Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

feature_finishline.jpg

Yhtä tärkeätä kuin yksityiskohtainen asetus tai oikea hahmojen sekoitus on tarinan onnistumiselle, mikään ei pakkaa ikimuistoista suolistoa kuin täydellinen loppu. Ajattele sitä: tapa, jolla tarina päättyy, pyrkii muokkaamaan käsitystämme juuri lukemastamme . Jos se päättyi rakkauteen ja avioliittoon, sen on täytynyt olla rakkaustarina. Jos se päättyi kuolemaan, niin se oli tragedia.

Joten mitä me teemme Suuri Gatsby päättyy? Miksi kuolemaa on niin paljon? Miksi kukaan ei saa juuri tuloa? Tässä artikkelissa puhun loppujen merkityksestä yleensä ja tutkin sen takana olevaa merkitystä Suuri Gatsby viimeinen rivi, viimeiset kappaleet ja juoni.Pika huomautus lainauksistamme

Tämän oppaan viittausmuoto on (luku. Kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on useita painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimisi vain opiskelijoille, joilla on kirjan kopio.

Löydät lainauksen, jonka mainitsemme kirjan ja kappaleen kautta, joko silmämunalla (kappaleet 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskiosa; 100-on: luvun loppu) tai käytä hakua toiminto, jos käytät tekstin online- tai eReader-versiota.

Miksi kirjan loppu on tärkeä?

Loppu pyrkii paljastamaan merkityksen (tai merkityksen puutteen) kaikessa, mitä edeltää. Kirjoittajalla on mahdollisuus kääri edelliset tapahtumat joko selityksellä, joka asettaa ne laajempaan kontekstiin, tai mahdollisuudella kirjoittajalle olla tekemättä sitä erikseen.

Yleensä loppuja on monia makuja.

 • Suorat selitykset. Nämä päätteet kertovat meille, miten suhtaudumme kirjaan. Ajattele esimerkiksi Aesopin tarinoita, joista jokainen päättyy nimenomaiseen moraaliseen oppituntiin, tai ajattele viktoriaanisia romaaneja (kuten Charles Dickensin romaanit), jotka päättyvät siihen, että kertoja antaa palkintoja hyville hahmoille ja rangaistuksia pahoille. Nämä päätteet sulkevat romaanin maailman käärimällä sen siistiin jousiin.
 • Ulkoiset yhteydet. Loppu voi olla myös tapa lukijalle avata romaanin maailma todelliseen maailmaan. Tämän tyyppinen loppu voi esittää lukijalle kysymyksen viimeisenä lauseena (kuten Hemingwayn Aurinkokin nousee ). Vielä dramaattisemmin tämä voi tarkoittaa romaanin keskipitkän toiminnan tai jopa joskus lauseen puolivälin lopettamista (kuten Kafkan Linna ).
 • Filosofiset abstraktit. Lopuksi päätteet voivat loitontaa romaanin maailmaa kokonaan ja tulla paikoiksi syvemmälle elämän tai ihmisyyden luonteen analysoinnille. Tämäntyyppinen loppu on usein heijastavaa ja se voidaan helposti erottaa kaikesta, mitä on aiemmin tapahtunut muodostaakseen oman viisauden.

Vuoden loppu Suuri Gatsby kuuluu tähän viimeiseen luokkaan.

body_solarsystem.jpg Se on kuin se äärimmäinen loitonna, joka otettiin elokuvan lopussa, joka lopulta loitontaa tarpeeksi osoittamaan meille pienen maapallon avaruudessa.

Ymmärtäminen Loppu Suuri Gatsby

Joten miksi romaani päättyy tapaansa? Romaanin äkillinen ja surkea loppu aiheuttaa enimmäkseen enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Miksi Gatsby, Myrtle ja George Wilson kuolevat? Miksi Daisy palaa Tomin luo? Miksi kukaan ei tule Gatsbyn hautajaisiin? Kaikki tuntuu tavallaan tyhjältä ja turhalta, varsinkin kun kaikki ponnistelut, jotka Gatsby piti elämänsä luomisessa, eikö?

Hyvin, tuo tyhjä tunne on pohjimmiltaan koko asia . F. Scott Fitzgerald ei ollut erityisen optimistinen 1920-luvun kapitalistiseen nousuun. Hänen mielestään Amerikka oli aivan kuin Eurooppa halveksimalla uutta rahaa, ja eliitit olivat pilkkaavia itse tekemistä miehistä, joiden piti olla maan ihanteita eläviä ihmisiä. Hän näki, että tosiasiallisesti sitoutuneensa tasa-arvoon maa jaettiin edelleen luokkiin - vain vähemmän tunnustettuihin.

