Suuren Gatsbyn ensimmäisen rivin ja Epigraphin ymmärtäminen

feature_onceuponatime.jpg

On syytä, miksi aikakauslehdet kokoavat säännöllisesti luetteloita kirjallisuuden suurimmista ensimmäisistä riveistä: kirja -avaukset tekevät valtavan vaikutuksen lukijoihin. Kirjan aloitus auttaa meitä suuntautumaan kirjan luomassa maailmassa.

Ensinnäkin se antaa meille ensimmäisen käsityksen kertojaa ja kertomuksen tyypistä, jonka kohtaamme. Onko se hengittävä ensimmäisen persoonan tunnustus? Tai viileä ja irrallinen kolmannen persoonan havainto?

Toiseksi se esittelee ympäristön ja kertoo meille, missä ja milloin tarina tapahtuu - mikä on erittäin tärkeää lukijoiden odotusten muokkaamiseksi. Se, mitä ajattelemme kahdesta ihmisestä, jotka suutelevat alkuvaiheessa ja oikeassa viktoriaanisessa Englannissa, on hyvin erilainen kuin mitä ajattelemme samasta parista nykypäivän Kanadassa.

Joten mitä tekee alku Suuri Gatsby paljastaa? Lue tämän työn epigraphin merkitys, sen aloitusrivi ja sen alkukappaleet.

Artikkelin etenemissuunnitelma

 1. Analysoidaan epigrafia Suuri Gatsby
 2. Selvitä takana oleva merkitys Suuri Gatsby ensimmäiset rivit
 3. Nickin ymmärtäminen kertojana Suuri Gatsby ensimmäiset kappaleet

Nopea huomautus lainauksistamme

Lainausmuotomme tässä oppaassa on (luku.kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on monia painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimii vain oppilaille, joilla on kirjan kopio. Löydät lainauksen, jonka lainaamme kirjasi luvun ja kappaleen kautta, voit joko vilkaista sitä (Kappale 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskikohta; 100 päälle: luvun loppu) tai käyttää hakua -toimintoa, jos käytät tekstin online- tai eReader -versiota.

Epigrafinen runo Suuri Gatsby

Romaanin alussa on tämä nelirivinen runo:

Käytä sitten kultahattua, jos se liikuttaa häntä;
Jos pystyt pomppimaan korkealle, pomppaile myös hänen puolestaan,
Kunnes hän itkee 'Rakastaja, kultahattuinen, korkean pomppiva rakastaja,
Minulla on oltava sinut! '

- Thomas Parke D'Invilliers

Ensin analysoidaan runo, ja sitten voimme puhua siitä, kuka tämä D'Invilliers -kaveri on.

'Käytä kultahattua'

Perusmielessä, runo on neuvo . Tiedämme tämän, koska ensimmäiset sanat 'sitten kuluminen' saavat kuulostamaan siltä, ​​että kuulemme keskustelun keskellä. Joku on valittanut romanttisista ongelmistaan ​​tietyn '' naisen '' kanssa, ja runon puhuja vastaa antamalla vinkkejä siitä, mitä tehdä.

Runon neuvo on: mene kaikin tavoin hämmästyttämään häntä rikkauksestasi/asemastasi ('kultahattu') ja pilkkaamisesta ('pomppia korkealle'). Kaikki, mitä voit tehdä houkutellaksesi hänen huomionsa, on sen arvoista, jos hän lopulta voittaa, koska silloin hän on kyltymätön ('Minun täytyy olla sinua'). Tietysti, tämä kuva 'kultahattuisesta, voimakkaasti pomppivasta rakastajasta' on parhaimmillaan klovni ja pahimmillaan täysin järjetön .

mikä värisekoitus tekee ruskean

Runo toistaa romaanin juonen ja luonteenpiirteet:

