudonnut vallasta ja asui maanpaossa vuosien hallinnan ja hyökkäyksen jälkeen suuressa osassa Eurooppaa. Hänen kohtalonsa ei ole toisin kuin Ozymandias. Kun Ozymandias käskee 'Katsokaa minun tekojani, te olette mahtavia ja epätoivoisia!' hänen oli tarkoitus aiheuttaa kilpailijoille epätoivo hänen uskomattoman voimansa suhteen, mutta hän on saattanut aiheuttaa heille epätoivoa vasta, kun he huomasivat, että heidän räikeä loppunsa oli yhtä väistämätön kuin hänen.

ozymandiat

Kaatunut Ramesses II -patsas Luxorissa, Egyptissä, jonka Shelleyn sanotaan perustaneen runonsa

Mitä runollisia laitteita Ozymandiat sisältävät?

Melko lyhyessä runossa 'Ozymandias' on täynnä runolliset laitteet . Runollinen laite on kielellinen työkalu, jonka runoilija voi käyttää viestinsä välittämiseen sekä tekemään runosta mielenkiintoisemman lukea tai kuulla. Tässä osiossa käsitellään Ozymandias-runon keskeisiä runollisia laitteita.

Sonetti

Ozymandias on sonetti, joka on eräänlainen runollinen rakenne. Kaikki sonetit, mukaan lukien Ozymandias, ovat neljätoista riviä pitkiä ja kirjoitettu iambisella pentametrillä. Jambinen pentametri kuulostaa luonnollisemmalta kuin monet muut rytmit, mutta sillä on silti riittävän tarkoituksenmukainen rytmi erottaa se helposti normaalista puheesta (edes 1800-luvulla kukaan ei luonnollisesti puhunut tapaa, jolla Ozymandias kirjoitettiin).

Päinvastoin kuin monissa muissa soneteissa, Ozymandiasilla on epätavallinen rimeytyskaavio ABABA CDCEDEFE -mallin mukaisesti. Suurin osa soneteista noudattaa riimamallia ABBAABBA ja CDECDE tai CDCDCD.

Sonetit ovat olleet pitkään tavanomainen runomuoto - Shakespeare kirjoitti tunnetusti sonetteja - ja Shelleylle ja Smithille olisi ollut ilmeinen valinta käyttää kilpailuaan, koska soneteilla on kiinteä rakenne, mutta ne antavat runoilijalle kuitenkin paljon vapautta rakenteen sisällä.

cal poly slo keskimääräinen gpa

Alkusointu

Alliterointi on äänen tai kirjaimen toistaminen lauseen tai kappaleen useiden sanojen alussa. Ozymandiasissa on useita alliterointitapauksia, mukaan lukien lauseet 'kylmä komento' ja 'rajaton ja paljas'.

vaatimukset päästä uclaan

Toistaminen alliteroituna tekee runosta usein mielenkiintoisemman ja miellyttävämmän, ja se voi myös luoda rauhoittavan rytmin vastakohtana enjambmentin aiheuttamalle jännitteelle (katso alla).

Heittomerkki

Apostrofi on runollinen laite, jossa kirjoittaja osoittaa huutomuodon henkilölle tai esineelle, jota ei ole läsnä. Ozymandias-kirjassa apostrofi esiintyy patsaan alustan merkinnässä: 'Katsokaa minun teoksiani, te mahtavat ja epätoivoiset!' Tätä ei puhuta kenellekään erityisesti, vain kuka sattuu kohtaamaan patsaan.

Apostrofi oli erityisen yleistä vanhemmissa runouden muodoissa aina antiikin Kreikkaan asti. Koska Shelley käytti antiikin kreikkalaista tekstiä runonsa inspiraationa, hän on ehkä halunnut sisällyttää siihen aikaan myös runollisia laitteita.

Assonance

Assonanssi on vokaali- tai diftongiäänien toistuminen yhdellä tai useammalla läheisesti löydetyllä sanalla. Se esiintyy lauseessa 'Puoliksi uponnut pirstoutunut visage valheita'. Lyhyt 'a' ääni 'puoliksi' ja 'särkynyt' toistuu. A-ääni toistetaan itse asiassa koko runossa, sanoilla kuten 'matkustaja', 'antiikki', 'valtava' ja jopa 'Ozymandias' itse. Kuten alliterointi, myös assonanssilla voidaan tehdä runosta mielenkiintoisempi ja miellyttävämpi kuunnella.

Enjambment

Enjambment on lauseen jatko rivinvaihdon, parin tai jakson ulkopuolella ilman odotettua taukoa.