Joten romaanin maailmassa Gatsby voi kaikesta varallisuudestaan ​​ja suuruudestaan ​​huolimatta ostaa itselleen paikan West Eggistä, mutta ei voi koskaan liittyä East Eggin vanhaan rahamaailmaan. Hänen etenemisensä on turhaa, koska hän on ympäristössä, joka palvelee vain American Dream -ideaalia saavuttaa menestystä kovalla työllä.

Romaani on kova syytös American Dream -ideasta. Ajattele sitä: tosiasiallisesti 'menestyvät' ihmiset - menestyvät siinä, että he ainakin selviävät - (buchanalaiset, Nick ja Jordan) ovat kaikki vanhoja rahaa; kun taas epäonnistuneet (Gatsby, Myrtle ja George) ovat pyrkijöitä.

kehon_mittaus-1.jpg Kaiken kaikkiaan romaani on visio syvästi epätasapainosta ja epäoikeudenmukaisesta maailmasta.

Käännöksen viimeisten kappaleiden tulkinta Suuri Gatsby

Romaani päättyy surulliseen Nickiin, joka miettii Long Islandin historiallista maantiedettä:

Suurin osa suurista rantapaikoista oli nyt suljettu, eikä valoja ollut juurikaan, paitsi lautan varjoisa, liikkuva hehku Soundin poikki. Ja kun kuu nousi korkeammalle, epäolennaiset talot alkoivat sulaa, kunnes vähitellen sain tietää vanhan saaren, joka kukki kerran hollantilaisten merimiesten silmille - uuden maailman tuore, vihreä rinta. Sen kadonneet puut, puut, jotka olivat tehneet tien Gatsbyn talolle, olivat kerran kuiskanneet kuiskauksina viimeiseen ja suurimpaan kaikkien ihmisten unelmiin; ihmisen on täytynyt hetkeksi lumottu hetkeksi pitää hengityksensä tämän maanosan läsnä ollessa pakotettuna esteettiseen mietiskelyyn, jota hän ei ymmärtänyt eikä halunnut, kasvotusten viimeisen kerran historiassa jollakin tavalla, joka on oikeassa suhteessa hänen ihmeiden kykyynsä.

Ja kun istuin siellä vanhassa tuntemattomassa maailmassa, ajattelin Gatsbyn ihmeitä, kun hän ensin valitsi vihreän valon Daisyn telakan päässä. Hän oli käynyt pitkän matkan tähän siniseen nurmikkoon ja hänen unelmansa täytyi tuntua niin läheiseltä, että hän tuskin ei onnistunut ymmärtämään sitä. Hän ei tiennyt, että se oli jo hänen takanaan, jonnekin takana siinä valtavassa hämärässä kaupungin ulkopuolella, jossa tasavallan pimeät kentät vierivät yön alla.

Gatsby uskoi vihreään valoon, joka vuosi vuodelta orgastinen tulevaisuus vetäytyy edessämme. Se vältteli meitä silloin, mutta se ei ole väliä - huomenna juoksemme nopeammin, ojennamme kätemme kauemmas. . . . Ja eräänä hienona aamuna -

Joten me lyömme eteenpäin, veneitä vasten virtaa, kantamme taaksepäin menneisyyteen. (9.151-154)

On selvää, että romaani yrittää universalisoida Gatsbyn kokemusta jollain tavalla. Mutta on useita merkityskerroksia, jotka luovat tämän näkökulman laajentumisen.

Olemme kaikki Jay Gatsby

Lopettamalla tapansa romaani saa Gatsbyn nimenomaisesti edustamaan kaikkia ihmisiä nykyisyydessä ja menneisyydessä.

Vertaa tätä loppua luvun 1 viimeiseen kappaleeseen:

Mutta en kutsunut häntä, koska hän antoi äkillisen mielen siitä, että hän oli tyytyväinen olemaan yksin - hän ojensi uteliaasti käsivartensa kohti tummaa vettä, ja niin kauas kuin minä olin hänestä, voisin vannoa, että hän vapisi . Tahattomasti vilkaisin merta - enkä erottanut mitään muuta kuin yhtä vihreää valoa, minuutin ja kaukana, mikä saattoi olla telakan loppu. Kun etsin vielä kerran Gatsbyä, hän oli kadonnut, ja olin taas yksin rauhattomassa pimeydessä. (1.152)

Romaanin loppukappaleiden kieli ja ensimmäisen luvun viimeinen kappale yhdistää Gatsbyn ojennetut käsivarret hollantilaisten merimiesten toiveisiin (menneisyyden ihmiset). Aivan kuten Gatsby on pakkomielle vihreästä valosta Daisyn telakalla, niin ensimmäistä kertaa tälle mantereelle tulevat merimiehet kaipasivatkin 'uuden maailman vihreää rintaa'. Molemmille nämä vihreät asiat ovat 'viimeisiä ja suurimpia kaikista unelmista': Gatsbylle se on hänen muisto täydellisestä rakkaudesta, kun taas merimiehille se on valloituksen sireenikappale.