 • Gatsbyn lähestymistapa Daisyn voittamiseen on täsmälleen kultahattuisen, korkean pomppivan rakastajan tapa, joka epätoivoisesti yrittää mitä tahansa-myös ostaa jättimäisen kartanon naapurista ja järjestää viikoittaisia ​​juhlia epämääräisessä toivossa, että hän ilmestyy.
 • Ajatus hatun pukemisesta keinona kuvastaa kuvaa on juuri se, mitä Gatsby on tehnyt omaksumalla Oxford -miehensä persoonansa, ja se liittyy tapaan, jolla häntä joskus kuvataan näyttelijäksi tai charlataniksi. (Nick kutsuu Gatsbyä turbaaniksi hahmoksi, joka vuotaa sahanpurua joka huokosesta.
 • Samalla tämän rakastajan imagon selvä pilkka viittaa Gatsbyn pakkomielteen hulluuteen ja hänen monomaniaanisen etsimisensä Daisyn sydämeen järjettömyyteen. Runon suosittelemassa lähestymistavassa ei ole ihmisarvoa, kuten ei myöskään Gatsbyssä. Tätä ajatusta vahvistetaan entisestään, kun katsomme, että Fitzgerald alun perin halusi romaanin olevan enemmän satiirista (katso artikkelimme Suuri Gatsby otsikossa on lisätietoja).
 • Runo liittyy myös romaaniin hänen luonteensa kautta, joka edustaa Daisya. On tärkeää huomata, että runon 'hän' on joku, joka tekee vaikutuksen ja voittaa, eikä joku, joka oppii mitään. Aivan kuten Daisy romaanissa, runon 'hän' on palkinto tai tavoite eikä henkilö.

Thomas Parke D'Invilliers

Arvaa mitä? Ei ole sellaista runoilijaa kuin D'Invilliers! Fitzgerald keksi hänet ja keksi myös tämän runon.

Itse asiassa D'Invilliers on pieni hahmo Tämä paratiisin puoli , Fitzgeraldin aiempi romaani Princetonista. Kirjassa päähenkilö ystävystyy D'Invilliersin kanssa, joka on lahjakas runoilija - mutta jonka runot jättävät huomiotta todellisuuden ongelmalliset tai epämiellyttävät puolet.

Täällä tämän runoilijan oletettu nimi ja keksitty persoona liittyvät myös Gatsbyn matkalle ja leikkivät romaanin keskeisen teeman identiteetin muuttuvuudesta. James Gatz muuttaa itsensä lumoavaksi Jay Gatsbyksi, ja tämä runoilija on Fitzgeraldin kansikuva.

body_poem.jpg Niinpä D'Invilliers perustui Fitzgeraldin kaveriin, runoilija John Peale Bishopiin. Eikö oikea kaveri olisi voinut kirjoittaa jotain Fitzgeraldin epigrafiksi?

Suuri Gatsby Ensimmäiset rivit

Näin alkaa tämän romaanin ensimmäinen luku:

Nuorempina ja haavoittuvampina vuosina isäni antoi minulle neuvoja, joita olen siitä lähtien kääntänyt mielessäni.

julkisen puhumisen vakuuttava puheenaihe

'Aina kun haluat kritisoida ketään', hän sanoi minulle, 'muista vain, että kaikilla tämän maailman ihmisillä ei ole ollut niitä etuja, joita sinulla on ollut.' (1.1-2)

Otetaan Kultahattu ensimmäiset rivit erilleen monin eri tavoin.

Mitä opimme kertojasta

Ensimmäinen asia, jonka keksimme, on se tarina kerrotaan ensimmäisessä persoonassa (eli sen kertoo minä -ääni, joka on tarinan hahmo ja joka on läsnä kuvailemissaan tapahtumissa).

Toinen asia, jonka näemme, on se kerronnassa on ainakin yksi aikamuutos . Nick on nyt vanhempi, mutta katsoo taaksepäin nuoruutta ja 'haavoittuvampaa' aikaa. On olemassa useita erilaisia ​​tapoja tulkita tätä haavoittuvuutta, varsinkin ennen kuin olemme lukeneet tarkemmin: tämä kertoja voi olla altis muiden loukkaantumiselle, huonon ympäristön/ihmisten vaikutuksille tai ehkä jopa isän neuvojen ottamiselle.

Saamme myös ensimmäinen vihjeemme Nickin taustalle : hän on peräisin rahasta, koulutuksesta ja jalostuksesta ('edut'), mikä antaa hänelle mahdollisuuden sopia kohtuullisen hyvin vanhan rahan itärannikon maailmaan, jonka hän kohtaa romaanissa.