Ozymandias-lehdessä on lukuisia esimerkkejä irtoamisesta, mukaan lukien Kuka sanoi - Kaksi suurta ja runkoa kiveä jalkaa / Seistä autiomaassa. . . . Heidän lähellä, hiekalla, ja 'mitään muuta ei jää. Kierrä hajoaminen / Tuon valtavan hylky, rajaton ja paljas. 'Molemmissa esimerkeissä rivinvaihto tapahtuu lauseen keskellä.

Enjambment on tapa runoilija rakentaa toimintaa ja jännitystä runoon. Jännitys johtuu siitä, että runoilijan ajatus ei ole valmis lauseen lopussa. Jokainen runko, jossa on enjambment, on minikliffain, joka saa lukijan haluamaan jatkaa lukemista oppiakseen mitä seuraavaksi tapahtuu. Enjambment voi myös luoda draamaa, varsinkin kun seuraava rivi ei ole sama kuin lukija odottaa sen olevan.

Ironia

Ironia on silloin, kun sävyä tai liioittelua käytetään välittämään vastakkainen merkitys sille, mitä kirjaimellisesti sanotaan. Ozymandias-merkitys on täynnä ironiaa. Runossa Shelley vertaa Ozymandiasin kerskaavia voiman sanoja hänen pilalla olevan patsaansa kuvaan, joka makaa rikki ja unohdettu hiekkaan. Ozymandias olisi voinut olla voimakas, kun hän määräsi nuo sanat kirjoitetuksi, mutta tuo voima on nyt kauan kadonnut, ja hänen ylpeytensä näyttävät nyt hieman typeriltä tällä hetkellä.

body_ancientegypt

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Vialliset ACT -muokkaajat englanniksi: Kielioppi säännön valmistelu

Vialliset muokkaajat ovat tärkeitä kielioppivirheitä ACT -englannissa. Lue vinkkini näiden kysymysten hyökkäämiseen ja harjoittele realistisia kysymyksiä.

3 avainvinkkiä argumentatiivisen esseen kirjoittamiseen

Mikä on argumentoitu essee? Opi mikä erottaa tämän kirjoitusmuodon toisistaan ​​ja kuinka kirjoittaa argumentatiivinen paperi.

Mikä on Reach -koulu? Mitkä Reach -koulut minun pitäisi valita?

Haetko korkeakouluun ja mietit, mikä on tavoitettavuuskoulu? Selvitä määritelmä ja tavoittavuuskoulujen valinta.

Langstonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

SAT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat SAT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

ACT -tiedetulosten parantaminen: 7 vinkkiä täydelliseltä maalintekijältä

Mikä on paras tapa parantaa ACT Science -pisteitäsi? Käytä 9 asiantuntijavinkkiäni ja -strategiaani valmistautuaksesi 26 pisteeseen tai enemmän.

Oinas Kuun merkki: Mitä se tarkoittaa?

Onko sinulla Oinas -kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Oinas -kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Länsi -Oregonin yliopiston pääsyvaatimukset

Vermontin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka kauan ACT on jatkettu?

Kuinka pitkä ACT-testi kestää majoituksen ja lisäajan kanssa? Kuinka paljon aikaa saat? Tutustu ACT-testiaikatauluun täältä.

Mikä on huono SAT-pisteet? Kansallisesti ja kollegiona

Mitä pidetään huonoina SAT-pisteinä? Mikä on huono valtakunnallinen ja mikä on huono pisteet korkeakouluille ja Ivy-liigalle? Selvitä täältä.

Mikä on ylpeä ylätaso? Vinkkejä ja esimerkkejä

Onko sinua pyydetty kirjoittamaan ylätasoarkki? Opi, miltä hyvä vanhempi ylpeysarkki -esimerkki näyttää ja mitä tietoja sinun tulee sisällyttää.

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Cal State Dominguez Hillsin pääsyvaatimukset

AP -tulokset ylioppilasvalinnoissa: onko niillä todella väliä?

Kuinka paljon korkeakoulut välittävät AP -pisteistä? Se voi olla vähemmän kuin luulet! Opas oppilaitoksiin ja AP -pisteisiin selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

2016-17 Akateeminen opas | Rocklinin lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rocklin High Schoolista Rocklin, CA.

Pratt-instituutin SAT-tulokset ja GPA

Länsi-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Utahissa + Rankings / Stats (2016)

Hakeudutko Utahin korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Utahin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

Kuinka hakea korkeakouluun: Täydellinen asiantuntijaopas

Miten haet yliopistoon? Mitä tarvitset yliopisto -hakemukseesi ja miten valmistat sen? Tässä on täydellinen asiantuntijaopas.

John Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

Kendall Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä SAT -esseepisteet?

Mikä on hyvä SAT -esseepiste 12: sta? Mitä sinun pitäisi pyrkiä pääsemään yliopistoon? Selvitä täältä.