Nämä kaksi kohtaa yhdistävät myös Gatsbyn nykyiseen tapaan. Aivan kuten Gatsby 'ojensi kätensä uteliaalla tavalla kohti pimeää vettä', niin lupaamme myös itsellemme 'huomenna juoksemme nopeammin, ojennamme kätemme kauemmas'. Kaikille meille, elämä on kyse siitä, että meidän on jatkuvasti pakotettava itsemme iankaikkiseen optimismiin vaikeiden unelmien tai haastavien tavoitteiden edessä.

Jay Gatsbyn elämä on koko Amerikkaa

Romaanin viimeiset kappaleet koskettavat myös suurinta osaa romaanin kattavista teemoista, symboleista ja motiiveista:

 • Amerikan muuttuminen idyllisestä, koskemattomasta rajasta saastuneeksi metropoliksi

 • pyrkimys voittaa kadonnut rakkaus tai todellisen rakkauden epätäydellisyys verrattuna ihanteelliseen rakkauteen

 • tapa, jolla menneisyys vaikuttaa aina, roikkuu ja ohjaa nykyhetkeä

 • uudelleen keksiminen ja sinnikkyys, rätti rikkauteen tarina vs. juonitus ja petos

 • American Dreamin vetovoima ja lopullinen pettymys ja erityisesti tunne, että se on häviämässä - aivan kuten New York on täysin muuttunut 'vihreästä maarinnasta' korruptoituneeksi kaupungiksi, koko Amerikka pakenee ihmistensa puhtaista unelmista

body_NYCshore.jpg New York City ennen kuin eurooppalaiset ilmestyivät roskiin.

Viimeinen rivi Suuri Gatsby

Tämän romaanin viimeinen lause on järjestetty johdonmukaisesti parhaiden viimeisten rivien luetteloihin, jotka lehdet haluavat koota.

Joten me lyömme eteenpäin, veneitä vasten virtaa, kantamme taaksepäin menneisyyteen.

Joten mikä tekee tästä lauseesta niin suurenmoisen?

Viimeisen lauseen lukeminen Suuri Gatsby

Virallisella tasolla rivi on hyvin lähellä runoutta , käyttäen samoja tekniikoita kuin runot tekevät kuulostamaan hyvältä:

 • Se on kirjoitettu melkein iambiikka . (Iambic on mittari, joka vuorottelee korostettuja ja korostamattomia tavuja ta-DA-ta-DA-ta-DA-ta-DA-mallin luomiseksi - se on tunnetuin siitä, että se on Shakespeare-mittari).

 • Siellä on aaltomainen alliterointi kirjaimella b , kun luemme yksisilmäiset sanat 'beat', 'veneet', 'borne' ja 'back'. (Alliterointi on silloin, kun sanat, jotka alkavat samalla äänellä, laitetaan vierekkäin.)

 • Sitten tämä toistui b päättyy vastaavaksi äänettömäksi s sanan 'menneisyys'. (Äänet b ja s ovat oikeastaan ​​sama ääni, paitsi kun sanot b käytät ääntäsi ja kun sanot s käytät samaa suun asentoa, mutta et käytä äänesi sointuja.)

Myös muut kirjalliset laitteet ovat pelissä:

 • Siellä a kaksinkertainen merkitys sanassa 'kantaa' mikä voi tarkoittaa joko 'olkapäitä kuin raskasta taakkaa' tai 'synnyttää'.
 • Lauseessa käytetään metafora yrittää soutaa virtavirtaa vastaan . Olemme kuin veneitä, jotka kuljettavat itseään eteenpäin, kun taas virta työntää meidät takaisin kohti lähtöpaikkaa. Veneille tämä tapahtuu avaruudessa, vesimuodostumassa, kun taas ihmisille se tapahtuu ajassa, menneisyyden ja tulevaisuuden suhteessa.