Isän antamat neuvot Nickille

Me löydämme sen Nickillä on ollut vaikeuksia yhdistää isänsä neuvoihin . On mielenkiintoista, että hän kertoo meille tästä vaikeudesta ennen kuin hän itse kertoo meille neuvoa - melkein kuin hän haluaisi meidän lukevan tämän vanhemmuuden viisauden samalla epäselvyydellä ja suolarakeella kuin hän itse. Sitä, miksi hän on 'kääntänyt sen mielessään', ei täsmennetä, ja se voi jälleen johtua monista syistä: Nick voi ihmetellä, milloin ja missä se on sovellettavissa, hyödyllistä, totta tai jopa pystyykö se pitämään siitä kiinni .

Hänen isänsä 'neuvot' näyttävät enemmän Nickin kaivaukselta. Lause 'aina kun haluat kritisoida ketään' saa sen kuulostamaan Nick arvioi usein muiden ihmisten käyttäytymistä ja tekoja ottamatta huomioon asiayhteyttä tai olosuhteita . Tämä kertoo meille yhden hänen tärkeimmistä heikkouksistaan ​​- ja se on melko merkittävä, kun otetaan huomioon, että Nick tulee olemaan silmät, joiden kautta näemme kaikki muut hahmot!

Kuinka Nickin isän neuvot muotoilevat kuinka Nick kertoo tarinan

Toisin kuin romaanin epigrafia, joka todella on neuvoja siitä, mitä tehdä, Nickin isän sanat näyttävät enemmän kummaltakaan kritiikki Nickin huonoista tavoista tai jopa jonkinlainen varoitus . Toisin sanoen, isän neuvoja kehystävä kertomus tekee romaanista käänteisen Aesopin tarinan, jossa moraali on etusijalla ja sen jälkeen tarina, joka vahvistaa säännön.

Ensisijaisesti tämä 'neuvo' asettaa suuren esteen Nickin ja 'kaikkien tämän maailman ihmisten' väliin koska hänellä on ollut 'etuja', joita heillä ei ole. Mitä nämä edut sitten ovat?

 • sellainen rikkaus, joka luokittelee Nickin 'vanhaksi rahaksi' (saamme tietää, että Carraways on ollut merkittävä perhe useiden sukupolvien ajan)
 • moraalinen tunne ja emotionaalinen maadoitus, jota Nick kutsuu 'perustavanlaatuisiksi ihmisarvoiksi jaetaan epätasa -arvoisesti syntymähetkellä' (1.3), mikä merkitsee snobisti, että hän on eettisesti useimpien muiden ihmisten yläpuolella

Tämä tarkoittaa sitä, että tämän snobbness ja tämä taipumus hylätä kaikki muut alempiarvoisina on romaanin loppuosan aikana huomioitavaa Nickin kuvauksessa muista ihmisistä ja tapahtumista.

body_finger.jpg Minun täytyy rakastaa sitä, että Nickin isä on pohjimmiltaan: 'Ehkä tarkista etuoikeutesi silloin tällöin, poikani.'

Novellin kuusi ensimmäistä kappaletta

Nick käyttää romaanin ensimmäisiä kappaleita rohkaisemalla meitä luottamaan häneen ja uskomaan hänen puolueettomuuteensa ja hyvään harkintaansa. Sen sijaan, että aloittaisi tarinan, jonka hän aikoo kertoa, juoni, Nick viettää sen sijaan huomattavan osan aikaa selittäessään perhetaustaansa ja antaa meille nopean biografian itsestään kesään 1922 saakka.

Toisin sanoen, kohdan kuusi ensimmäistä kappaletta Suuri Gatsby ovat omistautuneet luomaan Nickin sekä mielenkiintoiseksi hahmoksi että suhteellisen objektiiviseksi kertojaksi . Pitäisikö meidän hyväksyä kaikki, mitä hän sanoo, nimellisarvoon?

Nick kertojana

Tärkein kysymys, joka meidän on kysyttävä itseltämme, on: onko Nickin ensimmäisen persoonan kertoja luotettava vai epäluotettava?

Toisaalta Nick asettaa itsensä objektiiviseksi ulkopuoliseksi. Hän on kotoisin Keskilännestä, moraalin ja vakauden paikasta, verrattuna villiin itään, joka on korvannut villin lännen rahanteon ja liiallisen laittomuuden kohteeksi. Ja hän puhuu isänsä neuvoista, jotka saivat hänet 'taipumaan pidättäytymään kaikista tuomioista' (1.3), mikä tekee hänestä ihanteellisen luottamusmiehen ('Olin tietämätön villien, tuntemattomien miesten salaisista suruista' (1.3)).

toisen asteen funktion kärkimuoto

Mutta toisaalta Nick sanoo, että hänen suvaitsevaisuutensa ja puolueettomuutensa ei ole ääretön ('Kun olen ylpeillut tällä tavalla suvaitsevaisuudestani, tulen myöntämään, että sillä on rajansa' (1.4)).

Kumpaan siis uskomme? Onko hän neutraali tarkkailija? Tai salaa tuomitseva kriitikko? Se tosiasia, että jopa näin varhain Meillä on kaksi kilpailevaa kuvausta Nick paljastaa, että hän on epäluotettava kertoja . Toisin sanoen hänen mielipiteensä, puolueellisuutensa ja esityslistansa värittävät tapaa, jolla hän kertoo meille tarinan. Meidän tehtävämme on kiusata, mitkä osat ovat 'tosiasioita' ja mitkä ovat vain 'Nick's eye view'.

Nick hahmona

Opimme myös, että romaanin kirjoittaminen on Nickin tapa kamppailla tarinan merkityksen kanssa, jossa hän oli mukana - kuten psykoterapian muoto . Kokemus, josta hän kertoo meille, on saanut Nickin lähtemään itärannikolta väsyneenä ja pettyneenä. Hän tulee takaisin idästä [tunteen], että halusin maailman olevan yhtenäinen ja eräänlainen moraalinen huomio ikuisesti; En halunnut enää mellakkaita retkiä, joilla oli etuoikeutettuja vilkaisuja ihmisen sydämeen ”(1.4).

Koska kuuntelemme tarinaa, jonka vanhempi ja viisaampi Nick kertoo meille tästä muodostavasta kesästä, tunnelma on jo eleleginen (toisin sanoen surullinen) ja surullinen. Kesä, josta hän kertoo meille, oli muodostava, ja Nickille romaani on ikääntymisen tarina .

Ei ole yllättävää, että luku 1 päättyy katumuksen tunteisiin ja tavoittamattomien kaipaamiseen ja huipentuu ratkaisevaan kuvaan siitä, että Gatsby ojentaa kätensä kohti tavoittamatonta Daisya.

body_reflection-2.jpg Nickin itsetutkiskelu täällä on hieman mutaista.

Bottom Line

 • Kuinka kirja alkaa, se johdattaa meidät romaanin kertojaan ja toimintaympäristöön.
 • Suuri Gatsby alkaa epigrafisella runolla, joka neuvoo pettynyttä rakastajaa tekemään vaikutuksen naiseen, kunnes hän ei enää voi vastustaa.
  • Tämä on pilkallinen lyhyt yhteenveto Gatsbyn arvottomasta ja yhä epätoivoisemmasta lähestymistavasta Daisyn voittamiseen.
  • Runon näennäinen kirjoittaja on itse asiassa hahmo yhdestä Fitzgeraldin muista romaaneista.
 • Ensimmäiset rivit Suuri Gatsby näyttää meille ensimmäisen persoonan kertojan ja kertomuksen aikamuutoksen.
 • Nickin isän neuvot näyttävät kritisoivan Nickiä tuomitsevasta ja snobbista - jotain, mitä meidän on varottava Nickin kuvauksessa muista ihmisistä ja tapahtumista.
 • Romaanin ensimmäiset kappaleet asettivat Nickin hahmoksi ja kertojaksi.
  • Hän on epäluotettava kertoja: joko objektiivinen ulkopuolinen tai suvaitsematon tarkkailija.
  • Tarina on tulevan iän kerronta Nickille, joka kertoo meille kesästä 1922 terapiaistuntoina, jossa on pakko muodostaa kokemus.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!