Viimeisen lauseen merkityksen tulkinta Suuri Gatsby

On kolme tapaa tulkita, kuinka Fitzgerald haluaa meidän ottavan tämän ajatuksen, että olemme jatkuvasti jumissa eteenpäin työntymisen ja tulevaisuuden ankkurointisilmukan takana.

# 1: Masentava ja fatalistinen

Jos menemme sanan 'kantava' 'raskaan taakan' 'merkityksellä, tämä viimeinen rivi tarkoittaa, että menneisyytemme on ankkuri ja paino meille riippumatta siitä, kuinka kovasti yritämme edetä elämässä. Tässä tapauksessa elämä on vain illuusio edistyksestä. Tämä johtuu siitä, että kun siirrymme tulevaisuuteen, kaikki tekemämme muuttuu välittömästi menneisyyksemme, eikä tätä menneisyyttä voida kumota tai tehdä loppuun, kuten Gatsby yritti.

Tämä lopun versio sanoo sen ihmiset haluavat saada takaisin idealisoidun menneisyyden tai täydellisen hetken tai muistin, mutta kun tämä menneisyyden halu muuttuu pakkomielteeksi, se johtaa pilaan , aivan kuten se johtaa Gatsbyn. Toisin sanoen kaikki unelmamme tulevaisuudesta perustuvat menneisyyden ja jo vanhentuneen itsensä fantasioihin.

# 2: Ylentävä ja toiveikas

Jos toisaalta pidämme kiinni 'synnyttämästä' näkökulmasta 'kantaa' ja myös lauseen 'niin me lyömme eteenpäin' aktiivisesta vauhdista, niin ajatus lyömisestä on optimistinen ja sitkeä vastaus virta, joka yrittää pakottaa meidät taaksepäin. Tässä tulkinnassa taistelemme joustavasti kohtaloa vastaan ​​tahdollamme ja voimallamme - ja vaikka meitä vetäytyy jatkuvasti takaisin menneisyyteen, siirrymme eteenpäin niin paljon kuin pystymme.

# 3: Ihmisen tilan objektiivinen kuvaus

Viimeisen rivin merkityksen lopullisessa versiossa otamme lukijan halun 'moraaliseen' tai jonkinlaiseen selittävään poistoon (onnelliseen tai surulliseen). Ilman tätä laadullista arviointia tämä tarkoittaa, että veneiden metafora nykyisessä on vain kuvaus siitä, millainen elämä on. Tällä tavoin viimeinen rivi on yksinkertaisesti sanomalla, että jatkuvilla pyrkimyksillämme siirtyä eteenpäin uusien esteiden kautta meitä muistutetaan jatkuvasti ja kohtaamme menneisyytemme koska emme voi olla toistamatta omaa historiaamme sekä erikseen että yhdessä.

Mitkä näistä lukemista houkuttelevat sinua eniten? Miksi?

milloin sinun pitäisi luopua luokasta

body_boats.jpg Joten, odota, 'veneet, jotka synnyttävät', on mitä olemme menossa täällä?

Bottom Line

 • Loppu pyrkii paljastamaan merkityksen (tai merkityksen puutteen) kaikessa, mitä edeltää:
  • selitys siitä, miten voit suhtautua juuri luettuun.
  • tapa avata romaanin maailma todelliseen maailmaan.
  • filosofinen analyysi elämän luonteesta tai ihmiseksi olemisesta - tämä on Suuri Gatsby päättyy.
 • Suuri Gatsby päättyy tavalla, joka tuntuu tavallaan tyhjältä ja turhalta, varsinkin kun kaikki ponnistelut, jotka Gatsby yritti luoda uudelleen hänen ja Daisyn rakkauden
  • Tämä tyhjä tunne korostaa Fitzgeraldin pessimismiä Amerikasta paikkana, joka palvelee vain ajatusta amerikkalaisesta unelmasta työskennellä kovasti ja saavuttaa menestystä
 • Romaanin viimeiset kappaleet yhdistävät Gatsbyn meihin kaikkiin nyt ja menneisyyden ihmisille ja koskettavat monia romaanin teemoja
  • olemme kuin veneet, jotka ajavat itseään eteenpäin, samalla kun virta työntää taaksepäin
 • Viimeinen rivi Suuri Gatsby on metafora yrittämisestä soutaa virtavirtaa vastaan. Voimme pitää tämän metaforan olevan:
  • masentava ja fatalistinen, että menneisyys on ankkuri ja että elämä on vain illuusio etenemisestä
  • kohottavaa, että taistelemme kohtaloa vastaan ​​tahdollamme ja voimallamme
  • kuvaamalla objektiivisesti ihmisen tilaa, että emme voi olla toistamatta omaa historiaamme

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.